5.2.14

5 tipů, jak zvládnout pracovní den s úsměvem

Znáte ty dny, kdy by člověk dal všechno na světě, aby nemusel do práce, ke svému stolu s prosezeným kancelářským křeslem? Já takové dny mívala často, přestože mě moje práce baví. Ale někdy jsou zkrátka vyhřáté peřiny mnohem větším pokušením, než nedočkavé e-maily, nezaplacené účty čekající na přihlášení do internetového bankovnictví a vyřizování všech pracovních povinností. Jednou za čas jde svodům pohodlné postele podlehnout, ale obvykle prostě musíme vstát a jít, bez ohledu na to, jak kysele se při tom tváříme.
Jenže mě kyselé obličeje nebaví (a už vůbec ne ten můj), a tak jsem si jednoho dne usmyslela, že si musím práci zpříjemnit natolik, abych se do ní těšila a vytvořila jsem si pár rituálů, které zafungovaly. Moje triky nezabírají v každém dni, to ne, ale přece jen se mi díky nim daří ráno myslet na svůj nadcházející pracovní den jako na něco příjemného. Doufám, že pokud jste pracovně taky spjati s kancelářskou židlí, bude pro vás mých 5 tipů inspirací, jak si pobyt u stolu s počítačem okořenit a vylepšit.

1. Skladování nepostradatelností
Soustředit se tam, kde je nepořádek, nedokážu (už jsem to mockrát zkoušela, to mi věřte, ale na mě "inteligentní chaos" nezabírá). Potřebuju mít na svém pracovním stole plno věcí, z nichž ani jedna není zbytečná - plátkové žvejky Wrigley´s Spearmint, porcelánový tyrkysový ptáček, staré razítko, zlatá manikúra, ořezávátko s tancujícím medvídkem, washi pásky, děrovačky (růžová "děruje" koloušky, mintová tulipány), žlutá tyčinka Apeiron, peprmintový balzám Rosebud Salve, krabička s náplastmi, vonné papírky Papier d´Arménie, notýsky, kalkulačka a-tak-dál-a-tak-dále.

A teď si představte, že bych všechny své nezbytnosti měla jen tak poházené po stole - nejspíš bych pod tím vším na konci pracovního dne ležela úplně maličkatá, "ušlapaná" a zapomenutá. Chce to dobrý organizér! A vy víte, že miluju dřevěné i skleněné boxy, plechové košíky a organizéry, které si většinou pořizuju v Bellarose.cz, kde mojí potřebě ukládání a organizování věcí dokonale rozumí. Mám odtud i tenhle stolní dřevěný pořadač, na který nedám dopustit. Dokáže z mého pracovního stolu vykouzlit přehledné a útulné místo, kde mám po ruce všechny svoje veledůležitosti. Bravo, pořadači, bravo, dokázal jsi nemyslitelné!

2. Servírování našich životabudičů
Kdyby neexistoval hrnek kafe, tak by mě ráno nikdo neprobral a o nějakých pracovních výkonech by nemohla být ani řeč. Zkrátka bez kofeinové útěchy se neobejdu a řekla bych, že svůj ranní nápojový rituál má asi většina z nás. Ať už je jeho hlavním aktérem kafe, zelený nebo černý čaj, naše "nakopávací drinky" si zaslouží hezké servírování. Kvalitní kávovar, oblíbený hrníček a originální mléčenka dovedou spolehlivě nastartovat den. Má nejoblíbenější nádoba na smetanu má design otevřené papírové krabičky a kdykoli si s ní ráno svou přísně černou kávu zjemňuju pár kapkami smetany, musím se pousmát. Mám ráda, jak tyhle malé drobnosti dovedou zpestřit den.

3. Odměna
Ráda si po cestě do práce kupuju v obchodě s čokoládou (áách) nebo v dobré pekárně nějakou dobrotu, o které už dopředu vím, že bude mou odměnou za moje pracovní úsilí. Často se díky tomu dokonce přinutím vyřídit nějaký dlouho odkládaný nebo náročný úkol. A samozřejmě čím náročnější je splnění dané povinnosti, tím sladší by měla být odměna - ve světě spravedlnost nehledejte, ale v systému svého odměňování ano ;-).

4. Vzkazy, fotky, vysněné obrázky
Prosedím u pracovního stolu často i deset hodin denně, a tak je pro mě důležité, abych kolem sebe měla osobní věci, které mě těší a přináší mi radost. Proto poblíž mého počítače nechybí papírky s roztomilými nakreslenými vzkazy a rodinné fotky. Vedle nich se ale neztratí ani obrázky s citáty, které motivují (nejen) k práci nebo třeba pohlednice, na které je vyobrazené místo vysněné dovolené. Stačí jedno mrknutí na tyhle rekvizity a hned má člověk větší chuť do zdolávání úkolů. 

5. Voňavý luxus
Svíčky jsem vždycky měla spojené spíš s relaxací než s pracovním nasazením, ale od minulého roku jsem si zvykla (hned po zapnutí počítače) zapálit svíčku, kterou nechávám hořet tak půl hodiny. Během té doby svíčka kancelář nebo pracovnu zahalí do útulné atmosféry, cítím se klidněji a stres si na mě brousí zuby marně. Než jsem to vyzkoušela, vůbec jsem si neuvědomovala, jak moc je příjemné pracovat při voňavém plamínku. Francouzské vonné svíčky La Bonne Maison od značky Lothantique (vydrží hořet 40 hodin) jsou jedním z milých důvodů, proč se těšit na pracovní ráno. A to se ví, že mám taky jednu La Bonne Maison svíčku na okraji vany...;-).
Vivi podpis

93 komentářů:

  1. tak mne pomáha hlavne tá kávička na prebranie a niečo sladké v tie dni,keď si potrebujem obaliť nervy :) veľmi pekný článok :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kávička a niečo sladké - to musí byť, aj keby na chleba něbolo ;-).

      Vymazat
  2. Milá Vivi, to jsou vážně báječné tipy! Moc se mi líbí organizér na stole, nějaký podobný bych potřebovala, protože na mém stole vládne chaos ;o). Oblíbené nádobí, milé drobnosti a systém odměn už jsem zavedla a je pravda, že to vážně funguje ;o). Jen škoda že moc nemůžu pálit svíčky, u nás v kanceláři to nějak nejde.. Tak se budu koukat na tu tvoji ;o). Hezký zbytek pracovního týdne!

    littlelivelady.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Deni, víš, co se mi na Tobě líbí nejvíc? Že v pondělí ráno nám přeješ "hezký zbytek pracovního týdne" - už jen necelých pět dní (jsi roztomilý optimista). :-). Jo a pálení svíček je obzvlášť nebezpečné v práci, kde není co dělat a člověk u monitoru usíná ;-).

      Vymazat
  3. Anonymní9:29

    Krásné věcičky a tipy. Najednou mám chuť smést svůj bordel ze stolu a udělat tam prostředí, kde se bude hezky pracovat. Samotnou by mě to tak nějak asi nenapadlo, ale je pravda, že v poslední době bývám nějak neproduktivní. Na stole mám hafo papírů, faktur, reklamních propisek a dokonce i včerejší ohryzek od jabka :))), takže není divu,že mi práce nejde od ruky. Vivi díky za úžasnou inspiraci. Jdu na to! :))
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Katko, jsem moc ráda, že jsem tě inspirovala a tipuju, že v tuhle chvíli už by mohl být jablkový ohryzek zneškodněn ;-).

      Vymazat
  4. Vivi, s takovými pomocníky se musí pracovat jedna radost. :) Ta mléčenka je nádherná a naprosto souhlasím, že oblíbený životabudič to chce servírovat z krásné nádoby, proto jsem si do práce mimo hrnku s kočičáky, který mám od kamarádky, pořídila jještě bílo-růžový hrnek Pantone a hned je den příjemnější.
    Podobný pořadač bych také potřebovala, ale já bych v něm měla akorát vrácené díly od zákazníků nebo vzorky. Jedna věc, co ale na mém stole upoutá každé je část výfuku (samozřejmě nebyl zabudovaný v motorce :)) a už jsem si na to tak zvykla, že to beru jako "dekoraci". :D
    Mně se prostě líbí, jak ná vždycky ukážeš, čím se dá den, právce apod. zpříjemnit, a to takovým způsobem, že se i ten nejvíce zarytý nekňuba a pesimista (což já samozřejmě nejsem, ale vím o jedné osobě, která tě čte a je přesně taková) dokáže těšit z každého dne. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Veru, "bílo-růžový hrnek Pantone" to zní jako krásná holčičí nutnost pro lepší ráno. V kombinaci s výfukem je mi jasné, že tvůj pracovní stůl je dokonale originální, a že tam odvádíš výkony aspirující na "zaměstnance měsíce" ;-).
      Mávám Tobě a neznámé pesimistce, kterou (a to slibuju na holý pupík) se budu snažit každý svým článkem trochu rozveselit ;-).

      Vymazat
  5. Ten dřevěný organizér na stole se skvělý :) Sama přemýšlím, že bych si něco takového měla pořídit. Myslím, že se bude hodit nejen do práce, ale hlavně domů :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda pravdoucí, dřevěný pořadač se hodí třeba i do kuchyně (nějakou dobu jsem ho tam měla a skladovala v něm sáčky s bonbóny, papírky s recepty a barevná paraplíčka do nápojů) ;-) nebo je dobrý do koupelny na voňavosti. Prostě doma je mu nejlíp ;-).

      Vymazat
  6. To jsou moc dobré nápady... ten organizér je super věc. Ovšem nejlepší je kombinace kafe a odměny :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje řeč - kafe a odměna, to je základ dobrých pracovních výkonů - to ostatní už je jen takové šolíchání ;-).

      Vymazat
  7. Milá Vivi,

    tak dnes jsem měla přesně ten den, kdy se mi doopravdy nechtělo z vyhřáté peřinky. Ovšem práce je práce a tak jsem stejně musela vyrazit. Po cestě se vždycky stavuji v malém obchůdku kde mají takové ty poctivé české koláčky, dnes to vyhrál borůvkový O:) a hned jak jsem přišla do práce, jsem si udělala rání "nakopávací" zelený čaj. A teď tu sedím rozhlížím se kolem sebe a zjišťuji, že díky těm maličkostem je vždycky ten den v práci o něco příjemnější. Všude mám samé pandí roztomilosti, od ořezávátka až po obrázky na mé nástěnce. Škoda jen, že tu svíčku si tu nemohu zapálit, spustila bych totiž alarm ( už jsem to zkoušela :D). Báječný článek!

    Měj se hezky!

    Pandička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Pandičko, vidím, že si taky umíš úžasně zpříjemnit start do nového dne, protože borůvkový koláč - to je zkrátka trefa do "fialového". Moc ti přeju, aby tě pořád těšily ty naše malé a milé roztomilosti - jsou to hloupůstky, ale oni vážně umí vylepšit den. ;-)

      Vymazat
  8. Anonymní9:44

    Víš co jsem si Vivinko celou dobu myslela? že pracuješ z domova a ty píšeš, že cestou do práce chodíš do pekárny, to mi nejde na rozum. :-) Měla jsem v diáři jako cíl napsáno "pracovat z domova jako Vivi", tak teď nevím..:-DD ale to je jedno, protože článek mě tak jako tak nakopnul a isnpiroval :-D. S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj S, klidně si v diáři cíl "pracovat z domova jako Vivi" nech, protože já opravdu pracuju z domova ;-). Ale zároveň mám pronajatou kancelář, kam několikrát týdně chodím, protože né všechno se dá vyřizovat v pyžamu z domácí pracovny ;-).

      Vymazat
  9. Vivi, super tipy a krásné rituály. Jste úžasný člověk. Krásný den Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marti, váš komentář si sem budu chodit číst, až budu mít nějakou slabou chvilku a bude se mi zdát, že jsem příšerný člověk ;-).

      Vymazat
  10. Vivi, jsi báječná, díky tvé inspiraci jsem neváhala a mazala a už i objednala organizér a je skvělé, že ještě ke všemu je ted ve slevě. Moc díííííky, už se na něj těším a na debordelzaci mého pracovní stolu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Magierin, debordelizace stolu = debordelizace hlavy ;-), mám velkou radost, že budeme mít úplně stejný dřevěný organizér ;-).

      Vymazat
  11. Na stránkách obchodu by měli fotku pořadače vyměnit za tu Tvoji - určitě by se neskutečně zvýšil prodej ;-) Máš zkrátka neuvěřitelný aranžérský talent, Vivi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Niki, tvůj kompliment mě ohromně těší, ale měnit fotku v Bella Rose už nemusí - pořadač se během dnešního dne vyprodal - zdá se, že příště si budu svoje malá tajemství, kde co kupuju, nechávat pro sebe (ba ne, to bych s mojí upovídaností nevydržela) ;-).

      Vymazat
  12. pěkné tipy na zpříjemnění, měla bych zapřemýšlet, jak si zpříjemnit to brzké vstávání kvůli školy :-D
    lost-strength.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano, pro studentíky jsou moje tipy taky určený ;-).

      Vymazat
  13. Anonymní10:10

    Vivinko, další skvělý článek. ;-) Moc děkuji za několik skvělých tipů pro lepší pracovní den. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Domi, není vůbec zač a přeju ti, ať máš pracovní den jako "vymalovaný od Lady" ;-).

      Vymazat
  14. Ahoj Vivi!
    Aaaaaach! To je taková nádhera! Také bych chtěla, aby můj pracovní stůl takto vypadal! :-)
    Mám spoustu důležitých věcí a mnohdy pak na stole ani monitor nenajdu! :-DDDDDD

    Strašně moc se mi líbí tvé uspořádání na stole! :-). A co mne naprosto uchvátilo, tak dóza na mléko! Opravdu jsem si prvně myslela, že je to papírová krabice, až po chvilkovém bádání a přečtení jsem zjistila, že s papíru to není! Nádhera! Ty vždy tak úžasně překvapíš! :-)

    Vivi měj se moooc krásně! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Šárko, jsem si jistá, že tvoje pracovní (i nepracovní) prostředí je tak isnpirativní, že bysme
      ti mohli klidně všichni závidět (vždyť vím, jaká jsi hračička) ;-). A ono je to možná někdy i dobře,
      že není monitor k nalezení, aspoň člověk nemusí vyřizovat "počítačové povinnosti" ;-).
      Jsem moc ráda, že se Ti moje propriety a "papírová" dóza na mléko líbí. Zrovna dneska jsem
      si v její přítomnosti konečně vymyslela, co budu jednomu milému děvčeti malovat do památníku ;-).

      Vymazat
  15. Milá Vivinko, v postu snad není jediná věc, se kterou bych nesouhlasila nebo se s ní nestotožnila. Já mám v prácu hned za počítačem palmu a z nástěnky se na mě směje můj milý :)
    Hezkou středu
    Eve.h

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi, palma a fotka milého - za výzdobu máš jedničku s hvězdou ;-).

      Vymazat
  16. Velmi pekne, uplne v tomto s tebou suhlasim. Tiez musim mat v praci vsetko prehladne poukladane, dokonca mam nastenku kde si okrem odkazov a veci ktore nesmiem zabudnut, pripinam aj fotky a mile obrazky, ktore mi vylepsia den. No a vzdy rano sa samozrejme tesim na dobru salku kavy, ktora nesmie chybat ;)
    Tvoj postik ma velmi inspiroval, tak mozno v buducnosti napisem na svojom blogu tiez nejaky :)
    http://bynicka.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Nicky, jsem ráda, že se tak hezky shodneme, byla bys príma kolegyně ;-).
      Tak to se těším, ráda si u Tebe počtu.

      Vymazat
    2. Tak to budem hrozne rada ;)

      Vymazat
  17. Vivinko opat krasny clanok, pozitivne ma to naladilo. aj ja sa v praci rada obklopujem vecami co mam rada, aby to potom islo lepsie od ruky ;) dokonca si s kolegami zapalujeme aj tie vonne sviecky pre lepsi pocit :) krasny den ti prajem moja draha

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Domi, tak do takového voňavého pracovního prostředí se člověk musí každý den těšit, to jinak nejde. Těší mě, že ses u mě pozitivně naladila ;-).

      Vymazat
  18. Bez voňavé kávičky nejsem ráno schopna vůbec komunikovat, teda ne, že by to ta káva zas nějak dramaticky zlepšila... :-) Prostě to ranní vstávání mi nejde a nejde a manžel si nedá a nedá pokoj a hlavně ráno chce řešit všechno možné :-) Pracovní stůl máš nádherný, ale já takový mít, tak neudělám vůbec nic a budu se jenom kochat úžasnými proprietkami :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ivanko, jenom se kochat - to by náhodou byla skvělá práce a jak by pracovní doba utíkala! ;-)

      Vymazat
  19. Svíčky, celkově vůně je pro mě důležitá také. Nedokážu si bez toho představit život, natož pracovat :)
    Stejně tak inspirativní fotky, obrázky.. Toto je pro mě moc důležité taky. Inspiruje mě to k lepší práci.
    Krásný den přeji!

    EJNET

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi úplně a naprosto můj člověk ;-).

      Vymazat
  20. To je opět celé tak nejmilounkalinkatější ...Líbí se mi úplně všecko. Obzvláště pak krásná kytka ve váze, tvůj nápad se světýlkem u počítače, to určitě vyzkouším, a hlavně ten Tvůj diář..tím se kochám už od začátku roku, a když jsem ho viděla ještě k tomu v mé milované mentolkové..."škoda", že mi ten moleskinácký tak sedne svým organizačním obsahem:) A myslím, že po tomhle článku bych už fakt mohla udělat něco i s tím svým bordelizmem na mém pracovním stolem v práci .. Díky že mě učíš pořádku Vivi, musím to říct mamince, bude děsně ráda :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní11:01

      Já chtěla napsat, že je celý článek krásný a inspirativní, ale "nejmilounkalinkatější" je lepší termín. :) Lenka

      Vymazat
    2. Elvínku a Leni, máte převelice sympatické názory ;-).
      PS: Elví, můžu Tě ubezpečit, že jakkoli mám svůj růžový diář moc ráda, co se organizace týče, tak diářům Moleskine nesahá ani po papírové kotníčky. Takže ač je snadné podlehnout růžovému mámení, věř, že sis vybrala svůj diář nejlíp, jak jsi mohla. ;-)

      Vymazat
  21. Ajajaaj, Vivinko, ak by si si raz priala asistentku, mňa si nepraj.:D To by sme za celý deň stihli len: vypiť toľko kávy, až by sme smotanu z toho úúžasného smotankovača minuli do dna; odbehnúť do pekárničky pre nejakú dobrotu aspoň 10krát; vyvoňať celú sviečku a - celá moja "pomoc" by spočívala v tom, že by som sa čo päť sekúnd pýtala: júú, odkiaľ máš toto? jéé, a čo je toto? oó, a môžem si požičať toto? :D Ach...to by bolo...;-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak toto ma rozosmialo :))
      "júú, odkiaľ máš toto? jéé, a čo je toto?" ..Tipujem , ze toto je spravanie vacsiny Vivinkynych kamosiek ;))

      Vymazat
    2. Dandí, právě jsi vyhrála konkurz na mou asistentku, na mou "pravou ruku", protože přesně takhle si pracovní náplň představuju. Takže zítra v 10 hodin (nebo až po poledni?) začínáme. A Tintinka, doufám, se do našeho pracovního týmu přidá - mám takové tušení, že v takovém úžasňáckém kolektivu vymyslíme něco doopravdy převratného! ;-)

      Vymazat
  22. Dear Vivi, your tips are perfect and already makes me smile. I never stay without coffee or chocolate too :) Have a nice day my friend, many hugs and kisses ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu sei meraviglioso, grazie ;-). Un bacio grande!! :-**

      Vymazat
  23. Krásný pořadač :) taky tu mám foto drahé polovičky a nějaké ty kamínky a nemysly z dovolených, svíčka nesmí chybět :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně, Arwen, kamínky, fotky a nesmysly z dovolených jsou perfektní inspirací pro pracovní stůl. Akorát si myslím, že "nesmyslům" z dovolených se správně říká "nepostradatelné a nezbytné veledůležitosti". ;-)

      Vymazat
  24. Anonymní12:32

    Ahoj Vivi,
    miluji tyhle typy tvých článků, protože mě pokaždé tzv. zvednou ze židle a mám sto chutí
    svůj život nasměrovat trošku jinam a jinak. Svíčka je také kouzelný nápad a navíc ho mohu
    zrealizovat hned teď (koupila jsem si totiž vanilkovou svíčku hned ráno, jak jsem si přečetla
    tvůj článek v mobilu). :o)
    Tebe a všechny čtenáře zdraví Irena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je senzace, moc jsi mě potěšila. :-*

      Vymazat
  25. Vivi, ty jsi prostě jednička! Vždy tak optimisticky a mile. Je radost tvé články číst. To je další rituál v pořadí - přečíst si tvůj článek u té kávy a svíčky :-) to pak už mne nikdo nezastaví, až ta čokoláda odpoledne nebo večer...krásný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, na to se dá "napsat" jen jediné: ♥

      Vymazat
  26. Mít tak nádherné místo k práci, taky bych se těšila :) Krása, opravdu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám nápad, milá Jill - což takhle si takové místo k práci vytvořit? Je to hračka, stačí jen šikovná nástěnka, barevné pastelky a pár milých osobních věcí a je to hotové ;-).

      Vymazat
  27. Krásný článek. Jen tedy já jsem spíš typ na tvůrčí chaos, když začnu věci moc třídit a ukládat, tak to potom musím zase vytahovat (=fůra práce. :) ).
    Jinak si ale taky moc ráda zpříjemním den. Už dlouho plánuju koupit tulipány, musím se k tomu donutit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá An, vsadím se, že v tvém "tvůrčím chaosu" se budou tulipány obzvlášť fešácky vyjímat ;-).

      Vymazat
  28. Vivinecka znova genialne!
    Tie farby a fotky a malinke drobnosti, ja si tu pripadam ako v hrackarstve! :))
    A si borec, ze sa nenechas tak lahko prevalcovat a drzis situaciu pevne vo svojich packach.

    Na ten dreveny organizer si ma O-kam-zi-te nalakala ;) Slubujem si od neho vela...
    Nech ti to len tak pracuje :**
    t.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tintinko, na tvoje komentáre toho chcem vždy toľko napísať, ale nakoniec sa len usmívám a radujem a spokojne pokyvujem. ;-) A ďakujem.♥

      Vymazat
  29. Pak už bych nevěděla, jestli jsem v práci nebo v ráji .. :D:D

    OdpovědětVymazat
  30. Ten organizér vypadá krásně :)

    OdpovědětVymazat
  31. Anonymní16:10

    Úžasné fotky!!! Typ číslo 1, 2, 3, 4 a 5 budu aplikovat na svůj studentský stoleček ještě dneska!:)) Zuza

    OdpovědětVymazat
  32. ♡ Vivi tá prvá fotka, až mám chuť vstať a upratať stolík! A asi to aj hneď urobím. A za odmenu si spravím dobrú kávičku a odkrojím si kúsok malinového brownie, ktoré som piekla, veď si zaslúžim po uprataní, nie ? ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach áno, po upratovaní prichádza odmena a v tvojom prípade, Bashinko, je tááák sladká! A ja idem teda taky rýchlo upratať a chcem za to dva kúsky (alebo tri, prosím pekne)..malinové brownie ja mam totiž najradšej. ;-)

      Vymazat
  33. Mám podobné motivace ;-) Když jdu do práce, už se těším na večerní vaření... :-) bára.kára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, přiznám se, že já tedy na večerní vaření ráno nemyslím nikdy, ale to bude asi tím, že večer u nás doma nebývá moc jídla, takže se budu muset zastavit u tebe doma - tebe totiž tipuju na teplou večeři a tu já tuze ráda. ;-)

      Vymazat
  34. Pekné tipy. Určite sa mi hodia ! :)

    OdpovědětVymazat
  35. Vivi, krásné tipy :) V práci je sice neužiju, ale aspoň si tak můžu vyhrát doma :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/01/spotrebovano-leden-2014.html

    OdpovědětVymazat
  36. ..toho ptáčka tyrkysáčka tohou toužííím mít:) je to moje milovaná barva,,,vypadá tak optimisticky, ten by mě tím nakazil pokaždé, jak bych ho zahlídla:)..sím kde se dá koupit? děkuju Káťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Káťo, ptáček je z jednoho mrňavého obchodu z Hluboké nad Vltavou. Koupil mi ho můj muž jako takovou malou milou pozornost, ale víš co? Já se tam brzy podívám a kdyby ho ještě měli, koupím ho a dostaneš ho ode mě jako dárek. Teď mu ještě koukám na zadeček a je tam napsáno: www.d-i-o.com (tak na téhle webové adrese bys ho asi našla, pokud už by ho neměli na Hluboké). ;-)

      Vymazat
    2. Vivi tys mě tak potěšila tedka:) se usmívám doširoka:) že jen tak napíšu a jen tak jsem obdarovaná - néhmotně,ale emočně pocitově:) ve světě netu toto že se najde....dárek od tebe už jsem tedka dostala a děkuju za krásný ráno:) a kdyby byl i ptáček budu moooc ráda- když nakoukneš ke mě je jasné, že by tu byl hnedka doma:) přeju ti radostný den Káťa

      Vymazat
    3. Ahoj Káťo, děkuju moc - jsi zlatá. To by v tom byl čert, aby jeden člověk druhému nechtěl udělat jen tak radost, aby si lidi vzájemně nepomáhali a neobdarovávali se. Když se dává a rozdává, hned je na tom světě o něco líp ;-).

      Vymazat
  37. Anonymní21:49

    Milá Vivinko,

    pro dnešek už Tě zdravím od nového pracovního stolu a sice z Paříže O:). Bože jak já to tu miluju. Po 3 dnech v práci mě terpve čeká si na novém stole udělat pořádek, ale můžu ti říct, že až se někdy budu vracet en République tcheque, asi si budu muset objednat privátní letadlo, abych dopravila všechny vychytávky, kosmetiku a maličkosti, které jsem u nás nikdy neviděla. Kudy chodím, tudy na Tebe myslím...;) Čekej poštovního nebo emailového holuba.

    Bonne nuit
    El

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, Elinko, už? To snad ani není možné, jak to uteklo...takže už jsi v mé milované Paříži, už brázdíš tamější ulice a malé obchůdky, které v nich čekají na Tvou návštěvu, už očicháváš "Avenue des Champs-Élysées" (tam to tak krásně voní), ochutnáváš křupavé rohlíčky a jablečné taštičky, vybíráš pohledy pro své blízké a...a přitom všem na mě myslíš (to je nádhera!!!). Na každičkou podrobnost se moc těším a jsem nedočkavá (a chci, abys ke mně vyslala všechny holuby světa - doopravdické poštovní s pařížským razítkem i ty e-mailové...jen abych už o Tobě a Tvém pobytu v Parisu věděla všechno). ;-)
      Měj se krásně a ať jsi tam šťastná. :-*

      Vymazat
  38. Krásné tipy, ale bohužel nebudou fungovat na školu :/ Někdy mám takovou nechuť tam jít! No a to je pak celý den na nic... Nemáš nějaké tipy na toto téma?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Klárko, budu se snažit nějaké ryze studentské tipy vymyslet, ačkoli jsem doufala, že i tenhle článek bude aplikovatelný pro lidi školou povinné - hlavně pro ty, kteří získávají školní informace z internetu a dělají až do noci referáty ;-). Ale je mi jasné, že jinak si v lavici těžko zapálíš svíčku a naliješ kafe...tak já něco vymyslím. Když jsem chodila do školy, tak jediný tip, jak si ulehčit školní docházku byl "moc tam nechodit", ale o tom radši pomlčím a vymyslím něco jiného ;-).

      Vymazat
  39. Asi si přisunu můj pracovní stůl, proti tomu tvému. A ujišťuji, mám na něm také pořádek!!! Jenom mi na něm nevoní ta svíčka:-D Přeji ničím nerušené láskyplné úřadování:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lezartsku, hlásím, že můj pracovní stůl je pro všema čtyřma nohama a už se těší, až bude stát vedle toho tvého! :-**

      Vymazat
  40. Milá Vivi, na takovém pracovním stole se musí plnit povinnosti jedna báseň. Moc se mi líbí dřevěný pořadač, mléčenka, medvídek na ořezávátku.. Spolu to působí útulným dojmen, a hned mám pocit, že tak je to správně, a jinak by to ani být nemělo. Děkuji Ti za zpříjemnění dne. Již se oblékám, a jdu si vybrat svíčku. =))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, milá Polly, všechno je přesně tak, jak má být. ;-)
      A já děkuju Tobě - milé komentáře mi totiž vždycky "zrůžoví" den. ♥

      Vymazat
  41. Ách kakao - nejlepší volba vždy a všude. ;-)
    Nahlížení do šupíků je snad ještě lepší než nahlížení do kosmetických taštiček, to by se mělo na blozích zavést. ;-) A ty se měj krásně :-*

    OdpovědětVymazat
  42. To se pak musí pracovat jedna radost ♥
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  43. Veľmi inšpiratívny článok. Mala som chuť si spraviť na stole poriadok a potom som prišla nato, že to bude trochu problém. Mne sa sem zmesti notebook, stojaník na pera, sviečka, papiere, šálka s čajom/vodou a niečo pod zub, ale ostatné veci musím mať po šuflíkoch. Ale keby mám väčší stôl toto by bol skvelý nápad ako ho zútulniť a človek by sa tešil z postele medzi svoje milé, malé drobnosti za stolom. :)

    OdpovědětVymazat
  44. Vivinko, u tebe mám pocit, že bys dokázala zpříjemnit snad i hladomor. Vypadá to, že článek si přečtu ještě párkrát a to hned zítra ráno. V tom by byl čert, aby to se mnou nehnulo :)

    OdpovědětVymazat
  45. Jé všechny ty věcičky vypadají moc pěkně, a povím ti že já mám taky velkou slabost pro svíčky, mám je všude :)

    OdpovědětVymazat
  46. Taky potřebuju pořádek. Všude a vždycky.
    Mimochodem, odkud máš ten růžový diář/zápisník/nevím-přesně-co-to-je na poslední fotce pod svíčkou? Asi jsem se do něj zamilovala!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Amy, jsem ráda, že jsem našla spřízněnou pořádnou duši ;-).
      Diář uvidíš líp v tomhle článku:
      http://www.vintageblog.cz/2014/01/ruzovy-diar-aneb-jaky-bude-rok-2014.html
      a je z Ebay:
      http://www.ebay.com.au/itm/DAY-DAY-Diary-Journal-Planner-Scheduler-V-4-/280594900019?pt=US_Women_s_Accessories&var=&hash=item870b73e912

      Vymazat
  47. Skvelé tipy, určite nejaký z nich využijem, hlavne mám na stole hrozne veľa vecí, ktoré z neho nezmiznú, pretože všetky do jedného sú pre mňa životne dôležité, tiež nemám rada organizovaný neporiadok a vidím, že nástenku si fakt musím vylepšiť nejakými super inšpiratívnymi vecičkami. Len škoda tej sviečky, v open-office by mi to asi kolegovia netolerovali.
    Bianka

    OdpovědětVymazat