21.11.13

Doma aneb když se blíží Vánoce

Konvice na plotně už samou nedočkavostí bublá a poskakuje a na stole čeká spousta hrnečků pro mé milé hosty. Zase vás zvu na návštěvu ke mně domů, protože mě to s vámi moc baví. A chci vám ukázat pár aktuálních momentek a detailů, protože dneska je to u nás doma tak a zítra to může být úplně jinak - změny, vylepšování, předělávání (ale i opečovávání toho stávajícího), to je zkrátka moje vášeň. Už jsem se neudržela a nenápadně vyndala z vánoční krabice pár světel, růžovou ozdobu a zimní LP desky a vlastně se mi zdá, že to není zas tak předčasné - vždyť do Vánoc zbývá jen měsíc. Tak už se nenechte rušit a pojďte dál...

Když jsem včera ráno ještě ležela ve vyhřátých peřinách, byly otevřené dveře do obýváku a já jsem se tak mohla nerušeně dívat na náš "jídelní koutek", ve kterém měl můj muž s Tomíčkem vážný rozhovor (téma neznám, ale podle mě šlo o jídlo) ;-). Ani neví, že jsem je vyfotila, ale právě takové momentky mám nejradši.

Světýlka nedávám jen na stromek. Líbí se mi, když koncem listopadu rozehrají svou třpytivou hru třeba na knihovně.

Odvážně růžová průhledná ozdoba se zlatými proužky visí přesně tam, kde má - kolouškovi na prdýlce.

Obraz s Woody Allenem, dva gramofony, knížky, elpíčka, vlněné plédy, telefon, mintová retro lampa - to všechno a ještě mnohem víc potřebuju ve svém obýváku mít. Ale tím, že mám kolem sebe všechno potřebné, to zdaleka nekončí. Už za pár měsíců budeme pod taktovkou mojí neutuchající představivosti oživovat parkety, které jsou teď momentálně ukryté pod linem, předělávat, vrtat, malovat a všelijak divočet. Kromě vysvobození parket mám ještě jedno tajné přání - římské rolety. Vypadají v interiéru tak elegantně a stylově (to se líbí mně) a zároveň jsou funčkní a praktické (to zas ocení můj muž), takže už se zkrátka nemůžu dočkat, až bude jaro. Jsem prostě žena, se kterou se muž nikdy nenudí (jen mám takový pocit, že by mu někdy trochu nudy /klidu/ vůbec nevadilo). ;-)

Mohlo by to vypadat, že jsem jednou nohou ještě v létě (to ten svěží parfém a květinový pohled Vogue) a druhá už mi skáče do Vánoc (to ta LP deska z 50. let "Rudolph the Red Nosed Reindeer"). Ve skutečnosti je to ale tak, že nejvíc se mi líbí přítomnost.

Děkuju vám, že jste se zastavili, poseděli, dobrou vůli se mnou měli a už se nemůžu dočkat, až se tu uvidíme zase o víkendu.
Vivi podpis

78 komentářů:

  1. Milá Vivi, alespoň jsem jednou v něčem první. Pěkně jsem si tu návštěvu u tebe užila, jsi výborná hostitelka.
    Už se těším na tvé další pozvání.
    IVA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzkaz pro všechny: moc vám všem děkuju za nejmilejší komentáře. Mám velkou radost, že se vám u mě doma líbilo, a že jsme tam společně strávili príma chvíle ;-). Nestíhám bohužel odpovědět na všechny vaše krásné komentáře, ale na ty s dotazy (i na vaše e-maily) co nejdřív odpovím. Ještě jednou děkuju, jste superbezvadní. ;-)

      Vymazat
  2. Milá Vivinko, jiné ńež kreativní, inspirující a útulné bych to u tebe doma nečekala :) Světýlka si plánuju také dát do kuchyně, až to všechno úřední šiml pochroustá a my budeme moct do našeho nového bydlení.
    Zdraví Eve.h

    OdpovědětVymazat
  3. Opět jsi to tak krásně napsala, to je bomba :))... je vidět že jsi strašně milá a hodná osůbka :)!
    Tvlůj blog zbožňuji.

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za příjemnou chvilku u tebena návštěvě. Máš tam příjemnou atmosféru. Já se na Vánoce těším! Jen si ještě musím dát dohromady nějaké seznamy, upéct, vygruntovat, sebe opečovat, ušít si něco vánočního, dárky vymyslet, koupit, vyrobit, zabalit....Toho času až tak nezbývá :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Už loni jsem chtěla světýlka do okna, pak mi naštěstí došlo, že by svítila tak pět minut, než by to zjistila moje ušatá princezna (jsem hrdým majitelem jednoho hyperaktivního zakrslého králíčka). :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Vivi u teba je vždy tak útulne... sedieť na malom huňatom koberčeku s vankúšom za chrbtom a počúvať tvoje platne... jedna báseň...

    OdpovědětVymazat
  7. Byla to přííííjemná návštěva, Vivi! Díky za pozvání! L.

    OdpovědětVymazat
  8. Anonymní9:50

    Vivinko, první fotka mě dostala. Máš doma krásný kluky rozumbrady.:)) Všechno máš vypiplané a moc hezky se na to kouká. Už abych také bydlela ve svém! Evča.

    OdpovědětVymazat
  9. Báječná návštěva :o). Úplně nejlíp se mi sedělo na chlupatém koberečku s Woodym, jen doufám že jsem Ti ho nepocintala Toffee Nut Latteckem ze Starbucksu, ktere jsem si s dovolením vzala s sebeou ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Deni, kávu ti příště ráda uvařím i u nás doma (mám pravou od Starbucks), ale dobře víš, že ty máš u mě dovoleno všechno - i to cintání ;-).

      Vymazat
  10. Z fotek úplně dýchá domácí pohoda :) opravdu krásné.

    OdpovědětVymazat
  11. Máte doma ták krásně Vivi :)

    OdpovědětVymazat
  12. Milá Vivi,

    u tebe je tak krásně :) Škoda, že návštěva byla tak krátká, vydržela bych i déle. :) U tebe je totiž taková příjemná atmosféra.První momentka je skvělá!
    Měj se krásně! :)

    OdpovědětVymazat
  13. To je krása. :) Já si snad pořídím světýlka, ať máme aspoň něco. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Anonymní10:39

    Super originál. Nechápu, kde všechny ty úžasné a originál věci, které máš doma bereš, ale rozhodně je to pecka.
    p.s.::jsem ráda, že už jsi začla s Vánoci :D
    Janča B.

    OdpovědětVymazat
  15. Nejdříve děkuji za milou návštěvu mého blogu. :) Strašně rychle celý ten rok utekl a popravdě, také začínám přemýšlet o vánoční výzdobě, ale nejspíš s tím počkám do příštího víkendu, těsně před první Adventní nedělí. :) Pak už jen sestavit seznam vánočních písniček, hodit se do pohody, nějaký ten snížek a pak už si jen užívat volno s horkým kakaem a nějakou knížkou. :)

    P.S.: Ta světýlka na knihovně není vůbec špatný nápad. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Příjemná návštěva :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Anonymní11:14

    Vivinka, ja to u teba doma milujem. Skvelé a nápadité a tvoj muž s psíčkom sú naj.
    Veľmi pekne ďakujem za návštevu, bolo u teba báječne. Ajka

    OdpovědětVymazat
  18. Milá Vivi Tvá věta "...ve kterém měl můj muž s Tomíčkem vážný rozhovor" mě pobavila a vrátila do dob,kdy jsme také měli a pejska a takhle vážně jsme s ním také promlouvali :-) .

    OdpovědětVymazat
  19. Anonymní12:13

    Díky Vivi za další odhalení tvého bytečku a tvých mužských parťáků :). Prohlídla jsem si celou tvou rubriku "jak bydlím" a nadchla mě i koupelna! Líbí se mi, že to u tebe vypadá tak jakoby francouzsky. Zajímalo by mě, kde bereš inspiraci? Máš nějaké typy nebo weby? Budu ráda za jakoukoliv radu nebo odkaz. Z.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Z., vlastně jsi mě svou otázkou inspirovala k nějakému budoucímu článku. Nicméně teď alespoň v rychlosti moje tři nejoblíbenější weby, kde je inspirace milión:
      http://theselby.com/
      http://www.freundevonfreunden.com/
      http://www.lonny.com/

      Vymazat
  20. Ta světýlka na knihovně! Podle mě je ideální domov vyzdobit tak koncem listopadu :)) Máš skvělý byt, tak originálně zařízený..

    OdpovědětVymazat
  21. jé! já už ,vivi, nevím co psát, mě tvoje bydlení strašně inspiruje.). Hlavně teda nechápu, kde bereš tolik stylových retro věcí...? Jak to dokážeš.D? A ta pohlednice Vogue...krásná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Johanko, nevím, jestli tvoje otázky nebyly jen řečnické ;-)..asi ano ;-), ale každopádně jsi mě moc potěšila. Retro věci si vozím z cest, nakupuju je na Aukru, na bleších trzích nebo na www.etsy.com (tam je ráj) ;-). Musím mít pořád oči otevřené dokořán, abych ty správné retro lahůdky rozpoznala a včas koupila ;-).

      Vymazat
  22. Máš to doma moc krásné, máš pravdu na Vánoce není brzo, já to plánji na tento víkend, stejně za chvilku už bude advent...

    OdpovědětVymazat
  23. klop,klop ja som prišla na tú kávičku :-)....veľmi príjemné na oko aj dušu Vivi....no ale už musím,ďakujem za pozvanie.pozdravujem,jazmínna

    OdpovědětVymazat
  24. Ďakujem za výborný čajik, hehe:) :D Máš to prekrásne zariadené, také netypické a veeeľmi originálne! :)
    BORNtoLIVEmyLIFE

    OdpovědětVymazat
  25. Anonymní13:14

    Můžu u tebe bydlet?
    Značka: v sobotu budu vařit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jedině, pokud budeš vařit i v neděli ;-).

      Vymazat
  26. You have such a beautiful home Vivi, as sweet as you are! What I love most is the light, love when the spaces are very well lighted. Your puppu is super tender! Love and hugs my friend! ♥

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj Vivi!
    U vás je to krásné! Světýlka jsou u nás také ve veliké oblibě! Ještě hodně dlouho po Vánocích! :-)
    Tomíček parádně poslouchá a vše si bere k srdci - to já poznám! :-D
    A Vivi pleťová maska ti ohromně sluší! :-)
    Měj se krásně! :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj Vivi, rada k tebe chodím na návštevu, hneď mám krajší deň :)

    OdpovědětVymazat
  29. krásné fotky, pěkné to máte :)
    turquoise bow

    OdpovědětVymazat
  30. Krásná návštěva,kolouškova prdýlka mě rozesmála.Momentky a nečekaná videa jsou nejkrásnější a při vzpomínkách nás moc pobaví.Jednou jsem natočila svou dcerku v mém obřím triku,jak tančí vrtící tanec zadku(nebudu lhát,dnes mě za to vážně nemá ráda:-D )Ale já se vždycky tolik směju až pláču.

    OdpovědětVymazat
  31. juuj Vivinko ten vas Tomik je taaaak moc rozkosny ! hned by som si ho zbalila do kapsy ;) a posedenie vo vasej obyvacke sa mi tiez naramne pacilo, vy tam teda maaate krasnych veci :) uz sa tesim na vikend.

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  32. Anonymní16:23

    Draha Vivi
    nejdriv ti musim napsat, ze jsem strasne rada, ze jsi nam tu zacala ukazovat vic soukromych
    fotek. Tvuj blog dik tomu krasne ozil a je jeste uzasnejsi nez driv (ani jsem nemyslela,
    ze je to jeste mozne) :). Je videt, ze se mate moc radi a je u vas opravdu krasne. Takove teplo a
    vyjimecny styl se jen tak nevidi. Jsi pro me velka inspirace nejen v zivotnim stylu, ale take
    v bydleni. Prala bych si vytvorit u me doma takovy styl, ktery nevidis vsude, a proto jsem si
    dovolila napsat ti e-mail a zeptat se na nekolik podrobnosti. Vim, ze toho mas jiste hodne, ale
    presto budu rada, pokud si najdes cas na odepsani.
    Dekuji za dnesni krasnou navstevu u tebe a za vse.
    Zdravi Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Petro, děkuju za krásný e-mail i komentář. Nebudu to natahovat, už letím odepsat a vyslat k tobě e-mailového holuba ;-).

      Vymazat
  33. Doma to máš prostě krásný! Můžu se zeptat, odkud máš ta světýlka? Těch není nikdy dost, zvlášť do interiéru se hodí právě ty s průhledným drátkem... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Klárko, světýlka jsou z Madal Balu, je to jeden obchod v Českých Budějovicích, ale myslím, že se dají v tuhle dobu sehnat ve všech možných obchodech s dekoracemi, v papírnictvích, v elektru atd. Přeju ti, ať ti to doma krásně svítí ;-).

      Vymazat
  34. Nádherný článok, to bývanie ti teda závidím.. Už sa teším až si s priateľom zariadime niečo vlastné, páči sa mi tá tvoja osobnosť, ktorú je už aj z fotiek bytu cítiť. :-)

    Zuzana Stanko | www.sueandcolours.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  35. Máš to moc krásné a útulné:)

    OdpovědětVymazat
  36. Ach Vivi, krásné fotky a příjemně čtivý článek :) Ta první fotka, je jako u nás doma, kde se snažím každé ráno přesvědčit našeho Německého ovčáka, že ta snídaně je opravdu moje, ne jeho! Často však marně a skóre končí na: já 1/3 snídaně, on zbytek :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Leni, tady je aspoň vidět, že si čivaváček nezadá s německým ovčákem - je to prostě jedna banda rošťáků ;-).

      Vymazat
  37. Ta první momentka Vivinko , je naprosto dokonalá! Tomík je ten nejrozkošnější mazlíček na světě ! :) A rozhovor bych si přála slyšet! :)

    OdpovědětVymazat
  38. děkuju za milé pozvání, zase jednou super článek, ty píšeš tak mile, suprově, no prostě úžasně
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  39. Dalahäst - koník z posledného obrázku mi zdobí v plyšovom vydaní nočný stolík :) pekná psomienka na švédsko pre mňa :D
    inak úplne super článok-moc krásne to máš zariadené :)))

    OdpovědětVymazat
  40. Anonymní19:40

    Tolika krásných věcí! Nebudu psát nic víc,nemám slov.Jen jednu věc udělam-jdu si to všechno prohlídnout a přečíst ještě jednou.

    OdpovědětVymazat
  41. krásná návštěva, moc se mi tvůj domov líbí :)
    s vánočními dekoracemi už jsem taky začala a souhlasím s tím, že světýlka nemusí být jen na stromečku. já jsem je zase natáhla kolem okna :)

    inspiration-by-b.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  42. Och, miluju pozvání do tvého krásného útulného bytečku. :) Vždycky mi to vykouzlí úsměv na tváři.

    OdpovědětVymazat
  43. Vivi, já jsem vánoční světýlka už také vyndala. A bezostyšně jsem je pověsila na okno! Působí to v té tmě tak příjemně a útulně. A do Vánoc nám zbýval pouhých 33 dnů, tak jaképak předčasné.
    Byla to příjemná návštěva, přijdu zas :-) Emily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Emil, já bych nejradši "vánočila" už od léta, takže jsem ráda, že teď už se to oficiálně smí ;-).

      Vymazat
  44. Anonymní20:57

    Ty gramofony jsou krásné! Ostatně určitě jako všechno ostatní u tebe doma. :)

    OdpovědětVymazat
  45. Z první fotky jsem unesená. Není nijak propracovaná, upravovaná atd. a přesto je jedna z nejhezčích, co jsem v poslední době viděla. Momentky, ukázka života ... průběhu obyčejného dne ... krásné.

    OdpovědětVymazat
  46. Anonymní21:52

    Vivi, zase jsi mi vykouzlila úsměv na rtech. Tvoje fotky jjsou jedním slovem NÁDHERNÉ. Plné vtipu a nápadů a nikdy se tu nenudím. Srneček, tvůj obyvák, Vogue, ááách, všechno je top. K první fotce se ani nemusím vyjadřovat (tajně jsem si ji stáhla do počítače) :)).
    Dobrou noc. :) Denny

    OdpovědětVymazat
  47. Ten koloušek je krásný, takový stydlín O:-) Úplně jsem si vzpomněla na babičku a tyhle porcelánové poklady! A první fotka je krásná :-) Děkuji, ráda jsem se zastavila a o víkendu si u Tebe zase dám čaj, tak pá :-)

    OdpovědětVymazat
  48. Vivinkooo, tvůj byteček nebo domeček (teď nevím) vypadá roztomile jako domeček pro panenky (to dělá asi ten nábytek a věci na zemi) a ten pořádek, takový já udržet nedokážu! Skoro se mi ani nechce věřit, že jsi schovala parkety pod lino, já se těším na tvé změny! :) To možná budem zvebebovat svá obydlí ve stejném období. Já se moc těším a vím, že ty taky. Máš to doma krásně útulnééé, přijdu zase brzy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ivetko, parkety jsem pod lino neschovala, takové barbarství bych nikdy nedopustila ;-), ale původní majitelé našeho příbytku ano, takže na nás teď je, abysme jim znovu vdechli život ;-). Doufám, že tvoje zvelebování uvidíme na tvém blogu...byla bych na to moc zvědavá.

      Vymazat
  49. Ma mila,
    doufam,ze te takto muzu nazvat,u tebe je fakt videt,ze si kazdodenni,kazdohodinove radustky nedelas jen a pouze na blogu,ale ze o tom je cely tvuj dum.Ja nedavno podedila uzasne kousky LPcek,tak ty me ukazujes,jak si jich mam vazit a poridi si na ne najaky uzo gramec jak za detskych casu.Moc se me lini svetylka na knizkach a taky musim pochvalit tvuj bravurni poradek a jen doufam,ze jsi krapitek poklidila i pro nas,ctenarky a ze jako normalni smrtelnice mas doma taky,alespon opcas maly bordylek,jinak bych se musela cervenat a jit i ted v 6.50 gruntovat,hi,hi...zatim sedim s Matyskem na gauci a divame se na pohadky,coz je lepsi zabava.Pa a moc se tesim na dalsi virt.shledani a dekuji za zasny koment u mne.Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Káťo, jsi moc hodná, děkuju. ;-) Co se týče tvé otázky, tak tě můžu uklidnit. Mám sice ráda uklizeno, ale jak sama víš, permanentní pořádek se udržet nedá. Jsou mnohem příjemnější činnosti, než je utírání prachu ;-), i když se musím přiznat, že já svůj domov tak miluju, že mi ani to uklízení moc nevadí (zvlášť, když si při něm pouštím oblíbené songy a trochu si přitom tancuju) ;-). Měj se krásně, i já se těším. :-*

      Vymazat
  50. Správný chlapský dialog:-))) V říši divů u Vivi:-D

    OdpovědětVymazat
  51. Anonymní11:41

    krasny, utulny:)

    OdpovědětVymazat
  52. Ta krasna masivni drevena vec v koute je psaci stul? Jestli jo, tak mocne zavidim... potrebuju nutne nejaky starozitny kus do kouta, abych na nem mohla kreslit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Rionko, dřevěná věc v koutě je sekretář, který se dá otevřít a vytvořit tak pracovní stůl. Ty nejlepší kousky a jejich objevení jsou většinou dílem nečekané náhody (nebo osudu?) ;-),takže ti přeju, ať při tobě stojí dostatek štěstí a seženeš přesně to, co hledáš. ;-)

      Vymazat
  53. Vzkaz pro všechny: moc vám všem děkuju za nejmilejší komentáře. Mám velkou radost, že se vám u mě doma líbilo, a že jsme tam společně strávili príma chvíle ;-). Nestíhám bohužel odpovědět na všechny vaše krásné komentáře, ale na ty s dotazy (i na vaše e-maily) co nejdřív odpovím. Ještě jednou děkuju, jste superbezvadní. ;-)

    OdpovědětVymazat
  54. Anonymní23:37

    A já jsem tě dnes viděla ve videoklipu Je svá-bloggerka roku 2013,ty jsi číslo :-) a moc ti to sluší:-) bye bye Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi, já jsem videoklip ještě neviděla a ani to neplánuju, ale potěšila jsi mě. :-*

      Vymazat
  55. Anonymní8:24

    Ahojky Vivi,můžu prosím vědět, odkud máš ten "očařský" obraz s nápisem Nejdůležitější je teď.?Je na první fotce.
    Niki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Niki, ten jsem nechala dělat na zakázku. Jsou to roztomilá a moudrá slova mého muže, tak jsem je zvěčnila do obrazu ;-).

      Vymazat
  56. Líbí se mi tvůj osobitý styl.

    OdpovědětVymazat
  57. Konečně máme trochu představu jak to u vás vypadá, Vivi. Krásná návštěva a máte roztomilýho hafana.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kejty, já tu své bydlení ukazuju hodně často ;-).

      Vymazat
  58. Krásná momentka :) Máte to tam velm pěkné...útulné a celkově takové "hřejivé" :)...a když nemá koloušek červený nos jak Rudolf, tak má aspoň červenou... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že se ti u mě doma líbí. A s tím koloušek a jeho vyfešákovanou prdelindou jsi to vystihla přesně, milá Susi. :-D

      Vymazat
  59. Gramofon vypadá fakt stylově, počítám, že rodinné dědictví:) podobný máme na chatě, ale není tak vystajlovaný.

    OdpovědětVymazat