12.7.13

Vtipné sbírání aneb to si za rámeček (ne)dáš

Víte, já se ráda směju. Dokonce i tehdy, když mají všichni okolo mě drtivě kamennou tvář (už jste byli někdy na Okresní správě sociálního zabezpečení nebo na finančáku?), cítím, jak mi cukají koutky. A když má člověk takovouhle "smací" (vymyslela jsem zrovna nové slovo?) zálibu, určitě si dovedete představit, že se ráda obklopuju lidmi, kteří mě rozesmívají (mám na ně naštěstí štěstí) a věcmi, které se nezdráhají vytvořit mi nějaký ten úsměv na rtech, kdykoliv se na ně podívám. Myslím, že tedy můžu říct - ano, já sbírám vtipné věci. Takže prosím, ať věci kolem mě dobře slouží, ať fungují, zdobí, krášlí, ale ať mě při tom všem nezapomínají rozesmívat. 
Po vysvětlujícím úvodu vám tedy už můžu prozradit, že všechny mé cesty nevedou do Říma, ale obvykle směřují na Etsy.com nebo na Fler.cz, kde je plno umělců a tvořitelů se smyslem pro humor. Jedním z nich je Brunhilda. To děvče si člověk musí zamilovat už podle jména, a když prozkoumá tu spoustu vtipných nápadů, které přetváří do svých originálních kousků, to je teprve bašta! Když jsem hledala pro zaplnění místa na zdi obrázek o rozměrech 20x20 cm, spletitou cestou jsem se dostala právě k Brunhildě a jejímu Panu Pejskovi...

Tak. Rozhodla jsem se, že vám všechno napřed namaluju (ostatně, jednou za čas na svůj blog musím nějak propašovat kresbičky Tomíka, mých veselých kaktusů a fíkusů). Pan Pes u nás doma visí uprostřed stěny, což pro něj představuje vynikající strategickou pozici pro mapování aktuální situace v obývacím pokoji.

Když jsem Pana Pejska u Brunhildy uviděla, s lehce nakloněnou hlavičkou se na mě díval, vykukoval z honosného zlatého rámečku z druhé ruky a myslím, že jsem kvůli němu ztratila hlavu téměř okamžitě. Jednoho psa (Tomíčka přece) už sice doma máme, ale když na mé prosebné psí oči kývnul i můj muž (prý "jeden hladový krk navíc ještě uživíme"), už jsem žhavila "objednávkové dráty" a přikoupila granule.

Obraz ve zlatém rámu musí mít své strážce a je známá věc, že nejusilovnějšími hlídači jsou mrňaví psi (ideálně čivavy a mopsíci).
Dva roztomilé pohledy ze 60. let jsem si přivezla před časem z Paříže a Pan Pes si myslí, že by se měly vsadit do rámu a dělat mu na zdi společnost. Napřed jsem si říkala, aby už "té legrace" pak nebylo trochu moc. Na druhou stranu, když si člověk vytváří anebo mění svůj vlastní domov, nemůže nikdy udělat chybu. Co vám dneska přijde vtipné, tím se zkrátka potěšte, a když se vám to za pár (tý)dnů okouká, jednoduše připravte změnu a "okoukané" uložte do krabice (já mám takovou obzvlášť velikánskou, protože jsem milovnice změn a ráda svůj domov často "převlékám"). Pořád jste to vy, kdo promítá do svého bydlení svou osobnost, záliby nebo styl. Vy jste pánem, vy si můžete dělat, co chcete. To je úplně jedno, co si myslí druzí, nezapomeňte! Při zařizování svého domova zkrátka nemůžete chybovat, můžete si to jedině užít.

Pan Pejsek není žádný "lehkoživka", ale řádný pracant. V době naší nepřítomnosti bedlivě hlídá, bere telefony, a když se vrátíme domů, vždycky nás něčím rozesměje. Mohla jsem sice na Fleru kouknout o kousek vedle a zatoužit třeba po Francouzském polibku, který je inspirovaný komiksovým Batmanem z roku 1963, ale přece jen - zvíře je zvíře. Byla to dobrá volba. 
A teď už se vás Pan Pes zcela vážně ptá: "Chcete zanechat nějaký vzkaz?" Mohli byste mi třeba napsat, jakou nejvtipnější věc jste si kdy koupili. To by mě moc zajímalo ;-).

Vivi podpis

28 komentářů:

  1. Vivi, zase super článek! K pátečnímu zataženému ránu na mě z mobilu vykoukla pořádná dávka sluníčka :o). Hlídací Pan Pes je báječný, musím dnes Bunhildu okouknout, tyhle vtipné věci mě moc baví :o). Jinak já si včera udělala radost pro mě (nikomu jinému to asi nepřijde) vtipným fuchsiovým skleněným hrnečkem který svůj obsah neutají, jelikož je průhledný.. A vtipně se z něj dnes usmívají snídaňové jahůdky s řeckým jogurtem. Mňamka! Užij si krásný den :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzkaz pro všechny: děkuju vám za báječné komentáře. Všechny mě moc potěšily. ♥ Přeju vám parádní letní dny a po víkendu se na vás zase budu těšit ;-).

      Vymazat
  2. Vivi Ty jsi prostě sluníčko! Protože jestli se Ti chce smát i na "socce" nebo finančáku - kam já chodím dost často (a spíš se mi tam chce brečet - musím změnit postoj :) - tak si fakt skvělá!!! Tvůj Pan Pejsek je boží - ten rám je dokonalý. Já si na Fleru ráda prohlížím právě vtipné náušnice nebo brože. Zjišťuju, že vtipné věci spíše dostávám než kupuju, především od svých dcer a kamarádek, a to jsou pak krásné poklady. Jinak se ráda obklopuji taky usměvavými lidmi - protože úsměv je zadarmo a potěší, tak ho i já ráda dávám :-). Měj se krásně!!

    OdpovědětVymazat
  3. Vivinko,
    já ten tvůj blog miluju!!! vždycky, opravdu vždycky se řechtám, a dneska tedy extra moc.-)))
    Jsi úžasný člověk, který dává člověku úplně jiný pohled na svět a takové lidi já miluju.-))
    díky tobě jsem mrkla na Brunhildinu tvorbu... nejvíc mě dostala paní domácí a popisek k ní.-)
    Vivinko, děkuju ti za to, že tu jsi...
    ANDY

    OdpovědětVymazat
  4. tak se tu u monitoru směju jako blbec :))
    Vivi, děkuju!

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní9:31

    tie tvoje články mi samiosebe vyčaria úsmev na tvári :) a pozrela som si tú slečnu, čo to vyrába a ja by som teda nepohrdala malou srnkou! :) jú, to by bolo radosti.

    OdpovědětVymazat
  6. Nejvtipnější věc co jsem si kdy koupila, ale ona to není tak ani věc, jako moje křečice Jůlie. V kleci ráda nacvičuje akrobatické kousky (leze po železných tyčkách klece, skáče z patra dolů, šplhá se zase nahoru) a celkově je s ní srandy kopec :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Když je legrace, je na světě hned lépe ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Vivi, krasny ramecek a i ten pejsek :). Ja ti nejak nevim, ja moc vtipny veci nekupuju... nenapada me nic... Na vtipne veci jsi tu ty :))).

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní11:27

    Ty Vivi tys mi zas dala! :))) Úžasný článek s nejlepšíma fotkama, úplně jsi mi vytáhla z dnešní blbé nálady :)). Brunhilda je super a když se na to všechno dívám zjšťuju, že nemám skoro žádné vtipné věci a měla bych to napravit! :) Vlastně jednu srandovní věc mám-je to moje karikatura, kterou jsem si dovezla z Itošky ;).

    OdpovědětVymazat
  10. Jojo, začít se smát na úřadě apod. je prostě nejlepší! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Vivi, moc pěkný článek a super rámeček:)

    OdpovědětVymazat
  12. Já se taky směju a právě nejvíc v situacích, kdy jsou všichni zticha. No, jo, je to úděl nás smíšků. A děkuju za odkaz na Brunhlidu, podíváms e na ni. Díky tobě už mám tolik tipů a nápadu, co udělat se svým vybavením pokojíku.

    OdpovědětVymazat
  13. krasne :) priatel poslednou dobou do mna husti aby sme si kupili mopsika :D

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. Anonymní18:31

    Úžasná Flérová inspirace. Vždycky mi vezmeš dech, jaké věci se u tebe
    doma dají objevit. Těším se na všechny tvé další články, které dokážou
    kouzlit úsměv na rtech zcela spolehlivě.
    Kateřina
    p.s.: nejvtipnější věc u mě doma je vyřezávaný kocour Leopold :D

    OdpovědětVymazat
  15. Dear Vivi, your stuff is always the sweetest, what a cute idea to frame it:) The frames are great! Hugs and kisses my friend, have a good weekend♥ Mwah!

    OdpovědětVymazat
  16. Anonymní20:35

    vivinko,jak jsi udělala prosím tu první fotku? Jak maluješ ty obrázky (kaktus, pejska aj.?)-v jakém programu?Mockrát děkuji. E.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maluju v Gimpu - klikneš na "štětec" a už to frčí. ;-)

      Vymazat
  17. Když sem rozhlédla po pokoji a zkoumala,co mě rozesměje,zděsila jsem se. Nemam tu vůůůbec nic.Proto sem si hned napsala do svého diáře: !VYPRAT !!VTIPNÝ!! OBRAZ DO POKOJE! :) Jinak moc díky za ispiraci.Článek "libovej".(y)

    OdpovědětVymazat
  18. Milá Vivi,

    taky se ráda směju, ale nevím Ti proč, ale přitahuju na sebe samé tragédie. Jako dneska (zároveň odpovídám na otázku, co nejvtipnějšího jsem si kdy koupila): za dnešek jsem prochodila v dříve pohodlných botkách celý Zurich (dobře, tak jen půlku). V pět večer se mi udělaly ovšem puchýře na VŠECH prstech (a ne, skutečně na všech). Omdlévala jsem bolestí, ale chtěla jsem ještě něco prošmejdit.

    Tak jsem si koupila první levné žabky, které jsem viděla. To bude úleva, jsem si říkala. A ejhle - začaly mě dřív neuvěřitelně mezi prsty. Aha! Proto jsem asi nikdy žabky v lásce neměla. Než jsem došla do hotelu, měla jsem prořezanou kůži snad všude. Vtipná koupě, fakt že jo.

    Teď si hojím bebíčka bambuckým máslem (nic lepšího tu nemám) a netuším, v čem budu chodit další dny. Jsem mimochodem utratila téměř vše a na nové boty už nemám:-D

    Ach bože, já jsem vlastně strašnej tragéd...:-(

    OdpovědětVymazat
  19. Anonymní7:40

    Geniální článek, pobavila jsi! Vidím, že máš retro telefon, to je můj sen už dlouho.
    Krásný víkend přeje Marťa

    OdpovědětVymazat
  20. To je bomba Vivi :)) Nejvtipnější věc, kterou jsem si koupila, byly takové ty obří plastové barevné brýle :)) Nosila bych je i normálně, jen ten pocit, že na ulici rozesměju tolik lidí, by mi stačil :)))
    Тнє ∂ιαяу σƒ ριєяєттє on WordPress
    Тнє ∂ιαяу σƒ ριєяєттє on Facebook

    OdpovědětVymazat
  21. Brunhilda má skvělé "jelení" rámečky. Abych pravdu řekla, tak teď mě vážně nenapadá nic, co jsem si koupila nejvtipnějšího. Asi bych to měla honem napravit. :D

    OdpovědětVymazat
  22. Je to fešák ! A VIvinka, po tvojom prvom obrázku si dovolím zhodnotiť, že máš tiež skvelý výtvarný talent !! :))

    OdpovědětVymazat
  23. Kdo by se rád nesmál? To sou zřejmě nějací suchaři.. Já sice nekupuju žádně vtipné obrázky, ale občas si nějakou věc koupím, jen kvůli tomu, že je prostě tak vtipná, že to jinak nejde. Naposledy to byla nějaká fredka jako přívěsek na klíč. Když jsem s ní mávala ve vzduchu tak se tak srandovně kroutila, že to prostě nešlo..

    OdpovědětVymazat
  24. Mockrát vám děkuju za úžasné komentáře. Mám pořád pocit, že v létě nikdo nesedí u počítače, ale vy ano a ještě si najdete čas mi poslat krásný vzkaz, nechat mi tu komentář nebo e-mail a to je prostě paráda! Děkuju, jste báječní! ♥

    OdpovědětVymazat
  25. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  26. Anonymní13:00

    Nejlepší je http://www.goodgame-fashion.eu/

    OdpovědětVymazat