9.8.14

5 tipů, jak si zvednout náladu

Je "summer time" a to se tak nějak nabízí (a očekává), že budeme v dobrém rozmaru, rozesmátí od ucha k uchu. Jenže...co když se nám na paty přilepila smůla nebo jsme si při vstávání popletli nohy a vstali levou? Zkrátka pro ty z vás, kteří nemají tak vyletněnou náladu, jak by si přáli, nebo pro ty, kteří ji sice mají, ale nikdy neodmítnou pokus ji ještě zlepšit, tu mám 5 tipů, které používám na "projasnění" dne já. A teď si držím pěsti na rukou i na nohou, aby zabraly i na vás. ;-)



1. Vyrábět domácí nanuky. Stačí si koupit tvořítka na zmrzlinu (hezká má třeba Ikea nebo Tescoma) a pak vymýšlet všechny možné i nemožné varianty a příchutě. U mě doma aktuálně vítězí nanuk z mamčiny nejdobřejší domácí malinové šťávy s lístky čerstvé máty. Lepší osvěžení neznám.


2. Sebrat odvahu a jít do knihovny. Tedy aspoň já ji sbírat musela. Do knihovny jsem totiž chodila vždycky jen pro "povinné školní literárnosti", takže když jsem dostala vysvědčení a pak nějaký ten diplom, považovala jsem kapitolu "Knihovna" za zcela uzavřenou. Až nedávno jsem se tam vydala pro jednu jinde nesehnatelnou knížku a...Věděli jste, že tam mají vážně spoustu knih? A že plno z nich je skvělých? A víte, že knihovnice je moc hodná? A že si můžete najednou půjčit kolik knížek chcete? A že síťovka je všechny unese? Zkrátka - já tam půjdu zas.


3. Urvat pro sebe pořádný kus melounu. A užívat si jeho šťavnatost a sladkost. A děsně si přitom ulepit celý obličej a ruce. A nemít se kde umýt. A pokecat si bílé tričko. Jsem asi trochu drsná, ale když já na tyhle melounové chvíle se vším všudy vždycky na podzim vzpomínám nejradši. ;-)


4. Trochu svůj svět ovonět a orůžovět. Pro tyhle účely jsou ideálními rekvizitami plné vázy, jahodové koblihy a pink laky na nehty.


5. Malinko se uvolnit. Zvlášť, když jste na dovolené a je horko, nebo se vám zdá, že v kufru nemáte na sebe nic, co byste si právě chtěli obléknout. Než špatné šaty, to radši žádné. Mávněte nad tím rukou a vydejte se tak jak vás vyšší moc stvořila třeba na oběd. A kdybyste se po téhle uvolněné akci náhodou ocitli na policejní stanici, pošlete strážce pořádku na můj blog, však já už jim to nějak vysvětlím. ;-) 
A teď dost legrácek - pěkně si vaše šaty zase oblékněte a pokud máte chuť, napište mi, jak si zvedáte náladu vy. Jsem moc zvědavá.
Vivi podpis

40 komentářů:

  1. Dear Vivi, your tips are perfect and actually the same things brighten me up too :) Id love to make homemade popsicles and I just want a huge piece of watermelon now! Happy Sunday my friend, hope ur summer is going happily well! Love♥

    OdpovědětVymazat
  2. Vivi ty hambářko! :D Já si zvedám náladu procházkou do polí, kde za klásky zapadá slunce (teď už tam klásky nejsou, ale i tak tam dýchá takové to pravé prázdninové léto, které si pamatujeme, z doby, kdy jsme ještě byli malí :) A nebo nějakou pitominkou z ebay - momentálně kníraté naušnice. Taky dobrou kávou, usrkávanou v houpajdě na zahradě a nebo čerstvou levandulí ve váze :)

    OdpovědětVymazat
  3. CHodím na nuda pláž s knížkou z knihovny, ale před tím si dám nanuk z tvořítek z ikey, tentokrát malinový s jogurtem :D

    OdpovědětVymazat
  4. I ty nezbednice :D :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jóóó knihovna je i moje potěšení :) Navíc tam máme i hodně časopisů a pry to kdo nemají doma pc je tam 8 stolečků s PC a internetem.

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkné tipy, taky jsem začala chodit do knihovny a je super se jimi probírat. Bohužel mě štve, že v pražských knihovnách jsou ty nejlepší tituly zabrány na hodně dlouhou dobu. Ale přece jen se tam dá vybrat. Mám ráda tu vůni starších knížek :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Vivi ty si poklad, to sú super truper tipy ♥ neviem ako si to vedela, ale ja už tri dni snívam o melóne !! Ale tu v Dánsku ten klasický, červený, vodový, sladký, mňamózny neviem veľmi vypátrať (tak som si kúpila jahody, Baša sa ale nevzdáva a pátra ďalej!). A neuveríš, práve včera som vypátrala, kde v tomto mestečku, kde práve teraz chvíľku bývam, je knižnica (všetky knižky, čo som si doniesla z domu som už dočítala) a v pondelok tam nacupitám a spravím im poriadky vietor v poličkách ;) opatruj sa Vivinka, pusinky

    OdpovědětVymazat
  8. Nanuky a meloun nejlepší letní osvěžení. Já ted čtu knížky jenom v mobilu a vždycky se bojím tam jít, aby mi nenadala, že jsem tam dlouho nebyla, já tam práve ted chodím už jen na povinnou četbu. Já se dívám na seriály, opaluju su nebo poslouchám písničky .)

    http://oreoobsessionbeautyworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Nanuky a meloun to je moje, Vivi. Melounek pěkně i do práce na svačinku a já prasátko jsem si nezašpinila tričko, ale světlou sukni. Ještěže je půlkolová a ne pouzdrová, takže to nebylo tolik vidět. :)
    Opět super tipy, až ted jsem se opět dostala k přečtení článků, co jsem tady propásla a z těch tvých knižních tipů si určitě pořídím Rendez-vous po francouzsku a pak Trapasy v Paříži, to je pro mě jednoznačně must have. :)
    Nahá bych se asi nikde nepromenádovala, ale když nemá člověk ty vhodné šaty, tak proč si je nekoupit, že. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Verunko, vidím, že my dvě bychom se hezky doplňovaly - já špinavé tričko, Ty špinavou sukni...ale v létě máme všichni na ovocné flíčky na oblečení nárok ;-).
      Jsem ráda, že Tě zaujaly mé knižní tipy z minulého článku. Nechci Tě opravovat nebo poučovat, ale pro jistotu, kdyby ses po knížkách ptala v knihkupectví nebo v knihovně, tak jejich názvy jsou opačné - "Rendez-vous v Paříži" od Deborah McKinlay a "Trapasy po francouzsku" od Tanji Kuchenbecker. Tak príma čtení přeju. ;-)

      Vymazat
  10. Taktiež si sama doma vyrábam nanuky a leto bez melónu si naozaj neviem predstaviť. Pripomenula si mi, že by som taktiež mala po pár rokoch zájsť do knižnice a pohľadať tam pár super knižiek. Ďakujem za inšpiráciu. :-)
    The city of fashion

    OdpovědětVymazat
  11. Milá Viv, představa sebe s nanukem v puse, melounem v jedné ruce a koblížkem ve druhé, na předloktí síťovku s knihami a se šaty v autě vyrážím na oběd... mě rozesmála. Zvedlas mi náladu. :-) Já si ji teda zvedla včera v Ikea a v Time Out, ale dnes od rána ležím opět v knihách... těch nezáživných, učebnicích, odb(p)orných článcích, je mi vedro a velmi toužím po pár stránkách něčeho milého... ale řekla jsem si, že až za odměnu.
    Jinak do knihovny chodím od 6ti let. Ta radost, když ulovím něco co mi rozbuší srdce!!! To pak čtu a nevnímám :-)
    Hezkou neděli :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Anonymní12:19

    Pro me je spolehlivy zvedac nalady uz dva roky tvuj blog.Vzdy se tesim na novy clanek a kdyz tu zrovna neni,procitam si ty starsi,ktere mi unikly.Meloun jsem letos jeste nemela a malem jsem na nej zapomela!Zato do knihovny chodim cely rok,kdyz jsem ve skole,o prazdninach radsi ctu casopisy:).Vivinko,dnes je u nas takove horko,ze bych klidne tu tvoji legraci se sundanim satu vzala i vazne.:))))Krasne leto preje Marina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní12:20

      * oprava: Martina (vypadlo mi "T") :)

      Vymazat
  13. Mně zvedá hodně náladu příroda...jen tak,být v tichu a poslouchat ten šum...tam si vždycky uvědomím o čem ten život vlastně je...Nejvíc mě pobavil poslední bod,ale na to jsem tedy velká stydlivka:-D

    OdpovědětVymazat
  14. Souhlas s Martinou..ty jsi zvedac nalady a je fuk o cem pises..a kdyz k tomu zvedac nalady pise o zvedani nalady...co vic si prat.Meloun dnes byl k snidani..ruzove ruze jsou na stole..knihovnu mam za rohem..takzeee..joo..a nanuk super rychli je vyklopit do kelimku oblibeny nanuk..to je pak jogurtove osvezeni.Jinak muj stopro zvedac jsou bez diskuze deti..ale dokazou ji zrovna tak srazit dolu ;-)))..

    OdpovědětVymazat
  15. ...zabrouzdám na tvůj blog a hned je lépe:-)))!

    OdpovědětVymazat
  16. Vivi zrovna předminulý týden jsem asi po 15 letech obnovila svůj čtenářský průkaz u nás v knihovně:) A cpát se melounem a být u toho celá upatlaná to miluju.Krásné tipy jsi nám naservírovala, ostatně jako vždy!

    OdpovědětVymazat
  17. Meloun miluju a právě jsem ho snědla velkou mísu :)
    Knihovny miluju a vždycky si odtud něco odnesu :)

    A.

    OdpovědětVymazat
  18. Krásné fotky a ještě lepší typy! Tento článek přišel jako na zavolanou,neprožívám teď zrovna nejlepší období.Včera mi zvedlo náladu po dlouhé době to,že se babička vrátila z nemocnice. Vivi díky za vzpruhu! E.

    OdpovědětVymazat
  19. Milá Vivi. Zvedač nálady je Tvůj blog :) Meloun je další jistota!!! A lak na nehty s vázou plnou květin? Další jistota!!!
    Taky mi zvedne náladu, když můžu někoho pohladit... A když slyším smích... a vidím, jak si vítr hraje s větvemi stromů...
    A smích slyším hned, jak se podívám na Tvůj tip číslo 5. .....
    Krásný den...Kat....

    OdpovědětVymazat
  20. Nanuky, melóny, knižky a sieťovky. Ružová, koblihy, káva a klobúky. Fotky a slová, vtípky a kvety - ach, tie tvoje pre/krásne vety!♥ Ja to tu proste milujem.;-) A po každom článku odchádzam celá ovoněná a orůžovělá a šťastná ako blška. Howgh!;-) :-**

    OdpovědětVymazat
  21. Tak já jsem taky šla minulý týden asi po deseti letech do knihovny, a viš co? Je to tam stejně super jako tenkrát. Pěkné letní čtení Vivi!

    OdpovědětVymazat
  22. Anonymní9:51

    První fotka s nanukem mě dostala. Všechny tipy vyzkouším a bod č.5 hned dneska, až půjdu nakoupit .:DDDD Miluji tyto tvé tipy článků, jen by měly být častěji. :D M.

    OdpovědětVymazat
  23. Vivi, to je krása u tebe, ty prostě musíš být nejveselejší člověk na světě :o).
    Domácí nanuky taky miluju, zrovna teď se jeden (nebo dva?) chystám slupnout...
    Na mě jako zvedač nálady funguje ještě oblíbená vůně, mořská sůl a dlouhé večery trávené s přáteli...
    To pak bývá to nejlepší léto :o)

    OdpovědětVymazat
  24. to je super! takové článkyy mě baví :)

    OdpovědětVymazat
  25. Super článok :) určite vvyskúšam :))

    http://lovelybeautybook.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  26. Zrovna se rozhlížím po nějaké dobré knížce, plánuju si přečíst Analfabetku, která uměla počítat, nebo tak nějak se to jmenuje. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Míšo, to je perfektní nápad ;-). "Analfabetka, která neuměla počítat" je z pera Jonassona Jonase - toho, který napsal bestseller "Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel", takže je to sázka na jistotu. Četla jsem ji a doporučuju dál ;-).

      Vymazat
  27. Ahoj,
    já si poslední dobou zlepšuji náladu blogařením, protože se, i když virtuálně, seznamuji z novými (a mnohdy fajn) lidmi. Zaujala mě hrozně fotka s knihami - a to konkrétně kniha Hvězdy nám nepřály. Minulý týden jsem ji dočela a moc doporučuji. Než jsem jí četla, už jsem víceméně věděla, jak to dopadne a myslela jsem si, že to bude hrozná tuctovka. Ale mile mě překvapila !! :-)

    Hezký den,
    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, máš pravdu - ve virtuálním seznamováním s novými lidmi je blogování nepřekonatelné. Akorát si bloger musí dávat pozor, aby se jeho život nesmrsknul jen do onoho virtuálna. ;-)
      A co se týče knížky "Hvězdy nám nepřály", psala jsem o ní v minulém článku a je to podle mě jedna z nejlepších knížek, které se na trhu objevily. Je jiná, než by člověk očekával a právě tím překvapivým stylem a jazykem dokáže vtáhnout do děje a nepustit...Věřila jsem jí, protože jejího autora jsem na internetu sledovala už léta a vím, že je to víc než zajímavý člověk. Zkrátka, tenhle "hvězdný bestseller" se vážně povedl.

      Vymazat
  28. Upřímně, mně zvedl náladu tenhle ten tvůj článek! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi upřímná, píšeš krásně správně česky "mně" a zvedl Ti náladu můj článek - tak takhle vypadá můj vysněný čtenář ;-).

      Vymazat
  29. Dobrý den,

    Váš blog jsem objevila teprve včera, a to jen proto, že miluju vintage styl a občas hledám různé inspirace a sním o tom, jak jednou budu mít vlastní byt (domek/chatu) v tomto stylu.:-) Jsem z Vašeho blogu nadšená a už se moc těším na další články!:-) Já osobně se snažím mít radost z maličkostí (např.: barevné lepicí papírky :-D) a myslím, že se mi to docela daří. Když tohle nepomůže zlepšit náladu, pomůže oblíbený film - např. Pulp Fiction - ten zabere vždycky! :-)

    Přeji hezký den,

    Alča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Alčo, děkuju za milé psaníčko, které jste mi tu dneska nechala. Mám velikou radost, že se Vám můj blog líbí. Vlastně je celý o radostech (hlavně o radostech z maličkostí), o jejich hledání a nacházení a o tom, že čím víc radostných drobností vidíme a nacházíme, tím hezčí máme den. A čím hezčí máme (každý) den, tím hezčí máme život. ;-) Zkrátka, jsem moc ráda, že mám novou milou čtenářku do sbírky ;-) a víte co? Já si jdu pustit Pulp Fiction (už je to spoustu let, kdy jsem ho viděla naposledy, ale souhlasím - ten film je třída) ;-).
      Mává Vám Vivi

      Vymazat
  30. Všem vám děkuju za komentáře. Jsem ráda, že jste mi prozradili svoje "zlepšovátka nálady", určitě se některými z nich taky nechám inspirovat. ;-)

    OdpovědětVymazat
  31. :D do tej kniznice by som velmi rada isla ale uz ani nepoznám také tie klasické kde sa mozes prehrabovat v knihách a nevyberá ti ich teta na základe online objednávky :)
    skvelé tipy

    OdpovědětVymazat
  32. Léto bez melouna není léto! :-) Miluji ho a moje Aduš taky. Jenže to je pak samé venčení... :-)))

    OdpovědětVymazat