30.4.24

Bonžůr z Paříže aneb nejen pařížská koupelna, croissanty a barety


Kdo mě sledujete na mém Instagramu, tak už to nějaký čas víte, že jsem konečně zase zavítala domů, do Paříže. Domů proto, že se tam cítím ze všech míst na světě nejvíc jako doma a nejšťastnější. Co vám budu povídat, netrpím tady nouzí na nic, co miluju - desítky úžasných vintage obchodů, ty nejkřupavější bagety, tak dobrý víno, že ani nedutám, naše fantastická teta, která tu žije už několik dekád a má tu ten nejroztomilejší byt a nejvřelejší inspirativní náturu, je tu plno skvělých pejsků, číšníci a vůbec všichni jsou tu na mou duši milí (jak to? to dřív opravdu nebývalo...), a ti muzikanti tady, a těch krásných šatů...nenechte mě, ať se rozpovídám, protože to bysme tu byli hodně dlouho. 

Tak bez dalších řečí, na fotkách je pro vás maličká ukázka toho mýho pařížskýho štěstí. ;)

PS: článek věnuju z lásky a s láskou Jiřince z blogu Trvalka Dahlia, protože - ona ví proč. A chci, aby viděla, jaký to teď v Paříži je, až tam jednou zase poletí. 


Baretů mám celkem sedm a zdá se, že to nejsou všechny barvy, který potřebuju. Nicméně do tyrkysovýho voňavýho pekařství jedině s baretem purpurovým, to dá rozum. 

 Vim, že už jste ji viděli - asi tisíckrát, viďte? Ale copak může uškodit tuhle železnou madame vidět po tisícíprvý? 

Muzikanti všech nástrojů a naturelů, sami, s pejsky nebo kočičkama. 

Značka Rouje...ach bože, prosím vás, zrušte někdo ten jejich obchod, ať už tam neutrácim. ;)

Pan Ajfel. V Paříži mají nejnápaditější a nejlegračnější magnetky. 

Jsem ostuda, ale až letos jsem se na ten nejslavnější obraz všech dob byla podívat. Louvre je rozhodně zážitek, ale ještě radši mám malý nenápadný galerie, který člověk potká v uličkách, kde by to vůbec nečekal. 

Taková pěkná pařížská koupelna, ve který se mi to šlechtilo úplně samo. A že já tam umim strávit pořádný kus večera. ;)

Monu Lisu mi stačilo (asi) vidět jen jednou, ale francouzský bagety chci jíst pořád a navždy. Domluveno?

Francouzský bistra a kávárny, to je taková stylovka a závislost. Ale stejně nejlepší kafe jsem dostala v obchodě slavný Inès de La Fressange, když jsem si tam kupovala tríčo. 

Jeden malý francouzský kavárenský povaleč, ke kterýmu ty červený židle vyloženě ladí. 

Jak říkám - mají tam ty nejlepší vintage obchody, kde se dají sehnat (třeba) nejpařížštější boty. Sice ještě nemám vymyšleno, jak v nich budu chodit po pražských kočičích hlavách, ale to dám. 

Au revoirrrrr. 
Vivi podpis

13 komentářů:

  1. Anonymní18:39

    Vivi, pařížský příspěvek v předvečer prvního máje - ach, jak stylové! Ale i kdyby byl v lednu, zasnila bych se a pokochala i tak. Doslova esence francouzské elegance! Ty tam prostě patříš!!!
    Užij si jarní dny a děkuji! Já jsem si užila u tebe!
    Pa, Helena
    https://sincerehelena.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Helenko, děkuju za krásný řádky a to, že "tam prostě patřím", musím v Paříži přetlumočit - třeba si mě tam nechají nastálo. ;)

      Vymazat
  2. Ach, bože, milá Lucinko, to je taková porce Paříže, že ani nedýchám. V květnu letí právě tam dcera s manželem s jejich mladší dcerkou a už se těším, jak ji tvůj článek ( který hned přeposílám ) nadchne a inspiruje - neletí tam prvně. Baret a kabelku ve stejné barvě jsem včera vnučce navrhovala koupit - aby se tam ukázala jako znalá slečna.Jsi prostě Pařížanka a tvá teta jistě vypadá také stylově. A ty sandálky? krásné. Už se těším, až se potkáme.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, já věřila, že se Ti bude moje malá ukázka Paříže líbit a třeba si tam s vnučkou (se stylovým baretem a kabelkou) zaletíte. Teda kromě letošního léta - už teď se tam ohledně olympijských příprav docela divočí. Tetu ti ukážu na fotce, až se uvidíme, bude se ti podle mě moc líbit. A je stejně báječná jako ty. No fakt. ;)

      Vymazat
  3. Anonymní19:10

    Vivi, díky za inspiraci z Paříže))) zrovna teď tady s manželem řeším návrat. Zatím na to moc nechce slyšet )) snad se mi ho podaří přemluvit. Lisu jsme totiž taky nestihli vidět.
    P. S. A moc ti to tam sluší Pařížanko.
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Evi, děkuju za milý komentář. Víš co, cinkni mi, sbal si kufřík a letíme. Protože - já tam můžu kdykoli a třeba znovu na Moňu Lízu. PS: ohlalá, merciiiii. :)

      Vymazat
  4. Anonymní23:02

    Lezarts
    Myslím, že není pařížtinější, pařížanky než Vivi :-)))
    S bagetou pěkně v podpaží, k dokonalosti chybí jen lahvinka červeného, ale baretka je správně stylová, prostě jsi model pro reklamu na Paříž!
    Bagetu bych si hned dala, pěkně křupavou, mňam!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lezarts, nejpařížtinější Pařížanka? Tak to se teď vydatně červenam a ani ti to nebudu vymlouvat, aby sis to náhodou ještě, nedejbože, nerozmyslela. :-D A věř mi, i ta lahvinka červenýho padla, protože suchá křupavá bageta se musí řádně spláchnout, to se ví. ;)

      Vymazat
  5. Vivi, hltám každou fotku a lze jen jediné. Závidět! Vše je tak francouzské, se šarmem i humorem.
    Díky za tu porci Paříže, je to moje dnešní malá radost.
    Zdravím z Moravy a přeji ještě spoustu krásných francouzský okamžiků. Jitka

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Vivi, to je prostě nádhera a je vidět, jak moc ti to tam svědčí! Eva

    OdpovědětVymazat
  7. Ach bože, nádhera...

    OdpovědětVymazat