15.6.11

Filmové retro...léta šedesátá

Retro komedii "Kašlu na lásku" (Down with Love) s Renée Zellweger zkuste, až budete mít rozmarnou náladu a chuť podívat se na něco roztomilého. Roztomilá je tradičně Renée, dialogy i prostředí zasazené do Ameriky 60. let.
Renée se celý film sladce nakrucuje a feministicky brojí proti lásce. Ale nelekejte se, film je v podstatě parodií na romantické slaďáky ze "šedesátek", má lehce komiksovou atmosféru, a právě tím je milý a rozhodně netuctový.
Milovníci retra ocení přesně vsazenou hudbu, stylové modýlky, botičky s labutěnkou, luxusní retro příbytky, legrační pánské podvazky držící ponožky a další úsměvné detaily.
Lehce kýčovité, naivní, vtipné, barevné...
A pokud máte chuť spíš na 50. léta s R. Zellweger, připomeňte si můj březnový tip tady.
Tak a teď už jste si zřejmě udělali názor, zda se filmu Kašlu na lásku obloukem vyhnout nebo se na něj hned podívat ;-)...
Z 10 možných hvězdiček dávám 6.
Vivi podpis

17 komentářů:

  1. Jéé, tenhle film jsem si chtěla "koupit" a úplně jsem na něj zapomněla :) Píšu na seznam a děkuji za připomenutí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Me laka ten film jako takovy, ale zas me trochu odrazuje Renee, kterou dvakrat nemusim (vyjimkou je role Bridget J.). Tak nevim... :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vivi, díky za tip, trocha odreagování neškodí :). Jo, ty podvazky mají asi ještě mnohem starší historii - nosil je můj dědeček, co si pamatuju. Narodil se 1914, umřel 1995, když měl vypadat fešácky, měl "přivázané" ponožky. Jéje, jak bych si s ním ráda popovídala...
    Krásný den!

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Vivi, opět si se mi trefila do vkusu..Kašlu na lásku je můj oblíbený retro film..René je tam sladká.. kostýmy dokonalé..a ženská emancipace tam sílí..je snad lepší kombinace?:)

    OdpovědětVymazat
  5. ...Evi, rádo se stalo. ;-)

    ...Moni, trochu odvahy, jen to zkus!Osobně si myslím, že Renee je v roli Bridget trochu slabší, mám ji mnohem radši v jiných filmech, po jejichž shlídnutí jsem konečně nabyla dojmu, že tahle holka umí hrát! Fantasticky jí sedla role ve smutném filmu s Meryl Streep.

    ...Mari, podvazky na ponožkách jsou rozkošný, dědeček musel býti fešák!

    ...Ino, jsem ráda, že film znáš a máš ho ráda. Je mi jasné, že občas v něm čerpáš inspiraci pro své denní i noční modely ;-).

    OdpovědětVymazat
  6. Vivi, díky za typ. Občas mám náladu na takový film. Třeba k žehlení se hodí víc, že Bratři Karamazovi :o) Renne miluju ve filmu, kde hraje židovskou manželku rozumící šperkům (zapomněla jsem, jak se film jmenuje).
    Měj se moc hezky, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Hned podívat ;), tedy až jej seženu :) Príma tip, mám ráda Renée ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Miluju retro filmy, a rené taky! takže přidávám do listu filmů které musím vidět! Díky za tip, viv :)

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní16:24

    ešte ku knižke "francouzský život"..poznáš knihy
    "Rok v Provenci", Navždy Provence, Znovu Provence,
    autor Peter Mayle? asi áno, ak nie, skús..nie sú
    také prosté, ale tiež voňavé a šťavnaté..mmmmm...

    OdpovědětVymazat
  10. ...Helenko, tak jako židovskou manželku jsem Renné ještě neviděla a rozhodně mám v úmyslu zapátrat, v jakém filmu tuhle roli měla. Děkuju za tip!

    ...Len, jsem ráda, že sis vybrala tu druhou možnost ;-).

    ...Becky, príma, to mě těší.

    ...Drahý(á) neznámý(á), ach ano, Navždy Provence mám právě na nočním stolku. Ale bohužel se mi nepodařilo sehnat ostatní knížky od Petera. Všude jsou vyprodaný. Ale to je věčný boj. Takhle už asi dva roky sháním usilovně knížku Pod toskánským sluncem a zatím marně. Děkuju moc za milý komentář!

    Ať se vám daří přeje Vaše Vivi.

    OdpovědětVymazat
  11. Retro filmy zrovna nemusím, ale zato Renée ano. Tak trošku váhám, jestli film zhlédnout :)

    OdpovědětVymazat
  12. Vivi, tak jsem si to našla, protože jsem si nemohla vzpomenout... Myslela jsem film A Price Above Rubies a při té příležitosti ještě doporučuji Miss Potter o známé anglické ilustrátorce.
    Hezký večer, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  13. ...Dazz, za zkoušku nic nedáš. Tohle je úplně jiný film retrového typu, než na který si možná zvyklá. Máš-li Renée ráda, už ať tě vidím u DVD přehrávače ;-).

    ...Helčo, jsi skvělá. Děkuju za filmové tipy, už teď se na ně těším!

    Pac a pusu všem posílá Vivi

    OdpovědětVymazat
  14. Vivi, ty vis jak na nas, co? Tento typ filmu miluji a Rene Zellweger taky. A ted budu opet trapne chytra, ale jeji tatinek je Svycar... Hm, ok uz dam pokoj!!! Krasny vikend, Katerina

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Vivi,
    tak myslím, že tohle právě potřebuji!!
    Moc děkuji za typ :o))
    Měj se krásně
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  16. ...Káťo, jsem moc ráda, že díky tobě vím, kdo se ve Švýcarsku narodil, kdo je tam pochován a kdo tam žije ;-). Jsi zlatá.

    ...Jaruško, tak honem od počítače na gauč! ;-)

    OdpovědětVymazat
  17. Tak jsem Vivi mrkla na film na tvé doporučení a byla to fajn retro oddychovka na nedělní odpoledne ;-) Navíc v tomto filmu je René opravdu sexy (scéna ve vaně, kdy vleze do střevíčku s labutěnkou a pak v lehkém vlajícím župánku schází ze schodů je prostě epesní). Taky mám pár filmů připravených, které chci pak dát blog...tak snad najdeš inspiraci i ty u mě ;-)

    OdpovědětVymazat