25.5.16

Papírnické radosti...samolepky, bloky, deníky a Sagvan Tofi

Vždycky jsem si přála bydlet v papírnictví. Víte, přes den bych čekala schovaná v tajné skrýši (za stohem tlustých knih a deníků) a jakmile by prodavač za posledním zákazníkem zamknul na dva západy, vylezla bych, rozsvítila malé lampičky na zdech a procházela se mezi navoněnými sešity a dopisními papíry, prozkoumávala bych, jak barevné jsou zdejší pastelky a jestli štětce a akvarelové barvy umí na čtvrtkách vykouzlit ten správný malovaný život a taky bych napsala spoustu dopisů a polepila je těmi nejhezčími nálepkami. Tak, to jsem si vždycky přála.

A když máte takové přání, to si pak (pod)vědomě chcete doma vytvořit svoje vlastní papírnictví...A protože jedno takové "domácí papírnictví" mám a cítím se v něm parádně svobodně, mám tu dneska i pro vás malý únik do světa notýsků, balicích papírů, tužek a štětců...


Kam se hrabe Chanel...nejvíc voní papír. 

Taková moderní verze starých vystřihovánek. Vystřihne se potetovanej polonahatej panáček, pak se vystřihnou papírové kalhoty a pokud uznáte za vhodné, pěkně si ho oblečete. Anebo taky ne. Vtipný nápad Todda Selbyho (z knihy Fashionable Selby).

Sešit na sny a přání? Nebo na malování? Na sepisování všech možných radovánek nebo jen na zaznamenávání nákupních seznamů? Jak kdy. Sešit na úžasnosti může mít spoustu podob.

Jako živej...
Mám je ráda takhle pěkně pohromadě.

Dřevěná krabice na kapesníky s nějakým chlapečkem a liškou...copak je to asi za postavičky? ;)

Velký průhledný organizér, ve kterém se schovává spousta mých pokladů - od samolepek, přes washi pásky až po sponky na papír ve tvaru Malého prince.

Marilyn je věčná inspirace...

Balicí papír musí být fešák. Pruhovaný, růžový, plameňákový i s kávovými známkami "Julius Meinl".

Občas zapátrám ve svých starých papírenských pokladech a najdu něco...úsměvného. Jako třeba před pár dny, kdy jsem se při jednom takovém zkoumání dávno zapomenutých krabic až lekla. Z jedné z nich na mě totiž "rádobysexykoukal" bývalý srdcolamač Sagvan Tofi - pohled s ním mi poslala kdysi dávno teta na letní tábor a dal se vyměnit za samolepky nebo za 2 žvejky s tetováním. Nevyměnila jsem, i když nechápu proč. ;)

Není nic lepšího než si ráno plánovat takovou pěkně vypečenou cestu do Paříže a mít k tomu ten správný pařížský deník.

Jsem ráda, že jste se se mnou dneska tak hezky papírensky zasnili. Občas je to potřeba...;)

Vivi podpis

24.5.16

Jak bydlí Ema ze Sheistheone

Naše návštěvní dny pokračují a já se nemůžu dočkat, až společně vstoupíme na jedno princeznovské místo, kde zaplesá srdce každé marnivé (takže každé) dívce a ženě. Moje srdce teda přímo bije na poplach. Ne každý den se člověk totiž může ocitnout v komnatě naplněné těmi nejrozkošnějšími ženskými proprietami, jaké si jen lze představit. 

Krásná a třpytivá Ema z blogu Sheistheone, jejíž šatník by musela obdivovat i Carrie ze Sexu ve městě, nás do jedné takové komnaty dneska zve. Ema totiž "ví hodně o vysokých botách a nebojí se zeptat". ;) Její šatník snů vznikl z bývalé kanceláře, kterou si pomocí "Ikea regálů" zařídila tak, že se až tají dech.

Budeme si zkoušet princeznovské střevíčky, pestrobarevné šaty a očichávat luxusní vůně tak dlouho, až se úplně unavíme. A to pak spočineme na roztomilém sametovém taburetu, zakousneme skvělé pohoštění a nabereme rychle síly na další zrcadlovou módní přehlídku. Já nevím jak vy, ale já se ohromně těším a bez váhání volám - pojďme honem, kdo dřív přijde, ten si nazuje ty nejkrásnější botky. 

Šatníkový mejdan právě začíná...



"Ahojte moji milí.

Vivi bola taká zlatá a milá a dobrá, že urobila na svojom blogu miesto práve pre mňa a môj príspevok.

Poďte ďalej. Dnes by som vás ja rada previedla mojim šatníkom. Zložte si kabáty a bundy, obujte si papučky, ponúknite sa kávou a dajte si sladké makarónky. Dnes vás nechám oňuchať moje parfumy, vytiahnuť šuflíky, vyskúšať si náušnice, topánky, či kabelky (prosím vrátiť späť), urobiť niekoľko póz pred zrkadlom v mojich novučičkých zdobených šatôčkách a hlavne vás nechám sa po uši zamilovať do čohokoľvek, čo v ňom nájdete.

V byte, v ktorom bývam nebol šatník, ale zato v ňom bola miestnosť, ktorá roky zívala prázdnotou. Bola to kancelária, v ktorej sa nikdy nepracovalo, v ktorej nikdy nezazvonil telefón a nezašuchotal jediný papier. Rozhodla som sa ju využiť vo svoj prospech a začala s virtuálnym zariaďovaním môjho nového šatníka cez Ikeácky program. Trvalo to len chvíľku a nestálo tak veľa. Na šatníkové skrine z Ikey nedám dopustiť, pretože sú ako Lego pre malýchveľkých a dajú sa rôzne kombinovať, dopĺnať a obmieňať."


"Som veľmi vďačná za veľký priestor, ktorý mi ponúkajú skrine na vešanie oblečenia. Nerada ho totiž skladám a žehlím. Oblečenie mám rozdelené podľa typu a farieb. Ušetrí mi to veľmi veľa času pri obliekaní. Pod šikmou stenou mám ďalšie tri vešiaky na vešanie oblečenia."


"Najviac ma bavia šuflíky, v ktorých skladujem šperky. Nevedala som kam s nimi, lebo ich bolo veľa, no nakoniec som to vyriešila bravúrne. Vnútro šuflíkov som si nechala vyrobiť až v Číne. V jednom šuflíku mám náušnice, v druhom náramky, v ďalšom náhrdelníky."


"V miestnosti je jedno strešné okno, ktoré poskytuje dosť svetla počas dňa a na večer mám suprové integrované osvetlenie."


"Každá z mojich kamarátok má na niečo fetiš a baví ma to sledovať. Ja mám tiež jeden. Alebo presnejšie niekoľko. Jedným z nich sú topánky (45 párov). Navrhla som pre nich jednu celú skriňu, ale stále to je málo. Kabeliek mám asi tak 30 a taktiež málo miesta."


"Šaty nebudem počítať, aby to nevyzeralo, že sa chcem chváliť. Nie nechcem. Do šatníka sa mi našťastie vmestil aj taburet, ktorý som zohnala na Ebay za pár šupov."


"V šatníku nesmie chýbať zrkadlo. Čím väčšie, tým lepšie. Pri zrkadle mám malý stolík, na ktorom mám parfumy, ktoré sú bodkou môjho každého outfitu. Zbožňujem Jeana Paula Gaultiera a jeho Classique a Gucci - Premiére. Parfumy, glitre v spreji a voňavé sviečky mám uložené na chanelovskom podnose, ktorý som si vytvorila sama. Ak vás to zaujíma, tak tento DIY príspevok nájdete tu."


"Snáď sa vám návšteva u mňa páčila a prídete na kávičku s makarónkami znovu."

Text a foto: Ema ze Sheistheone
Vivi podpis

U mě doma...tipy, knížky, domácí minibar

Nejenom na jaře, ale vlastně kdykoli je náramně osvěžující pustit se do nějakého toho vylepšování domova. Já jsem zahájila nejen velký generální úklid, bílení a natírání, ale taky "jarní upgrade" mojí tajné lásky - minibaru. A tak vám při té příležitosti přináším nakouknutí ke mně domů, kde vám naliju pár drinků, ukážu vám, jaké kuchařské knížky mám nejradši a ještě přidám pár tipů z mých oblíbených obchodů. 

Takže - Mojito, Daiquiri, Piňa Colada, Cuba Libre, White Russian, Sex on the Beach nebo radši nealko vitamínová bomba? Vy poroučíte, já míchám. ;)


Domácí minibar patří u mě doma mezi moje oblíbence a dokonce i naši hosté a návštěvy se u minibaru zdržují víc než kdekoli jinde. Ó lá. La. La. Popíjí, prohlížejí si tlusté knihy, uzobávají Pringles (ty nesmí chybět nikdy) nebo hážou do zlatého prasátka mince a pak se je snaží z něj zase vydolovat (marně). To víte, jak jednou hodíte do mého prasete peníze, už není cesta zpět. ;)


Minibar jsem vytvořila ze starého špinavého servírovacího stolku, který byl na odpis. Byla to tehdy taková "záchranářská akce" a můžete si ji připomenout tady. Obsah "baru" měním podle nálady, ročních období i podle pitného režimu. Teď s příchodem jara jsem nahradila vaječné koňáčky, hřejivá vína se skořicí a punče za košíky s ovocem, ovocné šťávy a vitamíny, které jsou schované v dózách v ananasových tvarech. Ovšem pro zachování rovnováhy mezi zdravým a veselým tu mám jeden výborný legendární rum...


Nedokážu odolat lahvím neodolatelným. Design láhve i receptura karibského kořeněného rumu je dílem velkého a slovutného mistra tatéra a námořníka jménem Sailor Jerry (pokud znáte módní značku Ed Hardy včetně jejích peckových nepřehlédnutelných parfémů, jste Sailorovi na stopě), a tak patří mezi moje malé barové poklady. Dokonce i uvnitř láhve se skrývá jedno nálepkové překvapení namalované Sailorem. Tipuju, že až se podívám té lahvi úplně na dno (asi budu muset začít pít rum), nechám si vytetovat něco "rockabilly"...něco fakt barevně old school (vlaštovku, srdce, kotvu a nahatou holku s ukulele k tomu...aspoň mě na ulici neomylně poznáte).


A od rumu k literatuře. Moje nejoblíbenější kuchařka je Mexico: The Cookbook (autorka Margarita Carrillo Arronte). Je parádně tlustá a těžká (přes 700 stran plných krásných barevných fotek a ještě lepších pikantně mexických receptů). Zatím víc prohlížím než vařím, ale až se jednou usadím...


S další mou oblíbenou kuchařkou cestuju ráda do Paříže. Jmenuje se The Little Paris Kitchen: 120 Simple But Classic French (autorka Rachel Khoo). Mám ji už spoustu let a ještě mě neomrzela. 

A nesmí chybět ani knížka Džusy a koktejly (autorka Linda Doeserová), kde jsou skvělé a jednoduché recepty na koktejly z ovoce a zeleniny, a tak díky ní vytvářím spoustu zdravých tekutých dobrot.


V rámci neustálého "vylepšování" ráda měním nad mým minibarem fotografie a obrázky. Je to vždycky rychlá změna, která nic nestojí, ale stěna parádně prokoukne a nějakou obrázkovou novinkou vítaně ožije. Teď jsem si vytiskla a zarámovala fotku Jamese Bonda ála "Protřepat nemíchat" a pokaždé, když se na Jamese podívám, dáme si spolu jeden protřepaně nemíchaný drink.


A ještě mi dělá společnost nad minibarem další minibar, tentokrát malovaný (protože když nemůžete nikde najít ten správný obrázek, nejjednodušší řešení je prostě si ho namalovat). 



Tak a na závěr tu mám malou "barovou inspiraci" z několika internetových obchodů, kam si občas chodím doplnit zásoby.

Vivi podpis

Co je v mé kosmetické taštičce

Jak jsme tu tak spolu nedávno zvědavě podrobovali detailnímu průzkumu mou tašku a podrobně jsme omrkli všechno, co nosím v kabelce, napadlo mě, že nakukování ještě rozšířím o jednu "holčičárnu" a vysypu na vás svou mexickou kosmetickou taštičku. Ta má sice za sebou silný otřes, protože jsem ji v rámci červencového "jarního" úklidu před pár dny oprášila, očistila a hlavně pořádně zredukovala, ale vzpamatovala se z toho rychle a teď je ráda, že ukrývá jen to, co opravdu využiju.

Všechno, co bylo ukoptěné, prošlé nebo nepoužívané letělo z okna na jednu nepříjemnou sousedku a v taštičce tak zůstaly jen moje srdcovky, ke kterým se denně skláním s prosbou (po probdělé noci spíš s úpěnlivou žádostí), aby mi pomohly dát se do kupy a trochu se "zhezčit" a zkulturnit.



Ke svému údivu jsem zjistila, že jsem svoje patlátka zredukovala na třetinu. Ó! Najednou byla moje do té doby naducaná kosmetická taštička až moc lehká a útlá, takže jsem ji bez dlouhého přemýšlení doplnila o pár božských novinek, o které se s váma v dnešním článku podělím.


Tak to je všechno, co (teď) potřebuju. Jsou to mé líčící "topky" a nejosvědčenější produkty, ke kterým se pořád vracím a které jednoduše miluju: (zleva) božsky božský rozjasňovač Mary-Lou Manizer (recenzi najete v článku "Kosmetika, na které jsem závislá"), na světě nejprodávanější a podle mě i nejúžasnější růžovozelená řasenka Great Lash, konturovací tužky Koh-i-Noor, tekutý korektor Affinitone, který kupuju už 5 let pořád dokola, banánový korektor Skin food, precizní tekuté oční linky Schwing (recenze v článku Objevy roku), make-up Rimmel Match Perfection, zlaté ptačí nůžky, sponky, kleštičky na řasy, štětce, tvářenka Hot Mama, neviditelný pudr Sexy Mama, rtěnka Clinique (odstín Chocolate Ice), multifunkční paletka Hawaii a bronzer theBalm

Marná snaha, jak vidíte, většinu mého nejoblíbenějšího líčícího arzenálu tvoří kousky od americké kultovky theBalm; asi už mi nikdo neodpáře (krásnou a slastnou) závislost, kterou jsem si na ní vypěstovala. Ale myslím, že není vůbec čemu se divit - ty její zábavné a nekonvenční obaly, vtipné názvy a fungující výrobky prostě nejde nemilovat. A když připočtu absenci parabenů a netestování na zvířatech, je jasná věc, proč u mě značka theBalm na poli dekorativní kosmetiky vyhrála na plné čáře. Takže i novinky, které do mé taštičky letošní léto zapluly, patří mezi thebalmové poklady a já jsem z nich...no zas unešená.


A nejenom unešená, ale taky poblázněná a srdce mi bije na poplach. Za moment totiž vyrážíme do Kalifornie...jo jo, vy a já. S touhle multifunkční paletkou Autobalm California, která vypadá jako kalifornský řidičský průkaz, můžeme projet každý kalifornský kout a ještě přitom budeme výborně vypadat.  

Paletka má totiž všechno, co mít má a co je potřeba k bleskovému líčení: přirozená a jemná meruňková tvářenka, narůžovělý rozjasňovač (na lícní kosti pro "čerstvý" vzhled a do vnitřního koutku oka pro jiskru a šmrnc), matný hnědý stín (báječný i na zvýraznění obočí) a tmavě hnědý třpytivý stín (ideální pro výraznější líčení a stínování). Paletka je malá, roztomilá a krásně se vejde do kabelky i do kapsy, a jisté je, že moje kosmetická sbírka nemohla být úplná a spokojená, dokud se v ní paletka Autobalm California neusadila.


A kudy to přes Kalifornii vezmeme zpátky do Evropy? Já bych jela asi zkratkou přes Hawaii. Tak si držte klobouky, jezdím dost rychle. Rychle, ale bezpečně, nebujte. Navíc i pro brázdění rozpálených havajských končin mám potřebné řidičské oprávnění. Multifunkční paletka Autobalm Hawaii theBalm totiž vypadá jako pravý havajský řidičský průkaz, obsahuje decentní růžovou tvářenku, krémovězlatavý rozjasňovač a 2 oční stíny (ten tmavý vpravo je ideální i na oční linky) a je důkazem, že krása a zábava se vedou u theBalm pevně za ruce.


Ujeli jsme už bezpočet kilometrů a začínám být za tím volantem docela unavená (jet do Čech z Kalifornie přes Havaj, to teda není úplně nejrychlejší), takže navrhuju zastavit a odpočinout si. Viděla bych to na nějaký exkluzivní hotýlek s velkým bazénem, na zářivě bílé plavky, na pár divokých večírků a na ohnivý žár letní noci. A když žár, tak taky pár letmých polibků. A když polibky, tak jednoznačně od bronzeru Balm Desert

Balení rozkošné - na přitisknutí, na umačkání, na nedání už nikdy z ruky. A bronzer samotný dělá svému balení rozhodně čest. Působí přirozeně (to nebývá u bronzerů zvykem) a sexy jiskřivě. Stačí ho trošinku nanést na štětec a jen tak letmo, úplně nesměle a stydlivě se s ním dotknout lícních kostí, tváří a nosu. Dá se použít i jako tvářenka nebo oční stíny. Nebledne, nestírá se a ráno září stejně jako večer, aniž bych se musela v průběhu dne "dobronzovávat". Představuju si, jak bude asi vypadat na někom opáleném (podle mě nádherně), ale i já "Sněhurka světlá obecná" se s ním cítím jako exotická Tahiťanka (a ten - doteď neznámý - pocit se mi teda líbí moc). 


Ty brďo, takhle jsem se už dlouho neprojela. Paráda! Cestovat a přitom nevytáhnout paty z koupelny, to si tu ve vaší společnosti budu muset zase někdy zopáknout. ;)

Rozšířenou nabídku kosmetických úžasností od theBalm teď můžete najít i na Parfums.cz.

Vivi podpis

15.5.16

Lollipop aneb když neni co řešit

Dneska sice rekordně krátce, ale zato hodně barevně a rozdováděně. Posílám vám jeden bláznivý, cukro psychedelický a bezzábranový song na nedělní tancovačku. Totiž, včera jsem si zase hrála na kavárenskýho povaleče a z džuboxu se ozval song Lollipop (Mika) a přímo mezi stolky s kafem začali tancovat lidi. Napřed jeden spontánní odvážlivec a pak dva a nakonec jich bylo hodně (já taky), a tak si říkám, že by mohl roztancovat i vás. Protože žijem jenom jednou, tak neni co řešit.

Tak...odvaž se a pojď si trsnout! ;)


Vivi podpis

12.5.16

7 věcí

Tentokrát se další pokračování série článků o sedmi malých radostech všedních dnů ponese v duchu všech možných holčičáren. Budeme se vonět Šanelem, číst si o Diorovi, budeme pěstovat bylinky v domácím mini skleníku, připravíme si k jídlu i pití něco very zdravého a dobrého a pozveme si sem i pár kluků - třeba Leonarda  nebo Tomíka, který v rámci narozenin slavil, že je zas o rok hezčí.

7 příjemných věcí, na každý den v týdnu (nejmíň) jedna...


1. Bordelářské radosti
Každý bordelář ví, každý bordelář chápe...Že totiž ty okamžiky, kdy nečekaně najde něco, co dřív někam zašantročil (tedy "pečlivě uklidil"), znamenají radost k nezaplacení. Miniatury parfémů Chanel jsem uklidila tak starostlivě, že se po nich na dlouhou dobu slehla zem. Už jsem si myslela, že bez mého vědomí odjely na zkušenou do místa svého narození, Paříže. Včera se ke mně ale dobrovolně vrátily a tvářily se, že celou dobu relaxovaly ve čtvrtém šuplíku toaletního stolku. Ale vy jim to snad věříte?


2. Životopis Christiana Diora
Přečteno a podtrženo - knížka Dior - Biografie slavného návrháře od Isabelle Rabineau je přímo ideální stylové čtivo do pruhované houpací sítě. Přelouskala jsem životopisů Christiana Diora několik, ale tenhle patří mezi ty nejlepší. Akorát jsem při jeho čtení dostala hroznou chuť vlastnit od něj aspoň čtvery šaty a pár párů lodiček, jenže to by se ta knížka pěkně prodražila...


3. Domácí mini skleník
Skleníkový domek (Ikea) jsem si pořídila asi před půl rokem a až teď jsem se konečně pustila do pěstitelství (k tomu jsem si musela pořídit i lacláky, organizér, květovaný notes "Zahradníčkův rok" a apartní zahradnické rukavice od anglické rodinné firmy CGB). Tak tedy - petrželka, pažitka, bazalka? Poroučejte, všechno máme. A co máme, to na talíř hned dáme. A co tam dáme, na tom si pochutnáme.


4. Servírovací potěšení
Dělá mi velkou radost hezky prostřít. Malá kytka do vázy, pěkné skleničky, zábavné příbory, různé přílohy a dipy podávané v malých mexických mističkách, láhev dobrého vína. Dělá mi velkou radost hezky prostřít, když je obyčejný den. Ten obyčejný den se pak jako mávnutím proutku změní ve slavnostnější a veselejší. A každý den si tohle zaslouží.

5. Ponožkování
Moje "oscarové ponožky" jste už nedávno viděli na mém facebooku, ale musela jsem je propašovat i sem. Leonardo DiCaprio se mnou teď totiž chodí a nechceme to tajit. Jsem s ním dokonce domluvená, že spolu budeme (všude) chodit tak dlouho, dokud se mi "nesepere", tak nám držte palce. ;)


6. Mňam smoothies
Úplně jsem tomu propadla. Smoothie z červené řepy, rajčat a mrkve, smoothie z jahod, banánů, broskví a borůvek, smoothie z ovesných vloček, lesních plodů, oříšků. Jo a medu...a jedu, jedu, jedu. Senzační nakopávka energie a taky jeden z mála způsobů, jak do mě rychle dostat tolik zeleniny a ovoce.


7. Tomík - král narozeninových párty
A na závěr bych tu měla jednoho oslavence. Tomíkovi je zas o rok víc, ale máme spolu uzavřenou tajnou dohodu, že když se mě někdo zeptá na jeho věk - říkám (už spoustu let) "3 roky". Tak ať jsou mu ty 3 roky ještě hódně dlouho. ;)

Vivi podpis

9.5.16

Jak bydlí Saša z Alexxiewstyle

Už dlouho jsme se společně nepodívali domů k někomu z vás. Mám na mysli tu starou dobrou rubriku mého blogu "Jak bydlí...", ve které jsme společně zvědavě nakoukli už do spousty nápaditých a stylových domovů. Je na čase tyhle inspirativní návštěvní dny oprášit a uděláme to hned - vypravíme se spolu zase na jedno báječné místo.

Ale ještě předtím je tu malá velká výzva pro vás všechny, kteří milujete svůj domov, hýčkáte ho a opečováváte a chcete se o svoje bydlení a nápady podělit se všemi mými návštěvníky a čtenáři.  Pošlete mi na ukázku pár fotek na můj mejl "viviblog@seznam.cz" a uvidíme, co se stane. ;)

A teď už se konečně můžeme plně věnovat návštěvě u slovenské kočky Saši z blogu Alexxiewstyle. Saša je mladá, milá a má štýl. Mrkneme se do jejího senzačního, ryze holčičího pokojíčku, který si sama zařídila způsobem, který je jemný, čistý a originální. Podívat se do takového dámského pokojíku je pro mou rubriku "Jak bydlí..." novinka, protože zatím jsme tu spolu šmejdili v celých domcích nebo bytech. Ale plno z vás má možná k dispozici právě tu jednu místnost, ze které můžete vytvořit svůj vlastní svět a kouzelné místo jen pro sebe, proto se taková inspirace určitě bude hodit. Takže, Sašo, jsi doma?

"Milí čitatelia,

zdravím Vás v dnešnom článku, kde Vám predstavím môj malý, biely "bunker". Úžasné dievča Vivi ma požiadala, či by som nespravila menšiu prehliadku mojej izby. Mňa to veľmi nadchlo a hneď som súhlasila - je to určite dobrá skúsenosť a veľmi jej za to ďakujem. A teraz sa už spoločne vrhnime na moju izbu.

Konečne vlastná izba podľa mojich predstáv. Behom 5-tich rokov sme sa s rodinou stihli presťahovať na štyri rôzne miesta - stále sme sa posúvali do lepšieho. Od malička som vždy mala izbu so svojou o rok staršou sestrou a nebola to  žiadna výhra. No to som bola ešte "malá" a bola som rada, že nemusím v tmavej izbe zaspávať sama.

BIELA - prvé slovo, ktoré ma napadne keď sa pozriem na moju izbu. V strede izby veľká biela posteľ, ktorá je na štýl vintage s veľkým bielym baldachýnom. Kozmetický stolík (vianočný darček) ma nesmierne potešil - každé ráno pri ňom sedím najmenej hodinu a chystám sa na ďalší skvelý deň v mojom živote. Keďže asi po mesiaci ma biely ošiaľ omrzel, nastal čas na nadrozmernú fototapetu. Môj zámer bol aby tapeta izbu opticky zväčšila a vyzerala ako reálne okno. Myslím, že sa mi to celkom podarilo - veď kto by nechcel bývať v Manhattane."


"Veľmi vzácna vec v mojej izbe je určite tento krásny portrét, ktorý nakreslila moja najlepšia kamarátka a dala mi ho na moje 17-náste narodeniny. Prezradím Vám, že najprv mi ho vôbec nechcela dať, pretože si s ním dala veľa námahy a kreslila ho niekoľko dní v kuse. No nakoniec som ju zlomila a Justin Bieber má dnes čestné miesto nad posteľou."


"Nemôže byť celá izba úplne sterilná preto tu nastáva veľký kontrast v mojom šatníku. Asi pred rokom som zo svojej skrine vytriedila farebné kúsky oblečenia a začala som nosiť skôr zemité farby - ale aj bielu. Nikto nechápal túto moju zmenu, pretože dovtedy som bola vždy "princezná v ružovej". No každý človek sa mení a vyvíja sa a ja teraz preferujem skôr all black style. Aj keď sa oblečiem jednoducho som skôr ten typ človeka, ktorý rád vyčnieva z radu, a preto som si začala kupovať "mačacie uši" ktoré na ulici určite zaujmú - preto v izbe nemôžu chýbať."


"No a nakoniec nastal čas aby som Vám povedala o mojej závislosti na knihách. Nachádzajú sa pohádzané po celej izbe či na nočnom stolíku, na skrini alebo nejaké staršie knižky z detstva aj pod posteľou. Niekedy sa ani nechcem začítať pokiaľ chodím do školy, pretože keď čítam neexistuje nič okolo mňa.

Čítali ste už niektorú knihu z môjho menšieho výberu alebo nie ste taký knihomoľ ako ja?"


"Neviem čo by som dodala nakoniec článku o mojej izbe asi už ani nič. Dúfam, že sa Vám môj článok a moja izba aspoň trochu páčila a možno aj niečím zaujala. S blogovaním som práve začala a hneď som dostala takúto skvelú príležitosť predstaviť Vám svoj "pokojíček". Bola by som veľmi rada ak by ste sa stali čitateľom môjho blogu ktorý je síce ešte len na začiatku ale budem sa snažiť ho zdokonalovať a posúvať stále ďalej. Odkaz nájdete TU - každá návšteva by ma nesmierne potešila. ♥

PS: najkrajšia ozdoba izby SYKES- môj pes, ktorý Vám nechcel zapózovať."


A protože já musím mít vždycky poslední slovo, chci Saše z Alexxiewstyle moc poděkovat za to, že nám ukázala svoje holčičí království, ve kterém bych se já osobně cítila jako v bavlnce a klidně bych se tam (aspoň na pár skvělých dní) zabydlela...i když nevím, co by tomu řekl chlupáč Sykes. ;) 

Vivi podpis