23.11.13

Tajemství krabice odhaleno aneb prázdný Mňambox

Plánovala jsem tu voňavý víkend plný holčičích propriet a nezbytností (k tomu se nakonec dostaneme až zítra), ale nedokázala jsem odolat, abych tu před vámi neotevřela první Mňambox, který se mi včera odpoledne dostal do rukou, a který mi příjemně hraje do karet. U nás doma se totiž vzduchem začala vznášet otázka "Kdy začneš péct?". Napřed ji položil můj muž mně (on má tak rád sladké), ovšem já se nenechala zaskočit. Vím přesně, co s takovou otázkou udělat - bleskově ji přepinknout na mamku (protože kdo peče nejlepší vanilkové rohlíčky a linecké koláčky? no přece ma-min-ka).
Když včera pošťák přinesl velikou krabici s prvním zkušebním brandnooz boxem, který jsem si rychle přejmenovala na Mňambox, rozveselila jsem se a třikrát se zatočila v kole. V krabici totiž byly zkušební boxy dva. Jeden s důležitostmi pro pečení (a právě ten patří vánoční pekařce mamce) a druhý se spoustou dobrot použitelných ve studené i teplé kuchyni. Ať ten nebo onen, oba dva byly během chvíle prázdné a všechny potraviny si našly místo v kuchyňských skrýších nebo na plotně.
Povím vám jednu věc. Krabičky krásy už tu byly a já se jich velmi rychle "přejedla". Tohle je ale něco nového, u čeho se rozzářily oči nejen mně, ale hlavně mému muži, takže pokud český brandnooz box udrží kvalitu těhle německých, budu stát první ve frontě na jejich objednávku. Ale abych jenom nebrebentila, pojďte se se mnou mrknout, co se skrývalo ve velkých zelených krabicích (mimochodem - jsou moc šikovné a v kuchyni se rozhodně neztratí).

Napřed se podíváme na tématický brandnooz box - tzv. bäck box byl plný žhavých novinek zaměřených na pečení a nechyběly ani pochoutky hotové - třeba perlivé víno nebo "lajkovací" sušenky se zvednutým palečkem "To se mi líbí". ;-)

Časopis, polevy, barevná zdobítka, mouka Diamant, sušenky a plno dalších věcí...napočítala jsem asi 10 cukrem vonících balíčků (a tady jsou ty, které mě zaujaly nejvíc). Bylo by zábavné, kdyby se i v českých brandnooz boxech objevovaly tématicky laděné pochoutky (na pečení, na párty, bio...dovedu si takových představit plno, tak uvidíme).

Méďa nebyl součástí balení. Ostatně, kdo by taky takového zvědavce chtěl (kromě mě)?!

A tohle  už je druhý německý Mňambox s omáčkou na lasagne, Afri colou bez cukru, ovocné bonbóny bez cukru nebo třeba extra panenským olivovým olejem a dalšími zajímavostmi, po kterých se rychle zaprášilo. Mňambox byl sice ve chvíli prázdný, ale hrnce na plotně vypadaly spokojeně a můj muž taky. Největší radost jsem měla z černé čočky Beluga, kterou jsem ještě nikdy nepřipravovala, z malinového nápoje bez cukru a z olivového oleje, kterého u nás doma není nikdy dost. Zkrátka zdá se, že zelené krabice s pochoutkami najdou v mojí rodině mnohem větší uplatnění než krabičky krásy. Ale nechci předbíhat; uvidíme, jak se bude příběh zelených krabiček vyvíjet dál...

Německé potravinové boxy mě moc potěšily. Na chvíli jsem zase byla úplně mrňavá a s velkýma očima vybalovala všechna ta překvapení. Navíc mě baví poznávání nových chutí, zkoušení nových výrobků, ráda vařím, kulinářsky bádám, ochutnávám a jím (brandnooz box je opravdu ve správných rukách). Nezbývá mi než doufat, že český brandnooz box bude mít stejný náboj jako německý. První český Mňambox se dá ještě pár dní objednávat na Brandnooz.cz a já se nemůžu dočkat, až si tu na něj spolu vyměníme názory. Tak dobrou chuť! ;-)
Vivi podpis

63 komentářů:

  1. Ježiš to je super!. Strašně ráda peču, takže hned objednávám. Jsem ráda, že se u nás objevilo taky něco jiného než kosmetika =) a budu doufat, že to nebude propadák. Jinak ty muffiny z prvního boxu jsou parádní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Izzie, taky se mi to zdá jako príma nápad a musím se přiznat, že už mě dlouho nic tak nezaujalo jako boxy s dobrotama, takže teď nezbývá než klečet na hrachu a modlit se, aby české Mňamboxy měly stejnou úroveň, jakou mají v Německu. ;-)

      Vymazat
  2. Tak to je hodně zajimavé :) Nikdy by mně nenapadlo, že může i box s jídlem být tak skvělý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lucy, dokud budeme rádi a s chutí jíst, bude na světě krásně; tak jsem zvědavá na další boxy, a doufám, že budou taky "hodně zajímavé" ;-).

      Vymazat
  3. Tak toto by som brala! Keďže oveľa radšej pečiem a varím ako sa o seba starám...asi by som si takýto Mňambox mala pripísať do vianočného zoznamu ;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Anett, tak v tom případě bych tě chtěla mít doma - tam je vítán každý, kdo rád peče a vaří.

      Vymazat
  4. Vivi, dostala jsem nápaaad! Já bych se ráda někdy podívala do tvojí kuchyně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mezi třetí a pátou hodinou jsem doma a moc se na tebe těším. ;-)

      Vymazat
    2. Tak mě čekej, jím všechno :) Jen nevím, jestli k tobě trefím, ale poptám se v okolí.. o úžasné Vivi bude vědět určitě každý!

      Vymazat
    3. :-D Milá Ivetko, myslím, že o "úžasné Vivi" bude vědět každý, ovšem bohužel né proto, že by byla tak úžasná, ale proto, že Vivi hodně zpívá, tancuje a dupá, takže je k nepřeslechnutí a sousedi o ní znají každou podrobnost. Takže jo, určitě trefíš ;-).

      Vymazat
  5. Já si vždycky vzpomenu na moje pečení s babičkou , úplně nejlepší věc v dětství ! Měla jsem vždycky přisunutou stoličku abych dosáhla na pult ;)) Nejkrásnější vzpomínky... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Gabulko, za připomenutí starých dobrých časů. Já s babičkou nejradši pekla malé rohlíčky s kmínem a mákem - od té doby už jsem nikdy tak dobré nejedla.

      Vymazat
  6. Vypadá to nádherně, ale stejně se našeho českého Mňamboxu docela bojím, že nebude na tak vysoké úrovní, ale třeba se mýlím a překvapí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lůc, nebudu ti lhát, taky mám trochu obavy, ale na druhou stranu jsem optimista, takže se těším a...no zkrátka uvidíme ;-).

      Vymazat
  7. Vypadá fakt mňamózně! Mimochodem, já už se babičky ptala před dvěma týdny, jestli už náhodou nezačala péct :D A bohužel nezačala :/ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) U nás se taky ještě nepeklo, ale už musíme začít mamky a babičky trošku popohánět, aby se první várka vánočního pečiva stihla sníst (tj. ochutnat), a aby měly pak čas upéct druhou, už skutečně vánoční, várku. ;-)

      Vymazat
  8. Tak tyhle boxy vypadají skvěle! Nicméně ještě počkám. jak budou vypadat ty české, protože některé značky, se kterými spolupracují, by mě určitě nepotěšily.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Hančo, úplně tě chápu, rozvaha je na místě (i když zrovna já ji v povaze nemám) ;-). Nikde se nevyřádím tak jako u pultů s bio potravinama, zdravou výživou atd., ale nebudu lhát - občas si dám cukrovou vatu, smažené sýrové kousky s čili nebo instantní nudle. ;-) Ale přesto doufám, že se budou brandnooz boxy trošku víc soustředit na zdraví spoluobčanů. A opět je tu moje nejpoužívanější slovo v souvislosti s brandnooz boxy - "uvidíme". ;-)

      Vymazat
    2. Na cukrovou vatu mi nesahnejte! :D Ale zdravou výživu já taky ráda, ovšem to i dobrůdky z M&S (jejich máslový sušenky...slintám jen na ně pomyslím), tučné sýry, sušené šunky a když na přijde, tak i domácí uzený.

      Vymazat
  9. Anonymní10:14

    Z tvých fotek čiší taková mńamózní atmosféra, že mám chuť okamžitě zajít do tvé kuchyně a něco si s tebou upéct :). Krása! Objednávám, ať to ještě stihnu a pak dám vědět, jak jsem spokojená.
    Zdraví Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní10:15

      Jo a prosím prosím, odkud máš tu dřevěnou tabulku z první fotky? To je retro obrázek nebo to má ještě nějaký jiný účel? :)
      Míša

      Vymazat
    2. Ahoj Míšo, v tom případě určitě zajdi a klidně tě nechám v kuchyni u trouby o samotě, abych se ti tam nepletla ;-).
      Tabulka je dřevěný sešit na recepty z 50. let, moje nedávná kořist z Etsy.com. Dá se pověsit na zeď nebo ji můžeš mít v kuchyni položenou na lince a zapisovat si do ní (uvnitř je plno listů) top recepty. ;-)

      Vymazat
  10. Ahoj Vivi. Moooc se mi box líbí, kterej z těch boxů to je? Oni mají na té hlavní stránce vyfocené tři...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Teressko, jeden z mých boxíků je zaměřený na pečení, druhý je takový mišmaš pro teplou i studenou kuchyni, oba jsou německé a ani jeden z nich na stránkách brandnoozboxu nevidím. Ale to je dobře, aspoň se necháme překvapit, jak bude ten český vypadat. ;-) Pokud jsem to dobře pochopila, první český box se dá objednávat ještě 9 dní a po půlce prosince by měly být rozesílány. Tak jsem už "nervéz" ;-).

      Vymazat
  11. Anonymní10:40

    To vypadá úžasně. Ty "Milkové" minimufiny jsem u nás v obchodech nikde nemohla najít. Hned bych je vyzkoušela :) Uvidíme, jak český box obstojí ve srovnání se svým německých bráchou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Veru, já se na minimufiny chystám dneska, k odpolední kávě se budou hodit. ;-) Přesně tak - uvidíme ;-).

      Vymazat
    2. Anonymní11:05

      Tak ať chutnají :)

      Vymazat
  12. Boxy jsem trhala jako malá a měla jsem druhé Vánoce. Mňamky mě opravdu potěšily, byly pro mě nové, zajímavé a jaksi 'exotické'. Jen se bojím, jestli ta 'exotika' není dána spíš v původu zboží, než v něm samotném. Kdyby mi měl každý měsíc chodit margarín, olej, sušené ovoce a nějaký polotovar, tak mě to sice neurazí, ale ani nenadchne.
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidím, že jsme se jako malé radovaly dvě ;-). Určitě všechny ty lahůdkové německé novinky mají přichuť "exotiky" (což ty české mít patrně nebudou), ale na druhou stranu pro mě je důležité i to velké překvapení, které s objevováním nové zásilky budu zažívat. ;-)

      Vymazat
  13. To vypadá úžasně! Hned bych si něco dala :)

    turquoise bow

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak přijď, sušenky jsou na stole ;-).

      Vymazat
  14. juuu Vivi! už dávno som ti tu nič nepísla, no teraz musím! vyzerá to úžasne! a to si si objednala priamo z Nemecka či ako? som z toho trošku jeleň (ale tie ty aj ja rada, že?), no hneď by som si pochutnala! a českú verziu máš tiež objednanú či ako? som zvedavec-zvedavý! maj sa pekne! ňu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Reb, vítám tě, moc ráda tě tu vidím ;-). Zvědavce mám ráda, protože kdo není zvědavý (zvídavý), ten se nic nedozví. Ano, tyhle boxy jsou z Německa, přišly přímo od Brandnooz a jsou zkušební, takže na svůj první český box teprve čekám - objednaný ho mám a rozhodla jsem se předplatit si ho dopředu i na následující měsíce...člověk muší trochu zariskovat ;-).

      Vymazat
  15. Juuu to vypadá skvěle :) Nemůžu se rozhodnout, co je nejlákavější!

    OdpovědětVymazat
  16. Ach, tolik dobrůtek, silně o něm uvažuju. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, milá Rony, pro mlsouny je to velká lákačka. ;-)

      Vymazat
  17. Ma mila Lucinko Vivianko,
    opet jsi mne navnadila,jak jinak ostatne,ted jen doufam,ze popisky nejsou jen a pouze v nemeckem jazyce,strasne se obavam,aby neco,urcene na tamto,neskoncilo jinde.Ale fakticky me o to vice bude zajimat ten nas,vlastenecky boxik..tak nevim,mam cekat na tebe a tve vychvalovani ci zavrhnuti,ci objednat uz tedkons????Ale zas uz vidim dvojcatka,jak kazdy mesic s nadsenim sedi na podlaze a rozbaliji boxik s jidlem,coz vlastne delaji s kazdym balikem,jen ted by si ho mozna i castecne rozebrali pro sebe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Káťo, popisky u těhle německých boxů jsou jen v němčině, ale české boxy z Brandnooz.cz, které se teď dají objednávat, budou klasicky v češtině. Tohle je jen taková "ochutnávka", taková předzvěst věcí příštích ;-). Jak ti poradit, kočko? Abych pravdu řekla, já nejsem trpělivá, nevydržím čekat nikdy a u ničeho, takže pokud jsi podobná letora, objednej hned. A jinak, máš-li svou trpělivost pod kontrolou, vyčkej na mou recenzi ;-). Úplně už dvojčátka vidím... chovala jsem se při rozbalování bezesporu podobně, jako se budou chovat oni. ;-)

      Vymazat
  18. Oh nom nom, you get spoiled dear Vivi, there are lots of yummy stuff inside. The box looks great, sweet and delicious, as you my friend ♥ Happy weekend, love and hugs!

    OdpovědětVymazat
  19. Tak ze všech boxů mě nejvíc zaujaly právě tyhle s jídem :). Na první pohled mě dostaly milka muffiny, já jsem totiž maniak do Milky všeho druhu :p!
    MalaMacanda.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jídlo je nejlepší, já to říkám pořád ;-).

      Vymazat
  20. Anonymní14:28

    Ahojky Vivi, mam dve otazky-kolik je postovne a da se predplatne nejak zrusit,kdyz nebudu spokojena?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poštovné se neplatí a předplatné určitě můžeš zrušit. ;-)

      Vymazat
  21. Tak tenhle box mě strašně zaujal, ráda peču a tolik věcí by se mi určitě hodilo. A myslím, že by potěšil i moji mamku :)

    OdpovědětVymazat
  22. mňam, mňam, mňam, vyzerá to dobre. dosť ma to zaujalo a teraz naozaj váham :)

    OdpovědětVymazat
  23. Tak jsem to nevydržela a nakoukla a....potřebuji nutně svůj Mňambox! A běda, jestli nebude stejně úžasňácký jako ten německý!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Beckie, český Mňambox musí být ještě lepší, přece nebudeme až "za" Německem, to by tak hrálo! ;-)

      Vymazat
  24. Tak toto je perfektnéé!:) asi som tento článok ani nemala vidieť, aj ja chcem :) a keby som si už tenot mesiac neobjednala ladybox, tak si ho hneď objednám...ale počkám :)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Dani, však kdo si počká, ten se dočká. I překvapení se musí dávkovat s mírou ;-).

      Vymazat
  25. Áá to vypadá božsky!

    OdpovědětVymazat
  26. hmmm tak to je opravdu mnam! a poznamky " kdy zascnes pect" me pobavila, ja treba nepecu :))) mam objednane od sousedky :))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Oksi, máš recht - sousedky to vždycky jistí! ;-)

      Vymazat
  27. Anonymní20:46

    Nenapadá mě lepší slovo než MŇAM! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě napadá ještě jedno - MŇAUU ;-)

      Vymazat
  28. Všechno to vypadá naprosto mňamózně. Tvoje pojemnování jako Mňambox se mi hodně zamlouvá. :) Už jsem o Brandnooz slyšela a zaujalo mě to víc, než kosmetické boxy. Navíc, když to viděl mů muž (občas kouká přes mé rameno, co to vlatně na om internetu hledám), tak prohlásil, že konečně je tu pořádný box.
    A s pečením to mám vyřešené tak, že babička zadělá těsta, já vykrajuji a mužovo výsadou jsou právě vanilkové rohlíčky. :)

    OdpovědětVymazat
  29. Zní to tak lákavě, protože o tom píšeš ty. I to vypadá dobře. V tom českém nesmí být žádná potravina z Polska, jinak budou mít smůlu...

    OdpovědětVymazat
  30. Taky mě to šíleně láka, už jsem koukala i na jejich stránky, ale moc jsem se v nich nevyznala :/
    Jaký přesně boxy jsi objednávala?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Didi, na stránkách nejsou vidět přímo boxy, které se dají objednat. To bude teprve překvapení, co v nich bude ;-). Takže ty si můžeš objednat první box, který budou rozesílat po půlce prosince. Jinak tyhle mé boxíky jsou z Německa, tady se objednat nedají - ale to je jen taková ochutnávka, jak boxy vypadají. Těm českým se teprve na zoubek podíváme. ;-)

      Vymazat