26.2.14

6 tipů, jak si zvednout náladu

1. Francouzský film Červený balónek z roku 1956 umí koutky úst zvednout poměrně spolehlivě. Možná už vás taky někdy napadlo, že nebýt barevných a rozevlátých balónků, byl by svět smutnější. Stačí si jeden koupit, nafouknout ho a pozorovat, jak se vznáší k oblakům. S takovým balónkem se užije legrace. A což teprve, když je to balónek červený...
Červený balónek je tiché vyprávění o přátelství mezi malým pařížským klučíkem Pascalem a jeho balónkem. Film má 34 minut, ale za tu krátkou dobu stihne svým úsměvně poetickým a dojemným příběhem chytnout za srdce. Ty nejlepší věci bývají úplně jednoduché. A k filmu jahodové karamelky - nezbytnost, řekla bych.

2. Sníst tolik čokoládových bonbónů, na kolik jich jen má člověk chuť a papírky nechat povalovat po bytě. Hotová anarchie! Zvedne to náladu vždycky, opravdu. ;-)

3. Bílý lak na nehty - celá léta se mořím s francouzskou manikúrou, abych si (konečně) v jarním vydání amer. Vogue přečetla, že nejsuperparádnější a nejmódnější je bílý lak. A protože mě módní trendy nechávají chladnou, okamžitě jsem do drogérie upalovala pro bílý lak na nehty. A co k tomu říct teď, po nalakování? No že "ano ano ano" - bílá vypadá na nehtech čistě, elegantně a jarně a tolik lidí mi nehty chválilo, že jsem vám o bílém fešákovi musela nutně říct. A vůbec - mělo mě to napadnout už dávno.

4. Obléknout si ponožky s koloušky (Gate, pár 38,-), které dovedou hezky překvapit (nejvíc asi v kombinaci se střídmým oblečením - jednoduché černé šaty, bílá košile, taková ta "stylová unisexovost", u které se předpokládají jednobarevné ponožky v temně černé nebo krémové barvě). Těšte se, jak se všichni budou divit, až se zujete. Anebo se nezouvejte a mějte své malé kolouškovské tajemství.

5. Muži v lodičkách...nikdy bych si nemyslela, že to bude vypadat tak směšně. A šíleně. A nepřijatelně. A nakonec vlastně docela zábavně. Ale rozhodně jsem nemohla dopustit, aby mužům jejich červené obutí v březnové Marie Claire zůstalo (proto jsem namalovala ptáčka, který už na zneškodnění červených lodiček vlevo na fotce pracuje).

6. Růžový zápisník - to je můj starý trik. Dělám to tak už celé roky, že si pořizuju růžové notýsky, namaluju na jejich desky zlatou barvou kroužky (já vím, to je taková hloupost s těmi kroužky, ale už to ke mně patří) a pak si do nich píšu, jaké věci, momenty nebo místa mě dělají šťastnou. Dřív jsem si své "šťastnosti" zapisovala jen do diáře, ale nestačilo mi místo. Když mám (naštěstí jen jednou za čas) náladu pod psa a pocit, že jsem převelice nešťastná dívka a tak už to zůstane navěky, stačí se jenom mrknout do mého sešitu a hned se za svůj splín zastydím, protože zjistím, že k němu vlastně nemám důvod, když vlastním sešit s tolika zaznamenanými radostmi. Někdy si své štěstí prostě člověk musí zapsat, aby nezapomněl...


Vivi podpis

72 komentářů:

  1. Díky za super tipy Vivi :)
    Ty ponožky s kolouškama jsou božšké, růžový zápisník je kouzelný a muži v lodičkách k popukání. Film určitě zkusím někde na netu pohledat :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/02/giveaway-insta-post-2.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní10:30

      Je ke stažení na Uloz.to a před chvílí jsem si ho pustila. Dokonalý film. Eva

      Vymazat
    2. Výborně, mám radost, že se dneska bude na obrazovkách mých milých čtenářů vznášet "Červený balónek". ;-)

      Vymazat
  2. Ten růžový zápisník je moc fajn nápad :)

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní10:14

    Vivi,
    já tě fakt miluju! :) Máš úžasné nápady, náladu jsi mi zvedla o sto procent. Ty bonbonky vypadají jako moje oblíbené od Lindt. :D
    Míša

    OdpovědětVymazat
  4. Ty ponožky jsou dokonale! Jsem se dívala na seznam prodejen GATE v Praze. Proč nejsou skoro žádné na jihozápadě? :-) Holt budu muset vyrazit na Václavák... S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anebo přijeď do Budějovic - do Mercury, tam mají ponožek s koloušky a se srdíčky spoooustu ;-).

      Vymazat
  5. Tak mňa by priviedlo na mizinu, keby som jedla TIETO čokoládové bonbóny toľko, koľko chcem. :D
    A ten vtáčik je správny. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Majo, to jsem si taky myslela, ale oni jsou tyhle poctivé čokoládové bonbóny tak syté, že stejně nedáš víc než 4 najednou ;-).
      A vtáčikovi to ráda vyřídím. :-*

      Vymazat
  6. Krásné tipy :o). Musím se rychle poohlédnout po filmu a nějakých karamelkách, tomu prostě neodolám :o). Tak ať máš co nejvíc šťastných dnů Viv :o*!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Deni, anebo se po ničem nepoohlížej a rovnou přijď ke mně domů - je tu všechno, co potřebuješ. I ten gramofon a Beatles, jak jsme se na nich společně domluvily minule...pořád čekáme ;-).

      Vymazat
  7. Anonymní10:29

    "Protože mě módní trendy nechávají chladnou, okamžitě jsem do drogérie upalovala pro bílý lak na nehty" :-DDD Tak přesně takhle to mám taky :-D Hned ráno, jak jsem sedla k tvému blogu jsem si stáhla Červený balónek a teď tady u toho bulím. To je nádherný film, díky moc Vivinko! E.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, je to dojemné...na konci, ale jinak úsměvné a veselé,tak si otři slzičky. ;-)

      Vymazat
  8. Hned som sa prestala okunat a dala som si aj dalsi pasik z cokolady, co mi tu troni na stole :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře jsi udělala, milá Celeblith ;-).

      Vymazat
  9. Ten zapisnik je super napad! Ja kdyz mam splin, jdu na dlouuuhouuu prochazku. Nic mi nezlepsi naladu tak, jako cerstvy vzduch a krasna priroda. A nebo si listuju fotkama z dovolenych a ruznych party... .

    OdpovědětVymazat
  10. Vivi bílý lak je nádherný-jako sníh ! Takový jsem ještě neměla,ale jakmile půjdu do drogerie tak jej hned kupuji.A co je to prosím za značku.Takhle nádherně bílý lak jsem ještě neviděla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A představ si, že to ještě na fotce zdaleka není tak bílý jako ve skutečnosti ;-). Značka L'Oreal Paris (se těším, že budeme mít stějný nehtíky) ;-).

      Vymazat
  11. Anonymní10:57

    Viví, odkuď je prosím ta zebřička a ten zápisníček se zlatými puntíky? Mockrát děkuji. Jana N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jani, zápisníček je z Asosu (kroužky jsou domalované zlatou barvou), zebřička je z Ebay, ale určitě ji seženeš třeba i v hračkářství. ;-)

      Vymazat
  12. Och tie ponožky!!! Idem mrknúť do Gate :) A chlapy v lodičkách? WTF? :D

    OdpovědětVymazat
  13. Ty ponožky jsou dost boží :)

    OdpovědětVymazat
  14. Tohle je ten nejpozitivnější a nejroztomilejší článek, jaký jsem za poslední dobu četla! :-)
    A mám neskutečné nutkání si pořídit ponožky s koloušky!

    OdpovědětVymazat
  15. Film jsem si naordinovala k poobědové kávě a balónek připsala na nákupní seznam. Trik s bonbónky praktikuje můj malý nezbeda a působí to na mě opačně, zkusím tedy zjistit, jaký efekt to má, když ty papírky nechám všude povalovat sama :) A jelikož i já módní trendy vůbec nesleduji a nepraktikuji, vytahuji bílý lak a pro lepší náladu doplňuji barevnými flitříky :) Krásný den Vivi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Reny, no nejsi ty naprosto báječná?! ♥

      Vymazat
  16. haha, tie čokoládky sú super, ale ja zvyknem mať hrozne hroznú výčitkovú náladu po zjedení akejkoľvek sladkosti :D
    a biely lak na nechty je superský. dlho dlho sa mi to nepáčilo lebo mi to hrzone pripomínalo bielitko ktoré používam v zošitoch a bolo to nevkusné. ale tak mením sa a biely lak teraz všetkými desiatimi! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale "výčitkování" se dá odvyknout - opravdu. ;-)
      A víš, co je výhoda? Že s bílým lakem taky můžeš případně promazat neplechy v sešitě a ještě s ním dělat parádu. Mě to samotnou překvapilo, že bílá vypadá na nehtech tak dobře. Je to zkrátka dobrodružství, to naše kosmetické dovádění ;-).

      Vymazat
  17. Anonymní12:29

    To je božský. Všechno! Pro ten bílý lak na nehty po práci letím a s ponožkama s koloušky to platí také. Vivi
    ty to se mnou umíš. :-)))

    OdpovědětVymazat
  18. Tiež mám také ponožky, nemohla som ich tam nechať, aha!
    http://instagram.com/p/iwVirmwIUz/

    A ružový zápisník treba! Ak nie zápisník, tak aspoň diár vo farbe cukrovej vaty a písať si doň všetky milé spomienky a odložiť si ho do krabice, ktorú potom nájdeš o pár rokov a usmeješ sa!

    OdpovědětVymazat
  19. Úžasné tipy, vďaka Vivi :-).
    The city of fashion

    OdpovědětVymazat
  20. Mě se ty kroužky na tom deníčku líbí moc. A jak Ti ladí s tou lahvičkou...A srdíčko zase s bločkem...Ty jsi vážně nezřízený detailista!:)

    OdpovědětVymazat
  21. Též jsem si včera jeden kolouškovský pár pořídila. A dva páry puntíkatých. Jak o tom přemýšlím, mám hrozně málo "seriózních" ponožek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá eM, výborně, kdo by stál o seriózní ponožky? ;-)

      Vymazat
  22. Anonymní16:57

    I love your posts, dearest Vivi. Amazing! Your Megan from Sw. ♥

    OdpovědětVymazat
  23. moc pěkné tipy! ;-) já si zvedám náladu tvořením, tedy spíš vařením a pečením, lakováním nehtů, upravou fotek a maličkostmi bára.kára

    OdpovědětVymazat
  24. Milá Eskandriel, tak to se pozná dívka se skvělou intuicí na módní trendy ;-). Ale prosím Tě, bylo to taková roztomilá a neokoukaná hrubka...měla jsi to nechat ;-). ♥

    OdpovědětVymazat
  25. Dnes mi zvedlo náladu jen si ten článek přečíst, díky :)

    OdpovědětVymazat
  26. Čokoládové bonbony je super nápad. A notýsek bezkonkurenční.

    OdpovědětVymazat
  27. Ten film zní dobře! bonbony bych taky zvolila :)

    OdpovědětVymazat
  28. Ja mam prave bielo-lakove obdobie, ale mojmu priatelovi sa to nepaci..vraj divne..pfffff nevie co je trendy! Biela je ako nova cervena! Strasne mam rada biele nechty a ako ozivia kazde oblecenie!
    A tie ňuňaté ponožtičky aaah!! skoda ze tie Gatie ponozky su take..ehm..menej kvalitne. Aj žabkové, aj sovičkové a dokonca aj tie jabĺčkové sa mi rychlo opotrebovali :/

    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Siu, hovoríš, že biele nechty sú ako nová červená?! Ó áno! To sa mi veľmi páči ;-). Biele nechty vyzerajú nežne a luxusne a my to vieme. ;-)
      No, práve preto si vždy kupujem toľko párov, aby sa mi len tak neopotrebovali. ;-). Žabky, sovičky, jabĺčka ... ty si môj človek. :-*

      Vymazat
  29. Všem vám moc děkuju za moc milé komentáře. Jste superbezvadní. ;-) ♥

    OdpovědětVymazat
  30. Jee ten ptáček je peckovej!:D

    OdpovědětVymazat
  31. Asi potřebuji bilý lak na nehty... :-) Ti pánové - mně to vyloženě přijde jako znásilnění lodiček :-) Ledaže by si do nich vzali kolouškovské ponožky :-)))
    A děkuji za další milý a osvěžující příspěvěk!
    Ivana

    OdpovědětVymazat
  32. Anonymní9:14

    Tvoje články mě strašně baví, pokračuj v tom, co děláš, protože já sem k tobě chodím nabírat energii a radost ze života.
    Zdraví věrná čtenářka Jana Chvátalová

    OdpovědětVymazat
  33. Ahoj Vivi! :-)
    Tak jsem se přistihla, že šest tipů mi nestačí - začínám být pěkně neskromné děvče! :-). Čtu, co čtu, hltám tvé povídání a ani se nenadám a jsem na konci! :-). Ty ponožky mne naprosto dostaly - ano! to jsi přesně ty! :-) A musím ti napsat, že jsem si v únoru také udělala radost, koupila jsem si zelený podsedák a správně vtipnou sošku oslíka + milion dalších věcí, jenže dobrá půlka se u mě ani neohřeje a ve vhodný čas poputuje dále. ;-) ;-) ;-)
    Jahodové žvýkací bonbónky já moooc ráda! :-D

    Vivi měj se nádherně a ahooooooooooooooj! :-***

    OdpovědětVymazat
  34. Ješiškotešmankote! Ponožtičky! Ružová so zlatou! Biely ó-áno-lak! Vivinko, ty kúzelník, ty presne vieš, ako na mňa!;-) Ale aj to už dávno vieš...♥ ;-) Ach jéj, také sladké ponožky, to svet nevidel, to ani najčokoládovejšie bonbóny netromfnú, nie nie, ty si vládkyně všech námořnic (som videla na FB;-) a všech nejroztomilejších nákupů! :-***

    OdpovědětVymazat
  35. Přesně takovýto článek jsem si potřebovala přečíst, aby mě přešla zlá nálada.Díky ;).
    Jo a ty ponožky jsou úplně boží!

    OdpovědětVymazat
  36. Krásný článek a připomněl mi, jak jsem jednou z večírku měla hooodně červených balonků a zrovna přijel malý taxík. Byla to ohromná legrace!

    OdpovědětVymazat
  37. páni :) ty ponožky musím mít! a ten zápisníček je skvělý nápad :) a co teprve bombonová anarchie! skvělý článek jako vždy, Vivi :)

    OdpovědětVymazat
  38. Ty jsi proste k sezrani, mila Vivi:)

    OdpovědětVymazat
  39. Růžový deníček a bílý lak na nehty - úžasné na spravení nálady :-)

    OdpovědětVymazat
  40. plán na víkend je jasný, mraky bonbonů a Červený balonek.. :))

    OdpovědětVymazat
  41. S tím růžovým dneičkem ,to je fakt dobrej nápad :)
    http://elegant-fashion1.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  42. Vivi, s takovými věcičkami je člověku hned o něco lépe, i když se na ně jen dívá a pšíká a kašle u toho jako já. :-D
    Bílý lak mám také a nanehtech vypadá opravdu skvěle, navíc k těm našim zrz vlasům, to jde perfektně, no ne? :) Lindt bonbony zlepší náladu podle mě pokaždé, jsou totiž naprosto úžasné.
    Navíc vten tvůj růžový zápisník je nádherný, já mám místo něho Style Journal od Moleskine, kam si píšu mimo jiné i nápady na to, co pěkného si vyrobit. Zrovna odpoledne, když jsem spala mi vytanulo na mysli, kam dát krajku na šaty, které mám právě rozešité, takže jsem otevřela oči, popadla tužku žurnálek a už jsem to tam naškrábala. :)

    OdpovědětVymazat
  43. S tím sešitem je to skvělý nápad, já si do diáře spíš píšu to, co mě štve, protože se z toho potřebuju vypsat, takže by se mi hodilo i něco takového, do čeho by byla radost podívat :)!

    OdpovědětVymazat
  44. Anonymní21:53

    Krásné fotky, vtipný článe - jedno velké SUPER. :)

    OdpovědětVymazat
  45. Drahá Vivinko..
    Děkuji Ti za nápady,všechny mě potěšily..
    Líbíla by se mi fotoreportáž obličejů vyfocených při pohledu na kolouškovské ponožky:-)
    Růžový zápisník je sladký,jako štěstí samo..A máš pravdu jedná se o tak přítomné a někdy tak letmé okamžiky,že je dobré mít je zapsané,aby člověk na ty momenty nezapomněl a v případě potřeby využil..Posledních pár dní by se mi určitě hodil..
    Měj krásné a samé veselé dny..
    Děkuji Ti
    Bi

    OdpovědětVymazat
  46. Jé, koukám že jeden koloušek ti utekl i na ikonku blogu, moc roztomilé :-) A děkuji za krásné tipy, já dnes zrovna nemám dvakrát radostnou náladu, ale naštěstí mám také sešítek kde jsou snad nějaké ty veselé chvíle zaznamenané :-)

    OdpovědětVymazat
  47. Ty ponožky jsou užasné :-)

    OdpovědětVymazat
  48. lakuji si nehty, pojídám čokoládu a u toho hltám jeden článek za druhým :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak takhle vypadá můj vysněný čtenář. ;-) :-*

      Vymazat
  49. Koulouškové ponožky som mala v ruke, ale nemali moju veľkosť :(. V Prahe ich zasa nemali vôbec, ale zoberiem si z teba príklad a naklušem do Gate a zoberiem si rovno troje! Bielučičký lak zháňame s maminou už dlho a pozerám odkiaľ je tvoj, bežím zvestovať mamine a hor sa do DMky. Nakoniec snáď už len ten ružový zápisník, ktorý si idem vyrobiť/kúpiť. Je to dokonalý nápad (prečo ma to nikdy nenapadlo?) :))

    Ema

    OdpovědětVymazat
  50. Moc vám všem děkuju za nejbáječnější komentáře. Děláte mi jen samou radost ;-).

    OdpovědětVymazat