28.11.14

Novinky z mé koupelny aneb neznat Organic Trevarno je hřích

Blíží se Mikuláš, což je dobrá zpráva, ale s ním obvykle chodívají čerti, ach jo. A upřímně, už pár týdnů mě čím dál tím víc strašila scéna, kdy se mě o Mikuláši nějaký zhýralý a (kosmeticky zvídavý) čert Belzebub chrastící řetězy zeptá: "holčičko, znáš a používáš přírodní certifikovanou kosmetiku Organic Trevarno?" a já budu muset roztřeseným hlasem popravdě vykoktat, že ne, že neznám a nepoužívám a slovo "nepoužívám" se stane mým slovem posledním a bude jenom matně slyšet z hloubi velkého režného pytle, kam budu za svůj velký kosmetický hřích vhozena. Tak a už jsem zpocená.

Určitě chápete, že mě tahle noční můra děsila od chvíle, kdy jsem kosmetiku Organic Trevarno zahlídla v mém veleoblíbeném obchodě Beautyville poprvé. Nemohla jsem riskovat, že z letošní "mikulášské nadílky" nevyváznu se zdravou kůží, a tak...tušíte správně, pár dní po mé čertovské noční můře u mě doma zazvonil pošťák s něčím véeelmi voňavým. Teď už tedy moje koupelna zase září spokojeností a já se budu 5. prosince procházet městem s punčem v ruce úplně klidná, protože...


...protože už znám a používám Organic Trevarno, pane Belzebube. Zatím mou "sbírku" tvoří dva kousky, ale protože už docela dlouho smolím pěkně dlouhý seznam pro Ježíšečka (už mu ani neříkám "Ježíšek", já musím být ještě vlezlejší, protože toho letos potřebuju dostat fakt hodně) ;) a do něj něco od Trevarna určitě připíšu. Zatím tu tedy mám jeden výživný denní krém Organic Trevarno, který na mě každé ráno čeká na talířku pod pověšeným elpíčkem Whitney Houston. Škoda, že ho Whitney taky nemůže vyzkoušet (i když...kdo ví, co se v tomhle černobíle růžovém koutku děje, když se nikdo nedívá).

Organický krém s vitamínem E v roztomilé sytě růžové skleničce patří mezi kultovní "trevarnovské" přírodní produkty a je to přesně to pravé pro zimu Ukrutanku, která mě venku umí pořádně poštípat do tváří. Je totiž poměrně hutný (ale dobře roztíratelný) a po takových krém moje pleť v zimě lační. Rozmazluje tvář příjemným složením jako je levandulová voda, slunečnicový olej s třezalkou, jojobový olej nebo třeba pelargónie. Pokud milujete přírodní vůně, strčíte zřejmě do skleničky s krémem nos a už ho z ní nevyndáte (a proč taky, není zase tak špatné chodit se sytě růžovou skleničkou na nose - před Vánoci člověk bude vypadat jako sob Rudolf a to je opravdu módní stylovka). ;)


Organic Trevarno je řada přírodních a certifikovaných organických produktů, které jsou ručně vyráběné z rostlin, květin, ovoce a bylin v jižním Cornwallu. Všechna ta mejdlíčka, krémy, mastičky, oleje a balzámy jsou bez chemikálií, umělých přísad a netestují se na zvířatech. Možná i proto se na krému usadila má králíčková brož a cítí se tu v bezpečí.


Jak jsem kdysi neměla oleje (žádné, nikde a na ničem) ráda, teď bych se v nich nejradši i koupala (což koneckonců často taky dělám). Ale tenhle čistící olej Trevarno do vany nepatří, ten patří na pleť a na oči a jeho úkol je jasný. Šetrně odstranit všechny nečistoty a make-up, "do puntíku" pleť vyčistit, zklidnit a vyhladit. A je v tom vážně dobrý, poplácala bych ho po zádech, kdyby nějaká měl. Na druhou stranu, jaké jsou to zásluhy, když za něj hlavní práci udělají organické složky, které obsahuje? Jen se na to podívejte - heřmánek louhovaný v olivovém oleji, kostival, měsíček nebo éterické oleje z levandule a muškátu...to se to pak s takovým složením čistí, zvláčňuje a sklízí ovace! Ke spolehlivě odvedené práci ho stačí nanést jen pár kapek, takže plánuju, že mi vydrží věčnost.


Lahvička s pleťovým olejem má nejfialounkovatější fialovou barvu, a když ji dám proti světlu a odmyslím si olejový obsah, už vím, co s ní udělám, až olej jednou spotřebuju. Vymyju, vypláchnu, postavím na okno a dovnitř dám sedmikrásky. Už jsem vám říkala, že všechny tyhle maličkosti jsou extra důležité? No jo, asi tisíckrát, já vím. ;)


Tak a tady jsou oba moji fešáci Organic Trevarno pěkně pohromadě a čekají, až je - jednoho ráno a druhého večer - povolám do akce. A mezitím, to jsem si jistá, si čtou knížku "Dívka v puntíkových šatech" a představují si, jak mají právě takové šaty na sobě. Slušely by jim, bobánkům, co říkáte?

Vivi podpis

28 komentářů:

  1. Anonymní9:32

    Vivi oživila jsi mi vzpomínky na mou práci v zahraničí jako au pair,kdy jsem si za první vydělaný peníz bežela koupit paví mýdlo a krem od Trevarna.Krabičku od mýdla mám pořád schovanou. :))) Ja myslela,ze se tady v Cechach tato kosmetika neprodava!!To budu muset Ježkovi take napsat! :))))
    ps: please o odpověd na můj včerejší mejl
    Evča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evčo, to byly dobře utracený první vydělaný peníze. Máme Beautyville, máme tím pádem i Organic Trevarno. ;) Ježek se letos prohne. ;)
      P.S. mám toho moc, ale ještě dneska večer odepísu, slibuju.

      Vymazat
  2. To jsou krásný věcičky, už jenom podle toho obalu :) Vůbec ty produkty neznám, ale určitě stojí za povšimnutí... :)

    OdpovědětVymazat
  3. Víc než krémy mě zaujalo Tvoje povídání o kosmetickém čertu a Mikuláši, ty jsi fakt číslo Vivi :D
    Madeinles

    OdpovědětVymazat
  4. taaak a zase poznam o jednu krasnu prirodnu kozmeticku znacku navyse vdaka nasej Vivi :)

    perlaoreneta

    INSTAGRAM: dominikamr

    OdpovědětVymazat
  5. Já ty tvoje fotky a články prostě miluju! Krémíček růžový musí býti můj. :-))

    OdpovědětVymazat
  6. Anonymní11:01

    To je boží. Moc se mě líbí ten Ježišíneček :-D. O této kosmetice jsem do teď neměla ani ponětí, takže ti děkuji za novou inspiraci. Zaujala mě i růžová knížka Dívka v puntíčkatých šatech a brož s králíčkem. :-) Vivinko a brzyyyyy začíná advent! :-) Krásný den Jana N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, fakt? Že by už začínal brzy advent? Já si vůůůbec nevšimla. ;))

      Vymazat
  7. Milá Vivivnko
    Krásný článek, pobavila jsem se a krém a hlavně olejíček vypadá perfektně ... budu muset prubnout :-))

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné obaly, krásně nafocené a super nový design blogu :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní12:11

      Také jsem si všimla nového designu. Vypadá to skvěle. Vivi musím říct ,že díky tobě jsem před časem v Beautyville objevila úžasnou kosmetiku a už jsme tam objednávali. Mamina už se zase chystá dělat nákup (jí tam něco přihodím), ale ten olejík je moc drahý :) K.

      Vymazat
    2. Holky, vy byste mě úplně zblbly. ;) S designem jsem vůbec nic nedělala už 2 roky, ale jsem ráda, že se vám zdá starý vzhled jako nový, to je dobrá zpráva. ;) A taky mě těší, že se vám líbí fotky i Beautyville (pro mě letos tenhle obchod jednoznačně aspiruje na titul "e-shopový objev roku"). ;)

      Vymazat
  9. Ahoj Vivi! :-)
    Ty vždy tak krásně o kosmetice píšeš, že je to radost číst. :-)
    A k tomu ty fotky! No krása! -)

    Když už se tu zmiňuješ o Mikuláši a čertovi, tak se ti dovoluji poslat tuto krátkou pohádku. Jako malá jsem jí měla strašně moc ráda. :-)

    https://www.youtube.com/watch?v=OETWToQDrzM

    Doufám, že potěší i tebe. :-)

    Měj se krásně a ahoooooooooooooooooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Šárko, děkuju, děkuju za všechnu tu milou chválu a úplně nejvíc za nádhernou pohádku, dostala jsi mě (už zas). ♥

      Vymazat
  10. fotky jsou fakt nádherné :). Ten denní krém jsem taky měla, ale nebylo to ono, byl na mě moc mastný a vůně muškátů je jedna z mála, co mi hodně nevoní... Ale značka je sympatická, to jo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ;). Mně právě ta hutnost krému teď v podzimně zimním období hodně vyhovuje a pochvaluju si, že se do pokožky krásně rychle "vsákne" a nemastí. Holt co pleť, to jiná zkušenost. ;)

      Vymazat
  11. Anonymní15:08

    Čím fotíš Vivi??? Napiš prosim přesně typ foťáku. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  12. Vivi, Ty nám to před Vánocemi určitě děláš naschvál - ať žijí ručně vyráběné dárky, protože s takovouhle dostanou naše peněženky pěkně na frak ;-) Pěkný prvoadventní víkend přeju! :-)

    OdpovědětVymazat
  13. vyzerá to skvele a asi som sa zamilovala do tých obalov, geniálne!

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  14. Anonymní18:28

    Ty tvoje recenze nemají chybu. Nad fotkama slintám a ta kosmetika vypadá hodně hodně dobře. Přeposílám tvůj článek na e-mail mého přítele, uvidíme, jestli mu TO dojde. ;.)))
    Eliška

    OdpovědětVymazat
  15. Produkty vypadaji moc dobre a ten koloušek je rozkošný! ♡

    OdpovědětVymazat
  16. Já jsem také hříšnice a vůbec tuto značku neznám, což je hrozná škoda, protože je mi šíleně sympatická a úplně jsem si zamilovala ty jejich lahvičky :)

    Victoria´s Secret - Vánoční Giveaway

    OdpovědětVymazat
  17. Anonymní22:29

    Láska na první pohled!

    OdpovědětVymazat
  18. Moc vám všem děkuju za milé komentáře. ♥

    OdpovědětVymazat
  19. No jsou to teda krasavci....a ta mýdla ach...doufám,že se mi čerti vyhnou obloukem,jinak se v tom pytli pěkně omlátím.

    OdpovědětVymazat
  20. Drahá Vivi,

    pro mě tedy opět další dosud neobjevená značka, která působí velmi příjemně :) Po shlédnutí webových stránek mám pocit, že můj dopis pro ježíška bude letos opravdu přeplněný.
    Měj se krásně :)
    Panda

    OdpovědětVymazat
  21. Opět krásné věcičky, které mě lákají, protože ty umíš poradit výborně.
    Nádherné fotky.

    OdpovědětVymazat