29.12.13

Můj host aneb věci, které miluje Simply MeMe

Vítám u mě dalšího pilného skřítka, který na můj blog přenesl část svého světa. Ta dívka má styl, ta dívka má plno zasněžených těžítek, ta dívka hodně cestuje, krásně se obléká, výborně vaří a jí a mě to všechno baví. Svůj blog píše s nadhledem sobě vlastním a ve 3. osobě, a když čtete její řádky, ocitáte se na kouzelném létajícím koberci a můžete snít a cestovat světem tak dlouho, jak jen se vám bude chtít. A teď už mlčím a dávám prostor jí - naší dívce ze Simply MeMe.
 ♥
Onoho pondělního rána zasedla v práci k počítači snažíc se překousnout fakt, že další víkend uběhl jako voda. Ale během pěti minut se usmívala od ucha k uchu. Dostala totiž email od její milované Vivi žádajíc ji o příspěvek na jejím úžasném blogu! A měla psát o jejích oblíbených věcech! Věcech, které jí dělají radost! Zadání tedy striktně materiální, žádné polibky od přítele, setkání s rodinou, návštěvy kaváren s kamarádkami, zážitky z cest, jak o tom byla zvyklá psát na svém blogu. To nebyl problém. Hlavou ji proběhly stovky různých věciček. Jak jen vybrat ty nejoblíbenější? Uvědomila si, že ji radost dokáže udělat každá maličkost. Nakonec se rozhodla s vámi podělit o několik z nich, které ji dělají šťastnou neustále; a také o pár, které byly jejími malými momentálními obsesemi. 

Nechtěla psát o své velké cestovatelské vášni, ale jedny z jejích nejoblíbenějších věcí ji cestování stejně každodenně připomínaly, a to když scházela ze schodů do kuchyně. Sbírka sněhových těžítek z cest ji pomáhala si uvědomit, kolik toho zažila a kolik toho ještě zažít může. Stejně tak jí polaroidové fotografie visící na zrcadle v ložnici vybavily všechny ty skvělé zážitky s přáteli. A když se jí zastesklo po domovině, nebylo lepšího léku než dobrého českého humoru. 

Už od dětství byla velkým knihomolem. Knihy se staly jejími kamarády do deště a spolucestovníky ve vlaku. Dětství jí také připomínala orientální dřevěná šperkovnička po dědečkovi, ve které uschovávala další poklady – prstýnky od maminky, i ty po babičkách. No a Moravačka v ní se nikdy nezapře. Není nad dobré vínko! 

Od malička také milovala módu. Navrhovala si do skicáků už od třetí třídy. Láska k umění a módě ji provázela neustále. Už léta se každý měsíc těšila na nové vydání britské ELLE a nově taky té holandské. Jako klasická straka si pořizovala tuny bižuterie. A když jí její milý ušil sukni podle jejího návrhu, nebrala její radost konce. 

A jelikož se chtěla z něčeho nového těšit každý den, tyto drobnosti jí zpříjemňovaly život poslední dobou. Ačkoliv byla velkou milovnicí kávy, Chai latte objeven v kavárně za rohem byl prostě úžasný stejně jako obrovský výběr čajů těch nejzvláštnějších příchutí jako například máta s čokoládou anebo jahodový cheesecake. Listování knihou o umění ukořistěnou při muzejní noci v Amsterdamu ji nabilo nápady a pohladilo oči; úžasná polévka s krevetami z Albertheijnu se stala obědovou povinností; ptáčči jako dekorace vánočního stromku a vánoční růže připomínali blížící se svátky; multi rtěnka ze Sephory vypadala jako nějaká hračka z dětství a a a... Mohla by pokračovat donekonečna, ale ostatní si taky zaslouží podělit se s vámi o svoje radosti. A ona se moc těšila na inspiraci od druhých. ♥

Chcete víc, viďte? Tak nezapomeňte navštívit blog Simply MeMe.
Vivi podpis

5 komentářů:

  1. líbí se mi jak myslíš na každý detail a nenápadně si svůj obličej na polaroidech zakrýváš.

    sněhová těžítka jsou úžasným nápadem a vzpomínkou na navštívená místa.
    tuším, že stejnou šperkovnici má i má babička.
    a poslední věc, kterou musím zmínit je, že VÁS obě zbožňuju! Důvody nejsou potřeba.

    OdpovědětVymazat
  2. Aaach, ta těžítka.. To je něco co už od dětství miluju <3. Takže díky za tohle milé pohlazení :o).
    Vidím to tak, že si jdu počíst k Simply MeMe a hned tak otamtud neodejdu :o).

    PS: Vivi super nápad s tímhle hostováním u tebe! :o*

    http://littlelivelady.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělé téma na článek..ta těžítka jsou nádherná,taky bych je chtěla. Pěkné "lásky" :)

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní15:24

    To je přeně můj styl! Náááádhera. Díky Vivi, že jsi nás na Simple upozonila.
    Ivona.

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, dvě moje nejoblíbenější blogerky pod jednou střechou. To je báječné! Díky za tohle milé překvapení :).

    OdpovědětVymazat