24.11.16

10 malých radostí pro zkrášlení adventních dnů

Mám hrozně ráda Vánoce. Odjakživa, odmalička. A i když jsem zažila spoustu nepodařených, neveselých nebo filmově šílených Vánoc, jsem nezmar a nic mi nezabrání v tom, abych se na ty další zas a znovu těšila. A tak se i letos těším. S rozzářenýma očima, rozechvělým pocitem a takovou tou slavnostní náladou, která je možná způsobená punčem, ale pojďme si spíš říkat, že je daná tou něžností, kterou s sebou vánoční čas přináší. 

Předvánoce čili advent je tu za chviličku (už jen párkrát se vyspíte), a proto se mi zdá, že je ideální čas ukázat vám, čím se dá zpříjemnit a okořenit.

Já si totiž myslím, že Předvánoce mají být veselé a barevné, že mají být vtipné a plné objímání a skořice a sobů a perníčků. A taky plné vánočních knížek a legračních oblečků na láhve s vínem a že by neměla chybět voňavá vánoční mýdla a roztomilé ozdoby a bláznivé vánoční šperky v uších a...dost už řečí. Pojďte se podívat, jaké malé radovánky jsem pro letošní advent vybrala.



Perníčky nebo ozdoby na stromeček? Ač je to k nevíře, bé je správně. Keramické vánoční perníčky se dají zavěsit na adventní smrkovou větev, pak i na stromeček anebo s nimi jen můžete zlobit a mystifikovat své kamarády, kteří ale mají hodně dobré a pevné zuby.


Neumím si advent představit bez vánočního módění. Miluju vánoční pyžama, šaty se zimními vzory a crazy ponožky se sněhuláky. Jó a taky vánoční svetry. Růžový vánoční svetr se soby nebo vánoční svetr s pejsky nenechají nikoho na pochybách, jaká je vaše nálada a že jste "veselá kopa". A o to (nejen) o Vánocích jde.


Jeden rok jsem je nemohla sehnat, letos o ně naopak (naštěstí) není nouze. Miniaturní vánoční stromečky patří mezi moje nejoblíbenější vánoční dekorace. Dá se s nimi i všelijak tvořit; vložit je do velké sklenice spolu s malou figurkou srnky a pár borovými šiškami, do toho trochu umělého sněhu...no co vám budu povídat. ;)


Tak ano, jistě, jasně, ovšem, samozřejmě. Vánoční washi pásky. Báječná nutnost nás všech, předpokládám.


Když někomu dávám jako dárek lahvinku něčeho dobrého, baví mě trošku si u toho zavtipkovat (legrácky se můžou přece dělat ještě dřív, než když je láhev dopitá). Tenhle vánoční oblek na víno je k tomu jako stvořený.


Potkáváte na ulici holku, co si nepochybně potrpí na vánoční šperky, má na uších vánoční kouličky, na kabátě brož ve tvaru sobů a sání a na řetízku se jí houpá vánoční stromeček? Jéje, tak ji zastavte a prohoďte s ní pár slov. To jsem totiž na stoprocent já a ráda se s váma seznámím. 


Vlastně jsem doma docela decentní. Myslím jakože můj vánoční stromeček obvykle obléhá tajemná mlha třpytu a něžní ptáčkové a dokonce jedné kamarádce pomáhám zdobit stromek sestávající jen ze sušených švestek, ořechů a křížal (jako vod Lady), ale tohle jsou tak vtipné vánoční ozdoby, že jsem vám je tu ukázat prostě musela.


Počítám, že tenhle roztomilý vánoční ubrus od značky Cooksmart prozáří a proveselí každou adventní domácnost. Akorát, pokud vás můžu v rámci ochrany přírody poprosit, až se pak váš stůl bude prohýbat pod vánočníma lahůdkama, nedávejte talíře přímo ptáčkům na hlavu.



To je taková moje malá vánoční úchylka - mýdla značkyAnne de Péraudel. Miluju je a pamatuju si, že když jsem je kdysi objevila, připadala jsem si jako v květinářství a nevěděla jsem, jaké si vybrat dřív. Tak nejlíp všechny. Kupuju si vždycky víc druhů a kromě koupelny je nechávám odvádět voňavou práci i v prádelníku. A o Vánocích z nich vytvářím voňavé balíčky jako dárky. Je to taková správná holčičárna, která udělá pod stromkem vždycky radost.


A čím jiným se s vámi tentokrát rozloučit než vánočními knižními novinkami, které se mi dostaly pod kůži. Máme tu jednak knihu Vánoce po francouzsku (Fiona Valpy) a další knížka ideální pro zachumlaný čas a horký čaj je Mezi náma holkama (Lindsey Kelk). S nimi bude advent zas o trochu příjemnější a hřejivější a pohodovější. Tak ho v neděli šťastně odstartujte. ♥


Vivi podpis

22 komentářů:

  1. Mila Vivi, stejne jako ty miluji a Vanoce a predvanocni cas. Ted o vikendu zacinaji v Norimberku trhy a ja tam budu v podstate kazdy vikend, protoze do Vanoc vzdy nekdo prijede na navstevu. Takze se tesim na svarak a hlavne norimberske pernicky, ktere jsou moje slabost.
    Tvoje tipy jsou super, ale mne jakozto milovnikovi vina se nejvic libi obal na lahev. Uz vidim, jak mi na stole stoji nejaka lahvinka v paradnim oblecku, ja si hovim na gauci s knizkou a kdyz se k tomu pridas ty, tak by to bylo uplne mega super hyper skvely. Takze te ocekavam. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Verunko, jsem trochu nachcípaná, ale když čtu o tom, jak si hovíš na gauči s knížkou a při tom mě zveš k sobě, ty jo, tak to honem šupem z pyžama do něčeho (ještě) pohodlnějšího a letím za tebou. Však ty už mě nějak uzdravíš, jak tě znam. ;)

      Vymazat
  2. Krásné :) Také už jsem naladěná na Vánoce. Popíjím vaječňák (původně měl být asi do cukroví, ale když se troška ztratí, nikdo si toho nevšimne, hihi), nakupuji, vyrábím a balím dárky a dokonce jsem dnes koupila pár ozdob na stromek a čokoládové adventní kalendáře s Krtkem pro mě a mojí sestru (někdo by si mohl myslet, že jsme na to už velké, ale bez adventního kalendáře to není ono). :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc krásné věcičky. :) Já ještě vánoční náladu nechytám, docela tomu přispívá i fakt, že venku je teplo skoro jako na jaře. Ale v sobotu si chceme udělat výlet do Olomouce kde už budou začínat vánoční trhy, v neděli chci píct perníčky a večer nám rozscivují stromeček ve Zlíně, tak už se těším. :) Taky mám Vánoce strašně ráda. :)

    Days of Daysy

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní18:32

    Draha Vivinka, pozorujem, že už si nasadila červenú čiapku a Tomíček tiež. :))) Moc vám to spolu pristane. Inak musím povedať, že si vybrala samé kúzelné vecičky. Knižky si večer kúpim, pretože vianočné čítanie milujem nadovšetko. Péesko: Už si tu chýbala♥.
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  5. Vivi ty jsi poklad ♥ hlásím že už poctivě po večerech piju horkou čokoládu a koukám na vánoční filmy :)

    OdpovědětVymazat
  6. Aaaaaaaah Viviiiiiiiii!
    Holka moje vánoční! ♥♥♥♥♥ Tolik mi mluvíš z duše! Když jsem si četla první řádky, jako kdyby jsi to psala o mě! ;-)
    A víš co? I já od této chvíle v uších nosím náušnice v podobě jelenů (víš od koho viď? ♥), vánočních stromečků a Santa Klausů! :-D No kdy jindy je nosit, než teď? Že jo? :-)
    Ale tak moc ráda bych potkala tu holku, co se jí v uších houpou baňky, na klopě brož v podobě sobů a sání a řetízek Vánoční stromeček! Já bych jí totiž na 1000% procent zastavila a asi bych jí (TEBE) už nepustila! ♥♥ :-)

    Vivi, ty baňky jsou boží! Jsou tak správně šílené, až jsou neskutečně roztomilé! :-D
    Ale dech mám vyražený z těch washi pásek!!!!!!! To je ale tvoje práce, že jsem doslova těmto páskám propadla! :-DDDD ♥♥♥♥

    Jééé a koukám, že jak ty, tak Tomíček, už jste naladěni a také oblečeni do vánočního! Čapky vám neskutečně moc sluší! :-)))))

    My dnes byteček zdobili do vánočního kabátku a hned koukám, jak je ten byt šťastný a jak se těší jako já a ty! ♥♥♥♥

    Moje milá Vivi, tak ani ty nezapomeň v neděli zapálit tu první svíčku. ♥
    Měj se moc krásně a ahooooooooooooooooooooooooooj! ♥♥♥♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárinko,
      jsme domluvený. Jakmile mě potkáš, už mě teda nepusť. A budeme chodit po ulici ověšené "Vánocema" obě dvě a vsadím se, že pokud neskončíme pod sedativy a pod dohledem lékařů (stejně bysme utekly), tak na sebe pár podobně vánočně vyfintěných spřízněných duší nabalíme. ;)
      Děkuju za pochvalu našich vánočních čepek...to víš, Tomík musí být za každou cenu in a já holt se k němu jako správná solidární panička musím přidat. ;)
      Tak ať jsou naše příbytky "šťastné a veselé" a my taky. ;)♥
      PS: svíčka zapálena a dneska v tom pokračuju ;).

      Vymazat
  7. Jojo, těšení je nejlepší :o) vždycky...ve všem...i když...ale jo! :) čepička vám moc sluší;)...a z tvé nabídky se mi asi nejvíc líbí ty "ďábelské" ozdobičky a vyfešákovaná flaška...jo a ty sněhuláky jsem viděla v Tescu a byly obří! a vypadaly strašně ňuňácky :D tak se měj bájově, předvánočně a vůbec...už jsi letos viděla Lásku nebeskou?;-) Já dneska...a nebylo to naposledy :o)páááá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A knihy...ty jsou samozřejmost :D ty už ani nepočítám...ty jsou vždycky nej :D každý den ;)

      Vymazat
    2. Milá Kristýnko, jak už jsme se na tom spolu před časem shodly - těšení je nejlepší, a tak je ideální začít s ním už někdy v sprnu. ;-D "Lásku nebeskou" jsem letos už párkrát viděla (já si jí občas...ale pšt..pouštím i v létě). Teď ale jedu super vánoční filmy, který jsou skoro neznámý, ale já je o to víc zbožňuju. ;) A jsem "nascípaná", takže knížek asi přečtu víc, než bych chtěla, ale to neni špatně. ;)

      Vymazat
    3. No fakt jo? povídej...inspirace?;)Já jsem si pustila poprvé Vánoční koledu a to byl teda horor :D Musím ti konečně poslat vzorek té tymiánky, ať ta nascípanost trochu poleví ;)
      PS: A ty jsi mi teda pěkný rošťák...Láska nebeská v srpnu :);):*
      PS2: Kdybys měla chuť na Lindsey, tak písni ;) I když to bude u tebe asi stejné jak u filmů, viď...máš v zásobě spoustu materiálu ;)

      Vymazat
    4. Jéje, Safienko, na Lindsey mám chuť velkou, ale musím si ji nechat zajít. Aspoň zatím, protože jak se vynascípám ;), tak se vrhnu do víru adventního dění a to pak budou cucky (a punče a perníčky a vánoční ozdoby) lítat... ;) Už to smolím, už to tvořím...vánoční filmový článek tu určitě bude a vyberu ty nej filmy, slibuju. ;) Vánoční koleda pouští hrůzu, ale jestli chceš opravdovej nefalšovanej vánoční horor, tak pak zkus "Krampus: Táhni k čertu". Nebo si radši počkejme na "Anděl páně 2", za pár dní letí do kin. ;)

      Vymazat
  8. Pěkná výzdoba :) Vánoční washi pásky sháním každým rokem a vytvářím díky nim hezčí dárková balení dárečků. Mini stromečky jsou roztomilé stejně jako keramické perníčky :D

    INKA Lifestyle Blog

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní19:09

    Super inspirace. Perníčky jsem objednala a nad knihami vážně uvažuji! Kdy budou články z tvého zdobení bytečku??? Na ty jsem vždy zvědavá nejvíc.Vánoce také miluji a potřebuji nějakou inspiraci,jak vyzdobit byt. Před měsícem jsme se s přítelem konečně nastěhovali do nového!!!:-) Krásný adentní čas. Nikol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Nikol, nějaký takový článek se tu určitě objeví. A kdy? Asi až vyzdobím byt. ;-) Ať se ti s přítelem krááásně bydli. ***

      Vymazat
  10. Všechno je to moc krásné! Mile navazují Vánoce :3
    Přeju krásný advent :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  11. Všem vám moc děkuju za úžasný komentáře a vzkazy. ♥

    OdpovědětVymazat
  12. Ty perníky bych vůbec nerozeznala od těch "jedlých". Ale to já se zase těším, až budu ty opravdové, voňavé zdobit s babičkou. :) U toho se hodně navztekáme, ale taky zasmějeme a je pak na co vzpomínat. Krásné předvánoční období přeji! ♥

    OdpovědětVymazat
  13. Krásné adventní ráno Vivi, nádherný článek, jako vždy. Ty máš takový přehled, tak se zeptám.... sháním krásný snídaňový vánoční set (hrnek, talířek, miska, konvička?) ideálně se sobem, ptáčky nebo tak něco... Nevíš, kde by se dalo něco podobného sehnat? Díky za tip ;-)

    OdpovědětVymazat