24.6.13

Jak prožít nejbáječnější léto na světě...7 tipů

Léto je tady a za pár dní jsou tu i prázdniny. A plán je jasný - prožít nejbáječnější léto na světě. Mohlo by to být klidně i "dobré", "průměrné" nebo "celkem ujde" léto, ale proč nechtít víc? Proč nechtít "to nejlepší léto"?! Stačí se jen trochu uvolnit, víc se smát a dopřát si pár maličkostí...Třeba tyhle:

1. Tancovat - a je úplně jedno, jestli doma na koberci se sluchátky na uších, na párty, při grilování, u táboráku nebo ve frontě při čekání na zmrzlinu. Prostě se odvažte, pusťte si oblíbený song a jedééém. Vždyť kdy jindy se trochu rozdivočit, než v nespoutaném létě?! Já tancuju pořád, dokonce i tehdy, když mi není do zpěvu. ;-) Pořídila jsem si před časem přenosný retro gramofon v červeném kufříku (Elvis Mini by Sencor), to abych si mohla brát gramec a elpíčka na pikniky. Bude to zábava!

2. Jahodový mejdan - takže jahody se šlehačkou, jahodové dorty, jahodové nanuky a jahodové drinky. Je to taková malá ovocná nezbytnost léta (ty na fotce jsou kupované, ale už se těším, až mi naši přivezou vypěstovaný košík jahod, to bude teprve nálada!).

3. Sešit na prázdninová dobrodružství - pořiďte si nějaký pěkný a veselý a pak si do něj pište všechno, co vás v létě napadne nebo co zažijete. A je jedno, jestli v létě obletíte svět nebo budete na zahrádce plést ponožky (-vánoční dárky se přece musí obstarat včas). Na všem se dá najít něco hezkého a zajímavého. Tak už si nedělejte starosti a objevte v každém prázdninovém dni něco, co stojí za to napsat do vašeho nového kostkovaného notýsku.

4. Venkovní kancelář - když je hezky, není nic lepšího než si přenést činnosti, u kterých to jen trochu jde, pod širou oblohu (na zahradu, ale třeba i k vodě nebo do parku). I v létě mám obvykle dost práce, ale jde mi líp od ruky, když si dám židli a psací stůl se všemi nezbytnostmi ven. Je to skvělé a mám moc ráda tyhle venkovní "kancelářské okamžiky". Cítím se pak svobodnější (a ano - i trochu divočejší). Vlasy rozcuchané větrem, dorážející sluneční paprsky a spoustu místa pro každého - je paráda být venku a zůstat tam, dokud se nesetmí. 

5. Neomezovat se - dopřávejte si barvy a dobroty, ať už v jakékoliv podobě. Lentilky zatím nezklamaly nikdy, ale stojí za to ochutnat i nanukové novinky (třeba legendárního Míšu v novém meruňkovém nebo jahodovém kabátku nebo pro změnu tvarohového Mrože od Primy).

6. Lakovat bez zábran - jak jsem se svými nehty vyváděla minulé léto, to jste viděli tady. Letos budu, jak se zdá, věrná jen jednomu fešákovi. Říkají mu Super Stay 7 days (Maybelline, odstín Hot Salsa č. 490) a prožijeme spolu "Hot Summer".

7. Napsat si to - co je psáno, to je dáno. A když si na papírek napíšete, jaké bude vaše léto a přilepíte útržek na nějaké dobře viditelné místo, nezbyde vám, než si letní měsíce doopravdy vychutnat (to je finta, viďte?). Tak nač ještě čekáte? Pojďme na to a užijme si to - už jsem vám říkala, že nás čeká to nejbáječnější léto? ;-)

Vivi podpis

55 komentářů:

  1. Skvělé! Jako vždy a hned se cítím mnohem lépe, i když nestíhám a jsem s recenzemi ve skuzu. Na okamžik jsem vypnula a už si představila to krásné léto na zahradě nebo na koupališti. Jé...už aby to tady bylo. Děkuji za další inspirativní článek, který mi zvedl náladu a já se rozzářila jako sluníčko. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, tak to je úžasný článek! Moc hezky si to napsala a i zpracování se mi líbí a naprosto s tebou souhlasím ;) Děkuji za skvělé tipy ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, bude to báječnější léto! Šicí koutek venku. Zmrzlinu klidně dvakrát denně. V pátek k moři... Tak jak to má být!

    OdpovědětVymazat
  4. v tomto sa môžme pokojne aj pretekať, koho leto bude najnajbáječnejšie. vidím, že si veľká konkurentka, ale aj to moje bude báječné, čarovné, úžasné a výnimočné, znamenité, nádherné, pestré a krásne, skrátka famózne. stačí vôňa opaľovacieho krému, farebná slamka v nápoji, letný hit v bokoch i na perách (a pokojne môže byť aj nejaké tie desaťročia starý, napr. taký beach boys) a bude skvelo, šťastne, horúco :)

    OdpovědětVymazat
  5. Neuveriteľne skvelý článok! Nemôžem sa dočkať prázdnin! :) Ach, skveléééé :D Celý článok mi priniesol skvelú a veselú náladu.

    OdpovědětVymazat
  6. Nejvíce mě pobavila ,,venkovní kancelář"

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní8:57

    Vivinko, dychlo na mne krasne leto! Zase jsem se do Tvych clanku zacetla a zasnila...
    Je ted malo veci, ktere mi dokazou vykouzlit usmev na tvari a zrovna Tve clanky k tem "vecem" patri! Moc dekuju!
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  8. Nehty mám pastelově oranžový a po táboře si chci pořídit ještě nějaké pěkné odstíny (třeba světle modrou a nebo mentolovou). Tohle mi fakt zvedlo náladu, hned po táboře začnu se vším! :-)

    OdpovědětVymazat
  9. jů, pěkné tipy :) hudba, dobré jídlo a čerstvý vzduch je nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
  10. to je super tento príspevok :) tak pozitívne ma to naladilo, aj keď je momentálne u nás asi 15 stupňov :D súhlasím so všetkými bodmi a naozaj to bude nabáječnejšie leto :)

    OdpovědětVymazat
  11. Vivinko, moc krásný pozitivní příspěvek, díky za něj'!
    krásný den andy

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuji, opět si mi vykouzlila úsměv na tváři i když budu mít půlku prázdnin pracovní, bude to nejbáječnější léto :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ty vieš vždy tak povzbudiť človeka, stačí mi tu na chvíľku zájsť a hneď je všetko veselšie :)

    OdpovědětVymazat
  14. Úžasný Vivi! Přesně takové má léto být a já se o to taky snažím :) a ještě bych přidala meloun ;)

    OdpovědětVymazat
  15. Jej to je zase miloucky prispevek. Nejvic me pobavila venkovni kancelar (kterou jsem aplikovala jiz minuly tyden a presunula se s laptopem na venkovni zahradku restaurace u jednoho zamku). K jahodam bych rozhodne jeste pridala tresne, na tech si ted ujizdim mnam mnam :)

    OdpovědětVymazat
  16. Mně prázdniny začaly již dnes a bohužel deštivě. Ještě že mám tebe, hned je to ráno veselejší :))! Díky Ti♥

    OdpovědětVymazat
  17. Fajn tipy a vlastně jsou pravdivé. Tak začnu hned tím tancem, díky Vivi! :-)

    OdpovědětVymazat
  18. O, ano! Hlavně ty jahody. ^^

    OdpovědětVymazat
  19. Áno, tiež som sa rozhodla, že toto bude najbáječnejšie leto! Amen! :D

    OdpovědětVymazat
  20. aach to bol nadherny clanok :) nalakovane nechty uz mam, tak si idem pisat na papieriky nejake tie odkazy, aby so ich mala stale na ociach ;)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  21. Anonymní11:29

    Opět moc milý článek! Já budu mít léto hodně pracovní a mam z toho velké obavy, je to pro mě všechno nové a ne zrovna jednoduché... ale i tak si vychutnám každou volnou chvilku, která se mi naskytne... měla jsem hodně plánů, jenže do toho přišla nová práce a z většiny nic nebude, což mě mrzí - ale tak musim si vážit toho, co mam.

    OdpovědětVymazat
  22. No to je ten nejlepší letní článek, co jsem kdy četla. Super nápady, jak prožít nejlepší léto. A díky tvému blogu se člověk pozastaví nad těmi drobnostmi, které nám dedodenně spravují náladu, ale my si jich skoro nevšimneme. Děkuji za otevření očí :-))

    OdpovědětVymazat
  23. Anonymní12:03

    Super tipy! Prázdninové deníky jsem zavedla dětem už minulé léto a pak si v zimě prohlížíme jak bylo krásně. A já si od ledna pořídila denní diář a tam si každý den napíšu co mě potěšilo a nalepím si tam třeba obrázek. Jen samé hezké a pozitivní věci. Krásné léto všem!!!
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  24. vivi, to sa ti nesmierne podarilo :) takú kanceláriu by som brala, len keby z toho notebooku niečo bolo vidno na slniečku :) myslím, že najbáječnejšie leto to nebude, ale pokúsim sa tomu priblížiť, ako sa len dá :) ďakujem za tipy

    OdpovědětVymazat
  25. Nejbáječnější léto to tedy bude, nebo už vlastně je, protože minulý týden bazén a k tomu domácí jahody. Posílám alespoň pár imagináně na ochutnání. :)
    A pv neděli odjezd na kratší dovolenou k sousedům a do Budapešti. Koncem srpna pak Itálie a Frnacie, jupííí! A k té zmrzlině - je to ideální večeře pro mojí mlsnou papuli, ne už tak pro zadek a nohy, ale což, je přeci léto. :)

    OdpovědětVymazat
  26. Vivienko, ty jsi poklad <3

    OdpovědětVymazat
  27. Anonymní16:42

    To je skvělé, jak tipy, tak ty úžasné fotografie :)

    OdpovědětVymazat
  28. Zrovna včera jsem měla sladké a voňavé jahody od babičky ze zahrádky :) Byly skvělé! Na prázdniny se těším a plně doufám, že bude pěkný počasí, protože co by to bylo za léto bez opalování, koupání a grilování? :))

    OdpovědětVymazat
  29. Super typy:) Miluju jahody a léto bude super. Už jen proto, že jdu do tanečních :D "Wohoo". Takže o tanec mít nouzi nebudu :D.

    OdpovědětVymazat
  30. Dear Vivi, cannot be more agreed with you! Yum yum strawberries! Also cherries in summer!:) Have fun, hope your summer kicked off great! Love and Hugs my friend♥

    OdpovědětVymazat
  31. To je perfektní,vážně hrozně inspirativní, budu se to do puntíku snažit spnit!:D

    OdpovědětVymazat
  32. Tady to vždycky září barvami, krásnými kolážemi a pozitivní náladou, že vím, kam si mám jít pro lepší náladu !!! Díky ;o) <3

    úplně jsem dostala chuť na jahodový cheesecake !!! Si ho musím uklohnit !

    OdpovědětVymazat
  33. Tak to je ovšem závazek :) Děkuju za tenhle článek, zrovna jsem si dneska říkala, že to bude špatný léto. Jako bys mě slyšela :)
    P.S. My už domácí jahody máme, takže je jím a jím a jím :D

    OdpovědětVymazat
  34. Supr, čupr doporučení Vivinko, ještě bych přihodila točenou kofolu a plavání s kamarády u rybníka, alespoň jeden festival a v neděli večer Chalupaře v TV a je to pro mě ideální odpočinkové léto:)

    OdpovědětVymazat
  35. Jojojooo! Se vším souhlasím (zážitkový sešit mám po celý rok:-), k jahodám přidávám meloun, zítra si na břidlicovou tabulku (kterou mám od dědy) zaznamenám bod číslo 7 a prázdniny můžou začít:-)

    OdpovědětVymazat
  36. Anonymní11:20

    To je něco úžasného! Náááádherný blog!

    OdpovědětVymazat
  37. 2, 3, 5, 6, 7 provozuji ve velkém a naprosto souhlasím!!!:-) Krásné léto milá vivi i když prší nebo svítí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní12:47

      ale nejlepší je provozovat č. 1 :)))
      vivi tvuj clanek se vsemi temi barevnymi a krasnymi fotkami me utvrdil v tom, ze at bude prset nebo svitit slunicko, uziju si kazdy den a tve clanky mi v tom budou hodne hodne pomahat! :)
      at mas krasne leto a at nam porad prinasis neskutecnou spoustu inspirace jako dosud
      zdravi Misa

      Vymazat
  38. Drahá Vivi..
    Děkuji za spoustu nápadů..Já si k těm Tvým přidám ještě čtení knih,válení se v trávě,nasvání všech vůní kolem a hlavně samotu..už mi to opravdu hodně chybí..Být chvíli sama v klidu a tichu jen sama se sebou:-)Děkuji Ti za Tvé krásné komentáře u mě a omlouvám se,že jsem tak dlouho mlčela..bylo toho teď nějak moc..měj se báječně a zase brzy aspoň přes písmenka naviděnou:-)
    Bi

    OdpovědětVymazat
  39. Skvělý článek :) no když vidim, co to počasí vyvádí, tak se bojim, jestli se vůbec pořádnýho léta ještě dočkáme :D

    OdpovědětVymazat
  40. Anonymní18:00

    Ano Vivi bude to nejbáječnější léto, ale musíš psát články každý den. :) Skvělé, jsi strašně šikovná a tvé fotky přímo miluju! S.

    OdpovědětVymazat
  41. Jo, už se těším! Úplně si mě natěšila na prázdniny ještě víc!! Nemůžu se dočkat a budu se snažit na každém dni najít něco pěkného!! A s tím tancem a mlsáním nebude myslím problém ;)

    OdpovědětVymazat
  42. Ano, ano,léto začalo tak báječně, že stepuji radostí s ploutvemi na nohou ve frontě na svařák:-D
    No a co..., trochu černého humoru..., k černé obloze:-D

    OdpovědětVymazat
  43. Anonymní19:38

    ..Ďakujem za tvoje články, ktoré prichádzajú vždy v pravý čas, keď mám nejaký splín a zdvíhajú mi spoľahlivo náladu.
    Dnes ráno som si kúpila lak na nechty Maybelline Salsa, o ktorom si tu písala a je prekrásny.
    ..Ďakujem ešte raz. Tvoja verná čitateľka a obdivovateľka Kami

    OdpovědětVymazat
  44. Jéé Vivi, to je moc milé!!!
    Lucinko, zbožňuju tvůj blog, jen tak dál, je plný pozitivního myšlení a vždycky si zde přijdu na úsměv. Děkuju, krásný večer! :*

    OdpovědětVymazat
  45. Vzkaz pro všechny:
    Přečetla jsem si právě všechny vaše komentáře a nemám slov. Jste neuvěřitelně úžasní, zkrátka nejperfektnější a nejlepší čtenáři na celém světě! Nestíhám odpovídat na každý komentář zvlášť, ale mám z každého velkou radost. Děkuju vám ještě jednou za všechna vaše milá a krásná slova. ♥

    OdpovědětVymazat
  46. Ahojky!
    Dneska jsem na Tvém blogu poprvé a musím říct, že je naprosto perfektní! Odteď sem budu chodit pravidelně :))

    OdpovědětVymazat
  47. Tancování je skvělý během celého roku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní23:38

      Vivi to napsala perfektne-tancovat se ma porad, i kdyz cloveku neni do zpevu. :))
      p.s: Kez bych k tanci mela take tak uzasny gramofon!

      Vymazat
  48. Vivi, krasne leto prajem!

    OdpovědětVymazat
  49. Ještě jednou vám všem děkuju za komentáře, jste báječní!

    OdpovědětVymazat
  50. Tohle léto opravdu bude skvělé, cítím to v kostech!! Ale popravdě řečeno i to minulé stálo za to.

    OdpovědětVymazat
  51. Anonymní19:21

    vivi nejde mi vložit komentář a to to zkouším už asi podesáté. chtěla jsem napsat, že tvoje články mi dávají neskutečnou chuť do života a i když jsem o prázdninách marod, vždycky zajdu sem a vím, že bude líp. :** L.

    OdpovědětVymazat