2.12.13

Předvánoční drobnosti pro tu správnou náladu

Zahájili jsme tu spolu advent včera tak krásně, až mě to dojalo (moc vám děkuju) a jsem přesvědčená, že se nám letos všem opravdu povede zvolnit a užívat si čas těšení na Vánoce. A aby nezůstalo jen u slibů a doufání, raději jsem s tím "užíváním" začala hned. Jídlo si vychutnávám ve společnosti vyfešákovaných vánočních talířků a ubrousků a do vánočních tašek a sáčků chystám první dárky. Dokonce jsem si včera odpoledne chvíli hověla na svém novém přehozu, popíjela kakao a s věrným přítelem notebookem jsem taky trošku nakupovala chybějící vánoční důležitosti, což je jedna z mých oblíbených tradic, však mě znáte.
Dneska bych vám pro inspiraci ráda ukázala svoje oblíbené předvánoční drobnosti, které dělají z každého adventního dne malý svátek.

Ovocné domácí knedlíky mám spojené se zimním obdobím, a tak si teď na nich pochutnávám. Ale pozor - musí být servírované na vánočním talířku - tak chutnají nejlíp. A kdo má cukr, tvaroh a rozpuštěné máslíčko až za ušima, ten si může pusu způsobně utřít do mých veselých vánočních ubrousků. Letos mi dělá na papírových ubrouskách společnost koloušek Bambi, zatímco minulý rok jsem si koupila tyhle se skřítkem Zázvorkou.

Řekla jsem Tomíčkovi, že Ježíšek už přijde docela brzy a on se od té doby pořád dívá upřeně k oknu...

Každý rok se o adventu moje sbírka vánočních ozdob rozroste o nové přírůstky. Stačí jen pár nových skleněných kouliček, a když je věším na stromeček, vždycky si vybavím náladu, pocit nebo zážitek, jaký jsem při jejich pořizování měla. A tak jsem si letos prohlížela moje staré i nové blyštivé ozdoby a u hrnku horkého kakaa spřádala plány, jak bude náš vánoční stromek vypadat tentokrát. Rozpustile barevný, přírodně slámový, vyparáděný zlatem nebo z něj udělám stříbrného elegána? Ještě nevím, ale ještě je čas - můj hrnek s kakaem totiž ještě není dopitý.

skládací stolička

Pro plédy a přehozy mám velkou slabost. Nemine zima, abych si do skříně neuložila nějaký nový hřejivý pléd nebo deku, do které se můžu zachumlat, když je zima, nebo když si chci vychutnat pocit, že jsem doma a v bezpečí. Líbí se mi jednoduché vzory, jemné barvy a tenhle bavlněný přehoz Blue je můj letošní úlovek. Občas ho rozložím na zem a udělám si soukromý "létající koberec". Ze starých časopisů s recepty vystřihuju tipy na netradiční vánoční cukroví (i když moc dobře vím, že zase nebudu péct), pálím voňavé svíčky, jím Haribo medvídky a chvíli se tvářím, že nemám vůbec žádné starosti. Zkuste to taky...

Už jsem napsala několik vánočních přání a taky látková taštička s tancujícími myškami od Maileg se konečně začala plnit malými dárky. Jsou v ní sladkosti, bubínek s překvapením, nové rukavice a vánoční cédéčko. S kamarádkou se vždycky první adventní týden sejdeme, každá sníme v cukrárně dva dorty, nadělíme si maličkosti pro radost a mluvíme o tom, jak je ten život těžký (to říkáme ale jen do té doby, než nám přinesou dorty a svařák).

Letos jsem do arzenálu balících potřeb zahrnula taky dárkové sáčky a washi pásky. Zabaleno je raz dva a ještě balíček vypadá tak hezky, že už by v něm ani nemusel být žádný dárek (ale uznávám, že to je hodně hloupý nápad - dárek tam prostě být musí).
Většina vánočních dekorací z mých fotek je z Bella Rose - vždycky před Vánoci si tam totiž udělám pár malých radostí (ovšem když se tak dívám na svůj zákaznický účet a na 16 objednávek vytvořených v poměrně krátkém čase, vidím, že mívám "Vánoce" hodně často. A vlastně proč ne? Já chci totiž Vánoce kaž-dý-den! ;-)
Vivi podpis

48 komentářů:

  1. Milá Vivi, už vím, kam budu chodit nasávat vánoční atmosféru! :) Z tvých fotek mě úplně popadla vánoční nálada a to jsem si říkala, že na to mám ještě chvíli čas.. ale co, člověk si to musí užít, když je to jenom jednou do roka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Škodulko, jen nasávej, nasávej, dokud nebude láhev s vánoční atmosférou úplně prázdná ;-).

      Vymazat
  2. Ešte som nemala ani ranné kakavko, a už sa ti hihúňam z plných síl.:-) Samozrejme, okrem hihúňania sa ešte aj rozplývam, mlsne pozerám na vrecúško s myškou a vyjadrujem plnú podporu Tomíkovi. Chápem, chápem. Povedz mu, prosím, že od včera robím to isté.;-) Krásne Vivinko, priam najkrajšie na svete!♥ Všetko do radu. Obrázok po obrázku. Slovo po slove. To je tak hrejivé a vtipné a najmilšie! A tá buchtička, a tie Bambi servítky, a tie pásky! (Kedy už prídu mne tie mojéé?!)... ach, život je taký ťažký! ;-)) :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dandíčku, moje nejoblíbenější slovo je od teď "kakavko" :-D. A vůbec - já jsem prostě šťastná, že tě mám! Tak. ;-) ♥

      Vymazat
  3. Viv,
    ty mas tedy veeelky rozsah sveho zamereni v radustkach,at je to GG ubrousky ci Maileg nebo florentsky stolek...a to je super.Tim jsi me tak nejak bliz,protoze na vsech tehlech drobnustkach taky ulitavam. A to tve kakaicko,hmmm..to vypada dost dobre.Jsem moc rada,ze s tebou travim adventni cas a predvanocni dny,ze by druha rodina??Kazdopadne krom gumovych medvidku,ty laduji moje deti,mame tolik spolecneho...Apetit,VAKRE i kazdorocni prirustky ozdob.A trochu jsem si oddychla,ze nejsem sama blazen v poctu obj.u BR.Dekuji.Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačko, "velký rozsah mého zaměřené v radůstkách" - tak to jsi nazvala trefně a moc hezky ;-). A ty jsi na fotkách objevila můj florentský stolek? Klobouk dolů, perfektní postřeh! ;-)
      Druhá rodina....tady u mě...ach anooooo, to je nejhezčí kompliment! ♥
      Tak tp se v Bella Rose asi brzy potkáme. ;-)

      Vymazat
  4. Anonymní10:15

    Tomík,co vyhlíží Ježíška,tvůj létací koberec,ubrousky s Bambim,taška s myškami,ovocné knedlíky-ježíškote,já se zamilovala!Denni

    OdpovědětVymazat
  5. Nejvíc se mi stejně líbí taška s tancujícími myškami. A všechno ostatní. Máš krásnou vánoční atmosféru, já už si budu muset asi taky nějakou udělat... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá An, no jasnačka, už na nic nečekej a "vánočkuj" ;-).

      Vymazat
  6. Páni, až doteď jsem na to nepomyslela, ale jak jsem si přečetla o těch knedlicich, dostala jsem na ne chuť! Asi o víkendu otestuju, jak přítel snese dalsi český recept. :-) Ty balicí potřeby vypadají nádherně, mozna by obdarovany na ten darek skoro i zapomnel, až bude obdivovat obal. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vito, o víkendu se stavím a prosila bych tři jahodové. ;-)
      Vážně nevím, jestli by to prošlo. Já sama miluju krásné obaly, ale dárek tam "muší bejt" ;-).

      Vymazat
  7. Jak to máš zase tak krásně sladěné všechno, to je fascinující :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Romčo, já jsem taková detailistka, což je dar i prokletí ;-).

      Vymazat
  8. Tomíček je kouzelný! A ten knedlík...mňam!

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Vivi! :-)
    Vivi Vivi Viviiiiiiiiiii! :-). Už se od sud nehnu! Bože to je krása! :-) Koukám na vše s Maileg a jen se tetelím - zbožňuji tento styl! :-)
    Koukám na Tomíčka a naprosto mu rozumím - nechce prostě Ježíška propásnout! :-)

    Vivi, ten předvánoční čas si užíváš náramně a tou radostí jsi nakazila i mne! :-) Moc ti za to děkuji! :-)
    Měj se krásně! Já jdu na fotky nanovo! To je nádhera! :-)
    Ahoooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach ty moje Šárko, ty se tetelíš a už se odsud nehneš? Tak to beru! ;-)
      Jsem moc ráda, že jsem Tě svou vánoční náladou nakazila - to je můj cíl ;-) a bude to ještě horší ;-).

      Vymazat
  10. Anonymní11:53

    Vivinko už ti někdo řekl, že u tebe musí být pravý ráj?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, řekl, ale jsem ráda, když se mi to opakuje :-D.

      Vymazat
  11. Krasny prispevok, rozziaril mi cely den. A fotka s Tomickom nema chybu :D Je to zlatusik :)
    http://bynicka.blogspot.sk/2013/11/christmas-home-decor-inspiration.html

    OdpovědětVymazat
  12. Ten modrý přehoz je naprosto dokonalý. Něco takového už dlouhou dobu sháním. Teď už jen stačí sehnat 800 :)
    A závidím ti, že si advent takhle užíváš. Mě taková ta Vánoční atmosféra přepadne až večer 24, což je už docela pozdě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zatím si na něj můžeš zajít sednout ke mně domů, milá Eivy ;-).
      Jestli sem teď budeš chodit pravidelně, tak to by v tom byl čert, abych tě svou "christmas mood" nenakazila ;-).

      Vymazat
  13. aj ja suhlasim s Vianocami kazdy den!! a Tomik opat nema chybu!! :D ten ma pobavil, este ho musim doma ukazat mojmu drahemu :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. Anonymní13:48

    Nádherná vánoční atmosféra. Chytla jsem to od tebe už včera a dneska jsem už úplně Vánočně ztracená. Děkuji ti za to, protože na mě většinou Vánoce lezly až na štědrý den, ale tentokrát si to užívám díky tobě mnohem dřív. Dneska jsem si po obědě dala na trhu punč, což bych nikdy dřív neudělala.:D Bella Rosu vůbec neznám, ale stihla jsem si za krátkou chvíli najít 6 věcí, které musím mít. Asi si je nadělím k nedávnému svátku :D.
    KRásný advent přeje Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně, to mě všechno těší a těší. ;-)

      Vymazat
  15. takove dobroty! krasa! hned mam hlad a chut zdobit byt :)

    OdpovědětVymazat
  16. Vivi to je radost číst Tvé vánoční články, jde z nic cítit jak ty Vánoce zbožňuješ:) Já už se taky těším, mimo jiné i na parfém od Annick, který mě díky tvému blogu čeká pod stromečkem;) A ještě jsem Ti chtěla poděkovat za tip na zelený jíl, protože jsem se konečně dokopala ho koupit a je to úúúžasná a ještě jednou úúúžasná věcička!! Koupila jsem si teda ten práškový a tak si ho patlám nejen na obličej ale i do žaludku, vlasů a možná vymyslím ještě další využití :D Myslím že jíl změní můj život (nebo aspoň pleť;) a já budu už navždy datovat jako před a po jílu.. Tak to jsem Ti jen chtěla napsat. Bella rose je krásný obchůdek ale příjde mi že je tam většina těch věcí bohužel děsivě předražená. Ale zase kdy jindy utrácet, než teď, že jo;) Měj se krásně. Pees: pes Tomík je na té fotce nejvíc nejroztomilejší:) snad se mu taky vyplní jeho ježíškovské přání!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Radko, je to tak, Vánoce miluju a teď jsem po těch předlouhých 11 měsících konečně ve svém živlu. Jsem moc ráda, že se ti moje vánoční články líbí, a že si tu spolu můžeme vánoční atmošku tak hezky užívat.
      Jůůů, Annick Goutal pod vánočním stromečkem? Tak to se Ježíšek vytáhnul a Ty jsi zase bezesporu sekala celý rok dobrotu! ;-)
      I s tím jílem jsi mě moc potěšila. V prášku jsem ho taky měla, ale byla jsem v jeho požívání hodně nedisciplinovaná (když já ráno radši sladkou kávu než jílový nápoj) ;-). Tak ať ti dobře slouží.
      V Bella Rose jsou věci levné i drahé a já mám vždycky pocit, že tam nakoupím velice výhodně ;-) (nevím sice, jestli by si to myslel i můj muž, ale taky mu neukazuju vždycky všechno, co mi pošťák přinese).
      PS: Tomíčkovi to ráda vyřídím. Přeje si nějaké kostičky a velkou plyšovou opici, tak to víš, budeme se snažit, aby se mu to všechno splnilo ;-).

      Vymazat
  17. Ano,ano,vánoce,by si měl člověk dělat,co nejčastěji...nejen dárky,ale i pohodičkou...hrnek kakaa mi zavoněl a takový knedlíky politý máslíčkem...mňam,ani ten talířek bych nemusela mít a i tak bych prožívala vánoce:*D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Bettynko, znamenám si a až ke mně přijdeš na návštěvu, budu servírovat plnou konvici kakaa a meruňkové knedlíky s máslíčkem ;-).

      Vymazat
  18. Dear Vivi, hopefully there is you who brightens up my day. All the stuff is just so adorable, would love to taste the dish from the first photos. Your puppy is utterly sweet, is waiting Santa Claus, hope he will bring lots of gifts for him. Love and hugs my friend ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sei carino, tesoro. Tomik ti ama (e anche me), vi ringrazio Molto ♥.

      Vymazat
  19. Krásné, jako vždy.. Já se dnes byla projít po městě kde jse strávila většinu života a v úžasných krámcích jsem pořídíla ty nejkouzelnější dárky.. Takže sdílím tvoje předvánoční nadšení a volám "jen tak dál!!!" :o). Krásné dny Vivi, děláš mi stále radost :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Deni, i ty mi děláš radost - každý tvůj komentář je takovým malým pohlazením ;-). Příště tě poprosím, abys mě na nostalgickou procházku a nakupování dárků vzala s sebou ;-).

      Vymazat
  20. Mluvíš mi z duše, Vivi. Křeslo, deka, svíčka, bonbony a teplí kakao k pohodovému předvánočnímu dni neodmyslitelně patří. Já si takové okamžiky užiju vždycky nejvíc.
    Tvoje fotky jsou pak už jen takovým dokonalým zpestřením, protože na mě přenesly všechnu tu pohodovou vánoční atmosféru, kterou jsi jim darovala a za to ti děkuji <3
    The Huge Lover

    OdpovědětVymazat
  21. Anonymní17:57

    Krásné! :) Tomík je nádherný, vážně nemám slov! :)
    www.barrru.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, až si tohle Tomík přečte, to s ním zas nebude řeč ;-).

      Vymazat
  22. To kakao vypadá tak nádherně, jak to děláš??? To moje vždycky nápadně připomíná... hnědé mléko, nikdy nemá tak krásnou pěnu ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lucy, plnotučný mlíko, do něj tři lžíce kakaa a to všechno na chvíli do mikrovlnky (a je jako od mistra šéfkuchaře) ;-).

      Vymazat
  23. Hello from Spain: Pretty Christmas photos. Keep in touch

    OdpovědětVymazat
  24. Milá Vivi, už včera jsi mi pěkně naladila článkem a dnes další dávka inspirace ve vánočním duchu. Tomíček je zlatej, jak vyhlíží v okně Ježíška a ovocné knedlíky bych si dala klidně i teď bez ohledu na to, kolik je hodin. :)
    Já jsem dnes vyráběla svému muži adventní kalendář - dříve jsem to bohužel nestihla a teď jsem si dala malou pauzičku mezi výrobou kalendářů pro mojí ségru a švagrovou a k tomu mi vyhrává tenhle mix: http://www.youtube.com/watch?v=nDWu5-f8pYU - doporučuji si pustit. Ten tvůj jsem si pustila o víkendu asi třikrát za sebou a líbí se mi i vánoční písničky od Michaela Buble. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Veru, pamatuju si na tvůj kalendář, který jsi vyráběla minulý rok...byl úžasný (těším se, až uvidím ten letošní) ;-). Bezvadný, jak hezky si tu předáváme vánoční songy, už mi tvůj tip zní z repráků. Děkuju moc. ;-) A Michael Buble, ó, toho můžu slyšet vždy a všude. Příští rok v lednu má být v Praze (kdyby přijel letos před Vánoci a udělal vánoční koncert, lístky v první řadě by musely být moje). ;-)

      Vymazat
  25. Krásná atmosféra :-)
    A já Ti tedy moc pěkně děkuji, protože jsem díky Tvému příspěvku dostala v tuto pokročilou hodinu děsnou chu't na ovocné knedlíky... meruňkové, nebo borůvkové... A kakao! :-)

    kdyzmamchut

    OdpovědětVymazat
  26. Áá to mi nedělej s těmi knedlíčky, neměla jsem ani nepamatuju. Krásné fotky jako vždy. :)

    OdpovědětVymazat
  27. Tak krásně jsem se u Tebe odreagovala... a hned dostala (v práci) lepší náladu :-)
    Tomíček vyhlížející Ježíška je naprosto úžasný :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Jeziskote, s tim knedlikem jsi mi teda udelala chute! A vsechno je to zas tak krasne barevne a roztomile :)

    OdpovědětVymazat
  29. Tvé články se tak hezky čtou... až je mi na konci líto, že je konec :-( já vánoce zbožňuju a mám radost, když čtu řádky, se kterými se ztotožním a zasměji :-)

    OdpovědětVymazat