25.6.12

Sobotní pondělí a můj bloňďatý Andy

Sobota a neděle jsou dny načechrané a zveličené zvláštními očekáváními. Od pondělí se soustředíme jen na "ty dva slavné víkendové dny". Už aby byly, už aby to uteklo, ať už je aspoň pátek! Víkend se pyšní přívlastky jako "zábavný, úžasný, plný legrace a grilování a skvělých filmů a dobrého jídla". Jenže pak se stane, že místo báječně stráveného víkendového času vás bolí oba dva dny hlava a nemůžete vylézt z postele. A v neděli večer, když už se hlava konečně umoudří, se dostaví nepříjemný pocit naznačující, že se neomylně blíží otravné pondělí plné povinností. STOP! Říkám si, proč nezahodit předsudky a neprobudit se v pondělí ráno s tím, že si uděláme "sobotu"?! Já to jdu zkusit!...
...V kuchyni zavoní čaj a k němu mě potěší marcipánové košíčky a skořicový šnek. Prolistuju si časopis Vogue, který mi ušatá kamarádka Míša nechala přivézt od svého přítele z Emeriky. A pak si při popíjení povzbuzujícího čaje budu číst "Andy Warhol od A k B a zase zpět" - žlutou knížku, ve které je moře neuvěřitelných postřehů (Andy Warhol měl určitě v hlavě senzační růžový bubliny). Dopolední čas pracovně strávený v kanceláři si taky zpestřím. K práci si pustím jako kulisu svůj oblíbený film a na nástěnku pověsím spoustu nové inspirace, která mě rozveselí, kdykoliv se na ni podívám. A odpoledne půjdu na procházku, po cestě koupím pivoňku do vázy a bezinkovou limonádu...malé, ale výjimečné drobnosti pro sobotní pondělí...
Proč čekat s hezkými věcmi až na víkend? Vždyť víkend vždycky tak rychle uteče, rychleji než těch zbývajících pět dnů...! Chci mít "sobotu" každý den! A vám přeju to samé!


Zleva: "emerická móda" Vogue s krásnou Scarlett Johansson na obálce, talířek Bavaria s plněnými trubičkami a čajovými sáčky Lipton, marcipánové košíčky, skořicový šnek, knížka "Andy Warhol - Od A k B a zase zpět".



Skořicový šnek je docela dobrý, ale hlavně - jak jsem náhodou dneska zjistila - je fotogenický! Jeho kypré tvary můžete obdivovat na mém posledním vintage úlovku - talířku značky Bavaria. I když...moc dlouho se na něm "neohřál".

Vivi podpis

114 komentářů:

  1. Vivi, tohle mi nedělej... poslintala jsem si notebook!!! :D Ty marcipánové košíčky, a kyprý šneček, hmmmm!!!!! To bych si dala! všechno to vypadá luxusně! Jo, dělat si radost každý den, to je životní poslání! Krásný týden! xxx

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Binn, vlastně máš pravdu - je to životní poslání ;-), protože naše dobrá nálada = dobrá nálada těch okolo nás ;-).

      Vymazat
  2. Krásnou pondělní sobotu ti přeji Vivi! Ať je úžasná, skvělá, odpočinková, inspirativní a zkrátka vydařená! :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evelins, děkuju za milý přání. Myslím, že by to mohlo vyjít ;-)

      Vymazat
  3. Přeju krásné sobotní pondělí :) je to svělý nápad :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Skvělý nápad pro všechny ;-)

      Vymazat
  4. Krásný článek. A teď jsem měla taky čajíček ale marcipánové košíčky bohužel ne i když bych si hned dala :) A Vogue tiše závidím :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Přeji příjemné sobotní pondělí:)
    Jak jsem s děckem na mateřské mám pondělky pořád:))), je na čase si z nich udělat soboty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nespokojená, tak jen si ty svoje pondělní soboty užívej, budeš na ně jednou ráda vzpomínat! A aspoň máš tím pádem víc času na můj blog ;-)

      Vymazat
    2. Tak, tak :-)
      Děti moc relaxačním víkendům nepřejí :-)
      Budem si muset ty pondělky zpříjemňovat sami jak se dá :-)
      Díky, Vivi, za inspiraci:-)

      Vymazat
    3. Báro, všichni děláme, co můžem ;-). Ať máš moře skvělých "sobot"!

      Vymazat
  6. Líbí :) Já si často taky říkám, že dobrá nálada je jenom otázkou našeho rozhodnutí. Díky za inspiraci Vivi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Belle Hanele, nenapsala bych to líp ;-)

      Vymazat
  7. hm, taky mě honí mlsná na něco dobrého :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zato já se na sladký po dnešní sweet snídani nemůžu ani podívat ;-)

      Vymazat
  8. A pro nás všechny je tu v pondělí ještě jedna radůstka, protože Tvůj článek nikdy nezklame a nikdy si u něj ani nevzpomenu, že týden právě začal. Zase nám dáváš krásný návod na příjemnější dny, sama bych si ho měla zapsat za uši, protože jsem příklad typické "odkládačky" příjemných věcí AŽ bude po zkouškách/pracovním týdnu/zimě/nemoci... Už nechci žádné až a jdu si uvařit rýžovou kaši na oslavu pondělí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teri, moc děkuju za kompliment ;-). Odkládat příjemnosti na někdy jindy je škoda, pěkně papej svou rýžovou kaši hned! I když musím se přiznat, že pro mě by rýžová kaše byla spíš za trest :-))

      Vymazat
  9. Vivi....zase tolik pravdy v několika větách!!!
    Zrovna nedávno jsem přemýšlela nad skutečnou kvalitou svého života...užívám si víkend když to jde, plánuji společenské akce a výlety a jezdím pravidelně na dovolenou, ale co ta doba kdy žiju ten stereotypní rutinní pracovní život (a ta je zatraceně dlouhá). Ne, tu si prostě užít nedokážu...ráno si dát dlouhou vydatnou snídani, cestou do práce se stavit na dobré cappuccino a pracovní stůl si vyzdobit květinami. On i ten víkend je taková honička. Někdy bych si tak ráda dala po obědě šlofíka, ale to nejde: ráno rychle uklidit, uvařit, abychom po obědě mohli někam vyrazit za těmi zážitky.... Myslím, že bychom si měli vzít příklad z obyvatel jižněji položených zemí. Takový siesta má jistě něco do sebe.
    Tak si svoje soboní pondělí užij:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radko, já mám pocit, že ty jako jeden z mála lidí si dokážeš dny úžasně užít! Vždyť tvůj blog je jeden výlet vedle druhýho. Jsi pro mě zdroj výletní inspirace.
      Ano, tří hodinová siesta na oběd je můj sen ;-)

      Vymazat
  10. Tak se jdu také nasnádat, ovšem takové dobroty na mě nečekají.. hmm, cestou do města navštívím pekárnu :)) Moc fajn článek, povzbudil mě před náročnou zkouškou :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám velikou radost. Zkouška bude tím páden za "výborně" ;-)

      Vymazat
  11. Fotogenický šnek :)))) Milá Vivi, já se u těch Tvých článků vždycky tak nasměji a z tvého blogu odcházím s úsměvem a plná inspirace :) Vy jste s Lucinkou tak pozitivní a nápadité a i když jsem Vás na živo nikdy neviděla, z Vašich článků cítím, že jste obě skvělé a úžasné kočky :)) jen tak dál :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, tak jsi ze mě zdatně udělala rozdvojenou osobnost :-), ale rozhodně je tvůj komentář moc milý a povzbuzující! Děkuju, zlatá! .-*

      Vymazat
    2. Jsem ráda, že jsem tě povzbudila Vivi :)) a Nemáš vůbec zač :) zasloužíš si pochvalu, jsi úžasná :* děkuji Ti za komentář u mě :) máš tam odpověď :)
      Papa, Jane

      Vymazat
  12. Ještě že máme tebe a tvůj každopondělní článek, který je našimi pondělními sobotami a kouzlí nám úsměv na tváři! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Pro mě je pondělí s tvým článkem vždy příjemný začátek týdne. :) Jinak se snažím i ze všednách dnů vybrat, co nejvíc. Takže pokud to jde, tak si dělám, co chci po práci a ráno si k snidani dám alespoň něco dobrého, ačkoliv moje snídaně v pracovní dny nebude trvat stejně dlouho jako ta o víkendu. :) A s marcipánovými košíčky a šnekem se den musí začínat skvěle. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Veru. O tobě dobře vím, že si umíš života užívat a jsi pro mě inspiracióne! ;-)

      Vymazat
  14. Super, přesně tak, proč si i pondělí něčím nezpříjemnit, vždyť na každý den se můžeme těšit a udělat si ho krásnější a rozmazlovat se i během týdne ;-) Moc se mi líbí Tvoje pozitivní naladění, které mi občas chybí, a právě takové články mi zvednou náladu a mám se chuť smát :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, mám radost, že si ke mně občas chodíš zvedat náladu. Já dělám to samý u tebe ;-)

      Vymazat
  15. Sobotu (nebo neděli) bychom si měli dělat každý den! Moc milý článek :))
    saras-island.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  16. Není nic lepšího než si udělat sobotu v pondělí s tvým krásným článkem.. :)

    OdpovědětVymazat
  17. To je krásně napsané Vivi! Říkávám si často úplně to samé :). Velká očekávání se prostě málokdy naplní tak, jak si představujeme...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Len, nejlepší je myslet na nejlepší a počítat s nejhorším, jak říká moje mamka ;-)

      Vymazat
  18. joj Vivi tak moc si mi chýbala... aj tie tvoje milé, veselé príspevky! v poslednom čase zanedbávam nielen svoj blog, ale aj tie moje obľúbené...áno, áno aj ja chcem celý týždeň sobotu...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bibo milá, znám to taky. Nestíhám ostatní blogy a sotva zvládám svoje pondělní a čtvrteční články tady u mě. Nebýt té pravidelnosti (článek v pondělí a ve čtvrtek), kterou jsem tu nastavila, tak vkládám nový post jednou za měsíc. Nezvládám, času je málo. Ale pak, až ho bude víc, všechno si vynahradíme ;-)

      Vymazat
  19. Robievam to podobne. Stačí si niečím ozvláštniť deň: ráno vstať skôr a nenáhliť sa, obliecť si niečo veselé, ísť inou cestou či urobiť si jednoduchú súkromnú radosť ako Vivi. Ja si niekedy poviem: dnes nebudem za dokonalú, budem hoci aj meškať, žiadne výčitky, ak preflákam deň, prípadne si popoludní pospím a podobne. Treba svojej duši dopriať sobotu kedykoľvek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oli, moc krásně jsi to napsala. Přesně tak jsem to myslela...Dopřát svojí duši sobotu kdykoli - úžasný, díky moc. :_*

      Vymazat
  20. Vivinko, je vidět, že kdo si umí užívat, ten umí:-)
    Máš určitě každý den krásný a to se mi tu na blogu velice líbí! Jen mi všechno to sladké dělá neuvěřitelné chutě:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucinko, já a každý den krásný? Ani náhodou ;-). Ten proležený víkend s migrénou mi dal hodně zabrat, vůbec nejsem zvyklá marodit a jsem strašně netrpělivá. Ale musela jsem sama sobě dokázat, že pondělí umí bejt krásný, protože se zkaženým víkendem už nenadělám vůbec nic ;-). Jsi milá, děkujůůů!

      Vymazat
  21. Tak tomu říkám plán, Vivi :) Taky mám poslední dobou nějaké zdravotní problémy, ale naštěstí mám už prázdniny. Přeju ti krásné odpočinkové pondělí a ten emerický Vogue tiše závidím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju a hlavně, ať jsi jako rybička!

      Vymazat
  22. Anonymní10:57

    taky bych brala sobotu kazdej den :) a taky si ji dneska delam, vzhledem k tomu ze vikend cely jsem zase stravila zavodenim v bazenu ;)...a uz si jdu koupit nejaky pecivo, fakt je to dooost fotogenicky :D :)

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj Vivi, tak já mám kupodivu dneska sobotu. Krásný víkend si musím scucnout do jednoho dne a to do pondělí. Víkendy mám pracovní tak musím vše dohánět dneska:))Ještě jsem ani nesnídala a dostala jsem hroznou chuť na šneka, který ti utíká z bezva talířku i když je sebevíc fotogenickej! Mňamík!
    Ukaž nám někdy tvé polštářky, které vykukují v pozadí, vypadají vtipně:)
    Těšila jsem se nan dnešní ráno kvůli tobě, od ráda totiž samé hrozné zprávy tak jsem si říkala co bych si tak pozitivního našla a ejhle...Vivík má článek!!!
    pa tvůj Vlaďík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vladíku, vědět, že jsi o víkendu v práci, tak si vezmu na tu svou bolavou hlavu čtyři Brufeny a letím se podívat do Igy, koupit si pár triček a požádat tě o pauzu na jeden drink ;-). Tak příště a já už opravdu doufám, že BRZY...;-)

      Vymazat
  24. Anonymní12:04

    Ani mně se dnes něchtělo ukončovat víkend! A tak jsem si vzala tu bábovku z neděle a řekla si, že o neděli se nedělá! .. hm, říct si můžu - ale pak jsem letěla do práce .. Ale předtím jsem udělala mému slunci Lipton čaj, takže skvělá volba, milá Vivi! :) Já se jdu pro změnu vrátit zase do neděle - meruňkové knedlímky v lednici čekají - škoda jen, že budou u PC a ne na zahradě! Krásné pondělí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ally, výborně, krásně sis užila ráno.
      Meruňkový knedlíky já teda můžu jíst KDEKOLIV, KDYKOLIV...pošli, prosím, tři nebo čtyři. ;-)

      Vymazat
  25. I pro mě bylo dnešní pondělí hezkým dnem. Radost jsem si udělala banánovými muffiny a i tím, že do práce vůbec nemusím, až zítra :). Jen to počasí by mohlo být opravdu letní :(.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bánonový muffiny! Ano, ano, ano! Skvělá volba ;-)
      U nás je po několikadenních tropech konečně trošku přijatelně, takže já si dnešní teplo (ne horko) užívám maximálně ;-)

      Vymazat
  26. Já nemám žádnou práci, žádné závazky a naopak mi chybí nějaké "pondělí" a mám samé "soboty" ... už se těším zase na školu a tu trýzeň a stres, taky je potřeba k rovnováze :D a pak až se to dostaví, přečtu si znova tanhle článek, jak si dělat "soboty" když je potřebuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristýnko, aspoň máš čas na kulinářský úžasnosti, který u tebe tak často vídám!
      - Veganům třikrát hurá!
      Mít samý soboty...taky jsem to na vejšce poznala, ale vůbec mi to nevadilo! ;-)
      - Lenochům třikrát hurá! :-D

      Vymazat
  27. Mila Vivi, krasny clanek presne dle meho gusta. Ja mam rada vsechny dny a pondeli je pro me krasne, protoze tu zacina neco noveho. A to ja rada - nove vyzvy. Akorat to dnesni rano nezacalo moc pozitivne, u anjiny skoly jsem narazila do jineho auta - chyba ne me strane. Ach jo... Ale jak uz pises, vsechno je vec pohledu a strepy prinasi stesti :o) Hezky den, Katerina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajaj, Káťo, tak to mě mrzí, ale na druhou stranu jsem na tebe pyšná, že se ti podařilo do té nepříjemné nehody propašovat pozitivní závěr. ;-) To je fakt, že střepy přinášejí štěstí, jen nevím, jak je to se zrcadly (jedno jsme totiž doma před 14 dny rozbili) :-x

      Vymazat
  28. Hi Vivi! Lol you are right, cinnamon roll is very photogenic and makes me hungry!^^ Kisses dear and have a nice day!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sweetie, thank you. Funny comment! :-) Have a good meal! ;-)

      Vymazat
  29. Pro krásnou sobotu, v pondělí by mě stačil pouze ten skořicový šnek. Ovšem potom by se musel, můj pan milovaný, koukat na mé nefotogenické křivky:-)
    Ale je fakt, že moje pondělí bylo lepší, než pátek a to to vypadalo opačně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatko, to se ví, dny nás dokážou pěkně překvapit. A dokud někdo nevymyslí lepší uspořádání týdne než je "pondělí až neděle", musíme si užívat všechny dny, křivky nekřivky ;-)

      Vymazat
  30. Milá Vivi, ty máš ale bezva nápady. tak víš co? dneska odpoledne si udělám asi pátek. Uklidím si, pak si sednu a budu se těšit na sobotu a neděli. Jen teda nevím, jestli zítra na farmářském trhu někdo bude, když nebude vlastně sobota, ale úterý. Ale jestli chodí farmáři sem k Tobě, tak budou mít taky sobotu, to bude žůžo. Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Majko, vydat se na farmářský trh v úterý je prima nápad. Kdyby tam farmáři náhodou nebyli, tak si můžeš zajít koupit za roh nový botičky a pak do obchodu tmavou mouku a droždí a upéct si doma skvělý "sobotní chléb" ;-)

      Vymazat
  31. Milá Vivi,
    tak ty si vieš naozaj užívať každý deň :)) Táto myšlienka sa mi úplne páči! K víkendovej pohodičke by mi stačil asi aj len Vogue :D Určite sa tebou nechám inšpirovať... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá K., zas tak to neumím, ale pracuju na tom ;-). Vogue je výbornej pomocník pro zpestření "obyčejnýho" dne.

      Vymazat
    2. Je super, že sis užila novou ispiraci :_))
      Pracovní doba je pak mnohem sladší a mnohem kratší :_)

      Nezapomeň se zastavi na mém blogu http://bimbo-divas.blogspot.com

      Vymazat
  32. Naprosto dokonalé Vivinko :-) Já sice u tebe moc často komenty nepíšu, protože jich máš hodně, že by se snad ten můj mohl mezi nimi i ztratit :-))) Nadchneš mne každým svým vstupem a tento se mimořádně povedl...šnek i sobota každý den...prostě skvostné :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sandruško, co tě nemá, NIKDY by se nemohlo stát, že bych jakýkoliv komentář nepřečetla nebo opomenula! Mám ze všech velkou radost a komentář od tebe je pro mě ctí ;-). Takže se vůbec nezdráhej komentovat ;-), moc jsi mě potěšila a mám radost, že tě má každodenní sobota inspirovala :-***

      Vymazat
  33. úžasný článek, úžasný talířek, úžasné vše
    škoda, že mi moje kypré tvary nedovolují kyprého šneka :-)
    závidím tištěný Vogue, já stahuji pouze z netu a to není takové blaho jako když si můžeš zalistovat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...a úžasný komentář ;-). Děkuju moc.

      Vymazat
  34. taky bych chtěla kamarádku, co by mi nechala přivézd od svého přítele Vogue! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Léta jsem takovou kámošku sháněla :-))

      Vymazat
  35. Vivi, tvoje články miluju - vtipné a originální ^^

    OdpovědětVymazat
  36. Skvlěý článek, skvělý nápad :-) Sobotu v pondělí mít nemůžu kvůli škole, ale o prázdninách to bude fuk :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Em, buď máme školu nebo práci, ale to by nám nemělo bránit v tom, abysme si užívali každej den. Takže škola neškola, užij si pondělí, jako by to byla sobota. Je to o maličkostech, kterejma si zpestříme "všední" den ;-)

      Vymazat
  37. Vivi, koukám, že sis užila krásné sobotní pondělí a doufám, že bude následovat sobotní úterý, sobotní středa...a o tom dalším opravdovém víkendu tě už hlava nepotrápí;-). Moc se mi líbí ten marcipánový košíček - marcipán můžu mňam:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peťo, tak to je moc hezký přání - děkuju. No, vzhledem k tomu, kolik sladkostí jsem dneska snědla, mě nebude bolet hlava, ale asi zuby ;-)

      Vymazat
  38. Milá Vivi,

    zdravím po delší době, bylo to teď takové hektické, konečně trocha klidu nastala...
    Pro mě je dnem odpočinku neděle, sobota je věnována zahradě, domácnosti, tomu, co se v týdnu nestihlo... Ale neděle, to je prostě odpočinek, samozřejmě kromě nezbytného vaření, hladová rodina by atmosféru nezlepšila :). Dokonce mám dojem, že podvědomě si s vidinou odpočinkového dne sama snižuju tlak, dopoledne bývám tááák ospalá :).
    A ten Tvůj šneček, mňááám! Včera jsem jela z Prahy, na nádraží měli dva druhy téhle dobroty - skořicový a rozinkový; a protože bylo velmi pozdní odpoledne a od časného rána jsem nejedla, vyzkoušela jsem oba :). Ó, to byla slast!

    Krásný večer, milá! M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Mari,
      já znám heslo "v sobotě se nepracuje a v neděli už vůbec ne". Ale ty jsi dokonalá hospodyňka - navařeno, uklizeno, zahrádka i domácnost jako ze škatulky - skořicový i rozinkový šnek ti právem náleží! ;-)

      Vymazat
  39. jééé nějak dlouho už jsem tady nebyla ...mrzí mě to :-/ ..ale za celou dobu jsi sem davala jen super prispevky! :-) mnam snecek

    OdpovědětVymazat
  40. mnam mas rada stejne sladkosti!

    OdpovědětVymazat
  41. Občas také víkendy poznám aj ja ... teda človek sa teší na víkend ... že bude krásne slnečno niekde sa prejdem spravím si výlet a tak ale potom ťa zrazu skolí nejaká bolesť a namiesto krásneho víkendu preležim dva dni v posteli ...
    Mimochodom Vivi narobila si mi chute s tým sladkým

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, jasně, občas se taková nepříjemnost přihodí. Takže jediným lékem na zmařený víkend je užít si i na plný plyn i ty "všední" pracovní dny. :-*

      Vymazat
  42. Anonymní20:41

    já si taky dneska dělala víkend, protože v tom opravdovým nebyla ani chvíle (skoro) klidu..a protože už není škola (skoro), je to hrozná flákárna! a tu knihu jsem nikdy neviděla, asi se po ní kouknu :) a hned mám chuť na pečivo, ňam, je to fakt fotogenický :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zoe, po knížce se určitě podívej. Je úžasná. Ostatně Andy Warhol je naprosto nepřekonatelný, ať dělá co dělá ;-)

      Vymazat
  43. drahá Vivi,
    děkuji za perfektní návod na mou zítřejší "sobotu"!
    PS: článek bude! :D:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až bude článek, tak to bude pro mě úžasná sobota! ;-)

      Vymazat
  44. Vivi a víš že máš pravdu, vstříc sobotním dnům (nebo nedělní, abych už neměla bolehlav z páteční propařené noci?). Pěkný víkendový týden. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jo, na ten bolehlav jsem nepomyslela ;-)

      Vymazat
  45. já jsem strašně na sladký, jinak moc pěknej blog :))

    OdpovědětVymazat
  46. skvělý článek :) je to fakt, proč si nedělat v životě radost maličkostmi bez ohledu na to, který den v týdnu zrovna je? :) všam žijeme jen jednou. proč neustále na něco čekat.
    p.s. máš kabuki od Lily Lolo?? já jsem ho nakonec koupila v Sephoře - ušetřila jsem cca polovinu ceny, kterou bych dala u Lily Lolo. trošku mě to mrzí, protože ten LL byl opravdu perfektní, ale ta cena! zas nemusím mít vždy za kakždou cenu to nejdražší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak ;-).
      P.S. Jo, Lili Lolo. Stál asi pětistovku, ale budu ho míst sto let, tak se vyplatilo do něj investovat. Ne vždycky je drahá věc skvělá (v tomhle případě ale ano). :-*

      Vymazat
  47. Děkuju všem za hojnou komentářovou účast. Zhltla jsem všechny vaše slova s radostí a těším se tu na další "soboty" s váma ;-)

    OdpovědětVymazat
  48. Az zitra budu mit po zkousce, doufam, ze uspesne, musim to tu vsechno projet a neb jeste pojedu pro neco do Ikei, tak si nakoupim jejich laskominy cestou z ni a vezmu si je procteni clanku, co jsem tu nestihala:)
    Pivonky jsou jedny z mych nejoblibenejsi kvetin, mas skvely vkus, Vivi:):) A ano, ne vsechny vikendy jsou dle puvodnich planu, ale optimistickym pristupem mohou byt super vsechny at s grilovanim a slunickem, i bez nej:):)

    OdpovědětVymazat
  49. Ahoj Vivi, opat krasny clanok. nechapem ludi, ktori sa tvaria v pondelok kyselo a len z nejakeho hlupeho zvyku hovoria, ved je pondelok!! ale ved dni su take ako si ich sami spravime. aj ked je hnusne, prsi, fuka, mozme si naladu vylepsit dobrou hudbou, knihou, filmom, ludmi, ktorych mame radi. kazda malickost dokaze zlepsit naladu. je to len na nas a zvalovat nieco na pondelky je len nasa pohodlnost. s tebou su vsak pondelky nadherne, presne ako soboty :) krasny tyzden ti prajem, Dominika

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dominiko, děkuju za moc krásný komentář. Tvůj pozitivní přístup se mi moc líbí. Až mi bude nejhůř, tak si tvůj komentář znovu přečtu :-D

      Vymazat
  50. ah, inac, celkom si to vystihla! ja cakam len na ten vikend, lebo sa mi vtedy vracia vzdy moj milovany z Viedne... a potom mi len ubieha zivot pred ocami :( skusim si dat sneka a trosku sa radovat aj z pondelka!
    a plnene trubicky milujem!

    OdpovědětVymazat
  51. Sounds like a great moment of relax!
    If you want we can follow also on bloglovin, fashiolista, google+, twitter and facebook?
    Win 100 euros giveaway to spend on Bit Tiendas!
    Come back soon to visit my blog: Cosa mi metto???

    OdpovědětVymazat
  52. Nádherný článek a toho šneka bych si dala :D :)

    OdpovědětVymazat
  53. Ten šnek vypadá skvěle, Vivi, připomíná mi šneka z Ikey:-) Nádherně to tam vždycky voní a my samozřejmě neodoláme:-D

    OdpovědětVymazat
  54. Děkuju, děkuju, děkuju! Nádherný komentáře, moc jste mě všichni potěšili! Vivi

    OdpovědětVymazat
  55. Anonymní23:19

    Nejmilejsi Vivysku,
    tak jest.... ouplne s tebou souhlasim!!!
    Ja trebas vikendaky pracuju, takze u mne je to neco uplne jinciho, ale zasejc svou praci miluju stejne tak v pondeli, jako v sobotu ... pres sezonu makam jako Dr Ak, Dr Avec a Dr Vostep v jedne osobe :)), ale stane se, ze nektery den prace neni a to mam neplanovane volno, a to je proste bajo .... treba dneska ....sla jsem do mesta, posedavala na kafickach, na strickach na zahradkach, pobyla s kamaraduchama, poklabosila, a vecir pak doma lenosila a koukala na dalsi filmecek od me nejlepsi kamaradky Lu ... (Jeden den - moooc krasny, ale taky smutny, kroupa mi ukapla!!!)
    Takze vzhledem ke sve praci, ktera je jednou dlouha jednou kratka, si snazim delat sobotu kazdy den :) Kazdy den spoustu krasnych veci, dobrou snidankou zacinam a nejakym prima filmeckem od Lu :) anebo primovou knizkou koncim (nekdy vinovym dychankem, taky se mi stane :)) ... kazdopadne si clobrda musi delat takovou sobotu co nejcatseji, jinak by se musel nutne zblaznit ( a nutne bychom volali Chocholouska, ale to by byl jeste vetsi blazinec) Delas moc dobre, Vivi, moc moc ...jen si uzivat a mit se co nejprimovejc, sak zivot mame jenom jeden, nicht wahr? :)
    Pusu voooobr dooobr o o o vitaaaaaaanskou posila tva prazska pritelkyne,
    M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michajličko ušatá,
      děkuju za dlouhatánskej "comment/letter", ty víš, jak svý dítě blogerský, nohatý a vokatý potěšit. :-) Kamaráďuško, to se ví, že je potřeba házet špatným dnům klacky pod nohy a ty hezký dny si hejčkat, aby jich bylo co nejvíc. Díky tobě mám spoustu krásných dnů a máš za to můj dík i vděk!
      Vogue od tebe mi dělá velkou radost, tahle i ta s Lopezkou na obálce! A dneska dorazil pařížskej balíček a já jsem z toho ouplně vedle a nejradši bych vejskala na celý kolo, sousedi nesousedi!
      Jsem moc ráda, že se ti filmíky ode mě líbí, vybírám pro tebe jen ty nejlepší z nejlepších a to se ví, že už pro tebe zase chystám další DVD.
      Kocurdo, utíkej do Hajánkova a zejtra si napíšem mejlačisko ;-). Pusu jako Afriku posílá tvá Lu.

      Vymazat
  56. Moc krásně napsáno :) Také se snažím užívat si každý den!:)

    OdpovědětVymazat
  57. Scarlet Johansson on the cover of Vogue looks very nice :)

    http://anna-and-klaudia.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  58. Jééé Lucinko ,
    Promiň že píšu až teď , vůbec nemám čas na svůj blog a ani na tvůj !!! To je mi ale obrovské nadělení !!!
    Ale v tomhle postu máš úplnou pravdu a máš stejné " mínění " jako já !
    Že by jsme si měli dělat každý den sobotu , o tom už přemýšlím dlouhou dobu a myslím si , že díky tobě to určitě budu splňovat a každý den budu mít úsměv na tváři , jako kdyby byla krásná slunečná sobota !
    A časopis vogue ... Ách taky takové jedno potěšeníčko mám a hádej od koho ?? :)
    Od té nejlepší Lucinky , kterou jsem poznala díky jejímu úžasnému blogu a úplně se stydím že teď na tu všechnu krásu nemám čas !! Co já to jsme za člověka ?
    Ale doufám , že mi odpustíš a už se těším na zítřek a snad tu budu mít pro tebe hodně dlouhý komentář !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gábinko,
      taky nestíhám, úplně chápu, takže se vůbec neomlouvej, trdýlko ;-).
      Doufám, že sis Vogue už přečetla a pokud ne, tak tě čeká prázdninový lehárko a všechno doženeš! Jdu se mrknout k tobě, co mi uteklo..;-)

      Vymazat
  59. Zítra si teda zkusím udělat sobotu, když už tu máme tak pěkný návod :)

    OdpovědětVymazat
  60. skvělé, krásné a chválím : ) http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  61. scarlet is so beautiful!!

    OdpovědětVymazat