20.2.14

Sedmikráskové pokušení


Cítím ve vzduchu jaro...až překvapivě nespoutané a rozdivočelé (a já myslela, že letos bude klídek). Jenže když vzduchem pluje vůně sedmikrásek, nemůžeme si nazout bačkory, uvařit heřmánek a čekat v prosezeném ušáku na první jarní den. Cítíte taky tu dobrodružnou sedmikráskovou vůni? Tak schválně, zkuste to se mnou - nadechněte se (tááák, dobře to děláte) a pozorně sledujte, co se vám vybaví. Možná tohle:
Brigitte Bardot v obepnutých šatech se záplavou potištěných sedmikrásek, šimrání berušek, oranžový lak na nehty v odstínu Hot Salsa, vesele pokřikující námořníci v bílých čapkách, na zahradě pověšené prádlo tancující s větrem flamengo, velká zmrzlina (jahodová točená, prosím), puntíkaté šaty (tak krátké, až člověk cudně klopí zrak), koketně šťastná Marilyn, bohémský Jack Kerouac, kostkovaná pikniková deka, která už toho zažila moc a malá kreslená Daisy (lady Sedmikráska).

Všechny tyhle představy a provoněný vzduch nemá na svědomí nikdo jiný, než bylinková kosmetika Divoká sedmikráska od Heathcote & Ivory. Žádné parabeny, žádné sulfáty, ale rostlinné extrakty s vitamíny a esenciální oleje oblečené do sametově moderní vůně, která umí probudit dobrou náladu tak nenásilným způsobem, že si ani neuvědomíte, proč se vlastně smějete.  Nedočkavci jako já už na jaro nemusí čekat do 20. března, stačí se trošku navonět a příslib jarního dobrodružství je tu hned...

Nevím, jestli se anglický tělový parfémovaný pudr provoněný sedmikráskou a heřmánkem dostával do Čech přes Francii, ale zřejmě ano, protože má vyloženě francouzské móresy a žádná dívčí sukně mu není cizí. Snažím se ho držet dál od knížek a časopisů s odhalenými děvčaty, ale to víte, pokaždé ho neuhlídám. A stejně mu nakonec nikdy žádná neodolá (ani já ne). Navíc jakmile podlehneme jeho svodům, zachová se jako chrabrý rytíř a dokáže nebojácně "srazit k zemi" všechny nepříjemnosti, které vznikají pocením. Už žádné vlhko nebo dokonce nelibá vůně...stačí s ním poprášit pokožku a ze zpocené nešťastnice je květinově sedmikrásková víla.

Podle toho, co jsem si o tělovém pudru zjistila na Heathcote-ivory.cz, jsem předpokládala, že by měl navodit pocit pohody a nepochybuju o tom, že na někoho takhle bude opravdu působit. Nasypete ho trošku do dlaní, rozetřete po těle a jste ti nejpohodovější lidi na světě. Ale to není můj případ, na mě takhle vůbec nepůsobí. Možná to bude tím, že je z řady Divoká sedmikráska, a tak jsem z něj celá divoká i já.
Říkávám - "když to se mnou šije, pudr Daisy tu je." Jakmile si ho na sebe nasypu, bleskurychle zouvám své domácí soví papuče a obouvám zlaté třpytivé lodičky, jejichž jehlové podpatky dávají pohodlným bačkorám jasně najevo, kdo teď ovládl situaci. Vyrážím ven, do ulic, do obchodů, barů a kaváren, voním po divokých sedmikráskách a je mi jasné, že žijeme jednom jednou (zrovna teď a zrovna tady, tak proč si to neužít?).

Divoké sedmikrásky uvelebené ve sprchovém gelu a tělovém mléce v menším balení (75 ml) bych nejradši používala už teď, ale dovedu být trpělivá (když se mi dají do pusy čokoládové bonbóny a do ruky platební karta), a tak si je zatím šetřím na cesty. Bude to výborná svačina do cestovatelského kufru. A jako první se mnou uvidí jarní Toskánsko.

Není to úplně tak, jak to na fotce vypadá - že totiž Donald vyměnil svou upovídanou kačeří přítelkyni Daisy za stejnojmenný krém na ruce, spíš si jen občas potřebuje od milé Daisy trošičku odpočinout (určitě si dovedete představit, kolik toho taková kačena nakváká). Tubička se sedmikráskovým krémem na ruce a nehty je pro Donalda tím, co v takových chvílích hledá - je vyšší než on (to mu imponuje), hezky elegantní, bílá a nepřeplácaná, s obsahem příjemně hydratujícím a voňavým (voní po bezovém květu a sedmikrásce) a navíc pořád mlčí (slyšíte to ticho?).

Moje bílá bedýnka, kterou jsem si před pár dny vyrobila, je už na jaro připravená. Jsou v ní mejdlíčka, ledové čokolády, květiny i kosmetika provoněná sedmikráskou (celou řadu najdete tady). Tak, milé jaro, nestyď se, neváhej a už k nám pojď.

Vivi podpis

67 komentářů:

  1. Ježiš, ty Tvé články změní člověku celý den. :) ILOVEIT!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to samý umí i tvoje komentáře, milá Mio. :-*

      Vymazat
  2. já si brousím zuby na krémy z edice Vintage Rose. na oficiálních stránkách je mají o 130,- levněji, než jsem je původně chtěla koupit! díky díky díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Barčo, z edice Vintage Rose mám krém na ruce a mýdlo a je to učiněný ráj na zemi, moc příjemná vůně. Ale sedmikráska zatím u mě vede na plné čáře. ;-)

      Vymazat
  3. Anonymní9:07

    Bardotka, Kerouac, sedmikrásky v kosmetice, pudr na tělo jako holkař- Vivi, já tě prostě žeru!:)
    J.

    OdpovědětVymazat
  4. musím souhlasit po přečtení mam hned lepší DEN a hlavně náladu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já mám zase (po přečtení komentářů) velkou radost. ;-) ♥

      Vymazat
  5. Máš naprostou pravdu! :) A ty lodičky jsou božské! Musíš v nich vypadat fantasticky! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Gabulko, jsem ráda, že se shodneme ;-). A co se lodiček týče, tak nejradši bych už ani v jiných než v těhle třpytivých nechodila.

      Vymazat
  6. Oh, ty krásné obaly, to je krása! A za tu cenu.. musím vyzkoušet! :) Zajímalo by mě, kde na tuhle suprovou kosmetiku chodíš.. v nabídce je toho tolik a Ty vždycky vybereš kvalitní a zároveň krásné kousky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je tak milý! Moc děkuju, mám radost, že se ti moje kosmetické tipy líbí. Jsem extrémně vybíravý kosmetický maniak, kterému jen tak něco "nevoní". A tak hledám, zkouším, tápu, sonduju a čenichám, a když najdu něco superbezvadného, tak se o to vždycky ráda podělím. A co se týče obalů, tak u H. Ivory jsem jim naprosto propadla. ;-)

      Vymazat
    2. Tak jsem neodolala a taky si objednala! :) Obaly jsou naprosto úžasné, ale zklamalo mě složení.. Jsem ujetá na přírodní kosmetiku, ale k té mají produkty H.I. bohužel daleko. Podle popisu a ceny jsem čekala něco jiného. Ale tak alespoň mám super krásné krabičky.

      Vymazat
  7. Ta krásná bedýnka nakonec... jsi šikulka, Vivi! Tu krásnou sérii pohlednic z Paříže vidím moc ráda, je nádherná... Ostatně stejně jako celý článek... (není to tak trochu otrava a nuda, číst stále dokola ty naše pochvalné komentáře? ;-) :-) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Niki, já se chci pořád jenom šíííleně nudit a otravovat, protože číst všechny tyhle komentáře, to je ta nejzábavnější a nejúžasnější "nuda" na světě. ;-) ♥

      Vymazat
  8. Tak tuhle divočinu si nejspíš nenechám ujít.. Jen si budu muset nejdřív přičichnout, jestli je to vážně ono ;o).
    Sedmikrásky... Má mě rád... Nemá mě rád... Má mě rád! A já mám ráda Tebe Vivi ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Deni, tak to dobře uděláš, protože já tě mám pořád v mysli zafixovanou jako super divokou dívku ;-), takže pro tebe je Divoká sedmikráska jako stvořená. A vsadím svoje nejoblíbenější boty (no ano, budou to ty třpytivé lodičky z fotky), že Ti bude "sedmikrásková řada" vonět...voní totiž božsky a takové vůně se k ďábelským povahám jako jsi Ty náramně hodí ;-).
      PS: mmě vyšel při "trhání sedmikrásky" poslední lístek stejně jako Tobě. ♥

      Vymazat
    2. No tak to pro mě vážně bude perfektní, když riskuješ své pohádkové střevíčky ;o).
      Krásný den! <3

      Vymazat
  9. Wow, napsala jsi to moc krásně :) I když jaro je už skoro i u nás, pořád jsi ve mě probouzela tu chuť po pravém jaru ;) Bedýnka je moc krásná a ty dost šikovná, co? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Adélko, jak tak čtu tvůj komentář, tak se usmívám a červenám a všechno ti klidně odkývám ;-)).

      Vymazat
  10. juu to je rozkosny clanok :) aj ja uz chcem jar, toto pocasie ma uz nebavi :( ale vdaka tvojim krasnym clankom mi je hned lepsie :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. Taky ho citim Viv,uz od pondelka!A mam z toho az strach,na jare se mi totiz vzdycky zapalujou lejtka a jsem cela takova rozverna:o) A jako spravne truhlarovic devce Ti chvalim tu bedynku,sikulo;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elvinku, rozvernost a zapálená lejtka - to muší bejt ;-). A děkuju...když mi můj výtvor pochválí takový truhlářský odborník jako jsi Ty, tak se k Tvým zápáleným lýtkům přidávají moje tváře, které mi začaly pěkně hořet. ;-)

      Vymazat
  12. Vivi, your posts are always the most adorable! Id love to try these products, they sounds very good and with a lovely scent. The Donuld Duck key chain is just so cute, he is my fav Disney character :) Hugs and kisses my friend ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dearest Lilli, and your comments are always the most adorable!
      Baci e abbracci mio amico ♥

      Vymazat
  13. Anonymní13:17

    Vivi ty máš nejlepší recenze na světě, krása krása! Dělám si zálusk na ten parfémovaný pudr, akorát se ještě chci zeptat, jestli nějak nevysušuje,z toho mám docela strach. Krásné skoro jarní :) dny přeje Zuza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Zuzi, to mě těší, děkuju. :-*
      Parfémovaný sedmikráskový pudr nevysušuje, spíš příjemně splyne s pokožkou a ta je pak jemňoučká a sametová. Ale není to určitě přípravek pro někoho, kdo má třeba hodně suchou pokožku (nevím, jestli jsi mi dneska psala e-mail Ty, ale jeden krásný mejl podepsaný "Zuza" jsem dostala a Zuza mi v něm psala, že má extra suchou kůži a lupénku, tak na takovou pokožku tenhle pudr není). Ideální bude třeba i na jaro nebo léto, když se člověk trošku víc potí a potem zvlhčenou pokožku chce "hodit do normálu" a ještě ji provonět.

      Vymazat
  14. Tys me zase potesila Vivinko :) Podle tvych popisu si predstavuju tvuj domov jako mix domku Pipi Dlouhe Punchochy a Audrey Hepburn s trochou parizskeho smncu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Míšo, takhle už to dál nejde - musíš přijet ke mně na návštěvu a přesvědčit se na vlastní oči (ovšem musím říct, že ses docela trefila) ;-).

      Vymazat
  15. tie papuče so sovou sú dokonalé odkiaľ ich máš ? ak sa môžem spýtať :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Juli, papučky sú od Ježiška... dnes som Ježiškovi volala a pýtala sa, kde ich zohnal a predstav si, už nevedel iste (to je tým, že kupuje toľko darčekov);-). Ale vraj sú buď z Deichmanna alebo z Tesca. ;-)

      Vymazat
  16. jarní Toskánsko Ti závidím, stejně jako bonbony a platební kartu, dokonalá kombinace. já sice oboje mám, ale karta prázdná, stou už taková zábava není.. ale po výplatě uspořádám hon na divoké sedmikrásky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Luci, abych pravdu řekla, taky to u mě není tak růžový - aktuálně po bonbónech zbyly jenom obaly a karta se tváří nepříjemně přísně. Ale jedno je jistý - sedmikrásky situaci zachrání vždycky. A na ten hon mě pak vezmi, prosím, s sebou - ještě totiž potřebuju "sedmikráskové parfémované listy" a "sedmikráskový tělový krém". ;-)

      Vymazat
  17. skvělý článek!♥ úplně z něj cítím jarní atmosféru!:) ten sedmikráskový krém na ruce musí vonět úžasně!

    www.Lorietta.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, Peťo. A máš pravdu, voní přesně tak, jak píšeš. ;-) Popravdě je to moje první kosmetické setkání se sedmikráskama, ale už mi pěkně zamotaly hlavu (nechápu, že už je nemám ve své koupelně aspoň deset let) ;-).

      Vymazat
  18. To je sen Vivi. Dokonalý článek, ze kterého mám supr jarní náladu a hlavně chuť nakupovat. Ale musím vydržet do výplaty. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Erin, nerozumím tomu, proč musí být výplata jen jednou měsíčně (to není přece žádná spravedlnost) ;-).

      Vymazat
  19. Hello from Spain: beautiful pictures. I look forward to the arrival of spring. Keep in touch

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gracias, querida Marta. La primavera es la mejor ;-).

      Vymazat
  20. hmmm, to vypadá moc pěkně! ach to jaro, u mě ho momentálně navozuje červeno-žlutý petrklíč :-) bára.kára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje sedmikrásky a tvůj červeno-žlutý petrklíč = brána k jaru je bezpochyby otevřena dokořán. ;-)

      Vymazat
  21. Jestli už nepřijdou pořádné mrazíky, už asi týden tady máme opravdové jaro.. ♥ :D

    OdpovědětVymazat
  22. Skvělý článek i fotky, jako vždy :) Úplně mě hřeje ta pohoda, když čtu tvé články :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kay, vím, jak ti odpovědět, takhle: ♡♡♡

      Vymazat
  23. Vivi, ty umíš nádherně pohladit po duši. Jsem moc ráda, že jsem našla Tvůj blog a moc Ti za něj děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi zlatá, Pavluško. A...to já děkuju Tobě. ♥

      Vymazat
  24. Čo už len môže jedno dievča, už načisto užasnuté z toho najkrajšieho článku na svete, a ešte po prečítaní všetkých tých krásnych komentárov, povedať. Má ochkať, vyskakovať od radosti, rozplývať sa a do vlasov si dať pomyselné sedmikrásky? Ak áno, potom presne to som ja. Teším ma.;-) Len sa bojím, že mi pri tom radostnom jarnom poskakovaní sedmikrásková korunka z hlavy spadne. Ale to nevadí, keď sa pre ňu zohnem, uvidím tie najúžasnejšíe a najtrblietavejšie Vivinkine črievičky...♥ :-) Dnes, Vivinko, dnes to bolo u teba superžúžové! :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A čo už len môže jedno dievča, už načisto užasnuté z toho najkrajšieho komentára na svete povedať?! Snáď len: MŤR.
      A keby Ti náhodou naozaj spadla Tvoja Sedmikrásková korunka, tak len preto, že Tvoj dandelijonkovo pampeliškový svet na sedmokrásky trochu žiarli. A vieš čo, Dandíčku? Ja Ti na Tvoju korunku prilepímgumičku - tá bude držať ako pribité. Si sladká a moja! ;-)

      Vymazat
  25. Milá Vivi, jaro už se samo hlásí o slovo tím, jak ráno ráno zpívají ptáčci a taky tím, že Evule už vydrží v lehčím kabátku aniž by mrzla jako mrkev ve sklepě :) Sedmikrásky miluju, zvlášť ty s růžovými krajíčky. Nemůžu se dočkat až vystrčí hlavičky :)
    PS: Ty tvoje blýskavé lodičky jsou fešácká záležitost.
    Zdraví Eve.h

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Evi, tak v tom případě budu na ulici milou Evuli vyhlížet v lehkém apartním sáčku nebo kabátku a až ji potkám, věnuju jí nejmíň jednu sedmikrásku (a dám si záležet, aby měla růžový krajíček) ;-).

      Vymazat
  26. Tak jsem se pokochala a objevila jsem, že kromě sedmikrásny mají i mimósu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ivanko, Tvůj objev mě moc zaujal...nebýt Tebe, tak bych mimósu asi přehlídla (a to by byla věčná škoda) ;-).

      Vymazat
  27. Ach Vivi, milá Viví,
    ty tvé články!!! jak mě je tady krásně, omládnu, ovoním se, natěším se:-) Jaro je díky tobě zas o něco blíž a společně s tebou se letos zahalím do sedmikráskové vůně, no není to bájo??:-))
    Sláva, sláva , chvalte pána, že nám seslav naší Vivíííí, která nám ten virtuální svět dokáže pěkně rozveselit!
    a jarní Toskánsko??? Bude místečko v kufru?? moc nevážím, jsem jako lunt, budu jako myška, vezmu si jen pár sedmikráskových drobností a jako bych vůbec nebyla:-)) ale to já vlastně nevydržím, dovádět na cestách to je moje:-))
    Kotě, krásný víkend pac a pusu jako husu Andy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andí moje, Ty jsi úžasňácká. Když si čtu Tvoje komentáře nebo facebookovské zprávy, tak se vždycky celá červenám, radostně tetelím a nejradši bych jela do Toskánska už teď a to hlavně proto, abych už Tě měla v kufru. To se ví, opatřím si speciální kufr na Tvou maličkost, vystelu ho bílými tílky a sedmikráskami (to aby ses v něm cítila jako doma) a po cestě si tam vlezu občas k Tobě a budeme si povídat. ;-) Na naši dobrodružnou dovolenou už se ohromně těším! .-*

      Vymazat
  28. Ahoj Vivi! :-)
    I když mě skolila nějaká úděsná viróza a vrazila se mi snad do všech dutin, ucpala mi nos, mám jí vraženou v uších i očích, tak když si čtu tyto řádky, tak opravdu! Sedmikrásky cítím! :-)

    Koukám na tvé poklady a najednou se mi za uchem ozve:"Jé Pringles! Mňam mňam!" :-) :-) :-) To se ozval bráška, on je tuze rád. :-)

    Já nemohu spustit oči z tvých heboučkých papuček! :-). Ty jsou! :-)

    Tak Vivi, hlavně aby tě čekání na jaro neskolilo, jako nás doma! Měj se krásně a ahooooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Šárko, jsi moc šikovná a statečná, že sedmikrásky cítíš i přes ucpaný čumáček. Ale stejně doufám, že dneska už je to s virózou lepší.Nezapomeň si vařit spoustu čajů s medem, jíst čokoládu s jahodovou náplní, dívat se na filmy a pohádky a měj u sebe všechny své zvířátkovské kamarády - to by v tom byl čert, aby ses nám hezky rychle neuzdravila! Myslím na Tebe. ♥

      Vymazat
  29. Milá Vivi,

    jaro už taky nějaký den cítím ve vzduchu a mám velkou radost, když sluníčko krásně hřeje. Ale ta tvoje sedmikrásková kosmetika vypadá naprosto úžasně! A bedýnka je moc povedená! Tvůj blog mi dělá radost každý den. Moc se těším, až se za pár dní budu stěhovat do svého a začne jedno velké zařizování a ty mi budeš velkou inspirací.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé a jé a Ty jsi moc milá! Děkuju za krásný komentář a přeju Ti, aby stěhování proběhlo klidně a bezbolestně (mně při něm vždycky spadne něco na nohu), a samotné zařizování aby pak byla jedna velká, velikánská radost. A že Ti bude můj blog inspirací, tak na to nemůžu napsat nic jiného, než: ♥

      Vymazat
  30. Já pořád čekám na zimu a ty už máš jaro :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když mě už to čekání přišlo moc dlouhé, tak jsem vklouzla rovnou do jara ;-).

      Vymazat
  31. Anonymní20:31

    To je dokonalé! Tvůj blog je jedním slovem skvost! Akorát by bylo super, kdyby jsi publikovala články každý den a ne jen třikrát nebo čtyřikrát týdně. Já jsem totiž na tvých článkách závislá a chodím sem každý den koukat, jestli je nový (už jsem jich přečetla víc než 150 a jsou úžasné). :) Sasha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Sasho, děkuju děkuju, jsem moc ráda, že se Ti můj blog líbí, a že jsi jeho každodenním návštěvníkem.
      K tomu publikování článků každý den - to není vůbec problém. Když za mě budeš chodit do práce, tak já budu celé dny psát a fotit a každičký den tu objevíš článek (jen Tě musím upozornit, že mám hodně náročnou práci, tak doufám, že pak ještě budeš mít čas chodit číst můj blog) ;-). A ještě něčím Tě potěším - je tu už 350 článků, takže jich ještě 200 nemáš přečtených...tak do toho! ;-))

      Vymazat
  32. Přistižena při činu, zase tady čumákuju, koukám na starší články a komentuju :-D Ale když to nejde, odolat :-) Tolik krásných věcí, fotek, povídání.... :-D
    Sedmikrásky miluju, stejně tak i kopretiny, ale vlastně všechny polní kytičky, kor když jsou s láskou natrhné, i když, jejich krása nejvíce vynikne tam, kde rostou, tedy někde na paloučku :-)

    OdpovědětVymazat