18.12.16

7 věcí

Má dlouholetá neposedná rubrika 7 věcí se zase přihlásila ke slovu a na mně bylo, abych vybrala z té spousty malých a velkých potěšení z posledních dnů "zlatou sedmičku". Tak tu máme dneska trochu kreativity v podobě vánoční nástěnky, objevení jednoho českého pokladu ve Francii, balení dárků, stůl plný vánočních nezbytností, zimní kosmetiku, úžasně voňavý adventní kalendář a taky jedny andělský křídla.

Pojďme to teď spolu všechno pěkně prozkoumat. Doufám, že si při čtení dnešního článku uděláte pohodu a oddychnete si od všeho, co právě stíháte a musíte. Teď totiž chvíli nemusíte vůbec nic, to je co? ;)

 

Vánoční nástěnka

Vytváření nové nástěnky si vždycky užívám, ovšem vánoční nástěnkování je úplně ze všeho nejlepší. Přišpendlila jsem na ni malé dárky, pohledy a obrázky, které pro mě znamenají moc anebo obrázky, které se mi jen tak líbí a těší mě se na ně dívat. Úplně vpravo dole je bílý chundelatý opičkopes Siso.

 

Objevy z trhů

Nemohla jsem věřit vlastním uším (ani očím ne), když jsem v Paříži u jednoho z bookinistů (to jsou ti hrozně příjemní nebo hrozně nepříjemní - fakt záleží na štěstí - chlapíci, kteří v typických zelených stáncích na březích Seiny prodávají pohledy, knížky, dopisáky, sošky, tašky, staré časopisy, obrázky a tak dál, a tak dále) uviděla staré české (!óoo!) vydání Elle...a ještě ke všemu vánoční číslo. Bez váhání jsem rozhodla, že ho jako správného emigranta dovezu zpátky do rodné země a tak se taky stalo. A když jím teď listuju, vracím se s ním zpátky do dob, kdy redakce Elle měla ještě báječný vkus a uměla vytvářet půvabný módní časopis místo braku, který holkám servíruje v posledních letech. Na obálce je mladá Kate Moss s burákovými rohy, ale to jste asi poznali. ;)

Malý tip: pokud se někdy budete toulat vánočními uličkami, zkuste jen tak pro legraci zajít do nějakého antikvariátu a objevit tam třeba roztomilý pohled, vánoční knížku nebo třeba staré vydání vánočních časopisů jako je Vogue nebo Elle. Je to fakt radost.

 

Balení dárků

To si takhle vždycky udělám horký čaj, sednu si na můj oblíbený koberec, rozložím před sebe všechny balící potřeby, zpívám si, těším se a balím. Na fotce vidíte pruhované papíry z Tigru, termálku Vichy, sprchový gel s vůní kávy a čokolády s pomerančem (oba voní zimně lahůdkově) a dárkovou sadu English Tea Shop, všechno z lékárny Benu. Mimochodem pořizovat některé dárky v lékárně se mi osvědčilo. Vyberu tam vždycky dárky voňavé, kosmetické, chutné, vitamínové nebo všelijaké ozdravné přípravky, jako je třeba Energy Gynex, což je bylinný regenerační preparát se silnými detoxikačními, antioxidačními a regeneračními účinky. Po letošním roce, který byl velenáročný (a před příštím rokem, který bude zřejmě ještě divočejší), se nějaká ta očista dočista náramně hodí. 


A když už jsem z balení a stříhání a lepení unavená, problém vyřeší třpytivé dárkové tašky. Kupuju jich každoročně spoustu a rok od roku jsou lákavější. Letos se mi zalíbily tyhle duhově stříbrné s motivem zimních radovánek a pak ještě různé další, ty uvidíte příště. ;)

 

Vánoční hlídač zimní kosmetiky

Báječně zářivý zlatý stromeček z Alamaison hlídá mou vánoční kosmetiku. Jsou to většinou christmas limitky, co voní po vanilce, brusinkách nebo skořici a všechno to doplňují vánoční laky na nehty v perličkově bílé nebo červené barvě - vánoční klasika.


Plný stůl bez kachny

V prosinci mám ráda plný stůl (jinak jsem docela střídmá). A i když do slavnostního hodování lahůdek zbývá ještě pár dnů, zásobuju stůl různými poklady jako jsou luxusní vonné svíčky (vlevo Belle Époque s omamnou vůní růží, vedle ní svíčka Kasmar Spicy vanilla s gurmánskou vůní vanilkových rohlíčků) a chybět nemůže ani mísa s buráky, dobré růžové víno a sladké hůlky do horké čokolády. A kdybych jedla maso, dala bych doprostřed pečenou kachničku - vypadalo by to stylově. ;)

 

Každý den jedno překvapení

Líbí se mi poctivě (což nedělám nikdy) otevírat okýnko po okýnku adventního kalendáře. A každé ráno se na to těšit. Letos jsem si koupila adventní kalendář L´occitane, nešlo a nešlo odolat. 24 okýnek, 24 provoněných kosmetických lahviček nebo kelímků. No ty brďo. Takhle nedočkavě jsem kvůli adventnímu kalendáři (zvlášť kvůli tomu, jak jsou v něm ty nedobré čokoládky, co váznou na jazyku) ještě nikdy nevstávala (pro voňavé adventní překvapení si chodím vždycky ráno, abych měla větší motivaci vyskočit z postele).

 

Andělská něha pro dobrou věc 

Něžný třpytivý anděl je u mě doma jen na chvilku, jen tak na ohřátí. Pořídila jsem ho na posters.cz a může si ještě chvíli jen tak vyhrávat andělské songy na svou píšťaličku, ale už brzy ho čeká velký úkol. Pomůže totiž úplně uzdravit jednoho úžasného a obdivuhodného člověka, kterého zlobí zdraví. A když holt zlobí zdraví, je třeba zkusit všechno - tabletky, přírodu, pevnou vůli, víru i trošku toho andělského obejmutí - pro sichr.

Přeju vám, ať vás nezlobí vůbec nic. Ať jste v pohodě, bez zbytečných stesků, strachů a napětí. Ať přejete ostatním jen dobré věci, protože se vám to dobro vrátí (funguje to jako bumerang) a ať těch necelých 87000 vteřin, které jsou nám každodenně naděleny, využíváte radostně a na maximum. Pořád se mi zdá, že o nic jiného vlastně nejde. Mějte se krááásně.

Najdete mě i tady: Instagram Vivi


Vivi podpis

49 komentářů:

  1. Viviko, tenhle clanek byl zase jako pohlazeni po dusi. Skoda, ze jsem o adventnim kalendari od L'occitane nevedela driv, ale coz, tak bude pristi rok. :) Ze vsech krasnych veci a dobrot, co mas na stole prechazi zrak. A s tim dobrem mas naprostou pravdu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám velkou radost, že článek splnil svůj účel. ;) ♥
      Loccitane kalendář doporučuju koupit už tak někdy v půlce listopadu, většinou ho pak šupem vyprodají.
      Ono to takhle "bumerangově" funguje i se zlem a škoděním, takže proto je lepší sekat dobrotu, ať se k nám vrací jen samý příjemnosti. ;)

      Vymazat
    2. Anonymní15:23

      hydra сайт HYDRA ВХОД | Гидра онион сайт

      Vymazat
  2. Ahoj Vivi, tenhle clanek mi zase vykouzlil usmev na tvari a pohladil na dusi. Mas opravdu nadani na rozdavani pozitivni energie pres clanky. A k Elle mas naprostou pravdu. Kupuji ji asi cca 8-10 let a nejde vubec srovnat s tim, co vydavali drive a ted. Prijde minze obsah casopisu je prazdny a bez napadu. Take obcas z nostalgie listuji starymi vydani. Krasne vanocni dny preji a mej se famfaaarove :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pohlazený duši úsměv na tváři sluší. A jak tě znam, tak tobě sluší dvojnásob. ♥
      A já se teď díky tobě taky usmívam a nezkazí mi náladu ani ta mizerná úroveň Elle. Lepší si koupit krásnou knížku, ke který se člověk může vracet, než prázdný stránky. Ale třeba se to jednou zlepší. ;)
      Děkuju za přání, provedu. ;) ♥

      Vymazat
  3. Vivi skvelý článok! To Elle ti v dobrom závidím a je to fakt sranda že si na ňho narazila v Paríži! Wow :-) adventný kalendár l'occitane mám tiež a je jednoducho úžasný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ♥ ♥
      Máš pravdu, ten kalendář je jednoducho úžasný, akorát mě svádí k tomu otevírat víc okýnek najednou. Jsem nepolepšitelná. ;)

      Vymazat
  4. dokonalé veci a krásny článok! to ikonické vydanie Elle s božskou Kate je skutočný poklad a prišla si k nemu pekným nevšedným spôsobom ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sabčo, děkuju moc.
      A pro to starý Ellíčko tě příště vezmu s sebou a zkusíme tam najít ještě jedno zapadnutý číslo. Už vím přesně, ke komu tam pro něj jít. ;)

      Vymazat
  5. Krásnou neděli má milá :) Právě jsem dozdobila stromeček, nechala si uvařit kávu a koukám na Leontýnku ;) venku je sice pořádná mlha, ale radost mi to neubírá ;) opět krásných 7 věcí <3 O Vánocích je to mnohem zábavnější vybírání, neboť těch juchjuch věcí je kolem nás tolik :) s tím plným stolem je to zábavné.. Pamatuji si dny, kdy jsme to měli taky tak :D děti jsou ale obrovští nenechavci... Takže stoly jsou prázdné a nebo plné všeho možného.. Až nemožného :D

    Mavám a posílám vanilkovou pusu:*
    Safienka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jů, vanilkovou, tu já mam nejradši. :-***
      Ty seš tááák vánoční a činorodá, jak z knížky o dokonalý vánoční víle. ;) U nás šíleně, ale šíleně sněží. ♥♥

      Vymazat
    2. To zdobení vánočního stromečku mě tak zmohlo, že ležím pod peřinou, patlám se tymiánkou a doufám, že zítra neztratím hlas :O

      No, tak to posílám ještě jednu...abych na tebe přenesla řádnou vrstvu moučkového cukru :D ;) :*

      Vymazat
  6. Moc milý clanek, Vivi. Trochu brecim, ale je mi fajn :-) Měj se moc krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trochu brečet, ale jinak se cítit fajn...to je vlastně prima pocit. ;)
      Děkuju moc, ty taky. :-*

      Vymazat
  7. Anonymní15:59

    Dojala jsi mě vivi!! Nástněka je krásně veselá a úplně jsi ve mě vzbudila chuť si také nějakou vytvořit. Andělíček je krásný.Přeji ať přinese hodně zdravíčka!Svíčky,kelandář a ty sprchové gely nutně potřebuji!! :)Dnes se chystám splnit 4.bod z tvého minulého článku.Drž mi palce!
    Ahojky Simca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní16:00

      Nástěnka:)

      Vymazat
    2. To mě moc těší. :-*
      Bod číslo 4 - čili to odpuštění - určitě zvládneš. Je jen potřeba se tomu otevřít a poddat, definitivně se rozhodnout, nechat křivdy křivdama a soustředit se na to nový a hezký. Tak do toho! ;)

      Vymazat
  8. Tak ráda bych nahlédla do jednoho ze starých čísel ELLE....
    Jsem pravidelnou čtenářkou od roku 2010, ale často se stává, že mě zaujme a opravdu za srdce chytí tak 2 články... rubriky nebo cokoliv. Občas se pokochám fotkama. Už ani nevím, proč jsem se k tomu tak uchýlila, možná právě proto, že jsem si to jednou kupovat začala a s čím já začnu - málokdy přestanu.
    Jenže jak dát redakci svěží vítr a jeho ztracenou hodnotu, když nová redakce odmítá poslouchat nářeky čtenářek bývalých...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sovičko, určitě si nějaký starý číslo Elle sežeň, ať máš srovnání. A pokud se ti při tom srovnání bude taky zdát, že šel časopis Elle s kvalitou extrémně dolů, tak do tý jejich redakce zajdeme a...otevřeme jim tam okno. A budou mít čerstvej svěží vítr, až se jim z toho zamotá hlava. ;)

      Vymazat
    2. Půjdu tam s váma.)

      Vymazat
    3. Jooooo! ;-)

      Vymazat
  9. Ahoj Vivi, s tým Elle súhlasím, ale možno to bude aj tým, že človeka už neprekvapí nič a tak sa dbá na jednoduchšiu kvantitu ako kvalitu 😕 Inak tá nástenka je úžasný nápad! Sama som raz jednu mala ale keď na nej ešte v decembri 2015 bol nápis Silvester 2014 radšej som to vzdala 😂 škoda, lenivosť sa prekonáva ťažko 😂 Inak u nás na trhoch v Prešove sú úplne príjemné tety a ujovia za pultom, možno to bude tým, že nie sme veľké mesto a potrebujú zarobiť, hihi 😀 Inak rada by som bola ak by si si pozrela môj blog, akurát dnes som rozoberala čo je to šťastie, mohlo by ťa to zaujať :) www.happinessinfewwords.wordpress.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Viki, tak to se někdy budu muset za tebou, tetama a ujoviama přijet podívat. ;) Ten článek o štěstí se ti moc povedl, pěkně jsem si početla. :-*

      Vymazat
  10. Anonymní19:15

    Milá Vivinko!
    Omlouvám se, napsala bych už dříve komentář k předešlým 3 článkům, ale bohužel mi nešel vložit. Netuším, čím to bylo. Teď zpětně by tu byl komentář asi dost dlouhý, kdybych měla všechno vyjmenovávat, co mě nadchlo, potěšilo, inspirovalo, s čím jsem se ztotožnila, co znám a jsem spokojená atd., takže ve zkratce - líbilo se mi všechno!!! :-)
    K dnešnímu článku můžu opět napsat, že je plný inspirace, barviček (které miluju), ale především z něj čiší pohoda, klid, fantazie, snění. Jediné, co mě mrzí, že už asi neseženu ten adventní kalendář, protože je nádherný. Vůbec by mi nevadilo, že už za týden končí. Vždycky, když slyším "adventní kalendář", tak si vybavím ten (nechutný) čokoládový za pár kaček, takže mi to nechává chladnou. No ale tenhle je úplně úžasný a samozřejmě nesrovnatelný. No nic, alespoň se už teď těším na nový v roce 2017. :-)
    Zmíním ještě bílého andílka, protože jsem v pondělí dostala zlatého k svátku od kolegyně z práce. Udělal mi velikou radost a už doma vyhlíží také Ježíška.
    Od rána jsem měla celkem náročný pracovní den, tak se moc těším na zítřejší den volna. Plánuji nějakou pohádku nebo film, nezapomenu přirozeně na voňavou svíčku a sklenku lahodného moku (mám oblíbené jedno slaďoučké červené víno) a nebo horkou čokoládu.
    Přeji Ti Vivinko, ale i všem čtenářkám Tvého blogu, krásné prožití nadcházejících dnů.

    P.S. Náušničky už dorazily, jsou krásné a já moc děkuji osudu, že mi sem k Tobě zavál. :-)

    Ahoj Simona S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Simčo, někdy tu vkládání neregistrovaných (anonymních) uživatelů zlobí (občas mi někdo zahlásí, že nakonec se mu podařilo vložit vzkaz v Chromu), ale jsem ráda, že jsi smůlu překonala a mám Tě tu. A náramně mě těší, že se Ti u mě líbí, to je pro mě velká radost.
      Přesně tak, taky mám adventní kalendáře spojený s nedobrýma čokoládkama, se kterýma je odpočítávání dnů do Vánoc docela nepříjemný ;), ovšem tahle voňavá parádička je úplně jinej level. Tak příští rok si ho zajdem koupit spolu. ;)
      Doufám, že sis den volna užila přesně tak, jak sis to naplánovala (já to taky tak vždycky plánuju a pak se přistihnu, jak celý den peru, platím faktury a vynáším odpadky) ;).
      Připíjím si s tebou (taky červeným mokem) na to, ať máme každý den plný malých zázraků, třeba těch voňavě svíčkových, horkočokoládových nebo náušničkových (vsadím se, že ti moooc sluší).
      Měj se krásně, páá.

      Vymazat
  11. Děkuji Ti, žes mě krásně naladila na vánoční náladu a já už se hrozně těším, až si příští týden uvařím čajík a pustím se do balení dárečků, ozdobím babičce stromeček, pochutnám si na cukroví a bramborovém salátu, podívám se na několik zasněžených filmů... už aby <3!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dokonalý vánoční plán. ;) ♥

      Vymazat
  12. Ahoj Vivi!
    Tvojí nezbednou rubriku 7 věcí mám moc ráda! A tak tu juchám radostí, že se zase přihlásila o slovo. :-)
    Nástěnka je krásná! Snoopy - to je moje láska! A Malý princ, no to je tak krásná kresba! ♥♥

    Anděl je nádherný a doufám, že zabere! :-)
    S tím časopisem je to vážně tuze zajímavé! :-) Já to pořád říkám, že je ten svět malý! ;-)

    A když se dívám na tvůj adventní kalendář, tak se mi úplně vybavilo moje dětství, kdy jsme si s mladším bráškou kreslili vlastní kalendáře a každý den jsme si jedno okýnko škrtali. To ti byla taková magie, nevím, jak je to možné, ale tenkrát všechno utíkalo taaaaak pomalu a každý den byl geniální! :-D Myslím v prosinci! :-DDD
    Teď mi to taaaaak rychle utíká, že ani okýnka nestačím otvírat ale ty dny jsou pořád geniální, jenom tak nějak jinak. :-)

    Vivi měj se krásně a ahooooooooooooooooooooj!!!! ♥♥♥
    P.S.: Pozdravuj rubriku 7 věcí! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Šárko, jsem moc ráda, že jsi s mou rubrikou "7 věcí" taková kámoška. :-*
      Vlastnoručně kreslené adventní kalendáře musely mít nádherný kouzlo, hned bych si taky jeden čmárla. ;)
      Napsala jsi to krásně - ano, "dny jsou geniální" - dneska jinak než tenkrát, ale pokud si hýčkáme a opatrujeme "dušičku ála Malý princ", pořád se můžeme radovat a hezky divit a usmívat nad každým dnem. A my to naštěstí umíme perfektně! ;) ♥
      Měj se moc krásně.

      Vymazat
  13. Hi..I read out your blog and that is so helpful for me. You must visit on another blog which is very helpful for us Gmail Ondersteunings Nummer

    OdpovědětVymazat
  14. hi, Your post is very helpful for me, finally i found exactly what i want , If you want to know more about antivirus then you can visit our
    cannon printer

    OdpovědětVymazat
  15. hi.. I just read out your blog which is amazing and I must say all blog are very gud keep posting always. If you are facing some technical issues with Mcafee Antivirus so you can visit our website mcafee suomi tuki

    OdpovědětVymazat
  16. Hi thankyou for this great helpful information.this information is really useful at today's time.you had easily explained whole information in a short note. Now i would like to share some information about PayPal.So If you are a Paypal user and you are facing any problem regarding to PayPal. No need to worry just simply visit on our site:- paypal bellen belgie

    OdpovědětVymazat
  17. Hi thankyou for this great helpful information.this information is really useful at today's time.you had easily explained whole information in a short note. Now i would like to share some information about PayPal.So If you are a Paypal user and you are facing any problem regarding to PayPal. No need to worry just simply visit on our site:- paypal bellen belgie

    OdpovědětVymazat
  18. Thanks for sharing such an Amazing information, I Couldn't leave without reading your blog. I have read another good blog, I think you have read it too. click here bellen netflix ondersteuning

    OdpovědětVymazat
  19. hi, your post is very helpful for me. Finally, I found exactly what i want. If you need information regarding Lenovo laptop then you can visit our site yahoo helpdesk belgie

    OdpovědětVymazat
  20. Zase a opět skvělej článek :)

    OdpovědětVymazat
  21. Hi...its really great blog which is good. bellen amazon

    OdpovědětVymazat
  22. Anonymní15:23

    рабочее зеркало гидры HYDRA ВХОД | Гидра онион сайт

    OdpovědětVymazat
  23. check hydra link ssylka-zerkalo 2022 https://gidra-ssylka.hydragidra.com

    OdpovědětVymazat