11.12.16

Nejlepší vánoční filmy

Vánoční filmy mají velkou moc. Umí vykouzlit třpytivé vločky, i když je třeba venku jako na jaře. Umí domov provonět čerstvě upečeným cukrovím, i když trouba je studená jako led. Umí rozesmát, i když je vaše nálada mrazivější ještě víc než ta trouba. A taky umí rozněžnit, dojmout a rozžehnout plamínky, které se dají uhasit jen tak, že dáte svým blízkým ten nejkrásnější dárek - svůj čas.

Jako velký filmový fanda jsem ve svém živlu, pokud jde o vánoční filmy. Jednou jsem si spočítala, že jsem viděla přes dvě stovky filmů s vánoční tématikou. Uff. Jenže spousta z nich jsou trumberovinky, o kterých je lepší mlčet a tvářit se, že je nikdy nikdo nenatočil. Pak jsou tu vánoční filmy, které jsme všichni viděli stokrát (a letos se na ně nejspíš podíváme s nadšením po stoprvé). A pak jsou tu takové, o kterých se moc nemluví, přestože jsou skvělé. Z toho třetího "opomíjeného filmového soudku" jsem vybrala filmy, které miluju a v jejichž společnosti se člověk může krásně a bezstarostně (za)hřát.



Udělejte si horkou čokoládu s pravou šlehačkou, zachumlejte se do huňatého plédu, zapalte svíčku Vanille, nabídněte si z mého vánočního hrnku sladké lízátkové hůlky (nebo ty růžové koláčky s barevným posypem - jsou strašně dobrý) a nechte se unést filmy, ve kterých poletují sněhové vločky, hemží se to v nich vším vánočním a taky láskou a tím, co je opravdu důležité.


Lásce na stopě

 

Vánoční romantické filmy nemůžou o adventu chybět. Lásce na stopě je nenáročná oddychovka, ovšem moc milá, zasněžená, osudově láskyplná a zkrátka ryze vánoční. Ona jde před Vánoci do obchodního domu pro černé rukavice. On jde do obchodního domu pro černé rukavice. Na stojánku visí jedny jediné, poslední černé rukavice...A jak se tak oba natahují pro ten poslední kašmírový kousek, mohly by se jejich pohledy střetnout, oni by se jednoduše zamilovali a od té chvíle by se milovali až do smrti. Ále kdepak, tak snadné to nebude. V tomhle filmu se to totiž všechno zkomplikuje přímo pekelně...


O myšce a medvědovi

 

Nejpůvabnější kreslená pohádka, jakou znám. O Vánocích ji přímo miluju. Animovaný francouzský film O myšce a medvědovi je o jednom netradičním přátelství neposedné myšky a hromotluckého chlupáče medvěda. O přátelství, které jde proti proudu a všem konvencím. O přátelství, které je silnější než všichni ti, kteří ho chtějí zničit...


Vánoční příběh

 

Okouzlující. Geniální. Neznám roztomilejší, stylovější a vtipnější vánoční komedii. Klouček Ralph je rošťák se vším všudy a film připomíná kultovní francouzské příběhy Malého Mikuláše (Le Petit Nicolas od Reného Goscinnyho). Společné mají třeba to, že i Vánoční příběh je popisován z pohledu vnímavých, ale zároveň naivních dětských očí, což s sebou nese spoustu legračních scén a příhod, ve kterých možná uvidíte tak trochu sami sebe. To, že se film odehrává v zimě, těsně před Vánoci, mu dodává ještě působivější atmošku a to se počítá. Pokud máte už dost přeplácaných amerických komedií, tenhle filmový klenot je sázka na vánoční jistotu.


Gilmorova děvčata - Zima

Gilmore Girls: A Year in the Life - Winter

Je to teprve pár týdnů, co světlo světa spatřilo fungl nové a prakticky vymodlené pokračování seriálu Gilmorova děvčata. Fanoušci čekali, doufali, prosili, a tak to tu máme - pokračování Gilmorových děvčat s podtitulem A Year in the Life. Vznikly 4 filmově dlouhé (každá epizoda má asi hodinu a půl) díly - Jaro, Léto, Podzim a Zima. V tuhle chvíli vám doporučuju vánoční díl Winter, protože když Lorelei "cítí sníh", tak věřte, že začne padat...

Přestože od první série uplynulo neuvěřitelných 16 let, všichni vypadají tak nějak pořád stejně. Skoro stejně. Jsou jiní a přitom stejní. Humor a šmrnc zůstal, Luke dělá pořád to nejlepší kafe ve městě, Lorelei (pořád stejně hezká a úžasně bláznivá) s Rory (pořád nemožná školometka) ho pijou po hektolitrech a městečko Stars Hollow zřejmě vůbec nezaznamenalo žádnou časovou pauzu. Ve Stars Hollow všechno šlape stejně příjemně ujetě jako dřív. Pokud jste fanoušci, dopřejte si epizodu Winter jako první a nejlíp teď hned.

 

Život  je krásný 

 

Život je krásný. No a někdy taky ne. Své o tom ví James Stewart, hlavní hrdina vánočního filmu, který pro mě jednoznačně stojí na stupni vítězů a získává zlatou medaili za nejkrásnější a nejhřejivější vánoční film. James Stewart alias George Bailey chce v předvečer Štědrého dne ukončit svůj život. Už nemůže. Nebeské síly mu ale pošlou roztomilého dědouška anděla Clarense, aby mu pomohl a s ním pak George sleduje nejzásadnější okamžiky svého života a to, jak nešťastně by vypadaly životy ostatních, kdyby se George nikdy nenarodil.

S filmem Život je krásný vám bude dobře. Nebo spíš ještě líp. A až skončí, pravděpodobně budete náramně dojatí, zároveň ale veselí a šťastní a budete chtít obejmout toho, kdo se na něj s vámi díval (takže zvažte, koho si vedle sebe usadíte). ;)

Ještě malý dodatek - film je z roku 1946 (režie Frank Capra), což píšu hlavně proto, abyste si ho podle názvu nespletli se stejnojmenným italským filmem Život je krásný z roku 1997 (režie a scénář Roberto Benigni), který je sice taky báječný, ale ne úplně ideální pro adventní čas.


A to je pro tentokrát všechno. Máte-li chuť si seznam vánočních filmů ještě rozšířit, můžete si připomenout můj dávný článek Nejlepší vánoční filmy aneb pyžamový den.

Přeju vám, ať se vánoční filmy, o kterých tu dneska byla řeč, u vás doma zabydlí, ať vám zpříjemní a zdokonalí adventní dny i Vánoce a ať je doplníte předvánočním těšením, dobrým voňavým čajem a taky vánočním cukrovím, které už máte určitě napečeno a uloženo v krabicích (a z nich je potřeba občas pár kousků ochutnat a zjistit, jestli se cukroví nekazí a zda-li se pěkně "ulehává"). A nezapomeňte, že...Život je krásný.

Najdete mě i tady: Instagram Vivi


Vivi podpis

31 komentářů:

  1. Mila Vivi, tenhle clanek prisel jako na zavolanou. Akorat lezim v posteli a snazim se vylecit z nachlazeni a byt v klidu neni nic moc pro me, tak si alespon pustim neco z tveho vyberu a urcite nezapomenu ani na Lasku Nebeskou a Prazdniny. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky Vivi :) Vánoční filmy, to je srdcovka :) Po vymrzlé procházce, co tak jiného, že? Teda jako šlo by, ale toto je vždycky o trošičku lepší. Válet se v něčem pohodlném, s něčím dobrým po ruce, za světýlek od stromečku a vidět, jak to všechno dobře dopadne. Vždycky mi předložíš nějaké filmy, které vůbec neznám a vždycy se mi líbí! Jak ty to děláš ;-) Představuji si tu scénu z filmu Práznidny, kdy Kate Winslet objevuje krásy LA a nového bydliště a najde tam tu zeď plnou filmů a pak si jdou i vybrat filmy do vydeopůjčovny :) to je něco prostě...úplně si živě vybavuji, jak jsme téměř každý večer chodili s rodičema nějaký vybrat..boží! Krásný třetí advent, co nejlepší kakao a měkoučké peřiny ;) Mávám, Safienka

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za tento krásný článek ♥
    Na Lásku na stopě jsme se s mým milým zrovna minulý týden dívali - takže jsme samovolně zahájili vánoční filmovou štaci ;)
    A hned následují Gilmorky - už je mám v pc a čekám na ten správný čas ;) (bohužel mám teď zápočtový týden, tak si ještě chvilku počkají:()

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní11:43

    jak to delas vivi,ze vzdy prijdes s necim uplne novym?:) ani jeden z filmu neznam,ale uz stahuji a dnes si s pritelem pustime nejspis ten cislo jedna. :) a ze masji Gilmorky nove pokracovani,to me sokovalo a prijeme prekvapilo. preji krasny advent a omlouvam se za diakritiku /mam rozbitou klavesnici/. krasne vanoce! eva

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za hezké tipy na vánoční filmy. Krásnou adventní neděli.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, děkuji za článek je opravdu dobře napsaný a určitě na něco kouknu. Akorát se chci zeptat kde se dá dívat na Gillmorova děvčata?? Nikde to nemůžu najít.:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní13:37

      Doporučuji stáhnout z uloz.to Akorat nevim kde sehnat titulky. Porad vivi prosim!
      N.

      Vymazat
    2. Ahoj Míšo, souhlasím se slečnou N. ;) A slečno N., české titulky ke stažení najdeš na: http://www.edna.cz/gilmore-girls/epizody/s08e01-a-year-in-the-life-winter/titulky/

      Vymazat
    3. Báječná zpráva, já už se postupně smiřovala s tím, že to uvidím a přelouskam v originále :D

      Vymazat
  7. Skvělé tipy, některé znám a souhlasím. :) Ty co jsem ještě neviděla si brzy pustím! Díky za inspiraci :)
    Andrea Mokrejšová

    OdpovědětVymazat
  8. Anonymní15:24

    Závidím ti ty originál dvd, to já vše stahuji do pc už kvůli ceně. :-p Dnes večer se s rodinou podíváme na ten film život je krásný (y). Určitě dám vědět, jak se líbil. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělé tipy na filmy. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Vivi Vivi Vivi Vivi!!!!
    S tebou je ten život mnohem krásnější! ♥♥♥♥
    Já naprosto miluji seriál Gilmorova děvčata a na tyto čtyři díly se tak moc těším! Mám naplánováno, že se je pustím o Vánočních prázdninách! :-) A ten zimní bude první - slibuji! ;-) Už ta fotka mě tak navnadila, že nevím, zda to do té doby vydržím! :-D Ale vím, že si uvařím horkou čokoládu, zachumlám se do plédu a nenechám se ničím (Kennym jo!) a nikým rušit! :-DDDD

    Nabídka je to nádherná a Myšku s medvědem shlédnu určitě taky! :-D Na to mě užije! :-)

    Vivi, měj se tuze přetuze krásně a ahooooooooooooooooooooooooj! ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  11. zrovna včera som si spisovala zoznam vianočných filmov, ktoré si musím stiahnuť, takže mi tvoj článok prišiel veľmi vhod :) Gilmorky si určite pozriem!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní18:24

      Co gilmorky,hlavně film Vánoční příběh a Zivot je krásný doporučuji shlédnout! Vivi,,včera i dnes jsem si oba z tvých typů pustila a je to boží! Nádherné filmy.
      Děkuji děkuji! :)
      Eva Š. (Ol-n).

      Vymazat
  12. Děkuju vám všem za krásný vzkazy. Jsem moc ráda, že jsem vás mohla inspirovat a třeba trochu obohatit sbírku vašich oblíbených vánočních filmů. Takže přeju hezký pokoukání a k tomu pohodu a nicnedělání servírované s horkou čokoládou. ;) ♥

    OdpovědětVymazat
  13. Majority of them will give you issues inside a couple of long stretches of establishment. you should be totally ready. Automotive motorcycle parts manufacturer

    OdpovědětVymazat
  14. It tends to be extremely upsetting as one needs to deal with endless things in a go. Beginning from furniture, licenses, a delightful eatery plan or inside. Evaporative Air Cooler Supplier

    OdpovědětVymazat
  15. The religion of espresso has taken off at a degree, that beginning from break of the sunrise espresso units have taken the morning coffee bag manufacturer routine to an unheard of level and the affinity

    OdpovědětVymazat
  16. The cycle of air pressure concentrates barometrical foreign substances, molecular sieve supplier including water fume. This raises the dew purpose of the compacted.

    OdpovědětVymazat
  17. tyres are developed using high-quality raw material, as per the industry standards. Having a specialized domain of exports, our tyres are well-recognized by our international clients that reside in the USA, Germany, the United Kingdom, Korea, Japan, India, Chile, New Zealand, and Malaysia.

    OdpovědětVymazat
  18. he most smoking in vogue tops for young ladies this season are the harvest tops, as the vast majority of the other style patterns crop beat additionally. Best Swimsuits For Women

    OdpovědětVymazat
  19. on the web audits. Some trade-in vehicle sellers have stunning reputations and one can immediately see which ones they are and dispense with them from the rundown. Japanese used cars Dealer

    OdpovědětVymazat
  20. It contains seven-section light-producing diodes and dab lattice show. The traffic light clock controls the traffic on significant streets. street light Manufacturer

    OdpovědětVymazat
  21. While picking a regulator for your RC model or for some other application, you should search for a model that is in the correct speed range for your requirements. electric motor manufacturer

    OdpovědětVymazat
  22. I appreciate your work , keep sharing .

    OdpovědětVymazat
  23. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat