13.12.13

Objevy roku aneb to nejlepší z mé kosmetické taštičky

Dělám to koncem roku vždycky. Re-ka-pi-tu-lu-ju a vy-hod-no-cu-ju. Nejlepší zážitky, nejhezčí chvíle, nejzajímavější filmy nebo třeba nej kosmetické objevy. Letos jsem takových "fantastýko věcí" vypátrala hned několik. Mezi "koupelnové objevy roku" jednoznačně patří přírodní mořské houby, ale dneska jsem pro vás vybrala tři nejlepší věci z mé kosmetické taštičky, které opatruju jako oko v hlavě. Možná, že až se tu za deset let (jak dlouho vlastně může mít člověk blog?) sejdeme u nějakého článku "Co nosím v kabelce" (budou tyhle články za deset let ještě populární?), moje tři letošní objevy, o kterých vám za malou chvíli napíšu, se mnou pořád budou (i když už několikáté balení, to dá rozum). ;-)
V posledním letošním kosmetickém článku můžete omrknout, co mi tak zamotalo hlavu.

1. objev roku
Steamcream - mluví se o něm jako o zázračném krému z páry a vyhrává všechna možná ocenění. I u mě vyhrál. Tady je 7 dobrých důvodu, proč ode mě dostal zlatý věnec a stojí na stupni vítězů:

1. vyrábí se ručně v Japonsku a Anglii unikátním parním procesem (přírodní čerstvé ingredience se mísí s párou a vzniká tak luxusní lehoučký krém)
2. léčí a hydratuje - vysušená (ale třeba i ekzematická nebo popálená) pokožka si slastně pomlaskává, protože Steamcream ji zvládne rychle ukonejšit, zklidnit a dobře hydratuje
3. umí toho hodně - je lehký, nemastný (hodí se pro všechny typy pleti) a používám ho nejen na pleť, ale i na zimou rozbolavěné ruce a dokonce i na rty (od té doby, co ho mám, jsem ho z kabelky ještě nevyndala a kdykoliv potřebuju během dne "promazat", sahám po něm)
4. obsahuje jen přírodní ingredience (jako třeba vodu z pomerančového květu, ovesné vločky, rostlinný glycerin, mandlový a jojobový olej, kakaové máslo nebo olej Neroli)...a krásně přírodně voní
5. žádné testování na zvířatech
6. je 100% vegan (a všichni víme, že to neznamená, že by tenhle krém nejedl maso a mléčné výrobky)
7. můžu si pokaždé vybrat nový design; Steamcream je ukrytý v recyklovatelných plechovkách vyráběných v limitovaných edicích, takže si každý může vybrat vzhled podle svého gusta (já se rozhodovala snad hodinu a nakonec jsem zvolila "čokoládovou krabičku Ruby").   


2. objev roku
Tvářenka Hot Mama - pro mě jednoznačně nejlepší "dodávač" zdravě zářivého vzhledu. Když ji mám zrovna v tašce a stojím v přeplněné tramvaji, tisknu k sobě kabelku tak pevně, jako kdybych v ní měla deset tisíc (to nehrozí, ale mám tam přece Hot Mamu a tu mi nikdo na světě nevezme!). Do kabelky jsem si ji ale už přestala dávat - vydrží totiž věčnost (a není potřeba žádných úprav během dne). Ráno nanesu a večer ji na tvářích pořád ještě mám.
Sluší se vzpomenout na velepopulární Hervanu od Benefitu, kterou mám moc ráda a strávila jsem v její příjemné společnosti poslední rok a půl. Jenže Hot Mama na Hervanu může jen tak fouknout trošku namyšlené "pch" - je vám asi jasné, která z nich na plné čáře pomyslný tvářenkový souboj vyhrála.
Tvářenka Hot Mama dá tváři nejen zdravý vzhled, ale navíc ji rozjasní díky částečkám, které šikovně odrážejí světlo. Dá se používat i jako oční stíny nebo zvýrazňovač. Ta holka přesně ví, co dělat, aby z mého kosmetického světa jen tak nezmizela.

 3. objev roku
Tekuté oční linky Schwing má moje růžové zrcátko nejradši. Používám oční linky už spoustu let a za tu dobu jsem vyzkoušela mraky různých zaručených tipů na tekuté linky a štětečky, které mají vykouzlit super oční linku. Jenže jednou se štěteček prohýbal, jednou byl moc tvrdý, jednou silný, jednou roztřepený, a když už jsem konečně našla vhodného adepta, který vytvářel perfektní linku, vydržela mi jen pár hodin. Letos jsem ale (konečně) objevila oční linky Schwing, trefa! Sním sbírku svých šátků do vlasů a klidně i nějaký klobouk, jestli tohle nejsou ty nejpreciznější oční linky na celém široširém očňolinkovém světě. Linka dokonalá, snadno a během vteřiny nakreslená, výdrž od rána do noci; jakmile potkám Olivii Newton-John z Pomády, hodím s ní o mých černých kočičích linkách (a o Travoltovi) řeč. 
Občas si udělám opravdovské "pin-up" kočičí oči, ale někdy mi stačí jen tenoulinká, sotva znatelná linka, díky které vypadají řasy hustější a oči větší - príma kouzla.
Přestože mi pod nosem voní ještě další krémy nebo dekorativní patlátka, která jsou výborná (u některých z nich jsem teprve ve stádiu zkoušení), určila jsem jako objevy roku ty poklady, o kterých tu dneska byla řeč. Když mi totiž přišly poštou, byla jsem z nich celá šťastná a nadšená. A všechny tyhle "huráhej" pocity mi vydržely i při jejich používání (což je určitě to hlavní). A každé ráno, když je beru do ruky a kouzlím s nimi malé pleťové triky, mám z nich pořád radost. Tak za tu velkou radost, za kvalitu i design, který mi zvedá náladu, si zasloužily moje pasování na Velké letošní objevy.
"Kapitola 2013" se pomalu uzavírá a mně se zdá, že to byl úžasně objevný a zajímavý rok. Ovšem nebyla bych to snad ani já, abych už se netěšila na všechna dobrodružství, která přinese nový rok. Ale o tom zas až někdy příště...
Vivi podpis

70 komentářů:

  1. Jeee, ja ted zrovna tez pisi o kosmetice, super tipy, ta tvarenka vypada bozsky! A to tezitko! (vsak vis ;) ) Ale nejkrasnejsi jsi ty!!! A vsimla jsem si na posledni fotce <3 <3 <3 Krasny patek a vikend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Míšo, přesně tak - však já vím ;-). Děkuju za krásný komentář a k té poslední fotce...já věděla, že si všimneš. ;-).♥

      Vymazat
  2. Anonymní9:04

    Vivi, všechno nejlepší k dnešnímu svátku, ať máš sváteční celý den :-*. Míša

    OdpovědětVymazat
  3. A můj objev roku je....Vivi, která má dnes svůj svatý den! Tak si ho hezky užívej, vím, že ti nemusím dávat návod jak:-) Jenom dodám ve zdraví!!!:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ten Tvůj "objev roku" se budu muset podívat - to neznám ;-)). A děkuju. :-*

      Vymazat
  4. Anonymní9:48

    Ahojky Vivi,

    asi ti ani nemusím říkat, že můj objev roku jsi pro mě ty a tvůj blog. :) Po tvé recenzi na rozjasňovač the Balm jsem neodolala a koupila si ho ještě s nějakými věcmi a jsem nadšená. Mám i mořské houbičky! Všechny dnešní fotky jsou jako vždy nádherné, ale ta čtvrtá se mi líbí úplně nejvíc. :)

    Tvoje Zuzka (Hr.)

    p.s. Vivinka má dneska svátek? tak to přeju všechno nej nej nej a hlavně, ať tvůj blog vydrží minimálně né 10, ale 100 let :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď, Zuzko? Já si taky myslím, že rozjasňovač Mary-Lou je primisimózní záležitost - škoda, že už se mi mezi top trojku (trošku nespravedlivě) nevešel. ;-)
      100 let...no uvidíme ;-).

      Vymazat
  5. Teeda, nevydržela jsem to a Steamcream objednala :) Snad budu tak nadšená jako ty. A užij si svátek!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Troufám si říct, že budeme nadšené dvě ;-). Děkujůůů!

      Vymazat
  6. Děkuji za prima článek, vychutnávám si ho nad kávičkou.
    Krásný sváteční den!
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  7. ani sa necudujem Vivi, ze su to tvoje zlaticka :) a k tvojmu sviatku prajem vsetko najlepsie, aby si bola vzdy taka stastna a usmiata :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Domi, i kdybych někdy nebyla "usmiatá", stačí mi podívat se ke mně na blog a pročíst si všechny vaše komentáře...to mám hned důvod se smát. ;-)

      Vymazat
  8. Anonymní10:37

    K tvým objevům, k tobě, k tvým fotkám i k dnešnímu svátku chci říct toto: ♡♡♡

    OdpovědětVymazat
  9. No dúfam, že na dobu blogovania žiadna hranica nie je. Asi by som sa dala na hladovku, ak by hrozilo že o Vivi a jej tipy prídeme. Ja sa tiež rada nechám na-ka-ziť, keď chváliš, zháňam, objednávam, všetko chcem, lebo veci, ktoré Vivi objaví sú magické, dni robia farebné a dámy nádherné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, pod to se do puntíku podepisuji! :)

      Vymazat
    2. Tak toto je komentar dna! :) Pripajam sa, lepsie napisat to uz napisat nejde :)
      Vsetko najlepsie LuciVivinka! :*

      Vymazat
    3. Anonymní15:15

      Budu se hloupe opakovat, ale sama bych to nedokazala napsat lepe. Tak snad jeste jen tolik, ze mi Vivi davas velkou radost kazdy den, kdyz si udelam kaficko a prohlizim a procitam tve veselé, barevné a inspirujicici clanky. Uz jsem si koupila hodne veci, ktere jsi doporucovala a vzdy se dostavila radost, kterou popisujes. Neodolam ani tentokrat a tvarenku i krem musim mit. A vis, ze vypadas jako panenka?! :o) Evca

      Vymazat
    4. Holky...vy mě šíleně rozmazlujete...a mně se to moc líbí ;-). ♥

      Vymazat
  10. Tak se mi zdá, že příští rok začnu právě s těmito věci. Jsou tak krásné naposled, že věřím, že musí být i naprosto skvělé, kór když je vychvaluješ... ach.
    thechangeofmissy.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak - jsou krásné na pohled, ale ještě lepší na pohmat ;-). Myslím, že budeš s nimi budeš mít skvělý začátek roku ;-).

      Vymazat
  11. Tak koukám,že Santa je pěknej hambář..Musím říct,že je super mít své oblíbené miláčky a pokaždé,když s nima kouzlíš,tak to jako pohladí po duši a říkáš si joooo,je to fajn,Přeci jenom obličej by se měl hýčkat,neboť ten je asi nejcitlivější a nejvíc na ráně...ale hýčkat by se měl člověk pravidelně a celý a hýčkat i okolí(ale nejdřív teda sebe,aby se člověk dobře naladil:-D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Santa? To se ví, to je hrozný lump. ;-) Krásně jsi to napsala, jak tu říkají některé moje čtenářky - "pod to se podepíšu" ;-).

      Vymazat
  12. Anonymní11:20

    Moje milá Vivinko, hned na začátku bych chtěla popřát jen a jen to nejlepší k dnešnímu svátku. :-*
    Já jsem si jistá, že ty budeš psát ještě za 20 let a tvé články budou čím dál populárnější. :-)
    Moc pěkná rekapitulace. :-) Ty oční linky se mi fakt ale fakt líbí! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Domi, děkuju, moc jsi mě potěšila.
      Nevím nevím, jak to bude jednou vypadat, až u růžového zrcátka bude sedět vetchá stařenka a doporučovat zázračné krémy...:-D.
      A to se shodneme - mně se ty oční linky taky moc líbí ;-).

      Vymazat
  13. O já se připojuji s přáním všeho nej nej... k dnešnímu svátku. Objev roku jsi pro mě Ty a Tvůj blog :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Taky se přidávám k tomu, že pro mě je objevem letošního roku Tvůj blog. A pak vlastně všechno na něm, co jsem sama ještě neznala, protože Tvoje (nejen) kosmetické tipy jsou ty nej, a i když ty věcí zrovna nepotřebuju, tak se moc těším, až si je časem pořídím, nebo s němi někoho podaruju. A ta krásná pixlička s přírodním, hydratačním a navíc lehkým krémem?! No tak ta je na seznamu dřív, než stihnu dopsat tenhle komentář, ale "bohužel"mám ten pocit, že i na tu tvářenku a oční linky časem dojde:) Já prostě potřebuju (chci?) přesně ty věci, které tu máš, jak je to možné?:) A přeju krásný sváteční den! O to víc, když je dneska ten "nešťastný" den ale něco mi říká, že na Vivi je i pátek 13.tého krátký ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje malé recyklované zvíře Elvine, ty víš, jak mě potěšit a udělat "nešťastný pátek 13." mnohem krásnější, než by byl bez Tebe (ale to víš, že si svátek užívám na maximum). Byl to s Tebou báječný rok a víš, na co se těším? Na ten další, který už bude ve společnosti nejen vintage blogu, ale taky chytrolínka Elvina McForesta.
      PS: překvapilo mě, že jsi takový parádník a kupuješ si holčičí věcičky, které tu doporučuju, ale na druhou stranu, i ponožková zvířátka se chtějí líbit, chápu. Pozdravuj Radku a zbytek rodiny. ;-)

      Vymazat
    2. To né Elvin ale já. To víš, když je to borec co má ruce pořád v kapsách, tak holt budu muset psát za něj. Že prej on je zase hezčí na fotkách;)

      Vymazat
  15. Vivivivi,ty mrsko jedna podsita,ty snad asi vis,ze Balm ma tak neodolatelnou akcicku treti vyrobek zdarma a ja uz ji nekolik dni,myslim te akci,odolavam.A ty ted prijdes jen tak lazo plazo s timhle clankem,no,jo...tak ja se du teda na tu tvarenku juknouti,kdyz jinak nedas.Moc ti dekuji za letosni kosmet.prispevky,loucim se s nimi se slzou v oku,ale pozor,jsem na ne nachystana a natesena s pulnoci roku 2013/2014.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kačko, nedá se nic dělat - neodolatelné akce jsou tu od toho, aby jim nebylo odoláno. Jsem moc ráda, že jsem Tě letos inspirovala, že máš stejnou řasenku, stejný rozjasňovač, stejné krémky a brzy možná i stejnou tvářenku - to kámošky mívají ;-). Za všechno děkuju. ♥

      Vymazat
    2. To ja dekuji,jako bych uz dalsi darecek k Jezisku dostala,tve,byt blogove,kamaradstvi.

      Vymazat
    3. Strašně se mi líbí tvůj styl, blog články, ..no, prostě jsi celá úžasná !! ;))

      Vymazat
    4. Adélko, a mně se zase strašně moc líbí tvůj komentář. ;-) Děkuju moc, jsi miloučká ♥.

      Vymazat
  16. Hello from Spain: interesting products. I like you post your course review. My favorite is the first can of cream. Keep in touch

    OdpovědětVymazat
  17. Ja tam milujem tie tvoje fotky! Pekné veci :)

    OdpovědětVymazat
  18. Nikdo mě na theBalm nedokáže navnadit jako Ty:) Pro nejdřív to byl rozjasňovač, pro tvářenku jsem už pevně rozhodnutá,no a nakonec ještě linky. Zrovna jsem taky na takovém honu za dokonalou linkou, takže asi budu muset ozkoušet:)
    Jenn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jenn, tak to jsem ráda, že tě tak pěkně inspiruju. Já se do theBalm zamilovala už dávno, ale teď když se prodává v Čechách a její výrobky mám konečně u sebe, moje láska nezná mezí ;-). Honba za dokonalou linku pořízením očních linek Schwing končí...;-).

      Vymazat
  19. Dear Vivi, these products are all great. But most of all you look gorgeous in that photo in the mirror, super cool and sweet! Hugs and kisses my dear friend ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amo i tuoi complimenti dolci, vi ringrazio molto, cara. :-***

      Vymazat
  20. Anonymní14:46

    ahoj krásko, zas jsi me chytla za srdce. Píšu seznam, všechno chci a v lednu (Ježíšek přinese penízky) nakupuju. ;))) Super, krásný článek a jak už tu zaznělo, foto u růžového zrcátka je nej. ;)))
    Ahoooj, Len

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ♥ Leni, děkuju moc.
      No jasně, leden to jistí ;-).

      Vymazat
  21. Nejkrásnější jméno! Všechno nejlepší!!!

    Slavíme :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Vše nejlepší k svátku :))

    OdpovědětVymazat
  23. Anonymní17:20

    Tie fotky Vivi! Ako len to robíš, že tu vždy u tvojich článkov sedím s otvorenou pusou a všetko chcem?! : D Skvelé skvelé! Krásny deň Ajka.

    OdpovědětVymazat
  24. Najkrajšia!!! ♥♥♥...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já vím, kdo je ze všech najkrajšie...♥

      Vymazat
  25. ...všetko najlepšie k meninkám vivi...a musím ti napísať, že si naozaj krásna :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Moc díky za skvělý tip:-)) do dneška mají akci 2+1 zdarma. Tak jsem honem objednala.. Ty obaly jsou super:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 2+1, to je akce snů. Kéž by byla každý den ;-).

      Vymazat
  27. Anonymní23:32

    Takle jsem si tě vždycky představovala, vypadáš jako jedna herečka, co do ní byl brácha asi 5 let zamilovaný.:-)
    Tvářenku jsem objednala, zbytek po vánocích.:-)
    Denny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Denny, tak to je milý :-D. Doufám, že jsem aspoň hrála vedle Keanu Reevese nebo Johnnyho Deppa, když už, tak už ;-).
      Tvářenka je moc dobrá volba a lednové nákupy taky ;-).

      Vymazat
  28. Všem vám děkuju za krásná přání k svátku (ani jsem si neuvědomila, že Vivi má v pátek svátek) ;-) a za všechny vaše super milé komentáře. ♥

    OdpovědětVymazat
  29. Odkaz na linky si ukládám a budu doufat, že až si je budu moct dovolit (čeká mě spousta jiných výdajů), vrhám se do nich. :)

    OdpovědětVymazat
  30. pěkně dlouho jsem tu nebyla, krásný design! :)

    OdpovědětVymazat
  31. Viv, doslova miluji články ve kterých figuruješ přímo ty sama :). Moc ráda se na tebe dívám. Ne že by články jinak nebyly exkluzivní, ale s tebou jsou prostě ještě exkluzivnější :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím se, jak říká moje slovenská priatělka, "chichúňat pod fúsky" :-D. Jsi moc milá, děkuju. ♥

      Vymazat
  32. steamcream ma vazne zaujal :)) neviem sice, co by som si nim mazala lebo uz mam na kazdu cast tela desat kremov ale je VEGAN a taku kozmetiku mam ja velmi rada :) a na hot mamu uz dlho pozeram...hmm :)

    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Siu, taky na veganskou kosmetiku slyším a tenhle krém je takovým malým pokladem, který zdravě pohýčká tváře, takže si myslím, že strčí do kapsy těch zbývajících deset krémů. ;-) Na Hot Mamu sa dobre pozerá, to je fakt ;-).

      Vymazat
  33. Vivi, já se nemůžu vynadívat na tu fotku s růžovým zrcátkem. Ty jsi prostě krásná, a to myslím zcela vážně. :) Tvůj muž věděl moc dobře koho si vybrat. :)
    Ta tvá kosmetická taštička (i její obsah) je parádní. Na steam cream určitě mrknu.
    Měj krásný den i týden!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Verunko, ty tvé komplimenty jsou moc milé a pěkně se kvůli nim červenám, takže tvářenka Hot Mama je dneska na mých líčkách zbytečná ;-). A těší mě, že moje růžové zrcátko dobře ladí s tvými růžovými střevíčky ;-).
      Děkuju, měj se krásně.

      Vymazat
  34. Anonymní12:43

    Ahoj, Steamcream obsahuje take dva parabeny. Jinak se jedna o dost vernou kopii Dream Cream od Lushe, (viz slozeni, parfemace), v marketingovych kruzich se septa o vydarenem marketingovem tahu firmy Lush:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Dream Cream jsem používala asi dva roky, ale jenom na tělo, protože na obličeji se mi po prvním použití udělala vyrážka, takže si troufám říct, že Lush v tomhle nejede. I když...vůně je hodně podobná ;-).

      Vymazat