7.5.15

Vylepšování domova - přeměna květináčů

Někdy (dost často) mě popadne neodolatelná chuť neprodleně doma něco změnit. Můžu být klidně už v pyžamu a jíst v posteli jahodové tyčinky, ale najednou dostanu nápad, vyskočím a jdu "pracovat na domě". To byl případ i nedělního večera, kdy jsem při pohledu na hnědé květináče na okně zprudka zaplakala, třikrát otočila oči v sloup a hned nato jsem se rozhodla, že "hnědáci" potřebují letní šaty ještě víc než já a dala jsem se do díla. Chtěla jsem, aby se "rozsvítily", a aby vypadaly jakože právě přijely z Floridy (z Miami Beach pokud možno). A hlavně - květináčová změna mě měla stát jen chvilku času. Mé "urob si sám" neboli "DIY proměny" musí být vždycky supersnadné a rychlé, jinak bych se do nich asi vůbec nepouštěla.

Moje heslo proto zní: "tvoř nejen ze srdce a z duše, ale hlavně jednoduše". A přesně v takovém duchu se ponese i tohle dnešní malé vylepšování domova.


Květináče Ona a On. Právě se vrátily z dovolené (v Miami Beach bylo přímo pohádkově). Ona má lehoučké bílé šaty a sytě růžový šátek, on oblékl bílý lněný plážový komplet a světle modrý pásek. Vypadají náramně svěže a odpočatě. Ale vždycky tomu tak nebylo...


Dostala jsem je od kamarádky (opravdu nečekané pěstitelské dárky) - konvičku na zalívání ve tvaru růžového zajace s hýbajícíma očima (ohmygod), která mě jako jediná dokáže přinutit moje rostlinstvo občas zalít, a k ní kytky v hnědých (ne a ne a ne) květináčích. A vzhledem k té barvě květináčů asi tušíte, že takhle to nemohlo zůstat. Ne a ne a ne.


Pomoc byla blízko. Ve skříni. V ní jsem našla bílou barvu v plechovce (nejlepší je mít tam schovanou nějakou univerzální - na natírání dřeva, plastů atakdál) a široký štětec.


Květináče jsem barvou natřela jen ve dvou vrstvách, protože jsem chtěla vytvořit trochu ležérní, nedokonalý "patinovaný" dojem (pokud bych preferovala nepropustně sytou bílou barvu jako z reklamy na zubní pastu, stačilo by jen nahodit ještě jednu vrstvu). Po zaschnutí barvy přišel na řadu výběr vhodné washi pásky, kterou jsem jednoduše nalepila kolem horního okraje. Hotovo!



Závěrečný krok je pro hravé duše (takže počítám, že pro většinu z vás). Stačí vzít tlustý černý fix a namalováním "obličejíků" vtisknout svým květináčům trochu života, vložit do nich nějaký malý příběh. Třeba můj holčičí květináč (vlevo) je trochu koketa, zkrátka už ví o životě své, zatímco klučičí květináč (vpravo) je zatím trochu vyjukaný a nesmělý. Ale tak to nemusí zůstat napořád. Stejně jako se role občas obrátí v životě, můžou se obrátit i v Květináčkově. Tak uvidíme. ;)

Vivi podpis

28 komentářů:

  1. Ach ta králičí konvička!! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Naprosto ti rozumím, včera jsem prostě musela udělat nálepky na sklenice a dneska budu při hokeji vyrábět květinový závěs na zrcadlo :-) já květináče už bílé mám, ale zase mě lákají ty starý jako má bábička ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Tve napady jsou vzdy skvele a nastesti i proveditelne! Hlavne jsou neuveritelne mile stejne jako ty, mila Vivi! Zkraslovani dnes nebude, ale priprava na cyklo vylet ano vcetne nakupu drzaku na auto. To je vyzva!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když se chystá cykloška, tak jde každé zkrášlování stranou, to se ví. ;) Moc si výlet užij, Marti, a děkuju za všechna ta krásnoslovíčka, těším se z nich. ♥

      Vymazat
  4. Hezky jsi to vytvořila. Bez těch obličejíků by to nebylo ono :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní10:38

    První fotka naprosto boží! Já jsem na nějaké tvoření líná, bydlím v pronájmu a nebaví mi nic moc tu vylepšovat, ale až jednou budu bydlet ve svém to bude jiná! :-) Nevíš odkud je to zaječí kropýtko? Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsem si úplně jistá, protože jsem konvičku dostala jako dárek, ale tipuju ji jednoznačně na Tiger. ;-)

      Vymazat
    2. Jojo, jsem si skoro jistá, že jsem ji v Tigeru viděla! :)

      Vymazat
    3. Anonymní16:43

      Holky a to je nějaký obchod? Vůbec to neznám. Mají eshop? Děkuji děkuji!! :)

      Vymazat
    4. Je to dánský obchod, vlastně dneska už síť kamenných obchodů (v Čechách fungují v Praze, Brně, Budějovicích a Liberci,..) s těmi nejrozmanitějšími a nejdůležitějšími zbytečnostmi, jaké si jen umíš představit. ;) Eshop nemají, ale přijeď do Budějovic. ;)

      Vymazat
  6. Boží, skvělej nápad!

    OdpovědětVymazat
  7. Vivinko, mon ami, to je parádní proměna :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné a roztomilé! Jednoduché DIY jsou moje nejoblíbenější! Někdo by řekl, že to nestoí za řeč to vysvětlovat, ale ona je to vždycky inspirace a i když je to sebejednoduší, člověka to většinou samotného nenapadne! A ta ananasová dózička <3

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní14:35

    Ahoj Vivinko,
    krasny napad, ktery urcite zrealizuji. Udelam si kvetinacky bile bez tvaricek, protoze za A neumim malovat a za B libi se mi ta cista kombinace bile a barevnych vashi pasek. Presne takove dekorace miluji. Mozna se do toho pustim o prodlouzenem vikendu, podle pocasi. :o)
    Krasny vikend preji. Sarka

    OdpovědětVymazat
  10. To vypadá nádherně. Asi se nechám inspirovat. :-)
    giveaway

    OdpovědětVymazat
  11. Ty jsi zkrátka boží :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Vivi! ♥
    Tvé květináče jsou úžasné! Líbí se mi, jaký jsi každému vdechla život. :-)

    A strašně moc se mi líbí obrázek modrého nanuku. :-)
    Konvička na zalévání nemá chybu, to se musí zalévat jedna radost. :-)

    Vivi měj se krásně a ahoooooooj! ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  13. Květináče jsou povedené a konvička je super roztomiloučtá! :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Super napad. Nechces prist aj k nam skraslit nase kvetinace? :-)
    Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
  15. Ta konvička je dokonalá! Taky mám často nutkání doma něco změnit a obvykle to musí být hned! :)

    OdpovědětVymazat
  16. Anonymní20:21

    Tvůj cit pro detaily zbožňuju a snažím se ho okoukat. :))) Někdo se tu ptal, odkud je konvička........je stopro z Tigeru a mají tam ještě konvičky ve tvaru hlemýžďů. :))) Vivi prosím si více takových typů na vylepšování domova. :) Míša :*

    OdpovědětVymazat
  17. washi pásky úplne zbožňujem a tie tvoje kvetináče sú strašne zlaté :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  18. Jeee chutné kvetináčiky :)))) skvelý nápad

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  19. Rozumím tomu, celý život mám neodbytné nutkání nestále něco měnit a vylepšovat. A nejlépe to jde v županu:-), protože to musí být rychle, když je nápad. Květináčky jsou moc hezké!!

    OdpovědětVymazat
  20. Moc děkuju za všechny vaše parádní komentáře, mám radost, že se vám v Květináčkově líbilo, a že máme podobná "vylepšovací nutkání". ;)

    OdpovědětVymazat
  21. Super nápad, Vivi. Tvoje DIY nápady jsou hlavně proveditelné. Díky za tip! A ta konvička na zalévání je naprosto bombová. :)

    OdpovědětVymazat
  22. To je paráda, moc to tvým fešákům sluší ;o). Dovolená se jim očividně vydařila úplně skvěle ;o).
    Konvička je báječná, asi nejspíš nutně nějakou potřebuju, doma zalévám z pet flašky (no fuj!). A ten ZLATÝ ananas! Je dokonalý, já ho chciiii!!! :-D

    OdpovědětVymazat