22.12.16

Jak to vypadá u mě doma o Vánocích...pojďte dál

Je to tady (už za malou chviličku)...však vy dobře víte co. ;) A to znamená, že je ideální čas pozvat vás k sobě domů na tradiční vánoční návštěvu. Co budeme dělat? Inu, nic (ať si trochu oddychneme) anebo můžeme poslouchat vánoční desky, můžeme něco jíst a popíjet, tancovat, prohlížet si, kde co mám a při tom se těšit...

Jste připraveni? Tak jedééém. Pojďte za mnou, p(r)ovedu vás.


Letos jsem se rozhodla pana Smrka ozdobit (kromě dvou malých výjimek) jenom barevnými kouličkami a světýlky. Je to veselý, ale zároveň jednoduchý a klidný. Takový bych si představovala i celý Vánoce. ;)


Nejsem velká vystavovatelka věcí. Pečlivě zvažuju každou, kterou uložím na moje dvě poličky (mám v celým bytě vážně jen dvě police) a na ty se pak ráda dívám, ráda se s nima těším a stejně tak ráda je zase obměňuju.


Už se to třpytí, už se to plní..


Tyhle vánoční taštičky (Lush, Mac a Starbucks) se u nás doma objevily včera a dost (příjemně) mě to rozrušilo. ;)


Dřevěný svítící domeček jsem si koupila na Bonami.cz už někdy v září, pečlivě jsem ho uložila do skříně a stejně pečlivě jsem na něj málem zapomněla. Ale naštěstí jen málem, takže mi teď dělá doma správňáckou (zasněženou a svítivou) atmosféru.


Skoro každý rok míváme štěstí na stromky "módemany". Takový módeman se rád různě fintí a potrpí si na haute couture. Mašle od Diora mu ale musí stačit.


Vyrábím si ráda sirky podle svých chutí a podle ročních období. Takže tentokrát padla volba na Marilyn Monroe a zasněžený obrázek "fa la la". Když s nima zapaluju svíčky, hned se mi to líbí víc než krabičky s nápisem "Solo Sušice - tradiční dodavatel zápalek a plamenného zboží". ;)


Miluju svůj růžový gramofon, který jsem si takhle předělala z hnědého gramce s červeným víkem. Pouštím teď na něm samé senzační vánoční desky a dost se u toho u nás doma trsá. Což mi připomíná, že za sousedku byste mě mít nechtěli. Nebo jo? ;)


Bílá, tyrkysová, zlatá, růžová - kdo mě zná, ten rozumí. Aneb úplně bílý zasněžený vánoční stromek ověšenými mými národními barvami, kterým jsem si udělala radost v pracovně (mám ho hned vedle pracovního stolu, takže teď, když pro vás tvořím tenhle článek, na mě pomrkává, asi abych napsala, že je krasavec...no, tak jo, je to krasavec teda).



Polozasněžené štětinaté stromky a "londýnské těžítko" z M&S patří mezi moje nejoblíbenější drobnosti, které na mě foukají kouzlo Vánoc.


Moje sbírka vánočních desek je už úctyhodná a letos jí vévodí Louis se svou trumpetou. Trochu černý muziky nemůže uškodit nikdy, natožpak o svátcích. Tak hrajte, mistře Armstrongu, ať jsou ty Vánoce šťastný a veselý.


A tohle je už jen pár sněžných drobností, které se kolem mě usadily.


Naše vánoční návštěva je pomalu u konce. Ačkoliv počkejte ještě chvíli...právě jsme s Tomíkem něco zahlídli za záclonou. Óooó! Ty jo, to je (asi) Ježíšeeek! Zřejmě se přišel mrknout, jestli máme všechno přichystáno a jestli se těšíme. A tak to my jó, to my se těšíme. Takhle jsme se těšili loni, ale nic se nezměnilo ani letos. A protože Tomík (já taky, se ví) umí psovitě zakřičet "Ježíšek" parádně nahlas, čtyřiadvacátého nás nemůže minout. Stačí už jen odpočítávat minuty a čekat. Nandala jsem si mísu cukroví a čekám teda...

A jak tak čekám, chci vám z celého srdce popřát ty nejkouzelnější a nejtřpytivější Vánoce. Ať jste šťastní s těmi, které máte rádi, ať se vám podaří cítit takovou tu bezvýhradnou vánoční radost z toho, že jste na světě, a že můžete vděčně prožít svátky v klidu a míru. Ať rozjitřený city, smutky nebo melancholie nemají žádnou moc nad radostí a láskou, kterých se vám dostává...a ať jsou tak silné, že by mohly klidně skály lámat. Ať máte Vánoce (a nejen ty) plné malých zázraků.

Ale dost řečí. Je čas slepit poslední linecká kolečka, dobalit poslední dárky a nohy si dát až...skoro ani nedohlídnete...až úúúplně nahoru. ;) 

Zkrátka - moc vám přeju, ať je vám dobře u srdce, čtenáři a kamarádi moji.


Najdete mě i tady: Instagram Vivi



Vivi podpis

30 komentářů:

  1. Jako ten gramofon a desky? To byl vždy můj sen! :3 Nádherné to máš! :)
    Mr. Kev

    OdpovědětVymazat
  2. Aj Tebe Vivi krásne Vianoce.

    OdpovědětVymazat
  3. Nadhera ..od zaciatku do konca.A ten napad s tymi zapalkami!!!idem.si aj ja vyrobit, nech je to zapalovanie ohna v krbe este viac vianocnejsie a tadostnejsie!

    OdpovědětVymazat
  4. Ja by som ťa za susedu brala..a pravidelne sa zastavila na vianočné tancovačky :) Krásne Vianoce :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vivi, je to u tebe moc krásný! Ja bych tě jako sousedku brala hned, přišla bych si trsnout :-) Krásné a veselé Vánoce! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Máš to tam kouzelné! také jsem ti přišla popřát nádherné Vánoce, krásně si je užij! :) A vše nejlepší do nového roku!

    Days of Daysy

    OdpovědětVymazat
  7. Odložila jsem smeták, udělala jsem si svoje skořicové a jdu na to :-) Děkuji za inspiraci na další vánoční knížky ;) Když jsem tak okoukávala svoji knihovničku (ehm knihovničky), tak jsem zjistila, že vánoční knihu mám snad jen jednu...i pravda, teď už dvě :) ale i tak...žalostně málo na můj vkus ;) jako ostatně víc titulů ;) Je to malililinkato morbidní, ale ještě, že už ti staroušci pod drnem nepíšou :D
    A wow..dvě poličky? Je to umění dát na svá místa vše, co chceme a zároveň to nepřeplácat :)
    Krásné Vánoce i tobě moje nejmilejší ;) pořádně si odpočiň, vytrsej to všechno špatné a nabij se tím dobrým :*
    Líbám a mávám :)
    Saf.

    OdpovědětVymazat
  8. Ooo Vivi, tahle navsteva byla tak paradnacka, ze jsem ji absolvovala hned nekolikrat a za sousedku bych te brala hned. Pekne bych si s tebou trsla a vsechno spatne by bylo hned pryc. :) Ruzovy gramofon je pecka a svitici dimecek je uzasny. Jinak nemam strach, ze by vas Jezisek minul, protoze ty jsi tak kouzelna osoba, ze k vam prileti jako k prvnim. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Vivi, teda dekuji za uzasnou atmosku u tebe doma, byla to jizda. A Tomik samozrejme nejlepsi na konec. Preji ti take krasne a kouzelne Vanoce, at jsi stale vesela a hrava a zdrava jako dosud a at je novy rok 2017 stejne tak dobry ne-li lepsi jako letosni. Pekne si to uzijte papa :-) <3

    OdpovědětVymazat
  10. Usmívat se nad tvým článkem jako měsíček? Co víc si můžu ještě přát? :-*

    OdpovědětVymazat
  11. Milá Vivi, chci Tě za sousedku! :-D Krásné vánoce Tobě i Tvé rodině ;-) Jsi kočka veliká!!! ♥

    Lenka

    OdpovědětVymazat
  12. Milá Vivi,přeji vám bohaté ježíška,pohodu a klid.Prostě krásné vánoce. Ty vaše doma jsou dokonalé.

    OdpovědětVymazat
  13. Juuu to byla moc hezká návštěva u tebe na blogu ! :) Krásné Vánoce i tobě Vivi.
    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
  14. Opět krásný článek, který mě vánočně naladil. Ta vánoční nálada mi letos trochu schází (škola do 22., předvánoční den na D1)
    I Tobě krásné Vánoce :-)

    OdpovědětVymazat
  15. tvoj domov vyzerá tak čarokrásne! milujem každý jeden detail :) musí sa ti tam žiť ako v rozprávke ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  16. Jak já ty tvé články miluju :) A ten stromeček? O můj bože, je skvělej.
    Přeji krásné vánoce i tobě. Úžívej si, hodně zpívej a nezapomeň na čokoládu.
    Sweet Life with Lena

    OdpovědětVymazat
  17. Já prostě miluju tvoje články! Taky přeju krásné a klidné Vánoce.

    OdpovědětVymazat
  18. Tebe bych za sousedku brala všema deseti! A chodila bych k tobě s nějakou dobrou lahvinkou a pak se se tancovalo jedna báseň.:-)
    Vivi, přeji krásné Vánoce i tobě, spoustu dalších milých čtenářů a jen to NEJ!! :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Máš to doma moc krásné! A ten stromeček je nádherný <3
    Sim in the Bubblegum

    OdpovědětVymazat
  20. Vivinko, přeju ti ty nenádhernější Vánoce! Takové milé stvoření jako ty si nezaslouží ani nic jiného než jen to nejlepší ♥

    OdpovědětVymazat
  21. Vivinko, přeju ti ty nenádhernější Vánoce! Takové milé stvoření jako ty si nezaslouží ani nic jiného než jen to nejlepší ♥

    OdpovědětVymazat
  22. Děkuju vám za nádherný komentáře. ♥ Některý mě dojaly, některý rozusmívaly a všechny do jednoho potěšily. Jste úžasný a moc milý holky.
    Děkuju a ještě jednou přeju ty nej nej nejbombíznější Vánoce.
    Vaše Vivi

    OdpovědětVymazat
  23. Máš to bohovské!
    Barevné, ňnuňavé, prostě ty! Vivi, krásné Vánočky tobě! .)

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj Vivi! ♥♥
    Stromeč(ky)ek máš nádherně nazdobený! :-)
    Mě absolutně dostala vánoční baňka v podobě růžového prasátka! ♥
    Milá Vivi, doufám, že se ti přání naplnila, že jsi pod stromečkem objevila vše, po čem tvé úžasné srdíčko snilo! :-)
    S Tomíčkem umíte přivolávat Ježíška parádně! :-D Psst, nikomu to neříkej, ale já jsem Ježíška načapala, jak dává dárečky pod stromeček a dokonce jsem ho i vyfotila! :-DDDD
    Vivi, já JO! Já bych tě za sousedku brala všemi deseti! ♥♥♥

    Ještě jednou ti moc za všechno děkuji! ♥♥ Měj se pohádkově a ahoooooooooooooooooooj! ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  25. Ach Vivinko, to je jako v pohádce! Mít tak aspoň špetku tvého eklekticismu ;)

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  26. Amazing information and best describe it. Thanks for share a great information

    OdpovědětVymazat
  27. Shawn Elloit15:42

    Tai Zhou MECO Refrigeration Equipment Co. Limited (MECO) is a leading chilled water fan coil unit with comprehensive and competitive strength.

    OdpovědětVymazat
  28. the username and password on the hydra website are incorrect https://hydrarusawyg5p74etnid.hydra-original.ru/

    OdpovědětVymazat
  29. I found this post very interesting and informative. Thank you for sharing your special thoughts with us. I definitely share this with my peeps.

    OdpovědětVymazat