22.8.15

Co je v mém diáři aneb nápady a tipy, jak si vést diář

Slíbila jsem vám, že vás nechám nahlédnout do mého diáře, a tak jsem trošku nervózní. Je to asi jako kdybych vám ukazovala šuplíky s prádlem, intimčo záležitost. Sice ani v prádlovém šuplíku, ani v mém diáři není nic tajného, ale přece jenom mám tváře trochu růžovější než jindy. A když už tedy pro vás svůj diář otevírám, tak vám rovnou naťuknu i pár tipů, co si do něj psát nebo lepit. 

Víte, já totiž viděla už hodně diářů. A překvapilo mě, že se v nich škrtá, že se do nich píšou červeně ty nejnepříjemnější věci (zrovna před pár dny jsem v diáři jedné kamarádky zahlídla obrovským červeným písmem přes celou stránku napsáno "zubař ve 2 hodiny", za tím byly vykřičníky a všechno to bylo třikrát červeně podtrženo..aua, au, auvajs), že se do nich často nepíšou radovánky ani těšení, a že se zkrátka diáře docela zanedbávají. Tak to ne, to by nešlo. Diář je mazlíček, a já vám ukážu, jak je možné si ho vést a udělat si z něj kamaráda. Na červenou barvu a podtrhané nepříjemnosti můžete rovnou zapomenout...

 

Jsem "nezkrotitelně vášnivá papírnička", což v překladu do češtiny znamená, že prostě miluju úplně všechno, co voní papírem. Od knížek, notesů, bloků, blogů, nálepek, washi pásek, kalendářů, přes balící papír, papírové talíře a kelímky, barevná papírová brčka až po diáře.

Diář je pro mě ta nejdůležitější papírnická věc ze všech. Je se mnou celý rok. Je svědkem každého mého dne, se všemi jeho úkoly, radostmi, inspiracemi i překvápky. Svůj diář od Kate Spade jsem s jásotem objevila mezi loňskými vánočními dárky a zatím jsme se od sebe letos nehnuli. Má velké a pevné desky, které vypadají jako barevná knihovna (kromě knižní klasiky v ní nechybí ani malé akvárko, budík, nebo váza s kytkama), uvnitř má zlaté puntíky, na začátku každého měsíce přijde s nějakým roztomilým nápadem (třeba "sing outside the shower") a taky má moře místa. A teď vám ukážu, jak a čím to móře místa zaplňuju.


Malé podvody a nalepovací papírky
Někdy trošku podvádím a opravdu nepříjemné věci si do diáře nepíšu. Mám je tam, to jo, protože diář je moje pravá ruka a mám v něm všechno, ale používám malé fosforové lepící papírky. Šikovná věc. Na takový papírek klidně napíšu "zubař ve 2", ale jakmile je vyřízeno (vyvrtáno, vypláchnuto), už už papírek odlepuju a házím do koše. A pak se jdu za zubařské útrapy odměnit, koupim si voňavku a o té si do diáře provedu záznam velkými písmeny a pěknou růžovou pastelkou. Já si prostě vždycky budu myslet, že příjemné věci je třeba podtrhávat a zapisovat, zatímco ty neveselé zmuchlávat a házet do koše.

Washi pásky
Můj diář je washi pásek plný. Washinky jsou totiž vynález snů. Je to to nejlepší, co mohlo papírenského maniaka mého typu potkat. Svou první náruč japonských pokladů jsem si pořídila před pár lety v eshopu Washipasky. Tenkrát jsem z toho obchodu byla (a pořád vlastně jsem) úplně u vytržení - všechny ty barevné washipáskové kotoučky z Japonska i z celého světa, spousta notesů, svorek, sponek (kancelářské sponky ve tvaru poníků a pejsků jsou moje nejoblíbenější a nejpoužívanější), mašlí a provázků, potištěných sáčků, nálepek, papírových květin, barevných obálek a girland...zkrátka tam žádná papírenská tužba a závislost nezůstane nevyslyšená.

Ono totiž washi pásky, to je tak trochu závislost. Koupíte si jednu a k ní průhlednou krabičku (jakože do ní budete své úlovky během let ukládat). K první washi pásce rychle přibyde druhá, desátá a krabička je za chvíli plná. Koupíte tedy druhou krabičku a už ji plníte dalšími washi páskami a ani se nenadějete, třetí krabička je tu a jisté je, že prázdná bude jenom chvíli. Sbírka roste a papírenský maniak pochrochtává blahem. A když už máte snad všechny barvy a vzory, lovíte unikáty. Páska s motivem Paříže nebo plameňáků...jóéju! 


Všechno je důležité
Do diáře si píšu schůzky, pracovní záležitosti, právě čtené (nebo chtěné) knížky, místa, kde obědvám i večeřím, plány, nákupy, pochůzky, zařizování, výlety, koncerty mého muže s jeho kapelou Singhaia, ale i takové (zdánlivé) malichernosti, jako je 1. letošní ochutnávka točené zmrzliny (vidím, že to bylo v pondělí 13. dubna - ó, šťastný to den!), pečení čokoládových košíčků, chystání oslav nebo třeba posílání (a taky příjímání..no jéje) různých balíčků s dárky, kterými se to v mém světě jenom hemží. Nikdy by mě nenapadlo psát si do diáře jen to, "co musím". Povinnosti a úkoly přece nejsou důležitější než radosti a příjemnosti, ba právě naopak.


Obrázky z filmů
Kdykoli si (obvykle v noci) pouštím nějaký film, zapíšu si jeho název do diáře. Pokud se mi hodně líbil, tak k němu dolepím obrázek, abych na něj jen tak nezapomněla. Moonrise Kingdom (Až vyjde měsíc) je jedna z těch filmových dobrot, které si vylepení do diáře zasloužily. Něco tak dominantně roztomile divného jsem už dlouho neviděla.


Pohledy, fotky a vytisknuté nebo vystřižené obrázky
Lepím si do diáře plno inspirativních fotek a obrázků, vstupenky z kina, koncertů a akcí nebo třeba pohledy, které ke mně připutovaly z neznámých dálek a pak se kochám a prohlížím. Jen tak. Pro radost. O nic jiného nejde.

Průhledná tajná přání
I když mám velký a prostorný diář, potřebuju ještě trochu víc místa (ostatně trochu víc místa potřebuju úplně všude a vždycky) na svá přání. Vyřešila jsem to tak, že si obrázky důležitostí, které si chci pořídit, jednoduše vytisknu na hodně tenoučký a průhledný, tzv. průklepový papír (v papírnictví se průklepáky prodávají ve velkých blocích) a pak ho vlepím mezi stránky diáře pomocí natrhaných kousků washi pásky. Tenhle průhledný "wish list" je z února. Přála jsem si: dřevěné potištěné obrázky, bílou zrcadlovku, růžové ořezávátko jednorožce a jaro. A je docela príma o pár měsíců později zjistit, že se mi všechna moje přání splnila. ;)


Můj diář, to je nejen poznámkový záznamník a radílek, ale taky takový ležérní, nekonvenční a nepatetický deník. Taková pohodovka. To, že si ho šňořím, vybarvuju, že si do něj lepím nálepky a obrázky, a že si tam píšu i prkotiny, které dělají můj den hezčí, je pro mě hodně důležité. Jednak jsem díky svému diářovému zapisování vycvičená vidět všechny hezké maličkosti, nepřehlížet je a radovat se z nich a pak si je jejich zapsáním znovu připomínám, čímž mě vlastně potěší znovu.

A navíc je mé diářování i senza odpočinek. Celý den někde lítám, nestíhám, v hlavě mi pořád něco šrotuje, ale pak přijde večer nebo noc, všude je klid a mě čekají barvičky, pásky, lepidlo a úplná očista. V tu chvíli nejsou důležité nevyřízené e-maily, složenky, pracovní cesty, nádobí ve dřezu nebo nějaká lapálie, která mě přes den potkala; v tu chvíli je důležité jen to, jestli mám na "úterý" použít světle modrou nebo růžovou pastelku a jaká nálepka se hodí nejvíc ke středečnímu ránu. Je to úleva si aspoň jednou denně (a pravidelně) trošku hrát...
http://www.anrdoezrs.net/links/5759584/type/dlg/sid/diar-papirnictvi/https://bydleni-a-design.zoot.cz/

A na konec mám pro vás pár tipů na roztomilé papírnické věci, které mi teď padly do oka na Zootu. Dělám tam občas svému soukromému papírnictví a diáři radost - nejradši značkama Happy Jackson, Helio Ferretti nebo Disaster. Pro ty mám zkrátka slabost. Mňam. ;)

Vivi podpis

85 komentářů:

  1. Také mám ráda tyhle blbůstky a taak:-) moc pěkný diář a skvělé nápady:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tomhle plácku se to "blbůstkama a taak" jenom hemží; mam je ráda já a máte je rádi i vy čtenáři - a to se mi na nás tak líbí. ;)

      Vymazat
  2. Krásny diár! Ďakujem za inšpiráciu! Ja žiadny momentálne nemám, aj keď som v minulosti pár mala, po týždni ma to už nebavilo. No keď vidím ten tvoj, určite si nejaký kúpim a budem si ho viesť podobným systémom. :))
    ChristyShades

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Christy, mam nápad - až bude padat hvězda, budu si něco přát a to něco se bude týkat tvého budoucího diáře...ale pšt, přání se nesmí řikat nahlas, jinak se nesplní ;).

      Vymazat
  3. Uzasny diarek mas plny inspirace a pozitivnich poznamek a zapisek. Libi se mi jaky mas smysl pro detail. Ze i do posledniho puntiku si s tim davas zalezet. Jsi velkou inspiraci a nemuzu ted jit udelat nic jineho nez otevrit muj diar a take ho trochu zutulnit a vybarvit ☺️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luci, tak když tě můj článek inspiroval k zútulnění a vybarvení vlastního diáře, můj dnešní úkol je splněn a můžu si jít lehnout. ;)

      Vymazat
  4. Vivi, to je nadhera! Kazda stranka! <3 <3 <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to udělam s dovolením jako ty: <3 <3 <3

      Vymazat
  5. Nadhera! Ja, jakozto prvotridni diarova rajda, tu utiram sliny z klavesnice. Momentalne pouzivam velky kikki.k a ted jsem poridila i skladnejsi Midori Traveller's notebook a kdybych mohla, mam tech diaru aspon 10 :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejlepší na tom je, že diářový rajdy se vždycky poznají i na dálku a vždycky si mají co říct. ;)

      Vymazat
  6. Vidím, že jsi mnohem větší papírnička než já. Vlastně jsii jediný člověk, kterého znám a je víc zapálený do papírů než já :-) Diář vždycky vybírám od října, abych měla ten pravý, protože s ním pracuju každý den. Zapisuju si i nepříjemné věci. Když se pak ohlédnu zpátky, vidím, že jsem byla šikovná že jsem zvládla zubaře nebo odběr krve :-) PS Colomba miluju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Wiki, ty já si troufám tvrdit, že tady na mým blogu je sdruženo hodně papíromilců a možná, že se tu najde pár ještě divočejších než jsem já. By ses divila. ;)
      Jo jo, výběr diáře, to je vždycky úkol s velkým "účkem", nic se nesmí zanedbat, podcenit nebo přehlídnout. Nový diář musí být prostě vždycky ještě o pusu lepší a dokonalejší než ten minulý ;)
      PS: Columbo je šťastnej chlap. ;)

      Vymazat
  7. Prosím prosím, jak řešíš ty nálepky a všechno??:) Já totiž třeba doma nemám k dispozici takový krásný obrázky apod:).. Doma ani barevnou tiskárnu nemáme abych si pořád něco tiskla:) Díky Ivet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj slečno Pamapó, ó pěkný obrázky, ty jsou všude. Vystříhávám je v časopisech, v katalozích, pohledy objevuju v papírnictvích, v antikvariátech, na cestách nebo v poštovní schránce, nálepky dostávám od kamarádek nebo po nich pátrám všude možně (mívají je i v běžných obchoďácích nebo třeba v Levných knihách), občas odlupuju i nálepky z banánů ;) (trocha exotiky nemůže uškodit) nebo si vyrábím svoje vlastní. To koupíš (zas někde v papírnictví) obyčejná mrňavá nalepovací kolečka (tzv. štítky - bývají všech možnýh velikostí - kromě kulatých jsou i obdélníčkové nebo čtvercové) a pomaluješ si je podle fantazie. Na některé maluju hrnky s kafem, na jiné náladové obličejíky, srdíčka, dopisní obálky...prostě cokoliv a vlastnoruční nálepky do diáře jsou na světě. ;) Člověk ani nemusí mít tiskárnu, aby se jaksepatří vydováděl. ;)

      Vymazat
  8. To je ten nejhezčí diář jaký jsem kdy viděla. Opravdu nádhera. :-) Ještě že já washi pásky nemám, asi by bylo polepené úplně všechno. :-D
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "polepené úplně všechno"...to mi něco hrozně připomíná ;-))

      Vymazat
  9. Vivi, to je diář přesně podle mého gusta ♡ Mám podobný, sice do něj píšu i "důležité" věci ale kde jsem byla, s kým, co jsem viděla, navštívila, co si přeju... prostě život v něm nesmí chybět! To by byla jinak nuda!!!
    Prohlížením tvého KS diáře mě napadlo jak zdokonalit diáře které vyrábím :-) A já si s dovolením do mého diáře založím i tvůj skvělý blog post a až přijde diářový čas 2016 tak ho vyndám ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Aný, myslela jsem, že už tvoje diáře být dokonalejší ani nemůžou, ale jsem moc ráda, že jsem tě přece jen inspirovala ještě k nějaké diářové vychytávce (Hanka Růžičková bude nadšená) ;).
      V tom případě se tenhle můj blog post už teď těší na diářový čas 2016 ;).

      Vymazat
  10. Zdravím Tě, Vivinko,
    mým už tříletým společníkem je diář od Papelote ( http://www.papelote.cz/p/diar-fabrico/ ). Jen vždy musím vyměnit náplň.Obalu zůstávám prozatím věrná a občas mu dopřeji ochutnávku pracího prášku a žehličky :)

    Pěkný den Všem.. :)
    Kamča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kamčo, tak ty jsi takhle krásně věrná? Ale ani se nedivím, když je tvůj diář takovej fešák látkovej. ;)

      Vymazat
  11. Jé, to je krása <3 Já mám Filofax, červený, a koupila jsem si teď do něj na Ebay rotomilá lepítka a obrázky. A tedy to s těmi smutnými věcmi je úplně brilantní nápad! Ten od tebe okoukám :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ebay...sakra, tam to až moc dobře znám ;-)) Joo, jen okoukávej, mně to dělá radost. ;)

      Vymazat
  12. Ach Vivi!
    Tvůj diář je pro mne nebíčko! ♥
    Já jsem na diáře, deníky, sešity . . . také maniak (však to moc dobře víš♥) a když vidím, jak krásně se o ten svůj staráš, jak ho fantasticky zdobíš! No já se tu úplně rozplývám a v tu samou chvíli tvému diáři závidím! ♥

    Vivi, představ si co se u nás za chvíli otevře za obchod! Když jsem to zjistila, tak se mi úplně podlomila kolena - radostí! Budeme tu mít celý celičký obchod KOH-I-NOOR!!!!♥♥♥
    Já se tedy raduji, má peněženka méně a celkem se ze mě už klepe. .-D
    Když jsme procházeli kolem a dveře byly oteřené, hned jsem musela maličko nahlédnout a nasát tu vůni papíru a dřeva! Hned jsem zahlédla regál plný růžových tužek a pastelek a propisek a a a - musím se zhluboka nadechnout! :-DDD Už aby byl obchod otevřený! :-)
    Na výloze mají zatím psáno: OTVÍRÁME pro vás náš firemní obchod, ale nepíšou v který den to bude! Tak tam musím chodit nakukovat a jsem jak u vytržení!!!! :-D

    Největší radost mám vždy, když stojím v papírnictví, v galanterii a v knihkupectví! Tak doufám, že se tomuto obchůdku bude dařit a že bude otevřen pořád. :-)

    Vivi, měj se nádherně a MOC děkuji za tvé svolení k nahlédnutí do tvého fantastického a naprosto pohádkového diáře! ♥

    Ahoooooooooooooooj!!!!! ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárí, Ty ses mi tu tak krásně rozdivočela a rozveselila. ;) Já vím, že jsi papíromaniak a moc se mi to na Tobě líbí. ;) Obchod KOH-I-NOOR poblíž Tebe...fíha, tak to se mají na co těšit...určitě nezkrachujou, když se Tě budou držet. ;) Já si zrovna předevčírem koupila v papírnictví od Kohinoor dvě velké tlusté pastelky (barva pink a mint) a tužku na oči. Kohinoor je lehký milovat. ;)
      Měj se krásně a děkuju moc. :-*

      Vymazat
  13. Ahoj Vivi, kouzelný diář. Taky miluji vůni papíru, knížek a galanterii. Jen neumím plánovat a tak mi nejde si vézt diáře. Přesto mě fascinuje. Mám něco podobného s šitím či háčkováním. Vše jde stranou když mě to chytne. Krásný den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru, no někde píše a maluje a někdo šije a háčkuje. A když to ty dva dají dohromady, jó, to se pak dějou věci. ;)

      Vymazat
  14. Taktéž bych ráda měla takovýto deníček, avšak vždy u toho vydržím pár prvních měsíců a pak vše zase začínám psát do mobilu a deníček se mi nechce tahat :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Peťo, tak možná je dneska zrovna ta správná chvíle zkusit to deníčkodiářování znovu. ;)

      Vymazat
  15. tvoj diár je ako rozprávková knižka, paráda! ;)

    3znitry.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že tahle rozprávková knižka bude mít šťastný konec. ;)

      Vymazat
  16. Také si do diáře píši úplně všechno. Jakože vážně všechno :-D Přes blbiny (jako třeba na jaký film se podívat nebo jít se podívat na nové svíčky do obchůdku, lepím si tam obaly od dobrých čokolád, žvýkaček, fotky nebo vzkazy od milého :)) až po ty vážné věci, co je třeba vyřídit :-) Takže tvému nadšení pro zápisky rozumím. Jen nemám takové nadšení pro tak úhledně vedený diář :-D Jsem prase a od toho to taky vypadá :D Jakmile něco splním, nadšeně škrtám :D Tím chci říct, že jsem opravdu tvým vedením diáře ohromena. Moc krásné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozumíme si. ;) A co se týče toho škrtání v diáři, tak já si sice splněné úkoly "odfajkovávám" pastelkou, ale divoké škrtání taky chápu - musí to být úžasně osvobozující pocit. ;)

      Vymazat
  17. Vivinko, to je nádhera! Já jsem taky papíromil a papírofil! Mohu se zeptat, čím se vlastně živíš? Tvůj život vypadá ohromně zábavně! Stýská se mi po Tomíčkovi, pošli mu ode mě pusinku prosím!

    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Káťo, papíromilofilové jsou u mě vítáni s otevřenou náručí. ;)
      Tak trochu se živím vším. Vivi - práce všeho druhu. Práce editorské a fotografické pro různé magazíny, práce textařské a kreativutvorné a taky jsem majitelka butiku se společenskými šaty, takže práce majitelkovské od A až do Z. Když se to všechno tak pěkně dohromady napíše a popíše, vypadá to zábavněji než to ve skutečnosti je, ale vším čím jsem, jsem ráda. ;)
      Tomíček je na prázdninách u našich a určitě mu při nejbližším setkání vyřídím pusu na čenich. ♥

      Vymazat
    2. Milá Vivinko, děkuji ti za odpověď. Tipovala jsem tě na spisovatelku a tajně jsem doufala, že si od tebe jednou přečtu knihu :)) Nebyla jsem až tak daleko. Tak mi nezbyde než si zatím koupit časopis a šaty a na knihu si ještě chvíli počkám :)
      A já si říkala, že jsem tu dlouho Tomíčka neviděla. Snad se má na prázdninách krásně.

      Vymazat
    3. Jsi moc milá ;). Knížka je v plánu, ale musela bych odjet někam daleko (nejlíp na Tahiti) a tam psát a psát. Doma jsem pořád v letu a cuku, takže na klidné sepisování Viviných románů nějak nemám tu správnou atmosféru a prostředí. Ale jednou...jednou něco vydám...;-)
      Tomíček se občas mihne na facebooku, ale taky mu moc chybíte. Ale nedá se nic dělat, má teď plné packy práce s hlídáním domku a lítáním po zahrádce. ;)

      Vymazat
  18. Tak si do diáře zaznamenej den 26.5.2015 - Rose se konečně dostala domů ke svému úžasnému balíčku od té nejúžasnější Vivi a má neskutečnou a ohromnou radost ... Děkuje a posílá pořádného hubana od rtěnky Vivi na líčko a druhého do diářku :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Rose, víc si přát nemůžu, mám velkou radost. :-* Den 26. 5. vybarvím v diáři růžově, jak jinak. ;) ♥

      Vymazat
    2. Na to ti posílám tichou podporu a růžové pastelce přeji výdrž, protože růžové jsem vždy fandila! :))

      Vymazat
  19. To je božííííí diář!:) L.

    OdpovědětVymazat
  20. Trik s nalepovacími lístečky obsahující nepříjmné záležitosti je skvělý! Asi ho začnu praktikovat.

    OdpovědětVymazat
  21. To je krása. Já diář používám zatím jen do školy, protože si vždycky koupím jen nějaký malý a lehký, aby v tašce moc netížil, ale jak tak koukám, je to chyba :)
    Washipásku kdosi přitáhl do školy a olepil třídní knihu a teď jí máme nejhezčí! Takový malý detail a jak tu knihu úžasně rozsvítí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Andulko, malej a lehkej diář ve školní tašce - to zní logicky, zas na druhou stranu..když se vyndá pár učebnic a jabko, tak se tam najednou vejde tlusťoch diář i plná krabice washi pásek (bude to chtít oblepit i lavice, tabuli a okenní rámy...ať to máte ve třídě nejhezčí) ;).

      Vymazat
  22. Dá se k tvým článkům psát vůbec něco jiného než "překrásné"?! Vždycky mě to hrozně ohromí a ztrácím schopnost psát něco smysluplnějšího. :) Fakt úžasné. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Daysy, mně tvoje komentáře přijdou vždycky moc pěkně smysluplný ;). Vrním...;)

      Vymazat
  23. Vivi, to je pecka - úžasný diář. Tvůj blog vždycky potěší :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj diář si pochrochtává blahem. A já s nim. ;)

      Vymazat
  24. Nádhera ♥ Ako obrovská fanynka diárov a zápisníkov sa cítim ako v nebi :D ♥

    *GIVEAWAY*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty to je nejlepší nápad na světě. Až jednou umřem, pudem do diářovýho nebe! Super ;).

      Vymazat
  25. Wow, tak tohle je panečku diář. Já mám takový malý, do kterého si píšu většinou jenom úkoly.
    Ale opravdu máš ho pěkně nazdobený :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, no vidíš - tak když je tvůj diář malej, tak do něj už se tím pádem úkoly nevejdou. Piš si tam jenom hezký věci ;)).

      Vymazat
  26. Take milene, farebne ja mozem ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ja zas možem takéto milené komentáre. :-**

      Vymazat
  27. Oh wau, jsem nadšená z kapely Tvého muže ! (a z diáře samozřejmě taky, ale u Vivi jsem si žádný jiný než přesně takový ani nepředstavovala ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi zlatá. PS: přijď dneska na koncert do klubu K2 v Budějovicích, řeknu Singhaie, ať hrajou jenom pro Tebe. ;)

      Vymazat
    2. Jaj, kdybych to neměla přes celou republiku tak už jsem tam. A nechtějí Singhaie přijet někdy k nám? Máme kamaráda co se zabývá organizací koncertů. Řeknu mu, že chci Singhaie. A Singhaiům zas řeknu že chci ať vemou Vivi:)

      Vymazat
    3. Oužou, to je tuze lákavá nabídka. ;)
      Singhaia (název je podle nějaký krysí opice) jezdí všude možně a křížem krážem, takže já si je u vás v "lese" rozhodně dovedu představit. ;) a už si balim kufřík (sice prej když dají do auta kytary, bubny a komba, už se tam vejdou jen oni tři, ale to jsou podle mě jenom vejmluvy). ;)

      Vymazat
  28. Jéé, to je krása, to je tak úžasně nápadité a barevné. Můj diář je oproti tomu nuda :-(

    OdpovědětVymazat
  29. To je nádherný diaár!!!!! Mám sa ešte čo učiť od teba :-) Ja vo svojom diáre mám zapísaných viac zlých, negatívnych vecí, ako pozitívnych, takže asi zmením taktiku :-) A tie nálepky a pohľadnice, to nemá chybu :-) Keby si mala v ruke môj diár, tak mi doň napíše červenú 5 :-)
    Obdivujem tvoj zmysel pre dokonalosť a detaily :-)

    OdpovědětVymazat
  30. To je vážně nádhera! Nechápu, že jsem tvůj blog do dnes neviděla :).

    www.FashionHouseCZ.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  31. Jůůů, úplně jsem se zatetelila radostí, když jsem viděla nadpis článku! Ty jsi, Vivi, udělala radost takové spoustě z nás (zhruba tak všem :-) ! To je tak príma, žes nás nenechala dlouho napnuté čekat, od onehdy, když jsi nám nechala nakouknout do diáře naposled, a žes nám ten svůj "prima-života-organizér" ukázala víc! A teď se budou blahem tetelit taky všechna papírnictví a krámky s papírenskými a kancelářskými potřebnostmi a roztomilostmi, protože - kdo by nechtěl mít takový veselý, barevný a rozesmátý diář taky? ;-)

    OdpovědětVymazat
  32. Moonrise Kingdom bolo skvělý:)) Jinak ten Tvůj diář, to je hotový umělecký dílo, to mám co zlepšovat. Já si vždycky na začátku říkám, jak do něj budu psát hezky, ale pak stejně škrábu jako kočka, no musím na otm zapracovat. Ať je z něj pak hezká památka.

    OdpovědětVymazat
  33. Ahoj holky, moc vám všem děkuju za príma komentáře. Mám radost, že vás moje diářování potěšilo a inspirovalo; to přesně jsem si přála. ;)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  34. Uzasny diar mas, Vivinko. To je hotove umelecke dilo a pastva pro oci. A uprimne na tento clanek jsem se moc tesila. Teda ja se tesim na kazdy clanel, ale na tenhle obzvlast.
    Inspirovala jsi me, ze si do diare mimo povinnosti, ruznych prijemnych i tech mene prijemnych akci zacnu psat i drobne radosti. Pak clovek vidi, co vsechno pekneho se delo a mel by to delat kazdy povinne. Uz takhle je na svete dost skarohlidu. :)

    OdpovědětVymazat
  35. Vivinko, moc děkuji za možnost nakouknout do tvého diáře a za tvé tajné tipy, jak si jej vést... :) Kdybys viděla ten můj, tak bys v něm našla jen nejnutnější věci :-D Ale s trochou tvé inspirace se pokusím si jej vést ve veselejším stylu :-)

    OdpovědětVymazat
  36. Nejkrásnější diář, co jsem kdy viděla! <3 Nemáš náhodou tušení, kde ho tvůj muž koupil? Moc bych si chtěla pořídit stejný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ♥ Vím jistě, kde ho můj muž koupil. ;) Na www.katespade.co.uk Už ho tam ale nemají, Kate Spade prodává diáře většinou tak do února, ale za pár měsíců bude nová edice a bude určitě krásná, jako vždycky ;).
      Papa

      Vymazat
  37. Pěkně děkuju, teď v práci věčně běhám k tiskárně a tisknu si maličké obrázky do diáře :) Ještě to chce washi pásky, bo když náhodou něco odpadne, nebo se přesouvá, tak obrázek přilepený lepidlem je problém :( Váš diář je prostě originál každým coulem! Pssst, nikomu to neříkejte, ale dokonce ho mám ve svém deníčku nalepený, pro inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je tak roztomilý. :-** ♥ Není nad to, když se mi podaří někoho takhle pěkně poinspirovat. ;)

      Vymazat
  38. Nikdo, nikdo, si neumí vést diář tak maximózně božsky jako naše Vivi! :O
    Díky za tipy, ale tohle bude hodně léta dřiny, než se dostanu do tvé diářové úrovně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se teď přímo vznáším a užívám si ten pocit dostat se díky superparádnímu komentáři až do nebeských výšin...můžu z nich totiž každou chvíli zase spadnout zpátky na zem. ;)

      Vymazat
  39. To je vážně nejkrásnější diář, který jsem viděla!! A článek jak dělaný pro mě. Už jsem měla koupený diář na rok 2016, ale takový obyčejný a moc se do něj psát nedalo. Navenek byl krásný a vintage, ale když se otevře, tak je tam vážně málo místa na psaní. Po přečtení jsem se rozhodla hledat svůj vysněný diář, který mě bude doprovázet rokem 2016. Nebudu lhát, nešlo to lehce. Hledala jsem všude, ale marně. Až jsem si řekla, že to snad vzdám. Ale v tom jsem uviděla v jednom papírnictví nádherný diář od značky Moleskine s motivy Charlieho Browna a bylo to jasné - láska na první pohled!! ❤ Tak mám teď diář, který naprosto zbožňuji a nemůžu se dočkat až si do něj budu psát, lepit a kreslit!!! To víš, že toho prvního diáře mi bylo líto, tak jsem ho darovala mé kamarádce, které se moc líbil. A tobě Vivi chci moc poděkovat. Tento tvůj článek mě inspiroval a úplně změnil můj pohled na diáře. DĚKUJI!! ❤💋

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Juli, děkuju, moc mě těší, že Tě můj článek inspiroval. Jéje, to chápu - výběr správnýho diáře je oříšek, to se nesmí podcenit. ;) Jsem ráda, že jsi našla ten pravý a přeju Ti, abys v něm v roce 2016 měla 365 veselých a radostných zápisků, zkrátka aby ten nový rok byl prostě žůžovej. ;)

      Vymazat
  40. No...je na čase přesunout do nové dimenze diářování :)

    OdpovědětVymazat
  41. Taky miluji tyhle papírnické věci. Jsou strašně rozkošné. Moc jsi mě inspirovala a odteď si diář budu vést podobně, jako ty. Děkuju ti :).

    OdpovědětVymazat
  42. Taky miluji tyhle papírnické věci. Jsou strašně rozkošné. Moc jsi mě inspirovala a odteď si diář budu vést podobně, jako ty. Děkuju ti :).

    OdpovědětVymazat
  43. Pročetla jsem tu už několik článků a kdybych měla více času, strávila bych tu snad celý den. Šíříš opravdu pozitivní náladu, jsi tvořivá, pečlivá, máš vše krásně barevné a plné pohodové atmosféry! Jsem moc ráda, že jsem tvůj blog objevila!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Bludičko, doufám, že někdy tu třeba celý den strávíš, pěkně v pyžamu, se slanýma preclíkama a horkou čokoládou po ruce. ;-) Mám radost, že jsi mě objevila...ostatně, jsem přesvědčená o tom, že ti "správní" lidé si mě v tom obrovském virtuálním prostoru vždycky najdou. ;-) Tak teda - vítej vítej. ♥

      Vymazat
  44. Parádní článek, moc děkuju za odkaz na e-shop s washi páskami, objevila jsem Ameriku xD Jsou náádherné a hned mě napadá spousta věcí, co by se s nimi dalo dělat. A další odkaz na Zoot jsou taky super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Silwiniel, tak to jsem moc ráda, že se ti líbí...tak užívej, nakupuj, nalepuj a zdob - je to velká zábava. ;)

      Vymazat
  45. Boží , můj sen. Bohužel vždycky si na to nevyhradím čas , takže toto pro mně asi nebude. Nicméně jsem podobný maniak nemáte někdo jiný nápad co psát nebo kreslit di diářku ???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sny se plní, když člověk chce...;-)
      Další malé nápady, co si psát do diáře jsou tady: http://www.vintageblog.cz/2016/08/muj-cerveny-parizsky-diara-co-je-v-nem.html

      Vymazat
  46. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat