27.10.16

7 věcí

Je úplně jedno, jestli jde o nový parfém Chanel, dobrou knížku, vonné sáčky v prádelníku, čokoládový dort, úlovky z obchodů, procházku na čerstvém vzduchu zakončenou skleničkou červeného, růže ve váze nebo skvělý film v kině - jednou za čas se tu zkrátka v rubrice 7 věcí může objevit cokoli (podmínka je jediná - musí to být něco, co mi v poslední době udělalo opravdu radost). 

Takže co mi rozzářilo oči tentokrát? ;)


1. Stůl z jedlového dřeva je třeba

Konečně jsem sehnala ten pravý konferenční stůl. Přesně takový, jaký jsem si přála (z poctivýho a světlýho jedlovýho dřeva) a na něj si můžu odkládat svoje nejmilejší věci (ano, třeba otvírák s plameňákem) nebo "coffee table books" a taky u něj můžu sedět s přáteli a filozofovat (nebo aspoň debatovat tom, jestli má v dnešní době vůbec ještě filozofování smysl). ;)


2. Provoněný domov

Jsem už teď zase ráda doma. Zatímco v létě jsem pořád v luftě, jakmile se dny začnou zkracovat, zase se tisknu a tulím ke svému domovu. Jeho vřelou náruč mu teď oplácím tím, že ho opečovávám, zvelebuju a občas ho trošku navoním, parádníka. Oblíbila jsem si jemné bytové vůně umístěné na těch správných, strategických místech. Pomandér zavěšený na ramínku ve skříni, někdy hřejivá aromalampa na okýnku v koupelně nebo můj favorit - vonný sáček The Scented Home s vůní čerstvě vypraného prádla uložený ve skříni mezi saténem a krajkami...to všechno umí pěkně podtrhnout útulnost a zpříjemnit čas, který člověk doma tráví. 


3. On má svaly, já mám čáry

Arnold Schwarzenegger (pro přátele Árný) mě potěšil - mám totiž ráda vtipné černobílé pohledy. Na tomhle (z Nanu Nana) je Árný ještě mlaďoch ušatá (rok 1977).


4. Duhová kočka, návrat ke kořenům

Ani vám neumím popsat, jak velkou radost a vejskání mi způsobila tahle duhová kočička - stojánek na kosmetické štětce. Měla jsem ho jako malá a zbožňovala jsem ho. V průběhu času ale kočička někam zmizela a s jejím nalezením to vypadalo bledě. Já ale pořád doufala, že se jednou objeví...A teď naši reorganizovali půdu a duhová kočička se našla. Tanec štěstí jsem si zatancovala hned dvakrát dokola. Je to taková ta stará (ještě poctivá) Čína, kdy se na figurky malovala očka ručně a kdy vám takové kousky při troše opatrnosti vydržely věky. Takže - ať žijou ztráty a nálezy!


 

5. Nový parfém Chanel N°5 L’Eau

Jako velká milovnice a fanouška značky Chanel jsem se ohromně těšila na letošní září, kdy měla světlo světa spatřit naprostá novinka z dílny Chanel - parfém Chanel N°5 L’Eau. Tváří kampaně je Lily-Rose Depp (dcera Johnnyho Deppa). Vůni Chanel N°5 L’Eau vytvořil Olivier Polge jako lehkou a svěží sestru sofistikované (a pro mnohé příliš těžké) "šanel nula pětky". A jak voní?

Můj natěšený nos tedy (zatím jen ze vzorku) vyzkoušel, jak se to Olivierovi povedlo. Tak určitě. ;)  Parfém (resp. verze EDP) Chanel N°5 L’Eau je opravdu jemnější a "stravitelnější" než klasika N°5, ale tu typicky smyslnou pudrovost klasiky nezapře. Je krémově hedvábná, mýdlové složky si podávají ruce s květinami a květiny se špetkou citrusů. Je hezká, něžná, čistá. Koupím. Teda až nebude stát 50 ml 3000,- (výdrž totiž není vzhledem k ceně nijak závratná - tak za dvě hodiny se, potvora jedna, odporoučí neznámo kam).


6. Růže ze zahrádky

"Domácí" podzimní růže mám ráda a popravdě - jsou lepší než jakýkoli Chanel. Mamka na mě vždycky myslí a přiveze mi je, abych si s nimi mohla rozveselit sychravé dny. Žasnu nad tím, jak voní a jak jsou dokonalé. A jak speciálně žluté růže rozzáří pokoj a mají stejný účinek jako jarní paprsky.


7. Podání pomocné ruky

Zamilovala jsem se...jak mnozí víte, do toho kluka na obrázku už před spoustou let a do téhle stříbrné tlapky z interiérového království Alamaison.cz teprve nedávno. A tak mi teď malá elegantní packa podává nejen pomocnou ruku, ale taky fotky, obrázky nebo lístky s úkoly. Dělá mi spolehlivou společnici v pracovně, občas mi taky v kuchyni svým pevným stiskem hlídá recepty, a když píšu dopisy, drží nejen obálky, ale taky jazyk za zuby. Protože, a to je jistá věc, v dopisech bývá plno tajemství a pikantností, o kterých se prostě nemluví. Tak víte co, já jdu zrovna jeden takový napsat...;)

Vivi podpis

31 komentářů:

  1. To je krása! Stolík má veľmi pekné drevo a tá mačička ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  2. Opět pastva pro oči. Chtela bych vsechny ty tve radosti mit doma(pohlednice, perly). Presne jak pises ruze vzdy udelaji radost a nadherne ozdobi domov. Miluji je stejne tak jako Chanel. Parfem musim ocichat. Myslim, ale ze muj srdcovy Coco Mademoiselle neprekona. Mej se krasne Vivi a uz ted se tesim na dalsi clanek <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak určitě, Luci, "slečnu Coco" nepřekoná nic...taky ji miluju nejvíc. ;) A já se zas těšim na tebe. ;)

      Vymazat
  3. Anonymní14:16

    Nádhera,chci všechno! :-)) Jo a to na té fotce je Kynu? :-))

    OdpovědětVymazat
  4. Tolik radosti v jednom clanku! To umis jenom ty, mila Vivi.

    Mej se bajecne radostne!

    OdpovědětVymazat
  5. stôl je dokonalosť! moja izba a vlastne celý dom je ladený do tónov tmavého dreva a všetci podvedome túžime po opaku toho, čo máme - to platí aj u mňa, lebo by som hrozne chcela mať svetlý nábytok :) tak snáď raz!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sabčo, mám na tohle radu a jedno slovo: "postupně". Postupně si každičkou věc, která se ti doma úpně nelíbí, vyměňuj, natírej, předělávej, vyšperkovávej. Trvá to dýl, ale je z toho pak větší radost. Malý příklad. Léta jsem chodila kolem naší kuchyňský linky (hnědááá) s polozavřenýma očima, fakt se mi nelíbila. Rekonstrukce, vybourání, nová linka? Bože, to by bylo práce. A teď - pustili jsme se do toho. Já linku vyklidila, vycídila a můj muž natíral. Na bílo. Pak jsme koupili zlatý knopky a ta proměna je neuvěřitelná, máme z toho velikou radost. Vlastně teď máme vysněnou linku. ;) Takže ti přeju, ať se pustíš do malých (i velkých) změn a splní se ti všechno, po čem túžíš. ;)

      Vymazat
  6. Tak si tak běžím a přemýšlím, jak prímových je těch tvých 7 věcí... Jak vždycky dokážeš vymyslet a najít sedm věcí, které ti vytváří úsměv na tváři :)... No a jak si tak běžím, tak si říkám, že to je přeci vpohodě... Sedm není tolik... Mno a potom jsem to zkusila vymyslet já a povím ti, že to vůbec není sranda... Což je vlastně krapet smutné... Ale tak dala jsem to a našla je :)
    Jinak teda super nápad.. Pytlíček s vůní vypraného prádla dát do čistého prádla.. Ještě by bylo úplně nejlepší, kdyby byly takové pytlíčky, které by se daly do toho špinavého a bylo čisto.. :D
    Jo a o ceně nového Chanelu... Jdou na mě mrákoty :O vlastně ani nevím, jestli jsem někdy čichala k tomu původnímu...v obyč parfumerii jsem na něj snad ještě nenarazila a z filmu to bohužel cítit nebylo...
    Měj báječný prodloužený víkend, těším se na další sedmičku, mavám, Saf.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Safienko, to je skvělý, že jsi těch svých 7 věcí taky "vyběhala", dokonce bych řekla, že zrovna v Tvým případě stačí vysypat rukáv a vypadne minimálně sedm(desát) malých i velkých radovánek. Vždyť ty to umíš perfektně. ;)
      Tak si představ, že se mi včera rozbila pračka. Opravář přicválá za tejden...takže to teď vypadá na styl: "do špinavého prádla voňavé pytlíčky"...no ale fuj (to by bylo jak v rokoku). :-)
      Já Ti to říkám pořád, ať přijedeš - mám doma takovou malou soukromou parfumérii a jsem odhodlaná Ti dát všechny lahvičky očichat. ;) Ovšem s tím Chanelem se musí hodně trpělivě...na ten si člověk musí zvyknout (mně se to u nula pětky podařilo až po 5 letech, kdy jsem kolem ní nedůvěřivě, byť "chťoucně" kroužila). ;)
      Pac...

      Vymazat
  7. Anonymní20:38

    Vivi!, ty presne vis, jak mi zvednout naladu. Laskavy a krasny clanek, akorat by tech radosti mohlo byt jeste vic, protozze kdyz doctu na konec, klidne bych s chuti cetla jeste dal.:) Kristynka nade mnou ma pravdu, ze nekdy je tezke objevit sedm veci, ale ty nas to ucis. Ja dnes objevila krasny zluto cerveny list a vzpomela jsem si na tebe.:) Tu duhovou kocicku a drzak na dopisy ti zavidim, presne neco takoveho si odted budu prat.:)
    Z uprseneho Jindrichace zdravi Petule

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní20:40

      Ha! Od rana se snazim dat komentar a konecne se zadarilo! :)
      Ahoj Pet.

      Vymazat
    2. Ahoj Peťo, tak to mě moc těší. ;) A přeju si, abys objevovala co nejvíc žlutočervených listů a pokaždý si na mě vzpomněla...to by se mi líbilo. :-D
      PS: s těma komentářema je kříž; vím, že občas nejdou vkládat, ale bohužel s tím neudělám nic (musíme počkat a doufat, že to Blogger opraví). A děkuju za trpělivost, že jsi vkládala tak dlouho, až se to povedlo. ;)

      Vymazat
  8. Vivi jak ty to delas? Tolik radosti a pozitivnich myslenek v kazdem clanku a navic to vse predas dal svym ctenarum! Jsi uzasny clovicek,diky za tvuj blog a clanky!:) jinak keanu je i meho srdce sampion (manzel o tom vi;) ),sweet november je jeden z mych nejoblibenejsich filmu. Vivi krasny podzim a moc se tesim na dalsi clanky. Nina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Nino, děkuju; na to se nedá odpovědět jinak než: ♥ ♥ ♥
      PS: ráda poznávám další členku "Reeves fanklubu" ;), i když přiznám se ti, že "Listopad" (i když je to krásnej film) vidět nemůžu...moc moc smutný totiž. Ale třeba "Mé soukromé Idaho" nebo "Procházka v oblacích", to jo, to zas jo. ;)

      Vymazat
  9. Na nový Chanel jsem se hodně těšila, zněl lákavě, ale hodně mě zklamal.

    Simple living: Střípky mých dnů

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní21:26

      Ja mám presný opak. 8)Nový parfum Chanel ma očaril (pre môj nos taká nádherne mladistvá, ale pritom oduševnená vôňa) a už som o jeden kúsok pekne poprosila ježiška.8) Veľmi sa teším. Tebe Vivinko ďakujem za ďalší inšpiratívny článok. Odchádzam odtiaľ opäť s úsmevom na perách. Obchodík so striebornou rúčkou si idem pozrieť. Krásny predĺžený víkend.8)
      Ajka

      Vymazat
    2. To Simple Living: to je škoda, že tě nový parfém Chanel N°5 L’Eau nezaujal. Já jsem si dala na seznámení dlouhé tři dny. Jen já a 1 ml vůně Chanel N°5 L’Eau...;) A tak jsme se, i přes počáteční rozpaky, po těch třech dnech spřátelily a těším se, až mi bude zdobit toaletní stolek. Myslím ale, že je to vůně pro ty, kteří buď milují nebo by rádi milovali (ale je pro ně příliš silná nebo těžká) klasická vůně Chanel N°5. Tahle je jí totiž hodně podobná, je jemnější a něžnější, ale je to prostě její ségra, takže komu nevoní klasika, těžko přijde na chuť Chanel N°5 L’Eau.

      To Ajka: Ahoj Áji, ty se máš, že máš takovýho hodnýho Ježíška...tak to já taky zkusim o Chanel N°5 L’Eau tomu svýmu Ježíškovi napsat. ;) A děkuju, jsem ráda, že odcházíš dobře naladěná...to byl můj záměr. ;)

      Vymazat
  10. krása Vivi, jako vždy. Duhová kočička je úžasná♥

    OdpovědětVymazat
  11. Vivinko, tak jsem tu zpět. Opět krásná sbírka věcí a skvělá inspirace pro oko a pohlazení na duši :)

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. To je takové pohlazeníčko na duši...Asi nikdy mě to tu nepřestane bavit! a vždycky chci mít všecko to Tvé roztomilé doma 😊 Jenomže já bych se o tolik vecicek nedokázala nikdy starat a vím, že by to u mě brzy vypadalo spíš jako na skládce. A tak jen vzdychám a přeju si (po kolikáte už??) bydlet u Vivi ❤

    OdpovědětVymazat
  13. Hoj, Vivčo! To jsem si zas líbezně početla... díky, že ses podělila o kus svého soukromí. Mě, duši marnivou a veskrze ženskou, nejvíc nadchl ten borový stůl a "šanel nambr fajv". Ale taky si počkám, až nebude stát týdenní rodinný rozpočet na jídlo :-) krásnou neděli! L.

    OdpovědětVymazat
  14. S vůněmi souhlasím. Hlavně jak začíná podzim a venku se ochlazuje není nic lepšího, než si třeba zapálit vonnou svíčku, zachmlat se do deky, vzít si čaj, knížku a odpočívat. A vůbec vůně a svíčky dělají domov tak nějak útulnějším. :) A ta duhová kočička je fakt krásná! My teď měli týden doma živou a vypadala uplně stejně roztomile. :D

    Days of Daysy

    OdpovědětVymazat
  15. Vivi, jsem ostuda, zase ctu clanek o nekolik dni pozdeji nez vysel, ale zase se to prialo v pravou chvili po ockovani, kdy mi boli ruka a po precteni tveho clanku to boli o neco mene. :) Premyslim nad sedmi vecmi a myslim, ze bych na ne urcite prisla.
    Sacek s vuni vypraneho pradla do cisteho pradla je super napad a bylo by jeste lepsi, kdyby ten sacek byl kouzelny a pradlo vypral i vyzehlil. :)
    A ten novy parfem musim, alespon ocichat. Ke klasicke petce se musim asi dopracovat, ale Coco Madmoiselle je moje srdcovka. <3

    OdpovědětVymazat