1.7.16

(Ne)všední (ne)zbytnosti aneb když začínají...


Začínají prázdniny, aspoň podle mého stolního kalendáře (a ten většinou nelže), a tak tu mám v rámci rubriky (Ne)všední (ne)zbytnosti jednu rychlovku na jejich počest. A je to rychlovka úplně celá žlutá.

Žlutá jako lán holandských tulipánů, žlutá jako citrónová zmrzlina, jako sukně tahitského děvčete, jako knižní průvodce milánským životním stylem, jako sombréro pravého Mexičana, jako žloutek na volském oku a hlavně - žlutá jako rozpálené odpolední slunce. To, které nás teď o prázdninách bude často hřát. 

Užijte si léto a buďte šťastní. Vysedávejte, spolu se mnou, na zahrádkách kaváren a popíjejte limču, houpejte se v houpacích sítích, čtěte si letní knížky a sněte, sundejte si občas boty a dotkněte se země, grilujte, posílejte si čumkarty z cest (a cestujte), něco dobrého jezte a někam se svezte, sbírejte plody a radujte se z vody...léto se domáhá naší pozornosti, tak z něj pojďme vyždímat, co se dá. ;)



Co žlutého, letního a oblíbeného jsem doma našla:
zleva: kniha Šik po Milánsku aneb průvodce městem, které udává módu i životní styl (Fabiana Giacomotti), tahitská solární panenka Hula Hula, která při trošce denního světla spustí vášnivý bokový tanec, žlutá krabička s francouzskými pastilkami Cachou, magnetka na lednici ve tvaru volského oka (nebo olského voka?), kancelářské sponky a špendlíky, fosforový fix Sharpie, čokoládové lízátko Lollytop, verbenový sprchový gel od značky L´occitane, má oblíbená žlutá kosmetika Decléor, super ostrá pasta v plechovce z Říma, žlutá washi páska, mini sombréro (mívá ho na hlavě jeden z mých kaktusů) a ručně malovaný talířek, na který odkládám šperky a občas taky malé zákusky.


Málem jsem zapomněla na dva důležité žlutooranžové pomocníky, kteří mi ráno nemůžou chybět. Kořeněný čaj od značky English Tea Shop "Black tea chai" a makeup Bioderma s SPF 50+, který nedávám z ruky. Zvykla jsem si ho kupovat (a hlavně používat) preventivně celoročně, takže o to víc se hodí teď.


PS: pokud se vám ještě nechce běžet za letníma radovánkama, protože jste se pěkně uvelebili u vašich "monitorů", připomeňte si 10 nápadů, jak si vylepšit léto nebo si z mých tipů na knížky do prázdninové tašky vyberte tu pravou - tady nebo tady. A pro frankofil(k)y tu mám ještě spoustu letních tipů na skvělé knížky o Francii a Paříži

A teď už končím; jde se na drink. ;) Mějte se krásně.

Vivi podpis

21 komentářů:

  1. Zrovna jsem si udělala kafíčko a koukám, že přilítnul nový článek .... jak ty to děláš, že to tak umíš? na to se studuje? tak skvěle inspirující ;) kolem sebe žlutého...hmmm..banán a citrón a za okny sluníčko a na gauči žlutá deka :) žlutá je zvláštní barva (v dobrém smyslu)...fakt se snad hodí jen k létu a to je tak nabíjející a hřejivá :-) užij si drink ;-) mávám...Safienka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Safienko, tak jsem ten "drink" protáhla skoro na 3 dny. ;-) Jsem moc ráda, že jsem se s novým článkem trefila zrovna do tvojí "chvíle s kávou". Žádný školy na tohle ještě nejsou, ale jednou jednu takovou školu založim a budu tam dělat ředitelku a místo jedniček se bude rozdávat belgická čokoláda (za pětku bude hořká...ale ta je taky dobrá) ;) a nejdůležitější (maturitní) předmět bude "Radost ze života". Bude to těžká škola, ale kdo ji zvládne vystudovat, ten se ve světě neztratí. ;)

      Vymazat
  2. Žlutá mi nesluší, ale stejně se tou barvou ráda obklopuji :) Užívej léta !!

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Vivi,
    aka je ta knizka od Giacomotti? Oplati sa precitat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Natipati, promiň, že odepisuju až teď, ale nějak jsem ten "drink" protáhla a počítač nechala na pár dní daleko za sebou. Knížka "Šik po milánsku" je stylově i vzhledově docela dost podobná knize "Se šarmem Pařížanky" od Ines de la Fressange. Pokud miluješ Milán nebo ho ještě nemiluješ, ale chystáš se tam jet a zamilovat se, tak je to dobrý a zábavně vytvořený průvodce s kreslenýma obrázkama a mini fotečkama. Píše se v ní o milánské módě, o Miláňankách i Miláňanech, o zvycích, obchodech, jsou v ní různé tipy, jaká místa navštívit atd. Tak vzhůru do Itálie! ;)

      Vymazat
  4. Mne se chce a moc! Vecer letim k mori!

    Tobe, mila Vivi, preji ty nejkrasnejsi a nejlpčejší prázdniny!

    OdpovědětVymazat
  5. To jsou krásné fotky zase! :) No já trpěla dost na tvorbu pigmentových skvrn a jediné co mi proti tomu pomáhá je kokosový olej. Jinak i opalováky se silným SPF mi to ještě zhoršovaly, takže jsem postupem času zjistila, že tudy cesta nepovede :).

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Vivi! ♥
    Ty máš tak krásně vedený stolní kalendář! :-)
    Mě se líbí naprosto všechny washi pásky, které na fotkách máš! :-)
    My jsme před chvilkou zahájili léto pořádně vychlazeným melounem (a já už ráno jahodovou dření od Mrože, ale psssst)! :-DDD

    Vivi měj se nádherně a ahoooooooooooooooooooj! ♥♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárinko, slibuju, že tu jahodovou dřeň od Mrože na tebe neprozradim a jdu si taky jednu hned dát. A melouna k tomu. Divočina. ;-)

      Vymazat
  7. Nikdy jsem neměla žlutou moc v oblibě, ale po přečtení tohoto článku, doplněný skvělými fotkami, mám pocit, jakoby to najednou bylo číslo jedna v barvách :D :)!

    OdpovědětVymazat
  8. Juu, tolik parádních věcí. Vivi, máš na svědomí moji platební kartu, neboť pro knížku poběžím při nejbližší příležitosti. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ten kalendář je super, škoda, že když si pořídím jen diář, tak si do něj většinou zapomínám zapisovat věci. :D

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj všichni, děkuju vám všem za (rozto)milý komentáře. ♥ Jsem moc ráda, že jsme tu spolu mohli tak příjemně a rozzářeně přivítat léto. Přeju vám, ať se máte krásně, ať píšete básně a ať se nám to léto všem prostě povede. ;)

    OdpovědětVymazat
  11. This content creates a new hope and inspiration with in me. Thanks for sharing article like this. The way you have stated everything above is quite awesome. Keep blogging like this.




    DotNet Training in Chennai Adyar

    OdpovědětVymazat
  12. Awwwww, ten kalendář je strašně nejlepší!!! :)

    Days of Daysy

    OdpovědětVymazat
  13. Jee na trh u vrby taky chodím :-) Žlutý bych doma našla asi jen ten zvýrazňovač :-) Krásné léto!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Dee, já tam nejen chodím, ale i prodávám (teda dvakrát jsem tam prodávala svoje poklady), tak to někdy za mnou na trzích musíš přijít. ;)

      Vymazat
  14. Krásné, tvůj blog zbožňuju. Mohla by jsi třeba udělat článek o ostatních retro českých blogerkách. Já právě začínám psát a nikoho jiného než tebe neznám. Ta tvoje atmosféra tady je úžasná záležitost :-)
    www.sixtydiary.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Pixie, to mě moc těší. Mám velkou radost, že se Ti u mě na blogu líbí. Děkujů. ♥ Akorát se musím přiznat, že se už asi 5 let snažím vymanit z "retro škatulky"...ale asi se mi to moc nedaří. :-D Retro blogy vůbec nesleduju, ale ráda si občas zajdu na www.mylittleparis.com, což je taková milá a nevyčerpatelná studnice pařížský inspirace a trošku do "moderního retra" je hozenej blog www.designlovefest.com - ten mam taky ráda. Z českých bohužel neznam žádný blog, který by byl vyloženě retro. Každopádně - moc ti přeju, aby tě blogování bavilo a aby ti přineslo plno zábavy, legrácek a radosti. ;)

      Vymazat
  15. Ten kalendář je krásný :) Líbí se mi všechny ty diáře, lepítka atd., která tu na blogu ukazuješ, vždycky mě to donutí si taky něco vyzdobit :) Jinak tvůj blog mám moc ráda, čtu ho už asi rok a kromě tipů na skvělé knížky se tu vždy dozvím něco zajímavýho :))

    OdpovědětVymazat