31.12.16

Jak to udělat, aby se vaše cíle a předsevzetí do puntíku splnily

Zapátrala jsem ve svém archivu a objevila článek, který jsem zaktualizovala a doplnila, ale jinak je pořád tak platný a čerstvý, že zaslouží připomenutí. Zase jsme směle vykročili do nového roku a ten je před náma úplně čisťounký, jako prázdný list papíru. Dost vzrušující.

Nejsem si jistá, jestli už jste to slyšeli, ale letošní rok bude absolutně úžasný - já jsem si to totiž usmyslela; jsem o tom přesvědčená a taky v to věřím, což je půlka úspěchu. No a na tý druhý půlce se bude muset máknout, to bude chtít zvednout prdýlku ze židle a pustit se do práce a do plnění svých tužeb, přání a cílů. Každý den, pěkně krok za krokem, kousek po kousku. A nejlepší je začít s tím ještě dneska a udělat si z toho příjemnou záležitost.

Jak říkají Ester a Jerry Hicks: "dnes budu vyhledávat důvody k tomu, abych se cítil dobře". Tak vyhledávejme, ostražitě, s radostí a rozzářenou duší a při tom se pojďme podívat na moje tipy na to, jak splnit svoje letošní cíle.


 

7 tipů, jak si konečně splnit svoje cíle a předsevzetí


1. Dávejte si malé a reálné cíle
Když si na začátku roku, plni optimismu a naděje, dáváme přehnaně velké cíle, většinou končí za pár týdnů v zapomnění, protože je to prostě "moc těžké". Neklaďte si nástrahy v podobě velkolepých cílů jako "zhubnout", "najít si práci", "přestat kouřit", ale rozdělte si svoje přání na dílčí cíle. Místo "zhubnout" si dejte za cíl třeba zdravěji snídat, nejíst pozdě večer, alespoň 5 minut denně si zacvičit. Malé cíle s dílčími úkoly, které postupně zvládáme, přináší radost z úspěchu a motivují, aby se nám na sobě chtělo dál pracovat.

2. Diář to jistí
Rozdělte si svoje cíle na malé každodenní úkoly, ze kterých si vytvořte zvyk a zapisujte si je poctivě do diáře nebo spešl sešitu. A pak se přimějte každý den zkontrolovat, jestli máte splněno. Já mám kromě toho ve svém diáři (na začátku týdne) ještě další nezbytnou kolonku: "Tři nejdůležitější úkoly na tento týden". To mi pomáhá určit, co je v daném týdnu opravdu zásadní, takže se mi už nemůže stát, že na konci týdne "nula od nuly pošla" a že jsem neudělala (z toho důležitého a zásadního) vlastně vůbec nic. Mám to zkrátka pod kontrolou.

3. Orientujte cíle na své štěstí a nebuďte jako vysavač
Dejte si takové cíle, které obohatí váš život a díky kterým se posunete dál. Nebojte se něco změnit, když máte pocit, že se pořád plácáte na jednom místě. Zastavte se, rozhodněte se a pak se do toho pořádně pusťte. Chci si pořídit robotický vysavač (né, nejsem tak líná, ale robotopomocníci v domácnosti mě baví), a tak jsem si pročítala plno recenzí. Podle nich se většina robotovysavačů motá v kruhu, vysávají tam, kde už byly a prostě bloudí. Někdy se chováme úplně stejně. Tak proto radím - "vypnout a zapnout" - věřte mi, je to dobrá rada pro elektro i pro nás.

I Tomíček ví, že letos dokáže všechno (třeba i jezdit na kole), ale musí na to jít chytře a s dobrým plánem.


4. Buďte konkrétní
Cíle jako "víc se věnovat rodině", "líp si organizovat čas" nebo "být konečně šťastný" jsou sice chvályhodné, ale tak abstraktní, že nejdou pořádně nijak uchopit. Nahraďte je konkrétními úkoly, zvolte jednoduché a jasné cíle, kterých není těžké dosáhnout, a které vás postupně dovedou k tomu, že se vaše velká přání začnou plnit.

5. Každý den udělejte něco
Jděte ke svému cíli tak, že se mu budete věnovat třeba jen 5 minut, ale zato každý den. Pěkně krůček za krůčkem. Je lepší začít pomalu, zlehounka a postupně se dopracovávat k lepším výkonům, než přepálit start a za chvíli zase "sedět na zadnici" a nedělat nic. Možná plánujete víc cestovat, ale trápí vás špatná angličtina, tak noste kapesní slovník pořád při sobě. I 3 naučená slovíčka při cestě tramvají jsou lepší než nic (a 3 slovíčka denně, to je 1095 slovíček za rok). Možná se chcete naučit líp fotit, tak noste svůj foťák pořád u sebe a každý den udělejte aspoň jednu fotku (uvidíte, jak se se svým fotoaparátem za těch dlouhých 365 dní v roce perfektně sžijete). A navíc budete mít z vašich malých každodenních pokroků potěšení a to se vždycky počítá.

6. Škrtněte bod číslo 5 a udělejte to úplně jinak
Udělejte to tak, že se do svých cílů vrhnete ne po pětiminutovkách, ale na drsňačku úplně po hlavě. Chcete začít vstávat o hodinu dřív? Prostě si nařiďte jednoho dne budík na vysněnou vstávací hodinu a vstaňte. Je to jako ledová sprcha, ale někdy se vyplatí do vody skočit bez osmělování. Udělat čistý řez...to je taky dobrý způsob, jak konečně něco fakt změnit.

7. Odměňte se
Jó, tak tohle teda můžu. To je na cílech to nejlepší. Třešnička na dortu. Po každém splněném cíli (jasně, klidně i v jeho dílčích krocích) by měla přijít odměna, která navíc dobře poslouží jako "motivátor". Ať už si jako odměnu zvolíte den volna, nový puntíkatý hrnek, hezkou knížku nebo vytoužený parfém, bude vám připomínat, že jste dosáhli svého cíle, že se vám něco opravdu podařilo, a že na sebe můžete být pyšní.


Přeju vám, aby se vám letos všechno povedlo, a pevně věřím, že vám můj článek pomůže utřídit si myšlenky a třeba si do svých diářů zapsat takové cíle, které se vám opravdu podaří splnit. Jak s oblibou říkám - je to jen v našich rukách a to je přece velká výhoda. ;-)

Najdete mě i tady: Instagram Vivi


Vivi podpis

75 komentářů:

  1. Milá Vivi, další skvělý motivační článek, podle kterého se hodlam řídit. Něco z toho už praktikuji :-). A s těmi odměnami máš pravdu, naposledy jsem se takhle motivovala růžovým olejem :-)
    Měj se krásně!!!
    Zdraví Janie
    http://lifeinimperfection.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani a vy všichni ostatní, děkuju vám moc za úžasné komentáře. Nestíhám na všechny odpovídat jednotlivě, ale jsem na-mou-duši-na-psí-uši šťastná, že tu jste, a že mi tu necháváte tak milé řádky. Děkuju a už teď se těším na všechna dobrodružství, která tu spolu na blogu letos zažijeme ♥. Tak se držte, děvčata a chlapci! ;-)

      Vymazat
  2. pekne napísané. A mať prácu ako ty, že si môžem vstať kedy sa mi zachce, tak to by som brala. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vivi, opět další super článek :o).
      Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo si svá předsevzetí píše a růžově obtahuje na první stránce diáře, nicméně se musím pochlubit že na rozdíl od tebe se mi podaří většinou tak polovinu z nich opravdu dodržet a vyplnit ;o).
      Letos ale bude rok plný výzev a tak si myslím, že tvé tipy na to jak to zvládnout s radostí využiju.
      Nejvíc se mi líbí "aspoň 5 minut denně" a taky č. 5 - odměňování ;o). To já ráda ;o).
      Držím palec ať Ti všechna tvá předsevzetí vydrží po celý rok ;o).
      A kdyby to s tím vstáváním nešlo, dej mi vědět, já zas každý den vstávám až moc brzy, budu Ti dělat budíček ;o)

      http://littlelivelady.blogspot.cz/

      Vymazat
  4. moc pěkný článek :)

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní9:57

    Přečteno jedním dechem. Přesně něco takového jsem potřebovala slyšet. Nový rok vždycky beru jako výzvu s čistě popsanými stránkami, ale pak se to vždycky nějak zvrne a já rychle spadnu do starých kolejí. Teď po tvém článku mám pocit, že letos to bude jinak. :) Fotka s Tomíčkem mě dostala! :)
    Katka

    OdpovědětVymazat
  6. Tvuj bod cislo 3. je letos mym bodem cislo jedna:) Vsechno co pises je pravda pravdouci Vivi,myslim ze s tou abstrakci prani a ukolu to mam uplne stejne.Dneska si chystam taky takovy souhrnny novorocni clanek na blog a pak uz jen to vse privest do reality!At se Ti dari v Tvych planech Viv,ja jsem letos hrozne optimisticka a proste citim ze tenhle rok bude vyjimecny a nase sny se zacnou plnit!!

    OdpovědětVymazat
  7. Teda musím říct, že s tím vypsáním na začátek diáře a nálepečkami a podtrháváním si mě nadchla (zrovna před pár dny jsem si diář doplňovala o obličeje milovaných k jejích dnům narození). Ikdyž si předsevzetí nedávám, jedno z těch tvých (vstávat nejpozději v 8) se mi velice líbí a přebírám si ho také :-D myslím, že mu podle tvých doporučení vykoumám i dalšího společníka ;-)
    Zdraví Gleys z Gleys is Here

    OdpovědětVymazat
  8. Miloucka Vivianko,
    nejdriv chi porat prekrasne i kdyz mlhave,ale presto krasne nedelni ranko,
    ty jsi me ho samo,ze svym clankem opet kouzelne udelala a je to takove prihodne,protoze jsem se prave vratila ze cviceni,coz je muj novy cil a je zvlastni ale,ze vznikl tak nejak samo s sebou hned 1.ledna a vubec nebyl bran jako predsevzeti nebo tak neco.K tomu uz zdrave stravovani a diky tobe i novy,pestrobarevy diar s ruzovymi akcenty,do ktereho si jdu vse,co me napadne a popadne okamzite zapsat..jeste pred chvilkou to mely byt velke cile,ale opet diky tobe vim,ze muzou mit postupne stupnovani.Mimochodem,tip na slovnicek a fotak je snad primo pro me jako vysity,moc dekuji...clanek opet jako na lednicku.Pa,Katu

    OdpovědětVymazat
  9. To se tak krásně čte...já než se přehoupl rok doufala,že zdravotně se tenhle rok vydaří...ach jo a hádej...jsem nemocná,v krku mám atomovku,potím se jak...a zítra mám jít do práce...Takže já začnu dodržovat ten bod pět:-D Ten se mi líbí nejvíc..Ale máš pravdu,lepší je jít na všechno zlehka,než velké hrrrrr...a za chvíli je po všem...Přeji Ti Vivinko,ať jde vše jak po másle...A ten bod pět je stejně nej nej nej...Mám Tě ráda ♥

    OdpovědětVymazat
  10. Anonymní10:36

    Krásný den Vivinko, moc děkuji za tento inspirativní článek plný motivace. Už i já chápu, v čem tkvěly problémy.. A tak začnu od znova. Tvé rady mi moc pomohly a já doufám, že na konci roku ti budu moct pořádně poděkovat a pochlubit se všemi splněnými sny, díky tobě. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Aní10:40

    Hezký den Vivi:)) ...chtěla jsem ti poděkovat za krásný článek a říct, že do toho vstávání jdu s tebou! Mám to uplně stejně, jsem dlouho vzhůru a pak vstávám pozdě a zaspím půlku dne...budu se snažit nějak to zlepšit, děkuju, že mám parťáka:)

    OdpovědětVymazat
  12. Skvělý článek. Perfektní návod! Dávat si konkrétní specifické a hlavně splnitelné cíle je to nejdůležitější, když si tedy nějaká předsevzetí člověk dává. Možná zapřemýšlím na svém zlepšení.

    OdpovědětVymazat
  13. Milá Vivi, Toníčkovi, Tobě i Tvému muži přeju ať se vám daří vše na co sáhnete a splníte si své cíle.
    Já si teda předsevzetí nedávám, protože je neplním, nemá to cenu. Ale dílčí úkoly to je jiná. Zapřemýšlím nad sebou. Rozhodně se mi líbí te den bez Frederica, Maca a jim podobných věrných kamarádů. Den je pro mě asi nereálný, ale odpoledne a večer by mohly být splnitelný odrazový můstek. Díky za motivaci a že nám všem tak hezky držíš palce:)

    OdpovědětVymazat
  14. Pfffff, před chvílí jsme vstala (jo, celé Vánoce vstávám po desáté a vůbec nevím, jak se zítra o půl šesté ráno z té postele dostanu), uvařila si kafe (čokáládky z adventního kalendáře už došly) a začala ponuře přemýšlet nad následujícím týdnem (týdny...) - nuda, nuda, šeď. Zas tak úplně mě tvůj článek nepřenáladoval (nezměnil náladu z ponuré na radostnou), ale je to o trochu lepší, takže děkuju. Možná až konečně vymyslím nějaké smysluplné předsevzetí pro další rok (stále nějak nevím - všichni v mém předsevzetí mají taková ta osvědčená předsevzetí jako "chodit běhat", "dokončit školu", "přestat kouřit", "nezbláznit se" apod. a to se mě zas tak moc netýká), popadne mě ten správný růžový optimismus.
    Každopádně děkuju za tipy :) a přeju Ti, ať se Ti v novém roce fakt daří (a nejen plnit ta předsevzetí), ale obecně :) A pozdravuj Tomíka :)

    OdpovědětVymazat
  15. Anonymní11:27

    Jo! to je ten důvod, proč jsem na tvém blogu každou volnou chvíli. Je tu všechno. Zábava, neokoukaná inspirace, optimismus, kosmetika, knížky, filmy, radosti a dokonce i trocha psychologie, která mě dovede z "tvých úst" bezkonkurenčně nakopnout. Já dneska vstala levou nohou a tvůj článek mě osobně naprosto přenáladoval. :DVlastně mám chuť pustit se teď do všeho, nad čím jsem ještě včera lamentovala jako nad nesplnitelnými sny. Jen by jsi měla podobné články dávat častěji, aby jsi nám pořád připomínala, že každá akce má svou reakci a kde není akce, tam není nic. Jen tak dál, Vivinko! Bavíš! E.

    OdpovědětVymazat
  16. Dear Vivi, hope the year is started at the best from you. I agree with your tips and I like your goals for 2014. May you realize all of them through the year and you be always happy. Aww love your puppy ♥ Love and hugs my friend, happy Sunday! xo

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Vivi! :-)
    Tomíčkuuuuu ty to dokážeeeeeeeeš! Já ti věřííííim! :-). A pak budeš s Vivi jezdit na kolech na výlety! :-). A nebo si Vivi pořídí na kolo košík - tašku a bude tě vozit, kam ty budeš chtít! :-) :-) :-) :-) :-)

    Vivi, strašně moc se mi líbí, jak jsi to napsala, třeba to s tím hubnutím. :-)

    Máš krásné cíle a já Ti držím pěsti, aby se vydařily. :-)

    Měj se nádherně a mooooooc chválím fotky - jsou úžasné! Tomíček mě pobavil a diářová fotka naprosto nadchla. :-)
    Ahooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Na ludí ako si ty, milá Vivi, človek nenarazí každý deň, preto som v tejto chvíli velmi rada, že som našla tvoj blog. Zo srdca ti želám aby sa ti splnilo všetko čo si si predsavzala, hlavne to vstávanie v rozumnú hodinu (s tým má problém vela ludí, aj ja :D) a ja si z teba vezmem príklad a tiež si v týždni urobím deň bez Peťana (to je môj noťas). :)
    Gold Phoenix

    OdpovědětVymazat
  19. Opäť nádherne motivačný článok. Ten sa mi naozaj hodí.Díky :)

    OdpovědětVymazat
  20. Páni, v tom článku je tolik pravdy a tolik pozitivní motivace. Jsou to ve své podstatě maličkosti, které se ve všem tom spěchu nikdo nemáme čas uvědomit a já jsem hrozně ráda za tenhle skvělý článek. Hned přehodnotím postupování ke svým cílům 2014 :-) Přeji Ti, aby i Tobě se vše dařilo a splnilo a abys měla krásný rok plný pohody :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Naprosto souhlasím, je to krásný motivační článek.:) Doufám, že se mi to taky podaří... :)

    OdpovědětVymazat
  22. To je moc krásný článek. ^^ Mimochodem, tvůj počítač má úžasné jméno. :D

    OdpovědětVymazat
  23. Bod 4 jsem přesně potřebovala a ta odměna v bodu 5 mi pomůže všeho dosáhnout :-) Taky plánuji neprospat den, ale jde to dost těžko, zpravidla večer né a né oka zamhouřit ;-)

    OdpovědětVymazat
  24. Úžasný článek! Já si den bez počítače dát nemohu,vím,že bych to nesplnila.Ale měla bych se o to alesoň alespoň pokusit.Milá Vivi píšeš,že budeš pracovat s manželem...jsem zvědavka.Můžeš prosím napsat jakou práci děláš? Ale pokud je to pro Tebe příliš osobní,neodpovídej.Pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje milá, taky si to zatím bez počítačového kamaráda Frederika neumím představit, ale když od něj někdy ve dvě v noci odcházím s bolavýma očima a zavařeným mozečkem ;-), tak si říkám - už dost. Letos si od sebe budeme muset taky trochu odpočinout. Aspoň ten jeden den v týdnu...tak snad to zvládnu ;-).
      A k tvé otázce - ráda Ti odpovím, to je jasnačka. S mým mužem teď pracujeme na tvorbě různorodých webových stránek (od webů s počítačovými hrami, přes stránky s citáty až po weby s recepty). To všechno letos bude hlavní náplní mých pracovních dnů. ;-)
      Měj se moc krásně.

      Vymazat
  25. Aj ja by som rada bola ranným vtáčaťom, pretože mám podobne začarovaný kruh ako ty - dnes som napr. vstala, ehm, ehm, okolo druhej, lebo som do tretej ráno čítala! Ale o vianočných prázdninách sa mi takéto niečo podarí vždy a potom sa snažím žiť cez deň a spať v noci, aj keď to zväčša vyvrcholí v absolútnom nespaní a prosto... mala by som sa tiež polepšiť, držím nám palce! :)

    OdpovědětVymazat
  26. Sladká Viví,
    Ta tvá písmenka , děvče zlaté se tak krásně čtou! díky tobě mám první list diáře sepsaný drobnými cíly, které mě dovedou ke zdárnému konci(pevně věřím):-)) Je pravda, že jsem si nikdy nedávala příliš velké cíle, ale protože jsem holka nedočkavá , někdy jsem přepálila start.-)) tvůj článek je opět fantastický!
    Jsi prostě hvězdička, kterou nejde nezbožnovat:-))
    pohlazení má milá Vivinko papa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejko, kde je tvuj krasny blog...nechces zase psat?? :)

      Vymazat
  27. Také jsem psala tento článek před pár dny a musím říct že máme v tomhle ohledu hodně podobný názor :D S tím začarovaným kruhem naprosto souhlasím. Nejvíc toho vždycky sithnu dopoledne. Odpoledne uteče hrozně rychle a jak už se setmí a je večer, tak už se mi ani nechce do ničeho velkého pouštět. Naštěstí každý den vstávám do školy, takže mám s tímhle velký problém jenom o víkendu a prázdninách :D
    http://beily-beautyworld.blogspot.cz/2014/01/ma-predsevzeti-2014-tipy-jak-je-dodrzet.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Beily, děkuju za odkaz - mrkla jsem a moc hezky jsem si početla. Tvé číslo jedna - "Mít svá předsevzetí na očích", to je bod, na který jsem ani nepomyslela a přitom je ták důležitý! Jdu si svá letošní předsevzetí hned vytisknout a zarámovat ;-).

      Vymazat
  28. Anonymní19:05

    Ahoj Vivi,
    Dnešním článkem jsi mi udělala velkou radost, protože nový rok je pro mě velké téma. Nevím, do čeho se pustit dřív a mám trochu strach, že se mi v novém roce nepovede všechno jak bych chtěla. Inspirovala jsi mě, abych vzala tužku, papír, diář na rok 2014(včera jsem si ho koupila díky tvému typu!!) a zapsala do něj vše,co chci zvládnout.
    Akorát s tím spaním mám také problém a těžko to překonám,budíky totiž nikdy neslyším :-DD.
    Helča S.

    OdpovědětVymazat
  29. VŠEM vám moc děkuju za úžasné komentáře. Nestíhám na všechny odpovídat jednotlivě, ale jsem na-mou-duši-na-psí-uši šťastná, že tu jste, a že mi tu necháváte tak milé řádky. Děkuju a už teď se těším na všechna dobrodružství, která tu spolu na blogu letos zažijeme ♥. Tak se držte, děvčata a chlapci! ;-)

    OdpovědětVymazat
  30. S tým dňom bez pc je to super. Snažím si ho urobiť vždy keď idem domov na Slovensko z ČR a musím povedať, že mi je skvele! Niekedy sa to pretiahne i na celý víkend bez pc....

    OdpovědětVymazat
  31. Haha Frederik, já mám Artura :D Díky moc za inspirativní článek, jsem přesně ten případ, co to přepískne na startu a za chvíli zas jen tupě kouká a nic nedělá. Nechci tvrdit, že to letos bude URČITĚ lepší, protože to si taky říkám s každým novým rokem, ale už to, že na to nahlížím trochu jinak, snad povede k lepšímu žití :)) Přeji ti, ať se ti tvá předsevzetí podaří dodržet a do nového roku jen to nejlepší!

    OdpovědětVymazat
  32. Moc se mi líběj tvoje předsevzetí :) I mě to inspirovalo, chodím pozdě spát, ráno musím brzo vstávat a nakonec jsem jenom unavená a potom prospím celý víkend. Zlepšovat se v činnostech, které již umím, je celkem originální, protože všichni motivátoři stále tlačí do nových věcí. Takže za mě prostě velké +! :)

    OdpovědětVymazat
  33. D A K U J E M, Vivi! (len to, lebo mam pocit, ze ty vies za ako vela :))

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj Vivinka! :*
    Tvoje tri inspirativne ciele su inspirativne aj pre mna. Dik, ze si sa o ne podelila ;)
    Dakujem ti za vsetky krasne fotky a clanky v roku 2013 a vsetko krasne v 2014- ke ti zelam! :*
    t.
    ps: Tomik s bicyklom je genialny ;)

    OdpovědětVymazat
  35. Skvely clanek Vivinko :) Katie in black (http://www.katie-inblack.com/) ma v clanku odkaz na Pripominac predsevzeti (http://www.konec-prokrastinace.cz/pripominac/), to me velikansky pobavilo a myslim, ze je to fakt originalni napad :)

    OdpovědětVymazat
  36. Tvoje rady se mi moc líbí Vivinko, zvlášť když jsem si letos taky pár předsevzetí dala a ráda bych je dotáhla do úspěšného finiše :-). Tvé pozitivitou a moudrostí nabité články mi v tom určitě pomohou :-D. Přeji Ti ať se Ti Tvé plány podaří realizovat!

    OdpovědětVymazat
  37. Aj ja, aj ja chcem dokázať ráno skôr vyskočiť z vyhriatej perinky, ale keď ja tak rada ponocujem! Ale keby som vstala skôr, dala by som si skôr kávičku, skôr našla Vivinkine nové články, aj skôr stihla začať písať tie svoje... lenže v noci sa tvorí najlepšie! Ach jaj, bude to ťažké. Ale keď to dokáže Tomíček, tak ja tiež! ;-) Bude môj motivátor. :-**

    OdpovědětVymazat
  38. Skvělý článek, má milá Vivi. Já mám jediný cíl: přežít další rok s mými povedenými dětmi při zachování mého psychického i fyzického zdraví. A hlavně, aby přežily ty děti (a teď nemyslím moji péčí)...

    OdpovědětVymazat
  39. Vivi, ty bys mohla být rádkyní všech rádkyň. :D
    Přeji skvělé vstávání, věřím, že si ho opepříš vším možným, jen aby se ti vstávalo dobře a s radostí a tys tak nemusela být do noci "v práci" ... a s tím počítačem?? Děkuji za inspiraci, pro mě se takovým dnem ode dneška stává sobota! ♥ Ámen. :D

    OdpovědětVymazat
  40. Vivinko, jsi můj anděl. :) zase jsi mě popostrčila v tom, v čem se plácám sama. a podpořila část mého já, které chce pracovní změnu. Zítra mám druhé kolo pohovoru do jiné práce, než kde jsem teď, což je krůčkem k jednomu z mých 50 bodů pro rok 2014. děkuju! hodně úspěchů v plnění Tvých úkolů. :) ♥

    OdpovědětVymazat
  41. Tak dneska jsem splnila všechny body :-) Krásný večer, Vivi ♥

    OdpovědětVymazat
  42. Parádní motivační článek, Vivinko. Na druhou stranu jsem u tebe nenarazila na nic, co by nebylo super. :)
    Podobných článků jsem četla už více a v hlavě už má sesumírováno, čeho chci dosáhnout. Stejně jako si už tedy od Vánoc ordinuji jeden den bez počítače, i když teď po dovolené to v týdnu moc nejde kvůli práci, kde počítač potřebuji k 90% své práce. Chci chodit dřív spát, abych byla víc odpočinutá. :)
    P.S. A už jsem si konečně objednala nový diář od Moleskine s Malým princem (jo já vím, jesem moc originální a okoukala jsem ho u tebe, ale one je fakt krásný!), kam si všechno, čeho chci letos dosáhnout budu postupně psát. :) A k tomu jsem i přihodila Style Book. :)

    OdpovědětVymazat
  43. Krásný nový rok i tobě Vivi :) Taky jsem slyšela o tom, že tento rok bude nádherný a úžasný a že si to moc užijeme! A že si máme přát od srdíčka a věřit tomu, že se nám to splní :) Hlavně co nejkonkrétnějc a představovat si, že to tak vlastně už je. Protože proč ne?:) Takže já už to vídím a moc se těším :*

    Mávám,
    Saf.

    OdpovědětVymazat
  44. Tak snad to letos pomocí malých krůčků vyjde :) Máš pravdu, nemělo by se to přehánět, taky jsem první týden nadopovaná motivací a o měsíc později si ani nevzpomenu, že nějaké předsevzetí bylo.

    MY COZY CORNER

    OdpovědětVymazat
  45. super tipy, moji favoriti sú rozhodne diár a odmeňovanie sa! práve tieto dve veci u mňa fungujú najlepšie :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  46. Vivinko Vivinková, má milá, nejde nesouhlasit! :) díky, že Tě máme :-*

    OdpovědětVymazat
  47. Děkuji za inspirativní článek Vivinko, hezká motivace do nového roku. Mě rozhodně zachraňuje diář :)

    OdpovědětVymazat
  48. Milá Vivi,

    zdravím v roce 2017, kapku pozdě, ale vůbec jsem nestíhala vypnout, takže teď jsem se na chvíli konečně zastavila a slupla 3 tvé poslední články. Mám totiž novou práci od ledna, takže mám hlavu jak pátrací balón, nicméně pořád si říkám "nespěchej, nestresuj se, pohoda, klídeček, všechno v cajku" a fakt to funguje, je to dobré.:-D :-)
    Musím říct, že všechny tvoje diářové vychytávky jsou tak skvělé, že jsem hned svůj diář trošku vyšperkovala a mám v plánu v tom pokračovat.:-) A tenhle návod je taky výborný, tento rok na své "předsevzetí" (které teda ještě nemám napsané :-D) jdu jinak a dost se to podobá i tomuto návodu.:-)
    Jenom, prosím prosím, kde kupuješ všechny ty krásné nálepky? Máš třeba i nějaký odkaz na netu, nebo jen v papírnictvích? Já asi nutně potřebuju nové nálepky, myslím, že zítra přepadnu všechny papíráky ve městě.:-D

    Přeji ti krásný, veselý a prostě úžasný rok!

    Alča

    OdpovědětVymazat
  49. Vivi, napiš kuchařku Jak se cítit líp. Bude to bestseller!

    OdpovědětVymazat
  50. Super článek, pořádná motivace a skvělé rady, děkuju ti za to!♥

    Adel z adeljulisova.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  51. Anonymní11:18

    Milá Lucia, želám ti v novom roku veľa zdravia, lásky a spokojnosti.
    Ďakujem za inšpiratívny článok- už som ho potrebovala čítať...
    "Radosť sa začína práve v okamihu, keď si sa vzdal pokusu hľadať šťastie a usiluješ sa darovať ho iným." Michael Quoist
    Pozdravujem ťa.
    Marta ♥

    OdpovědětVymazat
  52. Skvělé tipy, moc se mi líbí hlavně trojka! :) A přeji mnoho štěstí do nového roku! ♥

    OdpovědětVymazat
  53. Ahoj!
    Díky za tipy! Je pravda, že pro splnění svých cílů člověk taky musí něco udělat. Je to něco jako: bez účasti nelze nic vyhrát. Jen je dobré si to někdy připomenout. Takže díky za článek. A měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
  54. Úplně souhlasím, dávat si konkrétní a splnitelné, měřitelné a reálné cíle je dost důležitý, i každý den pro to něco udělat, zvlášť, když je cíl většího charakteru.

    OdpovědětVymazat
  55. Inšpiračný článok tak ako má byť ! :) Užitočné a hlavne pravdivé tipy .

    OdpovědětVymazat
  56. Vivi, vzala jsem si Tvé doporučení k srdci a výsledkem je, že mám doma Malého prince:-)Snad mi pomůže a bude tento rok změněn k lepšímu!
    Přeji Ti krásné jarní dny:-)

    OdpovědětVymazat
  57. Boží článek! K plnění snů musíme mít hlavně srdíčko a odhodlání! <3
    ................................................................................................................................................................................
    Znám tě už moc dlouho a jsi mi hrozně milá a sympatická a hodňoučká (až je mi úplně blbý psát ti tohle, jak jsi miloučká! :D ) ! ♥ Mám tě moc ráda!!! ♥♥♥
    Mám také blog a je to něco, co miluju, a tak by mě nehorázně potěšilo, kdyby ses na můj blog podívala! Moc by mě zajímal tvůj názor!
    Uděláš mi tím největší radost na světě!
    Přeji ti mnoho štěstí, lásky a úspěchů!
    S láskou
    ♥JORIES♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  58. Skvelý článok, opäť, ako vždy. :))
    Veľmi rada si prečítam každý tvoj nový príspevok, čím ďalej tým zaujímavejšie články.:)

    Izabell zo sydneysleek♥

    OdpovědětVymazat
  59. Anonymní23:07

    Čo sa deje? Od posledného článku uplynulo už toľko času a nič nové nepribudlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si říkala co se děje, ale vypadá to, že má Vivi blogovací pauzu, podle komentů na FB je snad v pořádku, jen není online. Tak snad se nám vrátí:-).

      Papa ByGabra

      www.bygabra.cz

      Vymazat
    2. Anonymní10:04

      Co vim tak byla Vivi hrozne dlouho nemocna a jeste se dava dohromady plus planuje nejake zivotni zmeny.Na FB byla naposledy prihlasena v prosinci,tak je videt,ze ma opravdu "vypnuto".Vivi drzime ti palce a vrat se naM! :-))
      Misa L.

      Vymazat
  60. Milá Vivi, na Tvůj blog jsem narazila, řekla bych náhodou, ale už na ně nevěřím, při tajném šmejdění po netu v práci. A děkuju za to. Odešla jsem z práce s úsměvem (byl pátek večer, ale Ty jsi taky pomohla) a rozhodla jsem se, že budu jenom spokojená. Oznámila jsem to příteli, aby o tom věděl. Ten jen zabručel, že teda jo. Tak uvidíme. Ale já jsem rozhodnutá, protože Tvůj barevný blog je pozitivní injekce a impuls. Už teď mě baví asi jako knížky Lindesy Kelkové ;-) A musím se přiznat, že chvilku před tím, než jsem "Tě" našla, jsem si objednala zápisník, protože mám potřebu sdělovat své nápady a někdy není komu. Čili trochu chápu, že se následně objevil Tvůj blog, aby požehnal mému rozhodnutí. Děkuju Tobě a trpaslíkům, co blog přihráli. Pokračuj dál, je to boží! :-) Tvá nová čtenářka Hanka

    OdpovědětVymazat
  61. Hezký článek, myslím, že bod číslo 5 je kritický - opravdu něco udělat každý den :)

    OdpovědětVymazat
  62. 7. Odměňte se
    Jó, tak tohle teda můžu.

    Neumím se odměnit...co s tím?

    OdpovědětVymazat
  63. Anonymní16:56

    Moc pěkný a pravdivý článek. Jaké si to prostě uděláme, takové to budeme mít a je jasné, že se tomu musí pomoci. Jinak k tomu odměňování doporučuju se spíše zaměřit na zážitkové věci (výlet, oběd, návštěva únikové hry, let balónem, eurovíkend) než-li materiální věci. Aspoň tedy na mě to víc působí a motivuje, když si vzpomenu co se vše zažilo :)

    OdpovědětVymazat
  64. Really Nice Post Admin, Very helpful looking for more posts, Now I have to share some information about How To Fix “google Troubleshooting Guide” problem. If you are going through this problem you can simply visit google support Nederland

    OdpovědětVymazat
  65. Great delivery. Outstanding arguments. Keep up the amazing effort. 카지노사이트

    OdpovědětVymazat
  66. I think this will really help many people with this knowledge that you have shared. success is always for you, yes! 메이저사이트

    OdpovědětVymazat