28.6.11

Vivi není tlustý chlap aneb blogocenění

Už celé 2 měsíce má můj vintage blog vás - skvělé návštěvníky, čtenáře a glosátory. Říkala jsem si, jak vy vlastně můžete vědět, že Vivi není třeba tlustý zákeřný chlap, který u počítače pojídá mastnými prsty brambůrky, zapíjí je Kofolou a nemilosrdně se potí...A tak jsem se u příležitosti získání ocenění blogu (díky, Silvo) rozhodla, že vám ukážu, že se nemusíte bát - Vivi je hodná a skoro vůbec se nepotí.



 Vivi se dnes brzy ráno chtěla koupat v rybníce, ale nakonec jen v trávě vypila kafe a snědla povidlový šáteček...

 Nezvratné důkazy, že Vivi není tlustý chlap:
1) Nepočítám-li rána po probdělé noci, cítím se na 20. A člověk je tak starý, na kolik se cítí! Takže 20!
2) Moje osudová(?) patnáctka. Už 15 let mám jednoho muže (vlastně od dětství), a vzhledem k tomu, že je to nejlepší muž na světě, rozhodla jsem se nechat si ho navždy ;-). Už 15 let si píšu dopisy s Pavlou, která bydlí jen 15 km ode mě. Už 15 let používám řasenku Maybelline v růžovozeleném obalu.
3) Žiju velmi zdravě. Nebo vy jste snad nečetli ty články o prospěšnosti červeného vína a čokolády (prý je to super na tlak)?
4) Pořád si zpívám nějakou písničku (a opravdu se snažím, aby to bylo co nejčastěji "v duchu").
5) Nejradši ze všeho se směju (i když ne vždy je čemu).
6) Cestička do školy se mi známě vinula tak dlouho, až z toho mám pocit, že vlastně nic nevím. A tak čtu a moc se ptám doufajíc, že se moc dozvím...
7) Zjistila jsem (včera), že jsem začala sbírat panenky - konkrétně malá japonská zlatíčka ze 60. let (fotka Vivi je jednou z nich), která se prodávala v dobách minulých v Tuzexu a na poutích je měli ve střelnicích jako neprodejné zboží, nad kterým děti slintaly...
Tak co, už mi věříte, že nejsem nějaký zlosyn, ale malá, hodná Vivi? ;-)

Rozhodla jsem se ocenění Kreativ Blogger po zralé úvaze věnovat veselému blogu Kami. Věřím, že mi dáte za pravdu, že si to zaslouží.

Vivi podpis

34 komentářů:

  1. Milá Vivi, to je moc milé překvapení! Děkuji za krásné ocenění! Vážím si ho - i toho, že mohu mít takové čtenářky jako je malá a hodná Vivi! :) Snad se ti u mě bude líbit i dál! No teď čeká důsledné zvažování mě, komu i já takové krásné ocenění přidělím! :) Pěkný den! Kami

    OdpovědětVymazat
  2. Pozor! o té krásné panence jsem snívala, ale nikdy nedostala (ani pod stromeček). Proto jsem ráda, že si s ní teď mohu blogovat! Protože jsem s radostí objevila, že ač vypadala, že je němá, je velice výmluvná a s talemtem vtipně užívat svojí inteligenci.Zde naštěstí neplatí krásná, ale hloupá!Jak by se člověk divil, že skrývá tolik dovedností? Je přece z velice rozpínavého a tvárného materiálu,tam se toho vejde! Navíce je velice štědrá a umí se o ty svá bohatství s náma "blogerkama" podělit!Tak nevím, zda by nebylo zapotřebí pro tuhle panenku Vivi nějaké ocenění?!
    To moje by bylo, ať vydrží dlouho Vivi blog a pak takové tajné, mohla by se stát spisovatelkou!
    Úspěšný den všem přeje, zda jste dočetli, až sem
    Lezarts

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě bravo Kami blog je nádhera! Dík Vivi za objev, ale to už se opakuji.
    Salut
    Lezarts

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní12:30

    Tak jo Vivi, já ti teda věřím. Takhle hezky a přesvědčivě by to tlustej chlap s umaštěnýma prstama nenapsal. Krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Vivi, no já spadnu ze židle... protože jsem zrovna včera taky zjistila, že zakládám sbírku socík panenek a začínám je renovovat. (začínám u těch svých... cha cha.) To snad není pravda :D

    Krásná fotka od jezera!!! Binn.

    OdpovědětVymazat
  6. Vivi, někdo Tě snad podezříval...? :)) Milé odtajnění, Kami gratuluju!
    M

    OdpovědětVymazat
  7. ...Kami, jsem ráda, že jsem ti oceněním mohla udělat radost! Tak teď jen neusnout na vavřínech ;-).

    ...Lezarts, moc jsi mě pobavila! Moje plastová pusa je teď od ucha k uchu!

    ...Majko, vážím si tvojí důvěry a budu se snažit ji nezklamat :-)

    ...Binno, doufám, že tvou rozrůstající se sbírku brzy uvidím na tvém blogu! Už se těším!

    ...Mari, neříkej, že tě nikdy nenapadlo, že jsem tlustý chlap? ;-) To bych se divila :-D.

    OdpovědětVymazat
  8. Vivi, ted jsem teda zklamana. Kde jsou zlate saty, kde jsou diamanty a proslov a la Karel Gott? Ze ty nam nechces ukazat tve neoholene chlapske nohy? Prave pojidam chipsy a piju colu (kofola tu neni) a premyslim, jestli taky nejsem chlap.... Gratuluji k oceneni a preji jeste hodne panenek, Katerina

    OdpovědětVymazat
  9. Milá Káťo, sice se říká, že opakování je matka moudrosti, ale zlaté šaty, diamanty, proslov ála Karel Gott...to tady už bylo! ;-) A protože jsem zastáncem originality, musíme jít kupředu, neohlížejíc se za starými časy.
    Děkuju, sbírka panenek se rozrůstá pomalu, leč přece.
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  10. mě nikdy nenapadlo, že by zrovna moje oblíbená vIntydž Vivi byla upocenej chlap :D Jinak - panenka je úžasná...

    OdpovědětVymazat
  11. Anonymní18:00

    Uaaa,,,ta panenka! :)♥

    OdpovědětVymazat
  12. ZDRAVÍM, TAK TO JSEM SI HEZKY POČETLA A PŘIPADÁ MI, ŽE TĚ ZNÁM O MÁLO VÍC.
    MÁME NĚCO SPOLEČNÉHO A JDE O TO ZPÍVÁNÍ...
    NENÍ TO NĚJAKÁ NEMOC NABO ÚCHYLKA? CHiCHi.
    K PANENKÁM. TUTO A JEŠTĚ NĚKOLIK DALŠÍCH JSME MĚLI DOMA VYSTAVENÉ NA POLIČCE, KDYŽ JSEM BYLA MALÁ. BYLA TO SBÍRKA MOJÍ MAMKY. TAŤKA, KDYŽ JEL DO TEZEXU, TAK JI VŽDY NĚJAKOU DOVEZL. DNES LEŽÍ V KRABICI NA CHALUPĚ.
    MILÁ VIVI, MĚJ SE HEZKY A UŽÍVEJ SI LETNÍ DNY.
    ZASE DOJDU NA NÁVŠTĚVU.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  13. Milá malá hodná Vivi, moc ráda jsem tě poznala a ráda k tobě zaskočím na virtuální kafčo :o))) na panenku si taky pamatuju...byla jsem jedním z těch slintajících dítek, které ji chtěly a nikdy nedostaly...tak se měj Vivi krásně...Radka :o)

    OdpovědětVymazat
  14. Anonymní7:02

    Vivi, musím se s tebou podělit o radost, právě mi přišel mejl, že knížka je odeslána. Tak teď budu netrpělivě vyčkávat pošťáka. jsem tak hrozně moc ráda.
    objednala jsem ji tady
    http://www.nejlevnejsi-knihy.cz/koupit/La-Bella-Toscana-0110105/

    přeji ti moc moc krásný den. Majka

    OdpovědětVymazat
  15. VIVI,
    VŽDY ORIGINÁLNÍ A ÚŽASNÁ.GRATULUJI K OCENĚNÍ.
    MĚJ SE KRÁSNĚ ZDRAVÍ ADÉLA.

    OdpovědětVymazat
  16. ...Evi Lili, tak to se mi ulovilo ;-).

    ...Mimi, taky jí nedokážeš odolat, viď?

    ...Bohdanko, neustálé prozpěvování není určitě nemoc, ale známka dobrého zdraví ;-). Krásné japonské panenky v krabici na chalupě považuju za hřích, protože mají mít ta nejčestnější místa nad krbem ;-).

    ...Radko, děkuju za milé psaní, zrovna mi tu teď u počítače jedna káva voní, tak s tebou symbolicky připíjím. Doufám, že aspoň prostřednictvím mého blogu se občas starými "Japane doll" pokocháš ;-).

    ...Majko, ty ďáble, jak se ti ji podařilo sehnat? V nejlevnějších knihách vyprodáno.. Ale neraduj se, mám v záloze ještě tolik úžasných knih, že pokud ti budou vždy inspirací, shánění ti nekončí :-). Ale vážně - jsi moc šikovná, shánšlivá a ze srdce ti knihu přeju. Moc si ji užij! Úplně tě vidím, jak sedíš u kafíčka nebo vínka a čteš, čteš a čteš. A doufám, že bude podobně vtipná jako film a pobavíš se. Krásné léto s knihou ;-).

    ...Adélko, hřejivá slova! A vůbec mi to v tomhle horku nevadí. Ochladím se nějak jinak. Jsi zlatá, děkuju.

    Vaše úžasné komentáře mě baví a moc těší! Děkuju všem! Vivi

    OdpovědětVymazat
  17. Anonymní8:58

    Vivi, no to víš, já když si něco vezmu do hlavy, tak to prostě chci i kdyby čert na kobyle jezdil. Francouszký život teprve dočítám, ale je to super, nemůžu u knihy sedět pořád, spíš jen nárazově, ale užívám si to. a o té nové ti pak poreferuju. Měj se moc moc hezky. Majka

    OdpovědětVymazat
  18. Vivi, opět krásně napsáno, pobavila mě skutečná podoba Vivi u rybníka:-D. Je to úplně jasný, určitě nejsi stokilový potící se chlap cpoucí se u počítače brambůrkama (Kofolu bych nahradila spíš škopíkem pivka:-D)

    OdpovědětVymazat
  19. Panečku Vivi!Nejvíc se mi líbí ta patnáctka, to je krása :)
    A že zeleno růžová řasenka je na trhu už přes 15 let?!No to jsem vůbec netušila, já jí používám asi 7 let řekla bych. A je opravdu nejlepší! :)
    A celkově tvá sedmička mě pobavila, opravdu! :)

    OdpovědětVymazat
  20. ...Majko, takovou dravost mám ráda! ;-) Těší mě, že se Ti Fr. život líbí, je to takové pohodové letní čtení (snění). Už teď se těším, až napíšeš, jak se Ti líbí další knížka.

    ...Peťo, děkuju za důvěru :-D

    ...Mirabellko, á, pravda, patnácté výročí tenhle rok slavím s mužem, s dopisovací přítelkyní i s růžovozelenou řasenkou ;-). Ta je na trhu ještě o dost dýl, než je 15 let a můžeš se těšit, že tady o její historii někdy napíšu.


    DĚKUJU VÁM! :-*

    OdpovědětVymazat
  21. Vivi, to jsi celá ty, celý chlap :D Jsem se při čtení přiblble usmívala a vše si představovala v barvách...Hezký den a gratulace k ocenění!!

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj Vivi, parádní článeček! Gratuluji k ocenění a teď jdu omrknou tebou nominovaný blog.

    OdpovědětVymazat
  23. Vivi, velmi gratuluji. Když si reknu slovo kreativní, v poslední době si představím určitě tebe (ale tahle jsem si tě nepředstavovala :o))
    Hezký večer, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  24. já bych si snad ani nemyslela, že jsi tlustý chlap =D jsi křehká žena s úžasným smyslem pro humor =D;)
    díky za pobavení mé osoby ;)=)

    OdpovědětVymazat
  25. Věřím :), ale je pravda, že by to tak mohlo být :D. Virtuální svět je tímto zvláštní.. myslíme si něco, co tak vůbec být nemusí.

    OdpovědětVymazat
  26. Vivi, chodit k tobě na blog prostě zbožňuji...už jsem ti několikrát psala, jak miluji tvůj smysl pro humor a lehkost s jakou píšeš...a musím se opakovat. Tvoje články mi vždy přivodí úsměv na tváři a je prakticky úplně jedno, o čem právě píšeš...Ovšem tlustý chlap s mastnými prsty pijící kofolu- to mě dostalo do kolen- úplně jsem ho viděla :-D Přeji ti krásný večer a těším se na další tvůj velezábavný a nápaditý příspěvek!

    OdpovědětVymazat
  27. Tlusty chlap s mastnymi prsty nemuzes byt toho by nenapadlo aby mi pripomel podivat se znovu na film Pod Toskanskym sluncem .

    OdpovědětVymazat
  28. Jste zlaté...a důvěřivé ;-). Děkuju MOC!
    Vaše Vivi

    OdpovědětVymazat
  29. Tý jo! Patnáct let, tak to gratuluju!!

    OdpovědětVymazat
  30. To je skvělý článek! :D

    Hlavně ten podbod s tou 15 je zajímavý! :)

    OdpovědětVymazat
  31. Tý jo, 15 let? Tak to máš můj obdiv!:) Já s J. budu v listopadu dva roky a myslela jsem si, bůhví jak to není dlouho. :P

    Taky bych chtěla mít chlapa už od pěti, pokud se tedy cítíš na svůj pravý věk. :D V té době jsem jen nezávazně flirtovala ve školce :D

    OdpovědětVymazat
  32. ...Kejty, děkuju za gratulaci ;-)

    ...Pradlenko, máš pravdu, těch 15 let bylo opravdu zajímavých a úžasných a těším se na další léta ;)

    ...Milá slečno L., já myslela, že se nikdo necítí na svůj pravý věk ;-). I když... dneska jsem špatně spala a cítím se na třicítku...a vzhledem k tomu, že jsme s mým mužem milým spolu 15 let a od 15 let se známe, tak to nějak začíná matematicky vycházet :-)). 2 roky jsou hodně dlouhá doba a vy jste skvělý úžasňákový pár :-*
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  33. Anonymní11:55

    Jejda ta panenka je nádherná, znám ji z obrázků s citáty. Kde se dá sehnat prosím???
    welana.a@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Panenka se bohužel běžně sehnat nedá. Já pátrám po starožitnictvím, bazárkách, poutích nebo ebay ;-). Hodně štěstí při shánění. A můžete číst pravidelně Vivin blog, protože právě panenka Vivi ho píše ;-).
      Mějte se krásně.
      Vivi

      Vymazat