11.2.13

Rychlý čokoládový dort - recept na sladkého Valentýna

Vždycky je dobrý nápad překvapit někoho milým vzkazem, drobným dárkem nebo vlastnoručně upečenou dobrotou. Ráda si vymýšlím malá překvápka kdykoliv mě to jen napadne. Klidně i v pondělí. Pondělí má totiž na čele (naštěstí jen tužkou, takže se to dá vygumovat) napsáno, že bývá dnem nudným a protivným. Pojďte to změnit a upéct si čokodort nebo ho upečte až za tři dny (ano, to se chystá ten slavný, červenými srdci pomalovaný den).

Možná máte svátek sv. Valentýna rádi, možná patříte mezi jeho odpůrce, ale v jednom bychom se mohli shodnout všichni - je moc prima si někdy připravit hezký den s hezkým večerem a dát tomu druhému, ale klidně i sobě (no jasně, já si třeba k Valentýnu včera koupila krásnou knížku) nějaký dárek. A protože dárky jedlé patří mezi nejpopulárnější, mám tu pro vás dneska recept (pod druhou fotkou) na ten jednoduchý čokoládový moučník s vlaječkami. Valentýnští milovníci ho můžou přichystat na čtvrtek, ti ostatní ho můžou upéct třeba hned. Nezapomeňte na závěr třešničku na dortu v podobě vlastnoručně vyrobených vlajek. A cukrovou polevou v tubě (tubičky na zdobení ve 4 barvách prodává Dr. Oetker) na dort namalujte psa, panáčky, opici nebo srdce (vaše fantazie vám při malování povede ruku).

Užijte si tvoření a adresu, na kterou mi můžete posílat k ochutnávce kousky zhotovených dortů ( musíte přece ode mě vědět, jestli jste dort udělali správně!), vám zašlu na požádání e-mailem. ;-)


Vlaječky si můžete snadno namalovat, vystřihnout a přilepit na párátko. Já jimi občas zdobím nejen moučníky, ale i jahodové poháry nebo tousty.


Vážím si vážení na svojí růžové retro váze, přestože neváží zrovna přesně. A taky mám ráda svou bílou plechovku na cukr, puntíkaté desky se sešitem na recepty, "muffinovou" utěrku a krabičku na...třeba na vanilkový cukr. A s jejich pomocí se teď můžeme pustit do pečení.

Rychlý čokoládový dort

Suroviny:
4 vejce, 120 g krupičkového cukru, 8 lžic kakaa, 250 g Hery, 1 vanilkový cukr, 3 lžičky kypřícího prášku (lze částečně nahradit jedlou sodou), 260 g polohrubé mouky, 1 zakysaná smetana

Postup:
Suroviny smícháme a těsto vylijeme do formy. Pečeme na 160°C asi 30 minut. Po vychladnutí se vyřádíme při zdobení. Potěší čokoládová (oříšková) poleva, namalovaný pes, velké srdce a zapíchnuté vlaječky. A je to - dobře, rychle, čokoládově.

Opatření:
Tipuju, že vám dort bude chutnat a možná ho sníte celý. Třeba ho "dáte" dokonce na posezení. A další den si upečete ještě jeden. A možná se vám pak na některých nežádoucích partiích udělají polštářky (ach ano, ty tukové), takže budete gůglit všelijaké výživové poradce, diety na hubnutí nebo dokonce Natur House. Ale víte co, žádný strach, však my to přece vytancujeme. ;)


Moje moučníky obvykle vypadají trochu...rustikálně (je to takový "venkovský eufemismus" pro všechny ty nepravidelnosti a nerovnoměrnosti), ale hlavní je, když chutná. A taky malůvky psů z cukrových polev leccos omluví.


Pokud se vám nechce péct čokoládový moučník, ale na čokoládu si nehodláte nechat zajít chuť, můžete se nad kuchyňskou zástěrku povznést s limitovanou valentýnskou kolekcí čokolád Milka. Tahle je lentilková a zjistila jsem, že u filmu "Někdo to rád horké" se dají bez problémů sníst i dvě tabulky (třetí tabulka čokolády přežila o něco dýl jen proto, že jsem s ní potřebovala udělat tuhle fotku). 

Tak dobrou chuť! 
Vivi podpis

92 komentářů:

  1. Já od Té doby, co mám školu za sebou, mám pondělky ráda. :) Ale s tou radostí pro někoho nebo i pro sebe máš pravdu. Jen teda určitě ne na Valentýna, ten neslavíme. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jééé, a teď mám na něj chuť! :D Vypadá to velice dobře, tu vůni čokolády cítím až tady. :) Mňam!

    A ten sešit na receptíky s puntíky, ach! Smím se zeptat, kde byl pořízen? Takový bych si totiž moooc přála. :)

    Krásné ráno, Vivinko! :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Runi, sešit i s deskami je z Marks&Spencer. Vejde se tam moře receptů a dokonce je tam místo i na vložení časopisu (třeba FOOD) ;-)

      Vymazat
  3. Já mám ráda pondělky od té doby, co jsem objevila Vivi! Dort vypadá moc pěkně a jednoduše. Ještě máme kus dortíku v lednici ze včerejší oslavy, tak dám pár dní pauzu a pak určitě vyzkouším tenhle!

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Vivi, dokonalé věci (i dorty)mohou být nudné! Takže ten tvůj je opravdu super. Já s oblibou peču čokoládový sachr, ale vlaječkový dort moc ráda vyzkouším. Akorát teda nemám takové nádherné desky na recepty a růžovou váhu, tak snad to půjde i tak :-) V receptech mám obvykle strašný binec :-( Přeju ti krásný den, já už ho krásný mám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, čokoládový sachr...hmmm...neumím ho, ale musím se naučit, ať na něj nemusím chodit jen do cukráren. Víš co se říká - binec v receptech, pořádek v kuchyni ;-).

      Vymazat
  5. Dnes se mi nečekaně podařilo vygumovat pondělkové stigma z čela už po probuzení :-) To je pak krásný začátek dne. A když si pak člověk ještě "pochutná" na článku od tebe... :-) Asi uvážu dětem zástěrky a pustíme se do pečení, sbíhají se mi sliny :-) Tatínek pak bude odpoledne jistě příjemně překvapen :-)
    Děkuju, Vivi, za projasnění rána!

    OdpovědětVymazat
  6. Anonymní8:34

    Oooo milá Vivi, díky tobě je ten den hned krásnější a sladší. A proto, že přesně něco takového jsem dnes potřebovala posílám ti také jedno červené srdíčko :))

    OdpovědětVymazat
  7. :) no to je mi počteníčko, takdle u snídaně... :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vivi, ta druhá fotka mě dostala. Jsem si říkala, že je snad z nějakého prestižního časopisu. Máš doma opravdové poklady. Jinak dortík vypadá docela i jednoduše, takže bych si na něj možná troula i já:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Šárko, děkuju ;-). Mým "prestižním časopisem" je moje malá kuchyň a všechno, co v ní mám, mám ráda. Úplně jinak se v ní vaří, když mám vztah ke každé věci, na kterou se podívám a kterou vezmu do ruky.
      Určitě dortík zkus, je extrémně jednoduchý, když jsem ho zvládla i já! ;-)

      Vymazat
  9. Anonymní9:09

    Dort je krásný a vtipný a navíc se mi líbí nápad s vlaječkami a vlastnoručně vyrobeným obalem na čokoládu (už mi to všechno leze s tiskárny):).Úžasné tipy a ráno-díky tobě.
    Ali

    OdpovědětVymazat
  10. Tak a je to tuu! Beriem svoju ružovú vidličku a utekám na adresu, ktorú mi zašleš na požiadanie emailom;) Čo mám priniesť? Už viem, čerstvo praženú kávu, papierové obrúsky s lodičkami a to Rosé;)) No a ešte nejaký recept, ktorý ti potom tajne vložím do puntíkatých dosiek;) Vivi, všetko je také krásne, ružová váha aj rustikálne:))tvary, holandské kakao (mňam) a ten tanierik pod vajíčkami vyzerá ako Modranská keramika:)
    See you soon! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo takhle...to je taky možnost neposílat mi zhotovený dort poštou, ale rovnou na něj přijít ke mně! Ty jsi chytrá potvůrka! :-D Už úplně vidím, jak praženou kávu, lodičkové ubrousky a růžové víno neseš v proutěném košíku a vesele se vítáme. Jen škoda, že dort z obrázku už není...už je zcela rozebrán.Ale víš co, upeču další. Je vážně hotový raz dva.
      Ano, to bude opravdu asi Modranská keramika...koupila jsem ho na jednom trhu.
      Měj se krásně :-*

      Vymazat
  11. Souhlasím s tebou a hned je dnešek o něco sladší :-) A ten dort vypadá báječně :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Vivi, já již nějakou dobu miluji pondělní rána, hádej díky komu? :)
    Nejradši bych něco hned upekla a poslala kousek tobě a kousek svému milému za oceán. Radši ale počkám až přejede, aby se v letadle moje veledílo nezkazilo a ty mi zatím napiš adresu :) Dnes potěším své kamárádky a udělám jim bretaňskou sýrovou specialitu, aneb francouzský holčíčí večer, protože pondělí je fajn den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ivetko, jé, děkuju :-*.
      Být tvou kamarádkou a pořádat s tebou francouzské večery...to je sen! ;-)

      Vymazat
  13. Milá Vivinko moje, chodím teď na blogy málo, protože píšu nyní raději něco offline, :) ale musím Ti říct, že Vintageblog čtu pravidelně a dobíjím si náladu. Možná nebudu komentovat tak často, což ale neznamená, že nebudu věrná! :) Držím ti moc palečky, ať tvůj blog a tvoje práce kvete, protože ty jsi ohromný zdroj inspirace pro všechny! Sladkou vlaječkovou pusu posílá Binn!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Binn, jsem moc ráda, že Tě můj blog pořád baví (už dva roky...je to možný?) ;-) a děkuju ti za úžasně motivující slova. Jsi poklad!

      Vymazat
  14. jeej to vyzera krasne a je to tak lakave!! mnam. tecu mi slinky. no musim pre to svoje zlaticko tiez nieco vymysliet :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodinky už tvé zlatíčko má (a opravdu hodinky nádherné), takže teď je na čase oblíknout zástěrku a podávat čokoládové dorty ;-).

      Vymazat
  15. Vivinko, děkuju za přenesení trochy dobré nálady. Pondělí je opravdu otravný den :/ Péct bych taky měla, už jsem dlouho nic nestvořila, ale brousím si zuby na citronový cheesecake. To by mohlo být něco... Na ten srdci pomalovaný den se těším, ale můj přítel tvrdí, že neví, proč slavit Valentýna, když to, že se máme rádi si můžeme ukazovat každý den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Citronový cheesecake = dream. ;-)
      Tak jestli ti přítel každý den nosí květiny a šperky a ty mu pečeš dorty, tak budete mít ve čtvrtek úplně stejný den jako každý den v roce. :-) My jsme Valentýna nikdy příliš neslavili, ale asi s tím brzy začneme...je krásné oslavovat Lásku.

      Vymazat
  16. Vivi, to vypadá tak úžasně a chutně, kéž bych byla v kuchyni přebornice a hned se do toho vrhla, bohužel jsem na samém začátku a tak zkouším zatím jen ty nejjednodušší věci, u kterých mám zaručeno, že je nepokazím. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Rony, nic jednoduššího než tenhle čoko dort už není, to mi věř. Jen smícháš suroviny, vliješ do formy a pečeš. ;-)

      Vymazat
  17. Jé, ty se ale o něj hezky staráš :). Fakt milé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle dort byl pro mamku; i o mamky se musí člověk hezky starat ;-))

      Vymazat
  18. Vivinko, ten dort vypadá báječně! My máme doma čokoládovou buchtu, tak si hned musím kousek ukrojit:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obal na čokoládku už mám vytisknutý, to bude přítel koukat:D

      Vymazat
    2. Milá Milo, to mám velkou radost, že jsem tě tak pěkně inspirovala...k originál čokoládce i k ukrojení buchty ;-).

      Vymazat
  19. Milá Vivinko,
    I ty jedna potvůrko <3 Už od malička čokoládu nejím takže pro mě nic zajímavého, ale můj milý ji miluje, takže děkuji za receptík moc ráda vyzkouším :) A z doslechu (od mého muže) vím, že limitovaná lentilková milka je výborná :) Takže v brzké době beru vařečku a zástěru a jdu na to :)
    Krásný týden.

    Pandička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Pandi, tak to tě musím obdivovat, já bych bez čokolády nepřežila ani den. Tvůj muž bude z tvého oblečení a doplňků (zástěrka a vařečka) nadšený, to se vsadím ;-).

      Vymazat
  20. Mňam mňam, asi to doma vyzkoušíme, ale bez oříškočokoládové polevy, já oříškovou čokoládu moc nemusím. Valentýna moc ráda nemám, i když jsem až do listopadu měla toho, s kým bych slavit mohla. Aspoň jsem si ale ve výprodeji objednala čtyři knížky, tak snad do Valentýna dorazí :) Jakou knížku sis na Valentýna koupila ty?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Fée, taky jsem Valentýna dřív "nevyhledávala" ;-), ale začínám mít svátek Lásky čím dál tím radši, je moc hezké Lásku vynášet do nebe (zaslouží si to). Výborně, dávat dárky sám sobě, to je taky príma potěšení! ;-) Jsem zvědavá, jaké knížky jsi ukořistila. Mojí kořistí je Deník Dity P. a taky mi nedávno můj muž dal nádhernou obrázkovou knížku od návrhářky Kate Spade (to je opravdu laskomina) ;-).

      Vymazat
    2. Ve výprodeji na bux.cz jsem si vynašla čtyři knížky od G. J. G. Marquéze (každou za 29 Kč), tak doufám, že to byla dobrá volba :)
      Páni, pak sem napiš, jaký ten Deník je, vypadá docela zajímavě :)

      Vymazat
    3. Fée, já dobře vím, že ty umíš skvěle nakupovat knížky. Tohle vypadá na perfektní kup, gratuluju ;-). Já se ti taky musím pochlubit - před pár dny jsem na Aukru po dvacetikoruně nakoupila jedinečně vtipného Pelhama Grenvilla Wodehouse a Agathu Christie.
      Deník Dity P. tu určitě někdy zmíním, stojí za to. ;-)

      Vymazat
  21. Vivi, to je super receptik, urcite vyskusam aj s polevou a pejskem. Aku velku formu si pouzila? 24cm?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, 24 cm. A připomněla jsi mi, že k dortu nemůže chybět lahodné, horké cappuccino :-)

      Vymazat
  22. Vypadá to, že i já coby pekařský antitalent, bych něco takového mohla zvládnout :-D Nooo, ale pro jistotu nakoupím v obchodě i nějakou dobrou hořkou čokoládu, s ní budu mít úspěch zaručen :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A pro mě, prosím, tři tabulky mléčné...;-)

      Vymazat
  23. Vypadá nádherně a chutnat bude určitě ještě líp!! Ještě, že mám na stole bonbóny, jinak bych na něco strašně dostala chuť :) Třeba na čokoládu a tu bych doma nenašla :/ ... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Klári, na čokoládu u nás doma existují tajné skrýše. Ovšem já vím samozřejmě o každé z nich ;-)).

      Vymazat
  24. Téda, tak tohle bych mohla zvládnout i já. Děkuji za inspiraci. =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zvládla jsem to já, zvládne to každý ;-).

      Vymazat
  25. Milá Vivinko,
    Tvůj "štěněčí" dortík určitě ve čtvrtek připravím :) Určitě je vynikající a svého drahého tak překvapím :) Opět mě při pondělku Tvůj příspěvek moc moc potěšil a děkuji Ti za něj :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vratinko, nemáš vůbec zač...to mě zase těší ty nádherné komentáře! ♥

      Vymazat
  26. Dát si sama dárek na Valentýna, to mě nikdy nenapadlo! Super nápad, tohle začnu praktikovat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní16:06

      To samé jsem chtěla napsat také. :)) Je to celý milý článek, ale nejvíc mě v něm potěšil nápad nadělovat něco k Valentýnovi i sobě. Mám se ráda, tak proč bych si vlatně neměla dát dárek? :)))) Vivi je super :) K

      Vymazat
    2. Mám radost, že jste se u mě tak pěkně "samodárkově" inspirovaly ;-)

      Vymazat
    3. Dneska jsem si díky tvému článku koupila novou rtěnku. Byla drahá, ale když je ten Valentýn..:D
      Krásné dny přeje tvá čtenářka Lenka

      Vymazat
  27. Díky za krásný milý čokoládový tip! :)

    OdpovědětVymazat
  28. No co to Vivi? Ta váha je úplně dokonalá :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Akorát váží hrozně nepřesně ;-).

      Vymazat
  29. Anonymní17:02

    Milá VIVI,
    teď mám chuť na tvůj dortík natolik, že ho budu muset asi ukuchtit :D...ještě dokoupit čokoládku a je to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bude sladko přesně podle mýho gusta ;-)

      Vymazat
  30. Ciao Vivi♥ You know that now I'm expecting at least a piece from you:)) Yum, it looks so delicious and tasty, so you are also a great cook dear, you are adorable!! Wish you a beautiful and romantic week ahead my friend, lots of love and hugs!♥

    OdpovědětVymazat
  31. Já si místo čokoškou,udělala radost maskou na vlasy...Ale máš pravdu pondělí je takový né moc pěkný den a člověk by si ho měl zpříjemnit..vlastně by si měl zpříjemnit každý den a nejen sobě,ale i svým miláčkům a blízkým...Takže beru gumu a gumuju všechny ošklivé a nepříjemné pondělky..od teď to budou pondělky s pamlsky od Vivi,ať už s lentilkami nebo jinými mňamkami,co se už při pohledu rozplývají na jazyku.A já....si jdu nacpat pusu čokoládou:*)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bettynko, doufám, že sis udělala radost čokoládovou maskou na vlasy (ta je moje nejoblíbenější). ;-) Přesně tak, nepříjemnosti vygumovat a veselosti dopsat barevnou pastelkou. ♥

      Vymazat
  32. Vivi, uděláme to obráceně. Já tobě pošlu adresu a ty mě pošleš kousek toho tvého dortíku, souhlasíš ?! Výměnou nabízím mandle v cukru ;)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hááá, taková zrada! To mě nenapadlo, že by to mohl někdo chtít takhle chytře otočit?! ;-) Ale to víš, že souhsím - pro mandle v cukru bych i zabíjela :-D

      Vymazat
  33. Vivi, je něco, na co nemáš talent? :)

    OdpovědětVymazat
  34. Anonymní19:08

    Teda to vypadá dobře! Já sice sladké nejím , ale ráda peču pro rodinu a přátele . :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom případě chci být tvou rodinou nebo přítelem :-D

      Vymazat
  35. To vypadá dobře s těma vlaječkama, takové nápadité :))

    OdpovědětVymazat
  36. Anonymní19:39

    To je miloučké!Mám po dlouhé době zase chuť něco upíct.
    Soňa

    OdpovědětVymazat
  37. Hmmm..., Vivi ty mě týráš! Já v plné dietě, která ke všemu po 3 týdnech na mě není ani vidět:-( a ty podstrkáváš takovou Valentinskou bombu. Já si ji mohu nevíš upéci z modelovací hmoty:-)Můj pan A...., si bude muset na Valentina dát Milka dort v kavárně sám:-(
    Jdu si plakat za lednici...

    OdpovědětVymazat
  38. Miluji tvé příspěvky. Mám ráda drobná překvapení, malé dárečky pro mé blízké a miluju čokoládu.

    OdpovědětVymazat
  39. Ružová retro váha ! Čokoládový dort! Opäť som sa zamilovala! ♥ (a inak s rustikálnymi koláčikmi mám problém aj ja, ale už som na to úspešne aplikovala bashaland teóriu - čím horšie to vyzerá, tým lepšie to chutí / prípadne, ak sa podarí/ ak to dobre vyzerá, aj to dobre chutí :D

    OdpovědětVymazat
  40. mám rada pondelky. ako všetky začiatky. a otvorené čokolády, načaté koláče, zamilovaných psov z cukrovej polevy. takéto príspevky.

    OdpovědětVymazat
  41. Tak to vyzerá neskutočne úžasne joj mám strašne chuť na niečo sladké :)

    Prebieha u mňa Giveaway o krásne sako Gai Mattioli:
    http://spwfashion.blogspot.sk/2013/02/giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  42. No to mi nedělej, já se snažím zahánět chuť na sladké, jak se dá a ty takhle :D

    OdpovědětVymazat
  43. Dort je moc pěkný, zrovna tak všechny ostatní, veledůležité kuchyňské proprietky :-) Ale úplně nejvíc mě dostl pejsek, taky se budu muset o něj pokus. Jenže mě vyjde spíš karikatura :-)

    OdpovědětVymazat
  44. Lentilková Milka je naprosto, ale NAPROSTO exkluzivní a Ty jsi moc šikovná kuchařinka jak tak sleduju :) příště se pozvu na košt.......

    OdpovědětVymazat
  45. No vypadá to parádně!

    OdpovědětVymazat
  46. Zrovna hledám dort, který bych mohla upéct k příteli na Valentýna a k narozkám, jelikož to má v jednom dni. Mám jasno! :)

    OdpovědětVymazat
  47. omg i love the crunchiness of the cake from the chopped up nuts!
    would you like to follow each other?
    A
    xx
    http://epiquemoi.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  48. Tieto nové milky sú čisté zlo, raz začneš jesť a sa nezastaviš už.:-D a ta torta sa ti vydarila.:-)

    OdpovědětVymazat
  49. Kamaradka rika ze v Nemecku maj hodne cokolad Milka na vyber ;) A docela mi se na cokokolacek sbiha chut.. asi si ho taky ukuchtim.. *slint*

    OdpovědětVymazat
  50. Děkuju všem za krááásný komentáře. Mám z nich velkou radost. ;-)

    OdpovědětVymazat
  51. ta nová milka je naprosto úžasná fakt moje nejoblíbenější teď :D jinak dorta je povedená hodně! :))

    OdpovědětVymazat
  52. To vypadá jednoduše, že bych to taky zkusila a překvapila svojí lepší polovičku? :D Líbí se mi plechovka na cukr! A tvůj článek o čokoládě? Mně nutí jít si taky kousnout :/
    P.S.: jak ses zbavila těch nehtů? Já jsem vždycky po tejdnu neušetřila ani nehty gelový :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zbavila jsem se jich tak, že jsem začala víc okusovat čokoládu a upečený moučníky. Jsou mnohem chutnější. ;-)

      Vymazat
  53. uuu ten vyzera krasne! :) well done! <3
    ja odkedy som v Edinburghu vobec nejem sladke. je to najviac cudne, ale pravda :D chjaj!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Meduňko, to je naozaj čudné...Edinburghu se budu pro jistotu radši vyhýbat, když má na sladkojedlíky tak špatný vliv :-D.

      Vymazat
  54. Můj opožděný komentář. Dort ale jahodový už čeká v lednici, jdu rychle vytisknout ty vlaječky. Snad to stihnu, než přistane letadlo s mým drahým.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, tvůj drahý se bude vznášet celý den. Napřed v letadle a pak díky tvému jahodovému pokušení ;-).

      Vymazat
  55. Woooooooooooow, ta vaha je uzasna!
    A muffinovu utierku mam aj ja, su to moje oblubene :)

    http://petalka.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  56. Jééé já chci tu muffinovou utěrku a lentilkovou Milku! :P
    Super článek, člověk u něj hned dostane chuť péct, nebo spíš nakupovat sladkosti :D

    Nicca, http://www.fashionpicnicblog.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  57. aaa tak tady je recept! Bohužel, já a pečení to nejde dohromady :D Takže předám mamce, a jsem velice zvědavá, jak bude chutnat! :) Mimochodem naprosto úžasná váha! ♥

    OdpovědětVymazat