10.2.14

Netradiční valentýnské dárky aneb je lehké se zamilovat

Něco je ve vzduchu...má to sladce růžovou barvu (nebo vášnivě červenou?), voní to po pivoňkách a je to nakloněno k brzké romantické oslavě. Hádanku jste určitě vyluštili snadno. Je to láska. Láska, která má už v pátek  svůj velký den. A i když svátek sv. Valentýna někteří milují, jiní zatracují, mně se prostě jen líbí myšlenka oslavy toho, že na světě nejsme sami. Že se na chvíli zastavíme a uvědomíme si, kolik lidí milujeme a kolik lásky se do nás vejde.
Valentýn není svátek, který nařizuje říkat "miluju tě" a dát partnerovi holicí strojek koupený v povánočním výprodeji. Je to den, kdy od nás našim kamarádkám ve schránce přistane nečekané psaníčko, kdy si uděláme čas na dlouhý holčičí telefonát s mamkou, kdy vyrobíme nějaký roztomiý dárek anebo v obchodě pořídíme něco výjimečného pro ty, které máme rádi. Chci, aby to byl zvláštní den pro všechny, na kterých mi záleží.
A tak pokud taky chystáte rozmazlovací překvapení pro sebe (proč by ne?), mamku, kamarád(k)y, nebo pro drahé polovičky, mám tu pro vás tipy na dárky, do kterých jsem se zamilovala, a které spolu s ručně vyrobenou valentýnkou, s pusou a pohlazením vykouzlí moře (nebo rovnou celý oceán) radosti. Vybírala jsem na Zoot.cz,protože od nich má člověk balíček v ruce během pár hodin nebo do druhého dne, takže ideální shop pro netrpělivce (hlásím se) nebo pro ty, kteří rádi shání dárky na poslední chvíli. 
Pojďme se teď zahalit do obláčku potěšení z vybírání dárků...

PRO NI

1 2 3 4 5 6 7

1. Toaletní voda a tělové mléko BSQ s vůní bílého bergamotu je přesně tou správnou dávkou luxusu, kterou si občas (nejen na Valentýna) naše tělo (a hlavně srdce, které se tak snadno dokáže zamilovat) žádá. Vůně i design jsou inspirovány padesátými léty a Zlatým věkem Couture a na mě se tehdejší "zlatá éra" plná rozkvětu přenesla až nečekaně rychle. Dej mi tenhle úchvatně voňavý set jako dárek a budu jen tvá.
2. Taštička Catseye London - ať už s králíčkem, bílým psíkem nebo s plážovým retro motivem dovede rozzářit nejenom tvář, ale i obsah každé kabelky. Dejte do taštičky nějakou drobnost nebo růžové bonbóny a dárek snů je na světě.
3. Luxusní bílý župan nebo jakékoli negližé od Donny Karan je v plné polní připraveno, aby s ním jeho majitelka strávila jen samé pohádkové chvíle plné relaxace. Takové kousky nosívají filmové hrdinky a já si říkám, proč bychom nemohly být (aspoň na chvíli) jako ony?
4. Růžová osuška Sensei je takovým kouzlíčkem z cukrové vaty. Jsem blázen do bílých a růžových osušek, protože strakaté ručníky mě nikdy neosuší s takovou péčí a něhou jako ty nadýchaně růžové.
5. Svíčky Parks London nebo svíčky od The Country Candle Company mají velkou moc. Stačí je sevřít v dlaních, přičichnout k nim a najednou máte pocit, že se na světě neděje nic zlého, že jste v naprostém bezpečí, a že nemáte žádný úkol, který by čekal na vyřízení. I když...vlastně jeden máte. Zapálit svíčku, pustit hudbu vašeho srdce, odpočívat a usmívat se.
6. Fotorámeček s krajkou určitě nezůstane dlouho prázdný. Něžnou krajku bude brzy zdobit fotka těch, které nejvíc milujete.
7. Sametové baleríny říkají své poselství naprosto zřetelně: "nazuj si nás, usaď se v křesle, čti si oblíbené knížky, dívej se se mnou na nejlepší filmy, popíjej Chardonnay a uvolni se". A to se rozumí, že domácí balerínky, které to mají v nohách tak srovnané, se musí poslechnout na slovo.


PRO NĚJ


1 2 3 4 5 6 7

1. Dárkové balení pro vypěstování své vlastní rostliny je milý a originální zahradnický dárek, který bude vašeho muže těšit dlouho. Vlastně tak dlouho, dokud bude květináč se semínky zalívat. Stejně tak, jako je potřeba pořád hýčkat a starat se o svou lásku, tak je potřeba starat se o malou rostlinku. Tak co myslíte, zvládne to váš zahradník? 
2. Dámské kalhotky Na roztrhání - ne ne, není to chyba v textu, tyhle vášnivě dvojsmyslné bombardézky jsou opravdu dámské, a přesto zařazeny do seznamu "dárky pro něj". Je s nimi totiž jasný plán. Až bude váš partner poblíž, obléknete si je, zavřete dveře, zamknete a je to... Každá zlobivá holka ví, že kalhotky se nemusí zařezávat a škrtit, aby rozdmýchaly vášeň - jde to i v pohodlném prádle, když je na něm napsaný ten správný text.
3. Sluchátko hi-Ring k chytrému telefonu ocení styloví a vtipní milovníci technických vychytávek. Dá se díky němu telefonovat (překvapení, že?), komunikovat přes Skype nebo třeba poslouchat hudba. A věty jako "miluju tě" se do něj prý říkají úplně samy...
4. Placatka Disaster pro každého pána, který si potřebuje dodat trochu kuráž. Třeba když chce požádat svou přítelkyni o ruku...hmmm, tak to rozhodně vypadá jako dárek, do kterého se vyplatí investovat. ;-)
5. Povzbuzující čaj English Tea Shop, který přesně ví, co dělat, když se nám nedostává energie. Stačí přelít jeden z dvaceti sáčků horkou vodou a už jen vůně máty, ostružin, ženšenu a dalších bio rostlinek spolehlivě zaplaší únavu. Takže pokud se vám zdá, že váš milý by mohl být ve vztahu k vám trošku aktivnější, vařte mu tři šálky denně a pak si povíme, co to s ním udělalo. A hotový čaj doporučuju přelít do nějaké super stylové nádoby, kterou najdete tady.
6. Pánské boty na doma Something Special Slipper Boot mají několik výhod, které muž nesporně ocení. V předsíni už si po zutí svých oblíbených conversek nebude připadat jako nahý v trní, ale bude mít na noze jejich stylovou domácí alternativu, už nikdy nenastydne "od nohou" a protiskluzová podrážka zajistí, že zůstane nohama pevně na zemi.
7. Stylová pánská taška Marshall - legendární značku Marshall už neoceňují jen muzikanti (už jsem vám ukazovala naše pádesátikilové Marshall kombo, které máme v předsíni?), ale taky módní fajnšmekři. Stylově obnošený vzhled, praktické kapsičky uvnitř a výborná kombinovatelnost - už úplně vidím, jak se mi bude hodit k novým džínám (nedá se nic dělat, když je taška unisex, tak to znamená jediné - půjčování povoleno).
Vivi podpis

48 komentářů:

  1. Anonymní9:48

    Mám strašně ráda váš blog a vaše fotografie. Hrozně se těším na každý příspěvek. Jen tyto reklamní články, kde propagujete jednu konkrétní firmu jsou pro mne trochu zklamáním, ale na druhou stranu to i trochu chápu. Ale to je jen můj problém. Reklamu dnes tedy přeskočím a budu se těšit na další váš příspěvek. Mějte se moc pěkně a hezký den. Magda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Magdi, to je skvělá zpráva, moc mě těší, že máte můj blog ráda; děkuju. ;-) Co se týče mého dnešního článku, můžu vás ubezpečit, že to není propagace, o kterou bych byla někdy někým ze Zootu požádána (nikdo od nich ani nemá tušení, že o nich na svém blogu píšu). Ale mají krásné designové věcičky, líbí se mi fungování jejich obchodu, nakupuju tam, a když dávám tipy na Valentýna, je to inspirace nejen pro ostatní, ale taky pro mě samotnou. Moc mě baví hledat v obchodě to nejlepší a pak to představit v článku. Takže věřím, že se vám časem začnou i tyhle "tipovací" články líbit, protože mě těší je psát. ;-)

      Vymazat
    2. Anonymní6:33

      Ahojky Vivi,
      jenom piš piš piš, protože já všechny tvoje články bez rozdílu hltám. Umíš poskládat písmenka a obrázky způsobem, že se musím při čtení pokaždé usmívat. :) Valentýna jako svátek nemusím, ale ty jsi ho pojala jako svátek lásky a to je úplně jiné kafe, to beru. :) Už mám v košíku parfém a mléko s bergamotem, ale ještě se tě chci zeptat, jestli jsi tu vůni očichala a můžeš jí nějak popsat a jak dlouho vydrží? Přece jen kupovat naslepo parfém se trochu bojím.
      Lenka

      Vymazat
    3. Milá Leni, jéé, jsi moc zlatá. :-* Tak jen se mi tu pořád tak hezky usmívej. ;-)
      Co se týče tělového mléčka a parfému s bergamotem, tak jsem doma měla tělové mléko (je to asi rok a půl zpátky a jeho vůně je opravdu krásná...To jsem ti moc nepomohla, viď? Tak dobře, zkusím to popsat blíž. Je to taková sametově jemná vůně s jiskřivým objetím tónů pomeranče. Je svěží, ale ne štiplavá, spíš hladivá a tělové mléko mi vydrželo po nanesení vonět několik hodin. Proto když jsem viděla tenhle set, tak jsem zatoužila vlastnit to bergamotové mlíko znovu a hlavně ho chci mít v parfému. Podle mě to bude skvělá volba na jaro a léto (budu mu trošku nevěrná s letním Marcem Jasobsem) ;-).

      Vymazat
    4. Anonymní21:40

      Ahojky Vivi,
      jsi úžasná! Mockrát děkuji, objednávám a potom Ti dám vědět, jak jsem s parfémem spokojená. Používala jsem dlouho toaletní vodu Chloe See by Chloe eau fraiche, ale chci nějakou změnu právě na jaro, jak píšeš. :)
      L.

      Vymazat
    5. Anonymní22:27

      Ráda si u tebe pročítám i komentáře, je to vždy příjemné pokračování tvého článku,
      ale dnes mne tedy dost zarazil ten komentář Magdy. Ta holka je úplně mimo.
      Jednak tvé články jsou vždy sepsány s vtipem a s nápaditostí, jakou jsem na jiných
      blozích zatím neviděla a navíc mne (a jak čtu v ostatních komentářích tak zdaleka nejen
      mne) právě tyto typy článků inspirují, protože sama nemám tolik nápadů kde a co koupit.
      Naopak já bych uvítala podobných typů víc- třeba dárky ke dni dětí, k narozeninám,
      svátku atd.Vím, že sem jindy nic nepíšu (to Magda asi také ne že), ale tentokrát jsem
      musela. Vivi tvůj blog je unikát, takže pokračuj v něm přesně tak jako dosud.
      Srdečně zdraví Mirka N.

      Vymazat
  2. Zoot má roztomilé věcičky, které ty umíš skvěle vybrat. Mně se líbí i takové články, protože mám v rychlosti přehled. Ještě bych prosila trochu větší výběr u Natura Siberica, ať vím, co si ještě pořídit :-) díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marti, dalo mi to koumání vybrat to (podle mě) nejhezčí, a tak mě těší, že se ti můj výběr líbí ;-). Od Natura Siberica toho zatím doma moc nemám, ale až si zase něco pořídím, tak ti dám tip ;-).

      Vymazat
  3. Tak ty věci na zoot nemají chybu :) Díky za tipy :)

    www.lucieglam.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, taky si to o nich myslím. ;-) A není vůbec zač. ;-)

      Vymazat
  4. Já mám "valentýnskou" tvářenku the Balm a nic jiného už nepotřebuji, jsem teď růžovější než růžička ♥ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, tak už ji máš doma, dívko růžová? Gratulejšn! ;-) Teď se na ulici stoprocentně poznáme podle zrůžovělých tváří ;-).

      Vymazat
  5. :) takze takto.... ked som natrafila na fotku k novemu clanku na FB, prve a jedine, co som zavnimala, bol ten najroztomilejsi kralik na svete. potom som v nadeji, ze si pozriem aj nieco ine, otvorila tento post. ale nic ine som si nevsimla :D (okej, tu ploskacku v panskej sekcii.... :D lebo je na nej sovicka). myslim, ze ten kralik (Sebastian, mimochodom) sa dnes vyberie na daleku cestu... ku mne domov :) (a, Vivi, ja sa nerada opakujem, lebo nemam rada, ked nieco znie ako fraza. ale pri tebe to inak nejde. si najviac najlepsia blogerka :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Cookie, jak já ti rozumím! Jak se někde objeví Sebastian (ovšem, jiné jméno bych si k němu taky nedovedla představit) ;-), všechno ostatní jde stranou a člověk má oči jen pro něj. Chápu, chápu, ke mně už taky míří (a to jsem si myslela, že vydržím až do Velikonoc) ;-).
      A vieš, čo ja úplne milujem? Keď sa tak krásne opakuješ a prajem si, aby si sa opakovala najmenej trikrát denne. Jsi zlatá! ♥

      Vymazat
  6. Lucinecko,
    ja by jsem to pro dnesek videla asi takto...nejspise opet neodolam a vzhledem k tomu ze mam rada i sebe,,no snad to neni samochvala..tak si pro jistotu objednam i darecky pro sebe,hi,hi...co kdyby muzsky Valentyn pozapomel,tak alespon budu mit radost tak jako tak,co rikas??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Katí, pochopila jsi hlavní myšlenku mého blogu dokonale - rozmazlovat se, mít se rád a těšit se z toho, že jsme na světě. ;-) Takže máš jedničku s hvězdičkou! ♥

      Vymazat
  7. Žužový žajačiiik!! Ó bože, prečo som klikala...:D Veď som vedela už dávno, že ZOOT je nebezpečná pôda pre môje rozmarné nôžky (a oči, a srdce...;-). Vivinko, ty aj keby si napísala nákupný zoznam do potravín za rohom, chodila by som nakupovať len podľa neho! :-** Máš cit a šiesty (alebo je to už siedmy?) zmysel pre tie najnádhernejšie a najorigoš(romantiš) vecičky vo vesmíre!♥ A preto je každý klik na Vintage blog ako zakrútenie Arabeliným prsteňom... Len naspäť sa nám už odtiaľto nechce;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dandíčku, keby tvoje slová mohla hladkať, tak som už úplne uhladená (a to sa mi náramne a moc a tuze páči). ;-) Lúbím Ťa :-**.

      Vymazat
  8. oh aký milý článok :) ešte stále mám plnú hlavu nápadov, ale tento článok mi vnukol pár víťazných :) takže ďakujem :D

    a príďte ku mne súťažiť, na valentína žrebujem :) http://marissa-clef.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďakujem veľmi pekne, si milučká. :-*

      Vymazat
  9. Pěkné tipy, my budeme na Valentýna na plese, takže máme "problém" s dárky vyřešen ;-) bára.kára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, no jo, tombola to jistí! ;-)

      Vymazat
  10. tak tie damske spodary na roztrhani su mega super!! :D

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. Anonymní13:56

    Jak já miluji tyto články! Vytrhla jsi mi trn z paty, protože jsem byla docela bezradná co manželovi nadělím, ale sluchátko to zachránilo. Jo a protože mi koukal při čtení přes rameno, řekla bych, že vyslyší mé prosby po tom luxusním bílém župánku :DDD. Tvoje popisky k jednotlivým dárkům nemají chybu. Zdraví Evča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Príma, príma, to mě moc těší. Akorát - mně nikdo přes rameno nekouká, takže si ten bílý luxůso župánek budu asi muset dopřát sama ;-).

      Vymazat
  12. Ten květináč mi padl nejvíc do oka, ale u Toma by to bohužel chcíplo, není skoro vůbec doma.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Rony, ještě mají květináč se semínkem, ze kterého se dá vypěstovat chmel. Myslím, že většina mužů (možná i Tom) by se kvůli takovému květináčku začal víc držet doma ;-).

      Vymazat
  13. Ty mě tak krásně pohladíš svým virtuálním povídáním ;))
    To sluchátko naprosto nutně potřebuju!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Gabulko, moc ráda Tě u sebe zase vidím a věř, že ty umíš stejně tak pohladit svými milým komentářovými vzkazy. ;-)

      Vymazat
  14. Tak nevím, jestli i nadále mám číst Tvůj blog, neb z něj více a více infantilním :-) Taštička s králíčkem je totiž dokonalá... Minulý týden jsem (zcela jistě ovlivněna Tebou) navštívila papírnictví (překvapení, že jo?) a koupila si tam plechový retro penál s pejsky! :-) Už se bojím takové věci synovi ukazovat, protože opět měl komentáře typu: ježiš mami, kolik Ti je? :-) Celou cestu z papírnictví jsem usilovně přemýšlela, na co vlastně ten penál potřebuji. Zatím nevím, ale určitě něco důležitého vymyslím :-)
    Z Tvého výběru mě také zaujala placatka, která by se mi zajisté hodila na chladné psí vycházky :-) A je se sovičkou... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ivanko, podle mě by sis ho měla číst čím dál tím víc, protože tvoje záliba v malých roztomilostech je nejmilejší a Ty jsi díky ní pořád mladší a mladší ;-). Ostatně, lidi s hravou duší jsou šťastnější, hodnější a víc pomáhají druhým (fakt, četla jsem o tom celou studii) ;-), takže tvůj penál s pejsky považuju přímo za nutnost, kterou jsi v papírnictví ne-moh-la nechat.
      Adélka určitě Tvůj nápad s placatkou ocení - aspoň se díky ní vydržíš procházet dýl. ;-)

      Vymazat
  15. Krásné tipy, zoot má super věci, teď jsem tam třeba objevila geniálně nádherný obal na iPad:-)
    Ms. Blogger Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, já chci taky "geniálně nádherný" obal (klidně na cokoli, ale hlavně ať je geniálně nádherný = žůžo) ;-).

      Vymazat
  16. Valentýn jsem nikdy neměla ráda, vždycky mně přišlo, že je příliš komerční svátek, který už není o lásce, ale o rudých srdcích a nucených vyznání. Tvoje pojetí Valentýna by se mi líbilo a určitě stojí za vyzkoušení, takže dneska to vidím tak, že celý večer budu kreslit, lepit a stříhat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Niki, mám radost, že se Ti moje pojetí Valentýna zamlouvá, a že Tě inspirovalo k tvoření, to je super zpráva. ;-) A jinak - já si myslím, že je všechno vždycky jen na nás a na tom, jak to vnímáme my sami. Takže rudé srdce a nucené vyznání nám nesmí přes práh, to se ví. ;-)

      Vymazat
  17. Veruže. Pri týchto darčekoch sa nie je ťažké zamilovať :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pekne si to povedala....zamilovať sa do pekných vecí, to je ľahká úloha. ;-)

      Vymazat
  18. Má nejmileší Vivinko,
    podívej se kolik je hodin?? :-)) ted jsem pečlivě dočetla oba tvé články, poctivě odklikala a uhradila plné košíky všech těch vskutku nesmírně důležitých věcí a mohu v klidu ulehnout a snad i usnout:-))
    Milá Vivinko, protože se moc ráda opakuji , dnes tomu nebude jinak.-)) jsi nejmilejší, nejroztomilejší stvoření, které znám, tvé články jsou plné slunce a štěstí, to je důvod proč k tobě tak nesmírně ráda chodím :-))
    Jsi pro nás takový velký zázrak v tom virtuálním světě a já se k tobě budu vždycky moc ráda vracet.-))
    Svou valentýnku jsem poslala do těch nejmilejších ruček a doufám, že udělala radost:-))
    S láskou Andy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andíčku, ach jéé, ou jé, to je ráj ty tvé komentáře. Tak se tu teď na počítačové židli natřásám radostí (kdybys mě viděla, musela by ses smát), ale copak se dá dělat něco jiného, než se "natřásat samým štěstím", když si v komentářích přečtu takové úžasňácké vyznání? ♥
      Ó, Valentýnku jsi mi poslala? Ty poklade...a já ji ještě nemám (že zase sousedka vyzvedávala poštu za mě?!). Brzy se ozvu, děkuju a pac a pusu posílám. :-*

      Vymazat
  19. Musím říct, že Tvůj blog čtu opravdu neskutečně ráda!:) Píšeš dobře, je to čtivé a vždy doplněné o pěkné fotky a obrázky. Děkuji za tipy, možná, že sama sobě něco pořídím, když už nemám s kým Valentýna slavit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je tak milý, moc děkuju, mám velkou radost, že se Ti moje články líbí. ♥
      No představ si, já budu na Valentýna taky sama (můj muž má koncert se svou kapelou), ale to nevadí, protože my holky si umíme své holčičí večery, i když jsme samy, senzačně užívat. Horká vana, sklenička vína, objednaná pizza, film s Johnny Deppem...já myslím, že to bude nakonec úžasný Valentýn ;-).

      Vymazat
  20. Tak jak jinak než originální dárky u Vivi na blogu :) Ta taštička s králíkem je nejlepší :D :) A ten župánek.. hodila bych sprchu, zachumlala se a šla se dívat na filmy. Jé, a hniju v práci :( :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marti, zlatá jsi, děkuju moc. :-* Nezbývá, než se řídit heslem "po práci legraci" a jakmile skončí šichta, udělat si ten nejsuperbezvadnější večer pod sluncem. Vždyť my víme, jak na to ;-).

      Vymazat
  21. :-D Mrazík nezklame nikdy (ani na Valentýna).
    Milá Eskandriel, to všechno zní báječně - valentýnské kino, procházka na náplavce s červenou mašlí, aby psici našli...zkrátka já Tě budu v pátek na ulici vyhlížet, protože o Valentýnu se má člověk setkávát se samými milými a vtipnými lidmi (a to Ty jsi) ;-)

    OdpovědětVymazat
  22. děkuji za milou inspiraci :) dala jsem na Vaše milá slova a k Valentýnu jsem si pořídila nový "plyšákový" ,"muchlací" župan, jak jinak než růžový O:-)
    Chodím k Vám ráda na kukandu a je to balzám na duši :) a hned mám ten den veselejší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marčulko, výborně, plyšákový růžový župan, to je základ spokojené duše ;-), pak už stačí jen sklenička vašeho (klidně si můžeme tykat) oblíbeného Chardonnay a láskyplný večer je na světě ;-).
      Jsem tak potěšená tím, co mi píšete! Děkuju moc a jste ke mně kdykoli srdečně zvaná na kukandu ;-).

      Vymazat
  23. Mě se nejvíc líbí ta Marshal taška přes rameno. Můj manžel má buď s portovní kapsu, nebo koženou tašku skoro ze syrové kůže od Divokého býku a pravě nějaká taková kapsa mu chybí. Dík za tip.

    OdpovědětVymazat