26.6.11

Modrá, bílá, červená...hádej, co to znamená?

Chuť přinést "nový vítr" do našeho příbytku u mě přichází v pravidelných, poměrně častých intervalech. Musím být rozumná - "nemůžeme si při každé mé touze po změně pořídit nový celý interiér" (aspoň tak mi to můj muž trpělivě vysvětluje vždycky, když prstem ukazuju na báječnou novou pohovku s proužkem nebo starou židli ze starožitnictví). Tak jsem to vyřešila úplně neutrálním základem (jednoduché podlahy, stěny, jednobarevné pohovky atd.) a změny provádím jen pomocí polštářků, dekoracióne, různých vtipných figurek, kvítí a koberečků. Teď jsem kupříkladu prostor trochu "vyletnila" plechovou tyrkysovou židlí. Žlutá plechovka je zatím nenačaté kokosové mléko z "MarksandSpencera" a sytě růžový polštářek v rohu je finta (obyč polštářová výplň oblečená v mojí sytě růžové mikině Paul Frank). ;-)
...A jak měníte svůj domov Vy? 

 Dvě malé srnečky (vlevo) mi koupil můj zlatý v t r a f i c e. ;-)
Vivi podpis

18 komentářů:

  1. Poslední dobou jsem posedlá bílou, takže už jsem pčebělila co jsem mohla, ale jinak zálibu v starožitnictvích chápu velmi dobře.:)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja ani tak moc nemenim stavajici veci (i kdyz pravda, u zavesu jsem se neovladla, protoze mi stara barva uz lezla krkem:), jako spis doufam, ze uz konecne dodelame to, co uz mame vymyslene dost dlouho..

    OdpovědětVymazat
  3. Vivi, to je hrozně hezké, že si takhle měníš barvičky podle nálady..:)) Já spíše tíhnu k tlumeným barvám, a asi proto se mi u jiných líbí pestré barvy...
    Jo, a už mám ten film, viděla jsem zatím jen kousek...áááá bude asi i moje srdcová záležitost, ale že ten dům je co??? Asi jsem v minulém životě žila na italském venkově...;D Hezký den. Peťa

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Vivi!
    Ano, přesně jak píšeš! I já musím být rozumná!!!!
    :o))Mívám taková různá barevná období..loni jsem měla chvíli bleděmodré :o))))
    Ale náš domácí základ v bílo-šedo-béžové - to snese!! Miluji pastelové barvičky!
    teď vede bílá - béžová a růžová - ve všech odstínech :o)
    Ty sis to doma krásně vyletnila! Tvoje barvy - to je léto!!
    A moc Ti děkuji za Tvoje tipy!! Už mám film!!!
    Už se těším, až se zavrtám a pustím si ho!
    Pozdravuj koloušky
    a měj prima neděli!!!
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  5. Jak měníme domov? Raději vůbec. Náš Autík změny nesnáší. A tak už nedělám ani velikonoční a Vánoční výzdobu nebo jen málo a decentně...Ale snad někdy... :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Myslím si, že to je naprosto nejlepší nápad. Mít čisté stěny a podlahu a interiér obměňovat doplňky.
    Až budu bydlet ve "svém", tak plánuji bílou podlahu s bílé stěny s křiklavými doplňky, které budu měnit buď dle nálady nebo podle období. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Vivi,
    inu máš to doma veselé a hravé :)
    Já to s barvami zrovna dvakrát neumím a tak se držím minimalismu i v tomto směru.
    Ale barevný interiér mě baví, především tyrkys, petrolejová, hořčičně žlutá, kouřově šedá, nebo lahvově zelená.
    Nejspíš už jiná nebudu. Občas šlehnu do prostoru nějaký dominantní barevný prvek, chvíli je to dost odvaz a ukecávám se k tomu, že je to dobrý .. posléze to ukryji hluboko ve skříni a poté daruji prvnímu člověku, který o danou věc jeví zájem :-)

    Hezkou neděli a pokud možno klidné pondělí.
    Barevností upjatá Eliška

    OdpovědětVymazat
  8. Ta židle je úžasná! Měním si interiér moc ráda a také docela často :), proto jsem zvolila podobný způsob ;). Doplňky, doplňky, doplňky :) a občas i něco většího.

    OdpovědětVymazat
  9. Vivi, teda ty se vyřádíš, obdivuji Tvou odvahu!!! Neutrální základ je pro Tvé i (nejen) mé změny nálad a stylů nejlepší, ale je fakt, že já se pohubuju mezi bílou, šedou a černou:-D.
    Hezký zbytek neděle, zdravím Tě:-*

    OdpovědětVymazat
  10. ...Tisícerý dík za vaše úžasné komentáře. Byla jsem moc zvědavá, jak na barvy v interiéru nahlížíte a mám radost, že jste mi odtajnily kus vašeho soukromí a designového jemnocitu ;-).
    Souhlasím, že bílá, šedá, černá je nadčasový základ, ale jsem člověk lehce extravagantní, takže proto tenhle základ povzbuzuju veselými doplňky (pokud možno aspoň trochu vtipnými) ;-).
    Ať se nám všem šťastně bydlí!
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  11. Mám ráda lidi se smyslem pro dobré změny! Jak jsem na tom já?, doloží to tato replika: "Nemá cenu abych si pamatoval, kde je co uloženo, protože se u nás vše neustále stěhuje a mění". Jenom dodám, ale i přesto to ocení!

    Vesele do nového týdne a v letních barvách
    přeje
    Lezarts

    OdpovědětVymazat
  12. Vivi, snažím se o podobné - základ v neutrálu (u nás hlavně bílá + béžová) a pak si můžu dokupovat různé doplňky a dekorace..akorát já jsem stará "konzerva" a tak si vždy stávající dekor oblíbím, že je mi pak líto se toho zbavovat, tak se to u nás moc nemění:-D

    OdpovědětVymazat
  13. Jé! Víš co? Jmenuji tě na královnu všech srnečků! Ti jsou krásní! A máš to tam moc pěkné! Takové letní svěží, radost pohledět! Máš prostě styl! Přeji pěkný den! Kami :)

    OdpovědětVymazat
  14. ...Lezarts, vtipné! ;-) Pozitivní změny určitě ocení každý i přes to hledání!

    ...Peťo, tak to já se naopak zbavuju starých věcí docela ráda. Těší mě, když udělají radost někomu dalšímu. Nikdy nic nevyhazuju ;-).

    ...Kami, červenám se nad tou chválou, ale jako Královna všech srnečků si musím na chvalozpěvy pomalu zvykat, že? :-D

    DĚKUJU VŠEM TISÍCERE ;-).

    OdpovědětVymazat
  15. Krásné posezení-barevné a veselé!Michaela

    OdpovědětVymazat
  16. Krásné,mám ráda výrazné barvy v interiéru a nebo vše v jedné barvě.:)Srnečci jsou skvělý!

    OdpovědětVymazat
  17. Krásné veselé barvy. Povedený letní interiér. Ještě bych tam přidala nějaké samolepicí dekorace - klidně i zrcadla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono už tam mnohem víc zdobení je, tenhle článek je starý dva roky, ale oceňuju nápad. ;-)

      Vymazat