29.11.16

Rozdávám luxusní vánoční dárky...pojďte si pro ně

Mám velikánskou radost, protože tu pro vás mám dárky. Vánoční. Dárky věnované z radosti a pro radost klenotnictvím Eppi.cz, které se pro mě stalo synonymem laskavosti, přátelskosti a taky je tím nejtřpytivějším obchodem, jaký znám. Tak to je. A když mi Eppi skřítci řekli, že chtějí vám, mým milým čtenářům, věnovat tři luxusní vánoční dárky - šperky v těch nejkrásněji zabalených krabičkách, jen jsem se usmívala pod fousky, protože lepší nápad jsem už dlouho neslyšela. Tak tedy ano - tři z vás získají pod vánoční stromeček něco opravdu mimořádného. Něco, co vám připomene, že si zasloužíte nosit neobyčejný šperk, protože jste výjimeční. A to vy jste - klidně se vsadím.  

Tak neváhejte a chyťte soutěžní štěstí za nohu!

Vaše třpytivé ceny:


1. cena: Stříbrné náušnice s bílými opály a zirkony Janas

2. cena: Elegantní stříbrný náhrdelník s perlou Corina

3. cena: Opálová srdce ve stříbrných náušnicích Namuchi

Kdo a jak může soutěžit?

Soutěžit může úplně každý, kdo si přeje potěšit sebe nebo někoho, koho má moc rád. Takhle jednoduché to u mě je. ;) Nejlepší je totiž soutěž, kde nejsou žádná pravidla, protože to znamená jediné - ten, kdo vás při soutěžení obdarovává, to dělá z čisté a nezištné touhy udělat vám radost. A to já a Eppi rozhodně chceme.

Stačí, když mi do komentáře napíšete nějaký kontakt na vás a jaký nejúžasnější vánoční dárek jste našli pod stromečkem (nebo byste si přáli najít). Jsem na vaše "nej vánoční dárky" moc zvědavá.

Vyhlášení vítězů

Vyhlášení všech vítězů proběhne po skončení soutěže na mém Facebooku, tak to nepropásněte.



Ták a tady už vidíte své výhry z Eppi v celé své kráse. Stačí si k nim už jen obléknout černé koktejlky, koupit si čerstvý croissant a "coffee to go" a budete k nerozeznání od Holly Golightly z kultovního a nejstylovějšího filmu Snídaně u Tiffanyho. ;)


A malý bonus pro zdatné soutěživce - pokud budete tuhle soutěž sdílet třeba na vašem blogu nebo FB, můžete sem pak přidat druhý komentář s odkazem a zvýšit tím svoje soutěžní šance.

Soutěžit můžete do 5. 12. 2016. Po vyhlášení šťastných výherců na Facebooku k vám skřítci Eppíci pošlou posly s balíčky a opravdu se máte na co těšit. Přeju vám hodně štěstí a radosti při soutěžení.


Vivi podpis

24.11.16

10 malých radostí pro zkrášlení adventních dnů

Mám hrozně ráda Vánoce. Odjakživa, odmalička. A i když jsem zažila spoustu nepodařených, neveselých nebo filmově šílených Vánoc, jsem nezmar a nic mi nezabrání v tom, abych se na ty další zas a znovu těšila. A tak se i letos těším. S rozzářenýma očima, rozechvělým pocitem a takovou tou slavnostní náladou, která je možná způsobená punčem, ale pojďme si spíš říkat, že je daná tou něžností, kterou s sebou vánoční čas přináší. 

Předvánoce čili advent je tu za chviličku (už jen párkrát se vyspíte), a proto se mi zdá, že je ideální čas ukázat vám, čím se dá zpříjemnit a okořenit.

Já si totiž myslím, že Předvánoce mají být veselé a barevné, že mají být vtipné a plné objímání a skořice a sobů a perníčků. A taky plné vánočních knížek a legračních oblečků na láhve s vínem a že by neměla chybět voňavá vánoční mýdla a roztomilé ozdoby a bláznivé vánoční šperky v uších a...dost už řečí. Pojďte se podívat, jaké malé radovánky jsem pro letošní advent vybrala.



Perníčky nebo ozdoby na stromeček? Ač je to k nevíře, bé je správně. Keramické vánoční perníčky se dají zavěsit na adventní smrkovou větev, pak i na stromeček anebo s nimi jen můžete zlobit a mystifikovat své kamarády, kteří ale mají hodně dobré a pevné zuby.


Neumím si advent představit bez vánočního módění. Miluju vánoční pyžama, šaty se zimními vzory a crazy ponožky se sněhuláky. Jó a taky vánoční svetry. Růžový vánoční svetr se soby nebo vánoční svetr s pejsky nenechají nikoho na pochybách, jaká je vaše nálada a že jste "veselá kopa". A o to (nejen) o Vánocích jde.


Jeden rok jsem je nemohla sehnat, letos o ně naopak (naštěstí) není nouze. Miniaturní vánoční stromečky patří mezi moje nejoblíbenější vánoční dekorace. Dá se s nimi i všelijak tvořit; vložit je do velké sklenice spolu s malou figurkou srnky a pár borovými šiškami, do toho trochu umělého sněhu...no co vám budu povídat. ;)


Tak ano, jistě, jasně, ovšem, samozřejmě. Vánoční washi pásky. Báječná nutnost nás všech, předpokládám.


Když někomu dávám jako dárek lahvinku něčeho dobrého, baví mě trošku si u toho zavtipkovat (legrácky se můžou přece dělat ještě dřív, než když je láhev dopitá). Tenhle vánoční oblek na víno je k tomu jako stvořený.


Potkáváte na ulici holku, co si nepochybně potrpí na vánoční šperky, má na uších vánoční kouličky, na kabátě brož ve tvaru sobů a sání a na řetízku se jí houpá vánoční stromeček? Jéje, tak ji zastavte a prohoďte s ní pár slov. To jsem totiž na stoprocent já a ráda se s váma seznámím. 


Vlastně jsem doma docela decentní. Myslím jakože můj vánoční stromeček obvykle obléhá tajemná mlha třpytu a něžní ptáčkové a dokonce jedné kamarádce pomáhám zdobit stromek sestávající jen ze sušených švestek, ořechů a křížal (jako vod Lady), ale tohle jsou tak vtipné vánoční ozdoby, že jsem vám je tu ukázat prostě musela.


Počítám, že tenhle roztomilý vánoční ubrus od značky Cooksmart prozáří a proveselí každou adventní domácnost. Akorát, pokud vás můžu v rámci ochrany přírody poprosit, až se pak váš stůl bude prohýbat pod vánočníma lahůdkama, nedávejte talíře přímo ptáčkům na hlavu.



To je taková moje malá vánoční úchylka - mýdla značkyAnne de Péraudel. Miluju je a pamatuju si, že když jsem je kdysi objevila, připadala jsem si jako v květinářství a nevěděla jsem, jaké si vybrat dřív. Tak nejlíp všechny. Kupuju si vždycky víc druhů a kromě koupelny je nechávám odvádět voňavou práci i v prádelníku. A o Vánocích z nich vytvářím voňavé balíčky jako dárky. Je to taková správná holčičárna, která udělá pod stromkem vždycky radost.


A čím jiným se s vámi tentokrát rozloučit než vánočními knižními novinkami, které se mi dostaly pod kůži. Máme tu jednak knihu Vánoce po francouzsku (Fiona Valpy) a další knížka ideální pro zachumlaný čas a horký čaj je Mezi náma holkama (Lindsey Kelk). S nimi bude advent zas o trochu příjemnější a hřejivější a pohodovější. Tak ho v neděli šťastně odstartujte. ♥


Vivi podpis

10.11.16

Co si vzít do koupelny aneb je čas se zastavit

Jednu věc umím dokonale; jsem v tom přímo mistr světa. Jsem mistr v umění nabrat si tolik aktivit a práce (prosím, naučte mě někdo "říkat ne"), že se z toho můžu...no zbláznit. Teď si jedno takové období zrovna "dopřávám". A jak tak (už) nemůžu a nestíhám a nevím co dřív a nedokážu si vybavit, kdy jsem naposledy měla nohy hore, zasněný výraz a na tvářích pleťovou masku, vzpomněla jsem si na svého oblíbeného Marka Dzirasu, který říká: "Začít stíhat znamená přestat spěchat." 

Proto dneska navrhuju zastavit se (teď nebo večer nebo kdykoli, ale hlavně to udělat), zklidnit se, proškrtat úkoly (nakonec se ukáže, že doopravdicky neodkladný není skoro žádný z nich), přestat spěchat a stihnout díky tomu aspoň jedno malé holčičí koupelnové rozmazlování. Zasloužíme si ho.

A přestože si tady teď napustím vanu a ukážu vám, s jakými koupelnovými nezbytnostmi využívám získaný čas pro sebe, nejde ani tak o tu koupelnu. Jde o naši chvilku, bez ohledu na to, kde ji strávíme. Každopádně - voňavé lahvičky, svíčky a milá knížka se k tomu hodí vždycky.



Moje nezbytnosti pro holčičí hýčkání; zleva: olej do koupele, staré vydání knihy Oliver Twist od Charlese Dickense, svíčka Vanille Diptyque s nejhřejivější vůní, růže, sirky Frida Kahlo, které jsem si vyrobila, balzám Dr. Hauschka, čaje Sonnentor a sypká maska s vilínem.

A teď se na ty dámské koupelnové důležitosti podíváme podrobně:


Jasná a moje zamilovaná volba, pokud jde o odstranění kočičích linek, dlouhých řas a bůhvíčehoještě, je odličovač očí TheBalm Balms Awa. Koupila jsem si už třetí balení, protože je jemňoučký a šetrný, účinný a tomu jeho roztomilému balení nemůžu odolat; ostatně jako neodolávám ničemu od značky TheBalm.


Á, tak tady ho máme, kluka jednoho. Zlatýho. Leopardího. (Nebo je to panter?). Bývá kliďas, dokud před ním nezamávám balzámem Dr. Hauschka. To vám pak zavětří, rozběhne se přes celý byt a letí a letí a odráží se předníma tlapama o koberec jako rys (někdy i jako ďas) a to všechno jen proto, aby pak strčil celou hlavu do kelímku s tím nejdobřejším balzámem na rty. Dr. Hauschka je moje dávná láska, která čím dýl tvá, tím je lepší. A že se o Haušku peru s tak velkým zlatým zvířetem? O některý věci přece stojí za to se prát.


Moje milá kamarádku Suzi mi dala tenhle zázrak - čistící masku na obličej. Takže pokud se tu bavíme o relaxační chvilce pro sebe, maska s výtažky vilínu, lichořeřišnice a sedmikrásky musí být na blízku. Smíchám ji s troškou teplé vody a nanesu na pleť, kterou zbaví nečistot a celou ji rozdovádí a rozzáří. Moje top.


Když je v lahvičce zlatá tekutina (ať už je to olej na pleť, vlasy, tělo nebo parfém), je skoro jisté, že se budeme kámošit. Tyhle věci mě přitahujou jako magnet. Ze zlatavé přehlídky flakónů na fotce vypíchnu ten prostřední - levný a přitom naprosto úžasný olej do koupele. Niveácký. Na rovinu, nemám Niveu v lásce, ale tenhle olej je bombózní a z obyčejné koupele udělá přímo antické lázně. A protože jsem detailista každým coulem (je to dar i prokletí), nahřála jsem původní nálepku fénem (díky tomu jde dobře sloupnout cokoli) a odloupla ji. Zbyla jen krásná lahvička, která se v mojí koupelně rozvaluje přímo hříšně.


Modrý koník z blešího trhu z Říma, který mi spadnul ze stolu (a proto nemá ouško, ocásiště ani nohy...a mně je ho líto a mám ho kvůli těm jeho hendikepům ještě radši), bedlivě hlídá moje poklady Diptyque, které si s sebou beru do koupelny vždycky. Vůně a oleje od Diptyque jsou mou nejoblíbenější pařížskou rozmazleností, která umí povýšit každodennost do stavu výjimečnosti. A ty jejich svíčky! Aniž byste je zapálili, provoní úplně celý pokoj (a což teprve, když se rozmihotá hořící plamen a vonný vosk se rozpouští a voní a voní).


A po koupeli sladká tečka v podobě přírodní značky Yogandha, která je...jednoduše božská. Je přesně tím, na co pomyslím, když toužím po voňavě oddychovém rituálu (ať už s yógou nebo bez). Značka Yogandha potěší i vegany, je cruelty-free a úplně nenuceně ukazuje, jak si užívat přítomnost, jak přestat spěchat, věnovat se sama sobě, zakusit harmonii a klid a vyzrát tak nad stresem a dnešní fofr dobou. Prostě se stačí namazat (jasnačka že Yogandhou, po rumu totiž dost bolí hlava) a spokojeně pozorovat ten klídek v duši a provoněnou kůži.

Tak a to je z mojí koupelny dneska všechno. Užijte si "vaši chvilku" a najděte si na svá malá potěšení čas. Vyplatí se to.

Ale jinak ještě nekočíme, mám tu pro vás jedno pozvání.

Mini ukázka z minulých trhů.

Mám vždycky velkou radost, když se s vámi můžu někde sejít. A senzační Trhy u Vrby jsou ideální příležitost. Prodávám tam jednou za čas svoje poklady - nové, staré, hravé, pravé, značkové i neznačkové, ty, co jsem si přivezla ze světa i ty, které jsem ukořistila u nás. Tuhle sobotu 12. 11. tam budu zas. Kdo můžete, přijďte - moc ráda vás zase uvidím. Už zítra vám na svých fb stránkách představím aktuální ukázku toho, co všechno u mě můžete objevit. Těším se na vás. ;) Báj báj.


Vivi podpis

3.11.16

Nová kniha Malý princ je na světě...povedla se?

Pojďte ke mně, vy milí milovníci knihy Malý princ, mám tu pro vás dneska moc dobrou zprávu. Před dvěma týdny se pod křídly nakladatelství Triton narodilo úplně nové vydání knihy Malý princ s ilustracemi Markéty Vydrové...Vydařilo se? Vy už asi dobře víte, že kdyby ne, určitě by se tady u mě neobjevila ani zmínka. Jen o krásných věcech mě totiž baví psát, jen to, co umí vnést do všedních dnů nevšednost, ráda fotím. O ty ostatní věci - nepodařené nebo rozčileníhodné - ať se postará někdo jiný. ;)

A tak jsem zatoužila vám o nově vydaném Malém princi napsat a představit vám, jak tenhle známý příběh získal s ilustracemi Markéty Vydrové úplně novou kouzelnost a půvab. Její obrázky jsou plné fantazie, malých čarokrásností, a když knížkou listujete, jste tam. Jste uvnitř. Vtáhne vás to k malému princi blíž, než jste si troufali byť i jen pomyslet. 



Když jsem novou knihu Malý princ uviděla poprvé, hned mezi námi přeskočila ohnivá jiskra...některá přátelství vznikají takhle rychle, věřte mi.

I když jsme všichni zvyklí na malého prince s rozcuchanými krátkými vlásky, mně se líbí změny. Líbí se mi, že má teď dlouhé háro povlávající ve větru, že kolem krku nosí šálku utkanou z hvězdné oblohy a líbí se mi dokonce i to, že liška vypadá tak trochu jako náš Tomík. ;) A koneckonců, může vypadat ještě úplně jinak - naše srdce to namaluje za nás...


Nevím, jestli to bylo těmi ilustracemi, tím, že jsem si ke čtení a prohlížení vzala svůj oblíbený hrnek se silnou kávou, nebo tím, že mi při tom asistovala vánoční figurka malý princ, ale jisté je, že jsem se při čtení usmívala i dojímala víc, než bych čekala. Člověk by si řekl "vždyť už to znám", ale příběh o malém princi, rozbitém letadlu, dobru, zlu, přátelství, které musíme opečovávat a chránit, o pravém štěstí a o všeličems dalším, se nedá úplně znát. Pokaždé, v každém životním období, bude trochu jiný. Pokaždé se v něm dá najít něco nového, byť text jako takový zůstává stejný. To my se měníme. A když se měníme k lepšímu, malý princ je nám blíž (podobných teorií mám ještě spoustu) ;).


Prolistujeme si spolu teď novou knihu Malý princ, ale jen tak trochu. Jen tak na chuť. Nakouknete a zbytkem se necháte překvapit. Anebo...mám ještě lepší nápad. Knihou vás provede odbornice na slovo vzatá - paní liška. Však ona ji zná nejlíp. Tak lištičko, listuj a ukazuj...



Beránek usnul a liška taky. A my se místo spaní můžeme alespoň zasnít...A komu se zrovna nechce snít, ale chce knížku rovnou mít, může si ji pořídit třeba na Tridistri.cz (najdete tam i videa, jak knížka vznikala). Přeju vám, ať se vám u Malého prince příjemně fantazíruje a ať jste pokud možno co nejmíň dospělí. ;)

 *
"Tyhle podrobnosti o asteroidu B 612 vám vyprávím a jeho číslo vám prozrazuji právě kvůli dospělým. Dospělí mají čísla rádi. Když s nimi chcete mluvit o novém kamarádovi, nikdy se vás neptají na to podstatné. Nikdy se vás nezeptají: "Jaký má hlas? Na co si nejradši hraje? Sbírá motýly?" Ptají se: "Kolik mu je? Kolik má sourozenců? Kolik váží? Kolik vydělává jeho tatínek? " Pak teprve mají pocit, že ho znají...Takže když jim řeknete: "Důkazem, že malý princ existoval, je jeho půvab, smích a to, že chtěl beránka", jen pokrčí rameny a budou vás mít za malé děcko. Když jim ale sdělíte: "Pocházel z asteroidu B 612", přesvědčí je to a přestanou vás svými otázkami otravovat. Děti musí být k dospělým hodně shovívavé."

Vivi podpis