1.6.13

Já už nemůžu aneb pozdrav z tropického ráje

Balím kufry, už nemůžu. Znáte mě, skoro nikdy si nestěžuju (stěžování totiž obvykle není k ničemu). Jak říká můj muž: "zabývej se jen tím, co můžeš ovlivnit a změnit". Na prstech jedné ruky jsem si spočítala, že počasí, výši daní a vztahy Johnnyho Deppa nemůžu ovlivnit vůlí, prosbami ani klečením na hrachu, takže nezbývá než se nad tím přestat rozčilovat a věnovat se něčemu užitečnějšímu. Poměrně trpělivě tedy snáším mráz, déšť, horko i vítr, mlčky platím daně a z Johnnyho fotek jsem prostě odstřihla Vanessu Paradis. Ale moje trpělivost není bez hranic, a tak říkám neustávajícím deštivým a listopadově chladným dnům jedno velké stížnostní NE.

Sbalila jsem si do své velké tašky žlutý šátek s puntíky, pohlednici tropického ráje, kterou ukážu řidiči v autobuse (snad už z ní pozná, kam přesně mě má dovézt), pruhovaný větrník, černouška Bubyho a pak to nejdůležitější - bio kokosový olej Tropic, který voní jemnými ovocnými plody podobně jako tropický prales po dešti. Stačí se s ním namazat a nechávám za sebou daleko, předaleko bláto a déšť. Vítejte v tropech!

Bio kokosový olej Tropic se může pochlubit stoprocentně čistými přírodními oleji se šťavnatou vůní ovoce. Když jsem si na obalu přečetla, že přináší projasňující, tančící léto do unavené mysli, povzbuzení pro krevní oběh a radostnou chuť do života, co myslíte, že jsem udělala? Vetřela jsem si rychle do pokožky trochu oleje, pustila si na gramofonu Thelmu Houston a sledovala, co se bude dít. Pokožka provoněná, nálada sametová a já si najednou seděla pod velkou palmou a popíjela kokosové mléko. Vypadá to, že v Saloos mluví pravdu a nic než pravdu a k tomu jim dopomáhá...nevím, jestli bůh, ale kvalitní bio suroviny určitě.

A takhle spokojený je po zásluhách vykonaných na mé pokožce bio kokosový olej Orange. Má v sobě podobné množství energie jako jeho brácha Tropic, ale jeho vůně je jemnější a s pár kapkami pomeranče působí příjemně povzbudivě. Zvykla jsem si ho používat i po holení, protože podrážděná pokožka nohou s ním za chvíli ztrácí pojem o čase a ani neví, že se po ní ještě před chvílí vozil štiplavý holicí strojek.

Co děláte? Já mám na sobě jen sluneční brýle, horké paprsky mě lechtají i hřejí, nechávám se opečovávat černouškem Bubym (na fotce vpravo), který mi jak blázen nosí další a další kokosové ořechy, voním po tropickém ovoci, piju ananasové koktejly a ladím rádio do Čech (chci vědět, jestli je u vás ještě zima). A jak tak hledám českou frekvenci, najednou vidím Martinu, Báru, Betty, Reny a Alenku, jů a tady je Míša, El, Jana, Magda, Iva a koukejte - támhle tancuje Tina a Dandelijonka a podívejte na Gabulku, Dullsi, Kláru, Veroniku, Ivet, Evu, Berny, Bashu a pomalu ke mně přichází další a další z vás...ahá, takže vy taky používáte bio olejíček Tropic, který člověka dokáže přenést ze zimy do ráje? Tak to je dobře, to se mi ulevilo, že jste tu se mnou (přece jen, sama bych se v těch velkých tropech asi trochu bála). ;-)

Poklady od bio kosmetiky Saloos se na mě vyzývavě smějí, kdykoliv se ocitnu v drogerii DM (a to je velmi často). Pokud se do DM drogerií taky chodíte nadýchat čerstvého vzduchu, můžete teď využít na nákup bio kokosové péče Saloos (Tropic, Orange, Čokoláda, Caffe latte) slevu 50% (kupón je v aktuální slevové knížce). Já sama jsem tuhle akci málem prošvihla (platí do 10. června), ale jenom málem. Mojí kořistí s padesátiprocentní slevou je Bio kokosová péče Čokoláda za sladkých 90 kaček, ale o ní třeba zas někdy příště).

Oni se milujou? No jasně, milujou a hodně. A není tu vůbec řeč o těch dvou prostopášnících v pozadí fotky (Belmondo si zkrátka nikdy nedá pokoj), ale o zaláskované dvojici vpředu - květinová voda Rosalina a hydrofilní odličovací olej Bergamot. Jeden bez druhého nedá ani ránu, chtějí být pořád spolu. Olejíček se hodí pro mastnou a smíšenou pleť (odličuje jemně a důkladně i voděodolná patlátka) a květinová voda s vůní růží a čajovníku mastnou pleť po odlíčení zklidní, zhojí a provoní. Co dodat? Už nic. Snad jedině jim popřát, aby jim ta jejich voňavá láska dlouho vydržela. Přeju vám krásnou, tropicky žhavou sobotu a nezapomeňte se, děti moje milé, k dnešnímu svátku něčím (voňavým) potěšit.
 ♥
Vivi podpis

57 komentářů:

  1. Jak povzbuzující, milá Vivi! To počasí pod mrakem je na pytel, i když se nacházím na místě v Čechách nejmilovanějším.
    Ale ten dnešní den oslavím u jedné strašně šikovné kadeřnice, takže doufám, že mi na hlavě vykouzlí něco fantastického, co přebije všechny mraky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzkaz pro všechny: právě jsem se na skok vrátila z tropického ráje zpátky do Čech a zjišťuju, že zatímco venku vytrvale prší, na mém blogu je díky vám slunečno. Čtu si vaše komentáře, usmívám se a mám velkou radost. Jste nejúžasnější čtenáři na světě a na tom trvám. ;-) Opravdu všem moc a moc děkuju. ♥

      Vymazat
  2. Ještě předtím než jsem objevila tvůj dnešní článek, říkala jsem si, že jsem to s krátkým rukávem přehnala a že bych si měla skočit pro mikinu. Teď už však nemusím, jsem s tebou v tropech a máme se báječně! Tak já se běžím zchladit do brněnského pošmourného počasí, ale brzy k tobě přijdu zase na návětvu do tropů, děkuji za pozvání :) měj krásnou sobotu Vivi.

    OdpovědětVymazat
  3. ty si tak úsmevná a milučká :)

    OdpovědětVymazat
  4. To jsem se ale krásně prohřála! Zdravím Tě Vivi!

    OdpovědětVymazat
  5. Jeden můj kamarád to dnes ráno na FB vystihl větou - Mám rád léto, je to můj nejoblíbenější den v roce! - aneb taky se vám zdá, že toho sluníčka je čím dál míň a když je, tak je zase takové vedro, že se nedá pomalu ani dýchat? :( Copak nám to ta naše zemička oplácí... :(
    A tak nezbývá, než si podle vzoru Vivinky udělat léto doma (dnes to bude banánový koktejl). :)

    OdpovědětVymazat
  6. Rozchod Johnyho mě taky nepotěšil, tak jako Seal s Heidy Clum. To už si pak člověk říká, když tihle, tak už snad každý:-( Jinak supr článek se supr fotkama!


    Ms. Blogger Eva

    OdpovědětVymazat
  7. To je milé v tomto pošmourném počasí:-))) Asi to taky tak nějak udělám!

    OdpovědětVymazat
  8. Ano,ano,ano,ano! Ano teploucku,ano Johnnymu:-),ano kokosovemu oleji,ano pro Vivi!!

    OdpovědětVymazat
  9. Když už tropické počasí neí ochotné přijít k nám, musíme se pomyslně vydat my za ním :)) Myslím, že v tomto nečase jsou tyhle voňavé věcičky od Saloosu tím pravým, co člověku zvedne náladu. Taky se pro ně do DM vypravím!

    OdpovědětVymazat
  10. já si pořád naivně myslím, že o to bude červenec a srpen teplejší :-D Už mě to počasí pěkně kaká, dva měsíce jsem už nepobrala prémie :-(

    OdpovědětVymazat
  11. Anonymní9:16

    Dobré ráno Vivi,

    stěží na ten monitor vidím přes proudy vody padající z nebe. Ale víš ty, co říkají Norové? ;) Neexistuje špatné počasí, ale jen špatné oblečení... :D To mi přijde dost povzbuzující nehleďe na fakt, že je to pro mě omluvou, abych mohla zase vyrazit nakupovat ;)

    El

    OdpovědětVymazat
  12. Úžasný nápad, hrozně se mi líbí jak jsi článek pojala!

    OdpovědětVymazat
  13. Jee, no tak to se Ti povedlo. Sakra, proč jsem Tvůj blog objevila až teď. Jsi nápaditá a šikovná. Je tu vidět veeeeelký kus práce. Přeji Ti hodně úspěchu! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Anonymní10:32

    Tvoje fotky a napady jsou neskutecne, pokazde s otevrenou pusou ziram na monitor a nemuzu tomu uverit. Zase jsi me pobavila, cernousek Buby je bozi. V cem prosim ty sve postavicky vytvaris (v jakem programu?). Od Saloos jsem mela vanilkovou bio kososovou peci a nemohla jsem se ji nabazit. Tato letni verze tropic a pomeranc musi byt bozska, rozhodne si ji dam v DM do hledacku :)
    Klara

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárko, jsem moc šťastná za všechny komentáře i za ten Tvůj. Jsem moc ráda, že se ti u mě na blogu líbí ;-). Postavičky (tentokrát černouška Bubyho) maluju v Gimpu. Pozdravuj v DéeMku ;-).

      Vymazat
  15. Kokosák Tropic mám taky a jeho vůně mě totálně okouzlila, miluju ho!! Dneska v Brně trošku vykukuju sluníčko tak snad z toho něco bude, když tak mám doma všechny suroviny na piňacoladu:)

    OdpovědětVymazat
  16. Hned je den o něco slunečnější :)

    OdpovědětVymazat
  17. Jé Vivinko, to je krásné a vtipné, jak v článku zmiňuješ jmenovitě svoje čtenářky a navíc v takové příjemné slunečné souvislosti :)) Vždycky si čtu tvé články dvakrát (napřed v rychlosti ráno, protože chvátám) a pak jednou v klidu večer, ale budu si je muset číst ještě víckrát, protože mě baví čím dál víc. Na bio kokosák se jdu odpoledne do drogerky podívat ;)).

    OdpovědětVymazat
  18. Anonymní11:08

    Amazing photos, fantastic idea :). Have a lovely and sunny weekend (perhaps) ;)
    Kisses from Beth

    OdpovědětVymazat
  19. Anonymní11:12

    Máš prostě nádherné fotografie. Vždycky si udělám kávičku a projíždím tvé fotky pořád dokola :)

    OdpovědětVymazat
  20. Oh, Vivi! Ani nevíš, jakou mi udělalo radost setkat se s tebou (i když jen virtuálně) v tropech! Příště si spolu dáme ananasový koktejl ;))!

    OdpovědětVymazat
  21. Nádherný článek! :) moc se mi líbí jak je kreativně napsaný! :))

    OdpovědětVymazat
  22. Tropický bože, veď ja ani neviem, čo napísať! Tie papierové dáždničky v sklenených pohárikoch s kokosom, ten černoško Buby:D, tie fotky, to naše veľké stretnutie v trópoch, na ktoré si nás pozvala, to všetko! No povedzte, čo, čo mám povedať? Říkám jedno velké milující ANO!♥ :-))) Júú, o pol dvanástej idem raňajkovať čokoládového Pribináčika (lebo F., ktorý v sobotu ráno chodieva pre čerstvé rohlíky a zeleninku, sa dnes z postele presunul rovno k počítačovej hre;), vedľa monitoru kafíčko a v monitore... v monitore jedno veľmi blízke (a voňavé) stretnutie prvého šiesty s malou Viví, s ktorou je "deň detí" každý deň...:-)) lavjú:-*

    OdpovědětVymazat
  23. Taky si něčím musím projasnit tyhle propršený dny. Začala jsem u dětských orbitek s příchutí tropickýho ovoce :))

    OdpovědětVymazat
  24. ach chci se také přenést na pláž v tropické zemi a vypudit tu ukrutnou rýmu/kašel nebo co to mám! Snad i mě by olejíčky přenesli za vámi všemi :)
    A poslední zamilovaný pár vypadá moc hezky. Možná si ho taky odnesu domů aby mě zkrásněl a já mohla být pro svého muže jako Belmondo pro slečnu :))

    OdpovědětVymazat
  25. No jejej. .takovýhle kokosový pohlazení by se mi líbilo. Akorát bych pak měla problém se nesežrat, protože kokos miluju ve všech podobách. :)

    OdpovědětVymazat
  26. ...taky řešení... U nás na škole včera skupina studentů pořádala happening proti počasí. Každý kdo nesouhlasí s počasím, došel do školy v kulichu. Účastnilo se i učitelským sborem jen kolem 80 lidí, ale i tak to bylo fajn :)

    Já jsem si vzala svoji mývalí čepičku s oušky a žáčci - školáčci se mi kupodivu ani nesmáli :)

    OdpovědětVymazat
  27. Počasí je na draka. Letím za Tebou:-P

    OdpovědětVymazat
  28. wow! krásný článek, líbí se mi, jak jsi do článku zakomponovala recenzi, bio olejíček musím zkusit...

    OdpovědětVymazat
  29. Anonymní13:44

    Nemám slov, to je NÁDHERA naplněná barvami, vůněmi, chutí a legrací! Projasnila jsi mi zamračený den!

    OdpovědětVymazat
  30. Navnadila jsi mě, letím do DM! Do tropického ráje nutně potřebuju!!!

    OdpovědětVymazat
  31. Ten pomerančový mám a mrzí mě, že jsem jich nezvala s tím kuponkem víc, ten Tropic totiž vypadá bááječně! :)
    somethingnewbyhelen.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  32. Saloos mám moc ráda, měla jsem už spoustu příchutí těchto tělových olejů, ale kupuji větší balení to malé moc dlouho nevydrží :).

    OdpovědětVymazat
  33. Ach, to je přesně to, co po návratu z deštivé procházky mezi kolotoči potřebuju :-) Dávka tepla, slunečních paprsků a tropických vůní! :-)
    Díky Vivi!

    OdpovědětVymazat
  34. Počasie je fakt ubijajuce,ale ty si mi opäť preziarila den :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  35. Milá Vivinko, děkuji Ti za skvělý tip! Budu si muset aspoň jednoho voňavého kamaráda pořídit, abych si tu letní atmosféru aspoň trochu navodila.. venku je to opravdu příšerné :(

    OdpovědětVymazat
  36. Dear Vivi, you bring the sun into my home in this rainy first day of June!:) You have the most adorable stories and share the best stuff indeed for the body care:) Have a great weekend my friend, love you♥

    OdpovědětVymazat
  37. Vztahy Johnnyho Deppa, to jsi mě pobavila, Vivinko :D Nicméně Saloos je moje srdeční záležitost a nemůžu se dost vynarozplynout nad tím, jak miluju vůně všech jejich výrobků. Z kosmetiky už skoro nic jiného nepoužívám ;)

    OdpovědětVymazat
  38. Anonymní20:48

    Páči sa mi to veľmi a ty si naozaj talent♥ Maj sa krásne, Katarína

    OdpovědětVymazat
  39. Vivi, já si pro tropic letím hned v pondělí (doufám, že ho v našem DMku buoud mít, nebo mi naštvou a to bych jim neradila :)) a příhodím do košíku k odlakovači a odličovacím tamponkům. :) Akorát domazávám dvě tělová mléka, které přímo voní létem a potřebuji náhradu. Takže děkuji za tip.
    A ty tvé fotky jsou super a originální. :)

    OdpovědětVymazat
  40. Vivi já tě prostě zbožnuju! Jo a jo a jo! A děkuju za milý komentář na blogu. Budu ráda, když se zapojíš do soutěžě o přírodní mýdlo Viv!

    OdpovědětVymazat
  41. Vivi jedu s Tebou nebo aspoň vytáhnu z půdy mušličky, namažu se kokosovým máslem a budu volat do nebes! krásné koláže, já mám doma Rozmaýnu;-)

    OdpovědětVymazat
  42. Vzkaz pro všechny: právě jsem se na skok vrátila z tropického ráje zpátky do Čech a zjišťuju, že zatímco venku vytrvale prší, na mém blogu je díky vám slunečno. Čtu si vaše komentáře, usmívám se a mám velkou radost. Jste nejúžasnější čtenáři na světě a na tom trvám. ;-) Opravdu všem moc a moc děkuju. ♥

    OdpovědětVymazat
  43. Milá Vivi, chtěla jsem si zajít pro Čokoládu, ale v aktuálních slevových knížkách ten kuponek nemůžu najít, bůůůůůů :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Claire, mně tedy kupónky a slevové knížky z DM chodí přímo domů poštou, ale když si do DM skočíš a zeptáš se na slevový kupón na Saloos, který je platný od 10. 4. do 10. 6., tak ti určitě poradí nebo ti ho rovnou vytisknou na terminálu. Akce běží do 10. června, tak věřím, že stihneš "Čokoládu" ukořistit ;-.

      Vymazat
    2. Anonymní20:12


      Ahoj holky,

      ptala jsem se tam na kupon na Saloos vcera, kdyz jsem si prectla tvuj clanek :) a pani prodavacka mi kupon v pohode dala. Kuponek uz byl v te predchozi slevove knizce, to je prave to, jak pises, ze uz je platny od dubna, ale oni jsou v DM vzdycky v pohode a ochotne prodavacky, takze jsem si nakonec zakoupila Tropic a vonim jako od more :). Koupila jsem si jeste pletovou vodu, ale ta uz byla bez slevy, protoze Kupon je jenom na jeden vyrobek Saloos, jinak bych si toho koupila mnohem vic :)

      Zdravim Vivi i Claire :) Pa, Pavlina

      Vymazat
  44. Děkuji ti moc Vivi, jsi moje velká oblíbenkyně z mých oblíbených blogerek..mohla sis možná všimnout, že tě mám mezi oblíbenými, takže jsem moc ráda za tvůj milý komentář, který mi udělal neskutečnou radost. Máš perfektní styl, strašně moc se mi líbí tvůj blog, styl jak píšeš, tvé krásné propracované fotografie. Jsi jak ze starých let a to já miluji..lidi, kteří jsou jiní, než ostatní jsou mi moc blízcí =) I já sama miluji staré doby, retro, vintage :* Měj se krásně, Vanessa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím se smát, protože před dvěmi dny jsem Vivi poslala emailem s téměř stejným zněním. :) Doufám, že nám po všech těch pochvalách neusne na vavřínech :)!!!!! Na Vivi je nejlepší to, jak je hyper moderní rebelka a zároveň do té modernosi propašovává retro! Je to super. :))

      Vymazat
    2. Ahooj...dakujem za pekny koment na mojom blogu..a do Viedne Ta kludne vezmem..ak Ty mna vezmes niekde do tepla..napriklad Cuba ??? :D

      http://dzejzetko.blogspot.sk/

      Vymazat
    3. Milá Vanesso, děkuju za úžasně milý komentář. Opravdu jsi mě moc potěšila, a věřím, že tě můj blog bude pořád tak bavit. Je to pro mě velká radost číst si tak milé řádky.♥

      Míšo, Ty jsi tedy pěkně prokoukla. ;-) A neboj se, na vavřínech neusnu. Naopak, takové komentáře a e-maily mě ženou dál a povzbuzujou k dalšímu blogtvoření. ;-)

      Džej Zetko, jasnačka - z Vídně frčíme rovnou do tepla (Cuba je bezva nápad) ;-)

      Vymazat
  45. skvělý pozitivní článek!:) také jsem si teď hodně oblíbila kokosový olej, smažím na něm sladší jídla, měl by být údajně méně kalorický a nezatěžuje cévy:) a na noc ho používám jako hydratační péči. To se mi moc líbí na přírodních produktech, člověk s nimi nemůže nikdy nic zkazit, maximálně se stane, že nefungují :D ale zatím mám pleť hezky hebkou!

    www.lorietta.cz

    OdpovědětVymazat
  46. Anonymní17:33

    Draha Vivi, precetla jsem o vikendu tvuj clanek i komentare a vcera jsem si s dcerou Maruskou udelala radost. Asi tusis, ze v drogerii a ze jsme se zamerili na bio Saloos. Vecer uz jsem travila v koupelne vsemi mastmi mazana, vcetne bio kokosoveho olejicku (vzala jsem tri druhy) a jsem maximalne spokojena. Jsem tvou ctenarkou teprve dva mesice, ale uz se mi diky tobe plni koupelna. :)
    Zdravi te Maruska a Lenka

    OdpovědětVymazat
  47. Skvěle napsáno :) Některé olejíčky vypadají opravdu výborně a myslím, že musí mít úplně nádherně svěží vůni. Chci se zeptat, jak píšeš, že jeden používáš i po holení na zklidnění, tak myslíš, že by se dal použít i po tomto? Děkuji a přeji pěkné, i když už zimní dny :)

    OdpovědětVymazat