6.10.12

Jak mi Starbucks zachránil život aneb vítězná sobota

Víkend. Nejvyšší čas sednout/lehnout ke knížce. A k tomu si udělat šálek dobré kávy, jíst sušenky a aspoň na chvilku se tvářit, jakože povinnosti neexistují. To je můj dnešní dopolední plán a nemůžu si nechat pro sebe, jaká literatura mi bude dělat společnost.
Knížka Jak mi Starbucks zachránil život je životopisný příběh o chlapíkovi jménem Michael Gates Gill, který žil svůj sen. Měl lukrativní zaměstnání se šesticiferným platem, zdraví, milující rodinu a velký dům. Všechno by šlo dobře, kdyby v šedesáti letech nepřišel kvůli snižování stavů o práci, kvůli milostnému románku o dvacetileté manželství, a kdyby se nepřihlásila nemoc. Jenže i když člověk o všechno přijde, může to zase získat...možná tam, kde by to čekal ze všeho nejmíň - v kavárně Starbucks. Čtivý příběh, který vynáší Starbucks až do nebeských výšin, ale taky ukazuje docela jednoduchou myšlenku. Že totiž i obyčejná práce může člověku změnit hodnoty, ukázat úplně nový směr a dát mu zase chuť do života. A že zbavit se zášti a předsudků vůči ostatním, znamená začít žít mnohem spokojenější a šťastnější život...
Udělejte si čas, kávu a začtěte se. Knížku Jak mi Starbucks zachránil život seženete zlevněnou z 249,- na úžasných 69,- v Levných knihách (on-line nebo v jejich kamenných prodejnách).
P.S. Holahej, na konci dnešního postu se rozdávají medaile!

Zleva: něco k snědku, knížka "Jak mi Starbucks zachránil život", pohlednice z Parisu a v pravém rohu hrnek Starbucks.

Mám ráda "BROWN SUGAR" - třtinové sladidlo, černoušky i stejnojmenný song Rolling Stones.


S velkou radostí předávám medaile z mojí giveaway a slibuju, že jakmile budu bohatá, vykašlu se na Random a budu odměňovat všechny (pilně střádám do kasičky, fakt). 
A tady máme medailisty: rtěnka Chanel a perly pro Katku Stokláskovou, 15 let starý výtisk Elle a perly pro Kis.s a rozmazlovač Clinique a perly pro Nikyys
Děkuju vám všem za hojnou účast, byli jste úžasní a vítězkám moc gratuluju!
Kromě toho čeká ještě bonusový balíček Iku.

Ti z vás, kteří nechali Štěstí běhat po horách a výhra se jim (prozatím) vyhnula, nemusí smutnit. Brzy se tu totiž objeví další soutěž s cenami, který vám budu trošku závidět ;-).
Vivi podpis

137 komentářů:

  1. Milá Vivi přeji krásné sobotní ráno :)
    Moc jsi mě po ránu potěšila milým článkem. Děkuji za tip na knížku :)
    Sušenky vypadají skvěle hned bych si jednu dala :D hmmm.
    Výhercům gratuluji ;)

    Přeji příjemný víkend :)

    Panda
    http://pandulka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, ty makarónky! Zajímavý tip na knížku, tavéto motivační mám ráda :-) Trošku mi pointou připomíná knihu: Tato kniha vám zachrání život, doporučuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, makrónky jsou od Ladureé a jsou fakt senzační (i když domácí bábovka je ještě lepšejší) ;-).
      Knžku "Tato kniha vám zachrání život" doma mám, na obalu je sladký donuts - proto jsem si ji koupila ;-). Je dobrá, ale tahle je ještě mnohem lepší, možná i proto, že je "podle pravdy" ;-).

      Vymazat
  3. Vivinko,
    Ty sušenky vypadají ťuťuňuňu ! :))
    Krásný tip na knížku , také mám ráda " Levné knihy " vždycky tam něco objevíš a když to pak náhodou za moc nestojí , tak si řekneš vždyť sem za to ani tolik neutratila, tak je to fuk ... :)
    Gratuluju vítězkám a ZÁVIDÍM ( jako vždy u soutěžiček s Vivi ) ! ;)

    Pěkný víkend Vivinko ! :)

    Gabulka
    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gabulko, to máš pravdu, v Levných knihách se dá udělat hodně radosti za málo peněz...vlastně nic neriskuješ. Nedávno jsem si v "normálním" knihkupectví koupila za 300,- knížku Trapasy po francouzsku - je dobrá, ale je tam tolik příšerných chyb, že mě to úplně otrávilo (dát za ní 60,-, tak bych se tolik nezlobila).
      A nezáviď, darling, bude další soutěžení..;-)

      Vymazat
  4. Knížka vypadá fakt zajímavě... Rozhodně děkuju za tip a užij si víkend :)

    musliwithmilk.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. celkem náhodička. Tuhle knížku jsem půjčila v úterý v knihovně. :)

    http://brick-in-the-wall.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdepak náhodička! To je osud! ;-) Doufám, že se ti líbí. Moc dobře se čte u kafe. ;-)

      Vymazat
  6. vivi děkuji :)) tuhle knihu jsem sháněla asi před půl rokem a nikde už ji neprodávali! dneska pro ni běžím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám radost - teď ji mají všude, tak už ji určitě ukořistíš. ;-)

      Vymazat
  7. Zrovna čtu tenhle článek a popíjím sice čaj, ale taky z hrnku Starbucks, ale jiného. To je ale skvělá náhoda :D Tu knihu si musím přečíst.. a možná i koupit. Ten příběh vypadá opravdu zajímavě, mám ráda ten typ knížek (i filmů), kde se někomu zhroutí svět a pak začne od začátku, protože to ukazuje na realitu a není to jen o tom, jak je život dokonalý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko, knížka se čte opravdu jedním dechem. Dají se na ní najít nějaké mouchy, ale myslím, že je skvělým, zábavným a motivačním čtením. Tak ať nám nápoje z našich hrnků chutnají ;-).

      Vymazat
  8. Vivi ruky hore, "hold up", všechny makarony do mých kapes!!! Protože jsem "lupič džentlmen", ostatní poklady Ti pro dnes ponechám.
    Ta mlsná "huba" mě přivede jednou do lapáku:-)
    Hezký "skoroletní" w.e. v Sarbruckafé:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatko, tak jsi mě rozesmála, že jsem vylila ze svýho "starbuckovskýho" hrnku docela dost kafe! Zakazuju ti mě takhle rozesmívat! ;-)

      Vymazat
  9. pekny postik :)
    http://she-is-the-1.blogspot.ch/2012/10/giveaway-iv.html

    OdpovědětVymazat
  10. ja som si dala poslat od babky kareninu ale na toto by som sa kukla tiez,inak zavidim ti vsetky tie sladkosti :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prokládat Kareninu Starbucksem, to je jako jíst kachnu na pomerančích! Paráda ;-).

      Vymazat
  11. O_o juhuuuuuuuuu
    Vivi, vivi vždyť ty si mi takhke poránu málem způsobila infark!!!
    Nejenom že si mě navnadila na krásnou knížku a rozpohybovala moje chťové pohárky natolik, že si budu muset jít něco uvařit ( a to si ráno obvykle vystačim jenom s mističkou lupínků), ale donutila si mě skákat radostí 2 metry vysoko takovým způsobem, že už máme díru ve stropě (holt máme nízký stropy). Každopádně moc moc moc moc moc (a ještě mockrát moc) děkuju za tu nejkrásnější výhru jako jsem mohla dostat (to mě přivádí k myšlence že bych pro tu Elle měla vyhradit ňáký speciální místo v pokoji, protože si nezaslouží ležet jen tak v šuplíku nebo na stole).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je tak krásný, jak se raduješ! Moc mě tvá radost těší! Prosím, napiš mi na lucinkamala(zavinac)seznam(tecka)cz svou adresu, ať k tobě může svištět Elle, perličky a ještě malé překvápko! ;-)
      Jsem šťastná, že jsem ti zpříjemnila den a děkuju za milou účast v soutěži. Jo a určitě si dneska místo lupínků dej něco se šlehačkou ;-).

      Vymazat
  12. Ta knížka určitě poputuje ke mě domů .) Přijde mi zajímavý hlavně ten příběh, jak ho popisuješ .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bude knížka určitě v dobrých rukáv ;-).

      Vymazat
  13. Knížka je jistě fajn (vždycky jsem ráda za dobrý tip, ale teď mi začíná škola, tak že na to chvíli nebudu mít pomyšlení), ale ty "makarony", no tak to je paráda. Najednou se mi začaly sbíhat sliny. Já budu dnes uklízet, tak že ti tvojí "piánko" sobotu s knížkou dost závidim. Tak si to užij, já jdu smýčit:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já toho vždycky nejvíc přečetla právě ve školním roce - copak ty nečteš pod lavicí? ;-))
      "Piánko sobota" se koná jen dopoledne, po obědě mě čeká halda povinností (mimochodem, když už budeš u toho uklízení, mohla bys to vzít "jedním vrzem" i v našem bytě?) ;-).

      Vymazat
  14. Knížka vypadá zajímavě,ale mnohem víc mě tam zajímaly ty barevné "lentilky".Tak a teď jsem jak ten Pavlovův pes a honem musím jít najít něco sladkého jinak si poslintám klávesnici...A teď to vypadá,že mě vůbec nezajímají knížky,ale jen jak něco s prominutím sežrat.Sebeovládání holt není mojí silnou stránkou.Pěkný článek s opět velmi krásnými fotografiemi...mňam

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám tak ráda Betty Boop! ;-) I tu nenažranou :-D. Jsi milá, děkuju!

      Vymazat
  15. boží, nádherné koláže jako vždy a tip na dobrou knihu určitě :) i když mě ty motivační věci moc neberou, kniha o kávě? OK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, není to taková ta klasická "motivačka", ale příjemný a milý čtení, který voní kávovými zrny ;-).

      Vymazat
  16. Knížka vypadá opravdu lákavě! Nějaký příběh, kde se vše zlé v dobré obrátí bych ve svém životě také potřebovala...:)
    Já zase přemýšlím nad tím, že si uvařím čajík, lehnu si do postele s notebookem na klíně a konečně začnu psát knihu! :D Nápad mám v hlavě asi půl roku a něco mi říká, že dneska je správný den s tím konečně začít! :)
    saras-island.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sári, tak v tom případě ti tahle knížka sedne!
      Oh, a co to slyším? Sára bude psát svou prvotinu?! Bomba! Okamžitě si zamlouvám první výtisk! ;-)

      Vymazat
  17. Knížka vypadá zajímavě a ty makaronky na fotce jí hodně přidaly na kráse :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stefi, makronky přidají na kráse každýmu ;-).

      Vymazat
  18. Makronky bych hrozně chtěla ochutnat, ale v Paříži byly hrozně drahý :D Tak jsem se na to vykašlala a teď toho lituju. Jo a gratuluju vítězkám giveaway, i když jim trošku závidim :) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárko, dají se sehnat i v Praze, třeba u Paula. Máš pravdu, jsou dražší, ale u Ladureé se jim nedalo odolat. Jsou tak nádherně balený! A nejlepší je kupodivu černá makronka.
      Jsi moc milá!

      Vymazat
    2. Nejhezčí to bylo na Champs-Elysées, tam byl úplě velikánskej obchod jen s makronkama, přesně jak řikáš, krásně zabalený!

      Vymazat
    3. Ano, ano, já je kupovala právě na Champs-Elysées, ale bohužel teď je jejich velký obchod v rekonstrukci (až do konce října), takže aktuálně je na Ch-E jen maličký krámek. A další várku "Laduréovských makronek" jsem kupovala ve Versailles ;-).
      Balení je geniální, to se shodneme. ;-)

      Vymazat
  19. Jéé, děkuju za bezva tip. V týdnu jsem zrovna v LK byla, ale odnesla jsem si jiný poklad za 19 Kč.:-D Určitě se po téhle knížce kouknu. Hezký víkend, Vivi.:-)

    OdpovědětVymazat
  20. Ta knížka vypadá zajímavě, hned bych si ji přečetla, obzvlášť za tu cenu ... :D
    Vítězkám minulé giveaway gratuluji. =)

    OdpovědětVymazat
  21. to je super, díky za knižní tip:)

    OdpovědětVymazat
  22. Vivinka,tak tento post ma veľmi potešil(aj keď to sobotné leňošenie pri knižke a dobrotkách ti naozaj závidím - ja totiž trčím v práci),lebo som v ňom našla jeden skvelý tip na knižku. Obsah ma zaujal, presne takýto štýl mám najradšej:)
    Výhercom gratulujem a tebe Vivi prajem krásny víkend:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju a krásný víkend přeju i tobě ...a až přijdeš z práce, tak si nezapomeň udělat něčím radost - třeba si dát nožky "nahoru", udělat si pleťovou masku a k tomu si dát dort! ;-)

      Vymazat
  23. Vivi, ja tak zboznujem tvoje clanky...a fotky...vsetko je jednoducho dokonale :) vidiet, ze mas uzasny vkus, zmysel pre detail..dokazes veci skombinovat tak, ze clovek si hned vybavi atmosferu, ktora na neho dycha z fotky :) Good job! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tino, tisícerý dík za krásný, milý komentář - asi si ho vytisknu a dám na nástěnku ;-)). Zlatá jsi!

      Vymazat
  24. Gratuluji!!

    Oh, já miluji slevy v knihkupectvích! Třeba na bux.cz teď mají neuvěřitelné slevy, knihy třeba i za 5 Korun :D!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Klér, tak to se budu muset do Buxu mrknout ;-). Děkuju!

      Vymazat
  25. jůů Starbuck's! Kafe od nich mám moc ráda (hlavně to vánoční s brusinkama :)). Škoda jen, že skoro všechny pobočky u nás mají jen v Praze..
    Jinak Vivi, to ty mi děláš chutě! Makrónky z Ladurée, aaa :)
    Knížku samozřejmě taky koupím, vypadá zajímavě. Takže opět díky za skvělé tipy! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikol, jej, to jsi mi ani neměla připomínat - jejich vánoční limitky bych mohla pít pořád. A nejradši si vánoční kafe od nich nechávám dávat do kelímku, protože je s krásnýma obrázkama a pak ho doma umyju a dávám si do něj přes Vánoce tužky ;-))

      Vymazat
  26. No tuto knižku som už čitala:) a podľa mna je skvela!:)
    Našla som si pár minut na prečitanie tvojho članku lebo už " finišujem" v balení:) Ráno odchádzam:/ neviem čo budem robiť bez tvojich článkov týždeň :/ nepiš ich veľa,nech veľa nezameškám!:*

    with love Vivinátorka:*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vivinátorko :-),
      to je paráda, že se ti knížka taky líbila.
      A jestli pak víš o tom, že je v dnešním článku o tobě zmínka, protože jsi vyhrála bonusový balíček? ;-) Jakmile budu vědět tvou adresu, sviští k tobě na Slovensko překvápko!
      Prohlížela jsem si dneska pečlivě tvůj blog a vidím, že cesta do Anglie už je na spadnutí, tak ti želám všetko pekné, ať si přivezeš moře zážitků - už teď se na ně těším a jsem zvědavá!
      Milá jsi, slibuju, že po dobu tvojí nepřítomnosti napíšu jen dva nebo tři články.
      V pořádku se nám vrať a hlavně ať už jsi fit!

      Vymazat
    2. Jeee tak to sa moc teším,adresu som poslala a na články sa tešim najviac ako sa dá!<3

      Vymazat
    3. Milá Iko, adresa zaznamenána, pošťák bude brzy vyslán! ;-)

      Vymazat
  27. Knihu jsem četla a neuvěřitelně mě bavila :) Člověk si u toho uvědomí, že nepotřebuje mít všechno na světě, nejlepší práci a tak, aby byl šťastný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristýnko, tak to jsem moc ráda, že se shodneme. Krásně jsi vyjádřila podstatu věci! ;-)

      Vymazat
  28. děkuju ta tip na knížku, už nemám co číst))
    makronky, mi mamka dovezla z francie, byly skvělé'))

    OdpovědětVymazat
  29. jé, tuhle knížku bych četla s radostí, Starbucks prostě miluju <3
    gratuluji všem výherkyním :)

    OdpovědětVymazat
  30. Hi Vivi! I want to read the book too:) Your images are always so delicious, you know I also love brown sugar:P Congrats to the winner too!:) Kisses and happy weekend dear!:*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. You are amazing, thanks, my darling! ;-)

      Vymazat
  31. Juu Vivi vdaka za tip na knizku, urcite sa po nej pozriem. Ja som od vcera zacala citat nieco ako biografiu Robert Vano-Nekdy raj. Mam ju aj s jeho venovanim, takze si ju moc cenim. Je to uzasny pan s velkym P. A doporucujem precitat :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dominiko milá, hlásím, že biografickou knížku Roberta Vano mám doma! Shodou okolností jsem ji taky koupila ve slevě asi za 60,- v Kanzelsbergeru v Č. Budějovicích. Je krásná, Vano je neuvěřitelně bezprostřední a milý člověk. Nedávno vařil ve VIP Prostřeno, tam si ho snad musel zamilovat každý. ;-)

      Vymazat
    2. Viv, neříkej mi, že bydlíš v Českých Budějovicích, mém rodném městě :))?!

      Vymazat
    3. Klér, no jéje! ;-) Tvoje rodné město mám od svého bydliště co-by-kamenem-dohodil! ;-) A přímo v Budějovicích jsem studovala a dlouhá léta bydlela. :-**

      Vymazat
    4. Já tedy v Budějovicích taky nebydlím, bydlím v J.H. :)). Neplánuješ sraz čtenářek ;)?

      Vymazat
    5. Milá Klér, sraz čtenářek? To je moc dobrý nápad? Akorát by to musel zorganizovat někdo jiný a Vivi tam dovézt. Já totiž nestíhám ani umýt nádobí ;-). Ale budoucnost je otevřená všem skvělým myšlenkám. A v J. Hradci (v Langrově domě na náměstí - galerie Inspirace) mám příbuzný - taťku Jirku Langera a jeho ženu Sabinu, takže tam občas jezdíme. Terezka (z posledního komentáře) je taky z J. H.! Musíme si tam dát na vánočním trzích punč!!!! :-D

      Vymazat
    6. Tak to som rada, ze ju mas :) Mna koncom leta zoznamila s panom Vanom moja kamaratka, ked tu na Slovensku robil workshopy. To bolo nieco uzasne! :) Tak som sa tesila, ze som nemohla ani dospat! :D

      Vymazat
    7. Tak to ti moc přeju a zároveň závidím ;-), protože osobní setkání s Robertem Vano musí být úžasný zážitek. Jestli ho ještě někdy potkáš, tak mu prosím vyřiď, že Vivi mu posílá pusu, jo? ;-))

      Vymazat
  32. Krásné sobotní (pro mne) ráno, Vivi!

    Děkuji za tip na knihu, těch jsem vášnivý sběratel (:D), bohužel je nestíhám všechny číst (:(), protože tím mě zaměstnává pan docent z literatury. Doma mám už ale cca metrový seznam knížek, které si prostě jednou MUSÍM přečíst! A tuhle si tam připíšu :D.

    Přesto, že jsou moje ocásky trochu smutné, že si s Chanelkou nebudou hrát ony, výherkyním moc a moc gratulujeme!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. P.S. mám chuť na nějaký sušenky

      Vymazat
    2. Ocáskové, nesmutněte. Bude další soutěž! A jestli se mi před Vánoci připomenete i s paničkou S., tak vám pošlu dárek pod stromeček. Fakt!

      Vymazat
  33. Ach jak by som si ja dala teraz s tebou kafe niekde na terase alebo na balkóne a trebárs aj bez slova len tak sedela a vyhrievala si tvár na posledných teplých lúčoch slnka ...
    O Vivi po dvoch dňoch a dvoch nociach vyčerpávajúcej črevnej chrípky ... by mi to tak dobre padlo ...
    Namiesto toho ležím v posteli popíjam čaj alebo zeleninový vývar a čítam Lovci Mozgov

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ali, ach ano - a já budu mít ten nádherný starožitný náhrdelník od Tebe. Jen nevím, jestli vydržím mlčet...to mi moc nejde..;-)
      Brzy se nám vyzdrav, přečti si něco veselýho a vývar s čajem brzy nahraď nějakou laskominou, ať ten život stojí za to! ;-)

      Vymazat
  34. Knižka vypadá opravdu zajímavě asi si ji taky přečtu :)

    OdpovědětVymazat
  35. kniha vyzerá zaujímavo,díky za tip :DD

    OdpovědětVymazat
  36. Ta kniha mě svým dějem, který si napsala zaujala,asi se po ní kouknu :) Jinak vítězkám moc gratuluji :) mmm... dostala jsem chuť na makronky, asi si je udělám... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To má tak někdo štěstí, že si umí makronky doma udělat. Až budou hotový, doufám, že mě pozveš na ochutnávku ;-).

      Vymazat
  37. Odpovědi
    1. Oksi, kde jsi? Káva už je studená a ty nikde! Že ty ses mi někde zakecala nebo se nechala taky zmámit "dizajnblokem". Tvou modrou tašku a sukýnku vyhlížím marně už od 18:18 hodin! ;-)

      Vymazat
  38. Vivinko, zlato, tím Starbucksem jsi mi připomněla toto video - http://www.youtube.com/watch?v=gAAIQpUgwjM
    Chechtala jsem se mu minulý týden. To jen tak na odlehčenou. :))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Binn, děkuju, jsi zlatá, nasmáli jsme se s mým mužem. Nevíš, jestli je tohle video k mání s titulkama? Dala bych ho pod článek s upozorněním, že Binn mi doporučila něco skvělého! ;-)

      Vymazat
  39. Chci ten hrnek! Pěkný sušenky sis dopřávala, já se dneska cpala Oreo sušenkama, nejsou sice moc pestrobarevný, ale to mi vůbec nevadilo. Pěkně jsem otočila, olízla, omlékovala a řekla mňam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. MaRtii, jasně, sušenky mlékem milované ;-). Umíš! ;-)

      Vymazat
  40. mmmm makaronky=)

    prave jsem zalozila novy blog a, jelikoz jsi sledovala muj stary (the heart blog), byla bych moc rada, kdy jses mrkla ci dokonce i sledovala i tento=)

    TIGERHEART

    OdpovědětVymazat
  41. Tak to je velice zajímavý příběh :). Teď si mi akorát připomněla, jak dlouho jsem neměla kafe!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kejty, teď už si žádný kafe radši nedělej, abys spala ;-), ale zítra chci u tebe vidět dvojitou dávku kofeinu ;-).

      Vymazat
  42. úplna nádhera, už chýba len kniha s názvom Ako mi Viva zmenila život, zbožňujem tvoj život znie tak mimo reality a pri čítaní si ťa predstavujem v retro šatičkách, vlasy vyčesané do starého drdola s malinkým klobúčikom na hlave

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, to je tak milý! Ten klobouček - to sedí. Drdol taky, jen ty retro šatičky nahradily domácí kalhoty a svetr - je dneska nějak chladno. A děkuju, tetelím se. ;-)

      Vymazat
  43. v našej knižnici ju nemajú škoda ;//

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžeš si ji půjčit od Ambrozálie (Zuzanky) - viz. komentář pode mnou. Ta si ji bude kupovat :-)

      Vymazat
  44. hneď objednávam! síce ma poštovné vyjde viac než kniha ale keď ty hovoríš že je skvelá, mala by som sa presvedčiť na vlastné oči :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzanko, zrovna mi v hrnku šumí Šuměnka od Tebe - děkuju. ;-) A vy nemáte na Slovensku levný knihy? To je skandál! Ale i tak myslím, že knížka stojí za to, určitě ti udělá radost.

      Vymazat
  45. knižka vyzerá inšpiratívne. Také niečo by si mal každý prečítať alebo mať po ruke..občas :)
    A MAKARÓNY ( :D ) vyzerajú mňam.. prvýkrát v živote som ich jedla pred rokom v Portugalsku a odvtedy na ne s láskou spomínam. Škoda, že u nás sa nikde nedajú zohnať (aspoň ja o tom neviem) ale keď budem mať pokoj, chystám sa nejaké vyskúšať - homemade :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bashi, makronky tvojí výroby? Tak to si zamlouvám (spolu s těmi šperky) plnou krabici! ;-)

      Vymazat
  46. a já zase nic! :/

    pošli mi aspoň jeden makArón.. v pondělí běžím do Levných knih, Starbucks miluju a čtení také - pro mě úžasná kombinace v jedné knize. :)

    OdpovědětVymazat
  47. Krásný sobotní večer Vivi,
    opět super člának, já u něj akorát popíjím čaj ze svého velikánaského hrnku (Starbucks to není, ale to mi nevadí, je to protě hrnek od mojí skvělé ségry). Příšít týden nejspíš zavítám do Levných knih a koupím si tu knížku. Momentálně mám sice jednu knížku rozečtenou, ale čte ji přítel a vždy mi jí zabaví. :D
    Výherkyním gratuluji a doufám,že si výhru užijí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, mám trochu strach, že ti přítel bude krást i tuhle knížku ;-).

      Vymazat
  48. to musi byt skvely počteníčko ! :)

    OdpovědětVymazat
  49. Kniha vypadá báječně. Hned jsem dostala chuť si jít něco hezkého přečíst :) tak moc mám ráda tvoje články!

    OdpovědětVymazat
  50. Ta knížka vypadá zajímavě, nikdy jsem o ní neslyšela, ale zaujala mě!:) A super dekorace!:)

    OdpovědětVymazat
  51. Moc všem děkuju za úžasný komentáře, děláte mi velkou radost ;-). V pondělí se těším zase na viděnou s Vámi. :-*

    OdpovědětVymazat
  52. Zajímavý tip na četbu.. :) Starbucks mě sice nechává chladnou, ale knížka by se na víkendové válení v postýlce hodit mohla! To se asi zítra vydám do Levných knih :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárko, určitě ode mě v Levných knihách pozdravuj. ;-)

      Vymazat
  53. Super článek, díky za tip na knížku. :))

    OdpovědětVymazat
  54. Krásný článek, škoda že teď moc nestíhám sem chodit :/ ale ve škole je toho spousta, k tomu psaní bakule, ach jo, ale Tvoje články my vždycky zvednou náladu a povzbudí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thess, tak to mám velkou radost! Děkuju :-*

      Vymazat
  55. tedy, ta knížka vypadá moc zajímavě!
    a "makaróny" (:DDD) jsem snad nikdy neměla :/ čas napravit to!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, upřímně - mně makaróny vůbec nechutnají, já radši špagety nebo ravioli :-D.

      Vymazat
  56. Vivi, moc děkuji za knižní typ. Zní to fakt zajímavě a poučně :o).
    Tobě přeji hezkou neděli a vítězkám gratuluji!
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, jo jo - knížka poučí, pohladí, potěší - minimálně "3 pé". ;-)

      Vymazat
  57. Ahoj Vivi, miluji Levné knihy - děkuji za tip, zítra tam letím ale k čtení si dám kakao :))

    OdpovědětVymazat
  58. Já jsem o víkendu na takovéhle příjemné věci neměla vůbec čas :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evičko, tak v tom případě si budeš muset dopřát volno zítra ;-)

      Vymazat
  59. Skvělý článek! Také na Levné knihy nemůžu nechat dopustit... Doporučuji knihu Zbožňuji New York! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knížka Zbožňuju New York mi nemohla ujít, mám ji doma, je výborná. A ještě víc se mi líbí kniha Zbožňuju Paříž - obě napsala Lindsey Kelk, je vtipná a s ničím se nepáře ;-).

      Vymazat
  60. kmížka vypadá lákavě a za tu cenu ji snad musím mít :)

    OdpovědětVymazat
  61. No tak u nás jsou Levné knihy trošku k ničemu, ještě nikdy jsem tam nenašla nic pořádného...
    Já teď stíhám číst jenom učebnice, učebnice a učebnice..Ba ne, dneska asi dočtu knížku Oněgin byl rusák..moc doporučuji!!
    Tereza♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko, děkuju za tip na knížku! :-*

      Vymazat
  62. No teda musím uznat, že relaxuješ parádně! Tiše závidím a děkuji za doporučení určitě zajímavé knížky.
    A ještě k tomu macarons, to už úplně slintám a přiznávám, že jsem si je tu ve Francii ještě nekoupila, samozřejmě poctivě mlsám jiné dobroty - například místní specialitu mírně slaný karamel (caramel au beurre salé), no ale stejně jsi stylovější francouzska než já! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byly to jen dvě hodinky relaxu a pak už jsem zase musela být "v plný polní" ;-)
      Nevěřím tomu, milá Ivetko, že sis ke kávě ještě nekoupila barevné hedvábné pusinky - honem utíkej navštívit Ladurée! ;-)
      P.S. mírně slaný karamel - moje chuťové pohárky se zvedly ze židle :-D

      Vymazat
  63. Skvělé, kniha vypadá skvěle, asi si jí koupím, čekají mně lázně:), http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  64. Anonymní22:23

    Makronky si kupuji v Praze u Paula a na Vinohradech a je to moje závislost asi stejně tak jako váš blog :o)
    Přeji příjemný večer.
    H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju mockrát ;-). Makronky od Paula jsou vyhlášené!

      Vymazat
  65. Do levných knih se tento týden chystám, tak si knihu určitě koupím když tam ještě bude :) Páni to je poprvé co jsem něco vyhrála. Mám opravdu radost. Moc děkuju Vivi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikyys, mám radost, že máš radost ;-). Prosím, pošli mi na lucinkamala(zavinac)seznam(tecka)cz svou adresu, ať můžu vyslat poštovního holuba ;-)

      Vymazat
    2. Děkuju a já vyšlu poštovního holuba v úterý nebo ve středu. :-*

      Vymazat
  66. Milá Vivi!!!
    Proč mi to jen děláš? Vždyť víš, že lákat mé čtivé já do obchodů s levnými knížkami se nesmí! Vždyť já tam nechám majlant!!! Už mám od září koupené 3 knížky (v levných knihách, kde výběr není úplně dokonalý), jednu knihu z knihkupectví (a to jen díky tomu, že platil přítel - ještě že ten brzdí mé vášně)... A další asi 4 mám vytisknuté a svázané z netu.
    Miluji čtení s velkým hrnkem kávy s mlékem v ruce. Miluji se vnořit do jejich útrob a nechat se jimi naprosto a úplně pohltit, ten pocit blaženosti a vzrůstajícího vzrušení s přibývajícím počtem přečtených stran je naprosto nepopsatelný a nad ten pocit není...
    Pěkný den bez knižního trápení
    Zdeňka :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeničko, 69,- za knížku a hrnek kafe...dostáváš se přibližně na 100,-, ale zase si báječně zarelaxuješ, vnoříš do knižních útrob a necháš odpočinout svoje dokonale propracované svalstvo! ;-)
      Napsala jsi to nádherně. Nejradši bych všeho nechala, zavrtala se do peřin a až do pátku si četla.
      With love Vivi :-*

      Vymazat
  67. Knižku som si práve objednala. Už sa neviem dočkať kedy príde. Už je vonku škaredo, tak aspoň nebudem sedieť za počítačom a bude si čítať knižku. Mrzí ma však, že väčšina mladých ľudí uprednostnuje práve ten počítač pre dobrou knihou. ://
    Dúfam, že mi nebude vadiť, že je v češtine. Knihu v čestine som ešte nečítala.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simo, tak to mám velkou radost, že budeš číst svou první knížku v češtině (jednou to přijít muselo) ;-). Užij si četbu a děkuju, že jsi mě navštívila a inspirovala se - moc mě to těší.

      Vymazat
  68. Tak na tu knížku jsi mě maximálně navnadila, hned dneska omrknu levné knihy :) doufám, že ji tam najdu.. jestli ne, tak zkusím knihovny ;) Zrovna v tomhle podzimním a poté i v zimním období čtu nejraději. Zachumlám se do deky, sednu si do houpacího křesla ke krbu a při čtení srkám čaj nebo kávu ♥
    Vítězkám moc gratuluji!!

    OdpovědětVymazat
  69. Právě jsem tu knížku dočetla a parádně mi otevřela oči. Je napsaná naprosto parádně a Michael v ní krásně otvírá dveře do světa vyvolených i "obyčejných" lidí. Děkuji za tip :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Francoais, to mám velkou radost. Děkuju ti za informaci ;-). Jsem ráda, že se ti knížka líbila stejně jako mně.

      Vymazat
  70. Ten Georginy blog je fakt boží...

    OdpovědětVymazat