18.2.16

10 maličkostí pro šťastnější únor

Každý den trávím aspoň nějaký čas tím, že se od někoho něco dozvídám a učím. Jsem na všechno ohromně zvědavá. Zajímá a baví mě, jak úžasné poznatky mi předávají lidi jako je třeba Mark Dzirasa, Ivo Toman, Pavel Říha, Nick Vujicic a hlavně můj muž, který mě přímo fascinuje tím, jaký je a co všechno ví a dokáže. 

Ale jednu věc se od nikoho učit nemusím. Jednu věc mám vrozenou, totálně zakořeněnou a uloženou tak hluboko pod kůží, že je to pro mě ta nejsamozřejmější činnost každého dne. Je to objevování maličkostí a radování se z nich. A když dostanu zprávu, mejl nebo dopis, kde mi někteří z vás píšou, že tuhle radost dřív nevnímali nebo neznali, a že ji díky mému blogu v sobě našli, jsem opravdu a upřímně šťastná.

Ovšem i my, kteří tenhle "maličkostní talent" v sobě máme, si musíme občas jen tak cvičně připomenout, co všechno může sloužit k potěšení. A tak navazuju na článek 10 maličkostí pro šťastnější (le)den a skoro bych řekla, že tím pádem tady začíná vznikat něco jako nová pravidelná rubrika. ;)


10 maličkostí pro šťastnější den


1. Začít psát do úplně nového sešitu. 

2. Strašně moc se těšit...a nenechat si nikdy těšení zkazit řečmi typu "radši se netěš, abys nebyl zklamaný". Nenechat si nikdy a nic zkazit tím, že by to nemuselo vyjít.

3. Zavrtat se do čerstvě povlečené postele.

4. Koupit si velkou krabici makronek a nešetřit je.

5. Něco vyrobit - vlastníma rukama, se soustředěně vyplazeným jazýčkem a s radostí z tvoření (bez ohledu na to, že se to samé dá snadno a levně koupit).

6. Nejíst a nespat - kvůli rozečtené knížce.

7. Obejmout dlaněmi hrnek s horkým kafem a nechat se unést tou chvílí absolutní pohody, i kdyby měla trvat jen pár vteřin.

8. Složit rozkládací gauč - definitivně a jednou pro vždy.

9. Otevřít úplně novou krabičku s dokonale ořezanýma pastelkama, přejíždět prsty po jejich hranách a vybírat tu pravou (růžová nebo tyrkysová...já už jiná nebudu).

10. Učit se a poznávat - třeba každý den jedno slovíčko cizího jazyka, k čemu jsou všechna ta hejblátka na foťáku nebo se učit a objevovat pořád nové možnosti, jak žít svůj život opravdu naplno a s chutí...

 

Vivi podpis

54 komentářů:

  1. Tak to vypadá na moc hezkou rubriku! A děláš krásné fotky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Body číslo pět a šest jsou přímo o mně :-) Minulý týden jsem se navíc konečně dokopala a sehnala návod k foťáku, abych si otevřela nové možnosti focení. Krásný článek jako vždy :-) Přeju krásný den

    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
  3. šmanja,ještě, že tě vivi mám/e, přesně v ten moment, kdy jsem při dnešním šedivém nevlídném dni ve Vídni usínala u rozepsaného článku pro časopis u počítače, mi pípla tahle novinka pro tebe a hned mne nastartovala, díky, díky, díky

    OdpovědětVymazat
  4. Hm..úplně se v některých těch radostech vidím :) ty pastelky například..

    OdpovědětVymazat
  5. Vivi, že se nestydíš takhle dělat lidem laskominy na makronky! To je přímo nezodpovědnost toto! :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Vivinko hlavně ta dvojka. Svět je plný všelijakých morousů a mračounů a někdy dá zabrat udržet si své dětské snění a radost. A trojka s šestkou? Jedno velké aaaaaach a nejlepší tuhle kombinaci spojit =)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásný článek :o) Makronky jsem ještě nikdy neochutnala, budu to muset napravit :o) Máš tip s jakými začít?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lindo, no to jo, ochutnání makronek si připiš na seznam mezi bezodkladné úkoly. ;) A s jakými začít? Prosila bych od každý barvy nejmíň jednu. ;)

      Vymazat
  8. Ja bych potrebovala pochopit ten fotak, ale asi jsem beznadejny pripad. Manzel mne to zkousel naucit nekolikrat a vzdy to zapomenu. No nic necham se i nadale fotit.

    Ja radeji dnes usiju dalsi saty jen tak pro radost.

    Moc krasny clanek! Preji paradni den plny radosti, Vivi.

    OdpovědětVymazat
  9. Zavrtat se do čerstvě povlečené postele i s krabicí makronek! :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoooj, Vivi, Tvoje dnešní desatero je patrně stvořené na míru podle mé telepatické objednávky :-)Tenhle týden jsme totiž (doufám, že definitivně) složili rozkládací gauč a zavrtali se do voňavoučkých čisťounkých kanafasových peřin na vysněné a bytelné (doufám! :-) posteli, přičemž rukama (za valné pomoci našich vyplazených jazyků) jsme toho v poslední době vytvořili poměrně dost, samozřejmě že za takřka soustavného těšení se, až to bude hotové ;-) A já si včerejší večer užila u horkého hrníčku s fungl novými prima primissima přímo mě na míru vybranými akvarelovými pastelkami, které byly onou pověstnou třešničkou na dortíku. Takže zbývají už jen ty makronky, protože nový sešit, tak ten já mám při ruce vždycky ;-) Přeju tam k Vám na jih co nejsprávňáčtější den! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní17:30

      Krásný a inspirativní článek. Těším se na další. Pro mne je, ale bod číslo 8 spíše obrazně nazvaný, protože jsem lenivá pustit se do plánů, které jsem si předsevzala.Zbavit se lenosti,to potřebuji jak sůl.:-)))Vivi, ti lidé,o kterých se v článku zmiňuješ,to jsou nějakcí mentoři nebo kdo to je? Nikdy jsem o nich neslyšela,ale když tě inspirují,o to víc mě zajímá kdo je to.:-))) Míša

      Vymazat
    2. Ahoj Niki, jsem ráda, že nemám na tvou telepatickou objednávku žádnou reklamaci a že jsi spokojená. ;) Povim ti, ty si umíš užívat...stejně jako já. A to se mi na nás tak líbí. ;)

      Ahoj Míšo, je to tak. Bod "Složit rozložený gauč" je vlastně taková malá metafora. Když má člověk gauč pořád rozložený, má tendence se povalovat, pospávat a lenošit. Jakmile ho složí, otevřou se mu nové možnosti. Druhá věc je, že na rozloženém gauči se nespí dobře, člověk si na něm nikdy nemůže pořádně odpočinout. Tak na to pak může jít jako Niki Krátká a místo gauče si pořídit pěkně rozmazlenou a bytelnou postel. ;)
      K těm osobnostem, o kterých píšu - zkus si je jednoho po druhém vygůglit. Poznávej je přes jejich videa nebo knížky a pokud jsi "správně naladěná", budou se dít věci! Uvidíš. ;)

      Vymazat
  11. Pro mně je nej maličkost č 1. A čím víc nových vońavých sešitů tím líp :)

    OdpovědětVymazat
  12. Mě pro šťastnější den/měsíc/život stačí jen to, když mě můj přítel obejme, pohladí a je se mnou. Nebo když můžu strávit čas s těmi, co mám ráda (maminka, ségra, pes, kamarádka...)

    OdpovědětVymazat
  13. Úplně se mi při čtení vybavily ty všechny ty pocity, co tyhle maličkosti přinášejí! Zejména třeba nějaké jejich kombinace (pastelky a sešit, kafe a postel!) a hned mám zase o trochu lepší den :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Vivi!
    Tuto rubriku mám moc ráda! No, ale kterou rubriku já u tebe ráda nemám? :-)
    Nebudeš mi to věřit, ale právě před chvilkou jsem si pochutnávala na makrónkách, které jsem dostala od mamky a brášky. :-) Lahodná malinová, kyselá citrónová, fantastická mléčná s ukrytou bílou čokoládou, sladká pistáciová, hořkosladká kávová a neřestně palčivá likérová! :-)))) Ještě nikdy jsem je nejedla, jen si představovala, jak asi můžou chutnat. A teď už to vím! A zapisuji si je na seznam, kde mám věci, které si chci zopakovat (několikrát)!!!! :-DDD Děsně moc by mě zajímalo, jakou chuť mají ty tvoje modré! :-)

    Takže bod číslo čtyři si u tebe mohu odškrtnout. :-D
    Bod číslo pět vlastně také, neb tvořím pořád a šíleně ráda! :-)

    Musím říci, že se mi líbí všech deset bodů. :-DDD

    Vivi měj se nádherně a ahooooooooooooooooooooooooj! ♥♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  15. Otevřela jsem krabici s makronkama a začaly hody! <3 Udělala jsem si kafe, nalila skleničku vína a jdu se pustit do čtení knížky! :)

    OdpovědětVymazat
  16. Dvojka je pro mě jak dělaná.:-) Těším se, užívám si, vymalovávám si antistresové omalovánky a jsem happy.:-)
    Krásný den přeji! :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Vivi, ty vážně vždycky dokážeš vyčarovat úsměv na tváři, tak ti posílám velkou pusu, abych ti to aspoň po internetu takto oplatila :)!
    Makronky teda nevyzkouším (jsem zase moc líná na to je dělat), ale jinak jsou to všechno krásné tipy a některé opravdu vřele doporučuji, třeba nějakou výtvarnou tvorbu (já si malovala na triko a jsem mooooc spokojená :) ).

    OdpovědětVymazat
  18. Mojí volbou by byly taky růžová a tyrkysová! Moje nejoblíbenější barvy :)

    OdpovědětVymazat
  19. Miluju tvoje články <3

    OdpovědětVymazat
  20. Krásné fotky a článek! Awww♥

    OdpovědětVymazat
  21. Vivi, tohle vypada na naprosto super skvelou rubriku. :) Staci se radovat i jen z toho clovek, ze je zdravy. Opet jsem si to ted uvedomila, kdyz mi zlobi nejaky breberky a zanet v ocich.
    Kazdopadne ty tve malickosti jsou naprosto uzo zuzo. Ooo a ty makronky byvh si prosila hned jako bolestne. :)

    OdpovědětVymazat
  22. Cha! dokonalé kombo pro přešťastný únor!
    Díky za inspiraci;)

    OdpovědětVymazat
  23. Vivi, krásný.:) Já bych byla pro článek, kde budeš víc popisovat to z první věty.. že se ráda učíš nové věci:) Prosíím

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když si to přeje slečna Pamapá, je to předem splněno. ;-) Ale vážně - dost jsem v poslední době o blogu přemejšlela. Přála jsem si vždycky, aby dával radost a pohodu, aby si u něj lidi oddychli. Ale teď si začínám ještě přát, aby lidem pomáhal. Proto mám v plánu sdílet víc věcí, který jsem se naučila a který mi pomohly měnit a změnit život k lepšímu. Je to potřeba se o těhle věcech bavit a šířit je. ;-)

      Vymazat
    2. Jsi skvělá, budu se těšit!:)

      Vymazat
  24. Jsi skvělá Vivi :-).

    OdpovědětVymazat
  25. vivinka, to je teda krásna rubrika, teda dúfam, že sa s ňou budeme stretávať často.. aby sme si mohli častejšie oprášiť nejaké tie finty na úsmev ;)

    OdpovědětVymazat
  26. To je hezký článek :) Veselý a dýchla z něj na mě taková pohoda :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  27. Milá Vivy, na konci léta jsme si objednali hotel a koupili letenky na únor do Paříže. Strašně jsem se těšila, ale pak v listopadu zaútočili teroristi na Paříž. Velké sklamání, asi jsem se moc těšila. Nevyšlo to. "Zájezd rušíme" za velel manžel. Ale letenky nešli zrušit a tak jsme nakonec objednali jiné ubytování. Přišel únor a mi odjeli. Bydleli jsme na Montmartru. Včera jsme se vrátili, vyšlo to ! Paříš je nádherná a splnila jsem si snad všech 10 bodů. Krásné dny přeje Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Verunko, jsi zářný příklad toho, že když se spojí ty správný okolnosti, zvednutí z gauče a odvaha, přání a sny se splní. ;) Doufam, že jsi tam ode mě pozdravila každý kout a taky doufam, že uděláš na blogu z Vaší cesty podrobnout reportáž. ;)

      Vymazat
    2. Přijďte si milá Vivy ke mně připomenout Paříž.

      Vymazat
  28. Jsem to ale trdlo. Zapomněla jsem v článku na důležitý bod č. 11: číst si komentáře od mých úžasných čtenářů. ;) To je jedna z těch nejhezčích maličkostí, jaký znam. Děkuju vám moc. ;) :-*

    OdpovědětVymazat
  29. To je tak krásná rubrika!!
    Musím říct, že nejvíc se mi líbí hned první maličkost, protože na tenhle okamžik se vždy hrozně těším - až začnu psat do nového sešitku.. asi proto mám tisíc bločků, které jsou popsané jen na prvních stránkách :P

    OdpovědětVymazat
  30. Anonymní12:38

    Krásný článek :)
    A.

    OdpovědětVymazat
  31. Anonymní20:22

    Bod číslo tři je nejvíc! milá Vivi, ty nikdy nezklameš...
    Jiřina z města N.

    OdpovědětVymazat
  32. S bodama 1,3,9 absolutně souhlasím :) <3

    --eL

    OdpovědětVymazat
  33. Pravidelná rubrika, ANO prosím!!!!! :)

    Ivet - TheRightMe

    OdpovědětVymazat
  34. Přidávám se k pozitivním ohlasům, taky fandím pravidelné rubrice ;o). Protože bys mi pravidelně připomněla, že se mám víc smát, radovat a dělat všechno to, co mi (bohužel) občas kvůli spěchu a shonu uteče.. Díky Vivi :o*

    OdpovědětVymazat
  35. Anonymní20:07

    Uzasny clanek vivi!Vsechny body jsou miloucke a udelali mi lepsi den. :o) Ika

    OdpovědětVymazat
  36. Skvělé, taky se raduji z maličkostí. Potěšila jsi mě.

    OdpovědětVymazat
  37. 10tyx10já=1m společné radosti ze života:-)

    OdpovědětVymazat
  38. Jak ja jsem rada, ze jsem objevila diky blogerky Safinka tento blog, ohromne se mi to tady libi:-)A take patrim mezi ty, kteri se dovedou radovat i z takovych malickosti, kterych si mnozi lide v dnesnim uspechanem svete nekdy ani nestaci povsimnout:-)

    OdpovědětVymazat
  39. To je krásné! :) Já si kdysi každý týden dělala soupis (ne)malých radostí. :) TeĎ už si je psát nemusím a prostě o nich jen vím. Kolikrát se mi až lidi diví, z jakých pro "prkotin" mám já radost. :)

    OdpovědětVymazat
  40. Anonymní0:39

    Co dodat, opět krásný článek... :)
    Amelia

    OdpovědětVymazat
  41. Úžasné... mám chuť všechno ze seznamu udělat a teď hned! ♥

    Krásné úterý, Lucinko!
    xoxo Suzy ( ˘ ³˘)♥
    THE KAWAII PLANET

    OdpovědětVymazat
  42. Krásná slova! Krom bodu 7 (kafe nepiju) mě všechny odpovídají!

    NEPLECHA NAA PLECHU

    OdpovědětVymazat
  43. Děkuju za vaše komentáře a reakce, jste senzační.
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  44. Akú len máš pravdu s ôsmym bodom. Spím na rozkladacom gauči už štvrtý rok ale s jarou začíname stavať! Prichádza ten čas kedy ho zložím raz a navždy :-D

    OdpovědětVymazat
  45. Miluji tyhle motivační články! Vždy mě povzbudí a zlepší den:)

    OdpovědětVymazat