11.8.16

Božské papírnictví - nálepky, washi pásky, sešity a něco navíc

Opravdu moc ráda vám tu píšu o knížkách. A o kosmetice. A filmech a různých životních radostech. A taky o vylepšování domova i o cestování. Píšu zkrátka ráda o všem, co podle mě dokáže udělat den hezčí. Ale je jedno téma, které mám ze všeho nejradši. Které když fotím, tak celá zářím, zpívám si a blbnu a už se nemůžu dočkat, až k fotkám přidám pár slov a až se tu spolu sejdeme a já vám to všechno ukážu. 

Já vím, že vy víte, o čem je řeč. Božské téma = božské papírnictví. ;) Jo, to já nejradši. A protože s pomaloučku se blížícím novým školním rokem všichni papírenští blázni ožívají a slaví svátek, tak jestli chcete, pojďte slavit se mnou. ;) 

S dovolením (i bez dovolení) tu zbytek srpnového času bude šustit papírem. A právě dneska naše barevná, papírenská crazy jízda začíná!


Představím vám teď svoje malé, ryze letní zamilovanosti z oboru papírenského a hracího.

Takže co všechno tu máme: ubrousky s plameňákem, pařížský cestovní deník "Carnet de voyage", malá vintage obálka, papírová Havajanka (objevila jsem ji u Kate Spade, ale 68 dolarů za jeden mrňavý přívěsek je přece jen trochu přes čáru, tak jsem si ji vytiskla a vystřihla a jakou udělala radost! ;) ...to jsou ty moje triky cukrbliky), mintové pero, nálepka meloun, záložka do knížky plameňák, nálepka z banánu, růžové polaroidové album, ve kterém schovávám samolepky i fotky, washi páska s Eiffelovkou a dalšími "cestovními nabídkami" a kousek mého barevného kalendáře.


Všechny moje papírnické nezbytnosti hlídá lama. Asi. A jestli to je opravdu lama, tak bezesporu mexická.


Dost šikovná věc (tím spíš, když má podobu plameňákovskou) - magnetické záložky do knížky. A protože nejen hlídají stránku, kterou jste přečetli jako poslední, ale taky hltají každé písmeno, jsou to až podezřelé chytré záložky. Ví víc, než by se slušelo.


Mám ráda "rockabilly"...ten výstřední a odvážný životní styl, ve kterém se to (co se módy týče) hemží extravagantními účesy, kočičími očními linkami, krátkými koženými bundami, drzými živůtky a taky tetováním - vytetovaná mořská panna, srdce, kotva nebo vlaštovka, to je "vono". Takže jsem na Etsy tak dlouho koukala po "rockabilly mořské panence" (dá se nosit jako brož nebo náhrdelník), až jsem si ji koupila. A teď ji miluju. Dokonce tak, že ji bez mrknutí oka propašuju do ryze papírnického článku, jak vidíte.


Někdo chodí plavat, někdo chodí do barů, někdo se nejlíp odreaguje tancováním, ale já si nejradši zarelaxuju takhle dopisně. Kupuju většinou jen bílé obálky - ty bývají největší výzvou pro kreativce. A propos...to plavání, bary a tancování je taky moc fajn. ;)


Když je člověk papírenský maniak tak dlouho jako já, dostane se obvykle na další level, takže obálky nejen kupuje, ale taky si je vyrábí. Jen tak "vod voka" nebo může využít šablony na výrobu obálek (dají se koupit v každém lepším papírnictví), které bývají různých velikostí, většinou z tvrdého plastu. Já ale nejradši používám tuhle dřevěnou šablonu - stačí obkreslit její tvar, vystřihnout a tradá...obálka je na světě.


To vám je tak. To si takhle sníte o nějakých roztomilých věcech. Třeba o krabičkách na poklady ve tvaru makronek, o zlatých washi páskách, o průhledných mini kolíčkách, o nálepkách ve tvaru kapučín a dortů, o svém jméně, které někdo vytvoří z modrých kamínků nebo třeba o černobílém Belmondovi, ale nikomu o svých snech neříkáte. A najednou se stane, že všechno tohle (a ještě víc) přijde v tajemném balíčku od čtenářky Lucinky. A to je pak jisté, že tak jako na každého člověka někde čeká pravá láska nebo že každá kniha si najde svého čtenáře, tak že i každé tajné přání někdo vyslyší a nečekaně splní... ;) Děkuju.


Jestli něco fakt neumím (a vlastně ani umět netoužím), tak je to odolat pokušení, a tak jsem tohle léto s chutí podlehla téhle bombózní plameňákové hitovce a koupila si nafukovací držák nápojů (v balení po 5 ks; najdete na Poštovnézdarma.cz). Dávám si do něj hrnek s kafem a můj pracovní stůl má zas o jednoho zábavného krasavce navíc. A hodí se taky k vodě, na mejdany, zahradní párty (má to u kamarádů velký úspěch) a vlastně kamkoli, kde je potřeba něco udržet nebo podržet...Tak se taky držte a mějte se krásně, ještě pořád prázdninově. ❤️

Vivi podpis

52 komentářů:

  1. Ja som rovnaký maniak na tieto vecičky, papiernictvá, záložky, magnetky, washi pásky, všetko farebné a milé, nikdy tomu neviem odolať :D Príjemný článok na ráno presne pre takýchto ľudí :) krásne

    OdpovědětVymazat
  2. Plameňákům jsem letos neodolala. Plameňáková kachlička, papír, mám zálusk na plácačku plameňáka, záložky a hlavně, budou se šít plameňákové šaty a halenka :) Ať je léto i v zimě ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní9:29

    Vivinka to je článok mojich snov. 8-) Všetko chcem! Prosím pekne, môžem sa spýtať, odkiaľ je tá morská bábika rockabilly??
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ajko, tak to mě moc těší. ;) Mořská panenka je z Etsy, ale prodejce už si nepamatuju. Zkus tam zadat do vyhledávače "rockabilly" a trošku se v tom pohrabat. ;)

      Vymazat
  4. Ty obálky vypadají tak krásně! Sakra hned mám chuť nějakou jít vytvořit. Miluju všechny tyhle papírové serepetičky, washi pásky, ozdoby a scrapbookový věcičky. Asi si jdu hned něco objednat! :))

    Medvědova slečna

    OdpovědětVymazat
  5. Ach Vivinko, září mi oči a přikyvuju hlavou jako takový ten černoušek v kostele, když se do něj hodí drobné :) Máš tu zase plno nádherných pokladů a já jen vrním blahem. Velkou pusu, B. :-*

    OdpovědětVymazat
  6. Já tak miluju tyhle kravinky! :D Moc hezký!
    Mr. Kev

    OdpovědětVymazat
  7. Já tak miluju tyhle kravinky! :D Moc hezký!
    Mr. Kev

    OdpovědětVymazat
  8. Ja som si nedávno objednávala mnoho takýchto vecičiek ako drobné obáločky, rôzne obrázkové záložky do kníh a nálepky. Teraz sa vyžívam v tom, ako ich lepím do denníka.

    OdpovědětVymazat
  9. Ty plameňákové záložky jsou božííí <3

    OdpovědětVymazat
  10. Anonymní13:08

    Nááááááádhera! Jo a tu havajanku z papíru jsem si hned po přečetení článku vyrobila :)))

    OdpovědětVymazat
  11. Vůbec se ti nedivím, že při focení papírenských blbůstek, teda vlastně radostí, tak jucháš...juchám taky...a dost často i aááách-uju ;-)akorát můj chlap většinou kroutí hlavou...ale chlapi jsou prostě chlapi...nebo to máš jinak? :-)

    A vůůůůbec jsem nevěděla, že to sexy období, kdy ženský jsou prostě k sežrání a vše je taková vzrušující se jmenuje rockabilly ... paráda!

    mávám, Saf.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Safi, tak to bysme někdy měly juchat spolu. ;) Muj muž mi vozí z cest samolepky a penálky, takže má pro mou papírnickou slabost maximální pochopení. :-)
      No jo, rockabilly...život naplno! ;)

      Vymazat
    2. Tak to je teda báječnej, že ti to všechno vozí...hmmm:) můj si teprve zvyká...ale tak to přijde....snad :o)) už se aspoň odhodlal k pár knížkám :o)

      Vymazat
    3. Stačí jen "Vydržať pionier!" a všechno to přijde samo. Počkej, až od něj dostaneš první samolepky, to bude radosti! ;-)

      Vymazat
    4. Tomu nevěřím :) což je vlastně asi kontraproduktivní... :D

      Vymazat
    5. Víš, co říká Louise L. Hay: "Každá myšlenka, která nás napadne, utváří naši budoucnost". A taky: "Je to jen myšlenka a myšlenka se dá změnit". Takže je jasný, že musíme myslet na to, že nám ti naši muži budou nosit samolepky a notesy a krásný tužky a ono se to pak přesně tak vyplní. Takže věř. ;-))

      Vymazat
    6. Ty jsi hlavička :) Vím, že to tak funguje a že když to napíšu na papír a budu to nahlas přeříkávat a dávat tomu důraz, že jsem ještě o další kousek blíž k tomu, aby to tak dopadlo :) On se to všechno učí..že dárky by měly být spíš o tom, komu je daruješ než o něm....je to krásný, ten náš svět, viď? :-)

      Vymazat
    7. Jo, je to krásný. Je to takový, jaký si to umíme udělat. A že my to teda umíme! ;-) ♥

      Vymazat
  12. No já se picnu - ten plameňákodržák je dokonalý!!! :-) Ta cena 219Kč je za všech 5 kusů? A krabička makronka, tu asi taky moooc potřebuju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď? ;-) A ano, cena je za všech 5 kusů a užije se s tim dost plameňákový švandy. ;-)

      Vymazat
    2. Anonymní14:49

      Vivi a prosim te, postovne je na tech strankach zdarma nad nejakou cenu objednavky nebo jak? Dekuji. E.

      Vymazat
    3. Je zdarma, bez ohledu na výši objednávky. Možná i proto jsem na tomhle e-shopu lehce "závislá". :-D

      Vymazat
    4. Myslím, že od teď jsem závislá taky.:-D Ale těžce.:-D

      Vymazat
    5. A to je...dobřeee ;-))

      Vymazat
  13. Ahoj Vivi!
    při tomto článku se neustále štípu do ruky, zda se mi to jen nezdá! ♥♥
    Ooooh! To je krása!!!! Já se naprosto zblázním!!! Chci všechno! :-D
    Panenko skákavá!!!! Ale ta šablona na obálky je super věc, to se musím u nás v papírnictví také porozhlédnout! :-) ♥
    Nad cestovatelským deníkem se mi zatajuje dech! U washi pásek slintám (prsty mi na klávesnici kloužou - oops!!!).
    Magnetické záložky se mi také tuze líbí, jen ještě k nám nedorazily, ale bedlivě je hlídám, a jak dorazí, hned putují se mnou k nám! :-D
    A takhle bych mohla pokračovat u každé naprosto božské věcičky, kterou jsi tu představila! ♥♥♥
    Miluji tvé zdobení dopisů, pohledů i mailů!!!! :-)

    Vivi měj se krásně a ahoooooooooooooooooj! ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  14. Milý holky, všem vám mockrát děkuju za krásný komentáře. Děláte mi velkou radost. ;-) ♥

    OdpovědětVymazat
  15. Mám pocit, že asi každá holka je tak trochu papírenský maniak. Já jsme spíš jako ty, hodně velký maniak! :D Takže já tady ty tvé články úplně zbožňuji ♥

    OdpovědětVymazat
  16. Vezu se na vlně :) Parádní!

    OdpovědětVymazat
  17. Vivinko, len čakám kedy si otvoríš svoje vlastné papiernictvo... to tam budeš mať dav :D.. ja tam budem na čele :D ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko a ty mi tam v tom mým papírnictví, doufám, budeš dělat "pravou ruku". ;-)

      Vymazat
    2. juuuu... tak na to silno pritakávam, pravú aj ľavú ruku zdvíham (jupíí) a vzdychnem len: "práca snov ♥"

      Vymazat
  18. Boží, takovéhle články bych mohla číst furt. Hltám to očima :)

    http://lush-mania.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já bych zas mohla číst furt takovéhle komentáře. ;-) ♥

      Vymazat
  19. Anonymní13:10

    Jestli mi něco dokáže opravdu zlepšit náladu, tak jsou to právě tvoje články :) hezkých věciček není nikdy dost :)

    OdpovědětVymazat
  20. Přesně tak, když už do té školy musím, tak se neobejdu bez rozkošných školních potřeb a blbinek! Všechny věci jsou boží a je úžasné vidět, že v téhle posedlosti nejsem sama :)


    MY COZY CORNER

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to je na tom to krásný...že nás je hodně, co milujeme tyhle hračičky. Čím víc nás je, tím barevnější svět...;-)♥

      Vymazat
  21. V takových drobnostech mě baví se prohrabovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti někdy budu muset půjčit svoje papírnický krabice, to si pohrabeš. ;-)

      Vymazat
    2. Byla by to čest. :D

      Vymazat
  22. Všem moc děkuju za ♥♥♥ komentáře.

    OdpovědětVymazat
  23. Vivinko, ty plaměňáčkový záložky jsou prostě boží! <3 A ty tvoje dopisy, to je taková nádhera. Úplně vidím tu radost, jakou musí jejich příjemci mít. Tyhle články patří mezi moje nejoblíběnější.

    OdpovědětVymazat
  24. Vivi, jsem ostuda, ze to ctu az ted, ale na druhou stranu je to paradni clanek na zprijemneni pondelniho rana a jak se v reci korporatu rika i kick-off na cely tyden. :)
    Drzak ve tvaru plamenaka je skvela vychytavka a mazu to hned objednat. Kamaradka, ktera je prebornice v party vyzdobe bude podle me nadsena. :)
    Pa a krasny tyden. :-*

    OdpovědětVymazat
  25. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  26. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  27. Krásný článek! Pokud milujete všechno papírenské zboží, tak se vám líbit náš eshop: www.planner-addict.cz. Kromě tématicky laděných plánovacích kitů, washipásek a hrnečků pro Planner girls, tam najdete i plánovací tipy a triky ;-)

    OdpovědětVymazat
  28. Krásné věcičky opět! :) Nám teď udělali ve Zlíně nově Tiger, akže takovýchhle roztomilých prkotin je tam habaděj a já se musím dost držet, abych tam nekoupila ÚPLNĚ VŠECHNO. :D

    Days of Daysy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Daysy, přiznám se ti...když u nás otevřeli Tiger, tak se mi stala taková jedna věc....no prostě ...já tam tehdy vykoupila ÚPLNĚ VŠECHNO. :-D

      Vymazat