25.2.16

U mě doma...nová nástěnka a trocha papírnictví


Každou (i úplně malou) změnu svého domova si vždycky užívám. To je jedno, jestli se (konečně) natřou trubky od topení, jestli se spraví parkety, vymaluje se nebo jestli koupím jen nové ručníky do koupelny a do květináče zasadím bazalku. Raduju se z každého vylepšení nebo obměny. A nástěnka mezi změny, ze kterých mám radost, bezesporu patří. Nástěnku totiž potřebuju ke svému pracovnímu životu jako sůl, inspiruje mě k novým nápadům a kreativitě, takže je jedna z nejdůležitějších (a zároveň nejsnáze obměnitelných) věcí v mé pracovně.

Ta nová je vlastně klasický bílý rám na obrazy (Ikea), ze kterého jsem sundala sklo, pověsila ho na zeď a prostor uvnitř rámu jsem vyplnila titěrnostmi a vším, co je právě zdrojem mojí inspirace. Tak se na to teď pojďme podrobně mrknout.


Strategicky umisťuju nástěnky většinou nad psací stůl anebo nad komodu vedle něj. Tak totiž nejsnáz nasaju inspiraci vždycky, když to potřebuju (nebo když to nejmíň čekám).


A co na mojí nástěnce aktuálně nemůže chybět? Třeba zavěšený klóbrc. Mám ráda pánské klobouky. V létě je občas nosím a mimo sezónu mi slouží jako (nástěnková) dekorace.


Jeden z mých oblíbených drzounů - James Dean.


Obrázků roztomilých koloušků je jako šafránu, proto je získávám i z netradičních zdrojů - tenhle je vystřižený z krabičky od náplastí. Nalepila jsem ho na děkovací kartičku Kate Spade, která mi připomíná, jak jsem si minulý rok koupila vytouženou pařížskou kabelku od Kate Spade.


Když chci do své nástěnky přihodit něco horkokrevně španělského, volba je jasná - Pablo Picasso ve svých typických proužcích.


Mít zlaté srdce, to je prostě nezbytnost, vždyť to vy dobře víte.


Vedle nástěnky mám většinou po ruce i černouška Lukáše na plechovce od kafe Lucaffé. Hbitě mi podává pastelky, fixy, pera i nůžky, zkrátka všechno, co potřebuju, když chci svou nástěnku zase trochu změnit nebo něčím doplnit. Ovšem hlavní slovo má tužka s pohyblivým medvědem...


...Tužka s dřevěným méďou přestála všechny moje uklízecí čistky i změny stylů. Važ si toho, tužko!


V poslední době prostor pod nástěnkou využívám i jako plochu k focení věcí, které opouští můj domov. Třeba tenhle červený kávovar FrancisFrancis, který navrhl italský architekt Luca Trazzi, se se mnou pomalu loučí (chystám se totiž na velký výprodej svého domova, protože mám v plánu stěhování), ale ještě předtím vám z něj udělám kafe, ať vám to blafe.


Pokud si chcete jen tak pro inspiraci připomenout některé nástěnkové parádnice z minulých let a podívat se "jak šel čas s mými nástěnkami", snadná pomoc. Na následujících odkazech najdete italskou nástěnku 2012, filmovou nástěnku 2013, divokou nástěnku 2014 i nástěnku z minulého roku, která byla hodně barevná. A tipy, jak a z čeho si nástěnku vytvořit nebo vylepšit, najdete v článku Zeď plná inspirace.

Tak hezky tvořte, zdobte a hrajte si. Protože kdo si hraje, ten né že nezlobí, ale zlobí úplně přesně podle mýho gusta. ;)

Vivi podpis

39 komentářů:

  1. Vivinko krása! Já mám takhle po bytě 3 nástěnky z tabulové fólie, která se dá nalepit na zeď. Je hrozně uklidňující stříhat obrázky i washi pásky, zkoušet, kam který obrázek nejlépe padne a zbývající pidiprostory dovyplnit malůvkama křídou = ) A Vivinko, kampak se nám chceš stěhovat? :-O měj žůžo den, pusu B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Blani, 3 tabulový nástěnky, to je úctihodný a chvályhodný počet. ;) Stěhovat se chci někam, kde mi bude stejně príma jako teď tady doma, ale ještě trochu prímovnějc. ;) Kde to bude, to se teprve uvidí. ;)

      Vymazat
  2. Ahoj Vivi, Pablo a černoušek jsou nejlepčí! Už se nemůžu dočkat, až nás pozveš na kafíčko a bábovku do jistě suprtrupr senzačního novýho bejváku... Počítám, že to bude parádní jízda! ;-) Ať Vám jde to stěhování krásně od rukou (i nohou ;-)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Niki, novej bejvák je ještě daleko, do tý doby vás budu zvát do mýho stávajícího bejváku, ale slibuju ti, že jízda tě nemine. ;-)

      Vymazat
  3. Moje nejnovější (čtvrtá) nástěnka tě zdraví (a posílá pusu) a ostatní tři se k ní přidávají! :-D To je tak, když člověk žije na více místech a potřebuje pořád něco tvořit..ta se kterou bydlím zrovna teď, má téma červené rty :). A jinak doufám, že se ve všech časopisech (a obalech od čehokoliv) začne vyskytovat více koloušků, plameňáků, puntíků a retro obrázků, ať máme čím ty nástěnky krášlit! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luci, no tak takový množství polibků, to si necham líbit. ;-) Téma nástěnky "červené rty"? Tak to čubrnim a zároveň vrnim blahem. ;-)

      Vymazat
  4. Anonymní10:55

    Krása Vivi! Přesně článeček pro mne. :o) Podle tebe jsem si asi před rokem také vytvořila nástěnku a přibyla i jedna v kuchyni, kam se lepím recepty. Můžu se zeptat prosím odkud je ta plechovka s černouškem?
    Děkuji. Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, tak to mě těší, že jsem tě "nástěnkově inspirovala". ;) Plechovka byla plná dobrýho kafča a kupovala jsem ji někde na internetu, už je to hodně dlouho. Ale když zadáš do gůglu "káva Lucaffé", vsadím se, že se snadno dopátráš. ;-)

      Vymazat
  5. Vivi, to je zase krásy! A opět na mě dýchl ten francouzský šmrnc:) už zítra letím zas do Paříže, tak na tebe budu zas myslet:)))


    www.stylishcoffee.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, tak to mě ale musíš musíš musíš vzít s sebou. Nebo ode mě v Paříži, prosím tě, aspoň pozdravuj. ;) A hlavně si to moc a moc užij. :-*

      Vymazat
  6. Úžasný nápad na nástěnku. Všechny tvé nástěnky jsou kouzelné. Krásný den.

    OdpovědětVymazat
  7. To je tak nádherný! Hlavně, to jsem úplně áchala, ten obrázek s kolouškem... Nebo ta tužtička? Ty máš takový roztomilosti! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Hned mám lepší náladu!:) nádhera :).Ale mám otázečku Vivi. Kde se dá koupit to námořnické tričko jak jsi už dřív ukazovala? :) <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Karolínko, tak to mě moc těší. ;) Několik námořnických triček jsem si koupila na http://fashionday.cz/kategorie/damska-moda/tricka/, taky mám jedno z Tesca a se 3/4 rukávy mívají v H&M. Určitě si nějaký kup, ať se na ulici podle nich poznáme. ;)

      Vymazat
    2. Děkuju!:) určitě pořídím :)

      Vymazat
  9. Tayou ja mam rsda inspiraciu ale v malom :-)
    Pozývam ta na moju giveaway :www.aduliksun.com

    OdpovědětVymazat
  10. Anonymní14:23

    Mila Vivinka, články z tvojho domova mám asi najradšej. Zariadila som si podľa teba doma plno vecí a býva sa mi naozaj krásne. Nástenku mám, ale tá tvoja je dokonalá. Teším sa až budem dnes večer strihať a trhať z časopisov. Veľmi pekne ďakujem za tvoju inšpiráciu, milujem ju.
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  11. Skvělý nápad s rámem z IKEA, nejhezčí nástěnka jakou jsem viděla! A stěhování?? Oho, jsem zvědavá, i já časem plánuju, tak třeba se u Tebe inspiruju !-)

    OdpovědětVymazat
  12. Návštěvy u tebe doma jsou vždycky trošku dobrodružství a já si je neuvěřitelně užívám. Děkuji za velmi povedený článek (ostatně jako vždy :))
    Sweet Life with Lena

    OdpovědětVymazat
  13. Jak já bych chtěla taky být tak kreativní. Bohužel já mám do kreativity tak daleko, jak jen to jde :D. Krása! :)

    Ivet - TheRightMe

    OdpovědětVymazat
  14. Krása Vivi.:) Líbila se mi i nástěnka 2014, tu jsem si tenkrát podle tebe udělala podobnou. :) E♥

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Vivi! :-)
    Nástěnka je skvělá! Hned jsem věděla, že ten nádherný rám je Ikea! ♥
    Líbí se mi tvá nápaditost a hravost! :-)
    Já si myslím, že si toho méďa váží čím dál tím víc! :-D

    Tak ty máš v plánu stěhování? A to stěhování bytové nebo rovnou adresové? :-) Hlavně se při stěhování nikde neztrať a až ten den nastane, tak na mě mysli i s adresou. ♥♥

    Vivi, ten klobouk je šmrncovní a úplně si tě v něm umím představit, i to, jak ti to sluší. :-)

    I já mám na stole, vedle stolu, nad stolem i pod stolem hotové papírnictví! No jo, my potrefené, co? :-DDD

    A zlaté srdce je nezbytností, to je fakt, ale to TY znáš moooooc dobře, neb to tvoje je vřelé i zlaté. :-)

    Vivi měj se krásně a ahoooooooooooooooooooooooooooj! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárinko,
      budu se stěhovat úplně celá - adresově a dokonce i blogově. Ale nic se nebuj, včas se moje novinky dozvíš. ;)
      Až se my dvě potrefený sejdeme, půjčím ti klobouk a to zlatý srdce. I když...to už vlastně dávno máš. ;) ♥

      Vymazat
  16. Anonymní16:56

    Si úplne skvelá :) Čítam ťa už dlhšie a aj vďaka tebe som sa rozhodla založiť si svoj vlastný blog.

    Skúste sa na to pozrieť, ako začiatočníkovi, by sa mi veľmi hodila pomoc.

    http://sim-lifestyle.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  17. Kez bych umela tak krasne a mile psat. Vzdy si rada prectu tve clanky! Moc se mi tu libi. Drzim pesti s novym bydlenim. At se ti dari a zustan tak uzasna, jaka jsi doposud! Mockrat dekuji za vsechnu tu inspiraci a dobrou naladu!

    OdpovědětVymazat
  18. Moc vám děkuju za krásný a milý komentáře. Těším se z nich a těším se i z toho, že se vám moje nástěnka líbí a že možná teď někde ve vašich domácnostech nebo pokojích vznikají ty vaše nástěnky, plný obrázků pro radost i inspiraci. ♥ Posílejte mi pak fotky. ;-)

    OdpovědětVymazat
  19. Ty jsi prostě Paní s velkým P ♥ a já miluji tvou nekonečnou fantazii!!

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj Vivi,
    nástěnka je krásná, tak jako všechno od Tebe! Z Tess si nic nedělej, asi měla blbý den. Vlastně věřím, že si z ní snad ani nic neděláš :) Jen jsem Ti chtěla říct, že já se na každý Tvůj nový článek moc těším a pořád si pročítám i ty staré a všechny mi přijdou úžasné, plné nádherných maličkostí... U Tebe je to jako v jiným světě, který vždy potěší a uklidní. A jsem strááášně zvědavá, kam se budeš stěhovat (proč) a jak to tam bude vypadat? :-o Já stěhování nemusím, takže přeji hodně síly a moc se těším příště... :)
    Ivča
    Ivanetta.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní11:49

      Musím souhlasit. Dnes ráno jsem přijela ze služební cesty a byla jsem ráda, že tu na mě zablikal nový článek. Nástěnka i fotky jsou okouzlující. Zvedlo mi to náladu, ale pak jsem sklouzla pohledem k té jedovaté Tess. Všimla jsem si jejích komentářů i v minulosti a jsou vždy nepříjemné. Ať už tím sleduje cokoli jsme tu v obrovské přesile! :-)))) Co se týká stěhování,zajímá mne to samé - proč se stěhujete Vivi a kam? My s přítelem o stěhování také do budoucna uvažujeme, protože bydlíme v bytě 2KK a začíná nám být těsno.Scháníte byt přes realitku nebo na vlastní pěst? Mám z podobných věcí docela strach, aby člověk v dnešní době nenalatěl. Přeji hezký den všem čtenářkám a Vám také. Kamila Hofmanová

      Vymazat
    2. Ahoj Ivčo,
      začnu napřed tvojí otázkou (i když možná byla jen řečnická) ;) a rovnou tak odpovím i Kamile. Stěhování plánujeme zhruba do roka, do tý doby mám za úkol zbavit se spousty nashromážděných věcí, aby k nám pak nemusela přijet celá kolona stěhováků. ;) Takže zatím je takové lehké období příprav. Stěhovat se budeme zřejmě na Hlubokou nad Vltavou, protože to tam milujeme. Cítím se tam na náměstí tak trochu jako v mini Paříži a to je prostě pro mě jasná známka toho, že je to dobrá volba. ;-) Ale uvidíme, ještě je čas. Realitka to jistí. ;)

      Holky, moc děkuju, náramně mě těší vaše přízeň a krásný komentáře. Kdepak, z Tess si opravdu nic nedělam, ona to tak nemyslí. ;) Mějte se krásně a těším se na viděnou u dalších článků. ;)
      Vivi

      Vymazat
  21. Vivi to je opravdu krása, plus ty tvoje fotky mají úžasné kouzlo! :)

    http://eternitymoments0.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  22. Lucinko Vivnková, nástěnku máš krásnou. Já nástěnkový typ nejsem, ale ráda se takto kochám. :) Fotky jsou krásné!
    Tu tvou pařížskou kabelku Kate Spade bych náramně potřebovala. :)
    A stěhování? To zní dobře a doufám, že tam bude minimálně stejně ùtulno jako v tim stávajícím. ;)
    Mně stěhování taky čeká, ale s tím rozdílem, že musím bydlení najít do dvou měsíců, ale určitě to za to stojí.

    OdpovědětVymazat
  23. Lucinko Vivnková, nástěnku máš krásnou. Já nástěnkový typ nejsem, ale ráda se takto kochám. :) Fotky jsou krásné!
    Tu tvou pařížskou kabelku Kate Spade bych náramně potřebovala. :)
    A stěhování? To zní dobře a doufám, že tam bude minimálně stejně ùtulno jako v tim stávajícím. ;)
    Mně stěhování taky čeká, ale s tím rozdílem, že musím bydlení najít do dvou měsíců, ale určitě to za to stojí.

    OdpovědětVymazat
  24. juu Vivinko, ďakujem za krásny článok, sťahovanie čaká aj mňa, ale už ku koncu leta.. snáď všetko dopadne dobre :).. ale za tvojím krásny kávostrojom mi bude smutno trošku, presne on ma inšpiroval aby sme si k minulým Vianociam zadovážili miláčika červeného De´Longhi EC 680

    OdpovědětVymazat
  25. Anonymní12:08

    Vivi, tvoje články jsou krásným pohlazením po duši. Kolegyně z práce mi vždy hlásí, když vyjde nový a pak nějakou dobu nepracujeme.:)Rozhodli jsme se,že si nástěnku po tvém vzoru určitě vytvoříme a v pondělí jdeme hromadně (3 kolegyně) do papírnictví.:)Díky za tento blog.Nikol

    OdpovědětVymazat
  26. Děkuju vám moc za senzační vzkazy, udělali jste mi jako vždycky velkou radost. Děkuju i za všechny e-maily a rady ohledně stěhování. Ale ještě se nestěhuju, zatím se na to jen (psychicky a výprodejově) připravuju. Každopádně - ať už se budu v životě stěhovat kamkoli, vezmu vás vždycky s sebou. ;-)
    Vaše Vivi

    OdpovědětVymazat
  27. krása :))). A "klóbrc" říká moje babička (a já po ní taky), nevěděla jsem, že je to všeobecně rozšířený výraz :D. Stěhovat se nejspíš budu za pár měsíců taky a těším se, změna je život.

    OdpovědětVymazat
  28. Vivi, děkuju z krásný článek a za úsměv na rtech, který mi vyloudil :o). Bez mučení se přiznávám, že jsem u něj zblajzla celou tabulku čokolády a byl tak ještě o trochu sladší ;o). I když jsi psala, že stěhování se ještě blíží pomalu, i tak Ti přeju ať proběhne bez zádrhelů a hlavně ať jsi pořád šťastná! Ať je to kdekoliv. Já se zatím stěhovala dvakrát, jednou to odnesla keramická miska po Kubově babičce (naštěstí ještě zbyly dvě menší) a podruhé krásná sklenička na víno... Ale to jsou jen drobnosti, ve srovnání s radostí z nového bydlení. A tak doufám, že i tobě se maximálně rozbije hrneček, nic jiného, protože jak je známo "střepy přinášejí štěstí" ;o).

    OdpovědětVymazat
  29. Ach, Vivinko, nádhera :-)

    OdpovědětVymazat