7.2.13

Na návštěvě u mě doma aneb co mě inspiruje

Mám ráda zimu, ale chybí mi barvy, dny jsou krátké a vypadají trochu šedivě. A tak si vnáším do zimního života obrázky, koloušky, veselé šperky, žlutou limonádu a barevné hrnky. Čtu nové knížky, maluju, fotím a píšu (ano, i na starém psacím stroji). Plánuju, jak natřu hnědé police v kuchyni světle modrou barvou, jak přeorganizuju a hodím do gala spíž nebo jak ušiju polštáře z rozmarných retro látek (a to je pro někoho, kdo vůbec nešije, hodně kurážný plán). Miluju totiž svůj domov.
Je to takové hřiště pro mou fantazii. Je dobrodružství sbírat zábavné nápady, které mě posouvají dál, a které pak vnáším k nám domů. Už mockrát jsme se stěhovali, ale vždycky s námi putovalo pár základních věcí - polštářky, diáře a notesy, fotky blízkých, oblíbené talíře a v neposlední řadě roztomilé figurky z cest a obrázky. To jsou maličkosti, které dělají domov domovem. Ale vystavuju vždycky jenom pár kousků (v pokoji plném věcí bych se necítila dobře), ostatní poklady odpočívají a čekají na svůj čas (tedy na to, až na ně budu mít tu správnou náladu) v krabicích, které jsem polepila látkou. Zkrátka kamkoliv se podívám, chci mít něco zábavného nebo inspirujícího, ale s mírou.
Jedna z věcí, která se těší mé velké oblibě, jsou inspirativní textové obrázky. Když mám takový obraz s milým textem na zdi, kdykoliv se na něj podívám, uvědomím si, co je opravdu důležité. Dekorativní textový obrázek "LOVE IS ALL YOU NEED" je teď mým nejoblíbenějším (a to nejen kvůli blížícímu se Valentýnu...Valentýn má být přece každý den). Někdy obrázek visí na stěně, jindy ho položím na psací stroj, ale vždycky ho mám na očích. Když jsem někdy bez nálady (jo, taky bývám), jeho barevně napsaná, jednoduchá a velká pravda mě vždycky rozveselí.
Všechno, co člověk potřebuje, je láska. Jakmile mi na mém obrázku spočine zrak, hned si běžím pro pusu k mému muži, nachystám čerstvé maliny s rozpuštěnou čokoládou, udělám pár barevných fotek, koupím si puntíkatý šátek do vlasů, květiny, novou knížku (zmínila jsem už svou lásku k oblečení, parfémům, krémům, čokoládovým bonbónům, botám, LP deskám, knížkám, cestování a kavárenskému povalování?)...vždyť tohle všechno je láska (a nic víc člověk nepotřebuje) ;-).
Mějte se krásně a v sobotu se těším na viděnou.



Zleva: polštářek s retro motivem (asi jediná červená věc u nás doma), časopisy Art&Décoration, semišový koloušek, dekorativní obrázek "Live, Laugh, Love", žlutá francouzská limonáda Bella Luca, růžový lak na nehty Maybelline, dřevěná bedna vyrobená dědou.
Můj byt = můj hrad. Můj hrad = moje láska. Moje láska = to je všechno na světě, co je dobré a hezké (a nic víc už opravdu nepotřebuju).

Původní fotce něco chybělo. Nebylo to ono. Nebyla dost přesvědčivá. Aby nabyla reálných obrysů, musela jsem do ní dokreslit pejska s boudou, do brýlí oči a obočí, do obrázku křídla, do skleničky pruhované brčko a na vůni Chanel Chance jsem posadila hladového ptáčka se zrním. Teď je to přesně tak jako ve skutečnosti (a na fotce vidíte parfém Annick Goutal, lak na nehty "Šáša" a mandlové tělové mléko Dr. Hauschka - na všechno se tu objeví recenze a budou veselé, slibuju).

Dorty u nás doma nejsou k mání zrovna každý den, a tak skleněný etažér na sladkosti používám i na své parfémy, vystřižená srdíčka a kosmetiku. Můj muž na to sice kouká smutně (přece jen má dorty radši než parfémy od Annick Goutal), ale nedá se nic dělat.

Hemingway už ze mě asi nebude, ale svůj spisovatelský koutek pro jistotu mám.
Láskyplný obrázek mě každý den těší a inspiruje. Momentálně září na mém "novinářském" stole, kde mu dělají společnost časopisy, noviny, Vogue, černobílá fotka prcka s prckem, starý psací stroj Hermes, na kterém občas píšu dopisy a plechovka od kávy Lucaffé s pastelkami.

♥ ♥ ♥

Obrázky s textem seženete na TADY
Vivi podpis

111 komentářů:

  1. Dobré ráno Vivi,

    nechtěla bys přijet na návštěvu i k nám domů a udělat z našeho domečku tak krásné hnízdečko plné milých drobnůstek a detailů? Moc se mi totiž u vás líbí...
    Nebo že bych dorazila já k vám načerpat inspiraci? :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Šárko, jsi vítána. Dneska večer v 7 ;-). Těším se!

      Vymazat
    2. Jsem si pozvánky všimla až teď. To už asi nestíhám:/

      Vymazat
    3. Šárko, sázím se, že máš Rumburakův plášť nebo aspoň Arabelin prsten a můžeš být v mžiku kdekoliv na světě ;-). A ať už přijdeš dneska v sedm, zítra v pět, příští týden nebo příští rok, dveře budeš mít otevřené a konvička chystající se zalít dobrý čaj bude vesele připravená na tvou návštěvu (a já taky). ;-)

      Vymazat
  2. Po nedavne debordelizaci jsem konecne taky vytahla a vystavila psaci stroj. Taky cernej, ale Hermes to teda neni. Jestli na nem budu psat, to jeste nevim, ale dekorace je to super :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Luci, já myslím, že bys na něm psát měla. Minimálně na něm sepisovat svoje kosmetické nákupní seznamy, ať stroj trochu proženeš! ;-)

      Vymazat
  3. A taky Můj dům, můj squat.) - na milém bydlení, jako máš Ty, teprve pracuju:) Ale abych nebyla pořád jen pesimistickým protipólem Tvého milého optimismu, i já miluju tyhle povzbudivé obrázkové texty - na Pinterestu jsem pro ně založila samostatný board - posílám odkaz a třeba Tě inspiruje něco nového http://pinterest.com/irinovak/quotes/

    A pracovní/spisovatelský koutek je krásný! Já doma žádný nemám a u sebe v redakci neskutečný bor... musím na tom zapracovar:) Hezký den, milá Vivi:*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Iri, vymazlovat si bydlení je velká zábava a postupný proces, takže si to užívej a já se jdu mrknout na tvou pinterestovou inspiraci. ;-)

      Vymazat
  4. Krásne čítanie Vivinka, a jedna veľká pravda v ňom. Láska je vše, čo nás robí šťastnými, hoci aj tá najmenšia drobnosť na svete. U mňa sa moje kráľovstvo len teraz buduje, a potom bude plné lásky :) Moc sa teším... A moc sa teším na ďalšie čítaníčko, vždy to takto ráno poteší a dodá farby šedivému dňu, aký máme dnes. Maj sa krásne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ti, milá Míšo, za krásná slova. ♥

      Vymazat
  5. Krásné fotky, to jsem se zase po ránu pokochala... Zaujala mě ta francouzská limonáda, je nádherná. Etažér s parfémy je dokonalý :-) A vidím na něm starou bulharskou růžovku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, no jéje, stará bulharská růžovka nesmí doma chybět. Jen otevírat ji nedoporučuju ;-). Limonáda je citronáda a pekelně dobrá.

      Vymazat
  6. Už je to nejaký čas, čo sa snažím obklopiť sa doma, teda aspoň v mojej izbe, presne takými maličkosťami, o ktorých píšeš. Doteraz som však neprišla na to, kde je problém. Možno v tom, že mám v izbe málo miesta na to všetko čo by som tam chcela mať a u mňa platí, že čo nevidím - neexistuje, takže by som musela mať vyložené snáď všetko. Na druhej strane je to možno aj časom, pretože momentálne je toho trošku viac, čo treba spraviť (ďakujem, Bože, za diáre) a preto som tak strašne šťastná, že sa viem odtrhnúť a potešiť sa pri tvojich milých slovách, ktoré koniec koncov spĺňajú dokonale úlohu tých maličkostí, tých rozveseľovačov a spríjemňovačov.

    PS: Ale verím tomu, že príde tá chvíľa, kedy sa aj moja izbietka bude tešiť z tých drobností
    PPS: Ten lak mám už doma :) <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Donny, vůbec nepochybuju o tom, že jednou bude (beztak už je) tvá izbička tím nejútulnějším a nejroztomilejším místem na světě. Stačí jen se intuitivně obklopit věcmi, ke kterým má člověk nějaký vztah a pak už se z nich jen těšit. Doufám, že Tvůj pokojík někdy uvidím ;-).

      Vymazat
  7. vyměním tvůj domov za můj a rátím ti jej až mi to doma taky tak krásně zútulníš... :-) díky za návštěvu u tebe doma... :-) krásný den, Vivi...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenulko, tak jo, já jsem pro každou srandu ;-).

      Vymazat
  8. Veselé ceruzky a na písacom stroji šálka kávy... Tak si predstavujem dokonalú žurnalist(i)ku!:) Biele steny a drobnosti v minimalizme = ❤ Úchvatné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ♥ Děkuju. Bílé stěny jsou klasika, a i když jsem už mockrát experimentovala s barevnými stěnami, vracím se k bílé...s ní je mi nejlíp ;-).

      Vymazat
  9. Anonymní9:34

    Tady bych chtěla bydlet. Nádherná inspirace! :-* S.

    OdpovědětVymazat
  10. Milá Vivi,

    tohle můj dokonalý svět. U tebe na stránkách zapomínám na vše špatně a cítím okolo sebe všechno dobré. Cítím se víc optimistická a cítím jak mým tělem se protkává zlatá nitka naděje a obyčejné radosti z bytí.
    Jako by jsi věděla, že zrovna tohle potřebuju... Trochu optimismus, hodně naděje a nekonečně mnoho lásky...

    Děkuji Zzdenika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeničko, tvůj komentář si vytisknu, zarámuju a bude viset vedle mých textových inspirativních obrázků...protže kdykoliv si ho přečtu, budu vědět, že někomu dávám radost a optimismus a to je něco tak úžasného, že mám chuť ti vlepit pusu jako husu ;-).

      Vymazat
    2. myslím že většina z těch, kteří se sem vrací, tak se vrací kvůli tvému optimismu a lásce ;)

      Vymazat
    3. Ach jé, to je tak milý! Děkujuuu ♥♥♥

      Vymazat
  11. jeej Vivinko to je krasne. opat nadherny zaciatok dna :)priznam sa, ze asi ti trosku zavidim ten pisaci stroj, na take stare vecicky som totiz dost zatazena. ani sa ti necudujem, ze sa ti tam tak nadherne byva :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Domi, děkuju moc, těší mě, že jsem ti zpříjemnila začátek dne. ♥ Po starém psacím stroji jsem dlouho toužila a nevěděla, že je uložený na půdě přímo v naší rodině. Tak se zkus taky prohrabat starými půdními krabicemi ;-).

      Vymazat
    2. Vivinko viem, ze aj my sme mali taky sedy (nie moc lakavy na pohlad), ale moja uzasna rodinka vsetko stare vyhadzuje bez opytania. takze nedufam, ze by tam bol :(

      Vymazat
  12. Anonymní9:54

    Vivinko,
    odkud máš ten psací stroj??? Hrozně by se mi takový líbil, ale nevím, kde ho koupit nebo sehnat a na něj bych si pak postavila ten krásný obrázek :)))
    Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, psací stroj je rodinná památka, ale zkus mrknout na Aukro; tam se podobné stroje běžně prodávají.

      Vymazat
    2. Anonymní12:35

      Vivinko,
      děkuji za typ na Aukro!!! Už úplně poslední dotaz. Ten Vogue je z jakého roku?
      Děkuji za tvou ochotu! Jsi nej!:))
      M

      Vymazat
    3. Vogue je z roku 1989 (december). Je to parádní retro počtení (staré výtisky se dají koupit na ebay, aukru nebo na blešácích) ;-).
      A nemáš vůbec zač.

      Vymazat
  13. Ahoj Vivi, zase jedna parádní inspirace a ani nevíš, jak se těším až budu moct vytvářet náš společný domov s přítelem. Mimochodem nápis "All we need is love" míjím vždycky nastříkaný na zdi po cestě do města a vždycky mi vykouzlí úsměv a je to pravda pravdoucí! ;)
    Zdraví Eve.h

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evičko, trošku ti závidím (ale samozřejmě v tom nejlepším slova smyslu), že vás společné zařizování teprve čeká. Jsem totiž přesvědčená, že to je jedno z nejkrásnějších období v životě. A moc se těším, až nás budeš o zařizovacích krocích a pokrocích informovat na blogu ;-).

      Vymazat
  14. Anonymní10:08

    To jsou nádherné fotky :) jde z nich harmonie a klid :)

    OdpovědětVymazat
  15. Moc hezké fotky. Takové jemné, něžné. :))

    OdpovědětVymazat
  16. to je krasny farebny svet :)ten pisaci stroj ejsperfektny :)

    OdpovědětVymazat
  17. Tie obrázky sú veľmi milé. Tiež by som chcela mať taký spisovateľský kútik, plný kníh, časopisov a na stole starý písací stroj, musí to byť krásne :)

    http://sonska.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Sonjo, tak doufám, že jsem tě k založení spisovatelského kútiku inspirovala...je lehké si ho založit, ale těžší je v takovém koutku napsat bestseller. ;-)

      Vymazat
  18. Ne, ne jsou dvě červené věci u vás v bytě! Krom polštářku, jsi zapomněla sebe! Jsi tou červenou třešinkou na dortu, která nahradí tu chybějící na "parfémovém dortíku", tvému muži. Vivi, jak jinak, umíš dokonale na aplikovat "Love is all you need":-D Ještě znám jednu osobu, která to umí stejně a to je můj pan A....:-))) Díky nebesům, že takové lidi máme kolem sebe!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatko, ty přesně víš, jak mě úplně "odzbrojit", abych se nezmohla (téměř) na slovo ;-). Přijmi ode mě velký dík a pozdravy pro pana A! ♥
      Vymazat

      Vymazat
  19. Vivi, ty si prostě umíš užívat život a to se mi strašně líbí! Je pravda, že barvičky v tomto období dokáží velmi povzbudit. Dneska ráno jsem si oblékla k oblíbené černé barvě pruhovanou košili v několika odstínech modré a hned bylo veseleji i přes ne zrovna příjemnou lékařskou diagnózu. A na hlavně čerstvou rez a jsem dokonale happy. Je úžasné mít kolem sebe lidi jako jsi ty, i když jen virtuálně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, poznala bych tě na ulici mezi všema (podle "hauškovůně"), i kdybys byla zahalena jen do černé, ale modrá je skvělá volba, jak si zpestřit šatník (i den). Pro zrzavé holky já holt měla vždycky slabost ;-), teď hlavně, abys byla fit!
      A mockrát děkuju. ♥

      Vymazat
  20. Tohle je pravá "joie de vivre" !!! A článek mi udělal radost. Limonádu bych hned žahla, tyhle pomerančové typu Olympus mám ráda od dětství. Etažér si využila šarmantně a mám jeden zvědavý dotaz Ta Merveilles od Hermes je ta nová, ambrová?

    Ráda bych Tebe a všechny leskuchtivé dámy pozavala na GA
    http://tuttobenecz.blogspot.cz/2013/02/leskova-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Tuttobene, máš naprostou pravdu - radost ze života to je...vždyť co zbývá člověku jinýho?! :-D
      No jéje, žlutá limča - to je symbol maximální pohody a můj malý návrat do dětství.
      Jak ty dokážeš vždycky všechno poznat?! Ano ano, je to L´AMBRE DES MERVEILLES, ta nová od Hermes. Musím se Ti přiznat, zatím je u mě jen na ozdobu. Přivezla jsem si ji na podzim jako úlovek z Paříže, ale je na mě moc silná. Tak bude muset časem fešanda o dům dál...

      Vymazat
    2. A to sis přivezla krásný úlovek z Paříže. Na běžnou Merveilles se mi zdála dost tmavá a navíc se mi zdá, že už jsme jednou na to téma zavedly řeč. Hele, až nebudeš vědět co s ní a budeš jí hledat nový domov, klidně hoď echo:)

      Vymazat
    3. Děkuju ti za nákup, milá Zuzi, jsem moc ráda, že jsme se dohodly, a že už je parfém v bezpečí tvého domova. Užívej ho a ať ti provoní každičký den. ;-)

      Vymazat
  21. Ciao Vivi♥ I always feel loved when visit you:) Your home must be a huge center of tenderness and sweetness as you are!:) Thanks for the little sneak peak in your place, I love your photos, they are utterly adorable:))) Mwah! Love you my friend♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My dear Lilli, you are always welcome in my house. ♥
      I send lots of hugs and kisses to you. ;-) Un bacio grande!!

      Vymazat
  22. pěkné obrázky, moc se mi zamlouvá ten "love is all you need" - úplná pravda :)



    PS: Zvu tě k sobě na valentýnskou giveaway:
    http://bloggerandbeautifullife.blogspot.cz/2013/02/love-love-love.html

    OdpovědětVymazat
  23. Krásný článek a ten "tácek" na sladkosti, který využíváš na parfémy, je super nápad. Jen je asi trošku otrava z těch maličkostí, který dělají útulnější domov, utírat prach, co? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárko, místo sladkých dortů sladké parfémy. ;-)
      Mám vystavené vždycky jen ty nejoblíbenější věci a zbytek chrní v krabičkách ve skříni, takže lapačů prachu mám doma docela málo. Ale klidně budu utírat prach až do zemdlení, jen kdyby za mě někdo vytíral podlahu - to nesnáším. :-)

      Vymazat
  24. krásňoučký obrázek :)

    OdpovědětVymazat
  25. krasa :)

    independent beauty blog by she.is.the.one

    OdpovědětVymazat
  26. Mě nejvíc uchvátila žlutá limonáda,ten úžasný psací stroj,tvářenka od Chanel? a L´AMBRE DES MERVEILLES...Krása..
    Láska,ať už jakéhokoliv ražení je k životu potřeba,aby se v žilách rozproudila krev,tváře zabarvily do růžova,srdíčko se rozechvělo očekáváním a my si mohli plnit své tužby.Bez lásky jsme malí,bezvýznamní,smutní a bez života.Nic víc ,člověka nenaplní,než láska...třeba taková pusa od manžela,vůně která uchvátí smysly...hmmm..krásné.Stačí jeden pohled,jiskřička v oku a hned víš,že láska je to právé,co každý potřebuje,aby nebyl chudý a sám...proto má láska k Tvému blogu je obrovská,neboť tady není člověk nikdy sám♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá všímavá Bettynko, jsem moc ráda, že se ti moje "propriety" líbí; jsou to oční stíny Chanel - krabičku ale používám hlavně jako zrcátko. ;-)
      A dál nevím, co napsat. Protože tvoje slova mě (ostatně není to poprvé) úplně ohromila (nebo ochromila?)...umíš všechno tak krásně vyjádřit. Měla bys mít taky blog a já bych se tam k tobě chodila usmívat. ;-)
      Děkuju ti, že tu jsi, rozveseluješ mě a motivuješ. ♥

      Vymazat
  27. krasny clanok (tlieskam). nadherne zariadene !!!

    OdpovědětVymazat
  28. Drobnosti vždycky dokážou člověka nejvíc rozveselit. Dokážou mu vnést vzpomínky, náladu, pocit. Chjo, chci větší pokoj, který bude zařízen jen a jen podle mě! =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jednou budeš mít i celý byt...to si teprve užiješ všech drobností ;-)

      Vymazat
  29. Milý a inspirativní článek do šedivo/slunečné středy :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já myslela, že už je čtvrtek ;-)

      Vymazat
    2. Budu se vymlouvat na ehm...pubertální mysl :-D :-)

      Vymazat
  30. Tenhle citát miluju, i tu písničku :). Byla bych šťastná už jenom proto, že mi něco takového visí na zdi :D. A ten polštářek vypadá úžasně :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, Beatles dobře věděli, co zpívají ;-)

      Vymazat
  31. Máš to doma krásné! Útulnost je pro mě moc důležitá a u Tebe by se mi líbilo! :)

    OdpovědětVymazat
  32. Dobrý večer,
    Vivi bez nálady? Tomu nevěřím. Taková možnost neexistuje zvlášť v takovém nádherném inspirativním bydleníčku plného lásky.
    Když už si myslím, že mě nemůžeš víc překvapit (podvědomě jsem tušila, že ano:)), tak to dokážeš neskutečně!
    Tvůj dnešní příspěvek jsem si nechala až teď na večer, až budu vyčerpaná a věděla jsem, že mi dodá energie a dobrou náladu! Pak už jsem si jenom pustila svoji milovanou Ninu Simone a mohla jsem se dát do čtení a snění... Děkuji, pěkný večer Vivi
    Tvá kávová Ivet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, mám takovou radost z tvého komentáře. Jsi zlatíčko. A Nina Simone, to je děvče i mého srdce ;-).

      Vymazat
  33. Och písací stroj a vedľa Channel :) čo viac si môžeš priať? :) :) Mimochodom... milujem tvoje články ;)

    Pozývam na Giveaway ktorá prebieha u mňa o krásne sako Gai Mattiolo: http://spwfashion.blogspot.sk/2013/02/giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  34. Všem děkuju za báječný a roztomilý komentáře. V sobotu se na vás zase těším ;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aj my na teba Vivinecko :*
      A dakujeme, ze si nam ukazala svoj domcek a plno roztomilosti v nom...(neviem preco, no popri tych krasnych vecickach ma hrozne zaujali tvoje okuliarky...uz mi fantazia pracuje ako v nich pre nas pises :) )
      Ale hlavne dakujeme, ze aj ked si mozno niekedy bez nalady, este vzdy mas z coho rozdavat...a ono to zabera, aj ked na dialku, no cloveka hreje pri srdci, ze tu si :*
      Maj sa krasne a vela slniecka tam u vas zelam.
      t.

      Vymazat
    2. Tinuško, můj ty světe, tvoje komentáře jsou vždycky tak milým pohlazením! Děkuju za nádherná slova (hřejou jako kamínka), a přála bych si ze ♥, abys můj domov jednou navštívila i ve skutečnosti. Uvařila bych ti horkou čokoládu, upekla čokoládový dort a dala bych ti prohlídnout knížku od Kate Spade, to je samozřejmost ;-) Děkuju ti mockrát, jsi drahoušek.

      Vymazat
    3. Jej, mila Vivi, to je pocta, ze mas taketo prianie ♥ To by bolo uzasne pozerat si Kate Spade, doprevadzat to cokoladou a hlavne vidiet Vivi nazivo :) a ja by som este prispela pravym taiwanskym oolongom (ktory tam deduskovia cele dni popijaju z malilinkych salociek- tak by sme ich skusili napodobnit :) )
      Posielam karamelovu pusu na cely den... http://www.youtube.com/watch?v=kD7TZyLeCfk
      :*

      Vymazat
    4. Tinuško nejmilejší, ty jsi mě tak nalákala, že tě musím poprosit, abys hned všeho nechala a za mnou (i s oolongem) spěchala! My to totiž pořádně rozjedem. Ale fakt!! ;-)

      Vymazat
  35. Anonymní21:24

    neviem čo by som dala za takéto bývanie ako máš ty
    všetko je krásne, originálne a útulné a tvoja parfemy milujem
    teším sa na sobotu a tvoj ďalší článok (som na nich závislá) ❤
    veronika

    OdpovědětVymazat
  36. Máš nádherné detaily v bytě a úžasné nápady. Jsi inspirativní! :)

    OdpovědětVymazat
  37. Už aby sme s drahým našli byt a mohla som sa realizovať... v každom kúte iný kútik. Potom nám bude (ešte viac) sveta žiť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano! Udělat si z domova malý ráj na zemi...to je to, oč tu běží. Vím jistě, že si zařizování moc užiješ. ;-)

      Vymazat
  38. Vivi, asi tu bude jen opakovat, co už tu všichni napsali. Ale moc se mi líbí, jak dokážeš povýšit i zdánlivě obyčejné věci na klenoty. Fakt, Tvé koláže jsou krásně inspirativní a myslím, že bys dokázala prodat úplně cokoliv (míněno jen v dobrém). Tak v sobotu... ;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen se klidně opakuj ;-), mám z toho velikou radost. Je to tak milý a povzbuzující! Děkuju moc. Tak jo, v sobotu ;-).

      Vymazat
  39. Konecne mam zase cas se podivat na tvuj blog! (statnice za mnou uf!) oh jak jsi mi chybela!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bouchám šampáňo, vyhazuju tě do vzduchu a gratulujuuu! ;-)

      Vymazat
  40. Anonymní7:11

    MOje milá Vivi, poslední dobou o sobě hodně přemýšlím. Proč? Díky Tobě. Tvoje popisování krásného klidného ranního probouzení se do nového dne mě k tomu vážně nutí, protože ač já teda nejsem vůbec závistivý člověk, trošku (ale fakt jen malinko) ti závidím a říkám si: nejsem já nějaká divná? ráno vstanu, protáhnu se, letím na wecko a do koupelny, rychlou sprchu a vlasy, vyfoukat, trošku přimalovat něco hezčího na obličej, oblíct a šup do auta a honem do práce. To vše za 17 minut. V tom lepším případě. V tom složitějším mezitím ještě vypravit vnučku do školky, teda spíš ji přemlouvat aby se vzbudila, umyla, oblíkla ......to samože trvá dýl. Takže nějaký prohlížení časopisu v pruhovaných ponožkách je pro mě fakt obr scifi.
    Ale barvičky do mýho života patří tak jako tobě. A zvlášť teď, když už tak strašně moc chci jaro.
    Krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Majko, jsem ráda, že tě inspiruju k přemýšlení a možná i ke zvolnění ranního tempa. ;-) Jenže já si sice užívám rána, ale zato dost často ještě o půlnoci sedím u PC a pracuju. Takže je to něco za něco.
      A pak je tu to dilema - přivstat si o půl hodinky a užít si start do nového dne nebo si radši o to dýl chrupnout?! ;-)
      Přeju ti moře barev, ať jsi šťastná na tři prsty a těším se, až tu spolu prožijeme jaro. ♥

      Vymazat
  41. Moje milá Vivi, nejprve si musím postěžovat, že jsem natolik zaměstnána, že čtu Tvůj článek jako jedna z posledních a tudíž musím k psaní jeho kometáře "rolovat" nekonečně dlouho - to mám za to! :D
    A poté bych ráda vyjádřila svou vděčnost nad vším tím milým a pozitivním a jásajícím, co tady nacházím :) Pusu a hezký den! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Reny, to já jsem vděčná tobě. Za tvou věrnost, za tvoje přátelství, za ty roztomilé papírky s holčičkou, perlové náušnice, svíčku se slůnkem i za to, jak mě dokážeš vždycky potěšit. Jsi poklad!

      Vymazat
  42. Já Ty Tvoje články miluju ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já zas miluju tvoje komentáře. ;-)

      Vymazat
  43. Ach ten psaci stroj! Tolik po nejakem touzim, tento je perfektni!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ;-). V mém "notesu přání" je ještě zapsán růžový nebo světle modrý retro psací stroj Consul.

      Vymazat
  44. Milá Vivinko,
    tak toto je krásný článek a úplně vím co jsi tím chtěla říct. A aniž bych věděla, že máš takový lásky plný článek na svém blogu. Tak já měla dnes takový lásky plný den s mým milým. Tvůj článek mi ten pocit štěstí ještě zesílil. Děkuji moc! :) Je vidět, že máš vkus moc se mi líbí tvé doplňky v bytě mají neobyčejné kouzlo a jsou moc inspirativní.
    Měj se krásně.

    Pandička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pandičko, já vím, ty vždycky rozumíš tomu, co je smyslem mých článků a to je paráda. Jsem moc ráda, že jsi mě navštívila u mě doma, i když (zatím) jen virtuálně.

      Vymazat
  45. Vivi, opět jsi ukázala, jak to máš doma krásné. :) Maličkosti jsou to, co dělá bytu domov. :) Obrázek "All you need is love" jsi mě inspirovala nějaké DIY, ale to bude přítel "nadšený" až bude muset zase vrtat (do nenašutkovaných zdí je noční můra vrtat), ale co by pro mě a naše útulné bydlení neudělal. Jinak moje neojoblíbenější část našeho domova je postel - je prostě krásná a hlavně tak pohodlná. Ono to bude možná i tím, že obývák nemáme ještě zcela zařízený a tak "utíkám" do ložnice. :)
    Přeji ti krásný víkend. :)

    OdpovědětVymazat
  46. Anonymní0:19

    Nemůžu uvěřit tomu, že jsem na českém blogu. Jsem unešená!!! Překrásný blog!
    Nikol
    (nikoletta.bravcova@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  47. Prostě to umíš vsechno skvěle- rozdávat radost, psát, pohotově reagovat, fotit i upravovat, žít a radovat se i z maličkostí.

    OdpovědětVymazat
  48. moc pekné to máš doma :)

    OdpovědětVymazat
  49. Moc všem děkuju za nejmilejší komentáře ;-)

    OdpovědětVymazat
  50. Moc pekne! Od ted te budu "sledovat" :D pripominas mi mou inspiraci z ameriky http://www.abeautifulmess.com/decorate.html snad tě taky inspiruje :) Ja sama mam blog o vintage fotaccich http://lomoandpolaroid.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Hany, děkuju za krásný komentář. Oba tvé blogové tipy (hlavně tvůj blog) pořádně prozkoumám. Na "krásný nepořádek" jsem v rychlosti mrkla a musím říct, že je moc hezký, takže je pro mě poctou, když ti můj blog tenhle "emerický" připomíná ;-).
      Tak já jdu ještě mrknout k Tobě. ♥

      Vymazat