9.11.13

5 voňavých favoritů, které používám dlouhé roky

Mám ráda holčičí hovory o kosmetice. Baví mě v kavárně u dvojitého cappuccina a stejně tak mě baví v našem blogovém světě. Je moc fajn vzájemně si sdělovat zkušenosti s horkými novinkami na trhu nebo si šeptat do ucha tajná zkrášlovadla, bez kterých nedáme ani ránu. Tak jsem si říkala, že vám dneska představím několik mých favoritů, které mě provází kosmetickým životem už celá léta. Ráda zkouším nové věci, ale taky mám pár hvězdných stálic, ke kterým se pořád vracím. Tady jsou některé z nich.


Parfémy Annick Goutal

Voňavky z dílny Annick Goutal v sobě mají něco velmi zvláštního, něco "navíc". Něco, co se těžko popisuje a co se dokonce nedá ani očichat. Tedy né na první počich. S vůněmi Annick Goutal člověk musí chvíli být, žít s nimi, trochu se s nimi pomazlit, poznat je a pochopit. Nejsou to žádní "davoví líbínkové", které cítíte v jednom metru na dvaceti lidech. Každá z jejích vůní má svůj příběh, který, alespoň já to tak cítím, pokračuje a rozvíjí se s její majitelkou.

Tak třeba parfém Petite Chérie - koupila jsem si ho před několika lety na Parfums.cz jakou svou první voňavku od Annick (napřed malé balení) a teprve pak jsem si pořídila velkorysých 100 ml. Tenkrát mě okouzlil roztomile vyfešákovaný obal a zatoužila jsem mít na svém toaletním stolku tak krásný flakon. Když mi moje objednávka přišla, byla jsem překvapená. Petite Chérie působila mile, to ano, ale spíš jako taková "vodička", jako když se vysprchujete a chvíli voníte čistotou, ale nic omamného. Ale nevzdávala jsem to, používala jsem ji asi týden co nejčastěji a brzy jsem začala sklízet moc příjemné reakce okolí; pomalu jsme se sbližovaly a najednou (tak po dvou týdnech), jsem se do ní zamilovala. Konečně jsem ji pochopila - vůně čistoty, něžné hravosti, jemnosti, veselosti a možná i dětské bezprostřednosti. A tak nakonec říkám své rozverné voňavce Petite Chérie přesně tak, jak zní její název v překladu - "Malý miláček".

PS: v běžných parfumériích se parfémy Annick Goutal nedají sehnat, takže pokud toužíte některou z vůní vlastnit nebo aspoň očichat, doporučuju si objednat vzorky, protože díky nim si můžete tyhle pařížské parfémky v klidu očichat a vybrat svého srdce šampióna. Velký výběr vzorečků najdete tady: http://www.parfums.cz/annick-goutal/vzorecky



Annick Goutal Un Martin d´Orage (na obrázku vlevo tělové mléko, vpravo toaletní voda) je další z luxusních vůní od Francouzky Annick Goutal, kterou jsem si oblíbila, a ke které se ráda vracím. Působí trochu bouřlivě, nevyžehleně, prostopášně a rozmarně. Opravdu je jako to ráno po bouřce - všechno je ještě trochu rozházené a mokré, ale je teplo, vzduch voní čistotou a všechno nasvědčuje tomu, že bude nádherný den...Něžná a vyzývavá zároveň. Ovšem - i tady platí, že na ni musí být ta správná nálada a musí s vámi něco prožít, aby mohla říkat, že jste její báječná přítelkyně. O mně už to říct může. Mohli jste si o ní přečíst i tady.


Parfém Chanel Chance Eau Fraiche se mnou sdílí radosti a strasti už spoustu let. Od té doby, co ji mám, jsem koketovala s celou řadou jiných parfémů, ale k Ch.Ch. se pořád vracím. Nerozlišuju, jestli je vhodná spíš na léto nebo na zimu, na den nebo večer. Pro mě není používání parfémů otázkou ročního období nebo denní doby, ale otázkou intuice, pocitů, rozpoložení a nálady. Chanel Chance je plná překvapení. Na začátku se tváří nevinně, ale když se rozleží, dokáže být zatraceně sexy (a abych své sebevědomé "chanelovské" toaletní vodě dodala ten správný říz, ladím ji teď ráda s rtěnkou od Estée Lauder, odstín Pure Color).


Řasenka Great Lash Maybelline - můžeme se tu bavit o tom, že je to nejprodávanější řasenka na světě, a že z pultů zmizí každou vteřinu jedna (kdybych vynalezla nějaký výrobek, přála bych si stejné statistiky), ale abych pravdu řekla, celkem mě ta její dechberoucí ocenění nezajímají. Co mě zajímá je, že už ji s radostí používám deset let, že mi voní, že když ji mám na řasách, občas se mě v metru někdo zeptá, jestli si nechávám řasy nějak profesionálně natáčet (to se pak chichotám pod fousky), a že ji mám prostě tak ráda, jak jen lze řasenku mít rád. ;-) Bývám jí teď nevěrná, protože jsem objevila i jiné skvělé řasenkové hity, ale růžovozelená "Mejbelinka" už mi ze srdce nikdy nezmizí.


Rozjasňující pleťové sérum Estée Lauder Idealist - jsem zvyklá používat hlavně přírodní nebo bio přípravky, ale občasná výjimka potvrzuje pravidlo. Když mi jednou kamarádka nadělila něco tak voňavého, třpytivého a zajímavě vypadajícího jako je Idealist v mintové lahvičce, rozhodně ve mně probudila zvědavost. Sérum Idealist při prvním vyzkoušení zahnalo nejenom moji zvídavost, ale taky se mi hezky postaralo o pleť, takže jsem se stala jeho věrnou používatelkou (nové slovo?) Obsahuje účinné látky, které zlepšují kvalitu pleti (znatelné je to ale až po několika týdnech používání) a zářivé pigmenty, které se starají o projasnění (to se dostaví hned), takže pleť vypadá zdravější a mladší (a to se, mám takový dojem, hodí vždycky).

Tak to bylo 5 favoritů vybraných z mých kosmetických poliček a v pondělí se na vás u dalšího (nejen) holčičího povídání budu zase těšit.
Vivi podpis

57 komentářů:

  1. Hrozně moc se mi líbilo tvé povídání k tomu parfému od Annick Goutal. Mám ráda vůně, které jsou neobyčejné, strašně mě zaujalo tohle tvé povídání. Je zajímavé, jak vůně může v člověku vyvolat takový zajímavý pocit a stejně jako u partnera se s ní musíš postupně seznamovat a zjišťovat, jestli ti bude sedět, nebo ne. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jenn, jsem ráda, že se ti moje holčičí povídání líbilo ;-). Přesně tak, s parfémem je to jako s mužem - dá práci najít toho "Pravýho", ale když se to podaří, může vzniknout láska na celý život ;-).

      Vymazat
  2. Úžasné popisy těch vůní... mám strašnou chuť je taky vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  3. Také mám moc ráda tohle holčičí povídání, většinou se o tom se mnou musí bavit přítel :D Hrozně mě zaujaly parfémy Annick Goutal, ty flakonky jsou úžasné! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj muž už si taky musel vyslechnout z našeho dívčího světa plno zpráv, tak jsem moc ráda, že teď, když tu mám tak skvělé virtuální kamarádky, můžu ho ušetřit všech kosmetických podrobností, kterým, chudák, stejně nikdy neporozumí ;-).

      Vymazat
  4. Vivi, po tomto Tvém povídání určitě snad každá z nás zatoužila po parfémech od Annick, protože popisy jsou bezkonkurenční. Pleť si také hýčkám přírodními produkty (ach, ten arganový olej!), ale sérum mě celkem zaujalo, nemáš prosím tip, kde ho sehnat v tomto mini balení?
    Krásný víkend,
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mliá Evi, tak to mě moc těší. ;-) Co se týče mini balení Idealist od Estée Lauder, pokusím se zapátrat na netu.

      Vymazat
    2. Evi, tak už to mám ;-):
      http://aukro.cz/estee-lauder-idealist-even-skin-tone-illuminator-i3684878521.html

      Vymazat
  5. tiež absolutne nerozlišujem parfemy na zimu, leto, či večer alebo den. Mám vždy v zásobe niekolko parfemov a použijem vždy ten na ktorý mám aktuálne náladu :) Chanel ma ale akosi neberie, neviem prečo, ale nevonia mi podla mojich predstav, mám rada iné vone.
    Este lauder ma zaujal, ale pride mi to fakt dost za 50 ml.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Zuzi, úplně ti rozumím. Já taky nejsem velká milovnice Chanel parfémů. Vlastně Chanel Chance je jediná vůně, kterou jsem schopná od Chanel používat a mít ráda, jinak jsou na mě moc silné.
      Estée Lauder se dá koupit i v mini balení a stačí ho při každé aplikaci jen kapka. Už mám třetí nebo čtvrté a vždycky mi vydrží několik měsíců. ;-)

      Vymazat
  6. Ohh! Já cítím až sem , to jsou nádherné pochoutky! ;)
    A jestli opravdu voní tak jak vypadají , tak to teda bude něco!

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní11:28

    Vivi, to je zase článek jako vymalovaný, nádhera!Jen by mne zajímalo, zda nevíš, kde se dají koupit vzorečky těchto vůní?Popisuješ to tak úžasně,že mám chuť do nějaké Annick Goutal jít,ale přece jen,bez zkoušení se bojím.Děkuji za odpověď. Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, vzorečky vůní najdeš téměř u každé "Gutalky" na:
      http://www.parfums.cz/search.asp?EXPS=Annick+Goutal
      Mají zpravidla 1 ml odstřik, cena je okolo 20,-. ;-)

      Vymazat
  8. Anonymní11:32

    Páni, moc krásný popis všech vůní! Právě jsem uvažovala nad Chanelem, ale po tvém článku i trochu popátrám Annick Goutal. :)
    Děkuju za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luci, tak pátrej a pak mi o výsledku pátrání napiš, jsem zvědavá, co nakonec vybereš ;-).

      Vymazat
  9. Anonymní11:34

    Chanel Chance je nejkontroverznější parfém, jaký jsem kdy měla, při nanesení jsem v něm cítila něco, co mi vysloveně nevyhovovalo a při rozležení, se tam naopak prosazoval tón, který jsem milovala, a tak jsem vždycky první půl hodinu kráčela s tím, že jsem v jednu minutu cítila fuj a hned v následující chvíli jsem okouzleně nasávala oblíbený odstín a tak se to střídalo, dokud se zcela neprosadil líbivý tón.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to přesně tak. Mám úplně stejnou zkušenost, i když se přiznám, že už jsem si za ta dlouhá léta na Chanel Chance zvykla tak, že už se mi líbí i její začátek, ale první rok jsem vždycky čekala, až se rozleží - ideálně tak po hodince jsem byla ve svém živlu. Jsem ráda, že na nás působí úplně stejně. ;-) Škoda jen, že těch líbivých tónů nenecházím v Chanel parfémech víc.

      Vymazat
  10. Ach bože, sotva vidím ty Motýlky, tak taju! :) Kam se hrabe Lalique se svými skvosty, Motýlci jsou prostě nej <3 Bohužel zrovna Petite Chérie neznám, mám v tomhle ohledu k Annick vícero restů. Zato Un Matin jsem kdysi pořizovala mamce v odstřiku, docela jí voněla (dodnes nechápu! - když vezmu v potaz mamčin vkus) a i mně se nakonec zalíbila. Jak říkáš, nic prvoplánového a masově oblíbeného - ale to mi právě imponuje. Ráda bych si ji někdy pořídila i pro sebe, je to typ vůně, na který není nálada každý den, ale když takový den přijde, nelze ji nahradit. :)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Verunko, nelze než nesouhlasit s každým tvým slovem. A napadá mě, že až se sejdeme v létě u zmrzliny v Dasným (anebo dřív u horkýho punče), vezmu Ti "motýlkovou" Petite Chérie očichat. ;-) Jsem zvědavá na tvůj názor, ty jsi takový "nosánek" a fajnšmekr. ♥

      Vymazat
  11. Petite Chérie má krásny flakón :) Niečo tak lahké, jemné, by sa mi hodilo do parfémovej zbierky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na flakónky mě Annick Goutal taky vždycky dostane ;-)

      Vymazat
  12. Anonymní12:15

    Vivinko, Ty jsi asi 1. člověk, o kterém vím, že mu voní řasenka a jsem za to ráda :), protože já můžu k řasenkám čuchat pořád :). Maybeline Great Lash patří také mezi moje oblíbence. Střídám ji s Volume Mascara také od Maybeline. Uvidíme se v pondělí :)). Káťa N.

    OdpovědětVymazat
  13. Parfémy mě moc zaujaly, hlavně svým krásným vzhledem!:)

    OdpovědětVymazat
  14. Vivi ty jsi fakt hrozná!...Vyvolala jsi ve mě opět utrácecí instinkt a zas mám pocit, že něco fakt nutně potřebuju, hlavně teda tu první a poslední věc z tvého článku. a to jsem si řekla že bude konec utrácení za sebe a začnu nakupovat na vánoce pro ostatní...fakt dík jako, tohle umíš jen ty.se nebavim:(..............:o))))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jaj, já věděla, že mi někdo vynadá. Tak se kaju, ale asi se nepolepším, však mě znáš ;-). A stejně jsi poklad. ;-) ♥

      Vymazat
  15. snazim sa poriadne rozpamatat, ale mam pocit, ze sa so mnou o kozmetike nikto bavit nechce! to je veru pohorseniahodne :) (teda spominam si len na jeden rozhovor, s kamaratkou-ochrankynou zvierat. kedy mi vymenovala vsetky znacky testujuce kozmetiku na zvieratach). takze vdaka Vivi a vdaka Vivin blog, ze ste tuto temu vclenili do mojho zivota. a hned si opisujem (do ruzoveho) diarika (na ktorom je mafin:)) tip na riasenku. este som nenasla tu pravu... tak mozno prave teraz :)

    zelam ti este krasny zvysok vikendu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růžový diář, na kterém je mafin? ♥ Ty jsi můj člověk ;-). A jsem moc ráda, že si tu tak vesele a beztrestně můžeme povídat o všech kosmetických tajnostech, popíjet při tom kávu, limonádu, čaj, rum nebo bum, a že je nám tu zkrátka hezky. ;-) Tak věřím, že si tvoje očka Mejbelinku zamilujou stejně jako ty moje ;-).

      Vymazat
  16. Anonymní15:05

    Krásné fotky i článek, jako vždy. Na tuhle řasenku jsem už u tebe na blogu koukala, teď bych si jí teda konenčě chtěla koupit, ale mám dotazy - Je voděodolná (doufam, že ne)? Jak ji odličuješ? Někdy mám s řasenkama problém, že i ty nevoděodolné jdou špatně dolů. Děkuji a přeji krásný víkend.
    S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, řasenka Great Lash voděodolná není (i když možná se v nějaké voděvzdorující verzi vyrábí) a odličuju jí teplou vodou - fakt, úplně takhle jednoduše to jde. ;-)

      Vymazat
  17. Krásné fotky, úžasný článek a ty flakónky prostě krása :) Navíc ta pozitivní nálada z celého blogu jen sálá ...naordinovala jsem si čtení blogu každý den a až ho celý přečtu začnu od znova. Dokážeš naladit na stejnou pozitivní vlnu a to je to co teď v podzimních a stresových dnech nejvíc potřebuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ani, to se tak krásně čte. Moc děkuju, mám velkou radost. ♥ A jestli přečteš všech 300 článků, které tu mám, máš u mě medaily za statečnost. ;-)

      Vymazat
    2. levou zadní už jsem za polovinou, dám vědět :-D

      Vymazat
    3. Hodně roztomilá jsi ;-).

      Vymazat
  18. Ahoj Vivi,
    a já zase strašně moc ráda pak čtu tvé povídání, vyprávění, rady, typy, nápady . . .! :-) A k tomu se kochám všemi těmi dózičkami, flakónky, krabičkami, figurkami, deníky, kabelkami, mlsky . . . a jen sedím a tetelím se. :-)
    Také mám svou vůni. Mým favoritem je B.U. :-)
    Vivi, měj se krásně. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach Šárko, ty víš, jak mě potěšit, viď? Jsem zaostalec, vůbec nevím, jak B.U. voní, ale slibuju, že to brzy napravím - chci vědět, jak voní moje oblíbená Šavrda ;-). ♥

      Vymazat
  19. Já jsem věrná jednomu muži,co se však týče parfémů a jiných šmrdlátek jsem mrcha proradná,nevěrnice nevěrná...Podle toho jakou mám náladu,přesně vím,kam sáhnou,co mi ji vylepší...Annick Goutal není rozhodně na jedno přivonění a hned se zamiluješ...já jí obcházím s respektem:-D Třeba Sognes je k pomilování,ale pouze v tu správnou chvíli..ale myslím,že tohle je u většiny vytříbených vůní...Není to jen cáky,cáky,cák...prostě někdy si ty miláčky prohlížím a pak jednomu udělím audienci a smí se mnou prožít den a já s ním...Na přírodní kosmetiku nejsem vůbec,ale vůbec...ani bio..u mě prostě vládne chemie ..Shiseido,Lancome,Clarins,Collistar...co jen bychom si bez těch malých radůstek počaly...Jejda to jsem si zase krásně porelaxovala s Vivinkou u kávy s našimi "miláčky"...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bettynko, nemůžu uvěřit tomu, že jsi tady! To jsi mi udělala velkou radost. Moc dobře vím, že větší nevěrnice (co se týče parfémů samozřejmě) snad ani neexistuje a taky mám pořád v mysli tu naši domluvu, že spolu jednou budeme pracovat v "Továrně na povídání o kosmetice" ;-)) a už se na to fakt těšim. Já tedy budu dávat vždycky přírodě přednost před chemií, ale ráda si občas zahřeším ;-).

      Vymazat
  20. Mila Vivinko, pouzivam Idealist uz nejaky ten mesiac (priznavam, ze aj vynechavam), ale je to naozaj super vecicka, plet je po nej nadherne preziarena :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, Domi, že se shodneme. Doufám, že ti v pořádku dorazily Bio-Bachovky ;-).

      Vymazat
  21. ten první flakonek! <3 ach, och! :)

    OdpovědětVymazat
  22. veľmi krásny flakoník :)
    Tati

    OdpovědětVymazat
  23. Hi Vivi! All this stuff is really good, the perfume bby Annick Goutal especially, love the packaging! And you made everything even sweeter! Hugs and kisses my friend, happy weekend ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lilli, ti ringrazio tanto! Tanti abbracci ;-).

      Vymazat
  24. Anonymní12:21

    vobec netusim, kde by som u nas na Slovensku mohla Annick ovonat :-( Ak ma niekto tip, sem s nim. Mam pocit, ze vo Fann nie su a v Marionnaud tiez nie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní15:58

      Ahojky, ja som si pred casom objednavala Annick Goutal z wwparfums.sk (kupila som si Annick Goutal Eau D'Hadrien, o ktorej tu Vivi kedysi písala), ale nemajú vzorky (tie sú len v ceskom wwparfums.cz) alebo vyskusaj v Marionnaud v Bratislave v Pribinovej 4 - vraj casom budu Goutal mať. Otazocka je,
      co je to casom. :))
      Ajka

      Vymazat
    2. Škoda, že se nemůžu nějak zapojit a přispěchat na pomoc s radou. Bohužel nevím, kde by mohli moji slovenští čtenáři očichávat Annick Goutal. Jediné, co mě napadá, je pozvat vás k sobě domů a tam už si s Annick dělejte, co uznáte za vhodné ;-).

      Vymazat
  25. je to divné ale nikdy som neskusila Great Lash špiralu, ale asi už naozaj budem musieť :) skvelý článok

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A safra, to je vážně potřeba napravit ;-).

      Vymazat
  26. Chanel Chance je pro mě také jediná vůně, kterou snesu od Chanelu a zbožňuji ji. Annick Goutal mi už láká delší dobu a podle tvého popisu a co ti voní, tak máme podobný vkus. :)
    Great Lash jsem používala, když mi bylo náct a přemýšlím, že se k ní na chvilku vrátím, i když teď mám od GS Diamante a moje řasy si po ní vrní blahem. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Verunko, já věděla, že nemáme stejný jen vkus na bytové doplňky ;-). Great Lash byla moje první řasenka a dlouho jsem se od ní nedokázala vůbec odpoutat. Dneska už ji střídám, ale pořád si ji ve své kosmetické taštičce hýčkám. GS Diamante zní ovšem skvěle ;-).

      Vymazat
  27. Anonymní0:21

    Vivi musím ti napsat, že se vždy hrozně těším na každý tvůj článek. Vypozorovala jsem si, že bývají v pondělí, ve čtv a v sobotu, ale nakukuji jsem i jiné dny. Je až s podivem, jak dokážeš každým článkem zaujmout a přinášet stále nové nápady a inspiraci. Začala jsem si díky tobě víc užívat parádění a ženskosti a také se víc raduji z maličkostí. Děkuji ti za tvůj blog a za to, že nám všem dáváš radost. Ještě se chci zeptat, jaký foťák používáš a v jakém programu pracuješ? Sama mám jen obyčejný digitál, ale ráda bych se naučila fotit lépe. Neplánuješ někdy vytvořit článek týkající se fotografických typů? Děkuji. :-)Simona Řeháková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Simčo, děkuju za moc milou zprávu. Mám radost, že se ti můj blog líbí. Co se týče tipů na focení, tak to je dobrý námět na článek, píšu si ;-). K tomu foťáku - nemám doma žádný zázrak - jen kompakt P300 Nikon,l ale plánuju si pořídit něco výkonnějšího ;-) (fotky upravuju v Gimpu).

      Vymazat
  28. Ty parfémy jsou úžasné. Koupila bych si je už jenom kvůli těm jejich nádherným flakonům :)

    OdpovědětVymazat
  29. Po vůničce od Anick pokukuji už delší dobu, ale nějak pořád váhám. Mám ráda vůně typu Miss Dior Cherie, vůně s jasmínem, ale ne přeslazené, takže nevím který by mohl být trefou do černého. A teď babo (tedy Vivi) raď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Šárko, tak teď jsem takhle maličká, protože radit si netroufám. To bys musela přijet, očichat vůně, které od Annick mám, pak bych Ti dala pod nos ještě bábovku a jasmínový čaj a ono bysme to už nějak vymyslely ;-).

      Vymazat
  30. Tu řasenku má snad každej :D

    A opravdu jsi moc krásně psala o těch vůních. Moc mě zaujal ten...Annick Goutal Un Matin D´Orage.
    No a o tom rozjasňujícím séru jsem ještě neslyšela,takže díky za informace :)

    OdpovědětVymazat