26.11.13

5 šťastných věcí

Rubrika "5 šťastných věcí" patří mezi vaše oblíbené a občas mi píšete, abych ji do blogového dění zahrnovala častěji. To by v tom byl čert, abych taková přání s radostí nevyslyšela, a tak je tu dalších 5 věcí, které umí hezky zpříjemnit žití a bytí (zkrátka živobytí).

Dnes a denně velebím internet, protože díky němu můžu mít (téměř) všechno, po čem moje srdce zatouží. Etsy.com, to je pro mě nakupovací ráj. Když mi odtamtud přijde balíček, je v něm zpravidla navíc nějaká symbolická maličkost (třeba minisamolepka) nebo cedulka s poděkováním, která zahřeje. Stejně tak to praktikuju i v butiku Radost - ke každé objednávce přibalím malý dárek, protože dobře vím, jak i drobnost dokáže potěšit.
Na fotce je lístek, který mi přišel z Anglie spolu s nejroztomilejšími vánočními myškami (dostanu je ale až k svátku, takže letošní čekání na 13. prosince se mi zdá nekonečné).

Blíží se dlouhé zimní večery a já se snažím vyšetřit si aspoň deset minut týdně (víc v poslední době nestíhám), abych mohla tvořit. Třeba malovat...

Už jsou doma pod střechou. Ježíšek si z dlouhého dopisu, který jsem mu napsala, může odškrtnout dvě veledůležité položky. Knížku Chanel: Collections and Creations a Vogue Living: Houses, Gardens, People. Obě dvě jsem koutkem oka viděla ve skříni (ve druhé horní přihrádce - pěkně vysoko). Včera jsem se snažila tam vyskočit, ale marně - a navíc mě zpozoroval můj muž, smál se a řekl, že většího lumpa snad nikdy neviděl...jenže mně tedy do smíchu opravdu není (copak se to dá do 24. prosince vydržet?).

Deset minut od domova mám už víc než 2 roky pronajatou kancelář a sklad. Je to místo, které mám ráda, kde voní už od rána káva a kde mám na stěnách pověšeno plno inspirace. Tohle je moje listopadová nástěnka, kterou už brzy obleču do vánočního fraku.

Ještě jeden malý pohled do mé kanceláře - k oknu. Obyčejný průvan dokázal udělat z klasické lampy něžně krajkovou parádu a já vím, že stačí mít oči otevřené, abych všechna tahle malá, ale důležitá  kouzla všedních dnů viděla...;-)
Vivi podpis

51 komentářů:

  1. moc hezké fotky, je pravda, jak i maličkost dokáže potěšit, já mám tedy vždycky radost.) a zasmála jsem se u toho skákání ke knížkám :D. Připomněla si mi ségru, když byla malá a snažila se vylézt do skříně, kde naši schovávali dárky.
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že (zdaleka) nejsem sama, koho těší maličkosti. A pozdravuj ségru ;-)).

      Vymazat
  2. Milá Vivi, nejsi jediná kdo se na 24. prosince těší. Mě Ježíšek oznámil, že můj balíček snů dorazil a já teď mám chuť prošmejdit byt kousek po kousku, ale radši to neudělám, ať si nezkazím ten první moment :-)
    Zajímavé jak jeden jediný článek od tebe mi dokáže zvednout náladu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Darinko, pevná vůle se vyplácí, jen já ji budu muset v sobě někde najít ;-). A děkuju moc. :-*

      Vymazat
  3. Moc hezky clanek a do skrini s darky jsme nakukovali s brachou jako deti. Krasna vzpominka :-) Dekuji za pripomenuti.

    OdpovědětVymazat
  4. Tiež sa strašne teším na Vianoce, ale ani nie tak na samotné darčeky, ako na tu celú prípravu okolo toho, čo sa u mňa začína už začiatkom Decembra. Milujem všetko to nakupovanie darčekov, balenie, pečenie, kapustnicu, ktorú organizujeme každoročne v práci. To sú pre mňa najkrajšie chvíle v roku :) Inak tú knižku Chanel ti závidím :D
    Pozývam ťa do mojej giveaway ;)
    http://bynicka.blogspot.sk/2013/11/christmas-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, taky mám nejradši celou tu atmosféru, přípravu, vůně, třpytivé ozdoby, vyrábění, přemýšlení, zpívání vánočních songů...to těšení je nejhezčí ;-).

      Vymazat
  5. Hello from Spain: great proposals. I like your history with gifts and wardrobe. Very real. Keep in touch

    OdpovědětVymazat
  6. Anonymní11:28

    Vivinko těžkko bych volila svou nejoblíbenější rubriku tady na blogu, ale je pravda, že tato mi k srdci obzvláště přirostla. Máš opravdu krásné fotky a snad nekoneneně nápadů. :) Doufám, že nám tady pak obě knížky a myšičky podrobně představíš :)).
    Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní11:28

      *oprava- nekonečně nápadů :)

      Vymazat
    2. Míšo, určitě představím a ráda ;-).

      Vymazat
    3. Anonymní10:13

      Budu se těšit :). Dívala jsem se na ty stránky Etsy a chci se zeptat, za jak dlouho trvá, než ti balíček dorazí. Vyhlídla jsem si tam několik věcí a ráda bych je objednala.
      M

      Vymazat
    4. Míšo, na Etsy jsou prodejci z celého světa, takže záleží, jestli objednáš zboží od prodejce z Anglie nebo třeba Ameriky. Ale obecně platí, že prodávající odesílá balíček do několik dnů a pak už záleží na dopravci. ;-)

      Vymazat
  7. Dear Vivi, these things make me happy too. You know, your office is the sweetest. Have a good day my friend, love and hugs ♥

    OdpovědětVymazat
  8. Maličkosti vždycky potěší nejvíc:) Krásný článek, ostatně jako vždy, moc ráda se sem vracím:)
    The Huge Lover

    OdpovědětVymazat
  9. Krásný článek! V butiku mají krásné věci, ale nyní hledám jednoduchý černý svetr bez aplikací a ten asi nikde nenajdu...maminka bude muset plést.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svety od maminek jsou stejně ze všeho nejlepší ;-).

      Vymazat
  10. Díky, Vivi, dneska jsem něco pozitivního moc potřebovala!

    OdpovědětVymazat
  11. clovek by sa mal tesit z malickosti, to je potom ten svet krajsi :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano a čím víc maličkostí, tím krásnější svět ;-).

      Vymazat
  12. Tvoje články sa neuveriteľne dobre čítajú. A tento nie je výnimkou. Z maličkostí sa teším skoro každý deň, teda v podstate ma väčšinou prepadne nečakane eufória. Čo sa týka tvorenia som za, ale ja budem cez víkend vytvárať adventný veniec a kalendár, juhú! Knihy by som brala jedna radosť a tvoja nástenka je úúúžasná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach jé, to mě moc těší, děkuju. ♥

      Vymazat
  13. Krásnej článek , hlavně ten poslední odstavec :) Hrozně se mi líbí tvá nástěnka je úžasná !!! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Vivi! :-)
    Koukám jako puk, co jsem promeškala! :-)
    Já s tabletem prostě nestíhám - noťásek stále stůně! :-(
    Také mám nástěnku! A nyní na ní mám dva portréty, které mi maloval ml bráška + mraky dalších moooooc důležitých připomínek, vzpomínek, malůvek . . .! :-)
    Moc se mi líbí, jak tu píšeš, že se stačí dívat. Já zase často říkám, že pro oči nevidím. :-)
    Moje milá Vivi, prosím, až dorazí, dej mi vědět. :-) A co má dorazit? Až dorazí, tak to poznáš. :-)
    Měj se mooooooc krááásně a ahoooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, tak to jsem zvědavá, až mi hoří uši. ;-) A moc děkuju za krásný komentáře, Šavi. ;-)

      Vymazat
  15. Anonymní19:19

    Draha Vivi,
    dnesnim clankem jsi me (opet) neskutecne potesila. Cely den se mi lepila
    smula na paty, ale az vecerni uhnizdeni se u tvych novych clanku mi zase
    dodalo chut do zivota a jeste si diky tobe udelam hezky vecer. Mam v sup-
    liku nejake svicny, ktere chci po tvem vzoru pomalovat a pustim se do toho
    jeste dnes. Dekuji za nas za vsechny, ze prichazis stale s novymi napady
    a motivacemi, jak uniknout splinu. Gratuluji ti k tvemu krasnemu obchudku-
    urcite si tam udelam nejakou radost k vanocum.
    Ahojky, tva Eli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je moc milé, Eli, udělala jsi mi velkou radost. :-*

      Vymazat
  16. Tiež vidíš všade samú romantiku? Posledná fotka a popis k nej vraví, že áno :) To nič Vivi, aj ja som taká :)
    Dobre sa čítaš, vlastne si také spríjemnenie v tomto chlade... A ked už tu vidím štetce..tuším aj ja začnem znova malovať, len sa obávam, že už som vyšla z cviku :D
    Gold Phoenix

    OdpovědětVymazat
  17. Mila Vivi, Chanel Te urcite potesi... mam ji doma a je skvela. Fotky jsou proste wow a uchvatily me ( jako vse od Chanel) a pocteni je take velice zajimave a libive.
    Krasny podvecer

    P.S taky uz prohledavam kde jake zakouti :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaj, tak to se těším o to víc ;-).

      Vymazat
  18. krásný článek :) taky bych si měla udělat čas na tvoření :) ale mně na to nestačí deset minut, já bych to dělala tak dlouho, dokud by to nebylo jak já chci :) ta poslední věc je krásná. mít otevřené oči je to nejdůležitější. vždycky si říkáme se ségrou, že se musíme dívat na oblohu, protože se tam může dít tolik věcí, kterých si normální nic nevidoucí člověk nevšimne. copak by lidi neviděli Petra Pana kdyby se podívali nahoru? viděli! nebo Harryho a fénixův řád na koštětech (a já nejsem mudl a ne a ne). a ta nástěnka je prostě kouzelná. a achci poděkovat za moc krásný a milý komentář, musím se pořád usmívat :) děkuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kejt, krásně jsi to napsala...Já Petra Pana i další pohádkové rošťáky na obloze vidím...a čím nás je takových víc, tím líp ;-).

      Vymazat
  19. Anonymní21:10

    Ty jsi takové naše štěstíčko. Z. ♡

    OdpovědětVymazat
  20. jeeej :) aj mna caka carovny balicek na poste (teda este nie u nas na poste, ale coskoro...). a to tam budu veci! knihy a diar na novy rok! :) takze tentokrat tvoje radosti zdielam minimalne na patdesiat percent :) a dupem pravou nozkou, ze tiez chcem nastenku! :) ale to sa najprv musim prestahovat, nasi nemaju radi klince v stene :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem se do té Vivinčiny nástěnky zamilovala, ale mám stejný problém-nemůžu doma udělat do stěnky ani malou dírku :o)

      Vymazat
    2. Jéje, počkejte, až budeme bydlet ve svém, to bude dírek a obrázků! ;-)

      Vymazat
  21. Chanel i Vogue Living tě určitě potěší a já užž vím o co si napíšu Ježíškovi. :) Jen doufám, že to nedopadne jako na můj svátek, kdy mi můj muž s dostatečným předstihem objednal knížku a vůbec nedorazila. :(
    Kartičky se vzkazy nebo poděkováním mi také pokaždé potěší, je to milá pozornost a udělá to radost. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Verunko, já objednávám z Bookdepository (poštovné z UK je zdarma) a knížky mám obvykle do týdne, tak snad se ani dárky pro Tebe nebudou už nikdy toulat. ;-)

      Vymazat
  22. Vivinko ta nástěnka je božská! :)

    OdpovědětVymazat
  23. Vivinko,dávat malé dárečky k objednávkám je krásné,asi si u tebe něco objednám :o).Pobavila jsi příhodou s hledáním vánočních dárků,já jsem to samé :o).Krásný článek!

    OdpovědětVymazat
  24. Děkuju za milé komentáře. ;-)

    OdpovědětVymazat
  25. s tim skakáním mi připomínáš mě. :D a mimochodem, zvu tě na giveaway! :))

    OdpovědětVymazat
  26. Anonymní14:38

    To je krásný!!!

    OdpovědětVymazat
  27. :) asi máme podobnou vlastnost ...sondování po dárcích (aspoň koutkem oka zahlédnoout... ) :D

    OdpovědětVymazat
  28. Všem moc děkuju za komentáře, jste nejmilejší. :-*

    OdpovědětVymazat
  29. Anonymní10:00

    Dobrý den, narazila jsem na Váš blog (moc hezký a chystám se ho pročíst celý ;-) ) při hledání informací o knize Chanel: Collections and Creations.
    Mně ji Ježíšek nepřinesl a tak přemýšlím, že bych si udělala radost za něj;-) Jenom nemůžu najít info o tom, na kolik je to o návrzích samotné Coco a kolik je tam věnováno Karlu Lagerfeldovi (čím víc Coco a míň Karl, tím lip pro mě;-) ). Takže jsem Vás chtěla moooooc poprosit o info. Regina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Regino, moc mě těší, že vás něco nebo někdo (to asi osud) ;) zavedl na můj blog a že se ho chystáte pěkně prozkoumat. ;) Tak vítejte a ať se vám tu líbí.
      Teda ten Ježíšek, to je ale rošťák, že vám knížku "Chanel: Collections and Creations" nepřinesl. Ona je vlastně takovým propojením návrhů samotné Coco (takže tu máme její úchvatnou tvorbu z první půlky minulého století) s tím, jak je její vliv interpretován současnou tvorbou. Nedokážu úplně říct, jak moc se v knížce "roztahuje" Karl, ale Coco určitě dominuje. Je tam skoro 160 krásných fotografií a můžeme se kochat jak oblečením, tak šperky, legendární vůní, rtěnkami a patlátky nebo její nejoblíbenější květinou - kamélií, kterou v knížce najdeme na brožích, ve vlasech i šatech. Hodně fotografií je ze soukromých archivů, takže se v knížce ocitly poprvé ve světle světa a zkrátka pro opravdové fajnšmekry a milovníky Coco je to ráj. ;)
      Před koupí vám ale určitě doporučuju pročíst si komentáře na Amazonu, bývají dost užitečné: http://www.amazon.com/Chanel-Collections-Creations-Daniele-Bott/dp/B0049O4BHG/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1452962057&sr=8-1&keywords=Chanel%3A+Collections+and+Creations
      Mějte se krásně. :-*

      Vymazat