13.6.13

Mé nové úlovky aneb získej brýle zadarmíko

Kdo mě znáte a pravidelně čtete můj blog, víte, že jsem velmi, velmi skromná. Z materiálních věcí nepotřebuju ke svému životu téměř nic, snad jen třikrát, čtyřikrát do týdne něco nového, pěkného nebo voňavého. Sluneční brýle, vtipné brože, knížky, tvářenky, notesy, elpíčka, šperky, dobré džíny, pomády na rty...jak říkám, stačí mi jen pár takových nákupů týdně, víc nepotřebuju. Holky, vždyť vy mi přece rozumíte. Když nás v ruce hřeje nový úlovek, rozptýlí se všechny starosti a smějeme se pak na naše muže a na celý svět, a tak vlastně svými nákupy rozdáváme radost a správně bychom si tedy měly něco pěkného kupovat každý den (to je nápad!) - myslím, že na svou propracovanou nákupní teorii můžu být právem hrdá, a že mě plně podpoříte.

Mezi moje nejvydařenější úlovky z posledních pár dnů patří brýle od Firmoo.com. Tuhle značku a populární on-line obchod asi milovníci slunečních, módních i dioptrických brýlí dobře znají. Jejich brýle i servis mají skvělou pověst, a tak jsem konečně zabořila zrak do jejich sortimentu i já a vybrala si dva obrýlené šampióny. A nemůžu vám zatajit úžasnou akci - pokud máte na nějaké brýle u nich zálusk a chcete jejich kvalitu vyzkoušet (a pokud možno za ně neplatit), doporučuju se podívat na jejich nabídku "First Pair Free Program". Pokud jste jejich nový zákazník (i z Čech nebo Slovenska), můžete si vybrat jakékoliv brýle a získáte je zdarma (v tomhle případě se vyplatí neváhat, protože akce sice platí každý den, ale počet rozdávaných brýlí je omezený, takže kdo dřív přijde, ten dřív mele (luxusní brýle jen za cenu poštovného, to je příjemně velkorysá záležitost...mohla by platit ve všech obchodech na světě). A ještě jeden malý bonus - na stránkách Firmoo.com si můžete nahrát svou vlastní fotku a virtuálně si tak brejličky vyzkoušet.

Moje nové sluneční brýle ke mně putovaly přes hory a doly, ale přesto byly bleskově (do týdne) v bezpečí u mě doma, a tak už se sluníčko klidně může přestat schovávat. Brýle jsou ušité na míru, protože jsem si přesně a detailně navolila jejich rozměry a výrobce už se postaral o všechno ostatní. Velikost a míry si lze snadno zvolit podle svých potřeb při dokončování objednávky, takže už žádné brýle věčně padající na nos. A teď bych ještě ráda promluvila o jednom důležitém, nezbytném a zásadním detailu - mé brýle mají maš-lič-ku(!)...tak, a teď už mi ke štěstí chybí snad jen dovolená na Tahiti, kam bych s nimi klidně hned odplula.

 
Taková zvláštní věc se stala. Když jsem si z USA objednala tyhle dvoje brýle, přišly mi jen jedny (ty sluneční). Patrně se brýle s černými obroučky zalíbily zvědavému pošťákovi, protože se zkrátka po cestě ztratily a Vivi byla smutná. A protože dobrý obchod se pozná podle toho, jak je schopný vyřešit zákazníkovy patálie, jsem si jistá, že Firmoo spolehlivý a dobrý obchod je. Přestože chybějící brýle nebyly rozhodně jejich vina, poslali mi obratem brýle nové a byli ke mně moc milí, a tak jsem se za pár krátkých dnů mohla zase radovat - tomu se říká rychle "zákazníkovi osušit slzy". Oboje brýle (sluneční i ty s obroučky) jsou uloženy v luxusních pouzdrech, které jim sluší a navíc je chrání před vysypanými lentilkami v mé kabelce.

Doby, kdy se nosil v zadní kapse těžce vydobytých tuzexových džínových kalhot zelený plastový hřebínek už jsou naštěstí pryč. Dneska se v zadní kapsičce nosí výhradně ručně vyšívaná brož a čupr brýle.

Brýle s černými obroučky jsou sice nedioptrické, ale přesto si je v kavárně při čtení životopisu Brigitte Bardot ráda nasazuju. Vypadám pak chytře a někdy mi pak (asi kvůli tomu snadno nabytému intelektuálnímu vzezření) dávají ke kávě čokoládový bonbónek navíc.

A k čemu se mé nové brýle hodí nejvíc? K těsným džínám, pruhovanému tričku, vyšívané broži, barevným korálkům a k veselé LP desce Wonderland by night od Berta Kaempferta.
Vivi podpis

53 komentářů:

  1. Naprosto souhlasím Vivi s tvou propracovanou nakupní teorií! :) Zrovna jsem ji aplikovala v praxi :D Je to přesně tak, vždyť mi tím pádem pak šíříme vlastně radost kolem sebe, protože jsme spokojené :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně, Len, jsem ráda, že se shodneme. Šířit radost kolem sebe tím, že nakupujeme, to je prostě geniální idea ;-).

      Vymazat
  2. Krásné. Sháním dlouho a dlouho sluneční brýle, ale pořád ne a ne najít takové, které by mi slušely a zároveň se mi líbily...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Odulo, cítím ve vzduchu, že tvé vysněné brýle už brzy objevíš ;-).

      Vymazat
  3. Anonymní9:43

    S nákupní teorií naprosto souhlasím, jen kdyby mě ty finance neomezovaly :-D Ale radost může samozřejmě udělat i maličkost, já si teď třeba koupila půlku galia melounu, který jsem ještě neochutnala a radost jsem měla taky :-)

    Brýle jsou krásné, ale já ještě nesehnala takové, v kterých bych vypadala aspoň normálně - natož aby mi slušely :-D A u druhých mi hrozně vadí, když se mnou mluví a nesundají si je - nevidím jim tak do očí...

    Jé a teď jsem si vzpomněla, že jsem přece jen utrácela - za šaty na moje promoce - a to je určitě povinnost, no ne? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Andy, vystihla jsi to přesně. A obvykle je to dokonce právě tak, že ty roztomilé maličkosti a drobnosti potěší člověka úplně nejvíc. Mimochodem - galia meloun zní perfektózně (musím ochutnat) ;-). Nákup šatů na promoci - to byla samozřejmě tvá občanská povinnost! ;-)

      Vymazat
  4. Ta mašlička je opravdu roztomilý detail :) A tvoje teorie se mi moc zamlouvá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já věděla, že se ti moje teorie bude líbit ;-).

      Vymazat
  5. Hello from Spain, i like your Glasses. Lovely pics

    OdpovědětVymazat
  6. Ty brýle vypadají skvěle a tvá teorie k nákupu je velmi zajímavá. Já jsem dlouho na sebe kašlala, ale po té, co jsem tento týden narazila na tvůj blog, tak jsem se rozhodla pro malou změnu myšlení. Já jsem vždy byla zapřísáhlý pesimista, ale tvé články mě dokážou potěšit, že se zase usmívám, což je u mě neobvyklý jev. Dneska jsem si dokonce stavila v květinářství a koupila si drobnost pro radost - slunečnici a kaktus. Hned se cítím líp a pokoj jako by se rozzářil.
    Tvůj blog mi pomohl opět vidět svět ve světlých odstínech a za to ti děkuji. A budu ho rozhodně navštěvovat častěji. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, to je úplně úžasné, že tě můj blog tak hezky nasměroval k optimističtějšímu pohledu na svět. Je moc krásné tohle číst, mám opravdu velkou radost. A slunečnice s kaktusem...to zní jako skvělí parťáci pro lepší den.
      Těším se na tvoje příští návštěvy u mě. ♥

      Vymazat
  7. Strašne pekné okuliare. :)

    http://dream-with-patty.blogspot.sk/2013/06/prva-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  8. Anonymní12:25

    Wow ViVi,

    já brýlovec 1. tuhle stránku neznala a moc děkuji za úchvatný tip. Běžím to vyzkoušet ;)

    El

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. El, doufám, že mi pak poreferuješ, které z brýlí si získaly tvoje srdce ;-).

      Vymazat
  9. Jééé Vivi ty potešíš každý den:o)) a tento článek mi udělal obzvášť radost, nosím totiž téměř celý život brýle a ráda si pořizuji nové, jen je to poněk nákladnější...Takže jedny zdarma určitě uvítám. Mimochodem, není problém se clem? Vůbec nevím, jak to chodí při nákupech mimo EU.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Nespokojená, věřím, že brýle zdarma ti udělají velkou radost a budeš spokojená ;-). Jsem zvědavá, jaké si vybereš. Ne ne, žádné clo se neplatí (to se platí až při určité výši zásilky, ale pokud objednáš jedny nebo dvoje brýle, tak žádné clo neplatíš).

      Vymazat
  10. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  11. Jé, to je skvělé. Díky za informaci, možná si od nich nějaké brýle zkusím. :) Jinak můžu se zeptat, kolik jsi platila to poštovné a jestli zdarma jsou teda dvoje brýle (jako pár - tak jsem to pochopila, ale to mi přijde až nějak moc štědré :D) nebo jsi si vzala zdarma jedny a druhé zaplatila normálně?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Daysy, poštovné vychází okolo čtyř set. Zdarma jsou jen jedny brýle (pokud si vybereš nějaké další, tak ty už se musí uhradit). Zásilka je pojištěná a doručení trvalo asi pět dní. Tak ať vybereš ty nejlepší ;-). Třeba tyhle: http://www.firmoo.com/eyeglasses-p-2135.html#3111 (ty před pár dny přišly kamarádce a jsou moc hezký). ;-)

      Vymazat
  12. jeej Vivi ja mam velmi podobne tie cierne :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu! Však už jsem tě v nich nejednou obdivovala! ;-)

      Vymazat
  13. Kdybych ty moje nepotřebovala, jak se probudím a než usnu,
    taky bych ti je ráda darovala k rozšíření sbírky i radosti:-)
    Jak už to bývá, vždy chceme mít co nemáme:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatko, já ti tvoje brýle ráda ponechám. Sama mám už tučnou sbírku a už by bylo marnivé chtít další brýle od tebe. Tím spíš, že bys pak viděla špatně na klávesnici a nemohla mi psát tak milé a vtipné komentáře ;-).

      Vymazat
  14. Ach jo, Vivi, už si připadám jako blázen, že takovéhle vychytávky neznám. Vždycky přijdeš s něčím novým, co se dá pořídit jen tak při brouzdání po netu. A to jsem u počítače furt přilepená kvůli své práci. Jsi prostě úžasná špiónka.
    Já musím zase pochválit Asos, co se týče zákaznického servisu. Onehdá se mi zatoulal balíček, stačilo jedno fňuknutí do emailu a poslali ho znova. To samé Amazon. Ještě existují féroví lidé a to je super. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, milá Myyno, že jsem tě překvapila zas něčím novým a neokoukaným...mám totiž detektivní kancelář ;-)
      Přiznám se, že z Asos jsem si ještě nikdy nic neobjednávala, ale není to vůbec špatný nápad ;-).

      Vymazat
  15. Och, nádhera, všetky veci :) Tá nákupná teória je dokonalá, má len jednu chybičku, mali by sa mi zároveň množiť peniaze v peňaženke :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Sonjo, já vím, já vím, moje teorie není úplně dokonalá, budu na ní muset ještě zapracovat (zatím zkouším dát do obálky dvě papírové stovky, nechávám je v teple, v klidu, a doufám, že se pěkně pomnoží..no, zatím nic, tak uvidím zítra..třeba tam budou tři) ;-).

      Vymazat
  16. my ženy, sme veľmi podobné..ja sa dokážem tešiť hoc aj z nového zošita do školy - hlavne že som si niečo nové tento týždeň kúpila:D .. okuliare su krásne:) veľmi sa mi páči tá mašlička na boku..tú akciu musím využiť tiež:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach ano - cokoliv z papírnictví! ;-)
      Takže až uvidím na ulici děvče s brýlemi s mašličkou, hned se k tobě pohrnu jako ke staré známé ;-).

      Vymazat
  17. Já tě plně chápu:)

    OdpovědětVymazat
  18. Anonymní21:06

    Tvoje fotky mají vždycky super šmrnc a brýle zdarma? Tak do toho jdu! Díky za další skvělý článek. S.

    OdpovědětVymazat
  19. Dear Vivi, great choice! Both models are great and I am sure they suit you so well! Especially the sunnies are too cute. Love Firmoo glasses, wear them everyday and always find so good with them! Kisses and hugs my friend♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My dearest Lilli, thank you for your sweet comments, you are amazing, fantastica! ;-) Your friendship is to me "una bella favola". ;-) Grazie mille ♥

      Vymazat
  20. Anonymní23:27

    :( no, shipping 24 dolarů a sluneční brýle jen pro blogery, mě to trochu zklamalo, za 24 dolarů kvalitní dioptrické brýle neočekávám, ani mi nepřijde moudré je objednávat přez net a sluneční mít nemůžu, protože jsem nebyla přizvána ke spolupráci jako bloger. Takže za mě tahle akce nic zázračného. Ale abych nebyla jen pesimista, to samo sebou není chyba Vivi a díky za tip, i když mnou nevyužitý.

    Daniela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danielo, děkuju za komentář i za jeho optimistický závěr. ;-) Rozumím Ti. Není to určitě akce pro každého; někdo ji zkrátka nevyužije a nezaujme ho, jiný si rád vyzkouší kvalitní brýle za cenu poštovného. Tak doufám, že někdy příště tě třeba překvapím tipem, nad kterým i Tvé srdéčko zaplesá ;-).

      Vymazat
  21. Anonymní0:13

    Vivinko oboje brýle jsou moc hezké, už dlouho toužím po takových s obroučky. Zkusím si je určitě objednat, protože akce je to hodně lákavá. Jen by mě zajímalo, za jak dlouho jsi měla brýle doma a byla ta zásilka pojištěná?
    P.S. Zase jsi mě nadchla svými fotkami. Brož je nááádherná! Ta první fotka je focená u Tebe doma? Dobrou noc přeje Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní0:22

      Tyhle jsem si vybrala(se želvími obroučky) http://www.firmoo.com/eyeglasses-p-1018.html#82

      Vymazat
    2. Míšo, ano, balíček byl pojištěný, brýle jsem měla doma asi za 5 dnů. Asi před rokem jsem od nich objednávala brýle pro mamku a přišly mi tehdy dokonce už za 3 dny, což je rychlejší doba dodání než z Prahy do Budějovic ;-).
      PS1: děkuju, jsem ráda, že se ti fotky líbí (ano, první i ostatní fotky jsou focené u mě doma).
      PS2: vybrala jsi perfektně (želví obroučky frčí)! ;-)

      Vymazat
  22. Takže nakonec vše dobře dopadlo, Vivi má své dvoje kouzelné brýle a pohádky je konec... Vlastně začátek další, v níž bude Vivi stylově oblečena a doladěna pobíhat po Tahiti (alespoň v představách) nebo kdekoliv, kde voní léto a dovolené.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Oli, vidím, že máš šťastné konce ráda stejně jako já. A jaký konec, takový i začátek...beru Tě na Tahiti s sebou (ale musíš mi tam půjčovat svoje šaty a tu krásnou halenku...však víš kterou) ;-).

      Vymazat
  23. Vivinko jsou báječné :o) Měj krásný víkend.Martina :o)

    OdpovědětVymazat
  24. Tvoje teorie nemá chybu, naprosto dokonalá. Brýle oboje vypadají báječně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, kdykoliv přijdu na tvůj blog a vidím všechnu tu krásu a parádu, vím, že mou teorii razíš taky ♥ - a to je dobře. ;-)

      Vymazat
  25. Vivi, ty umíš napsat cokoliv tak ososbitě. :) Ty sluneční brýle jsou super, já už tam u nich pokukuji po jedněch, ale váhám, zda si nepořídit spíš jedny, co se mi moc líbí od Céline (jo já vím, zadarmo to není, ale když ony jsou tak krásné :)).
    K tomu pruhovanému tričku budou supr čupr!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Veru, jsi moc milá. Né né, nesmíš mě trápit (už ty tvé "šanelky" mi nedají spát a teď ještě Céline?!) ;-) Ale teď vážně - být Tebou, tak neváhám; měla by ses "célinkama" odměnit co nejdřív a udělat šťastným svoje okolí (však znáš tu mou nákupní teorii) ;-).

      Vymazat
  26. Aj keď na módne články veľmi nie som, tento tvoj sa mi čítal veľmi dobre. Aj ma zaujímalo, čo je ďalej a to sa často nestáva. Oboje okuliare vyzerajú super, firma je podľa tvojich skúseností naozaj kvalitná a v kaviarni s knihou v ruke a falošnými okuliarmi tiež niekedy vyskúšam :D

    OdpovědětVymazat
  27. Milá Vivinko, to jsi mě navnadila Firmoo.com taky vyzkoušet. Měla jsem podobné nedioptrické brejličky, ale rozlomily se mi... E-bay, co k tomu dodat. Věřím, že ty tvoje s tebou zažijí ještě nejeden vintage zážitek ;)
    Zdraví Eve.h
    PS: Děkuji za podporu v průběhu státnic :)

    OdpovědětVymazat
  28. Ty brýle jsou fakt nádherné. Něco jako ty hnědé hledám dost dlouho. Já jsem zase specialista ve ztrácení brýlí, takže do nich moc neinvestuju :D. S takovými brýlemi se musí nádherně číst venku knihy. Nádhera!

    OdpovědětVymazat