12.6.16

Dárky a překvapení, olejové parfémy, pivoňky a kousek Itálie

Příjemná překvapení a dárky - když je nečekáš - jsou nejlepší, to se rozumí samo sebou. To je pak člověk krásně zaskočený, oči mu jiskří a tváře hoří...dopisy a malé balíčky, které přijdou "jen tak" mají prostě největší kouzlo. A ke mně jeden takový nečekaný a very tajemný dárek ve velké krabici před pár dny poštou přilítnul. Vlastně pořádně ani nevím proč. Ačkoli...nejspíš pročradost.

A tak děkuju pošťákům a jedné dívce Astrid, která mi nechala v krabici vzkaz, abych si dárky užila a abych si letos vychutnala aspoň jedno opravdové lenošení (holka zlatá, bude toho lenošení určitě víc) a dokonalou relaxaci. A to zas jó, to mně se nemusí říkat dvakrát. 


Tak jsem za relaxací vyrazila hned. Popadla jsem novou pruhovanou tašku s tyrkysovými uchy, lehký pléd, navoněla se parfémovým olejem Frais Monde a běžela jsem do města - pro bazalku, bagety a kytky do vázy...pivoňky, se ví.


Zleva na fotce: pléd FM, zlatý brejle, provoněná sada s vůní jiskřivého a osvěžujícího bergamotu Frais Monde a rádio Sunny Life.

Pokud italskou značku Frais Monde ještě neznáte, bude vás možná zajímat, že za jejím vznikem stál chlapík v bílém plášti, lékař Giuseppe Gualtieri, a že má Frais Monde svůj vlastní termální pramen, je hypoalergenní a neobsahuje parabeny, PEG ani nikl. A má ve svém portfóliu i úžasné parfémované oleje...

S parfémovými oleji Frais Monde jsem se seznámila díky loňskému Ježíškovi, který mi jeden italský vonný olejový parfém nadělil. Nevěřila bych, jak intenzivně vůně drží (a to i na mě, na smolařce, na které obvykle nedrží skoro nic s výjimkou Chanel Coco Mademoiselle, kvůli které mě lidi občas zastavují i na ulici a ptají se "co to je za vůni") a jak umí během dne košatět a růst a překvapovat. Parfémované oleje Frais Monde stojí kolem 230,- a stojí za to. ;) Jsou ukryté v malých lahvičkách, takže ideální i do kabelky a stačí opravdu jen kapka na zápěstí nebo za ušisko, aby se "ten voňavý pocit" vznášel celým dnem.


A jak jsem se tak voněla Itálií v lahvičkách Frais Monde, v ruce se mi houpala pruhovaná taška a můj nový pléd hrál s jarním větrem bláznivě ufoukanou hru, která neměla žádná pravidla, vzpomněla jsem si (bez ohledu na počasí) na Itálii, kde se pokaždé cítím blaze bezstarostně.

Vzpomněla jsem si na dlouhé týdny strávené v tajnůstkářském a uspěchaném Římě s malými růžovými auty, na okouzlující Toskánsko, na všechny italské suvenýry, na film Pod toskánským sluncem, na malé jahodové košíčky, na panna cottu s malinovou omáčkou ve stejné barvě jakou měly ubrusy v naší oblíbené kavárně, na horké ulice s fontánami, ze kterých prýští chladivě konejšivá voda, na nákupy slaměných klobouků a starých náramků na vintage trzích, na všechna zmrzlinová pokušení, kterým ráda podléhám, na večerní ovíněné dýchánky, na pomalované dlaždice, na ochočené racky i líné kočky, a nemohla jsem odolat vzít vás na malou chvíli s sebou...


Vivi podpis

24 komentářů:

  1. Jo, jo - Chanel Mademoiselle je záruka úspěchu. Já mám ještě podobnou zkušenost s Tresor od Lancome.
    K.
    http://www.inkpotstories.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach Tresor...úžasná klasika, tu taky můžu. ;)

      Vymazat
    2. jj aj ked napjprv s obavou ale nakoniec sa tiez osvedcila aj neoriginalna verzia http://www.parfumylacno.sk/parfumy-eshop/parfumy-fm-pre-zeny/damsky-parfum-fm-pure-18-nezamienajte-s-chanel-coco-mademoiselle-detail

      Vymazat
  2. Na mne tiež vône moc nedržia, ale teraz používam rada prírodnú Tahitian gardenia od Pacifica a Roses de Chloé. Čiže u mňa teraz vedú kytičky :) A s nimi sa rada vyberiem na zmrzlinu, naposledy som mala mangovú, tá chutila parádne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mangová zmrzlina v kombinaci s tahitskou gardénií nebo růžovou Chloé...to zní jako (splněný) sen. ;)
      PS: když píšeš o těch gardéniích, vzpomněla jsem si na parfém "Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire Gardenia Petale", kterou používá kamarádka a je nádherná. :-*

      Vymazat
  3. Anonymní10:23

    uzasne fotky!zacala jsem se diky nim tesit na dovolenou (Benatky) :))
    o parfemovych olejich slysim poprve :o nedelaji na obleceni flicky nebo jak se vsaknou do kuze? chanel mademoisele je moje vytouzena vonavka,doufam,ze si ji jednou poridim
    krasnou nedeli! :))
    alca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Alčo, parfémované oleje žádné flíčky nedělají. Obecně ale žádný parfém (klasický i olejový) neaplikuju nikdy na světlé oblečení, na nějaké bílé košile atd. Když si Chanel Mademoiselle tolik přeješ, tak to se ti tvoje přání určitě vyplní... ;)
      PS: pozdravuj v Benátkách ;)

      Vymazat
  4. O Frais Monde jsem psala tento týden na blog :-) Toužím po bergamotové řadě.
    Www.siraelxy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, tak to si přijdu přečíst. A toužíš správně...ta bergamotová je na léto ideál. ;)

      Vymazat
  5. Jej, to jsem se úplně zasnila....Pod toskánským sluncem byl úžasný!!! úplně se tam vidím....krása! jen a jen krása! slunce! ticho (v mé hlavě) a ta vůně...a prostě léééééto :) Musím někdy někde přivonět..díky za tip ;)

    Mávám z Liberce :)

    PS: Nečekané dárky....ach!

    OdpovědětVymazat
  6. Super fotky!!
    Ja jsem parfemovy maniak uz leta, ale posledni dobou (cca 5 let) uz mi klasicke parfemy tak nevoni a temer je nepouzivam, narozdil od prave parfemovych oleju. Od FM jsem mela zatim jen Amber Gris, je uzasna. Pouzivam ale hodne arabske olejicky, ty nemaji chybu!

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní15:21

    VIvinka,ty vieš, ako mi zlepšiť nedeľu. Tvoje fotky jednoducho milujem a parfumový olejček som od teba raz dostala, spomínaš?:-) Od tej doby je môj najobľúbenejší. Idem si pustiť film Pod toskánskym slnkom a snívať.
    Tvoja Ajka

    OdpovědětVymazat
  8. Ja si musim vytvorit nejakou velkou ceduli u vchodovych dveri: Pouzij parfem!

    Ja na to zapominam, al tri rtenky v kabelce mam bezne :-)

    Moc hezky, mily clanek, ktery potesi a trosku nakopne ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. Nádherný článek jako vždy :-) Takový kousek Itálie...

    OdpovědětVymazat
  10. Milá Vivi,pochopitelně jsem hned letěla na net a objednala si FM :) Díky za tip.Ráda se nechám ovlivnit :)

    OdpovědětVymazat
  11. Pěkný článek. Já mám ráda klasiku Giorgio Armani. :) By Corra

    OdpovědětVymazat
  12. Zrovna jsem na léto pracovně v Itálii a bohužel jsem přijela do období dešťů a bouřek. Snad to brzy přejde a já se budu moc jít konečně nalokat slané vody :).

    OdpovědětVymazat
  13. Vivinko Lucinková, teď jsem se díky tobě na chvilku zasnila a přenesla se do slunné Itálie. To ti byla taková paráda. :) Díky za to!
    Zmrzlina je takové moje jak je teď moderní říkat guilty plešr. Neodolala jsem a už jsem ochutnala i v DE a zrovna včera jsem s mužem zašla na domácí zmrzku, pokud budeš v Plzni, tak Kolombíny prostě musíš. A čekuládová je nej! :)
    Jo a nemohla bys mi prosím příště přivést jednoho toho kočiče? ;)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoooj, Vivi :-) Já byla v Římě zrovinka skoroještěnedávno, v dubnu, a moc jsem si všechnu tu taliánskou krásu a halasnost a zmrzlinu užívala... A rozhodla jsem se, že se v příštím životě narodím jako nádherná dlouhonohá vyfiknutá holka, která bydlí v jedné z těch nejmalebnějších uliček v Trastevere a nakupuje u sympatických zelinářů s jiskřivýma očima a jezdí tím nejroztomilejším pidiautíčkem na světě ;-) Krásné italské léto, ať už ho budeš trávit kdekoliv, přeju! :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Vivi!!!!
    Aaaaaaaaah! Tak krásně jsem se kochala tvými překrásnými fotkami! :-)
    Představ si, že pivoňky pěstovala moje babička (mamka mojí mamky) a vždy, když jsme od ní odcházeli, tak jsme tyto krásné kytky vyfasovali! Oj! Jak hrdě jsem je nesla celou cestu! :-)

    Ty kočičky jsou úžasné, já je tam potkat, tak si je snad odvážím domů! :-) Jojo, takový maniak jsem! :-)

    To tvoje malé rádio je tak nádherné! :-)

    Vivi, měj se úžasně a ahoooooooooooooooooooj! ♥

    OdpovědětVymazat
  16. Vivinko, krása! Já mám teď olej (parfém) orientální a jsem s ním moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
  17. Holky zlatý chocholatý, děkuju vám za všechny krásný vzkazy a psaníčka...jste moc milý, a i když je v Itošce parádně, stejně je to nejlepší tady u vás...doma. ;) Děkuju. ♥

    OdpovědětVymazat
  18. Tak na tohle jsem neměla klikat :D já jakmile je něco netradiční a voní to přírodou, tak to musím zkusit. To bude peněženka plakat :D jen se moc nevyznám a tak koupím nejdříve asi testery.

    OdpovědětVymazat