3.6.13

Věci, které mě dělají šťastnou (v červnu)

Dneska se zpronevěřím svým pravidelným článkům "5 věcí, které mě dělají šťastnou", protože se mi nechtělo a hlavně nepodařilo vybrat jen pět věcí, ale to je, zdá se, dobré znamení, že život je plný inspirace a zábavy. Ať už je to roztomilá kosmetika od Etude House, filmový večer ve společnosti Velkého Gatsbyho, pouťování nebo radost z nenápadných, ale o to hezčích okamžiků - to všechno stojí za povšimnutí a zapamatování.
A je tu ještě jedna veledůležitá věc, která mě dělá šťastnou. Vaše návštěvy na mém blogu (ať už přicházíte jako tichý čtenář nebo mi tu necháte milý komentář) a vaše zlaté e-maily i dárky, které od vás dostávám. Jsem tak nadšená, že se na mém blogu schází samí milí a skvělí lidé, a že je tu veselá atmosféra. Děkuju, že jste tu, a že mi pomáháte, aby byl můj blog útulným a přátelským místem; vy tvoříte můj blog spolu se mnou, a proto vám všem 3x hurá!

Kémy na ruce v roztomilých dózičkách ve tvaru ptáčka od Etude House. Napřed ke mně domů přilítl jen jeden, ale protože nikdo nechce být sám, ani "krémoví ptáčci", brzy na okno zaťukal druhý...

Filmovými plátny právě teď otřásá Leonardo DiCaprio ve filmu Velký Gatsby. Než se na něj půjdu do kina podívat, oživila jsem si klasiku z roku 1974 - Velký Gatsby s Redfordem a Miou Farrow. Trošku rozvleklé, ale když venku prší a vy máte chuť na pár labutí a Scotta Fitzgeralda, je to rozhodně dobrá volba.

Byla jedna hodina v noci a já si odskočila do kuchyně pro limonádu a karamelky (takové malé hříchy). Když jsem se vrátila, naskytl se mi tenhle roztomilý pohled, a tak tu mám jedno noční foto divoké zvěře (opička Opa a pes Tomík) jen pro vás.

Barevné kýčovité pouťové atrakce mě z vysvětlitelných důvodů naprosto fascinují. Určitě se za tím skrývá nostalgie z dětství, ale je v tom ještě něco. Kdysi mi totiž někdo řekl, že růžoví pouťoví koníci znají jako jediní cestu do země snů La-La-Landu, a i když se naoko tvářím, že to je pitomost (žádný La-La-Land přece neexistuje), ve skrytu duše už si balím batůžek (a beru si na cestu nové šaty s vyšitým plameňákem, jak jinak).

Milé šperkařské maličkosti mě nikdy neomrzí.

Když se Tomík schová za závěs a myslí si, že není vůbec vidět...

Nic nedokáže na stole zazářit tak jako barevné kvítí přinesené z dlouhé procházky, na které se s tím druhým smějete, plánujete a lekáte se ještěrek.
Vivi podpis

61 komentářů:

  1. Vivi, ty krémy na ruce "ptáčci" od Eutde House jsou moc roztomilé, taková věcí musí udělat radost podle mě každému. :)
    Gatsbyho z roku 1974 se chystám shlédnout, toho nového s Leem jsem již viděla a líbil se mi. Navíc Leo zraje jako víno. V dobách nejdivočejší puberty se mi moc nelíbil a ani potom, za to v Gatsbym mu to neskutečně sekne. ;)
    A pejsek tomík nemá chybu, alespoň, že není jako pštros, který strčí hlavu do písku a myslí si, že není vidět. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všem vám děkuju za milé komentáře. Jsem ráda, že se vám článek líbí a zpříjemnil vám, v tomhle nepříjemném povodňovém čase, den a snad i zlepšil náladu. ♥
      PS: množí se mi v e-mailu i v komentářích dotazy, odkud jsou ptáčkové - jsou z Ebay (prodejce rubyruby76) a výhledově se tu určitě objeví článek věnovaný té nejroztomilejší kosmetice (krém "ptáček" nebude chybět), kde vám napíšu všechny podrobnosti.

      Vymazat
  2. Krémoví ptáčci jsou úžasní, jako ostatně všechno. :) Děkuji za pozitivní článek, trochu mi spravil náladu před zkouškou. :)
    (DiCaprio není Carraway, ale Gatsby... To jen tak pro pořádek. :) )

    OdpovědětVymazat
  3. Ptáčci jsou dokonalí, musím se po nich poohlédnout :) A zrovna jsem měla v plánu se dnes podívat na "starého" Gatsbyho, mám takový předsudek, že ten nový bude nic moc :/

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní7:54

    U fotky Tomíka jsem se dala do smíchu - můj malý bráška má spoustu "skvělých" schovávaček a ještě se u toho chichotá :-) Děkuju ti za zpříjemnění pondělního rána - a teď už se opravdu pustím do práce! :-) Krásný den!

    OdpovědětVymazat
  5. Ptáčci jsou bezva :-) A šperky asi nikdy neomrzí, chtěla bych si někde sehnat něco v secesním stylu, ale nějak to nejde...

    OdpovědětVymazat
  6. Tak ti ptáčci nemají chybu :) na první pohled mě vůbec nenapadlo, že by se v nich mohl ukrývat krém na ruce :) Krásně se na ty tvé radůstky dívá, hned se člověku rozjasnil den ;) díky

    OdpovědětVymazat
  7. Mě dělalo o víkendu radost sluníčko prosvítající mezi korunami stromů (zní to až trošku kýčovitě), moje velká pruhovaná síť a nová knížka Tak. :)) Ale ptáčky od Etude House bych taky uvítala :)

    OdpovědětVymazat
  8. Připojím se k ostatním: Ach ti krémoví ptáčci! <3 A pes Tomík, to musí být úžasný parťák! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ten ptáček je fakt úžasný!

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, Vivi, zpříjemnila jsi mi ráno! Je krásné, jaké stačí maličkosti, aby se člověk cítil fajn a bylo mu dobře. Tomíkovi k tomu evidentně stačí ještě méně, schovka za závěsem je naprosto božíííííííí!!!!!!! :-) :-) Krásný začátek pracovního týdne! Lucka

    OdpovědětVymazat
  11. Vivinko, takže opět další ráno s teplým čajem a snídaní na klíně ve Tvé společnosti. Opravdu těžko si přát hezčí ráno! Ty pipinky (krém na ruce :-D) jsou krásné, takže jen co dopíšu komentář, půjdu na ně mrknout :). A vsadím se, že Tomík je stejný snílek jako Ty :) Kdyby mohl, tak by tu opičku chytil za tlapku a nechal si zdát o cestě do La-La-Landu :)

    OdpovědětVymazat
  12. Dnešní deštivé ráno dostalo zase úplně jiný rozměr, když jsem otevřela Tvůj blog. Krásné pondělí Ti přeji:)

    OdpovědětVymazat
  13. Na ten krém jsem zrovna nedávno koukala na Amazonu a etude house má tak roztomilý obaly! I kdyby ten produkt byl na prd, ten obal je prostě boží :))

    OdpovědětVymazat
  14. Ti ptáčci jsou naprosto dokonalí :)

    www.christinewait.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  15. bre ránko! šťastnou ma robí šálka kávy a snehové pečivo, pohľad na môjho spiaceho drehého, ktorý mi posiela pusinky, keď vidí, že ho tajne sledujem, zastrúhaná ceruzka a nové notesy, prsty polepené lepidlom a výstrižky farebného papiera, potratené kade tade, dlhé cyklotúry a nové miesta na svete, najlepšie pri vode, s pojašenými kačkami a lúkou za chrbtom, chutné kaviarničky a fotky účesov a módy ľudí zo 60tych rokov, dobrá hudba a pocit, že môžem všetko, priatelia a slnko. a tvoj blog, ktorý mi to všetko rád pripomína :) ďakujem.

    OdpovědětVymazat
  16. Jé, ti ptáčci... to je dokonalé!! :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Milá Vivi,prepáč moju absenciu,vidím,že mi toho tak hooodne uniklo-tak aspon môžem toto upršané ráno tráviť spolu s tebou a príspevkami,ktoré som zmeškala :)
    ja nepochopím asi nikdy,kde ty chodíš na všetky tie malé milé roztomilosti a tony skvelej kozmetiky :)
    Najviac ma aj tak pri srdci zahrialo a vyvolalo megaúsmev na tvári tie fotky s Tomíkom,myslím,že ani to nie je celkom rovnako "normálny" pes,lebo ani vy s mužom nie ste tak celkom normálni:D Malý šibal to je,ja som úplne fetišista na psia labky a ked tie jeho pacičky vidím,hned by som mu ich pusinkovala ako to robím Vendule :D /omg,teraz vyznie asi jak úchyl,ved nevadí!:D:D/

    OdpovědětVymazat
  18. Krásne,znova plné inšpirácie:)
    Ten krémik je naozaj roztomilý a čo sa týka Gatsbyho oplatí sa vidieť,ja ďakujem za tip v podobe klasiky, ktorú si určite pozriem!:)
    Krásny deň Vivi,
    Adriana

    OdpovědětVymazat
  19. Ptáčci jsou kouzelní. Velký Gatsby je hlavně velký silný příběh a i nově zpracovaný na mne zapůsobil.

    OdpovědětVymazat
  20. Vivinko, ti ptáčci jsou moc roztomilí, na tyhle "blbinky" mě utáhne každý! :D Na Gatsbyho se určitě podívám, ani jsem nevěděla, že starší film je (na novém jsem taky nebyla), moc mě to zajímá. Tomíkovi bych poňuchňala ty nožičky, mám doma Terezku a ňuchňám pořád, živí plyšáci jsou fajn pohlazení po duši. :) Na pouťovém koni jsem nikdy neseděla, ač ten sen mám a jednou si ho určitě splním a vezmu si na krk třeba takový překrásný Vintage (po Vivince! :) ) šperk, jako tu máš na obrázku (líbí!). :) No a v kuchyni máme hrnek plný pomněnek, kterých je tu jak naseto. :)

    OdpovědětVymazat
  21. Protože miluji a obdivuji Roberta Redforda už od Takoví jsme byli přes Vzpomínky na Afriku a mnoho a mnoho dalších včetně Velkého Gatsbyho, musím okomentovat a poděkovat za to, že jsi zařadila 2 fotografie z tohoto kultovního zpracování, v němž i Mia je tak křehká a jedinečná. Netroufla jsem si jít ještě na novou verzi, ale ptala jsem se, a prej se líbí. Tak asi těm, kteří nečetli nebo tu starou verzi neviděli, se to musí líbit. Kytičku lučního kvítí si teď asi moc nenatrháme, tak díky za ni. Zvířátka jsou roztomilá.

    OdpovědětVymazat
  22. Tvůj blog je prostě veselý a teď v těch pršavých dnech je takovým sluníčkem mezi mráčky =) Pěkné fotky a ten hafík za závěsem je bezvadný =)

    OdpovědětVymazat
  23. Jéé Vivinko, jak já miluji pondělní snídaně u Tvých milých článečků :) ♥ Tomík je bezva :)) připomněl mi babiččiného Beníka, který se takhle vždycky schovával za krajkovou záclonu :))) taky si asi mysl že není vidět :))

    OdpovědětVymazat
  24. och Vivi tie kremiky na ruky ma uplne dostali, nadhera! a tvoj Tomík je hroooozne roztomily!!! daj mu za mna pusinku ;)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  25. Wauuu ptáčci vypadají skvěle :) mám moc ráda takové drobnůstky, akorát je už nemám kam dávat :D Slyšela jsem že nový Velký Gatsby není z filmového hlediska nic moc, tak se rozmýšlím, zda jít nebo nejít na něj, ten starý je přece jen hezčí a má víc do sebe :)

    OdpovědětVymazat
  26. Vivinko, pro mě je jedna z věcí/lidí, kteří mi dělají radost Tvůj blog a Ty. :) díky za to a přeji spoustu dalších "maličkostí", které vytváří úsměv na tváři a v srdci. ♥

    OdpovědětVymazat
  27. ta sovička je hrozně roztomlá!

    OdpovědětVymazat
  28. A kde koupím ptáky :-))

    OdpovědětVymazat
  29. Ti ptáčci jsou úchvatní! :) Kde se dají sehnat? :)

    OdpovědětVymazat
  30. Dear Vivi, these things make me happy too, the box with the shape of a bird is too sweet! As well as your little puppy! Happy Monday my friend, have a good week ahead♥

    OdpovědětVymazat
  31. Ta stínová fotka je nádherná. Krásné maličkosti. Krémy v kelímku s ptáčkem vůbec neznám.

    OdpovědětVymazat
  32. Anonymní15:02

    Vivi moja najmilšia. ♥
    Zas taký nádherný článok, ktorý mi po príchode zo školy (ktorá ma ruinuje, kvôli známkam a tomu, že nás čaká rodičovské, /ach jáj, ako som sa ja tento polrok zhoršila/) tak neskutočne zlepšil deň, že mám chuť poslať ti virtuálne objatie. http://cdn.iwastesomuchtime.com/February-11-2013-00-24-06-tumblrmdbrgjdSHk1rzwj0no1400large.gif

    tie krémiky vo vtáčikoch sú tak nádherné, že by som najradšej jedného vlastnila. (aspoň jedného.) a pekne by som sa oň starala, sľubujem. bohužiaľ nikdy som nič neobjednávala, a ani neviem či by mi to mamka dovolila, ,takže možno nekdy ked budem staršia. dúfam, že na mna pekne počká.
    gatsbyho si už asi aj ja konečne pozriem keď si naň také ohlasy, síce vôbec neviem či ma to bude bavíť, ale za skúšku nedám nič.
    a môžem ísť s tebou do Lalalandie? kľudne si vyšijem ,plameniaka, na šaty a budeme dvojičky :)
    a kvetinky na stole by som si priala, bohužiaľ ja už ani neviem ako vyzerá slniečko, nie to kvetinky a bojím sa, že sa nedočkám leta. :)
    krásny deń.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje odpověď na tvou milou otázku je jen jediná: ANO! V Lalalandii prý vůbec neprší a kdo má na šatech vyšitého plameňáka, ten u brány dostane kytici lučních větů, cukrovou vatu a krém s ptáčkem...prostě země snů ;-).

      Vymazat
  33. Ten ptáček je uplně užasný!!!!!:* musím ho mít taky,to je tak když přídu někam na blog a potom honem rychle utrácet:D

    OdpovědětVymazat
  34. Kýčovité atrakce mě taky fascinují, ale jen se dívat, protože po nějakém čase stráveném na takovýchto atrakcích už obsah peněženky tak fascinující není :D

    OdpovědětVymazat
  35. Vivinka ty si zlata, podarilo si ta najst viac nez 5 veci. :)
    V tychto casoch potesi kazda malickost- malinky kozmeticky balicek, biela cokolada, zeleny caj.. (to bolo moje dnesne trio ;))

    A si super, ze ides ku korenu veci. myslim Gatsbyho a to, ze namiesto jednoducheho kupenia listka si pekne najprv vychutnas povodnu verziu- tlieskam! :)

    A samoska, ze vtacici s kremikom su najzlatsi, rovnako ako tvoj psik za zavesom a kyticka :**
    Pus-pus
    tintin.

    OdpovědětVymazat
  36. Zaujímavý článok :)

    OdpovědětVymazat
  37. Anonymní19:37

    Vivi je to dnes poprve co ti sem pisu komentar, ale musim. Miluju tvuj blog, dava mi energii a radost a to jsem si driv rikala, ze blogy jsou k nicemu. Beru to tvrzeni zpatky. Od te doby ,co znam tvuj blog, jsem zacala na zivot nazirat jinak,vic optimistiky a neberu starosti tak vazne a za to ti patri velky dik. Dnesni clanek je jednim z tech,ktere u tebe uplne zboznuju. Tomik je nej :***

    OdpovědětVymazat
  38. na krémoch na ruky som závislá..ten tvoj vyzerá veľmi rozkošne♥ kde ho dostať?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koupila jsem je na Ebay. Brzy se tu o nich a další báječně roztomilé kosmetice objeví článek se všemi podrobnostmi. ;-)

      Vymazat
  39. Milá Vivi,už několikrát jsem se nechala inspirovat kosmetickými avízy a podle Vašich rad si pořídila třeba to,co je bahnité a občas se používá jako maska,či mýdlo,také mám kokosový olej,ten jsem si tedy pořídila již,před vychválením zde,musím souhlasit je parádní,někdy se mi rozteče v koupelně a pak láká k tomu,aby byl vypit,používám kosmetiku jen netestovanu na zvířatech a to doufám,že to tak je.Tak dnes mně potěšil roztomilý a šikovný Tomík,pro mně jsou zvířata balzámem na duši a tak Vám přeji krásný večer a také se hlásím k tomu,že Tomík je nej :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kočičko, můžeme si klidně tykat ;-), a hlásím, že jsem nadšená, že jsem tě inspirovala k tak zajímavým kosmetickým (přírodním a na zvířatech netestovaným) nákupům. Tomíkovi všechno ráda vyřídím. ;-)

      Vymazat
  40. To je super si hledat takové věci, co člověka těší. x) Ať už je to něco většího a nebo maličkost.

    OdpovědětVymazat
  41. Alespoň na tvém milém blogu se nadchvíli mohu odprostit od té nepěkné povodňové reality :/ Jinak...Ten starší Gatsby je mi nějak bližší, současný mi přijde příliš pompézní...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní21:18

      Přesně tak, také mám raději staršího Gatsbyho, nového jsem nějak nevydýchala.

      Vymazat
  42. Vivi zas raz krásny článok plný krásnych fotiek! Mám rada tvoj optimizmus :)

    OdpovědětVymazat
  43. Vivi! Já chci ty ptáčky hned!! Kdeee? :)) bože jsem z nich naprosto paf.. to je dokonalé :)

    OdpovědětVymazat
  44. Ti ptáčci jsou fakt ťuťu!

    OdpovědětVymazat
  45. To je krásné ten krém!! A pejsek je srandovní, v peřinách se nejlépe leží, to známe. Je fajn, že ti sem chodí jen v pohodě lidi, to ti moc přeju, jen tak dál:o)

    OdpovědětVymazat
  46. Anonymní15:05

    Já dneska má naopak radost z mé první koule a školní fotky :D Tomík je :D A ten krém,kolik stál?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První koule - ta vždycky potěší :-D. Krém stál asi 6 euro. :-*

      Vymazat
  47. A víš, co mě dělá šťastnou? Jedna malá, culící se Vivi! Ale pššššt, to je takové pelíškové tajemství! ,o)

    OdpovědětVymazat
  48. Ten krémik z prvej fotky ♥

    OdpovědětVymazat
  49. Anonymní19:54

    Tomík je miláček! :** Kraááásné fotky!

    OdpovědětVymazat
  50. Koho by nepotěšily hezké komentáře. Jinak Gatsby je skvělá kniha! Přímo geniální!

    OdpovědětVymazat
  51. Anonymní6:41

    Vivi, komentáře a chování čitatelů (pisatelů) jsou
    odrazem osobnosti blogerky. Jen díky tomu, že dovedeš
    svými články vnášet lidem do života radost a jsi vtipná
    a veselá, tak máš u každého článku takové množství jen a
    jen pozitivních komenářů. Přeji ti, aby to tak zůstalo
    i v budoucnu a stále jsi nám přinášela tolik inspirace
    v podobě článků, které berou dech. Z Brna zdraví Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úžasná slova (myslím, že víc si jako blogerka nemůžu přát) ;-), děkuju mockrát.
      Jitku z Brna zdraví Vivi ;-).

      Vymazat
  52. Všem vám děkuju za milé komentáře. Jsem ráda, že se vám článek líbí a zpříjemnil vám, v tomhle nepříjemném povodňovém čase, den a snad i zlepšil náladu. ♥
    PS: množí se mi v e-mailu i v komentářích dotazy, odkud jsou ptáčkové - jsou z Ebay (prodejce rubyruby76) a výhledově se tu určitě objeví článek věnovaný té nejroztomilejší kosmetice (krém "ptáček" nebude chybět), kde vám napíšu všechny podrobnosti.

    OdpovědětVymazat