3.12.13

Ježíškovi se musí pomáhat aneb tipy na vánoční dárky

Mám jeden malý sen. Stát se paní Ježíškovou. Nosila bych pletené šaty se vzorem sněhuláka, vyšívanou červenou vestu s kostkovanou podšívkou, místo náušnic stříbrné vánoční ozdoby a boty, na kterých by cinkalo plno malých zvonků. Každý den bych pro činorodé skřítky nachystala obrovský hrnec horké čokolády, pekla bych skořicové sušenky a dohlížela na to, aby dostali všichni (hodní) lidé na světě dost dárků. Snad nic mi totiž nedělá větší radost, než vymýšlet a připravovat pro někoho balíčky s překvapením. Mám vždycky takovou radost, když seženu "ten pravý" dárek, a když ho ten druhý s rozechvěním rozbaluje (to je hezká věc dívat se, jak lidé podle svojí povahy rozbalují dárky - jak z nich někdo nedočkavě strhá papír a jak se naopak někdo jiný trpělivě snaží půl hodiny rozvázat zauzlovanou mašličku).
Zkrátka výběr vánočních dárků je pro mě velké potěšení a dávám si na něm záležet. S vidinou toho, že někomu udělám radost, jsem schopná sedět do jedné hodiny v noci na podlaze a snažím se domalovat obrázek, došít pruhovaného pejska nebo dopsat "nákupní seznam". Dárků vyrábím a nakupuju hodně, takže i sem vám ráda přináším tipy na dárky, které já sama budu letos nadělovat, a o kterých si myslím, že moje blízké potěší. Tady jsou 4 z nich (a říkejte mi, prosím, klidně "Paní Ježíšková").

1) Mořské přírodní houbičky považuju za veliké překvapení letošního roku. Dokud jsem je neobjevila, netušila jsem, že existuje něco tak účinného, měkoučkého a přírodně zázračného pro mytí. Jenže teď už to vím (mohli jste si o nich přečíst třeba tady), a tak bych letos mořské houby ráda nadělila všem členům rodiny. Koupel nebo sprcha s nimi je blahodárný a zdravý zážitek a já ho nechci dopřávat jen sobě (a taky nechci svoje houbičky půjčovat, takže je Ježíšek prostě musí naježit).

2) Svou první aroma lampu jsem si koupila teprve minulý rok (to by se dalo rozumně vysvětlit jen tehdy, kdyby mi byly dva roky, ale já už jsem o něco starší, takže vážně nevím, proč jsem s ní tak dlouho otálela). Ale od té doby, co ji mám, stala se o adventu a v zimě mou věrnou společnicí. Mám slušnou zásobu čajových svíček a ráda hledám nové vůně aroma olejíčků.
Před časem jsem při brouzdání na Lovebiu objevila něco úplně nového. Dárkový set Srdečný anděl, který ukrývá srdcový kámen s andílkem (sob ho má na fotce zavěšený na parůžku) a aroma olejíček Primavera s přírodní směsí éterických olejů, který voní po andělských růžích. Může se dát klasicky do aroma lampy nebo ho stačí pár kapek kápnout přímo na kámen a pověsit na stromek, na smrkovou větvičku ve váze nebo s ním provonět koupelnu... 
Vánoční set Srdečný anděl čeká na svou chvíli tady.

3) Dárková červená krabička olejíčků s názvem Pohlazení duše (fotka nahoře) ukrývá tyhle dva malé zelené parádníky. Lahvičky vonných olejů od Primavery jsou jako vystřižené z nějaké filmové francouzské toaletky, ale jejich jediným posláním rozhodně není jen předvádět svou krásu. O dlouhých zimních večerech totiž mají za úkol jemně provonět domácnost, vdechnout jí svou teplou hřejivost a jak už napovídá název - pohladit duši. Dárkový set skrývá netradiční voňavou dvojicí - bio oleje Pomeranč a Benzoe. Aroma lampa je uvítá každého zvlášť nebo je klidně můžete míchat jako pravý alchymista (mně se osvědčily 3 kapky "pomeranče" a 2 kapky "benzoe").

4) Sibiřský bílý olej na tělo. Jedna z nejlepších věcí, které se letos ocitly v mé koupelně. Velká tuba s krásně voňavým bílým máslem, které se na pokožce promění v jemný a naprosto nemastný film, obsahuje přírodní oleje z osmi sibiřských rostlin a stojí sympatických 139,- (pokud bych měla dát nějaké sličné slečně jen jeden jediný dárek, byl by to tenhle olej).
Podrobnosti o sibiřském oleji můžete zjistit tady.

To jsou tedy moje dnešní tipy, které najdete pěkně pod jednou střechou na Lovebio, kde už panuje příjemně vánoční nálada.
Na konec tu mám ještě jeden malý tip: na Štědrý den mám připravený pro každého nějaký maličký dárek, který dotyčný objeví už ráno (většinou za snídaňovým hrnkem nebo hned vedle vánočky). Takové nečekané obdarování potěší a překvapí a slavnostní den je zas o něco hezčí. Nevěříte? Tak to zkuste ;-).
Vivi podpis

51 komentářů:

  1. Nápad s maličkým dárečkem se mi moc líbí. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to taková drobnost, která potěší ;-).

      Vymazat
  2. Krasne mrazive ranko Viv,
    i kdyz nemuzu mit pri rannim cteni tvych prispevku tu pravou pohodu u kakaa a cist a kochat se,moje dracata me to moc nedovoli,i tak me rano krasne zprijemnis a hlavne,zaroven davas uzasne tipy nejen na darky,ale na rozmazlovani se sama sebe.Vsak nadelovat si muzem i sobe,ne??A az budes jednou pani Jeziskovou a ja verim,ze budes...prosim,nezapomen na pravidelne navstevy u nas,ano???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kačko, jsem moc ráda, že se mnou trávíš rána, a že se ti líbí jak moje články, tak vánoční dárkové tipy ;-). To se ví, já to říkám pořád, že žijeme jenom jednou a musíme si umět dělat radost - sami sobě i druhým. ;-)
      Jen s tou paní Ježíškovou, aby nedošlo k omylu - dárky bude pořád nosit Ježíšek, já budu jen dohlížet na to, aby je dostali všichni, a aby skřítkové měli dost horké čokolády. Ale neboj, na Tvou rodinu se při dohlížení budu specializovat ;-).

      Vymazat
  3. Anonymní9:29

    Ahoj paní Ježišková :))), vybrala jsi super tipy na dárky a k tomu ty tvé úžasné fotky! Ráda podlehnu a také si zahraju na nadělovače. Díky za další článek, usmívám se tu u něj zas jak měsíček na hnoji. :)) Eli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsou samé skvělé zprávy, děkuju ;-).

      Vymazat
  4. prekrásne nápady...ja takisto veľmi rada rozdávam darčeky, ale tento rok ich bude poskromne (a to si nikdy nedávame drahé darčeky, ale skôr maličkosti)...tak sa aspoň poteším pohľadom na všetky tvoje krásne vianočné inšpirácie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Salome, však Vánoce nejsou o veledarech, někdy maličkost potěší víc než nové auto (i když...hodilo by se) ;-). Tak jen se těš pohledem na mou inspiraci a já se zase budu těšit z tvých milých komentářů.

      Vymazat
  5. Děkuji moc za tipy, hlavně ty olejíčky nejspíš někomu poputují, je to parádní nápad!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Moni, jsem ráda, že se Ti moje tipy líbí. Darovat provoněný domov v podobě olejíčků se určitě nemine účinkem ;-).

      Vymazat
  6. A můžu vám paní Ježíšková také napsat, co bych si přála pod stromeček? A zda ano, pak jedině trvám, že mi ta má přání i osobně doporučíte:-) P.S. a nemusí to být na štědrý den, klidně i v Novém roce:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ovšem, pište. Vše si poznamenám, zařídím, přijedu.
      PS: těším se na bábovkou, hrnec kávy i parádní popovídání ;-).

      Vymazat
    2. Beru tě za slovo, kdy a v kolik, abych stihla upéci tu bábovku:-)!

      Vymazat
    3. Lezartsku, až první prvosenka jarní vykvete, až sluneční paprsky polechtají mrazem prokřehlou zem, až sukničku zkrátím nejmíň o 10 cm a venku si zas budu moct hrát, pak rozjedu se za Tebou a z bábovky zbaštím nejmíň pět kousků. ;-) Teď se h řeju u kamen a sním...;-)

      Vymazat
  7. jé toho soba máme taky :) máš výdrž s dárky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je vidět, že zlatí sobíci si najdou vždycky ten správný domov ;-).

      Vymazat
  8. Milá paní Ježíšková, letos Vám budu asi silně konkurovat. Rozhodla jsem si letošní Vánoce užít opravdu na plno a hlavně obdarovat ty, které mám ráda. Vybrání dárků mi trvalo týden, neustále jsem něco měnila, ale nakonec jsem rači objednávku už odeslala. Vždy jsem narazila na něco hezkého, dobrého, co by se mi hodilo.

    Houby jsem poprvé zahlédla u tebe. Šup dvě houby pro mě a jednu pro maminku.
    Aroma lampu využívám na plno, těším se až mi přijde uklidňující levandulový olejíček. To se bude hned večer lépe usínat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá lady eS, povolání Ježíška má rádo konkurenci, takže jsem ráda, že taky vyrábíš, hledáš ty nejlepší dárky a myslíš na svoje blízké. A taky mám radost, že jsi využila můj houbičkový tip, protože mořské houby patří do každé koupelny. ;-)

      Vymazat
  9. Hello from Spain: great proposals, Keep in touch

    OdpovědětVymazat
  10. Paní Ježíšková já bych si prosila ten bílý olej na tělo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen jestli jste byla, paní Toulavá, celý rok hodná?!

      Vymazat
  11. Asi nejkrásnější vánoční článek, co jsem letos četla :-) mořské houbičky asi také pořídím :-) a nápad s pididárečky je geniální, letos si ho půjčím :-) dík za lepší den :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Vivinko mna si urcite inspirovala uz minule tymi morskymi hubkami :) a ja mam pre teba tiez jeden tip, na moje najoblubenejsie vonne sviecky prirodne sojove- http://pureintegrity.eu/ :) urcite by si si tam vybrala. ja som na ne namotala celu rodinu a kolegov. vzdy si objedname topiace kocky a medzi sebou si ich potom vymiename :) a pustame si ich dokonca aj v praci ;)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domičko, zdá se, že budu usilovat o to získat práci ve tvém zaměstnání, protože si chci taky pouštět topiace kočky ;-)). Děkuju za tip. :-*

      Vymazat
  13. Anonymní13:07

    Tvoje vánoční články jsou tím nejkrásnějším a nejvánočnějším překvapením. Minulý rok jsem sem ještě nechodila (neznala jsem Tě), ale teď jsem tu pečená vařená, každý den se těším na tvůj kouzelný článek a na Vánoce, které jsem nikdy zas tak nemusela, se teď hrozně těším. Jsi nej!
    Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jů, to se krásně čte. Velký dík. :-**

      Vymazat
  14. Anonymní14:03

    Lucinko :*
    Teda vlastně - Paní Ježíšková :*
    Těšila jsem se až sem zase zavítám a doufala jsem, že objevím zase nějaký krásný vánoční článek. Nezklamala jsi! :) Zase jsem si moc pěkně početla a dýchala na mě ta úžasná atmosféra. :) Děkuju!
    Svíčky, aroma lampy a všechny ty krásně voňavý věcičky.. To je prostě nádhera..:) Mám je moc ráda, i když teda od té doby co jsem se pokusila kápnout olejíček přímo do svíčky a až potom zjistila že je hořlavý už mě k ohni moc nepouštějí..:)) :D
    Malé obdarování snídaně? To je skvělý nápad.
    Děkuju moc. :)) Už vím jak hned po ránu zpříjemním náladu mé rodině. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Domi, tak to mám velkou radost, že sis u mě přišla na své. ♥
      Já jsem taky ten typ, který je schopný kápnout aroma olej do svíčky, takže Ti děkuju - možná jsi mě ušetřila opálenému obočí a řasám. ;-)
      Jsem moc ráda, že u váš bude snídaně na štědrý den probíhat podobně, jako u nás - s pididárečky a s dobrou náladou ;-).

      Vymazat
  15. Ahoj Vivi! :-)
    A já bych si zase strašně moc přála, aby jsi byla paní Ježíškovou! Protože by jsi nezapomněla vůbec na nikoho a všichni by byli obdarováni. :-) No to je přeci krásné! :-)
    Naprosto mne dostala soška jelena - kam na ně chodíš? :-) To je tak nádherné, teď před Vánocemi být tu u tebe ( rozuměj u tebe je krásně po celý rok, ale já naprosto MILUJI VÁNOCE!!). :-) To se tak krásně čte a hned se i zasním. :-)
    Vivi měj se úžasně a tip na raní dárečky je skvělý. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Šárko, sice nejsem paní Ježíškovou "oficiálně", ale můžeš se spolehnout, že na Tebe určitě zapomenuto nebude - už to chystám! ;-)
      Vždyť víš, moje milá - má sbírka koloušků a sobíků je pracně vydřená - špatně se shánějí (tenhle je z jednoho vánočního trhu, ale jinak je lovím na Etsy.com, na Aukru nebo na Ebay). Jsem moc a moc ráda, že se ti u mě o Vánocích tak líbí, děkuju. ♥

      Vymazat
  16. aroma lampy jsou super, mamka je miluje, takže ji vždycky udělám radost nějakou hezkou vůní..
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéje, u vás to musí krásně vonět! ♥

      Vymazat
  17. Anonymní15:26

    Vivinko, krásné fotky i typy na dárky! Sibiřský olej s křídly jsem prozkoumala na Lovebiu a určitě si ho nadělím pod stromek. Aroma oleje od Primavery mě také lákají, ale přes rameno mi kouká maminka a ta asi bude nakupovat tentokrát místo mě. :))) Těším se na tvé další vánoční posty, ať je jich co nejvíc:))
    Pozdravy z Prahy od Denči

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Denčo, děkuju za pochvalu a pozdravuj maminku. ;-) Vánočních článků tady bude ještě spousta.

      Vymazat
  18. oh Vivi Vivi....ta druhá fotka je extra milá. a malý dáreček hned po ránu je ještě víc milý :)

    OdpovědětVymazat
  19. Ježíšek už na Lovebio byl...prý budou houbičky. Hurá, jak já se těším!

    OdpovědětVymazat
  20. Paní Ježíšková, dokonalosť sama!

    OdpovědětVymazat
  21. Krásně milé a originální dárky, paní Ježíšková :))

    OdpovědětVymazat
  22. Vivi, úplně si tě dokážu představit jako paní Ježíškovou. Ty kdybys dohlížela nad nadělováním dárků, to by byla parádička a hned by měl každý o něco hezčí den. :) No měl by někdo zapřemýšlet nad touto pozicí pro tebe. ;)
    Tipy na dárky jsou super a moc se mi líbí ten tvůj jelen (nebo sob?).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, věřím, že kdybys o tom rozhodovala ty, už jsem paní Ježíškovou dávno ;-).
      Je to sob a moc tě zdraví ;-).

      Vymazat
  23. U nás díky Tvému ježíškovi všichni hubky dostávají :)

    OdpovědětVymazat
  24. Anonymní12:51

    Také jsem to chtěla Vivi napsat-že píše jak ďas.:D Tolik článků v takové krátké době, to si necháváme líbit, že? :D I já houbičky objednám, už jsem byla nalomená dvakrát, teď u ždo nich jdu!
    Vivi, super a piš dál v takovém tempíčku :D.
    Zuzka M.

    OdpovědětVymazat
  25. Anonymní12:54

    Vivi takovou osvětu, kterou jsi tu udělala s houbičkami, za tu by ti měli dát metál. Kámoška si je z Lovebio objednávala už při tvém prvním článku a básní o nich na každém kroku. Tak do nich jdu také, teda hned po výplatě) :D. Píšeš fakt krásně!
    Zuzka M.

    OdpovědětVymazat
  26. Jak jinak než originální Vivi :)
    Sledovala jsem tě Viv na svém starém blogu, ale rušila jsem ho a mám založený nový :) Budu ráda, když ke mně zavítáš a případně opět za follow, jestli budeš mít stále zájem :) Díky M.

    OdpovědětVymazat
  27. Ten maličký dáreček pro každého se mi líbí, já také občas třeba nějakou maličkost takhle dám třeba k snídani nebo tak :)

    OdpovědětVymazat
  28. Holky zlatý, povím vám, je to děs psát jak ďas - už jsme doma dlouho neměli teplou večeři ;-). Jsem moc ráda, že vás houbičky zaujaly stejně jako mě (jsou to perfektní koupelnové pomocnice).
    Eskandrielko, péct budu a představ si, že taky perníčky! ;-) Můžeme si je pak povyměňovat a uspořádat soutěž, které se povedly víc (ale vsadím se, že prohraju - budu je péct letos poprvé).
    Pac a pusu...Vivi

    OdpovědětVymazat
  29. Děkuju za krásný komentáře, jste zlatý. ;-)

    OdpovědětVymazat
  30. Anonymní17:25

    To jsou báječné tipy! Díky, díky, díky!!:-)
    Já už mám skoro vše sehnané - není nad ten pocit! Chybí mi pár maličkostí, ale pořád se nemůžu rozhodnout co by bylo to pravé ořechové a tvoje rady se mi moc líbí - přesně to co hledám!:-)
    Jana

    OdpovědětVymazat
  31. A já bych si přála toho tvého sobíka :-)

    OdpovědětVymazat
  32. jeee, ty mas skvele vydani Gatsbyho! A ten sibirsky olej na telo zni dost dobre :)

    OdpovědětVymazat