13.2.14

5 rychlovek (nejen) pro zamilované

Mám tu pro vás dneska něco filmového, něco čokoládového, něco malovaného, něco pro veselejší snídani a dokonce i malý výlet do Paříže. Jednoduše taková malá inspirace pro ty z vás, kteří chtějí na Valentýna někoho překvapit, ale mají málo času, takže moje valentýnské rychlovky by mohly trošku "zachránit situaci". A vy, kteří valentýnské dovádění nemáte v oblibě, zkuste přimhouřit očko a pojmout zítřejší "slavný den" jako den, kdy si prostě jen tak uděláte radost (a že člověk si obvykle největší radost udělá tím, že něčím rozveselí někoho jiného, to je docela dobrá finta). 
A tady už je pár mých tipů na dárky, které potěší, aniž by člověk musel vytahovat peněženku.


Chcete dát někomu valentýnku, ale ty z obchodů a papírnictví vám připadají málo osobní a neoriginální? Na to je snadná pomoc. Vezměte do pacek papír, voskovky a namalujte svou vlastní kartičku s vyznáním citů...když se do obrázku přidá trochu humoru a nadhledu, myslím, že to nadcházejícímu svátku zamilovaných nemůže vůbec uškodit (spíš naopak). Já z obyčejného papíru vytvořila malou obálku, romantiku a srdíčka jsem odhodila v dál, a tak tu máme jednu prostě a obyčejně zamilovanou lištičku a plachého kluka v pruhovaném tričku, který vůbec neví, co se sluší na vyznání lásky říct. 
A chcete vědět, jak to s nimi dopadlo (respektive co je na zadní straně)? Pak se podívejte ke mně na Facebook.

Film Co dál, doktore? je jedna z nejmilejších a nejvtipnějších komedií, ve které má jeden roztěkaný mladý profesůrek Dr. Bannister plno starostí. Ale jeho starosti, to je naše radost, věřte mi. Barbra Streisand a Ryan O'Neal jsou na valentýnský (a stejně tak na jakýkoli jiný) den bezvadná volba. Udělat si na sebe čas a využít ho třeba ke sledování dobrého filmu, to je lepší dárek než parfém od Diora (ačkoliv...vůně Addict Eau Délice by zahřála u srdce). A já bych to rovnou viděla na celý Pyžamový den - když už, tak už.

Možná jste taky zastáncem pořekadla, že láska prochází žaludkem. V tom případě by to chtělo něco moc dobrého, sladkého (ale tak akorát) a rychle hotového. Voilà, dovolte mi připomenout vám můj čokodort, který je sázkou na jistotu, když je potřeba potěšit chuťové pohárky. Recept na super rychlý čokoládový dort se servíruje tady.

Bude to úplně jiné ráno, když na stole v hrnku zasvítí čajový sáček s růžovým papírovým srdcem. To ráno se nebude nikdo mračit, hádat, nebudou se zběsile hledat klíče nebo řešit, jestli jsou na letošní rok zaplacené popelnice (ještě nejsou). To ráno se totiž všichni budou usmívat, protože co jiného se dá dělat, když před vámi na stole stojí šálek čaje plný lásky? Postup, jak takový čajový sáček bleskurychle vytvořit, na váš čeká tady.

Romantika v Paříži, to by byla na Den lásky docela stylovka, co říkáte? Tak se tam vypravte, v cestě vám nestojí vůbec nic. Stačí si totiž udělat jen chviličku času a svou vlastní Paříž si snadno vyrobit a strávit v ní klidně celý víkend. Papírová Paříž, kterou si můžete vytisknout, vystříhnout a vybarvit, se na vaši tvořivou náladu těší tady.
Zkrátka a dobře - "Love is in the air" a nezbývá než se toho láskou nabytého ovzduší pěkně z plných plic nadechnout a užít si to. ;-)

Vivi podpis

49 komentářů:

  1. Ach Paříž, to je můj sen. Ne, že bych tam už dvakrát nebyla, ale připadá mi, že kouzlo toho města prostě přitahuje ať už tam byl člověk sebevíckárt. Přeju pěkného Valentýna, Vivinko.
    Eve.h

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi, souhlasím do puntíku. Paříž člověka dokáže pěkně pobláznit, potvora jedna ;-).

      Vymazat
  2. Anonymní9:54

    To je všecko tak roztomilé! Film už se stahuje. :) Zuza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzi, tak chystej popcorn, tlusté ponožky a rozlož gauč. Budu se asi dívat s Tebou ;-).

      Vymazat
  3. Paříž je i můj sen. Papírové srdíčko se mi moc líbí a ta valentýnka taky... Prima tipy. Film jsem ještě neviděla....tak ještě vhodný protějšek:-))) Krásného Valentýna, Vivi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ami, i bez protějšku si tenhle film vychutnáš (tím bych se nijak neomezovala, že momentálně není po ruce pan Božský)...Já si někdy sledování oblíbených filmů užiju sama ještě víc, protože se člověk může rozplácnout na gauči v pyžamu, kterému chybí knoflík a dát si na pleť zelenou jílovou masku. ;-)

      Vymazat
  4. Anonymní10:01

    Vivinko, poctivě hlásím, že "u nás" v Paříži mají snad i výlohy s obuví Valentýnský nádech. Občas je to docela podívaná, nejsou to totiž jen kýčovitá americká srdce, ale spíše malá zvířátka, malované obrázky a vůbec, jako to máš ty na posledním fotu. Je to moc hezké :)

    Bisou
    El

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Eli, ách, ách, já tam chci být s tebou...zkusím se na Ebay podívat, jestli tam někdo neprodává Rumburakův čarodějný plášť (na Ebay prý mají všechno na světě) a kdyby ano, koupím si ho, obleču a v tu ránu budu s tebou stát v Paříži před rozkošnými výlohami a popíjet horkou čokoládu. Jo! ;-)

      Vymazat
  5. Mam Te rada..To nevadi..To je tak bozi:)) Pripomina mi to trumbelacke hlasky meho Jakoubka,ktery mi na me srdceryvna vyznani obcas odpovida se skodolibou radost podobne:o) A papirova Pariz je perfektni! Presne takovy clanek jsem tu od Tebe na Valentyna vyhlizela..Moc bych chtela taky tvorit ale mam ted takove silene obdobi,ale snad do zitra alespon neco malickeho mileho vymyslim..Dekuju za inspiraci a mej zitra krasny Valentynsky den Viv;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že kdo vytvořil ponožkového Elvinka, ten už má natvoříno na pět let dopředu, tak si můžeš dát klidně pauzu a užít si valentýnský den jen tak se skleničkou bílého a třeba s pastelkama, se kterýma budeš probouzet k životu svou papírovou Paříž. ♥
      A pozdravuju Jakoubka ;-).

      Vymazat
  6. Vivi jsi neskutečná, papírová Paříž mi vzala dech. Skvělý nápad. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanni, to je "namoudušinapsíuši" sympatický názor. ;-) ♥

      Vymazat
  7. Vivinko, opět jsi mne hravě navnadila :-) Hned jdu předělat všechny čajové sáčky! Ten film je úžasný a valentýnka pobavila :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi taková milá a vděčná za všechno, viď? ♥ ;-) Jsem moc ráda, že jsem Tě inspirovala a pobavila. :-*

      Vymazat
  8. Anonymní11:01

    Ahoj Vivinko,přesně jak píše Elvin,takový článek jsem od Tebe před nebo na Valentýna čekala a vyhlížela.Nikdy nezklameš.Každý z těch pěti nápadů má něco do sebe a dovedu si představit,že bych své blízké opravdu potěšila, kdybych jim připravila takové originální valentýnské dárky.Jenže jsem nemocná, mám nějakou vleklou virozu, proto se alespoň chodím pokochat na tvůj blog a využiju flmový tip s Barbrou,kterou miluji.Děkuji za tip.Krásného Valentýna všem přeje Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, tak víš co, všechno to sobě i svým blízkým vynahradíš, až se uzdravíš (acať je to co nejdřív). A do té doby nezapomeň na horký čaj, plno čokolády a DVD s Johnny Deppem. :-*

      Vymazat
  9. Vivi, your tips are just so romantic and sweet. I like the idea to recreate Paris, how adorable! Happy Valentine's Day my dear friend, love you ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Grazie mille, my dearest Lilli.
      Voglio festeggiare San Valentino con voi ;-)).

      Vymazat
  10. jééé nádherný :)) super nápady :) A krásného Valentýna přeji Janč .

    OdpovědětVymazat
  11. Vivinka, tou pohladnickou si ma dostala, je hrozne roztomila a este aj vtipna- ako vidim tu :))
    A presne, presne, ako pises v uvode...a preto idem muzikovi malovat ;)
    :* t.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tintinko, mně se zdá, že pohladnička (valentýnka) má úplně stejné vlastnosti jako Ty. ;-) ♥

      Vymazat
  12. Anonymní13:59

    Jsi perfektní zvedač nálady, Vivi! Ráno jsem byla jak kakabus a po přečtení články mam pusu od ucha k uchu. Super!
    K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v tom případě je můj cíl splněn. ;-)

      Vymazat
  13. Ten obrázok (To nevadí) je perfektný :D Ja priateľovi nebudem nič kupovať, ale budem piecť. Je to veľký maškrtník a už dlho žiadal vzorky mojich "mňamiek". Tak to snáď skončí úspešne a nie črevnou chrípkou :) ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ruby, črevná chrípka určitě nehrozí. Klidně můžeš poslat ve (velké) krabici sladké vzorky - ráda se stanu dvorním ochutnávačem, aby byl princ v bezpečí ;-).

      Vymazat
  14. ten posledný obrázok je úžasný aj si to asi vyrobím :DDD

    http://julca-fashion.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  15. to je take mile :) my uz sme si s drahym urobili Valentinka skor, pretoze zajtra po praci cestujeme

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Domi, na slavení Valentýna není nikdy moc brzy. Vsadím se, že to u vás byla doopravdická romantiš. ;-).

      Vymazat
  16. :-))) Mám Tě ráda... To nevadí :-)))))

    OdpovědětVymazat
  17. sice Valentýna slavit nebudu, ale nápady to jsou skvělý :-D :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to je právě ta výhoda, že se moje nápady můžou směle aplikovat na jakýkoli den v roce, Valentýn nevalentýn ;-).

      Vymazat
  18. ...na prvej fotke som ten vľavo a hovorím: MŤR
    ...druhú fotku preskakujem zakrývajúc si oči (vrátim sa ale po 22-hej;-)
    ...z tretej si beriem vlajočku s vtáčikom na pamiatku
    ...na štvrtej si s tebou štrngám zamilovaným čajom
    ...a na piatej... vidím dobre, že spolu stojíme pred patisériou? ;-) ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... hneď premalujem z pruhovaného trička a šortiek kvetované šatičky
      ... všetko je to nevinné ... naozaj (len si pomýlili izby, keď vychádzali z hotelovej kúpeľne a upadli a .. naozaj to je foto vo všetkej počestnosti fotené)
      ... ty si taká skromná, iný by to všetko zožral a ty vraj že len "vlaječky" :-D
      ... nech už "štrngám" znamená čokoľvek, som pre všetkými desiatimi
      ... áno, hej, a ty si tá väčšia :-D

      Vymazat
    2. :D No veď keď ma ťaháš za ruku do patissérie! Ťa vidím.;-) Štrng Vivinko, na zajtrajšok:-)).

      Vymazat
    3. Ale že sme sa na tú cestu do Paríža ako sa patrí vymódily ;-) Ták, presne, zajtra je náš veľký deň :-**

      Vymazat
    4. Tak toto je rozkošné čtení děvčátka.-))) normálně brečím:-)) jste úžasné!
      .-))

      Vymazat
  19. Pekné tipy, opäť ♥

    http://blog-de-la-licorne.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  20. Vivi, musim rict, ze jsi opet nezklamala. :) Papirova Pariz je uzasna, tu si budu met vyrobit. Film A co dal, doktore je skvely a tim jsim pripomnela, ze bych si ho mela zase pustit. Proste u tebe najde clovek vzdy poteseni. :-)
    Ja udelam muzi dort, to si pochutname oba a zitra davaji volne jizdy muzu, tak to mi ve spolecnosti meho muze uspokoji. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Veru, tak to u tebe vypadá na superbezvadného Valentýna, moc si to s těmi všemi muži ve volných jízdách užij ;-).

      Vymazat
  21. Milá Vivinko,
    tvé super rychlovky si nakonec vezmu k srdci, zítřejší den poprvé oslavím .-) možná budu sama, ale proč si nedopřát čokoládový dort a super film pěkně pod peřinou v tichu a samotě?.-)) já se dokonce začínám těšit.-))
    v pauzách na dolití vína si prohlédnu fotky z Paříže, achhh...jak tam je krásně! a tvou vtipnou pohlednici dám mému drahému v sobotu :-)) No říkám to pořád, naše Vivinka je prostě nejlepší, dokáže nám vykouzlit úsměv do jedné vteřiny jen při rozkliknutí blogu :-))
    Mám tě ráda Vivinko, pa pa pa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Andí, a to ještě nevíš, že já taky budu dneska (na Valentýna sama) a mám úplně stejné plány jako Ty...jestli to nakonec my dvě nedáme dohromady ;-)).
      A víš, že Ty mi zase dokážeš vykouzlit úsměv do jedné vteřiny po rozkliknutí tvých komentářů? ;-) ♥

      Vymazat
  22. Ahoj Vivi! :-)
    Kam jinam si dojít pro úžasnou inspiraci na den, než k tobě? :-)
    A víš jak také jednoznačně uděláš radost? TY TO ALE MOOOOOOC DOBŘE VÍŠ!!!! :-) A Vivi - obrázek si už našel na zdi místo a je to taaaaaaak mooooooc nááááádhernýýýýýýýý!!!!! :-)

    Přeji ti krásného, hodně zamilovaného a nesmírně veselého Valentýna! :-)

    Ahoooooooooooj Vivi moje nejdražší! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko moje, jsem moc ráda, že sis ke mně přišla pro špetku valentýnské inspirace. :-* A z toho, že Ti už visí na stěně obrázek od mě, a že se Ti líbí, jsem doopravdicky nadšená a veselá. Udělala jsi mi velkou radost jako vždycky a nezbývá mi než ti popřát superbezvadný valentýnský večer (je mi jasné, že ho budeš trávit ve společnosti svojí nejmilejší rodiny, a tak to má být).
      Děkuju, papa.

      Vymazat
  23. To jsou moc milé tipy. Nicméně my si s přítelem děláme radost přes celý rok a valentýn jde mimo nás. A když už, tak máým raději první máj, je zábavné chodit po místě, které moc neznáme a hledat rozkvetlou třešni, spojí se to s příjemnou procházkou. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, pravda, dělat si radost celý rok, to je základ šťastných dnů (v jakémkoli vztahu). ;-) Já jsem pro každou příležitost k oslavě, takže to beru šmahem - Valentýn, 1. máj - jen víc takových svátků ;-).

      Vymazat