14.2.16

Valentýnské dárky z lásky

Docela mi hoří tváře. Jak by taky ne, když je 14. února a to se slaví "Svátek všech srdcí" - ALLA HJÄRTANS DAG. Aspoň tak se říká Valentýnu ve Švédsku (Ikea mě poučila, když jsem si tam kupovala gauč). ;) Líbí se mi myšlenka, že se ta naše srdce dneska spojí, poveselí nebo naopak rozněžní, že jim dáme, po čem touží (někdo se bude tulit, někdo bude vybírat nový parfém - já bych ráda obojí), a že zkrátka plno lidí (aspoň na čas) odloží práci a uvědomí si, jak fajn je mít rád a jak fajn je říct to nahlas. A je úplně jedno komu nebo čemu.

To se ví, že nejlepší je přinášet do vztahů malá vyznání a důkazy lásky každý den v roce (a to my doma rádi), ale s Valentýnem je to jako s narozeninama. Člověk (když bude teda hodně velký optimista) si může každý den říct, jak rád je na světě a jak ho to tu baví, ale přesto narozeninový dort rozkrojí jednou za rok a užije si ten slavnostně naparáděný den, kdy k němu přichází gratulanti a oslavují s ním. Oslavy jsou prostě príma, za všech okolností.

Tak pokud jste aspoň trošku "naladěni", pojďte se dneska zastavit, pojďte oslavovat, třeba i upéct super rychlý a jednoduchý čokoládový dort a těšit se z toho, že je v našich srdcích pěkně zabydleno. A při té příležitosti mám pro vás takovou malou ukázku toho, co nového a zamilovaného se objevilo u mě doma.


Můj pracovní stůl je v plné pohotovosti nejen ve všední dny, ale i o víkendech, o svátcích a vlastně pořád. Mám ho moc ráda a zaslouží si proto moje malé vyznání lásky a trochu "tématického" ozdobení.


Tuhle sadu jsem si nadělila já sama (šikovná). A když už to takhle jiskří mezi růžovým krémem na ruce a balzámem na rty od L´occitane, to pak člověk nemůže zůstat pozadu, tak teda radši jiskřim taky.


Když máme toho Valentýna, i snídaňové dobroty musí mít správný tvar.


Čokoládová laskomina s marcipánem a kafe...říkejme tomu třeba...srdeční záležitost (připraveno pro mamku).


Malé překvapení pro Něj. Nechám mu na polštáři tuhle krabici s bonbóny a schovaným vzkazem, kterému se bude smát pod fousy a až ho dočte, spiklenecky na mě mrkne. A pak? To se uvidí. ;)


Moje nejlepší kamarádka Lusynka ví přesně, jak na mě. To se mi kolikrát hlavou honí tolik práce a dospěláckých starostí a povinností, že nemám na nějakou legraci nebo veselení ani pomyšlení. A pak od ní dostanu dárek a najednou se vidím, jak sedím s překříženýma nohama na koberci, žvejkam žvejku s příchutí marshmallow, ořezávám pastelky, mažu si pusu sladkým balzámem s jednorožcem, vybarvuju pohádkové omalovánky a v hlavě mám čisto. Tyhle rozkošné poklady, které mi nadělila k Svátku všech srdcí, mi z hlavy zase určitě vyženou všechno, co tam nepatří.

Jsem moc ráda, že jste ke mně dneska přišli a nechci vás v žádném případě vyhánět, ale...nebylo by od věci teď zaklapnout počítač a jít rozdat pár pus. Já jdu na to hned teď. ;)
 
Vivi podpis

39 komentářů:

  1. jeej ďakujem Vivinko za viac ♥ ♥ ♥ hneď na ráno... a Lucka je poklad - obidve ste :D... tak ja utekám rozdávam tie pusy... uff to bude ale ♥ ♥ ♥ deň :P

    OdpovědětVymazat
  2. To je roztomilý článek ^^

    OdpovědětVymazat
  3. krásne a milé drobnosti, to ja môžem :) Krásneho valentína!

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné :-) My Valentína neslavíme....jsem povídala všude. A ráno mě čekalo úžasné překvapení...a to ani manžel nebyl doma, je v práci. A přece mi připravil překvapení....během dne se objeví na blogu.

    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  5. Krasny srdickovy den plny lasky! Moc hezky napsano, tak, jak to umis jen ty, mila Vivi!

    OdpovědětVymazat
  6. Moc mile, naladilo. My po probuzeni meli na stole nachystanou snidani od deti a spoustu prani a darecku. Brzo na blogu u me. A ted koumame nad vyletem. Krasny den! Mimochodem, mas bozi stul!

    OdpovědětVymazat
  7. Moc mile, naladilo. My po probuzeni meli na stole nachystanou snidani od deti a spoustu prani a darecku. Brzo na blogu u me. A ted koumame nad vyletem. Krasny den! Mimochodem, mas bozi stul!

    OdpovědětVymazat
  8. Roztomilé jako vždycky.Krásného Valentýna, Vivi ♡

    OdpovědětVymazat
  9. Zase clanek co mi vykouzlil usmev na tvari a zahral na srdicku. Krasny zamilovany to mas doma Vivi. Ale moc se mi libi ten ruzovy srdickovy poklad s ptackama. Copak to je? A kde se to da sehnat? Preji krasny zamilovany nejen dnesni den. <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luci, tak to mě moc těší. :-* Co se týče malého pokladu s ptáčkama, tak to je právě jeden z dárků od Lusy - v článku je odkaz na její blog, tak se jí zkus zeptat, v jaké pohádkové říši se dají tyhle poklady sehnat. A co to je, to by mě vlastně taky zajímalo. ;) Je to plechové, magnetické a má to na každé straně otvor, ve kterém byl zasunutý papírový vzkaz. Takže i když přesně nevím co to je a na co to je, jeví se mi to jako opravdovská nezbytnost. ;-)

      Vymazat
  10. Musli srdíčka já pucuju pravidelně, valentýn nevalentýn :D
    U nás se Valentýn moc neslaví. Ovšem třeba jednou, až budu zadaná. Kdo ví :D

    Ivet - TheRightMe

    OdpovědětVymazat
  11. Anonymní11:53

    Miluji tvé články a fotky!Chtěla bych se zeptat,odkuď je ten koloušek či srneček z prvního fota?
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, koloušek je z Etsy, zkus mrknout: https://www.etsy.com/search?q=fawn

      Vymazat
  12. Krásného Valentýna, Vivinko! A rozdej dostatečné množství pusinek ;-) páček <3 <3 <3 P.S. Moooc Tě prosím, od jaké firmy máš bílou klávesnici? (monitor máš Benq, viď? Jsi spokojená?)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luci, tak to já Ti taky jednu pořádnou pusu vlepim, ať nejsi škodná. ;) PS: s monitorem jsem spokojená maximálně, je senza. A klávesnici mam značky Genius. Už bych jinou nechtěla. Je tak akorát "do ruky", má i numerickou část a navíc se vůbec nesmazávají písmenka, což se mi vždycky u jiných klávesnic po nějaký době stávalo. Prostě dobrá kámoška po "počítačovou práci i zábavu". ;)

      Vymazat
  13. Valentína nikdy nejako neriešim, ale pri čítaní tvojho článku som sa pristihla pri tom, ako sa roznežnene usmievam! :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  14. Líbí se mi, jak jsi vybavená všemi těmi drobnostmi. Na každou příležitost se prostě něco najde. :) My s přítelem Valentýna neslavíme - hlavně proto, že teď jsme každý jinde, ale aspoň si to vynahrazujeme celý zbylý rok. :) Přeji krásného Valentýna. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Vivi!
    Jsem moc ráda, že ti dárečky dělají radost, protože ty děláš radost pokaždé všem. :-)
    Já jsem dnes také rozdala spoustu pusinek (někdo dokonce dostal i nášup, jako třeba Kennoušek.) :-D
    A také jsem pár pusinek dostala. :-)

    Tak si ten dnešní oslavující den užij, měj se krásně a přeji ti úsměv na tváři. ♥♥♥
    Ahoj Šárka ♥

    OdpovědětVymazat
  16. Jsem vybavená musli srdíčky, samolepkami, balicím papírem s motivy srdcí a ručně vyrobeným přáním. Krásný den všem

    OdpovědětVymazat
  17. Ten balzámek a krém mě tak strašně moc láká!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní18:19

      Mě také. :-)) Vivi kolik jsi za ten balzám a krém dala?Byli nějak dárkově zabalené? Děkuji ti za odpoved. Niky

      Vymazat
    2. Niky, kupovala jsem tenhle balzámek a krém s vůní růže v sadě s ještě jedním krémem na ruce a balzámem, takže celkem mě 4 ks stály, myslím, kolem 850,-. Baleno v plechové krabičce. ;-)

      Vymazat
  18. To mas krasny srdickovy den, Vivi. Ja Valentyna moc neprozivam, ale kdyz je o duvod vic zajit na dobrou veceri, tak proc ne. Ten balzamek je uzasny. :)
    My dnes byli lyzovat a pro me to bylo naprosto idealni. ;)

    OdpovědětVymazat
  19. Anonymní23:16

    Svátek všech srdcí, to je hezké :)
    A. D.

    OdpovědětVymazat
  20. Krásné milé po duši pohladilo :) Děkuji Vivi ;)

    OdpovědětVymazat
  21. Zanechala jsi u mě na blogu krásný komentář <3 a já se teď nořím do hlubin tvého blogu (a to už možná několik hodin)! :D Ani nevím, co okomentovat dřív! Píšeš úžasně, tvé fotky jsou kvalitní a krásné, stejně jako samotný design blogu... určitě se ze mě stává stálý návštěvník. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Haily, moc tě tu vítám. Když se sejdou dvě holky se stejným nebo velepodobným stylem, může z toho být pěkná láska. Tak víš co? Já na tu naši novou lásku nalepím zlatou washi pásku. ;) To aby se nám to rýmovalo. :-*

      Vymazat
  22. Děkuju vám mockrát za krásný vzkazy a komentáře. Já se tak mam, že vás mam. ;-) ♥

    OdpovědětVymazat
  23. Hezke, mile srdickove :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Anonymní17:27

    Díky za tento blog.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 4 slova a kolik radosti umí udělat. ♥ ;-)

      Vymazat
  25. Prosím mám dotaz, kde se dá sehnat krásné ořezávátko? Jsem sběratelka ořezávátek. Předem děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to vlastně není ořezávátko...asi. ;-) Dostala jsem tuhle věcičku jako dárek a vypadá to spíš jen jako ozdoba na tužky. Má to dírku, ale bez ořezávání. ;-) Moc hezká ořezávátka občas mívají v H&M Home, mám odtamtud srandovního jednorožce nebo ořezávátko buldočka. ;-)

      Vymazat
    2. Děkuji za odpověď. Buldočka mám, jednorožce se mi nepodařilo sehnat a ještě myslím měli mít modrého medvídka.

      Vymazat
    3. Není vůbec zač. Tak teď nezbývá než vyhlížet nějakou novou kolekci ořezávátek. ;-) Taky jsem je jeden čas sbírala, tak vím, jaká je to radost ulovit nový přírůstek do sbírky. ;-)

      Vymazat
    4. Teď chodím na ořezávátka do TIGER. Jinak kdybyste náhodou chtěla ořezávátka prodat, tak bych měla zájem.

      Vymazat
    5. Tiger...ďábelskej obchod. Vejdu tam, nic nechci, jen se koukám a pak už se vidím u pokladny, jak odcházim s dvěma taškama. ;-) Dobrá, tak až budu někdy vyprodávat, tak se přihlásím. ;-)
      PS: a můžeme si tikat. :-)

      Vymazat
    6. Ok, určitě budu mít zájem. Díky.

      Vymazat