24.6.11

Pod toskánským sluncem

Podlehla jsem svodům italského venkova ve filmu Pod toskánským sluncem. Skvělá podívaná opředená okouzlujícím prostředím s oslnivou Diane Lane v hlavní roli...Miluju jemný humor a vtip, kterým je celý film prošpikován jako svíčková (míň romantické přirovnání mě naštěstí nenapadlo).
Film je natočený podle stejnojmenného autobiografického románu (bestseller) Frances Mayes, která se po životním karambolu prožitém v San Franciscu vrhla do nového života v Toskánsku. Bezhlavě, ale intuitivně koupila zchátralou, leč půvabnou vilku "Bramasole" s pozemkem, který by párek volků zoral za dva dny.
Frances dům rekonstruuje pomocí svérázných řemeslníků, vaří jim ta nejchutnější jídla, postupně získává přátele a možná i něco víc...Všímejte si i detailů (vidíte třeba tu židli na fotce?)...
Pokud máte rádi i knižní podobu příběhů zalitých sluncem a vyvolávajících touhu po životě "jinak a jinde", nechte se inspirovat a podívejte se na mé letní knižní tipy - tady.

Vivi podpis

39 komentářů:

  1. Anonymní9:33

    Vivi, já ten film taky miluju. už jsem i uvažovala o knížce. Přeji krásné letní dny. Majka

    OdpovědětVymazat
  2. Majko,
    tak to já o knížce neuvažuju, protože ji BLÁZNIVĚ SHÁNÍM už půl roku! Nikde, nikde není, všude vyprodána - a někteří knihkupci k tomu slovu "vyprodána" přidávají ještě "beznadějně". Snad umře naděje až jako poslední ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělá Vivi, mohla jsi se mi snad ještě více trefit do vkusu? Pod toskánským sluncem je oblíbený film mé milované stylové maminky a také můj:) Nejvíc mě vždy fascinuje postava elegantní a poživačné blondýnky vystřižené z Felliniho La Dolce Vita:)
    Těším se, jaké další filmy zde uvedeš..ale tohle je za jedničku s hvězdičkou:)

    http://ina-tina.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  4. Vivi,
    tento film jsem zatim nevidela, ale cetla jsem hodne spatne recenze. Dle tvych slov usuzuji, ze se opet potvrzuje, ze to co neni pro kritiku uplne koser, se normalnimu publiku libi. Diky za typ. Krasny den, Katerina

    OdpovědětVymazat
  5. Film mám také ráda a dokonce jsem i šťastnou majitelkou knihy...kniha se snad opravdu už nedá sehnat, snad jen nahlížet na aukro,třeba budeš mít štěstí :)

    OdpovědětVymazat
  6. Anonymní10:12

    no právě, píšu, že jsem uvažovala. sháněla jsem ji i po známých, ale marně. No neva, jak píšeš, naděje umírá poslední.

    OdpovědětVymazat
  7. Před půl hodinou jsem zoufale googlovala, jaký film si večer pustím, budu totiž bohužel sama doma a hurá, už to vím. děkuju za tip:-)

    OdpovědětVymazat
  8. ...Milá Ino, mám radost, že je tohle tvůj oblíbený film. Felliniho múzu, která věčně líže zmrzlinu a nosí bláznivé klobouky hrála Lindsay Duncan a ve filmu je odzbrojující.

    ...Káťo, ty neznáš pravidlo, že ty nejlepší filmy, divadla a knihy jsou ty, které sepsula kritika? ;-) Já jsem velký fajnšmekr na filmy a opravdu se mi líbí máloco. Ale k tomuhle filmu mám zkrátka vztah díky takovému jemně vtipnému a vkusnému podání toho, jak může člověk začít žít svůj život jinak a jinde. Pokud se však někdo dívá na tenhle film jako na romantickou komedii, líbit se mu nebude...

    ...Januško, tak to ti závidím, opravdu hrozně a nefalšovaně :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Je strašné, ale ani tento film jsem dosud neviděla.. musím to napravit a moc děkuji za tak úžasné tipy!

    OdpovědětVymazat
  10. Ten film miluji!!! Viděla jsi Dobrý ročník ten je také super!!!
    Krásný víkend
    Fleurette

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Vivi, tenhle film jsem ještě neviděla, ale určitě to napravím. Minule jsem podle Tvého typu sháněla knížku Francouzský život. U všech knihkupců jsem se také dozvěděla, že je úplně rozebraná, ale nakonec se mi jí podařilo sehnat na internetu. Námahy nelituju, je to příjemné nenáročné čtení, od kterého se nechá neustále odbíhat. Nic, na co by se člověk musel moc soustředit se při dvou dětech prostě číst nedá.
    Měj se krásně
    Jana

    OdpovědětVymazat
  12. ...Milá Majko, tak snad nám bude štěstí přát anebo si ji půjčíme od Janušky (viz. komentář výše).

    ......Jani a Len, jsem zvědavá, jak se vám film Pod toskánským sluncem bude líbit. Je to pohodová stylovka přesně na osamocený letní večer ;-). A až si ho pustíte, mrkněte na ty úžasné designové kousky ve starých toskánských domech.

    ...Fleurettko, ano, Dobrý ročník Od Petera Mayleho je má oblíbená podívaná! Jsi milá, díky.

    ...Jani, Francouzský život se opravdu prakticky nedá sehnat. Nechápu - knížka je bestseller (stejně ta Pod toskánským sluncem), tak proč neudělají dotisk? :-/ Přeju krásné letní dny.

    OdpovědětVymazat
  13. Vivinko, děkuju za další výborný tip... řekla bych, že přesně takový film teď potřebuju vidět :)

    OdpovědětVymazat
  14. Vivi- taky díky za tip, já jsem zatím četla knihu (dostala jsem ji jako dárek- je to pár let) a netuše, o co jde, jsem si ji vzala na dovolenou , no bylo to úžasné, číst a při tom cítit to horké slunce, vůni moře, chuti jídel no prostě několikrát se to vše násobilo. Takže pro mně opravdu silný zážitek. Až potom jsem viděla film(myslím ale, že to byla ta starší verze), taky dobrý, ale knížku nepřekonal. Tak už se těším na tenhle:)))
    Krásné dny!!!! Radka

    OdpovědětVymazat
  15. Zřejmě si říkají, proč vydávat něco o co je zájem. Lepší vydat spoustu knih o které nikdo nestojí a ještě po několika letech je vyprodávat se slevou.
    Jana

    OdpovědětVymazat
  16. Vivi super tip, evokuje ve mě léto..zaúkoluji mužíčka...;)

    OdpovědětVymazat
  17. Díky za tip, ještě jsem neviděla... Hezký den! M

    OdpovědětVymazat
  18. Anonymní13:56

    Vivi, našla jsem jeden výtisk na netu a hned jsem ji objednala, tak třeba mám to štěstí už teď. Majka

    OdpovědětVymazat
  19. Vivi, film miluju, ale knížka je úplně jiná. A celkově Toskánsko je krásný, bezprostřední krasavci, co hvízdaj na všechno co se hýbe :-)) Miluju jejich temperament, voňavá jídla a vína a krásný domy. Ale muži vedou :-)

    Krásný pohodový víkend

    OdpovědětVymazat
  20. Vivi, díky za dobrý typ. Knihu jsem kdysi četla, dokonce jsem nedávno uvažovala, že si ji vezmi na dovolenou, ale film neznám! Ráda se podívám.
    Hezký den, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  21. ...Evi Lili, mám radost, že jsem ti kápla do noty.

    ...Radko, ty si tedy umíš udělat snovou dovolenou! A vůbec jsem netušila, že existuje nějaká starší verze tohoto filmu. To budu muset zapátrat! Děkuju ;-).

    ...Jani, máš recht. Tak asi budeme muset vyrazit do ulic s červenými tričky s nápisem "Udělejte dotisk Pod toskánským sluncem!"...třeba to pomůže! Protestů a stávek není, jak se zdá, nikdy dost ;-)

    ...Večer, Mari, Helenko, určitě na to jukněte a pak dejte vědět, zda líbilo-nelíbilo (doufám v tu první variantu).

    ...Majko, ty rošťando! Takže ty už máš knihu v kapse!? Whoalala, ty tedy neleníš! Gratuluju ;-). Kdybys někde někdy objevila ještě jeden výtisk, vzpomeň si na malou Vivi :-D Kdyžtak dej, prosím, vědět, kdes ji ukořistila. Děkuju tisícere.

    ...Lenni, á, krásně jsi to popsala! No není ten jejich horký temperament úžasný?! A to zvědavější jsem na knížku, když píšeš, že je jiná! Jiná = lepší? ;-)


    Všem děkuju za milé komentáře v italském duchu! Italiáno hopsasa - v překladu "mějte krásný den". Vivi

    OdpovědětVymazat
  22. Díky za tip, už se těším :-)

    OdpovědětVymazat
  23. No tak to je jasná volba na dnešní večer, opět děkuji za tip, Vivi a děkuji za milý komentář u mě na blogu :-*

    OdpovědětVymazat
  24. Sakra na to jsem se mela podivat:-) Neni to neco jako Dobry rocnik? Fotit budu jak jen to pujde, ale Italove nejsou muj salek caje, ja jsem na blondaky:-))

    OdpovědětVymazat
  25. Dekuju moc za mile komentare, potesila si me! :)
    Timhle clankem jsi zpusobila to, ze se seznam filmu, na ktere se musim podivat, opet prodlouzil. Budu mit o prazdninach co delat! :D
    a na kafe klidne nekdy muzeme zajit ;)

    OdpovědětVymazat
  26. Do Toskánska jsem se zamilovala, už jako dítě, když jsem o něm četla. Když jsem ho uviděla úplně jsem mu propadla! Už jen chybí, kniha (asi nemožné, podle komentářů)a film (ten se zdá dostupnějším)!
    hezký w.e.
    Čao bambini
    Lezarts

    OdpovědětVymazat
  27. Anonymní21:35

    Ahoj Vivi,
    dekuji za kukuc na muj blog a pokud tento film, jeste jsem nekoukala, budu moct sehnat tady, urcite si ho nenecham ujit.
    ja jsem jednou videla film, ktery je francouzsky a odehrava se na italskem ostrove Ischia. Treba ho znas. Myslim, ze by se ti mohl taktez libit. Jdu hledat :o) Misa z Francie

    OdpovědětVymazat
  28. Anonymní21:49

    ...tak uz jsem to nasla. jde teda o italsky film Neboztici preji lasce.
    Preji Hezky vikend. Misa

    OdpovědětVymazat
  29. ...Ami, Sandro, tak doufám, že se vám film líbil.

    ...Sue, dá se říct, že PTS a DR jsou ze stejné kategorie milých, letně vzletných filmů.

    ...Crazy pig, doufám, že tenhle film šoupneš na seznamu na přední místo ;-).

    ...Lezarts, pokud Toskánsko miluješ, tenhle film ve tvé "filmotéce" nesmí chybět. Je ztělesněním italského šarmu a vtipu.

    ...Míšo z Francie, prosím Tě, napiš mi adresu na tvůj blog!!! Děkuju! Jsi zlatá, že sis dala práci s hledáním a já si zas film díky tvému tipu hned opatřila, takže dnes odpoledne se přenesu do Itálie. Děkuju ;-).

    OdpovědětVymazat
  30. Anonymní20:33

    Ahoj Vivi,
    libil se film?
    http://chezmadalen.blogspot.com
    Ale ty uz ho znas. pisi jako anonym, nebot me nejde se pripojit. Misa

    OdpovědětVymazat
  31. Ach Míšo, film byl dokonalý! Už se jdu k tobě mrknout ;-). Vivi

    OdpovědětVymazat
  32. Anonymní23:00

    Vivi, nejvetsi radost mam, ze ty mas radost :o) Kdyz ja jsem proste puntikova vila :o) Hezky pracovni tyden et bonsoir ma chere amie Misa

    OdpovědětVymazat
  33. Anonymní16:06

    haha já Ti doporučuji knihu a ty ji znáš!Já si je teprve chci koupit -k ježíšku,ale četla jsem úryvky z knih a myslím že to bude báječné čtení!Díky Vivi.Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marcelo, to víš, já jsem fanda na príma knížky a filmy, hned tak něco, o čem nevím, mě nepřekvapí ;-). Ale i tak děkuju za tip, je to moc milý! ;-)

      Vymazat
  34. Lucinko, to je jeden z mých nejmilejších filmů ( mám i knížku! zrovna dočítám Toskánsko na každý den, to už je třetí volné pokračování ) , zrovna před pár dny jsem se na něj dívala. Líbí se mi, že ta místa znám, byť jen letmo, ale cítím se, jako bych tam byla. Klidně i o Vánocích...jenže můj znejmilejších chce mít Vánoce doma :-(
    Lepím = pracuju ;-) a k tomu si pouštím filmy, a mám jich nakoukáno spoustu. Ale stejně u mně vede Dobrý ročník :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, jůů, ty máš už i ten třetí díl! Vzorná! ;-)
      Taky si tenhle film můžu pouštět pořád dokola, má krásnou atmosféru. Stejně zase o Vánocích budou dávat "Saxanu", "Za trnkovým keřem" a "Chobotničky", tak proč si nepustit pro změnu "Toskánsko"? ;-)
      Dobrý ročník...ten mi ani nepřipomínej. Vypila jsem u něj jednou půl litru vína a pozor - já vůbec nejsem zvyklá pít! ;-) Ale když tam pořád víno mlsají a já se musím věčně opičit...;-)
      Tak lep, lep, maluj, ať je plno vánočních přáníček.
      VIvi

      Vymazat
  35. Anonymní20:59

    http://www.dobre-knihy.cz/krasna-literatura/pod-toskanskym-sluncem.html
    Výborný e-shop se slevami :)

    Ani

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní21:08

      Mimochodem, Vivi, moc ráda se chodím kochat na Tvůj blog ;)
      Ani

      Vymazat
    2. Ani, děkuju! Jsi tu kdykoliv vítána (i se svými tipy) ;-).
      Měj se krásně a brzy se zase těším na tvou milou návštěvu :-*

      Vymazat