11.6.12

Jak ho sbalit za 5 minut

Vím přesně, jak ho sbalit za pár minut. Ale nečekejte, že vám budu radit, jak stylově nanést rudou rtěnku nebo zdánlivě nedopatřením upustit krajkový kapesníček na jeho polobotky. My tu dneska budeme v rychlosti balit jen a pouze dámský KUFR, protože čas cestovních radovánek se blíží!
Pětiminutový návod podpořený léty snění i praxe:
1. minuta - vycházím z toho, že většinu věcí si koupíte, až docestujete na místo - šaty z hedvábí, louboutinky s tou nejčervenější podrážkou, kašmírový svetr, pudr Guerlain nebo zlacený porcelánový servis - takže si jednoduše do tlustých ponožek vložte nabitou platební kartu a pro sichr 10000 euro (je to jen článek - můžu napsat třeba milión).
2. minuta - jděte se podívat za postel; najdete tam několik zapadnutých knížek, které už měsíce hledáte. Budou se vám teď na dovolený hodit ještě víc než před spaním.
3. minuta - krém na ruce, lesk na rty, notýsek, náplasti, větrový bonbóny, doklady, tužku, perly, kalkulačku, mezinárodní kartičku na slevy...zkrátka stačí jen vsypat aktuální obsah vaší kabelky přímo do útrob kufru.
4. minuta - najděte doma malé drobnosti (ideálně látkové medvídky různých barev). Budete je na cestách rozdávat všem milým lidem, kteří vás u sebe nechají přespat, když zjistíte, že váš hotel neobdržel platbu za nocleh včas, a kteří vám dají jídlo, když utratíte poslední euro za klobouček Coco Chanel.
5. minuta - dopijte poslední hlt kávy, zavřete kufr, klíček si schovejte na to nejtajnější místo, jaké vás jen napadne a pak už se vrhněte do víru dobrodružství.
Našich pět společných minut právě uplynulo, děkuju za pozornost a ve čtvrtek jako vždy zase tady "nasedanou" ;-)

Můj kufr má spoustu nálepek, bílé prošívání a párkrát do roka cestovní horečku.

Obsah kufru zleva: knížka "Dneska už se tomu směju" (Adina Mandlová je ohromná a tak jako si nebrala servítky v životě, nebrala si je ani ve svý knížce), krabička vykládaná korálky, perly, cestovní průvodce, medvídci pro hodné lidi, oční stíny Estée Lauder, plechová cedulka "Prosím nerušit" (to je základ!), krém na ruce, lesk na rty a notýsek "Paris". Víc netřeba!
Vivi podpis

122 komentářů:

  1. No teda Vivi, ty máš ale krásně sbaleno!!!! Samé skvosty. No teda já když balím, tak je to ekonomicky a úsporně, spoustu věcí do nejmenších prostor... ale takhle krásně to teda nikdy nevypadá, hm. Měj krásný týden, xx Binn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Binn, ekonomicky a úsporně? Ta dvě slova si musím najít ve slovníku, zní totiž výborně, jen neznám přesně jejich význam...snad časem se to taky naučim ;-)

      Vymazat
  2. Hezké ráno, Vivi!
    Máš parádně zabaleno! Kniha je super, medvědi taky :o)
    Je to trochu podle hesla "co nemám, to nepotřebuju" :o)
    Přeji ti hezký den, já jdu sehnat někoho, kdo mi věnuje platinovou kartu...
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já hlavně to co "mám, to nepotřebuju" :-) Ale na druhou stranu jsou všechny moje nepotřebnosti vlastně hrozně nezbytný! ;-)

      Vymazat
  3. Chachá, já jsem na balení kádr. Můj komínek je vždycky tak o polovinu menší než ten manželův, až mi manžel vždycky říká:" to už si vážně nic jinýho sebou nevezmeš?"...."Ne."
    PS: ale vzhledem k tomu, jaké značkové poklady si hodláš na místě koupit, tak doporučuji si do ponožky vážně strčit spíš ten milion:)
    a znovu PS: Máš nejlepší kufr na světě.
    a poslední PS: Doufám, že příště napíšeš návod jak HO sbalit (a nebude v tom figurovat žádné zavazadlo)....:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se ti líbí můj oblepený kufr. Příště tě do něj s sebou sbalím a poradíš mi, jak udělat ten malý komínek. K tvýmu poslednímu PS - vždyť my jsme tak šťastný a vdaný, že už žádný návody nepotřebujeme, no nemám pravdu?! ;-)

      Vymazat
  4. Mila Vivi,
    Mam na cestach takove pravidlo...vzdycky platim hotel hned pri prijezdu, abych pak neriskovala, ze po nakupnim silenstvi pojedu z hotelu primo na stanici carabinieru...takhle mi maximalne nezbude na zpatecni cestu, coz vlastne nemusi byt vubec spatne:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, díky za skvělou radu. Je vážně nad zlato a bude se mi určitě párkrát v životě hodit!

      Vymazat
  5. áno, áno, áno myslím, že si sa úplne perfektne zbalila, rýchlo a efektívne! rozhodne sa budem inšpirovať :)))

    OdpovědětVymazat
  6. Jaká škoda, že tady se mnou teď není můj drahý, ten jak by zajásal, že jsem konečně dostala návod jak nezabít balením dva (nebo i víc) dny, nenadělat příšerný bordel a netáhnout spousty zbytečností. Takže pokud se mi to jednoho krásného dne povede, Vivi dostane nejspíš metál, i když toho by Ti mělo dostat už dáááávno, kolik úsměvů už máš na svědomí.... No a někdy v příštím článku se těším na návod, jak si vydělat 10000 euro (nebo klidně i víc) a ve čtvrtek "naschve" :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teri, děkuju za další tvuj milej komentář. Ale představ si, že už metál mám - je za šikovnost a koupila jsem si ho úplně sama (musím ti tu BROŽ někdy ukázat) ;-)

      Vymazat
  7. Škoda, že toto nevidí můj přítel - zajásal by, že se sbalím během pěti minut. :) Jen těch 10000 euro nevím, kde vezmu, takže si prosím o článek, kterák je vydělat. :D Těším se opět na čtvrtek (to už je takový malý pátek). Pá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Jak vydělat milióny" - jednu takovou knížku máme doma, ale ještě jsem jí nečetla ;-) Až ji přečtu a vyzkouším v praxi, pošlu ji tobě!

      Vymazat
  8. Vidím Vivi, žes vystihla všechno podstatné :-D Díky za zpříjemnění pondělního rána :-*

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní9:29

    Vždycky jsem nesnášela nedělní večery,ale včera večer jsem si vzpoměla,že má vyjít v pondělí tvůj článek a úpně mi to zvedlo náladu.V tvým kufru musí bejt skvelej život :)) Simča.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Simčo, v mým kufru je to super. Můžu tě přibalit, pokud nejsi moc těžká a nezvedneš mi tak příliš poplatky za zavazadlo.
      A jinak děkuju mockrát, jsem ráda, že jsem trošku ulevila tvýmu "nedělovečernímu" trápení. ;-)

      Vymazat
  10. Thank you so much for stopping by and visiting me. I like your blog and would love to follow each other. I am now following you. Please come back and follow me! Thank you!

    http://danaslookbook.blogspot.com/

    Dana

    OdpovědětVymazat
  11. Vivi, to je paráda! Přesně to vystihuje mé balení: "však to tam ještě dokoupím!" :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dokupování "všeho (ne)potřebnýho" je na cestách to nejlepší ;-)

      Vymazat
  12. vivi, nechceš dovolenkovať na slovensku? rada ťa ubytujem, aj ti navarím, pretože ten medvídek na fotke je moja nová platonická láska :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Nino, můžu posladní týden v srpnu a pak začátkem října. Mám ráda halušky a slovenský sýry. Medvídka přivezu! ;-)

      Vymazat
  13. Nejlepší <3 Jen škoda, že v blízké době nikam cestovat nebudu. I tak se to hodí :) Mimochodem ta cedulka "prosím nerušit" by se mi hodila domů občas :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pandi, ty cedulky "Prosím nerušit" mám celkem tři - jednu na cesty, jednu na chatě, jednu doma (moc šikovná a účelná věcička) :-)
      Jeden nikdy neví, možná se nějaká cesta vyvrbí, aniž bys to předem plánovala...

      Vymazat
  14. Úžasné. Jen se trochu bojím, že si na Vysočině letos nekoupím žádné hedvábné šaty a nejčervenější z podrážek... No, nevadí. :))
    Jinak mezi postelí a zdí mám nacpanou deku, čímž jsem zamezila ztrácení oblíbených knih. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An, výhoda Vysočiny je, že tam takové hlouposti člověk vůbec nepotřebuje. :-) Tam si stačí jen nazout pohodlný tenisky a užívat si nádhernou krajinu! ;-)

      Vymazat
  15. Tak tohle jisto jistě ukážu svému muži (on je ten, který vždycky píše seznamy abychom měli "všechno") a zkusím ho přesvědčit o tom, že je nejlepší si všechno jen tak nakoupit :D Jsem opravdu zvědavá co mi řekne (zvlášť když jsme včera absolvovali další nákupní odpoledne "na dovolenou" ):D A mimochodem, Vivinko/Lucinko, víš, že až svůj apartní kufříček zavezeš do Brna je nutností se za mnou zastavit. Klobouček Chanel tady sice nekoupíš, ale těch společných náhod už bylo dost! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, jsem si jistá, že tvůj muž bude mít pro můj pětiminutový plán, včetně nakupování hedvábných šatů na místě pobytu, určitě pochopení ;-).
      Tvoje pozvání moc ráda přijímám, protože tolik společných náhod už nejsou náhody, ale OSUD! ;-))

      Vymazat
  16. Nikdy me nenapadlo jak je snadne zapakovat kufr. Ja vzdy balim tak mesic dopredu a kazdy den pak odendam nejakou vec a v den odletu je pak konecne muj kufrik ve vahovem limitu.

    OdpovědětVymazat
  17. Takhle vesele cestovat by se mi líbilo, ale já jsem úzkostlivá a i to oblečení si sbalím, a pak plno věcí "co kdyby" ... poslední dobou to házím na přítele a neustále se ho ptám, co si mám zabalit a on mi píše seznam podle kterého se pak držím. A když něco nemám a on se diví, tak mám skvělou výmluvu, že za to já přeci nemohu, ale on :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně vymyšlený! A když něco nemáš, je to jeho vina a musí ti to bleskurychle dokoupit, že? ;-)

      Vymazat
  18. Tak takhle nápaditě sbalit kufr fakt nedovedu ;) Prostě Vivi dělá všechno kreativně :)

    OdpovědětVymazat
  19. iné slovo ako ROZKOŠNÝ na tvoj blog nemám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juli, to je jedno z nejhezčích slov, jaký jsem slyšela ;-))

      Vymazat
  20. Tyjo, super článek :) Bohužel mě balení trvá i s tímto návodem minimálně 1 hodinu, protože ho neustále zamykám a odmykám, když něco zapomenu přibalit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lauro, tak příště budeš mít na zabalení jen "mých 5 minut" a pak klíček od kufru sněz - ušetříš tím spoustu času. ;-)

      Vymazat
  21. Anonymní11:58

    Výborný, fakt výborný!!!

    OdpovědětVymazat
  22. krásny kufor a ešte krajšia náplň :), balenie za 5 minút poznám, keďže sa takto balím asi stále, pred odchodom na Intrák :D, len bohužiaľ môj obsah až taký pekný nie je

    OdpovědětVymazat
  23. Vivi, jak ti můžu něco komentovat, když s úsměvem mesíčka na hnoji nenacházím slov nad tou krásou! Ten kufřík musím bezpodmínečně mít - i s obsahem! Dej vědět, až někam pocestuješ, navléknu si punčochy /vyprané!/ /na obličej!/ a vyrazím! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Reny, to je paráda, že se ti moje "cestovní balení" líbí. Zkus to klidně i bez punčochy ;-)

      Vymazat
    2. Tak knížku už jsem koupila na aukru, proužkatá trička nosím téměř výhradně a místo médi balím kostkatého zajíce :) Jen ten kufřík stále schází :/ :D

      Vymazat
  24. Hned bych s Tebou vyjela na dovču, moje milá. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anne, rozhodně na zmrzce jsme už domluvený ;-)

      Vymazat
  25. haha! 4 minuta je najlepsia :D som sa naozaj smiala :)) prave sa balim k babicke O:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že ses k babičce zabalila podle mýho návodu ;-)

      Vymazat
  26. Lucinko neděs mě !!!
    Už jsem se lekla že mi chceš odjed teď na dovolenou !!!
    Návod je sice úžasný a používám ho taky :) Ale nemůžeš přeci jet bez mě !!! :))
    Už jsem se třepala že se tu s tebou ¨ve čtvrtek už nesetkáme :) ...
    Ale na konec je vždy všechno dobré , takže ve čtvrtek " nasedanou " - už teď se moc těším ( a beze mě se nikam nebal ) !!! :) :PP

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gabulko, někdy ti odhalím tajemství přednastavených článků (díky kterým tu jsem každý pondělí a čtvrtek i přesto, že zrovna nesedím u PC). ;-)
      To víš, svým ladným tanečním krokem přitancuješ ke mně do kufru a povezeš se na dovču se mnou.
      Ve čtvrtek nasedanoooou!

      Vymazat
    2. Lucinko ,
      Ano to je mi jasné , že jsou přednastavené , kdo by mohl psát tak úžasné články hned poránu ?? :))
      A to se těším až mi to tajemství odhalíš !!! :)
      To víš že jo !!! :)
      S tebou to musí být na dovči obrovská zábava !!! :))
      Ve čtvrtek se těším nasedanou !!! ( a zítra už mám velké finále - tak mi drž palečky ( celý den ) ) :))

      Vymazat
    3. Ty jsi moc milá, víš to?!
      Jó, pít spolu koktejly a prohlížet si Vogue, to by bylo báječný! ;-)
      Celý den ti budu držet pěsti = velký štěstí! Budeš mít úspěch a celosvětový věhlas!
      Tak já už jdu držet pěsti radši teď, na to není nikdy příliš brzy ;-)

      Vymazat
    4. Lucinko moje milá , nevím ?!! :P
      Jóóoo To by byl nejlepší ( týden / měsíc :)) mýho života !!! :)
      Ohh celosvětový věhlas - ty ve mě tak věříš ?? :))
      Ano , drž pěstičky !!! :))

      Vymazat
  27. Zdravím Vivi :-)
    Vím, že jsi byla můj pravidelný čtenář na blogu the-rofli, teď už jsem ale jinde a taky tam hodlám zůstat. Tak jestli chceš, připiš se tam. Měj se:-) .... 4. bod - nejlepší :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petruš, určitě k tobě ráda zajdu, spolehni se.

      Vymazat
  28. jůů ty nálepky chci taky!:)) paráda:)
    já mívám spíš problém s balením zpět, to už se mi teprve do kufru nic nevejde:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, to je trošku problém, ale zase když se udělá na cestu velká velikáánská svačina, která se brzy sní, nějaký to místo navíc se pro úlovky z cest v kufru najde ;-)

      Vymazat
  29. Anonymní14:20

    Vivysku !!!!!!!!!!!!!!! ty ses moje sikulinka, delam to ousplne stejne !!!!!!!! :)) Hlavne s sebou co nejmin veci, jen ty dulezitustky !!!! :)) Jasnacka !!!! Adinu zboznuju nejvic !!!!!! To je nutnustka !!!! Zlatuliku, zdravim z Parisu, nemela jsem kufr, ale paradni guccackou tasku pres rameno, kterou jsem si pohazovala z ruky do ruky, a ted akorat balim, a je taaaak tezka !!!!! jojo, zname to ... :) A to se teprve chystam do toho obchudku s francouzskyma magnetkama ... miluju te a posilam pusu z Parisu !!!!!!!!
    A plus! Bisous, ma belle !
    Tva Misulina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michajličko, ty jsi tak roztomilá! Už jen to tvoje "Vivýsku" - tak mi nikdo neříká :-) (jen by mě zajímalo, v jakých vyjmenovaných slovech jsi mě našla) ;-). Jsi zlatíčko. Adina - to je modla všech zlobivejch holek! Už abys tu byla! Pěkně se z Paříže vrať, ať už jsi v bezpečí v naší rodný hroudě. A doufám, že nám to vyjde a my dvě budeme u Seiny už brzy brebentit, s bagetkama v ruce a s božolé na jazyku. Tak! ;-)
      Český políbení posílám své malé Francouzce! Pa pá

      Vymazat
  30. ahah this is very nice dear!:) kisses!

    OdpovědětVymazat
  31. ja sa balim takmer kazdy druhy tyzden, ale nikdy to takto krasne nevyzera! budem sa musiet viac snazit :)
    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  32. Anonymní14:59

    Zkusím se takhle sbalit v srpnu! :)) Krásnou dovolenou!

    OdpovědětVymazat
  33. Ach ! tak knížka je nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
  34. Odkud máš notýsek Paris? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtěla bych napsat, že jsem ho kupovala na Montmartru, v pařížském soumraku, za zpěvu malých ptáčků, s baretem na hlavě, ale taková romantika to nebyla. Je z jednoho úplně obyčejnýho papírnictví (z Krumlova). ;-)

      Vymazat
  35. WOW! tvůj blog je dokonalý!! Tvé články jsou zajímavé a vtipné. "Followuju" tě

    OdpovědětVymazat
  36. jeden z najlepších článkov, aké som kedy čítala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha, teď se ukázalo, že jsi nečetla můj předchozí článek :-)). Ba ne, díky moc.

      Vymazat
  37. Nádherné :-) Tvá 'posedlost' Francií je hrozně roztomilá :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Em, děkuju ;-). Ale ty jsi úplně zapomněla na mou posedlost Asií, Austrálií, Afrikou, Amerikou a zbytkem Evropy! Nezapomínej ;-)

      Vymazat
  38. Milá Vivi,
    tak tento článok je momentálne aj môj najobľúbenejší ! :D Praktický, realistický... no čo viac treba?! :P :D Ten kufor je skrátka dokonalý, ako aj jeho obsah... Najpodarenejší článok aký som kedy čítala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá K., praktický návody jsou potřeba i na mým blogu, já vím. Nemůžu si tu pořád lítat v oblacích. Přijmi tisícerý dík ;-)

      Vymazat
  39. díky tvým radám budu sbalená za chviličku místo těch pár hodinek :D A kampak se chystáš? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, no, chystám se po dnešním volným dni zítra do práce, o víkendu na chatu a za pár týdnů do Evropy. :-D

      Vymazat
  40. Vivi, skvělý rychlokurz balení! Před dovolenou ho určitě využuju:-D

    OdpovědětVymazat
  41. až ho budu potřebovat sbalit, zajdi si sem pro radu. přinejmenším zapadlé knížky za postelí se u mě jistojistě najdou.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak tě znám, Luci, ty máš knížky úplně všude ;-)

      Vymazat
  42. Milá Vivi,
    Ty jsi dneska rozverná :). Tvůj návod si budu pamatovat - jen bych ještě přibalila čokoládu..., nějakou móóc dobrou :).
    Hezký večer! M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mari, jak jsem mohla zapomenout na RitterSportku, na Geishu, na oříškovou Orionku a na bílomléčnou Milku! Ještě že tě mám! :-***

      Vymazat
  43. Ten kufr je naprosto dokonalý, takový bych si vždy hned na letišti na pásu poznala, ale nebrala bych ho s sebou, aby se nezničil. Takže budu raději cestovat s tím šedivým průměrným, nenápadným. Zase na druhou stranu s tím nenápadným mě nebudou kontrolovat celníci, až utratím ten milion nebo kolik, že jsi to psala.

    Štastnou cestu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, je to jen 10 000 euro zašitých v ponožce. Tam celníci nezabloudí ;-)

      Vymazat
  44. Milá Vivi...díky častému cestování svůj kufr balím cca za 5minut...přesněji většinou za 5 minut 12 :-)...každopádně Adina je má oblíbenkyně a tu bych taky hned brala :-) Přeji krásné dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, Adina je velká inspirátorka, dokázala se se životem rvát obdivuhodně moderním způsobem ;-). Přibal si ji do kufru.

      Vymazat
  45. haha to bylo krásné :) jen jsem si říkala "Cože? Odkdy odbírám tipy typu "Jak na kluky" a ono je z toho toto ! :")

    OdpovědětVymazat
  46. Balit jsem nikdy neuměla, příště to určitě zkusím podle Tvého návodu :D :).

    OdpovědětVymazat
  47. Vivi, děkuji, děkuji, děkuji, konečně někdo rozřešil můj problém s balením kufrů a tím i možná zažehnal nechuť k cestování.Jsi lepší než promovaní psych. Třeba budu po tvém návodu za 5 min sbalená.Pak mě čekej za 10 minut u tebe a razíme!??? ..."Tak díky tvému návodu, "Dneska už se tomu směju" také, mám v kufru s plány Paříže a Vídně v hlavě, ale nějak vyvětralou kreditku"... No co, nikdo není dokonalý!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lezarts, bez tebe se nehnu ani na krok. Slibuju! ;-)

      Vymazat
  48. Rozesmál mě už titulek, děkuju Vivi! A dalších deset minut jsem s úsměvem na tváři četla Tvůj pětiminutový návod a nechávala se inspirovat báječnýmmi kolážemi. Vidím, že máme další společnou zálibu, tentokrát sbírání průvodců! Těch papírových...jakých jiných, že! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzi, to jsem ráda, že ses mi tu usmívala! ;-)
      Když průvodce, tak jedině papírový, tištěný, tlustý a aktuální.

      Vymazat
  49. Ahoj Vivi, tvé pětiminutové balení je úžasné, ale nezvládám. Chodím celý den a pomalu dělám kopečky triček, ponožek, spodního prádla a kopečky se zvětšují a zvětšují a můj kufr se zdá čím dál tím víc menší. Po úspěšném absolvování dovolené si dávám závazek, že příště stačí dvě trička, opalovací krém , knížku nechat doma, stejně na ni nebyl čas, ale ten česko-anglický slovník, mi zase chyběl.
    VIVI už se těším na tvé další písmenkování.
    IVA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ivo, já bych se bez knížky neobešla, už jen pro ten pocit. Vozím vždycky nejmíň jednu a to se ví, že do ní ani nenahlídnu, ale bez ní bych neměla pocit, že jedu na dovču ;-). Máš pravdu, dvě trička, opalovák, slovník a tabulka čokolády - zcela postačující výbava ;-).
      Děkuju!

      Vymazat
  50. haha to bolo milé :D Budúci mesiac sa snáď nejaká "dovolená" pošťastí, takže sa tvojím návodom inšpirujem :)

    OdpovědětVymazat
  51. Milá Vivi, tvoje balení mě rozesmálo, jo a co kartáček na zuby?????????. Ale jelikož já nemám ani kufr (jasně, chápu, že nechápeš jak bez něho můžu žít) tak vlastně ani nikam nejezdím a tudíž ani nebalím. Neva, nechám si to od tebe povykládat a budu si to užívat s tebou. Krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Majko, kartáček si koupíš taky až na místě, jen co koupíš ty hedvábné šaty u Diora, zaskočíš do drogérie. Nikdy nevíš, kam tě cesty osudu zanesou a třeba se ti moje "balící tipy" budou hodit ;-)

      Vymazat
  52. U mě by byl problém v třetí minute a možná i v té druhé, bo nemám kartu s tolika penězi, tak že bych musela na balit hodně medvídků aby mi dali alespon najest :))))).
    a pokud de o tu treti musela bych prve najit vsechny kabelky, a pak zacit vytrepavat jejich obsach, bohuzel se vse nenachazi v jedné :)

    OdpovědětVymazat
  53. Moje zlatá, balení mě čeká za pár a až vytáhnu svůj kufr, první co udělám hned po puštění nějaké super hudby bude to že mrknu k Tobě na tenhle návod, abych na nic nezapomněla! :-) Mám takový plán, Ty moje Francouzsko :* Až tam budu a narazím na levandulové pole (třeba v Provance?) a pokud tam bude přístup bez zákazu, přijde k Tobě zase pošťák :-)
    Btw, kdy vlastně můžu čekávat Tvůj krasopisný dopis má milá? Budu tam totiž 14 dnů a nerada bych aby se třeba rozmočil ve schránce :D

    Na zmrzku se těším! Domluvíme se po emailu, nebo Ti písnu smsku. Budu totiž v tom našem městečku (snad) pracovat, tak se tam budu vyskytovat pměrně často. :-)
    Pac a pusu od Ann ♥♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Anne, juchůůůůůů! Pošťák! Jo jo jo! Jaká ty jsi zlatá, to svět neviděl. A slibuju, že už brzy pošlu našeho jihočeského červenolícího pošťáka za tebou. Mám rozepsáno, jsem ale nemožná dopis dokončit, já vím. Mám to ale u počítače na růžovém lístečku tučnými písmeny jako úhlavní úkol týdne, tak to by v tom byl čert, kdybych nejdýl v pátek nelepila známku! ;-)
      Zatím si dáme aspoň tvarohovýho Míšu (nebo Mrože) na dálku, jo? ;-)

      Vymazat
  54. Tak to jsem ráda :) Měla jsem to totiž v úmyslu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to mám v úmyslu - sbalit se a odject na 2 roky prázdnin ;-)

      Vymazat
  55. Tak to nevim jestli by to na mě zabralo :p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však je to taky balení DÁMSKÝHO kufru ;-))

      Vymazat
  56. krásně napsaný článek! jsi skvělá! :)

    OdpovědětVymazat
  57. Sice se chystám na dovolenou až v září, ale jisto jistě se při balení alespoň částečně inspiruju :)
    Máš stylový kufřík! :)

    OdpovědětVymazat
  58. great post!!! u got great style.
    we can follow each other darl.
    http://rock4less.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  59. DĚKUJU vám všem za senzační komentáře = jaký komentáře, takový jste vy! :-****

    OdpovědětVymazat
  60. Only 5 minutes to pack... That's amazing.
    Your new follower,
    Tarah and the City

    OdpovědětVymazat
  61. Milá Vivi,
    mrzí mne ten včerejšek a omlouvám se za dnešní bolehlav. Holt si pila ne jen za mě:-)
    Kam se chystáš, má drahá? Já bych si přála balením trávit jen pět minut času. Bohužel se neumím balit lehce a ani krátce, takže moje (méně stylové) kufry přetékají, neustále se rozbíjí zip (boť to už nedopne) a nakonec se zadřou kolečka, neboť tu nálož také nezvládají...

    Ale jelikož cestuji už v pátek, pokusím se aplikovat něco z výše jmenovaného:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Luci, takovejch bolehlavů ještě bude! ;-))
      Můj "balící post" je jen inspirací pro moje milý čtenáře, já sama jedu na "dovopravdickou" dovolenou (tzn. žádná práce, jen koláče a zábava) až v září. Francie, za tetičkou Jarmilou ;-).
      Škoda, a já ti zrovna chtěla navrhnout, jestli bych se nevešla do tvýho kufru, že bys mě vzala na cesty s sebou. Se mnou by sis ale kolečka zadřela určitě ;-).
      Díky Lucí za komentáře!

      Vymazat
  62. Thanks for your lovely comment. Great post!!!
    I'm following you right now on Google Friend Connect №999 & Bloglovin №106. hope you can follow me!!!
    хохо

    Diana

    double-ganger.blogspot.com

    twitter

    facebook

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dear Diana, thanks, I´m happy. You know - I love visiting this blog. ;-)

      Vymazat
  63. Drahá Viv..
    Děkuji,že jsem se díky Tvému článku mohla opět zasnít:-)Jak ráda bych to udělala podle Tvého návodu..jsem totiž nesmrtelná romantička..Tolik výprav jsem ještě nestihla,tolik knih nepřečetla,vůní nenadýchala a tolik zážitků neprožila..Teď žiju realitu zvanou rodina,ale až děti povyrostou,tak se opět vrhnnu do světa na zkušenou..Tentokrát méně najivní,vědoma si následků svých činů,ale i vážící si každého momentu,který prožívám..
    Pak Ti pošlu pohlednici:-)
    Krásné dny Vivinko
    Brigit

    OdpovědětVymazat
  64. Ahoj,
    projíždím tady tak ten tvůj blog a je tu docela příjemně. Narazila jsem na něj u Brigit náhodou a tak jsem řekla, že se sem podívám. Ten kufr je bezva, vážně. Moc hezké fotky tady taky máš. Já bych teda nejrychleji kufr zabalila asi za půl hodiny..nebo spíš půl druhé hodiny =D Krabička nerušit prosím je báječná!

    Hezký den =)

    OdpovědětVymazat
  65. skvělý článek a bomba kufr : ), http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  66. Anonymní13:13

    Moj partner sa vzdycky hrdi, ako sa na dva tyzdne dokaze pobalit do kufrika 20x30cm. Ze do mojho lodneho kufra potom zbali kompletnu kozmetiku, lieky, chirurgický a obvazový materiál, snorchly, plutvy a vsetky neopreny je uz menej podstatne. Hlavne je, ze na vahe s kufrom potom zadrziavam dych, aby sme neboli ani gram nad povolenu hmotnost /moja vaha sa zamozrejme odratava :-)/.

    OdpovědětVymazat
  67. Děkuju vám moc za komentáře, pročetla jsem je úplně všechny a udělaly mi velikánskou radost. Díky ještě jednou všem!

    OdpovědětVymazat