19.11.13

Jak mít pleť čistou jako Francouzka

Ach ty Francouzky a jejich dokonalá pleť! To člověka dovede pořádně vytočit, když se na ně díváte lupou a nedaří se vám objevit téměř žádný kaz. Nespravedlnost! Ovšem upokojíte se ve chvíli, kdy máte pocit, že jste odhalili tajemství jejich pleťových úspěchů. A mně se zdá, že jsem na něj přišla. Asi. Není to složitý příběh - kdysi jsem si koupila tubičku čistého přírodního jílu Argiletz v lékárně ve Francii, protože francouzské holky po něm byly jako divé. A i pro mě pak docela dlouho malá zelená tuba s jílem znamenala jasné řešení, když jsem potřebovala svou pleť rychle uvést do stavu "vypadáš ok, tak utíkej ven".

Jenže žádné kelímky ani tuby nejsou bezedné, jíl jsem vypotřebovala a od té doby jsem si v Čechách kupovala alespoň jíl v prášku, ale přesto se mi po krémovém jílu v tubě stýskalo. A tak si určitě dovedete představit, jak jsem se potěšila objevem, že na internetu mají jíl ve všech možných podobách a hlavně zelený jíl v tubě přímo od francouzské značky Argiletz. Je sušený na slunci a neobsahuje žádné konzervační látky; je to jen čistá příroda. A že se při jeho aplikaci člověk na chvíli promění v zeleného panáčka, to je takový malý detail, který, pokud jste doma sami, nemůže nikomu ublížit.

Mám tu pro vás dneska spolu s opicí Soňou pár dobrých tipů, jak se s jílem rychle skámošit.


Dobrá rada od Strnada, tedy od Vivi: jílovou masku používej jen tehdy, jsi-li doma sám a i v tom případě raději zhasni. Ovšem chceš-li podomního prodejce odehnat nebo zastrašit hlučného souseda, v jílové masce před ně předstup a strašidelně se směj - tím dodáš svému už tak děsivému vzezření na významu a souseda ani otravného prodejce už nikdy neuvidíš.

Narozdíl od jílu v prášku, který jsem používala dřív, a který se musel smíchávat s vodou v misce, je jíl v tubě okamžitě připravený, což je pro lenochy mého typu nutnost. Tentokrát vám prozradím 5 důvodů, proč je přírodní zelený jíl Argiletz v mojí koupelně takovou klasikou:

1. rychlé, nenáročné použití a pleť po jeho aplikaci vypadá líp než před aplikací (co víc si přát?) ;-)
2. absorbuje toxiny a má silné hojivé a čistící účinky
3. dá se používat jako pleťová maska, ale taky jako obklad na místa, která potřebují rychleji zhojit 
4. tuba je veliká (400 g), takže ho můžu vydatně používat i na dekolt
5. je ztělesněním čisté přírody a má až dojemně jednoduché složení (zelený jíl a voda), které mě znovu a znovu utvrzuje v tom, že ty nejlepší věci jsou nekomplikované...zkrátka příroda to umí zařídit za nás.

Kromě zeleného jílu vyrábí Argiletz i pleťové masky (100 ml) - žlutý jíl (pro normální až mastnou pleť), bílý jíl (pro všechny typy pleti) a růžový jíl (pro citlivou pleť). Všechny mají ryze přírodní složení, zbavují pleť toxinů, čistí, zklidňují a rozjasňují. Nemám je vyzkoušené, ale to neznamená, že si na ně nedělám zálusk (hlavě žlutojílek musí být můj).

Všichni (všechny) chceme vypadat dobře a opice Soňa není výjimkou. Když si ráno prohlíží časopisy, jí pistáciovou zmrzlinu a poslouchá gramofon, ráda se přitom rozmazluje pleťovou maskou z jílu. A podívejte, jaké má po použití tváře jako slabikáře. Opice Soňa má pro vás 2 až 3 tipy, které se budou hodit.
1. opičí tip: nikdy nenechte jíl na pleti zaschnout - nepříjemně pokožku stáhne a vy pak budete vypadat jako...no, jako opice. Naneste jíl na pokožku a nechte ho působit 15 minut - během doby působení pleť navlhčujte vodou z rozprašovače nebo nanesený jíl překryjte potravinovou fólií.
2. opičí tip: když se vám udělá pupínek, naneste na něj trošku jílu a nechte působit klidně půl hodiny (zázraky jíl nedělá, ale pupínek se po něm hojí mnohem rychleji).
Tip pro fajnšmekry: přidejte do jílu pár kapek éterického oleje (lahůdka).

Angelika se mi vždycky líbila - ty její zrzavé lokny a průsvitně dokonalá pleť! A tak mám právě teď na nose zelený jíl Argiletz, pouštím si film Angelika a sultán a myslím, že pokud se bude natáčet další díl Angeliky, namíří si to halyvůdští producenti rovnou ke mně...tak čekám, pánové! ;-)
Vivi podpis

130 komentářů:

  1. Opět senzační tip a ke všemu skvěle podaný :) ještě že mám zítra narozeniny, aspoň mi ten jílek bude "muset" někdo koupiti :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ;-). A přeju všechno nejsuperbezva k zítřejším narozeninám ♥.

      Vymazat
    2. Děkuji za přáni Vivi a tobě přeji vše nej Nikol. Jdu spát, tak si nechám zdát o tom jak zítra ukecám někoho, kdo mě jílem podaruje ;-)

      Vymazat
  2. A milý jíl už je v košíku. :) tohle je něco bez čeho se neobejdu. :)
    Vivi, doufám, že až producenti k tobě přijdou, že máš hrát Angeliku, tak budeš pořád stejně psát veselé a pozitivní články na blog jako doposud. :) Protože s tebou a tvými články je den o něco hezčí, i když člvoěka třeba ráno probudí telefonát a je to pořádná jobovka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru, tak mi pak dej vědět, jak se Ti jíl zamlouvá. ;-)
      Jsi zlatá, děkuju za tak krásný slova...hned mám zase větší motivaci k psaní dalších článků a neboj, do filmu si odskočím jen na chvilku ;-).

      Vymazat
  3. Anonymní9:24

    Jak to, že ti sluší i zelená maska na pleti? Tomu zas říká nespravedlnost já! :) Článek mi zvednul náladu a už šmejdím, která maska by pro mě byla nejlepší. Asi ta růžová, jsem citlivka. :)
    Páčko Vivi a díky za rozveselení.
    Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D
      Tak to jó, pro citlivky jedině růžový jíl.

      Vymazat
  4. Ty tvé užasné članky na super věci mě budou stát majlant :-D nejdřív houby a teď jílová maska. Už se těším až přijdu z práce domu a prozkoumám je.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lady, radost, kterou člověk má, když u něj zazvoní pošťák, se nedá vyjádřit v penězích - to si vždycky říkám, abych měla při nákupech čistý svědomí ;-).

      Vymazat
    2. To máš pravdu. A že já mám tu radost vždy opravdu velikou. Hold někteří lidé peníze propijí nebo projí a my je utratíme za kosmetiku :) Ale o tom je život, musíme si ho zpříjemňovat.

      Vymazat
    3. To se tak krásně čte ;-). Mluvíš mi z duše. :-*

      Vymazat
  5. A nejhorší je Češka jménem Lucinka, která je tak krásná, že jí sluší i tohle blátíčko :D
    Přítelova maminka (Francouzka) zase za základ o péči o pleť bere klasickou Niveu a musím jí dát za pravdu - od té doby, co používám pěknou vrstvu na noc, mám méně pupínků a pleť je taková hebčí a vyhlazenější. Zvláštní, složení moc hezký nemá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jů, Lucinka mi už dlouho nikdo neřekl (zvlášť v blogovém světě) a ještě ke všemu jsi moje "skutečné jméno" použila v tak milé souvislosti ;-), děkuju. Bez mučení se přiznávám, že s Niveou jsem se nikdy neskamarádila, ale dodneska si tajně v drogérii občas přičichnu ke klasické modré plechovce, která voní jako moje dětství ;-).

      Vymazat
  6. Prepáč Vivi,ale ja teraz úplne odignorujem celý článok o íle,na ktorom si si (opäť) dala záležať,pretože ti musím povedať,že: SI KRASNA! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, červenám se z rozpaků až na prdýlce ;-).

      Vymazat
  7. Viv,presne to same se me mota v hlave,jak pise Berny.Prosim te,pokud chces,aby si ctenarky cetly clanek a soustredily se na text,nedavej tam svoji fotku.Jsi totiz kouzelna a to doslova,jsi jak ty Francouzky,ba jeste vic a v tom pripade jde text trochu do pozadi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní11:51

      Absolutní souhlas! Naše krásná Francouzka Vivi by nikoho nevylekala ani v pytli od brambor :)
      Janča

      Vymazat
    2. Holky, vy kecalky, to by mě zajímalo, co ode mě potřebujete, když mě tak krásně chválíte ;-)).♥

      Vymazat
  8. Taky používám jílovku, krásně vyčistí. A teďka zrovna natáčeli novou verzi Angeliky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale herci v nové Angelice nic moc a věkový rozdíl Angeliky a Peyraca je v něm víc jak 25 let (Joffrey je tam prostě šedivý stařec), škoda že nečetli knížky, protože tam byl Joffrey jen o 12 let starší než ona. Také se mi nelíbí, že se filmy natáčeli všude jinde, jen né ve Francii, neříkám naše hrady a zámky jsou nádherné, ale právě filmy o Angelice jsou pojem, synonymem Francie a třeba Versailles je prostě Versailles, tu ničím nenahradí.

      Vymazat
    2. Cože??? To je skandál nedozírných rozměrů, že se natáčela Angelika a telefon mi nezazvonil...žádný producent neusiloval o to, abych hrála hlavní roli. Ještě jednou to musím říct - SKANDÁL!
      PS: upřímně, žádná síla, žádná vyšší mocnost by mě nedonutila se dívat na novou Angeliku. To už se nikdy nemůže přiblížit té staré. Nemám ráda tohle "navazování na úspěch". Navíc Michèle Mercier byla jen jedna a koneckonců i "Žofre" Robert Hossein byl jen jeden. ;-)

      Vymazat
    3. Jooo, já tu novou Angeliku viděla nedávno, ale vůbec se mi nelíbila. Nevím, kdy se dostanu k té klasické, u které brečela "Škopková" :-D Ale snad se k ní časem taky dostanu.

      Vymazat
  9. :) ach, Vivi... ci ta skor oslovovat Angelika? :) a ked mame v okoli domu ilovitu zem... a este mame aj psa... a on rad po ludoch skace.... cely spinavy od blata... tak mi chce vlastne dobre, ze? :) postarat sa o moju pokozku (nielen na tvari)

    a na ucte je odliv, a zeny su este krasnejsie, ako boli :) vdaka ti za dalsi skvely tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Cookie, tak nějak to všechno zapadá do pomyslné jílovité mozaiky. Věci se dějou přesně tak, jak to má být ;-).

      Vymazat
  10. ešteže ťa mám, že mi propomenieš, ako sa v unavené ráno premením na človeka. inak som minule ozaj musela v takomto "stave" otvoriť dvere poštárovi. nezľakol sa, neušiel, k listu som sa dostala a spoločne sme sa na tom milo zasmiali. takže maska k všetkým tým výhodám je ešte aj na úsmevné stretnutia ideálna. no, dobre, utekám sa mazať, pekný deň :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, na hodné lid jsem si s maskou ještě netroufla, ale když říkáš, že to zabírá a lidi se pak na sebe víc usmívají, tak to v ní vyrazím zítra do ulic ;-).

      Vymazat
  11. Děkuju za skvělý tip. Přírodní kosmetika je moje a to dvou složkové složení je opravdu dojemné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jarko, utři slzy dojetí, nanes jíl, pusť si oblíbený film a k němu si vezmi karamelky - a když to tak uděláš, budeme dnešní večer trávit úplně stejně ;-).

      Vymazat
  12. Nová Angelika je už natočena http://www.csfd.cz/film/336572-angelika/ ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za odkaz...už jsem to na základě předchozích komentářů na CSFD hledala, ale marně. Ty brďo, to bude konina. ;-)

      Vymazat
  13. Roztomilé. :) Když nám to doporučuje i opice, tak ani neváhám... :))
    Líbí se mi hlavně růžový jíl, to by mohlo být něco pro mě. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá An, Soňa už ví o životě a kosmetice své...;-)

      Vymazat
  14. Nevím, nevím, Angelika se už znovu natáčí, tak asi i přes ten jíl na tebe ti nevděčníci zapomněli. Docela by se mi hodilo, kdyby jsi s tou maskou na "čumáčku" přišla strašit našeho souseda, moc by se mi to hodilo:-)
    Ale naprosto s tebou souhlasím, že jíl je všelék, už ho používáme doma přes 30 let! Přeji ti krásné jílové dny:-D!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Lezartsku, 30 let strávených po boku jílu, to už je téměř jako manželství. Tak ať vám to ještě dlouho klape ;-).

      Vymazat
  15. Pridávam sa k ostatným holkám, fakt aj s tou maskou vyzeráš dobre ;)
    Tati´s blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě tyhle reakce tak překvapily! ;-) Ale jste legrační a moc milí - všichni. ;-)

      Vymazat
  16. ach jo, dodávám na kilometr dlouhý wishlist.. MOC DĚKUJU TEDA :DD

    OdpovědětVymazat
  17. Vivi, would love to try this mask too!:) You look super cute in the photo!!! And the monkey is so sweet! Have a lovely day my dear friend, many hugs and kisses! Love♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. La mia ragazza italiana, sono felice, grazie. ;-) Abbracci baci.♥

      Vymazat
  18. Hello from Spain: green clay leaves skin feeling fabulous. I use this mask. It is the best. . Keep in touch

    OdpovědětVymazat
  19. Anonymní11:55

    Ahoj Vivi,vzpomínáš, jak jsem se tě jednou mejlem ptala, co by jsi mi poradila na akutní vylepšení pleti a ty jsi mi doporučila jílovou masku?Koupila jsem si jí a dneska už si bez ní neumím představit středu a sobotu-to jsou dny,kdy si jí dávám na obličej.:)) Víc takových typů!:))
    Ahoj Janča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, Jani. ;-) Od teď na tebe budu vždycky ve středu a v sobotu myslet ;-).

      Vymazat
  20. Ach né, zrovna, když jsem si zamilovala neemovou masku od Himalaya Herbals, které jsem odpustila i ne úplně přírodní složení. Tak třeba někdy později. A opravdu, sluší ti to i v masce..-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Nelo, jsem zastáncem střídání masek. Himalaya nevylučuje jílovku a jílovka nevylučuje Himalayu ;-).
      Jéje, děkuju ;-).

      Vymazat
  21. Vivi :-O taky chciiiiiiiiiiiiii.. být krásná jako Vivi s maskou.. FAKT, že JO! a chcíí mít ple´t jako Francouzska :-O...
    Krásný den a děkuji za TIP :-)

    OdpovědětVymazat
  22. super, vyskúšam!
    takéto prírodné veci mám rada :)

    OdpovědětVymazat
  23. Vivi, děkuji za krásný tip (tím myslím i to, že zkouknout sérii Angeliky během sychravých večerů mne hodně láká), takhle před zimou by se nějaká maska hodila, měla jsem dvě miniaturky od Hauschky, ale teď v mé kosmetické pokladnici něco takového chybí.. takže děkuji, a rady na sousedy pobavily :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Krásko, když v kosmetické pokladnici něco chybí, tak to je potřeba rychle jednat. ;-)

      Vymazat
  24. Krásne ! kukni si :) http://zivotpubertiacok.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  25. Angeliku zbožňuji od malička!!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo a ty její oční linky! Učila jsem se je přes měsíc ;-).

      Vymazat
  26. Děkuju za tip Vivi :)) V poslední době mi začínala docházet moje pleťová maska, tak jsem uvažovala jakou si pořídit - už mám jasno :) Jílová je jasná volba, jen mrknu po různých značkách
    TWF Kami*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prima, jsem ráda, že se mi podařilo tě nainspirovat ;-).

      Vymazat
  27. Se slovem pleťová maska se mi vždycky vybaví domácí tepláčky, teplé pletené ponožky od babičky a nějaký dobrý filmík. Pravda, Angelika se mi už trochu zajedla, ale takový Ďábel nosí Pradu nebo DObrý ročník, či film z první republiky s Natašou Gollovou jsou značka ideál.
    PS: Pobavilo mě to postrašení otravného souseda nebo podomního prodejce. :D

    Zdraví Eve.h

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi, máš krásný asociace a dobrý filmový vkus ;-).

      Vymazat
  28. uz som o tychto ilovych maskach pocula. prave sa mi mina cistiaca a tak je cas na nieco nove :) Vivinko ty mas vzdy super tip ;)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domi, tak to jsem ráda, že se ti můj dnešní tip páčí. Na tvůj mejlík odpovím dneska večer, slubujem ;-).

      Vymazat
  29. Ty jsi tak krásná. Prosím dej sem i fotku bez jílové masky nebo radši ne, protože bys odešla k filmu a přestala bys psát tento senzační blog. Skvělý článek! Kdyby náhodou potřebovali mámu Angeliky, jsem tu! Přimluv se za mne, prosím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cože? Mámu Angeliky? Maximálně SESTRU! Ale zatím se ještě nikdo z Halyvůdu neozval, tak nevím...
      A děkuju moc, jsi zlatá. ♥

      Vymazat
  30. Úžasný typ! Tvé články jsou vždy nejlepší :-)!

    OdpovědětVymazat
  31. pouzivam masku od Darphinu a ta je pekne draha, takze bych mohla dat priste sanci tomuhle!:)
    dik za tip
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt, šanci si zaslouží. Poměr cena/kvalita je tady za deset bodů z deseti. ;-)

      Vymazat
  32. Ty si uplne nadherna Vivi! <3 Ta fotka je neuveritelna konečne ťa vidim! ♥ a inak ja masky milujem a moja pleť takisto tak idem hned kuknuť tuto!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Iko, já tu mám teď svojí fotku docela často ;-). Ale jsem ráda, že ses mě nelekla. :-*

      Vymazat
  33. Vivi, tohle je prostě kouzelné - jak umíš udělat článek o kosmetice vtipný! :) Pozdravuj ode mě opičku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ♥ Moc děkuju. Opici Soňu (ona je veliká, měří asi 130 cm) jsem od Alenky, co běžela za králíkem, ráda pozdravovala a byla velice spojená - je totiž ráda středem pozornosti. ;-)

      Vymazat
  34. Vivinka, ty si proste strasne zlato-krasna- ako s maskou, tak bez masky. Podla mna by podla teba mali nakreslit filmovu postavicku Vivi ♡

    A posielam odkazik na momentalnu moju vecernu hudbu (u mna k studiu, u teba mozno k inemu poteseniu :) )
    http://www.youtube.com/watch?v=4SRj-av79Ts
    t.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Tintinko, filmová postavička Vivi - ou jés! Stát vedle kačera Donalda, Mickey Mouse, Betty Boop nebo víly Amálky, to bych brala ;-).
      Děkuju za nádhernou večerní hudbu, já myslela, že to bude jen jedna písnička a Tys mi francouzsky prohudebnila celý večer. Zlatá jsi. ♥

      Vymazat
  35. Používám klasický práškový jíl a klidně ho i nechám zaschnout a nevadí mi to. Tak ho zkusím porovnat s tímto. Díky za tip. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klasický práškový jíl taky nechávám zaschnout a ráda na něj zapomínám, ale na tenhle se zapomenout nedá - jakmile začne schnout, štípe a jau, už běžím pro rozprašovač ;-). Ale účinky jednička s hvězdou ;-).

      Vymazat
  36. Zní to super! Myslíš, že by mi jíl pomohl i na silnější projevy akné? Dost mě trápí a už opravdu nevím, co s ním... :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jani, nejsem žádný odborník, mám jen svou zkušenost a ta říká, že pokud mám nějaký pupínek, jíl se s ním vypořádává hrdinně ;-). Vytahuje nečistoty a pokud si nanesu jíl jenom na pupínek a nechám ho tam klidně i delší dobu zaschnout, zhojí se mnohem rychleji (jak vidíš, mám stejnou zkušenost jako opice Soňa). Takže si myslím, že s jílem nemůžeš šlápnout vedle. Je to opravdu jen čisté přírodní složení, takže pleť nepřesušuje žádný alkohol a bůhví co ještě. Věřím, že ti pomůže.

      Vymazat
  37. oc ti to sluší. Tak já nevím - na patlání nemám čas a abych pravdu přiznala., masky nemám ráda, vadí mi...Tak tenhle tip nechám vyšumět, nezlob se...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ami, moje články mají zpříjemnit den a trošku potěšit, jejich cílem není, aby si každý hned kupoval to, co mám ráda já, takže věř nebo ne, ale vůbec se na tebe nezlobím ;-).

      Vymazat
  38. Milá Vivi,sluší ti to i s tou jílovou maskou a já ti za to prozradím tajemství..............mně to s jakoukoli maskou taky sluší víc než bez ní. A připomíná mi to ten vtip (já vím, je hnusný) jak si manželka nasadí tu plynovou masku a manžel přijde z práce a říká: miláčku co je na tobě jiného? aha už vím, vytrhala sis obočí.
    ne, to byl pokus o vtip, ale s maskou mi to fakt sluší, je to takový silný, hodně silný make-up.

    krásný večer Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Majko, tak to je převratný názor. Já jsem si doteď myslela, že s maskou vypadá každý příšerně (já tedy určitě, takže mě překvapují milé reakce). ;-), ale pokud se ti zdá, že maska vylepšuje tvoje estetično, tak bude potřeba si koupit takovou, kterou nemusíš smývat po půl hodině, ale třeba až po deseti hodinách. Ale mně to je celé jasné, ty si ze mě zas utahuješ tak, jak je to tvým dobrým zvykem (a já to mám ráda) ;-). Měj se krásně. ♥

      Vymazat
    2. ne, fakt si z tebe neutahuju, taky jsem si myslela, že mě maska hyzdí, když mi bylo tolik málo co tobě. ale když je mi teď tolik málo co mě, tak mě fakt dělá hezčí.
      krásný večer milá Vivi. MAJKA

      Vymazat
    3. Tak dobře, vzdávám se a věřím všemu ;-). Majko, zapomínáš ale, že už jsem tě jednou viděla na fotce - a ty rozhodně žádnou masku k tomu, abys byla hezčí, nepořebuješ.
      Krásný večer i Tobě ... a užívej předvánoční čas tak, jak to umíš. :-*

      Vymazat
  39. Super napsané,jenže já už toho zkoušela tolik "osvědčeného" a stejně mi v závěru nic pořádně nepomůže:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Netty, ale to je tím, že to máš "takhle nastavené". Když už si dopředu myslíš, že ti nic nepomůže, tak to fakt nepomůže. ;-) Věř a víra tvá tě uzdraví, jak se říká ;-).

      Vymazat
  40. Jíl ať žije! Já zatím používám ten z mrtvého moře, ale možná zkusím i francouzského bráchu, jestli v tom bude rozdíl :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lucy, to by mě samotnou zajímalo. Dej pak vědět ;-).

      Vymazat
  41. Čím to je, no řekni? Je to tím, že piješ deset litrů vody denně? Pravidelně cvicíš? A taky se hrozně zdravě stravuješ? Hlavně nepiš, že vypadáš tak báječně díky té masce. Já už tento měsíc vážně nemůžu nic objednávat!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Beckie, božínku, k jakému očnímu lékaři to chodíš? Ten chlápek nedělá svou práci dobře. ;-) Ale vážně - necvičím, piju hlavně kafe a nejradši mám oříškovou čokoládu. Ale pak si nanesu jílovou masku a...;-)).

      Vymazat
  42. Ach jo,dalsi polozka na kosmeticky seznam.ale je fakt ze jil jsem chtela zkusit uz delsi cas a po Tvem clanku uz je to jasna vec!boze jsem tak lehce ovlivnitelna:D jsem zvedava jestli bude stacit i na muj porovity a vecne zateckovany ksicht.a jinak uz bylo vse receno a nechci se opakovat ale jsi fakt kocka Viv;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Radko, tak se mi zdá, že jste se proti mě všichni spikli, protože to pořád nedokážu pochopit. Mám na obličeji příšernou zelenou masku, vypadám tak, že by se mě lekli všichni podomní obchodníci na celém světě a vám se to líbí? Já už ji snad z obličeje fakt nesudnám ;-). Nebudu asi objektivní, protože já na tenhle jíl nedám dopustit a je to jedna z nejsympatičtějších věcí, které mám v koupelně už léta, takže o něm budu vždycky básnit. Ale troufám si říct, že si s pletí rozumí. Co jsou to tečky? To slovo zelený jíl nemá ve svém slovníku ;-).

      Vymazat
    2. Já myslím že je to tím jak díky kontrastu k té zelené vyniknou Tvoje velké oči a pěkné rty:) a taky myslím že názor Majky výše má něco do sebe, já si taky s maskou, většinou zelenou, Mask of magnaminty od Lushe příjdu tak něják hezčí než bez ní , přítel říká že jsem pitomá ale já se tak sobě líbím víc :o))

      Vymazat
    3. Ahoj Radko, děkuju za sympatický vysvětlení ;-). Tak jo, už vám to nebudu vymlouvat a opravdu nezbývá, než sehnat masku, která se bude moct nosit permanentně, celodenně, celoročně ;-).

      Vymazat
  43. Bože můj, cokoli co obsahuje spojení "jako francouzka" mě přitahuje k sobě a já věděla že i tentokrát to bude stát za to. Děkuji ti za tip, protože jestli to dělá to co píšeš, je to produkt který hledám a bude pro mě výrobkem roku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to pravda pravdoucí, Peťo, jakože se Vivi jmenuju ;-).

      Vymazat
  44. Milá Vivinko,
    jak to napsat aby to nevyznělo tak, že tě fakt miluju.-))) miluju tvé příspěvky, každý má své kouzlo, náboj...hltám každé slovo a každý tvůj tip... něco ti řeknu, i kdybys měla na hlavě pytel tak máš stále to tvé obrovské kouzlo, které mě baví.-)
    Moc ti děkuju Vivinko za každý tvůj příspěvek, který dokáže můj den vždycky rozesmát .-))
    krásný večer ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šmankotemarjápanenko, to je tak krásný. Nevím, co napsat, abych neporušila kouzlo, který jsi kolem mě svým komentářem vyčarovala. Tak se jen tiše usmívám, červenám a raduju. Moc děkuju. :-**

      Vymazat
  45. Vivi mně ještě chybí tip, jak to děláš, že vypadáš i v jílové masce fantasticky?!? Jinak díky za vše, přesně tohle poslední dny potřebuju, krásná přírodní cestou, ááách... Mnoho pozdravů a pohodový předvánoční čas :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj ty moje malá lichotnice, mám radost, že jsem se ti trefila do noty a děkuju nejen za roztomilou řečnickou otázku, ale taky za přání pohodovýho předvánočního času (jsi první, kdo mi to letos přeje a já už se teda nebudu vůbec omezovat v předvánočním dovádění) ;-).

      Vymazat
  46. Okamžitě mě nalákalo pomyšlení, že by moje pleť mohla vypadat tak dokonale jako ty francouzské tvářičky. :) Objednala jsem žlutý a růžový jíl od Argiletzu, tak jsem zvědavá. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super. Jsem moc zvědavá, jak ti jíl bude vyhovovat, ale tipuju, že budeš od pravé Francouzky k nerozeznání ;-).

      Vymazat
  47. Anonymní21:04

    jestli to je tak jak píšeš, tak je to naprostá paráda, a cena je taky parádní. určitě to s jílem zkuším:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkuste to spolu ;-). S jílem se člověk skámoší snadno.

      Vymazat
  48. Milá Vivi, tvůj blog jsem objevila před pár dny a jsem z něj opravdu nadšená. Umíš krásně vtipně psát a ty fotky jsou prostě parádní. Díky za další bezva tip (zrovna dnes mi přisly houbičky, o kterých jsi psala nedávno). Jílové masky mám hrozně ráda, protože pleť je po nich prostě krásná a čisťoučká. Momentálně mám jednu od John Masters Organics, ale tuhle francouzkou už si píšu na seznam. Díky moc a hezký večer tobě i opičce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jůů, a já jsem zase nadšená z tvýho komentáře. Ani nevíš, jak takový slova zahřejou, potěší a namotivujou. Moc děkuju. ♥ Opici tvoje pozdravy ráda vyřídím (úplně se z té pozornosti vyvolané "jílovým článkem" rozdivočela) ;-). Krásný večer i Tobě. Vivi

      Vymazat
  49. Anonymní1:29

    Vivi, moc díky za nabídku tykání z minula, ráda využívám:-) Posledně jsi mě navnadila k dekorování bytu do Vánočního ladění:-) Tímhle článkem jsi mě dostala, jílovou masku jsem totiž jednou použila naopak za bílého dne, plného světla a tak, abych byla co nejvíce viděna:-) A to chlapem:-) Moje sousedka totiž tak dlouho básnila o jednom kolegovi z práce, jak je úžasný, krásný dokonalý, že jsem si řekla, že na mě jen tak nezapomene. Prý se ale baví jen s těmi dokonalými babami:-) Takže, jakmile jsem se dověděla, že jí poveze domů, hned jsem toho využila. Byla jsem tehdy sama, nezadaná, tak proč ne:-) A abych se vymykala všem těm jeho kráskám, obalila jsem se nastřihanými pytly od brambor, na hlavu dala ručník jako neforemný turban a na obličej naplácala právě tu jílovou masku! a přesně, jak píšeš, nesmí tam být moc dlouho...to se pak jeden cítí jak vysušená švestka! Ale oni se zdrželi v obchodě, takže můj původní výpočet 20min se protáhl na cca 65minut...vážně jsem už trpěla a žádné zvlhčování moc nepomohlo. Ale jak jsem je viděla přijíždět, naklusala jsem ven, jak jsem byla obalená pytly, ručníky a maskou, navíc s odpadky v ruce, jako že jdu zrovna do poplenice, a zaskřehotala: "Čau chlape, nechceš jít na skleničku?! "A opravdu, šok byl tak velký, že na mě nemůže zapomenout, to se povedlo:-) Jo a jinak jsem se pak musela několik dnů mazat kvalitním hydratačním krémem. Ale za tu srandu to stálo:-) Omlouvám se za rozepsání, ale musela jsem napsat mojí zkušenost s jílovou maskou:-) Díky za článek a krásný den:-) Vendula

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vendulo, chci Ti moc poděkovat za rozveselení, protože tvůj příběh nemá chybu. Já mám obrovskou představivost (je to tak trochu dar i prokletí - záleží na situaci) ;-), takže jsem celé Tvoje vyprávění měla před sebou jako nějakou veselou grotesku a úsměv mi vydrží ještě dlouho, hodně dlouho. Ovšem 65 minut s jílovou maskou na obličeji, to je hrdinský čin - musíš být neuvěřitelně statečná (nejen pro krásu, ale i pro humor se musí trpět) ;-).
      Děkuju a měj se moc hezky. Vivi

      Vymazat
  50. Tebe by člověk rád viděl i s tou zelenou podivností na obličeji. :-) Chi, jakmile je to zelené, páchne to a odpuzuje to i nejbližší rodinu, evidentně to funguje. Ale taky vytahuju podobný těžký zkrášlovací kalibr jen tehdy, když jsem sama doma. :-) Jílu se osobně trochu bojím, mám citlivou kůži.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Aaillyn, každopádně pokud se někdy sejdeme (a já bych ráda), budu si pamatovat, že jílovou masku si před setkáním musím sundat, abych tě neděsila. Na citlivou kůži jedině růžový jíl a i u něj hodně opatrně ;-).

      Vymazat
    2. Náhodou, jsi kočka i tak a myslím, že skrze tvůj smysl pro humor je úplně jedno i kdybys na sobě měla pytel od brambor. :-) No, děvčata tím hojně léčí pupínky, ale já si říkám, že vysušovat pupínky úplně za každou cenu asi ne. Mně moje pleť reaguje všelijak, trpím na ucpané póry, ale nedá se říct, že jednoznačně z toho, že by se moje pleť mastila, naopak, mám pleť typově spíš normální, ani mastnou, ani suchou, občas mě trápí nějaké neplechy i z přesušení. V podstatě nemůžu systematicky provozovat žádnou péči, jak toho začne být moc, pleť se pokazí, tak nějak nahodile čistím i hydratuju (nejsem tak moc nesvědomitá, přísahám, ale moje pleť zlobí!). :-)

      Vymazat
    3. Ty moje malá lichotnice, Ty to se mnou vážně umíš ;-).
      Ono když je ten pupínek jeden nebo dva (max. tři), tak se s nimi jíl popere rychle (a je to asi lepší forma než patlat si na tvář pleťovky s tunou alkoholu a všelijaké ty tyčinky "vysušovatelky"), ale když je pupínků nepočítaně, tak se musí s jílem opatrně a opravdu dodržovat dobu působení (a hlavně čistit tělo i zevnitř). Ale chápu tě, pokud máš zlobivější pleť, je to spíš o intuitivní a "nepřehánějící" péči. ;-)

      Vymazat
    4. Strašně ráda bych všem odkývala, jak ta vnitřní harmonie a péče je skvělá věc, když to teda říkají. Jen si myslím, že nad hormony a genetikou prostě nevyhraju. :-) Pozitivně smýšlím, protože mě tomu tak nějak naučily životní zkušenosti, že je to docela dobrá věc, žiju zdravě, protože se cítím fit a můžu se parádit, protože do těch skvělých džín, co se mi líbí, se vejdu, ale ty pupínky, to je prostě bitva do konce života. Ať žije genetika. :-)

      Vymazat
    5. Jenže právě ta vnitřní harmonie a čistění organismu souvisí s hormony, což jsem se přesvědčila na vlastní kůži, kdy jsem postupovala krok za krokem podle knížky od Dr. Hauschka (je to velká bichle a je v ní všechno tak dokonale srovnané a propojené, že se mi z toho až zatočila hlava).. Je to hotový vědní obor ta slavná očista organismu, ale stojí za to se tím prokousat. Žila jsem vždycky hodně zdravě, byla v pohodě a pečovala o pleť, ale teprve až když jsem začala dodržovat zásadní kroky péče (vnitřní i vnější), začala jsem mít tak čistou pleť, jakou snad nikdy předtím. Takže já věřím tomu, že i geny se dají obelstít. ;-)

      Vymazat
  51. Vivi a čo to máš na perách na tej prvej fotke? Každý si všíma masku ale ja som detailistka :D krásna matná farba.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kattio, mám ráda detailisty ;-). Na rtech mám kombinaci červené rtěnky od Maybelline a balzámu na rty Benefit. ;-)

      Vymazat
  52. Práve som písala o maske z Yves Rocher, ktorá má podobné účinky, ale veď čo, rada by som vyskúšala aj niečo iné :D

    http://lillianasworld.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  53. Anonymní21:09

    Krásný večer Lucinko :-*
    Dneska jsi nechala komentář na mém blogu a já na tom tvém od té doby závislačím a projíždím články. :-)
    Jedním slovem - Dokonalost! :-) <3
    Chtěla bych se zeptat, má tenhle jíl v tubě stejné účinky jako ten práškový, nebo je tenhle lepší? :-)
    Váhám který si pořídit. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Domi, ani nevíš, jak mě těší, že se ti to u mě líbí. Moc děkuju. ♥
      Mně jíl v tubě vyhovuje víc hlavně z hlediska použití - u jílu v tubičce nemusím nic míchat, jen trošku vymáčknu z tuby, nanesu a je to. Účinky jsou, řekla bych, stejné jako u práškového jílu, v obou případech je složení prakticky totožné. Na druhou stranu jíl v prášku se může užívat i vnitřně (smíchá se se studenou vodou, vypije a při dlouhodobém používání by se mělo tělo pěkně pročistit a vyčistit) ;-).
      Zrovna před pár hodinami mi k dnešnímu článku psala Radka Craneballs tenhle komentář:
      "A ještě jsem Ti chtěla poděkovat za tip na zelený jíl, protože jsem se konečně dokopala ho koupit a je to úúúžasná a ještě jednou úúúžasná věcička!! Koupila jsem si teda ten práškový a tak si ho patlám nejen na obličej ale i do žaludku, vlasů a možná vymyslím ještě další využití :D Myslím že jíl změní můj život (nebo aspoň pleť;) a já budu už navždy datovat jako před a po jílu.. Tak to jsem Ti jen chtěla napsat."
      Tak třeba ti její názor pomůže s rozhodováním.
      Ještě jednou děkuju za milé komentáře, udělala jsi mi velkou radost.
      Vivi

      Vymazat
    2. Anonymní21:25

      ♥ . ♥ . ♥ . ♥
      Snad to mluví za vše. :-)
      O jílu v prášku už jsem slyšela, ale bála jsem se, aby ten v tubě nebyl lepší. Míchání s vodou mi nevadí a vyhovuje mi ta možnost, že můžu tu práškovou verzi použít i vnitřně. To prostě musim otestovat! :-)
      Děkuju moc :-) ♥

      Vymazat
    3. Príma a vůbec nemáš zač děkovat. ;-)
      A ta první řádka opravdu mluví za vše a já jsem mooooc spokojená ;-). Zlatá jsi! ♥

      Vymazat
  54. Anonymní13:32

    Vivi, tak jsem si pořídila, navnadila si mě :) Paříž miluji, a co se týče kosmetiky, tak jim věřím. Poslední dobou mám tragickou pleť, zkusím na ní jíl. Koupila jsem si i ten žlutý - tam je napsáno aplikovat jednou týdně. Pro zelený jíl platí to samé? Tedy aplikovat jednou týdně? Díky za tip !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Nikol, jsem moc ráda, že jsem tě inspirovala, a doufám, že jíl tvou pleť znatelně vylepší. Mám vyzkoušené, že zelený jíl je ideální používat dvakrát týdně (na obalu jílu není počet použití uveden, takže spoléhám na to, že pleť si sama "řekne"). ;-)

      Vymazat
    2. Anonymní21:33

      Vivi dekuji za odpoved. Porusuji pravidla a aplikuji zluty dvakrat tydne :)...plet neprotestuje, zda vidim nejake jasne zlepseni rict jeste nemohu, to chce cas, ale pocity bezprostredne po omyti jsou prijemne. Ale co jsem zpozorovala ze 100% funguje je topnout jil na zlikvidovaneho nebo nezdarne zlikvidovaneho bedaka:) a nechat klidne do rana...a co se nestane? Okoli je zklidnene, neni cerveny, ani tam neni skaredy stroupek, a to se pocita jako uspech!:)

      Vymazat
    3. Milá Nikol, tvůj tip zní úplně ohromně a jak se tak dívám na jedno místečko na svém čele, vidím, že se mi brzy naskytne příležitost tvou fintu taky vyzkoušet. ;-). Jsi bezvadná, děkuju, že jsi mi napsala svoje dojmy a zkušenosti.

      Vymazat
  55. Viv, ty uličnice, díky tobě už je maska na cestě ke mně :). Snad ze mě bude taky Angleika :*

    OdpovědětVymazat
  56. Vivinko, teď to asi bude vypadat, jako bych nedělala nic jiného, než lustrovala tvůj blog a .... no, :-D Já když si dělám takové ty "bahenní" masky, tak si je vždy napatlám na obličej a nechám je působit asi 5-8 minut na suchu a pak vlezu na zbytek doby do horké vany.... Tak se ta maska hezky prohřeje a já mám potom pocit, že má větší účinek. Ovšem, dosud jsem používala jen masky Planet Spa od Avonu... Tahle mě zaujala, stejně tak i ze seznamu dalších růžová na citlivou pleť, ale nakonec mě zaujaly všechny, které jsi ve článku uváděla :-) :-D Takže, teď budu muset být doma moc hodná, aby mi můj drahý manžílek nějakou koupil, abych byla jeho ještě větší kráska :-D :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to mně by se náhodou moc líbilo, kdybys nedělala nic jiného než lustrovala můj blog. ;-)
      To je skvělý tip, milá Marti, jak bahenní masku používat, to zkusím.
      Jak Tě znám, jsi mooooc hodná a Tvá drahá polovička Ti určitě koupí všechny masky na světě. ;-).

      Vymazat
    2. Heh, noooo, já jsem hotovej andílek se schovanýma růžkama.... A ano, jsem tady skoro pořád.... :-D Ono to totiž ani nejde, najednou přečíst všechny aktuální i starší článečky, kor, když se člověk zdrží okukováním těch krásných fotek :-) :-)

      Vymazat
  57. Anonymní13:35

    Ahoj Vivi!
    Teda teda, mám moc ráda tvůj blog a jsem ráda, že jsi taky propadla zelenému jílu! Díky ti za to, zase jsem víc utvrzená v tom, že je to opravdu dobrá investice:-)

    https://kosmetickakarolina.wordpress.com/2016/01/24/znate-jil-pomazte-se/

    OdpovědětVymazat
  58. Ahoj Vivi :) Mám nějaké období, kdy jsem se rozhodla dát pleti tu nejlepší péči, takže studuji a objevuji a najednou na mě vykouknul tvůj starý článek (jo, strýček Google všechno ví a pamatuje ;). A tak si přidávám tvoje doporučení na seznam MUSÍM VYZKOUŠET, protože mít pleť jako Francouzka..jo, to je sen <3...Díky moc :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Safi, je osvěžující mezi všemi těmi spojení "must have" vidět český seznam s nápisem "musím vyzkoušet". ;-) A ano, to musíš, jíl je úžasnost. ;)

      Vymazat
  59. Perfektní článek, děkuji. Moje otázka. Nepálí to na tom obličeji?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já děkuju - za pochvalu. ;) Ne ne, nepálí to vůbec, akorát jak jíl na pleti zasychá, tak někdo může mít pocit pnutí, takže je dobrý během působení jílu občas pleť navlhčovat - já zvlhčuju buď růžovou vodou ve spreji, termálkou Evian ve spreji nebo prostě obyč vodou. A není dobré jíl na pleti nechávat dlouho (v článku jsem tehdy psala 15 minut, ale teď už ho nechávám míň, klidně 5 až 10 minut). Papa

      Vymazat