15.6.13

Zpovídám se ze svých lásek aneb víkendové čtení ke kafi

Mám pro vás dneska hrnek horké kávy (i čajník tu píská pro ty, kteří kafe nemusí), mandlové koláčky a k tomu mou malou zpověď v rozhovoru pro úžasně inspirativní portál generace21.cz, kterému fandím a je pro mě velkým potěšením, že jsem se na chvíli mohla stát jeho součástí. Co dělám ve "skutečném životě", jak je to s mým tlustým diářem, s našimi úsměvy, s mou láskou k retru nebo s odvahou ke změnám, to všechno se můžete dozvědět tady.
Přeju vám pohodové čtení, veselý víkend a v pondělí se podíváme ke mně domů. ♥

Zleva na fotce: lak na nehty Maybelline Salsa, tvářenka s puntíky Vintage, podkladový lak Dior, hrnek Starbucks a moje oblíbená úsměvná brož "Kafe".
Vivi podpis

58 komentářů:

  1. Krásný rozhovor. Ty jsi prostě nej! Děkuji za všechny ty optimistické kouzelné články, které vyčarují vždy dobrou náladu.

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní8:19

    Vivi
    uz jen touto jednou fotkou se ti podarilo, abych se usmivala (broz kafe je bozi) a ted si jdu opravdu kafe udelat a zacist se do rozhovoru. Jsem zvedava co jsi v nem na sebe prozradila :).
    Preju slunecny vikend.
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  3. Mám stejný hrnek, i když v něm nepiju kafe. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Hezky jsem si početla,příjemný rozhovor.Vivi nejvíce mne zaujala ta Tvá zmínka o knížce.Nechceš alespoň malilinko naznačit o bude? Až vyjde (určitě se o tom na bogu zmíníš) koupím si ji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, to je moc milé. ;-) Bude to taková "knížka ke kávě" o všech příjemných důležitostech a důležitých příjemnostech. Ale ještě před ní (snad během léta) připravím takové veselé povídání s mými fotkami o tipech a inspiraci k bydlení (bude v PDF a zadarmiko). ;-)

      Vymazat
  5. Má Milá Vivinko,

    zhltla jsem tvou zpověď jako malinu :) Jsi skvělá osoba, ale to už vím přeci dávno :))) Moc se mi líbí tvůj internetový obchůdek :) Ale co mne doopravdy nejvíce potěšilo tak rozhodně to, že připravuješ knihu :) Ať bude o čemkoli rozhodně na ni budu stát frontu :)

    Měj se krásně a užij si slunného víkendu.

    Pandička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pandičko, děkuju, jsem moc ráda, že se ti rozhovor i můj obchod líbí ;-). Ty na mou knížku vůbec nebudeš muset stát frontu, to ti slibuju ;-).

      Vymazat
  6. Milé povídání, Vivi. Jen s tím usmíváním musím částečně nesouhlasit, protože si nedokážu představit jít po ulici a jen tak se usmívat. To nedává moc smysl, ne? :) Proč pořád všichni řeší, že se neusmíváme na ulici? Nedělají to nikde, kde jsem zatím byla. Naopak souhlasím s tím, že když s někým komunikuju, mám se usmívat a většinou to i dělám. Hned je to příjemnější a tají ledy. Ovšem, když se usmívám jen já a protistrana nezabere, bývám z toho poněkud vykolejená :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní10:07

      V cizině jsou lidé mnohem víc otevření druhým. Žila jsem 4 roky v Anglii a rok jsem byla na stáži v Holandsku a vím, že tam se lidé skutečně usmívají, i na ulici. Né jako pitomečkové, ale prostě usmějou se na někoho jen tak, v obchodě, v parku nebo kdekoli jinde. Umí prostě víc žít, ale zas na druhou stranu v Ćechách nejsou moc dobré podmínky k tomu, aby se lidi usmívali :) K.

      Vymazat
    2. Oční kontakt považuju za komunikaci, takže ano, souhlasím, že je fajn usmát se na někoho, když se na vás podívá. S tím souhlasím a vím, že leckde venku to tak i funguje. Ale rozhodně nesouhlasím s tím, že se máme v Čechách tak zle, že bychom neměli důvod se usmívat. Životní podmínky má většina z nás přímo luxusní. Není tu válka, potravin jsou všude mraky, atd. Ten problém máme v hlavě. Si myslím :)

      Vymazat
    3. Milá Myyno, usmívání se "na ulici" je myšleno spíš obrazně. Lidi se všeobecně spíš mračí než usmívají, ale na druhou stranu, ať si každý dělá, co chce. ;-) Já se třeba usmívám kdykoliv jen se mi zachce a moje úsměvy jsou mi vždycky opětovány (a kdyby se mi náhodou někdy stalo, že by můj úsměv nebyl opětován, tak to bych hned rozdávala rány pěstí do nosu, to je jasný) :-D.

      Vymazat
    4. Anonymní15:33

      Nedá mi to se nepřidat. Byla jsem rok v Rakousku a musím říct, že mě to po návratu do ČR přímo "praštilo" jak se tu lidi mračí a nesmějou se na sebe. Neříkám, že se tam na sebe každý zubí, to ne!:) Ale když jdete kolem někoho na ulici a díváte se na sebe, tak se na vás ti lidi většinou usmějou.
      A taky je tam normální dát se do hovoru s cizím člověkem, třeba v metru nebo tak. Tomu jsem se napřed hrozně divila a teď mi to tady taky chybí. Nejde házet všechny do jednoho pytle, ale myslím, že u nás jsou lidi víc uzavření.
      Ale blbci se najdou všude!
      Naštěstí jsou tu lidi jako Vivi, co umí zvednout náladu, když jí člověku nějaký ten "blbec" zkazí!;)
      Jana

      Vymazat
    5. Jani, děkuju Ti za milý názor. Je zajímavé sledovat ten "kontrast úsměvů", když člověk nějakou dobu stráví mimo naši domovinu. Nikde jsem nežila delší dobu, čas v cizině trávím jen dovolenkovými okamžiky a to má člověk pak vždycky pocit, že "jinde je líp a veseleji", takže nemůžu objektivě posoudit, zda se lidé usmívají víc v jiných zemích (ale obecně panuje názor, že ano). Ale jedno je jisté - každý z nás může absenci úsměvů ovlivnit. Co třeba takhle?: když se já dneska usměju na Tebe, Ty se zas usměješ na prodavačku, prodavačka se usměje doma na tátu ;-), táta zas na pošťačku, pošťačka na starou babičku a-tak-dál-a-tak-dál, a tak se ta pozitivní nálada bude šířit a třeba to nakonec dopadne jako v tomhle úžasném desetiminutovém filmu:
      http://www.vintageblog.cz/2012/03/kratky-film-velky-zazitek.html

      Vymazat
  7. Zarámovat, vystavit! Krásné Vivi! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Rýchle, stručné, zaujímavé a krááásne :) Nech žije retro !! A tá bodkovaná lícenka je rozkošná :)

    OdpovědětVymazat
  9. Hrnaek Starbucks závidim :D :O

    OdpovědětVymazat
  10. Vivi, have read the interview and left a comment, congrats dear, you are an adorable and positive person, truly happy to have met you through the blog! Mwah! Love you my friend♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sono felice, grazie ♥. Tanti abbracci :-*

      Vymazat
  11. Moje ♥ zaplesalo a zhltlo rozhovor s tebou jednym dychom :)
    Tolko zaujimaveho a noveho o Vivi, to uz ano!...aj ked mam pocit, ze to najdolezitejsie uz aj tak viem (skor citim- teda moje ♥ ...:*) )

    Vivinka a s knihou ti drzim palce silno, vlastne aj so vsetkym dalsim co si zelas.

    Uzivajme teda vikend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Tintin, ty jsi prostě zlatíčko a jinak už to nebude ;-) ♥.

      Vymazat
  12. Vivinko ty jsi blyštivý poklad...moc fajn by bylo, kdyby takové smýšlení mělo více bytostí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Blyštivý poklad...to oslovení se mi félice zamlouvá :-D.

      Vymazat
  13. Anonymní18:44

    Ten rozhovor je jedním slovem skvělý! Jsi ještě aktivnější než jsem si myslela. Klobouk dolů!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥. Někdy jsem aktivní až moc ;-).

      Vymazat
  14. Kvalitní počtení, chytré otázky, otevřené a inspirativní odpovědi. Přidávám se ke všem superlativům, které už tu byly vysloveny. Nadále se na lidi budu smát očima, protože tu pozitivní energii, kterou vydám, zase dostanu zpět. Určitě minimálně od všech, které se scházíme u tebe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oli, mám velkou radost, že jsi rozhovor přečetla, a že se ti líbí. A vůbec - vždycky mě dokážeš tak potěšit! ♥

      Vymazat
  15. Anonymní21:14

    Krásný rozhovor, přečetla jsem ho jedním dechem. Jsi úžasná a já jsem moc ráda, že jsem na tvůj blog narazila - už ani nevím jak, ale na tom nezáleží. Dokážeš mi zlepšit každý den a když na mě přijde nějaký ten splín, procházím si i tvé starší články - je to zaručený způsob, jak si na tváři zase vykouzlit úsměv! A já ti za to moc děkuju!

    A ještě k tomu úsměvu... já se na lidi vždycky usmívala, jako mladší mě bavilo pozorovat jejich reakce... když jsem pak pracovala v jednom návštěvnickém centru, největší radost mi udělalo, když ten, kdo přišel zamračený a s nedůvěřivým výrazem, odcházel veselý. Ano, ne u každého se mi tohle podařilo, ale u každého takového člověka jsem si řekla - ano, i moje práce má svůj smysl :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Andy, děkuju ti za krásný komentář. Rozveselila mě každá řádka. Ostatně vždycky, když mi tu necháš milý komentář, je to pro mě takové pohlazení po blogerské (i obyčejně člověčí) duši ;-). Přeju si, aby na tebe můj blog pořád působil tak pozitivně a samozřejmě budu pro to dělat maximum ;-).
      A s tím úsměvem to cítím úplně stejně jako ty. Je to zvláštní, jak už jen malé pousmání dokáže lámat komunikační ledy, jak rychle dokáže lidi sblížit, jak dokáže povzbudit a zlepšit den. Posílám tobě (a vlastně všem) jeden velký úsměv od ucha k uchu :-D.

      Vymazat
  16. Milá Vivi, rozhovor perfektní, jako vždy horlivě tleskám!!! Jen souhlasím, že s úsměvem je svět snazší (i když mě teď kapánek zatuhnul na tváři):-D Odhalením tvé rehabilitační specializace, jsem hned pochopila,proč doporučuješ, že i úsměv je léčebným prostředkem.
    Teď pevně věřím, že po dnešním příspěvku, rozhýbám toho příšerného housera, ale i ten úsměv! (Jak jinak, když nám ho ordinuje nadmíru kvalifikovaná osoba!)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahá Lezarts, přestože jsem se ve svém oboru specializovala na postižené děti a staré osoby (a ty, jak je mi známo, nepatříš ani do jedné z uvedených kategorií) ;-), ráda tě trošku promasíruju. A protože mám při masírování tendence druhého lechtat, myslím, že i ten úsměv se mi podaří ti vykouzlit a budou to tedy "dvě mouchy jednou ranou". ;-)

      Vymazat
  17. Hello from Spain: a very positive message. Nice picture. Keep in touch

    OdpovědětVymazat
  18. Vivinko Úžasná, tak veľmi by som to chcela urobiť "podľa pravidiel": prísť sem, zistiť, že niekde sa nachádza rozhovor, v ktorom sa môžem o mé přítelkyni dozvědet ještě víc, ísť si v kľude a s úsmevom uvariť kapučíno, vrátiť sa, posadiť na stoličku s puntíkovým vankúšikom a začítať sa... Lenže! Ja som sem prišla, híkla a rozžhavila myš! Page-up, page-down, klik! Čítam rýchlo, čítam zbesilo, skáčem očami z titulku na fotky, z fotiek na citácie, z citácie na text, späť na Vintage blog, späť na Generaci, myseľ úplne zatemnená krásnym rozhovorom, vidím kafe-brož, no na kafe inak ani nepomyslím... Nie je totiž čas!:D No blázinec!:-))).
    ...ale na konci (aj v priebehu) toho celého... sa usmievam;-)
    I♥YOU!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja ťa milujem, vieš to?! ;-) A viac slov netreba (vlastne viac slov ani nemôže napísať niekto, kto je úžasom nemý). ♥♥♥

      Vymazat
  19. Ležím, som príšerne unavená po dnešku (ale krásny deň to bol!) a ešte pred spaním som si musela prečítať rozhovor s tebou. Si úžasná osoba! Prajem veľa štastia s blogovaním, knihou a so všetkými ďalšími vecami, čo robíš :)

    OdpovědětVymazat
  20. Páni, ty jsi úžasná:)) Jsem tu poprvé nestačím se divit, co mi uniklo!!

    OdpovědětVymazat
  21. Úžasné, úžasné, úžasné, prečítala som na jeden hlt kávy, krásne. Vivi, dopredu si objednávam aspoň 5 výtlačkov tvojej knihy, budem chodiť po svete a rozdávať ju všetkým ľuďom, ktorý potrebujú úsmev a pohladenie! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlatá jsi! Píšu si - 5 výtlačkov pre svetom zbehlú Bashinku. ;-)

      Vymazat
  22. Och Vivi, kiež by bolo viac ľudí ako si ty :)
    V interview si pekne zhrnula to, čo si myslím aj ja, že treba vypnúť správy, prestať stále lamentovať nad niečím a miesto toho konať :)

    Ďakujem, že si :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, milá Len, za krásný komentář; mám radost, že máme stejný pohled na svět ;-).

      Vymazat
  23. Anonymní12:59

    Ahoj Vivi,

    jsem na tebe tááák hrdá! :o* Překrásný článek o překrásném člověku, co jsem ještě nevěděla, už vím...

    El

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. El, na to se nedá vůbec nic napsat, jen se červenat a červenat. Děkuju mockrát ♥.

      Vymazat
  24. Krásně jsem si početla :-) Dneska už je konečně léto, tak by to ale Vivi chtěla kávu ledovou, třeba se zmrzlinou. Určitě mi nějakou připravíš, viď? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, mám tu na Tvé přání jednu pravou ledově ledovou kávu s vanilkovou zmrzlinou.;-)

      Vymazat
  25. Článok som prečítala ani neviem ako, veľmi sa mi páčil! A že chystáš knihu? Tak to si už teraz jednu objednávam! ♥

    OdpovědětVymazat
  26. Jsem pravidelným čtenářem portálu generace21.cz, takže jsem si rozhovor přečetla hned jak byl zveřejněn. A ten byl také příčinou, že jsem zavítala na tvů blog, který mě tolik nadchl a stále si pročítám tvé starší články, aby mi žádný neunikl. Jsi velmi inspirativní osoba, která dokáže prozářit celý den. Jen tak dál a mnoho dalších skvělých článků i fotek. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeňko, to je prostě skvělé!
      Dokážeš mě vždycky úžasně namotivovat k dalšímu blogovému tvoření. Děkuju. ♥

      Vymazat
  27. Anonymní16:18

    Vivi smím mít dotaz? Přečetla jsem včera tvůj úžasný rozhovor a od té doby mi vrtá v hlavě, zda jsi nestudovala na Jihočeské univerzitě v ČB? Mám vystudovaný magisterský obor Rehab. péče o postižené děti, dospělé a staré osoby a podle toho, co jsi v rozhovoru psala mám pocit, že jsme možná studovaly stejný obor. Mimochodem - tvůj obchod je plný pokladů, budu si tam muset někdy udělat radost :D
    S pozdravy Iveta Kalmindzerová (ČB)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iveto, víš o mě víc, než si myslíš ;-). Ano, trefila ses přesně. Na JCU jsem strávila 6 studijních let, a doufám, že jsem tě tam někdy na chodbách potkala (i když se musím přiznat, že jsem chodila za školu víc, než by se slušelo) :-D.

      Vymazat
  28. áááách, takové příjemné čteníčko jsem potřebovala. a věcičky, a fotky, tebe Lucinko. Máš jeden z nejkrásnějších blogů, vidíš věci v detailech, moc ti fandím, jsi úžasná!!! <3

    OdpovědětVymazat