30.12.13

5 šťastných věcí

Právě jsem se po týdnu vrátila domů a hned jsem přispěchala za vámi, protože...stýskalo se mi. Děkuju vám ještě jednou za všechna krásná vánoční přání, která jste mi tu v komentářích nechali, a doufám, že jste si svátky opravdu užili. Já ano a tady je "pět věcí" z posledních dnů - jen tak, pro potěšení.

V mém kostkovaném sešitě se plní prázdné stránky rychle. I o Vánocích tam přibylo plno výstřižků, malůvek a fotek. Tyhle dvě mám obzvlášť ráda. Fotku vlevo jsem pořídila, když jsem ráno na Štědrý den u mých rodičů okukovala vánoční stromek. Tyhle staré ozdoby visí u nás na stromečku desítky let a já mám díky nim uklidňující pocit, že některé věci se zkrátka (díkybohu) nemění. Fotka vpravo je z časopisu a já ji asi brzy přilepím žvejkačkou na zrcadlo v kadeřnictví, protože "takhle to příští rok budu nosit" ;-).
To je kapitola sama pro sebe. Víte, dostala jsem k Vánocům Polaroid a kdyby jedna fotka nevyšla na hříšné peníze, cvakala bych jako divá (i tak jsem cvakala jako divá). Je to príma zážitek, když je foto obrázek během minuty na světě. A tak mi už 15 polaroidových fotek připomíná, jak hezké letos byly svátky, jak úžasně mamka vařila, jak jsme s mým mužem s veselou náladou plánovali příští rok, jak taťka tradičně skládal puzzle, jak jsme se spolu nasmáli, jak byl Tomík šťastný, že jsme všichni kolem něj, jak jsme neviděli ani jednu pohádku, protože se i u televize pořád povídalo a povídalo nebo jak jsme trávili plno času na procházkách...

V mojí kuchyni se spolu moc často nezastavujeme, ale po tom, co mělo moje kakaovo čokoládové cukroví úspěch, chystám se v novém roce víc vařit a péct (jinými slovy - chystám se "mít víc času").

Když jsem u našich, ráda tam "hraboším" - v mém starém stole se spoustou šuplíků, v krabicích na půdě a-tak-dál. A pokaždé si odvážím nějaké dávno zapomenuté poklady. Tyhle hodinky jsou staré víc než 20 let a dostala jsem je od dědy první školní den. Jsou droboučké, řemínek je pořád pevný, musí se natahovat (hezký návrat do starých časů) a pořád šlapou jako...no jako hodinky. Mám velkou radost, že se ke mně hodinkové tulačky zase vrátily (byly úplně na dně jedné velikánské krabice - umím prostě "hrabat" jako profík!) ;-).

Bez rozzářených a milých kaváren bych se neobešla...ani o Vánocích. Tahle je moje oblíbená a vypili jsme tam letos nejednu kávu, snědli nejeden dort a podívali se na dno nejedné decce vína.

A tohle je bonusová fotka na závěr. Dostala jsem totiž k Vánocům soba. Zatím nevím, jak ho krmit, jak ho správně ustájit nebo dokonce zapřáhnout do sání, a tak mu dávám granule, spí s námi v posteli a tváří se, že zapřahat se nenechá. Uvidíme, uvidíme, uvidíme, ty jeden sobe!
Vivi podpis

63 komentářů:

  1. Tomík je teda úžasnej fešák..A fotka s účesem je naprosto šmrncovní,dávám jedničku s hvězdičkou.Vivinko,budeš překrásná(né,že bys´už nebyla)....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Bettynko, tak když to mám potvrzené i od Tebe, fotku přilepím na kadeřnické zrcadlo bez obav a hned zítra ;-).

      Vymazat
  2. ty perníčky! a sobíka teda závidím, tenhle mi (jakožto sběrateli všeho sobíkatého), ve sbírce teda chybí :)
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tihle sobíci se do sbírky shánějí hodně těžko, zkus to na Ebay. ;-)

      Vymazat
  3. Ahoj Vivi, vítej zpět :o). Mě se taky stýskalo, i když náhrady tu za tebe byly výborné ;o). Úplně rozumím tvému 'hrabacímu' šestému smyslu, taky je u mě značně vyvinutý ;o). U mamky vždycky prohrabávám všechny skříně a pokaždé si něco vezu domů.. Není nad nějakou malou vzpomínku :o). A úplně rozumím klidu nalezenému ve starých ozdobách, člověk je prostě doma a v bezpečí.. PS: veřejně se přiznávám k závisti polaroidu, to je prostě něco! ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Deni, já věděla, že mi budeš ve všem rozumět. ;-) ♥

      Vymazat
  4. Anonymní9:53

    Vivinko, tvůj tatínek je SUPER! A vůbec všechny fotky, ale tvého tatínka tu vidím poprvé. :)) Záběr do tvé kuchyně se mi zamlouvá, doufám, že tam teda za tebou budeme moci chodit častěji. :) Ahojky Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, to je pravda, taťka je tu prvně (ale jistě ne naposled) ;-). To se ví, v mojí kuchyni budeš v novém roce jako doma ;-).

      Vymazat
  5. Vítej doma, Vivi! Já říkám pořád, že bez kaváren se nedá žít a proto dnes odpoledne do jedné vyrážíme a bez dětí, tudíž dvojnásobný požitek :-) Krásné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, pravda pravda, není nad pohodový, kavárensky povalečský život (i když si ho můžeme dopřát třeba jen hodinku týdně) ;-).

      Vymazat
  6. Anonymní10:06

    Nádherné pohlazení po ránu! Vítej zpět. :-) Petra

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní10:36

    Aj mne ste chybali! Tomik je model, na tych polaroidoch stale pozuje presne do objektivu :-) Pre soba doporucujem mrkvu:-)) Krasne kaviarne, aach to je aj moje.
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Katko, Tomík je rozený fotomodel, nemůže chybět na žádné fotce ;-). S tou mrkví to zkusím, ale zdá se, že on radši vepřové ;-).

      Vymazat
  8. sobík je boží! jinak polaroid mám taky a taky bych cvakala furt! od přítele jsem k vánocům dostala album na 64 fotek, to bude chvíli trvat, než to zaplním :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Natálko, polaroidové album na 64 fotek se sice bude plnit dlouho, ale to žůžo dobrodrůžo, které se u toho zažije a radost z každé fotky...tomu se nic nevyrovná. ;-) Tak ať se ti moc hezky plní ;-).

      Vymazat
  9. Tomík je krasavec i jako sobík.Tu utěrku s holčičkou máme také doma,ale ta naše už nemá takové výrazné barvy.Je dost stará a hodně používaná.Receptík na to super cukroví by,prosím,nebyl?Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, děkuju za milý komentář. Já tuhle utěrku ukořistila na Aukru - je sice stará, ale koupila jsem ji jako novou, ještě zabalenou (takový trošku unikát). Ale utěrky se mají hodně používat, takže si myslím, že ta Tvoje bude moc pěkná a správně "patinovaná". ;-)
      Těsto na cukroví jsem dělala podle receptu, který najdeš (tedy doufám, že můžu tak směle tykat) tady:
      http://vanoce-silvestr.cz/vanocni-cukrovi-recepty/linecke-kakaove-testo/
      Pak už stačilo mít ty pravé formičky (Ikea a Tescoma), jahodovou polevu v tubě a šlo to "jako po másle" ;-).

      Vymazat
  10. Tatínek je sympatický fešák. Moc ti to slušelo a účes bude úplně pro tebe dokonalý, ne že bys už nyní nebyla.

    Měj se krásně a užijte si Silvestr!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ♥ Děkuju, Marti a i Ty oslav zítřejší konec roku jaksepatří! ;-)

      Vymazat
  11. Milá Vivi i já jsem ráda,že jsi zpět! A až ten účes nebude jen v kadeřnictví přilepený žvýkačkou na zrcadle,ale budeš jej mít na hlavě,tak doufám,že se nám ihned předvedeš jak Ti moc sluší! A ty chceš být í blondýnka?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá "Tulačko" ;-), blondýnka už jsem párkrát byla (já už vlastně byla vším) a pár měsíců se ještě budu držet aktuální barvy, ale budoucnost nechávám otevřenou i návratu k blond ;-).

      Vymazat
  12. krasne ako vzdy! :) milujem tvojho psika - je taaak roztomily :)
    ale velmi sa mi paci aj sobik - tvar pernikov, skoda, ze taky neviem zohnat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Juli, tyhle sobí formičky jsou z Ikey, ale zkus zapátrat třeba i na Etsy.com (tam jsem okolo Vánoc viděla plno podobných forem).

      Vymazat
  13. Dear Vivi, hope you had a gorgeous holiday and Christmas time, as much lovely as you are! The 5 things you picked are all sweet, you know how much love your puppy ♥ Have a great day my friend and enjoy the last days of 2013! Love and hugs! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ciao mia cara Lilli,you are truly precious and I'm so so happy to have met you and call you Friend. Un bacio grande :-*

      Vymazat
  14. Nááádhernej článek ! Četla jsem ho jedním dechem :) I fotky jsou moc krásný :) A tvůj sobík je rozkošnej !! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nááádhernej komentář ;-), děkuju. ♥

      Vymazat
  15. To je krásy všude kolem! Účes je parádní takhle nějak to nosím a musím říct, že mi to tak sluší nejvíc! "vyčesané vlasy a ofina" Také jsem u našich obdivovala staré baňky, které mají hodně dlouhou dobu... jsou čím si zvláštní, možná časem a strávenými okamžiky u nich:)) Možná právě s nimi si můžu říct, že i když stárneme tak jsou pořád na stromku ty stejné ozdoby jako, když jsem byla malá a to je právě na tom to nejkrásnější! Někde se ten čas skutečně zastavit dá! Krásný Nový rok Vivi:)) Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně, tak se aspoň na ulici snadno poznáme, když teď budeme mít stejné účesy ;-).
      Krásně jsi to vyjádřila a jsem moc ráda, že nejen na mě působí retro ozdoby tak uklidňujícím a příjemně "pomalým" dojmem.

      Vymazat
  16. Ahoj Vivi, vitaj späť ;) s účesom budeš kočka, len nezabudni potom aj na ten nevinný výraz a krásny rúž, aby to bolo dokonalé ;) a nie, že by som sa veľmi rýpala v tvojej kuchyni (to ja nie, to moja zvedavosť!!) ale nemáš náhodou na tej tabuľke vedľa "směs" nakresleného lietajúceho Santa Clausa Deda Mráza so sobmi? ;) Vyzerá to tak :))
    PS. Sob je fešák!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Bashinko, dobre, nezabudněm na nič ;-).
      Ach, ty máš krásnou fantazii - je to jen plechovka s namalovanými "čajovými boby", ale lítající Santa-Claus-Děda-Mráz by byl mnohem lepší (tak si to budeme aspoň tak představovat) ;-)

      Vymazat
  17. Ooo, Polaroid. Ne nadarmo se říká, že stará láska nerezaví :). Máš to krásné Vivinko. Budeš s tím účesem úžasná kočka. Dej za mě pusu Tomíkovi! :)
    Měj se pohádkově :)
    Janie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jani, pusa předána, to má Tomík rád ;-). A děkuju. ♥

      Vymazat
  18. Jak už jsem psala, tyhle články jsou prostě nejlepší:o) A gratuluju k polaroidu. A jen malinko malinkatě závidím :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A můžeš to psát pořád a pořád a já si to budu vždycky ráda číst ;-).
      Ták, hodný Elvinek - když závidět, tak jedině malinko malinkatě. ;-)

      Vymazat
  19. Anonymní20:27

    Opravdu, moc hezky prožité vánoce. Jen jedna věmě už delší dobu zaráží.....mimčo neude ? Asi blbá otázka .
    Já jen, že se narodil Ježíšek, Tomík už taky není nejmladší, a děda by si vnuka určitě zasloužil.... Jana.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéje, to mě toho na světě zaráží! ;-)
      Každopádně co se týče mého dědy, tak ten už pár vnoučat má a taťka na to ještě nemá věk. ;-) Myslím, že narození Ježíška úplně stačí. A co se týče Tomíčka, to je ještě mlaďoch, v nejlepších letech!

      Vymazat
    2. Anonymní9:29

      Ahoj Vivinko,fakt tě lituju,na jaké otázky musíš lidem odpovídat.:))Doufám,že to nemáte v plánu ještě hodně dlouho,protože už takhle nedokážu pochopit,jak stíháš všechny své aktivity a ještě psát úžasné články na blog.Že ty máš nějaký tajný recept na proloužení dne?????:) Jinak asi neuvěříš,ale úplně stejné hodinky jsem jako malá měla také!:)Vivinko,užíj si dnešního silvestra a do nového roku přeji všechno nejlepší.
      Pája (Praha)

      Vymazat
  20. Nádherný článek, také bych chtěla dostat sobíka :)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Rory, akorát tě musím upozornit, že takový sob umí hrozně zlobit, jak se ukázalo ;-).

      Vymazat
  21. Nádhera, nádhera, nádhera... a mohla by som pokračovať do vtedy, pokial sa tu neobjavý zase iný článok aby som mohla napísať že "Nádhera, nádhera, nádhera..." V tej kaviarni to vyzerá... tak... nádherne!!! Jo, Vivi, myslím že sobíkovi zatial budú stačiť len tie granule, ale aby ťa raz neprekvapil že ťa predrástol, to neviem či by takému velkému sobovi stačili granule :) A musím sa priznať, mne nikto nemohol ako malej prváčke dať hodinky, bo ja som vtedy ešte nevedela povedať kolko je hodín (hihi), ale pre teba je to určite dosť nostalgická spomienka :)
    Gold Phoenix

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A přesně to já můžu říct o každém komentáři, která mi tu milá Romča Dragonia nechává - nádhera, nádhera, nádhera. Jsi zlatá. ;-)
      Já někdy dodnes nedokážu určit, kolik moje hodinky ukazují - zdá se mi, že se každé mé hodinky předcházejí nejmíň o hodinu...nebo to ten čas vážně tak letí? ;-)

      Vymazat
  22. Ahoj Vivi!
    Jsem moc ráda, že tě tu máme zpátky! :-)
    No koukám jako jelen! Ty máš soba? :-). A víš co? Já také dostala k vánocům jednoho sobíka, hlaďoučký je, mazel to je a ke všemu mi tak krásně hrajeeeeeeee! :-)

    A víš co Vivi? U nás od rána sněží! :-) Jediná vada na kráse je ta, že máme stupně nad nulou, takže je to hned mokré. Ale kouká se na ten sypající se sníh náramně! :-)

    Také máme pár baněk po babičce a ty jsou pro nás cennost. :-)

    Tak Vivi, užij si dnešního posledního prosince roku 2013 vesele, s úsměvem na tváři a dobrůtkami v bříšku a zase ahoooooj v roce 2014! Přeji mnoho zdraví, lásky a opravdové přátelé. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Šárko,
      tak to na nás Ježíšek hezky myslel, když nám nadělil oběma sobíky. ;-) Ten můj taky hraje (na nervy) ;-).
      Ani nevíš, jakou jsi mi udělala radost novinkou, že u Vás sněží. Prosím Tě, užij si sněhové vložky i za mě...vím, že se v tomhle můžu na Tebe spolehnout. ;-)
      Napíšu to Tvými "emailovými" slovy - ať je dneska šou a ať šou pokračuje i v novém roce. Už se nemůžu dočkat, až se ve "dvatisícečtrnáctce" zase uvidíme.

      Vymazat
  23. Vivinko, i v novém roce se těším na tvůj vtip, šarm a vůbec, jsi strůjcem mé dobré nálady!
    PF 2014!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  24. Vivi, opěk pěkný článek! A máš roztomilého soba :-) ♥
    Přeji Ti do nového roku jen to nejlepší!
    Marie

    OdpovědětVymazat
  25. Anonymní18:21

    Úúúúžasný článek! Zvedla jsi mi zase náladu a už se těším, až sem budu chodit v roce 2014. :D
    Zdravím Vivi a měj se krásně, Janka

    OdpovědětVymazat
  26. Vivinko, preji ti prekrasny novy rok plny novych darecku, objevu a roztomilosti :)).

    OdpovědětVymazat
  27. Milá Vivi, účes a lá BB ti určitě sekne, už se těším, až se nám předvedeš. Konečně Tomíkovi ten novej sobí účes taky sluší:-)))

    OdpovědětVymazat
  28. Milá Vivi, přeji ti všechno krásné v novém roce, hodně zdraví, lásky a pohody.
    děkuji za krásné rozdováděné články. Majka

    OdpovědětVymazat
  29. To musely být opravdu nádherné vánoce! Já mám polaroid taky, a focení s ním je bezkonkurenčně nejlepší, ty fotky pak mají úžasnou atmosféru. :-)

    OdpovědětVymazat
  30. krásné jako vždy! akorát se musím zeptat, odkud je ten polaroid a na kolik vyjde ta jedna fotka? po tom totiž toužím celý svůj život :/ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Barčo, Polaroid jsem dostala od Ježíška, ale určitě z něj "vytáhnu", kde Polaroid koupil a pak tu o něm napíšu víc ;-). Každopádně fotka vyjde na 25,-.

      Vymazat
    2. super, tak to bych byla moc ráda :)

      Vymazat
  31. Ten sob je nejaký jedinečný, nie ? :D Kika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Áno, naozaj - taký sob je len jeden ;-).

      Vymazat
  32. Mohla bych pročítat články o šťastných věcech dokola a donekonečna! :) Tyhle maličkosti, co nám nevědomky zaplňují celý den, nás dělají těmi, kým jsme. Připomíná mi to film o Amelii, jak ráda noří ruce do pytlů s luštěninami. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já bych mohla zase tyhle články pořád dokola a donekonečně psát ;-), protože je moc fajn si připomínat, že život rozhodně není černobílý. Že je barevný a plný malých milých věcí, díky kterým stojí za to se usmívat a radovat. Napsala jsi to moc krásně a přirovnání k filmovému záběru "Amelie a luštěniny" mě hezky rozveselilo ;-).

      Vymazat
  33. Všem vám moc děkuju za komentáře, udělali jste mi velkou radost. ;-)

    OdpovědětVymazat