8.10.12

Laškování s Paříží

Všechna klišé, která kdy byla o Francouzích vyřčena nebo napsána, vám zřejmě budou při návštěvě "města měst" bezodkladně potvrzena, a to jen proto, aby vám byla záhy vyvrácena. Francouzi jsou ješitní a arogantní a zároveň dokážou být tak bezprostřední, upovídaní, nonšalantní a milí! Neuvěřitelně rozporuplný národ plný překvapení. Ostatně, prostořeký Mark Twain měl jasno: "Francie nemá ani zimu, ani léto, ani morálku. Až na tyto nedostatky je to vynikající země".
Číšník v kavárně vás pedantsky usadí do pidiprostůrku, který vám sám milostivě vybere, s nelibostí a otráveným výrazem vyslechne vaši prosbu o kávu a salát a následně vám přinese něco úplně jinýho. Popojdete pár metrů do další kavárny a tam se na vás číšník usmívá, oceňuje vaše pokusy o francouzskou mluvu, objednávku vám přinese během minuty a ještě vám ultra rychlou francouzštinou vysvětlí, jak vyrábí domácí sýry (říkal, že za svitu měsíce?). 
A Paříž! Ta je úplně stejně "schizofrenní" jako její obyvatelé. Dokáže být tak nepřístupná, chladně šedivá, hlučná, samolibá, protivná a špinavá. ALE umí být taky roztomile nafintěná a voňavá, romantická a citlivá, když to nejmíň čekáš. Dokáže tě vzít do náruče a uchlácholit, když už máš všeho "až nad hlavu". Přenese tě do starých časů a dopřeje ti odpočinek v roztomilých kavárničkách nebo ve velkolepých stavbách. Laškuje s tebou v podobě neodbytných pouličních malířů, harmonikářů a kejklířů. Chceš v ní trávit každý den, zatoužíš v ní žít, ale zároveň víš, že byste se pořád jenom hádali - vždyť ona je tak náladová! Vrtošivá Paříž je hrozná i krásná. Anebo spíš hrozně krásná...?! Odpověď zná jedině Vanessa Paradis - klik sem.

Pojďte se mnou prostřednictvím mých fotek nasávat...atmosféru a klidně i nějaký dobrý francouzský víno.
Tolik kafí jako v Paříži jsem ještě nikdy nevypila. Třeba v týhle kavárničce na Montmartru jsem měla svůj šestý šálek toho dne a myslím, že vypít ještě další dva, zjevila by se mi Amélie.
Opeřenci v Paříži mají neuvěřitelný styl (a já umím docela dobře kreslit v Gimpu ;-).

Tmavozelený stánky pouličních antikvářů na březích Seiny zná asi každý. Bukinista (nebo chcete-li bouquinista) prodává starý knížky, pohledy, plechový cedule, starý výtisky časopisů jako Playboy, Elle, Vogue, gramofonový desky, plakáty a občas v některým stánku zahlídnete i vintage kabelky, misky a figurky.  V Parisu najdete asi 900 stánků bukinistů, takže asi tušíte, že Vivi okolo nich rozhodně neprocházela bez povšimnutí. Ukořistila jsem pár opravdových pokladů.
Na fotce vidíte našeho nejoblíbenějšího pařížskýho bukinistu, který se nechal fotit, vypadal jako typický francouzský komediální herec a povídal si s mým mužem o tom, jak je v Praze(!) krásně.

V Paříži je nespočet roztomilých kavárniček, kde vysedávají mraky zevlujících Francouzů i cizinců a jedno za druhým tam pijí café noir nebo café crème. Všichni hosté jsou natěsnaní na maličkých židličkách u maličkých stolečků otočených do ulice, aby mohl každý "kavárenský povaleč" pozorovat ruch kolem sebe, pěkně jako v divadle.
V Paříži není nouze o koně, kteří se rádi točí, klidně vás svezou a jsou to opravdoví fešáci!
Na pouličním kolotoči se můžete směle zatočit poblíž Eiffelovy věže, na Jardin des Plantes nebo na Montmartru.

Kdo touží po luxusních obchodech nejprestižnějších značek, předražených pohledech, kavárnách a kinech, bude si to zřejmě štrádovat po nejznámější ulici v Paříži Champs-Élysées.
Kdo si chce ale užívat malých krámků jako je ten na fotce, jíst tu nejlepší zmrzlinu, nechat se během jedný minuty portrétovat od malíře v baretu a nakoupit si malá francouzská mejdlíčka za skvělý ceny, ten se se mnou bude procházet starými pažížskými uličkami.
 
A tohle už je moje malá Paříž z kostkovanýho sešitu. Zleva: azurově modrý okenice, kejklířský černoušek, Vivi s deštníkem (za celý pařížský pobyt pršelo sice jen jednou, ale bez puntíkatýho "slunečníku" a horký palačinky by to nešlo), jedna z mnoha mých fotek hrníčků plných kávy a vpravo dole klasika "Baby Lapin", který jsem se v Parisu nemohla nabažit.
A jedno "roztomilomoudro" - "Francouzské sýry se nekazí, jen mění jména.

 (Dnešní pařížský post s láskou věnován nejlepšímu parťákovi na cesty i pro život - Jirulkovi). 

Vivi podpis

126 komentářů:

  1. Vivi to teda umíš sakra dobře kreslit, protože jsem si nejdříve myslela, že je to realita ;) hezké fotky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teri, děkuju za pochvalu - francouzští vrabčáci mají vážně styl, i když se jim zkrátka musí pruhovaným tričkem ještě trošku pomoct. ;-)

      Vymazat
  2. aaaaa, toto mi nedělej! Teď zas nebudu půl dne dělat nic jiného, než hledat levné letenky do Paříže:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anebo můžeš svištět vlakem...romanticky jako Belmondo ;-)

      Vymazat
  3. Milá Vivi, po delší době jsem nakoukla, přečetla jedním dechem a shlédla několikery pohledy Tvůj frantíkovský příspěvek... jsi mistr slova a moc mě bavíš :-* Jedním slovem prostě: SUPER! :-)) Navíc... už to bude rok co Ti schraňuji dárek, který jsi u mě na blogu v příspěvku: Losujeme, vyhrála....http://susieshousecr.blogspot.cz/search/label/SVATBA
    Krásné dny...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Susie, páni, ty jsi mi tu už hodně chyběla!
      Děkuju za krásný a milý slova. A co to slyším?! Vůbec jsem neměla tušení, že se mi před rokem podařilo obdržet od tebe dárek - doufám, že je to francouzský sýr a pěkně se mi u tebe za ten rok uležel :-D

      Vymazat
  4. Nádhera, tak jsem právě "vrátila u Paříže" prostřednictvím tvého krásného článku a fotek. Tak jsi mi navnadila, že bych odpoledne byla schopná sbalit "pár věcí" a večer odletět, abych se zítra mohla procházet po nábřeží Seiny, v malých uličkách, dát si kávu nebo mousse au chocolat a vychutnávat si atmosféru Paříže. To je prostě moje milované město. :)
    Navíc umíš hodně dobře kreslit, protože jsem si myslela, že opeřenec opravdu tak vypadá. A přála bych si mít stejný deštník jako ty, abych byla stejně chic!
    Krásné pondělí a celý týden!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, děkuju za úžasný komentář. Tebe pod svůj deštník vždycky ráda schovám! :-*

      Vymazat
  5. Krasny post na pondelok rano, prijemne ma naladil na novy tyzden! Cafe au lait pour moi, s´il vous plait! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Mila Vivi, neverila by si, ale ja som v Parizi este nikdy nebola, hoci Francuzsko vobec je moj davny sen. Po tvojom clanku zacnem vaznejsie uvazovat o nejakom vikende.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olí, sny se plní, já o tom něco vím. Francie na tebe čeká!

      Vymazat
  7. Krásne čítanie a milá prehliadka parížskej atmosféry. Andrea

    OdpovědětVymazat
  8. Krásný příspěvek i fotky! Hned jsem se do Paříže přenesla...ach ty kafíčka na venkovních židličkách..:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ó,má drahá Paříži... Když nepůjdeš Ty ke mně, půjdu já za tebou! Byť bys byla na konci světa! :))
    Krásný článek a hlavně fotky. A opeřenci mají vskutku styl :))
    roxodlak.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Roxi, moc hezky jsi to napsala. S tebou a s Paříží je to jako s Mohamedem a jeho horou. ;-)

      Vymazat
  10. krásne si to napísala! oo dúfam že po Londýne sa mi splní aj sen ísť do Paríža! možno už na jar ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, po Londýně může přijít jedině Paříž - to je ten nejsprávnější sled cestovních událostí. ;-)

      Vymazat
  11. Myslím, že tohle je nejlepší nejkrásnější článek o Francii/Paříži, který jsem kdy četla.
    A myslím, že podobně schizofrenní jsou také Češi, půlka je otrávených, nikdy se neusmívá a klidně dělá naschvály, druhá půlka tě vždy pustí sednout, když vypadáš trochu unaveně, poradí, když něco hledáš v obchodě, usmívá se, snaží se vyhovět... A když chceme, vidíme jen tu negativní a nebo jen tu pozitivní půlku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristýnko, ó la lá, to je pro mě velká pocta, děkuju ;-).
      Máš naprostou pravdu. Ačkoliv já se musím přiznat, že nemám škatulkování lidí podle jejich vlastností a národností ráda, a když, tak jenom s nadhledem. Proto je tam ta "schizofrenie". Každý národ má sice svá vlastní specifika, svoje zvyky i zlozvyky, ale zároveň každý člověk je úplně jiný. Proto se číšník ve Francii mračí jako o život a jiný se na tebe usmívá, jako byste měli před svatbou. Proto některý Čech krade a jiný by se rozdal. Proto tě někdo pustí v tramaji sednout a jiný se drží svýho místa zuby nehty. Proto je na světě tak zajímavo, že vlastně člověk nikdy neví, co čekat.
      A jak říká moje mamka - nejlepší je připravit se na nejlepší, ale počítat s nejhorším. :-)
      Budeme vidět jen tu "pozitivní půlku", jo? ;-)

      Vymazat
  12. krasne napisane a uzasne fotky. radost pozerat :) pekny zaciatok tyzdna prajem, Dominika

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  13. super článek! hned bych se do Paříže na chvilku vrátila, na skok.. ♥
    pták francouz nemá chybu a buď jsem fakt blondýna anebo suprově kreslíš, protože jsem si nejdřív říkala "kurňa co to je? oblečenej pták?" :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na skok = aspoň na měsíc ;-).
      Marti, snad uznáš, že jsem ptáka Francouze nemohla nechat u chladný Seiny nahatýho ;-).

      Vymazat
  14. Francouze mám vlastně ráda. (Co už člověku zbývá po osmi letech téměř každodenního kontaktu s nimi:D) a ráda bych se tam zase někdy podívala... :) Chjo, chjo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, milá An, po osmi letech už nezbyde než Francouze milovat. Ale co, já je mám přece taky moc ráda ;-).

      Vymazat
  15. Přesně jak už napsalo mnoho holek přede mnou. Kreslíš výborně, nejdřív jsem si myslela, že to tak opravdu je :D Fotky jsou boží, snad taky brzo zavítám do Paříže :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten můj francouzský opeřenec, kterýho jsem vyfotila u Seiny, klame tělem a já taky, přiznávám ;-).
      Vive la France! Paříž se na tebe bude těšit!

      Vymazat
  16. Pěkný! Hlavně ten špaček :-)
    Zavzpomínal jsem si na loňský jaro. Dík!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Špaček a Vivi zdraví!
      Kruci, tak to jsme se těsně minuli. ;-) Kdybys tam na mě, Zdeňku, tu chvilku (od jara) počkal, mohl jsi mi na Montmartru koupit tu slibovanou zrmzlinu (já vím, já vím, místo ní jsem dostala kočičku). ;-)

      Vymazat
  17. Vivi opět krásný článek! Hltala jsem s úsměvem každé tvé slovo. Cením si toho, jak umíš psát s nadhledem a radostí, z jiného pohledu!:)

    OdpovědětVymazat
  18. Anonymní10:46

    To je krása krásoucí! Díky Amélii, Tobě a mojí učebnici francouzštiny jsem po Francii začala toužit! Jednou se tam taky podívám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Honzi, neváhej a jeď (leť). Amélie na Tebe v té kavárně z první fotky čeká, to se sázím ;-).

      Vymazat
  19. Pták je super, na chvíli jsem si myslela že takhle doopravdy vypadal :D Po tvém článku potřebuju do paříže ještě víc než před tím :) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Nikol, to víš, znáš francouzský špačky - jen si z člověka utahujou ;-).

      Vymazat
  20. Moje milá Vivi :) Paříž je překrásná a přesně jsi vystihla to jaká doopravdy je. Tvůj článek je skvělý jako samozřejmě všechny tvé články, jsem nadšená :) Fotky se ti moc povedly, vrabčák mě dostal musím říct :D
    A milou Vivi pod puntikatým deštníkem bych moc ráda někdy potkala :)
    Přeji hezký den a ještě hezčí týden :)

    Panda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pandi, tvoje nadšení, to je moje radost ;-).
      Chtěla bych tě taky potkati v lukách ;-).

      Vymazat
  21. Jejda, to je dokonalý článek a prostě super fotky! Nejlepší VIVI s deštníčkem :P

    OdpovědětVymazat
  22. Na tenhle článek s fotkami Parisu a s tvým úžasným komentářem jsem se moc těšila :))
    Určitě jste se tam měli krásně :)
    saras-island.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  23. Tak tento článek o Paříži se mi tak moc líbí Vivi! Skvěle jsi vše popsala a vyfotila... plus tobě to tam moc sluší! A mám chuť na kafe! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Len, děkuju :-*. Kafe? Tak v tom případě jedině se mnou, pěkně na Montmartru! ;-)

      Vymazat
  24. Vivi, děkuji za tu "schizofréní" reportáž:-)A protože se nemohu obejít bez toho pozitivního fr. šarmu, vyřešila jsem to tím, že jsem si ho pořídila domů. A tak mě neustále doprovází v každém koutě světa:-D. Já občas dodám trochu toho "pozitivního", českého šarmu. Podle hodnocení naše okolí, jsme prý namíchali docela Fr.-ČR.- "šaramantní" koktejl. Tak na zdraví, ať žije "neschizofréní družba" Paříž-Praha:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatko, tenhle tvůj "francouzsko-český koktejl" musí chutnat každýmu ;-)).

      Vymazat
  25. Hi Vivi! Ah you look so adorable with the umbrella! so beautiful photos, I've loved them all, I wanna go to Paris now!^^ The bird is too cute! Kisses and happy monday dear!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dear Lilli, thank you very much for your lovely comment. Paris + you + me = my secret dream! ;-))

      Vymazat
  26. Ještě jsem nečetla trefnější popis Paříže a bukinisty miluju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, to mám velkou radost. ;-)
      Bez bukinistů by to nebyla ta pravá Paříž.

      Vymazat
  27. Na některých místech jsem byla taky! Zavzpomínala jsem na léto a prádniny a hned bych se vrátila v čase :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárko, už podle obrázku u tvýho nicku je mi jasný, že jsme brázdily stejná pařížská místa ;-).

      Vymazat
  28. Tak po tomto článku chcem ísť do Parížu ešte o niečo viac. Už len podľa toho prvého odstavcu som vedela, že to bude môj najobľúbenejší článok vôbec :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tetelím se radostí, má milá Parisienne :-*

      Vymazat
  29. chtěla bych navštívit všechna ta místa, prosím!

    OdpovědětVymazat
  30. Hned bych si udělala do Paříže výlet :) Zvu tě na giveaway!
    http://www.animaestilo.blogspot.com/2012/10/giveaway-kik-kabelka.html

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj Vivi, no měli jste se úžasně!!! krása! A jak jsem taková nějaká ospalá, chvíli jsem studovala, co je to za modře pruhovanýho ptáka! :D :D :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  32. Teda na chvíli jsem si opravdu připadala jako v Paříži, ty ji umíš tak nádherně popsat:-) Z fotek se mi nejvíc líbil ptáček s baretkou a ta kavárnička, kde hosté sedí u ministolečků a pozorují vše okolo.

    OdpovědětVymazat
  33. som uchvátená...a priznám sa, milá Vivi, že som si najprv ani nevšimla na rozkošnom operencovi, že jeho námornícky topík je dokreslený :D

    OdpovědětVymazat
  34. Skvělé fotečky! :) Do francie bych se ráda podívala, ale raději mám Itálii. :)

    OdpovědětVymazat
  35. Anonymní16:38

    Ty jsi neuvěřitelná ♥♥♥!!!!! Káťa

    OdpovědětVymazat
  36. tie fotky sú nádherné :) mám rada články, ktoré mi priblížia nejaké mesto, ktoré by som určite rada navštívila:)

    OdpovědětVymazat
  37. ooo ! to vyzerá všetko tak krásne! Bukinista vyzerá úžasne (ani nechcem vedieť, čo všetko si si kúpila!)
    a teraz idem skontrolovať guest post, to tiež neznie zle ! :)

    OdpovědětVymazat
  38. tak to ti závidím, hned bych jela do Paříže! :) krásné fotky :)

    OdpovědětVymazat
  39. Milá Vivi, Paříž jsi popsala báječně!!!
    A ten ptáček je super!!!!!!!!!!!
    Měj se báječně
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  40. Tak ten pták má teda fakt styl...Rádiovka mu neskutečně padne..Jako Vivi deštníček a palačinka.Pustila jsem si Vanessu,přečetla článek,skoukla fotky a jakobych tam byla...Úžasné..Měla bys dělat i pro cestovky,měli by furt vyprodáno...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Betty, dovolila bych si jménem špačka upozorniti, že rádiovka je stylový malířský baret (po nocích špaček rád kreslí krajiny a okolí Seiny) a modré tričko s pruhy je z poslední kolekce Jeana Paula Gaultiera. :-)
      Jsi učebnicový příklad vzorné čtenářky - všechno shlídneš, přečteš, pochválíš a ještě si pustíš Vanessu! Výborně, máš jedničku s hvězdou ;-).

      Vymazat
  41. Krása! I když Paříž úplně nemusím, ty jsi tam našla jen to krásné a milé, zbožňuji tvoje příspěvky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, úplně chápu. I já jsem zatížená spíš na všelijaká rozmanitá městečka okolo hlavních měst. Dodnes vzpomínám, jak mě v Holandsku uchvátila všechna možná místa, ale Amsterdam nikoliv. ;-)

      Vymazat
  42. ježišiny, děkuju moc, jsi zlatíčko!:*
    a tenhle článek? Ten mě teda rozsekal, krása!♥

    OdpovědětVymazat
  43. Moc bych chtěla do Paříže ! Achjooo

    OdpovědětVymazat
  44. Anonymní18:46

    Jako bych o těch depresích nepsala... Dnes byl hrozný den a Tvůj článek mě z toho zase dostal. Ještě, že tento den padl na pondělí, protože nevím, kdo by mě zítra léčil! :)

    Ptáček mě dokonale zmátl a hrozně moc bych chtěla sedět u těch malých stolečků s výhledem do ulice, popíjet (klidně několikáté) kafíčko a pozorovat život kolem sebe :)

    Moc se mi líbí moudro o francouzských sýrech. Ovšem největší radost mám z toho, že jsem se ocitla v příspěvku o tak krásném městě, společně s Tebou a láskyplným věnováním Jirulkovi :)

    Ještě jednou moc děkuji Vivi! :)

    Soňa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Soni, to je velká pocta, že "my little Paris" rozehnala tvou depresi. Sláva, sláva! ;-)
      Jsi hrozně moc milá, jako vždycky. Zdravím tě já i Jirulka :-D a bylo pro mě velkým potěšením si s Tebou v poslední době (nejen) kvůli retro postu ála 80. léta psát. Děkuju a těším se na další milá blogová setkávání.

      Vymazat
  45. dokým som si neprečítala popis ku vtáčičiakovi myslela by som si že má modré bruško ;DD

    OdpovědětVymazat
  46. Ach. Musím se do té Paříže také kouknout, ať nejsem AUT ;)!!

    A stydím se, mluvím tady o srazu a přitom jsem ve společnosti "cizích" děsně nespolečenská a stydlivá. Tak radši zůstaneme u plánování, co říkáš :)?!

    OdpovědětVymazat
  47. Francii bych chtěla navštívit, určitě s přítelem.. taková ta romantická atmosféra okolo Eiffelovky atd. Chtěla bych to zažít. Třeba se mi někdy poštěstí a vyrazíme. :)

    OdpovědětVymazat
  48. Tvé články jsou prostě dokonalé, promyšlené a nemají sebemenších chyb - nejen, že se vždycky zasním, skvěle počtu a usmívám jako sluníčko na hnoji, ale tentokrát jsem k počtení měla naservírovanou i porci hudebního potěšení, které přesně na vteřinu vyšlo s dočtením posledního písmenka, jsi prostě dokonalá Vivi! :-) A i když jsem si u toho vysosala místo dvojky bílého jen hrnek máťáku, tak si připadám jako bych se právě vrátila z výšlapu kolem Sacre Coeur, takže díky Ti za takovou príma procházku :-)
    A moudro mě pobavilo :-) Náš sýr, který jsme si v létě vezli v nasmraděném kufru domů, začal mimo jména pomalu měnit i polohu :-D

    OdpovědětVymazat
  49. DĚKUJU všem za nejmilejší komentáře. Nestíhám na všechy odpovědět, ale mám z nich velkou radost. Jsem moc ráda, že se mi podařilo vám nastínit pařížskou atmosféru i s tím ptačím mystifikátorem. ;-) With love Vivi :-*

    OdpovědětVymazat
  50. Milá Vivi, skvělý příspěvek a fotky jsou plné pařížské atmosféry...a hosté před tou kavárnou vypadají, jakoby si tě na focení najali....Přeji krásný podzim. Jana

    OdpovědětVymazat
  51. Milá Vivi, piju svoje čtvrtý dnešní kafe a sním, že se tam toulám s tebou...
    Moc tě zdravím, pa Helena

    PS: až žije kofein, ať žije Paříž!

    OdpovědětVymazat
  52. krásně napsáno, úplně jsi mě nadchla, že bych hned jela taky, ještě jsem ve Francii nebyla, http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  53. ten vtáčik nemá chybu! Ale predsa ma najviac zaujal obraz s domčekmi na prvej fotke. Také obrazy mám veľmi rada. Asi si taký nakreslím...

    Vieš pekne pútavo a farbisto písať, veľmi ma bavia tvoje články :)

    OdpovědětVymazat
  54. love the photos :)
    following you now via gfc and bloglovin
    hope you'll follow back <3

    http://elzanapjevic.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  55. Děkuju všem mockrát, jste zlatí :-*

    OdpovědětVymazat
  56. Vivinko, nevím, jeslti na Tebe být naštvaná, že ses nerozdělila ani o kafe ani o palačinku. Hlavně, že ses ale s Jirulkou měla krásně.. Někdy naviděnou v Paříži. ;) ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucí, rozdělila jsem se, ale jen takhle virtuálně, tak už se na mě nezlob ;-), sbal kufřík a vyraž s Úžasňákem taky.
      Jsi moc milá, děkuju ;-).

      Vymazat
  57. Kresba v gimpu mě opravdu pobavila, povedla se ti. :D
    Stále mi něco našeptává, že bych se tam měla jet podívat i přes to, že francouzsky nic neumím a poslechla jsem si už hodně o tom, že angličtinu, němčinu ani nic podobného nepřijímají, pokud to není ten jejich jazyk.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Rony, nemusíš se vůbec bát. V Paříži se obvykle bez problémů anglicky domluvíš (německy tedy těžko), a když umíš alespoň pár slůvek francouzsky (dobrý den, prosím, děkuji,...), tak to docela často Francouzi dovedou ocenit a chovají se mile. Takže bez obav. ;-)

      Vymazat
  58. Juu, krásná exkurze do Parisu. Příště jedem spolu! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jóooo, super! ;-) A doufám, že vezmeš plný kosmetický kufřík!

      Vymazat
  59. ty jsi tu Paříž pěkně prokoukla, Vivi! :)
    Jinak u bukinistů jsem už taky pár pokladů našla, jsou super a nejlepší je, když některý z nich začně něco vyprávět.. :)
    Docela mě dostala ta paní, co sedí uprostřed, před tou kavárničkou. Vypadá fakt vtipně, zajímalo by mě, co dělá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Nikol,
      bukinisti jsou zlatí a mají zbožíčko přímo cílené na Vivino srdce ;-). Musíš nám někdy na blogu svoje bukinistické úlovky představit, na to bych byla hodně zvě(í)davá ;-).
      To ti řeknu přesně, co dělá ta paní v sytě růžovém svetříku z fotky. Napřed otevřela pusu údivem, že jí bude někdo cizí fotit a pak ji to znudilo tak, že začala zívat. To je story, viď? ;-)

      Vymazat
  60. love the photos of the restaurant with colourful chairs!

    xoxo
    mochaccinoland.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  61. Paaani. Krasny clanek :-) Do Francie bych hrozne chtela. Zatim se nepostestilo, ale snad brzy...:)

    OdpovědětVymazat
  62. Ahoj Vivi, moc krásně jsi to napsala a vystihla, já už plánuju Paříž asi 2 roky a pořád to odkládáme, však to možná znáš, vždy do toho nšco vlezlo a nic...Tys jsi mě tak nabudila,že se těším víc a víc...měj se prima,pěkný den Romča

    OdpovědětVymazat
  63. lovely photos!!!

    xx

    http://liamakrigeni.blogspot.gr/

    OdpovědětVymazat
  64. Drahá Vivi,
    na Tvém blogu jsem po dešlí době a koukám, že mám večer díky Tobě už naplánován :-)
    Ach, Vivi, díky Tobě chci zas a znova do Paříže!! Miluji Paříž, ale bohužel jen z obrázků, fotek, vyprávění a Tvého milého psaní :-)
    Drahá Vivi, na adrese www.popelka19.blog cz už mě nehledej (Ano, jsem to já :-)) ale najdeš mě na www.krasna-s-oriflame.blogspot.cz :-) Později přidělám opět :-) i osobní blog, ale mezitím Tě srdečně zvu do světa Oriflame :-)
    Krásné podzimní dny :-)

    OdpovědětVymazat
  65. Musí tam být nádherně, strašně ráda bych se tam jednou podívala. Článek jsi napsala krásně! :)

    OdpovědětVymazat
  66. Děkuju vám všem za nejmilejší komentáře. Jsem ráda, že se na mě "Francouzofilové" nezlobí, že jsem Paris jenom nevychvalovala. ;-). Díky, že jste tu a v tak hojném počtu. :-* A ve čtvrtek se na vás zase těším u něčeho nového.

    OdpovědětVymazat
  67. Úžasný Vivi! O Paříži jsem četla na spoustě blozích, ale tenhle článek je bezkonkurenční, je nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jupí, to jsem šťastná ;-). Děkuju.

      Vymazat
  68. nádherné, úchvatné, úžasné a ešte neviem aké...dokonale si zachytila atmosféru :)

    OdpovědětVymazat
  69. Bože Vivi..zas tak krásný inspirativní článek..to jsem přesně potřebovala..ty víš proč:) Doufám že po mé pracovní náročné cestě..taky někam vyjedeme..a ty jsi mě neuvěřitelně naladila...díky díky díky:)

    http://ina-tina.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  70. Nádherné, krásné a úžasné...NIkdy jsem tam nebyla.

    OdpovědětVymazat
  71. Vivinečko,
    Bože promiň mi že ti píšu až dnes ! Ale ve škole mám hrozný fofr a v baletu taktéž , už je to neúnosný ! Večer příjdu z baletu v osm , vykoupu se , udělám ukoly , dám si věčeři a lehnu jak mrtvola ! Ani nemám čas na tvůj blog ! :( Musím učitelkám vynadat , já tě potřebuju číst ! :)
    Ale aspoň jsem se k tomu dohrabala dneska na skok a musím ti napsat ! Opravdu krásné fotky , zase jsem ke svému snu " FRANCIE " přidal do " kartotéky " další krásy .... Ty židličky , ach ! A ty s palačinkou a deštníčkem , to si musím dát na profilovku na PC :))
    Vivinko , tolik mi chyběla ti psát , a teĎ jsme trochu klidnější protože jsem ti něco z mnoha věcí vychrlila ! :D :)
    Četla jsem ten tvůj článek u " Sonidly " :) Supééér , céčkaa ! :) Mám taky po mamce :)
    Doufám , že zase velmi brzy ! :) :*
    Papa a já běžím na ten balet ! :)

    OdpovědětVymazat
  72. Holky, moc vám všem děkuju, jste senza ;).

    OdpovědětVymazat
  73. Vivi, nádherné obrázky!

    OdpovědětVymazat
  74. Milá Vivi :) jak už víš, Tvůj blog na mě působí tak, že mi vždy spolehlivě zvedne náladu a dodá inspiraci :))) za to Ti moc děkuji :) Díky tomuto článku mám zapsané další přání ve svém cestovatelském deníčku :)) Fotky jsou úžasné a já se nemůžu vynadívat, tak si je neustále prohlížím a nasávám pařížskou atmosféru :) Nejkrásnější je poslední fotka! :) taková kočka s úžasně rostomilým deštníčkem :) Moc Ti to sluší :)) posílám pozdrav a pusu :) Jane

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jane, jsi nejmilejší! Moc děkuju, vykouzila jsi mi celodenní úsměv. ;-)

      Vymazat
  75. Vivinko já Tě prostě zbožňuji ♥
    Jsem Tvými fotkami a popiskami k nim úplně omámená. Teď toužím po Paříži ještě víc, než dřív :)
    Až se tam dostanu, na 100% se svezu na koníkovi poblíž Paříže a může mi být třeba i 50 let, já se na něm prostě nechám potočit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jůůů, a já jsem zase omámená tvým krásným komentářem! Tak víš co, až nám bude 50, vyrazíme do Parisu na koněěěěě!!!! ;-)

      Vymazat
  76. Anonymní13:24

    Skvělé fotky, není jich tucet (to bych měla asi já), ale jen pár krásných :) O Paříži podobně mluvila Mademoisselle Suzanne, tak na tom asi něco bude :))

    OdpovědětVymazat
  77. Krásne fotky :)
    Paríž je úžasné mesto,o tom som sa presvedčila aj ja,keď som tam bola ...........
    Super článok :)

    OdpovědětVymazat
  78. Anonymní18:11

    Bonjour ma petite Parisienne!

    Vivysku, ty ses strasne uzasnaaaaaa, lip bych to nenapsala a cejtim to ouplne stejne jako ty, mas recht holka, ouplne ve vsem, kazdopadne me nejvice uchvatila fotka Vivi, tres charmante, tres chic a tres francaise! ty ses moje mala Parisanka !!! :)

    Pidali, jsem strasne rada, ze jste si to uzili ouplne nejviiic, kaficka v Parisu na kazdym rohu nutnost a napis mi, co jsi ukoristila za poklady u bukanistu, jsem strasne zvedava !!!!

    Je t´ime bien, ma belle amie xxxxxx

    Michelle :)

    OdpovědětVymazat
  79. nasávání atmosféry skrz fotky je sice skvělé... ale závist to celý přebíjí :D:(
    já chci taky do Paříže!! třeba se D. natolik změní, že mě tam i vezme :D ooo :)
    moc děkuju za krásnej komentář! :)

    OdpovědětVymazat
  80. :) nedávno som bola v paríži a skoro všetky miesta čo máš nafotkách videla naživo :) je tam užastne a súhlaism s tebou :)
    onlynatalys.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  81. Moje milá! Dýchla na mě úžasná francouzská atmosféra! ♥
    Já sice nejsem úplně "pařížofilka", jak sama víš - moje srdce tíhne spíše k jihu. Ikdyž nádherný je každý kus Francie. :) Jak jsi psala, že lidé sedí v kavárničkách jako v divadle a popijejí kafe - když jsem byla v Saint Tropez tak tam nebyla kavárna která by měla otočené hosty směrem dovntř. Však ale kdo by chtěl na tak božském místě koukat někam do zdi, že. :) Vím jen, že taťka z toho měl docela zážitek. Kdyby lidé koukali přímo na moře tak se ničemu nedivím, jenomže oni koukali jak se starší pánové baví s mladýma kočkama na jachtách :)

    OdpovědětVymazat
  82. A já si říkám, že mi ta kavárna na Montmartre přijde povědomá! Já jsem tam totiž byla (respektive ji viděla)! :D Je to u Sacre Coeur :D Tak už jsem doma :D Byla jsem tam sice před 2 lety, ale líbilo se mi tam :) Sice mě Paříž neuchvátila tak jako Londýn, ale i tak byla moc hezká :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a moc hezké fotky :) Ta fotka se stánkem, kde prodávají šátky, mejdlíčka, atd., je skvělá :)

      Vymazat
  83. Ty jo, psát komentář jako stodvacátáčtvrtá, to je tedy síla! Ani nevím, jestli ještě mám psát o tom, jak miluju Francii a Paříž zvlášť :-), jak už pomalu balím kufry, protože podzim v Paříži, to tu ještě nebylo ...a jak se mi líbí tvoje fotky a vůbec tvoje rozmarné povídání, super se to čte a já se nemůžu odtrhnout...Díky. Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, mám z tvého komentáře velikou radost. Moc mě těší, že se ti u mě na blogu moje povídání a fotky líbí. Jupííí! ;-))

      Vymazat
  84. Před třemi lety jsem Paříž taky navštívila. Líbilo se mi tam i přes neustálý déšť, kroupy, které nám zničily deštníky a přes to že mi francouzi přišli arogantní :)
    Taky jsem obdivovala mimo památek i ty krásné kolotoče. Na tom na monmartru jsem se nakonec i svezla XD
    Tenhle článek mi to zase připoměl. Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  85. Anonymní22:52

    Jeee, prenesla jsem se do Parize! Z fotek na mne dychla francouzska atmosfera.. Dokreslene fotky jsou neuveritelne rozkosny a mily, stejne jako Ty! Ted mam chut si dat cervene vino, syr ( na jmenu nezalezi :-) ) a poslouchat Edith Piaf!
    Lucie

    OdpovědětVymazat
  86. Vivinko zlatá, komentárik tento už som mala pripravený pod tvojim dnešným krásnym gramofónovým článkom, a tu zrazu sa mi zazdalo, že sem sa bude hodiť ešte lepšie:) že na našej starej hifi-veži;)z albumu ´Do tanca, I na počúvanie´ dávam ti zahrať:)) http://www.youtube.com/watch?v=7bu5aO1YEnE
    ...dostanem za to jeden čokoládový bonbónik? Prosím, opýtaj sa Stevieho... :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje milá, velké a moc milé překvapení. ;-) Děkuju ti, udělala jsi mi náramnou radost a bonbónik i Stevie bude - obou plná krabice. ;-).
      Pusu velkou jako husu ti posílá Vivi

      Vymazat
  87. Ahoj všichni, je mi potěšením sdílet skvělé svědectví o DR SUNNY, že přinesl štěstí zpět do mé rodiny. Opravdu chci celému světu říct, že existuje kouzelník jménem DR SUNNY, který je tak skutečný a opravdový. Nikdy jsem v žádnou z těchto věcí nevěřil, ale když jsem na 1 rok ztratil svou ženu, potřeboval jsem pomoc, dokud jsem nenašel skvělého kouzelníka a on mě ujistil, že dostanu svou ženu zpět za pouhých 48 hodin, ale měl jsem pochybnosti. . a poté, co bylo kouzlo sesláno o 48 hodin později, právě když sesílatel kouzla řekl, že mi zazvonil telefon a překvapivě to byla moje žena, která mi poslední 1 rok nezavolala a omluvila se za bolest, kterou měla. způsobila mi to a řekla mi, že je připravena přijít pro mě domů. Dr. SUNNY jí dal opravdu najevo, jak moc ji miluje a potřebuje ji. A také jí otevřel oči, aby si představila, kolik lásky spolu musíme sdílet. Budu i nadále sdílet toto svědectví po celém světě. Všem díky Dr. SUNNYMU za dobrou práci, kterou pro mě odvedl. Kontaktujte ho hned, protože je velmi mocný a vždy vám pomůže. Věřte mu a udělejte vše, co od vás žádá, a nikdy o něm v žádném případě nepochybujte. váš WhatsApp +2348082943805 nebo e-mail: drsunnydsolution1@gmail.com

    OdpovědětVymazat